Last news in Fakti

2 Април, 2021 19:00 8 239 66

Страх от Трета световна война, съюзът с Русия не е най-добрият вариант за Китай

  • трета световна война-
  • война-
  • русия-
  • сащ-
  • китай-
  • сигурност-
  • заплаха-
  • оръжия-
  • нато

Военноморските сили на Китай са най-големите в света

Страх от Трета световна война, съюзът с Русия не е най-добрият вариант за Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последното десетилетие Си Дзинпин увеличи повече от три пъти военния бюджет на Китай. Комунистическият лидер похарчи 1,355 трилиона юана (152 милиарда британски лири) за военни разходи през тази година, но анализатори смятат, че Пекин харчи повече за отбрана, отколкото се съобщава официално, пише британският вестник Daily Express, цитиран от агенция "Фокус".

Днес военноморските сили на Китай са най-големите в света, с приблизително 350 кораба и подводници, включително над 130 големи надводни кораби. Според един експерт обаче Китайската народноосвободителна армия (НОАК) не може да се счита за непобедима, тъй като Китай не е участвал във войни повече от 40 години. Ориана Скайлар Мастро, експерт по политиката на Китай в сферата на националната сигурност в Станфордския университет, смята, че ефективността на НОАК във война е „въпрос за милиони долари“. "Нито един офицер от американската армия не вярва, че заповедите могат да бъдат неизпълнени ... и ако заповедта бъде получена, тя ще бъде изпълнена. Що се отнася до Китай, има много несигурност и не може да се каже дали войниците ще бягат срещу куршумите или ще бягат от тях.

Си Дзинпин няма отговор и това е въпросът, който предизвиква най-голяма загриженост на китайското ръководство, тоест те не са сигурни как действително ще се държат китайските военни“, добави Мастро. От друга страна, две трети от руския военен бюджет се изразходва за придобиване и модернизация на военна техника. Бюджетът от 44,1 милиарда британски лири е малко по-малък от този, който Великобритания изразходва за подобряване на своята армия. За разлика от Обединеното кралство, което е намалило броя на танковете си до 148, държавата Владимир Путин не пренебрегва конвенционалните си оръжия, докато други страни се фокусират върху арсенала на кибервойната. Според Павел Фелгенхауер, базиран в Москва военен анализатор, Москва въпреки всичко вярва, че "танковете печелят войни" и се подготвя за танкова война срещу Украйна.

Ето какво каза той в интервю за вестник Daily Тelegraph: „Руснаците вярват, че танковете печелят войни и днес са готови за голяма танкова битка с Украйна или другаде. Освен това те осигуряват подходящо обучение и демонстрират способността си да мобилизират бързо стотици хиляди хора и да подготвят голямо количество военна техника." Докато Китай може да се похвали, че разполага с най-голямата военноморска сила, Русия разполага с най-големия брой танкове - над 15 хиляди. Москва също се нарежда на четвърто място в света по брой войници (900 хиляди души). Според НАТО Русия е съсредоточила на украинската граница не повече от 10 хиляди свои войници. Всичко това се случва, след като Пекин и Москва призоваха за среща в ООН в опит да получат международна подкрепа в борбата им срещу санкциите на ЕС и САЩ.

„В контекста на нарастващата глобална политическа турбуленция“, подчертава съвместното изявление на тези две страни, публикувано по-рано този месец, „свикването на среща на върха на държавите, постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН, е особено ценно, за да за установяване на пряк диалог помежду им за начини за решаване на общи проблеми на човечеството в интерес на поддържането на глобалната стабилност”. „Необходимо е да се изостави политизирането на темата за защита на правата на човека, практиката да се използва като претекст за намеса във вътрешните работи на други държави“. Миналата седмица руският външен министър Сергей Лавров нарече Китай „приятел ... стратегически партньор ... истински съмишленик“… Нямаме връзки с Европейския съюз като организация, цялата инфраструктура на тези отношения е унищожена от едностранните решения на Брюксел."

„Ако Европа е прекъснала тези отношения, просто унищожавайки всички механизми, които са били създадени в продължение на много години, а ние имаме само отделни европейски държави, които искат да се ръководят от своите национални интереси, тогава, вероятно, обективно, това води до факта, че нашите отношенията с Китай се развиват по-бързо“, подчерта руският министър. Въпреки това Ченг Йиджун, експерт по китайско-руските отношения в Академията за социални науки на КНР, предупреждава, че съюзът между двете страни не е най-добрият избор за Пