Last news in Fakti

18 Март, 2021 13:30 7 716 81

Искрен Пецов за ФАКТИ: ВМРО са ценни с това, че предложиха квоти за българска музика

  • искрен пецов-
  • вмро-
  • средна европейска класа-
  • парламентарни избори-
  • българска музика-
  • квоти бг музика-
  • музиканти

Искрен Пецов за включването си в изборните листи на ВМРО, квотите за българска музика и стандарта на живот у нас

Искрен Пецов за ФАКТИ: ВМРО са ценни с това, че предложиха квоти за българска музика - 1
Снимка: Facebook
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На първи март ВМРО регистрира своите листи с кандидати за народни представители за град София. Стана ясно, че певецът Искрен Пецов ще бъде част от гражданската квота на ВМРО за 24 МИР. Сред кандидатите за народни представители от ВМРО от гражданска квота са още певицата Кристина Димитрова, моделът Жени Калканджиева и Иван Тенев, познат още като агент Тенев.

За да говорим за причините на Искрен Пецов да се включи в листите на ВМРО, за политиката в сферата на културата у нас и необходимите промени в тези политики, от ФАКТИ се свързахме с него.

„Аз съм симпатизант на ПП „Средна европейска класа“. Това е една малка партия, която тази година, на тези избори е част от общата платформа на ВМРО. ПП „Средна европейска класа“ е партия, с която аз и моите колеги Кристина Димитрова, Иван Тенев и други, сме участвали и в други избори преди десетина години“, обясни Искрен Пецов.

Пецов уточни, че е получил покана да се включи в листите. „Както и предходния път, получихме покана от лидера на ПП „Средна европейска класа“ Георги Манев. Той е наш близък, особено мой много добър приятел, меломан, който ни е помагал в музиката. Отново той ни покани, само че, тъй като на тези избори ПП „Средна европейска класа“ и ВМРО са заедно в листите, ние се вляхме в листата на ВМРО“, каза още той.

След това разговорът премина към програмата на ВМРО, в която се говори за повишаване на доходите. Причината – професията на музикант, която Искрен Пецов упражнява и която на практика не е възможно да се практикува в момента заради пандемията от Covid-19, съответно не генерира доходи за музикантите. „Моята професия не може да се практикува по никакъв начин в момента. Тя е абсолютно забранена. На практика е забранена заради условията на работа, които се предлагат. При зали с капацитет от 30%, никой не може да издържи. Или пък при спрени дискотеки, барове, ресторанти – там пък изобщо не може да се работи“, каза Пецов.

„ВМРО е за едни по-високи доходи. Ще се върна малко по-назад. „Средна европейска класа“ в основата си има целта да постигне едно средно ниво за заплатите в България и средноевропейски стандарт на начин на живот. Фактически същите идеи имат и от ВМРО. България е една от последните държави в ЕС по стандарт и ние всъщност се борим за един достоен и поне средноевропейски стандарт за всички в нашата държава. Да се обърнем сега към музиката – музиката и културата са на това дередже поради много причини. Последната, естествено, е Covid. Правителството нямаше кой знае какъв избор, защото това затваряне се случи в цял свят. В цял свят музикантите бяха спрени почти първи и изобщо културата. Разбира се, в България не направихме изключение, но ВМРО са ценни с това, че те направиха още в сегашния парламент едно предложение за едно много важно нещо, с което българите правят изключение не само в ЕС, а дори в света. Изключението е, че у нас липсва квота за българска музика“, коментира Пецов.

„Това нещо го има във всяка друга европейска държава без изключение. Тук единствени ВМРО дадоха предложение за квоти за българска музика – минимум 30% в ефира, което не се е одобрило в този парламент“, обясни той и добави: „За сравнение – от много години в повечето големи европейски държави тези квоти съществуват. Например в Полша, Гърция, Унгария, Франция, Италия, Испания и т.н. Там се наблюдават не само 30%, а около 70-80% местна музика, като говоря за музика, произведена в съответната държава. Това гарантира на хората, които се занимават с тази професия, че те ще могат спокойно и достойно да продават своя продукт.

Както производителите на домати могат да продадат своите домати спокойно, на достойни цени, печалбата им да се върне и да остане в същата държава, така в Полша един музикант създава своето произведение, пускат го по радиостанциите и телевизията, артистът прави концерти и всички пари остават в Полша. Така бизнесът и средствата се завъртат в самата държава, подкрепят се и местните артисти. Тук процентът на местна музика е около 8-9%, което означава, че ние, вместо да задържаме национален продукт в държавата и да въртим тези пари, които се изкарват тук, ние разрешаваме с лека ръка да се изнасят по всякакви канали. Съответно каналите са ясни – авторски права, продуцентски права, концерти, хонорари и т.н.“.

На въпроса как си обяснява липсата на квоти за българска музика – дали става дума за липса на политическа воля, Пецов отговори: „Обяснявам си го най-вече с големи влияния, които чужди компании имат на нашия пазар. Тези влияния неминуемо се отразяват на желанието на местните законодатели да направят нещо по въпроса. Ако има влияние от чуждите продуценти, автори и компании, то неминуемо някой от наша страна изпълнява техните съответни искания, а не исканията на нашия пазар. Когато отидете и в Полша, и в Италия, и в Русия, слушате в колата си 70-80% местна музика и даже с трудност можете да откриете канал, който пуска нещо различно. Преди няколко дни дъщеря ми се върна от Южна Корея – там също 70-80% от музиката е корейска. Квотите не са само в Европа дори, а и в големи други държави в Азия и Африка“.

„Аз например скоро имах една случка с мой приятел от Белгия, който е роден в Гана. Той е един от танцьорите на един много известен диджей. Първият път, когато дойде в България, ме попита как работим местните творци, защото откакто е у нас – от една седмица, не е чул нито една българска песен. Казах му, че работим много трудно. Това е въпрос, който час по-скоро трябва да се реши, защото загива един бизнес. На всичкото отгоре това са и пари, които ежедневно се изнасят извън страната и то еднопосочно“, разказа Пецов.

„Давам пример – за авторско право се изплащат 10 милиона. От тези 10 милиона, вместо 9 милиона да останат тук, 9 милиона излизат навън. След като само 10% остават тук, това означава, че останалите 90% отиват за чужди артисти. Тези чужди артисти се налагат в България и съответно те правят концерти. Всичко е въпрос на налагане на даден вид култура. След това идва съответният чужд артист, прави пет концерта, взима още 10 милиона и си отива“, допълни Пецов и уточни, че ако стане народен представител, действията му в парламента биха били именно в сферата на културата и изкуствата. „На първо място бих работил за повишаване на стандарта. Ние уж сме в Европейския съюз, а всъщност нямаме нищо общо със средния европейски човек, който живее в Европа“, каза още той.

Ниските доходи и стандарт у нас, Пецов обясни с: „Нищо не се прави в момента за това стандартът да се повиши. Например все още ние с радост приемаме инвеститори, които идват у нас само заради причината, че у нас има евтина работна ръка. Работната ръка не трябва да бъде евтина. Трябва да има минимум заплащане на час. Ние не можем да приемаме чужди инвеститори само заради това, че нашите работници работят много евтино. Това не е редно“.

„Давам пример от моята сфера - аз искам да пея, но не искам да пея за 200 лева, защото моят труд не струва толкова. Той струва 2000 лева. Един концерт трябва да струва 2000 лева, а не 500 лева, защото цял живот съм се обучавал, цял живот съм продуцирал песни, създавал съм песни. Можем да дадем пример и от друга сфера – например с един зидаро-мазач. Идва инвеститор, прави фирми, заводи и т.н. Работи и се осланя на това, че тук има евтина работна ръка. Затова успява да създаде и сравнително евтин продукт, само че това по никакъв начин не влияе върху нашия стандарт – не го повишава. Отново чуждите инвеститори използват евтината работна ръка, отново ние продължаваме да бъдем с нисък стандарт, те отново теглят парите си в чужбина и нищо не остава в България“, каза Пецов.

След това разговорът премина към политиката в сферата на културата - към пенсиите, наречени още „парични награди“, които Министерството на културата ще отпуска на определен брой творци и към еднократните компенсации, които ще бъдат изплатени на музиканти на свободна практика във връзка с пандемията. „Предстоят две неща. Едното е тригодишни пенсии, които не са съвсем пенсии, нека ги наречем месечни помощи. Другото нещо са едни 3000 лева, които се раздават на 1000 души, като те ще започнат съвсем скоро да се раздават (бел.: от днес Националният фонд „Култура“ приема документи за кандидатстване по обявената програма „Творчески стипендии за подпомагане на млади и на изтъкнати творци (артисти - изпълнители) в областта на поп, рок и джаз музиката“). Това са някакви закъснели отзвуци от това, което принципно се случва в нормалните държави през цялото време, не само по време на Covid”, коментира Пецов.

„Нормалното, което се случва, когато един артист - особено по принуда, не може да работи, е да му се датират средства до някакъв необходим минимум, който в България, разбира се, е доста по-малък от този в другите държави. Давам пример от Канада - когато там работещ, действащ музикант по някаква причина не може да изпълни с хонорара си месечния си минимум, държавата директно му изплаща остатъка до този минимум. Ако екзистенц-минимумът за тази професия е 1500 долара на месец, а той е имал две участие за по 300 долара, отива в общината и остатъкът се реимбурсира от тях. В Испания пък в условията на Covid всички музиканти директно получават изплащания за безработица, за да могат те да продължат да живеят достойно“, допълни той

В края на разговора Искрен Пецов говори за правилното третиране на културния сектор у нас. „Както всяка една друга сфера, културата трябва да бъде третирана като нормална работа, като нормален бизнес – нищо друго. Това е част от нашия живот, която съвсем не трябва да бъде на последно място, а в момента даже не е и на последно място. Тук отвреме-навреме се пускат някакви трохички и никой не мисли за хората, които работят в тази сфера на живота“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    156 7 Отговор
    Много лесно ви купуват бе хах а мислех, че проститутките са лесни.

    Коментиран от #27, #37, #75

  • 2 Сила

    133 5 Отговор
    Боже Боже колко мъка има по тоя свят Боже!!!!???????!!!!!!!!!
  • 3 xaxaxaxaxa

    97 8 Отговор
    Прасимир събира още прасоци а?
    Нормално!
    Тиквите и прасоците се разбират добре по принцип...
  • 4 ПАТЕРИЦАТА

    73 8 Отговор
    ВМРО - ИСКАМ, ДА ИСКАМ БОЙКО...
  • 5 Читател

    85 5 Отговор
    Аз като не пея и не слушам, к'во ме *-*-* това?
    И аз искам квота на европейска заплата - ама няма
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    67 13 Отговор
    ВМРО??? - Защо ЦИрК допуска нелегална /Вътрешно/, етническа / Македонска/ и екстремистка /Революционна/ Организация до избори 🤔🤔🤔🤔🤔
  • 7 Гати

    106 5 Отговор
    Тя твоята музика ако не е задължително със закон няма кой да я слуша.
  • 8 На какво е

    61 3 Отговор
    този?!? В ефира на Италия, 70-80 % била италианската музика... Какви лъжи бълва този айдиот (а още не е влязъл в политиката)?!? Поне в Италия няма такова нещо.
  • 9 веждю радишев

    56 2 Отговор
    тази сутрин някакъв селски бег ,някакъв разложки битълс от вмро го направиха охо-бохо по бтв - голям смях падна с паляка
  • 10 Пецов

    70 7 Отговор
    Шкембак ме гони,шкембак!
  • 11 Реалист 2

    35 2 Отговор
    Ами то налагането на чужда ( основно турска и щатска ) култура го правят твои колеги . За лесно одобрение от натовската власт .
  • 12 Историчка

    73 3 Отговор
    България е земен рай за некадърниците - финансова помощ за пседво-музиканти от министър Банов, а сега и задължително слушане на музика, това са отживелици от социализма. Призовавам да не се ходи на концертите на получилите помощи от Банов!
  • 13 Какъв

    43 2 Отговор
    е тоя с вапцаната коса ?

    Коментиран от #56

  • 14 Гост

    53 2 Отговор
    Прости му господи, задето е толкова прост!
  • 15 АЛИ ПАРЧЕТО

    33 2 Отговор
    ТОА НА ПЛЮЩАЛКА МИ МИРИШЕ АКО НЕ Е МОИМ ГО НАПРАВИМ ОТ РЯЗ

    Коментиран от #21

  • 16 Троянеца

    37 2 Отговор
    Заради такива като тоя, слушам само рок.

    Коментиран от #20

  • 17 ТОЯ ЗАЩО Е С ДРЕХИ

    29 3 Отговор
    НАЛИ Е НУДИСТ😇😇😇😇
  • 18 ХАРЛАН

    20 0 Отговор
    левента дали е - съчки събирам .....
  • 19 Достойна присъда

    59 4 Отговор
    Абе,ВМРО събраха персонал за цяло заведение,Шкембака в кухнята,Слабаков на бара,Шинова сервитьорка,Джамбазки в миялното, Пецов музикант!

    Коментиран от #61

  • 20 Ицо Петрофф

    11 6 Отговор

    До коментар #16 от "Троянеца":

    И аз съм рокаджия,хаха

    Коментиран от #28, #31

  • 21 ОООООО ДА!!!

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "АЛИ ПАРЧЕТО":

    О О О йе 😆
  • 22 Българка

    46 4 Отговор
    Листите на ВМРО са сбирщина от хулигани, крайни националисти- фашисти, крадци и за да има шоу певци и артисти.
    Никога повече ВМРО в управлението и вън на търговците от НС

    Коментиран от #24

  • 23 ТРИМАТА ОТ ЗАПАСА

    23 6 Отговор
    СТАРШИНА КАРАКАЧАНОВ Е СЪБРАЛ „СТРАХОТНА ”АРМИЯ ОТ О.Г.В.С.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Искренен

    52 2 Отговор
    Абе Искрене...говориш за "българската музика" ...Какъв дял имаш ТИ в нея, като те помним с едно реге за някакви си крокодили или каймани беха...Докара я до пенсионна възраст с нея....Сега ти се ще и малко депутатски стаж да понасъбереш, че белким си помогнеш на пенсийката де ...ако си се и осигурявал...ама надали ...то по плажовете това не става ...
  • 26 истина е

    30 3 Отговор
    ВМРО са много ценни за такива бок-луци като вас ,защото сте от една порода !!!!
  • 27 тхйт

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Кой да ги купува, бе ти нред ли си?
    Те отиват към ВМРО, защото искат келепир. ВМРО са мандато-носителя. За какво им е да ги "купуват"?!
    Удари си главата сам някъде..
  • 28 Троянеца

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ицо Петрофф":

    Глъмар, аз пуснах гръмотевичния камион пред Милиционерския участък. Хахахаха.
  • 29 Продажник

    25 0 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил!
  • 30 Гражданин

    32 0 Отговор
    Искрен Пецов е постредственк никакъв не е!

    Коментиран от #33, #45

  • 31 333

    21 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ицо Петрофф":

    И Васко Кеца е на другия бряг, ама не е карикатура като Ицо Петрофф. И Роб Халфорд.
  • 32 333

    28 1 Отговор
    Тоя не схваща, че пак няма да го пускат, защото пее латино, примерно, и защото никой не иска да го слуша. Има някакво БГРадио, по което пускат само българска музика, кво реват?

    Коментиран от #36

  • 33 333

    16 0 Отговор

    До коментар #30 от "Гражданин":

    Търколила се тенжерата... намерила похлупак.
  • 34 Кайман

    35 1 Отговор
    Това недоразумение, което досега се мотаеше из музиката и се прослави някога с песента Кайман, поиска сега и да управлява! Във ВМРО е потресаващ сбироток от случайници, които нямат понятие от нищо. Патриотари, кандидати за Солунската митница!
  • 35 хъхъ

    23 2 Отговор
    Не знаех, че бутафорната бутикова партийка СЕК се е пришила към МВРО. Доскоро бяха при Далавери Симеонов Балевски.
  • 36 Троянеца

    24 0 Отговор

    До коментар #32 от "333":

    То да си некадърен е пълна диагноза. Предпочитам да слушам Роксепт пред квиченето на некадърен измисленяк.
  • 37 Шпек

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Искрен Пецов е минал под дъгата.А в листите на ГЕРБ са само милионери.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ДОКО

    29 0 Отговор
    Не може да ме карате на сила да ви слушам ? Направете едно проучване на интереса към вашата музика и другата .Ако сте толкова добри , защо никой не може да пробие на международната сцена? Впрочем има и радиа само с БГ музика .
  • 40 бг лудница

    23 1 Отговор
    както е тръгнало изборите може за спечелят и кандидатите от карлуково
  • 41 Дамиел

    23 1 Отговор
    А торбички Била дават ли Ви или само си ги носите?
  • 42 Шивача

    24 0 Отговор
    Аз шия грозни костюми. Искам всички политици да носят моите дрехи, не маркови. Моля въведете квоти!
  • 43 Пецо

    21 0 Отговор
    БЕЗПЛАТНО ти връчвам текста на новия ти "ХИТ".
    В Парламента на бара седя си с чаша ракия
    До мене ПКП депутатки ми правят свалки тез патки
    Бил съм и със мулатки, но сега съм със дупепатки
    Живота ми лесно минава не зная дали съм бил там
    Пейзан, Пейзан не гони Пейзан
    Не знам,не знам не знам дали съм бил там
    Познавам лично и „Войводчо“, а Толупчо на снимка със 500 евро сланинка
    и като първи амигос си цакахме здраво белота.
    В Дубай и Босфора ритал съм в мач и Стоичков
    Боже какви ги говоря не знам дали съм бил там
    Живота едни си живеят а другите плуват на сухо Големите риби царуват, във Парламента
    Пейзана не гони Пейзан.
    Косата ми вече е бяла пак съм със чаша ракия без да съм мърдал от този проклет Парламентарен бар, продадох се аз за айвар.
  • 44 Девалважия

    11 0 Отговор
    само мутрите искат много.
  • 45 Искрен пецов е

    19 0 Отговор

    До коментар #30 от "Гражданин":

    Латино наркоман
  • 46 Холмс

    20 0 Отговор
    Да ти го напецам искрено.
  • 47 електорат

    29 1 Отговор
    Мутри, лъже патриоти, миски, мутреси, шоумени! Това ли е стойностната интелегенция, която ще определя чалгализирането и опростачването на нацията. Само Джордано не е включен в листите.
  • 48 Гост

    16 1 Отговор
    Боклуци кафеви
  • 49 любител

    21 0 Отговор
    пеци в грешка си пич положението в тая държава е таково каквото го описваш и заради такива като теб.певци чалгарки шоумени правите хиляди а не внасяте и стотинка в хазната а само искате.така че не се излагай и само това остана и чалгари да ни управляват пази боже.

    Коментиран от #50

  • 50 мдда

    11 1 Отговор

    До коментар #49 от "любител":

    Ама избирате Слави нали?!?

    Българина е изклюително прост човек, човек на двойните стандарти.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Смех !

    14 0 Отговор
    Пецов е латинопеераст !
  • 53 Този мухльо

    20 0 Отговор
    От къде изкочи . Една песен му е целият репертоар, с три изречения за накакъв си кайман, защото повече не може да запомни. И той за помощи чака. Просяци артисти, певци, ресторантьори. Хора без достойнство. Да сте видели възрастни хора да просят макар за цял месец парите им са колкото на тези без срам културни дейци харчат за ден. Отвратителни сте и твърде ниско паднахте. Продадохте и душите си на Тиквата и на този Шкембе войвода.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ЧАЛГАРИ

    12 0 Отговор
    ЛОШОТО Е ЧЕ НАРОДА МАЙ НЕ КЛЬОПА НИТО ВМРО КРАДЦИТЕ НИТО ТЕЯ КАТО ПЕЦОВ НЕКАДЪРНИЦИ , ПЪК И ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ ДА МИ ПРОБУТВАТ ЧАЛГАРИ ЩОТО БИЛИ БЪЛГАРИ !
  • 56 сид вишъс

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "Какъв":

    На тениската му има снимка на Боб Марли на фона на българското знаме.Геа трябва да е станал растафарианец.
  • 57 ДОЛНИЦИ

    12 0 Отговор
    ВМРО Е ПАРТИЯ НА КРАДЦИ ПРЕДАТЕЛИ , ДЖАМБАЗА Е ОТ КВОТАТА НА ГЕРБ , ШИНОВА Е РОДА НА ДОНОСНИКА ОТ РУСЕ , СЛАБАКА И Е ПУШЕЩИЯ НАВЛЯК И РЕКЛАМИРАТ МАТРАЦИ , КАРАКАЧАНА ПЪК Е КАРИЕРИСТ ОТ ДС ИМЕНУВАН ДОНЧО И ИВАН ..... КРАДЕЦ НА ВСИЧКИ ИМОТИ НА ВМРО И НА БНА ! ЛЪЖЕЦ И ПРОДАВАЧ НА ПАСПОРТИ ЗА НАД 800 МИЛИОНА НА МАКЕДОНЦИ ШИПТЪРИ И ИРАКЧАНИ !
  • 58 МОШЕНИЦИ

    11 0 Отговор
    ВМРО КУПУВА ГЛАСОВЕТЕ СИ ОТ КУМЛУКА , И ВСИЧКИ СОФИЙСКИ МАХАЛИ

    Коментиран от #65

  • 59 Тряс

    8 1 Отговор
    Пусни Вефа, майна, да слушаме Искрен Пецов... форевър...
  • 60 Пълнач

    9 0 Отговор
    Пецов,кво прай оная бълтия жена ти? Мели ли още кайма?
  • 61 добави

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Достойна присъда":

    Женито на пилона!
  • 62 И ти ли

    5 0 Отговор
    са пишеш -македонец?!Мани,мани?!Ти пикьо се правеш на`харамия`?!.....Айдее пайдус....
  • 63 има

    4 0 Отговор
    мерак от Кара Ибрахим....
  • 64 Спиридон

    11 0 Отговор
    Латинопартизанина и баш войводата- а, бе жална ни майка!
  • 65 НОЩ

    5 1 Отговор

    До коментар #58 от "МОШЕНИЦИ":

    ВМРО купуват гласове,НО само от ваксинирани роми!
  • 66 пешо

    4 0 Отговор
    квоти за музика може би ще има квоти и за мисли вкрайна сметка музиката като не става просто местим програмата
  • 67 Фончо

    9 1 Отговор
    На тоя псевдо музикант, всичките песни са му с крадена музика от чужди песни. Тръгнал да става депутат моля ти се!
  • 68 Кака ви Кури

    3 2 Отговор
    Отчайващо тъпи коментари.
  • 69 Стефан

    4 1 Отговор
    Човече, а ти какво общо имаш с българската музика, и кога най после ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ че обещанието е в кръвта на българските политици, те ако зависят от едно обещание за да са във властта ще обещаят и 4000 лева заплата и 2000 лева пенсия, Боже колко наивни хора има, КОГА НЕ СА ВИ ИЗЛЪГАЛИ та ги поддържате, не вървят на добре нещата.
  • 70 Не е до закон

    8 0 Отговор
    На Егейско море съм. Съседните стаи са заети от сърби. Гледат сръбска телевизия, вечер пеят сръбски песни и си акомпанират с китара. Ръкопляскаме им. На баребекюто в двора нашенци си спретват вечеря с ракия. И сръбска фолк музика. Миле Китич и не знам какви още певици и певци. Бийч бара по цял ден пуска само модерна музика/ не гръцка/. Гръцко звучи от една колонка на шумна група с две коли от Пловдив. Българска музика не чух. Не е до закон, а до сърце.
  • 71 ала бала

    5 1 Отговор
    Искрен Пецов с тази пиянска физиономия си пие с Джамбазки пияндето, само вода не обичат много. Иначе с известни песни никой не го знае Пецов.
  • 72 УЖАС

    6 0 Отговор
    ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ГО ПРЕВЪРНАТ НА КОЧИНА.
  • 73 Свой

    3 0 Отговор
    Обикновен прераства , сър.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Смрф

    6 0 Отговор
    Този хубавец, какъв точно музикант е?
  • 77 Пецо Искренов

    3 0 Отговор
    Ти пък кой беше? АлкохоликСмотан!
    Цяк живот на държавната хранилка, ще ве хрантутиме тука.
  • 78 Майна

    5 0 Отговор
    Всички искат да са несменяеми да не работят и да получават пари. Ако се замислите кво са дали от себе си за тия години. Ай ся се замислете защо ги избирате .
  • 79 Георги

    1 0 Отговор
    Преди плачеха, че има квоти и комисии. Сега пък плачат за квоти. Няма угодия на посредствеността.
  • 80 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Ми такива като този пееха "комунизма си отива". А сега искат квоти,каквито имаше в БНР през комунизма.Май не помните,а?
  • 81 Жал ми става

    1 0 Отговор
    За българина.От типично нашенско дебелоглавие, ще гласува просто напук! Да бъде Гошо,а не Пешо! И в резултат,ще напълни Народното събрание ( ненавиждам думата парламент) със кичозни недоразумения от всякакъв сорт.Пецовци,кристинки,калканджийки, ритнитопковци от седемдесетте на миналия век.Да ти имам мишмаша! Минат изборите и започва да ги псува.Този дето е вкарал пецовеца,псува калканджийката, шиновката,и обратно.Накрая вкупом псуват всички наред.А от Живия им Живот са се изпарили цели четири години.И така изтекоха тридесет години.Избери масово само един,бе Българино.Да не му дадеш възможност за безнаказни коалиций ,и кражби на едро.Зашото не може да се прикрива с друг.Върши ли работа- продължава.Не върши- вън! Но завинаги вън от политиката.Така се прави. Ние без поредна коалиция не можем.Все натам ни тегли.После защо сме бедни,болни с грош пара в джоба.Ами от туй бе,българино! От разпиляно гласуване.Гледай котката да лови мишки,а не какъв е цвета и!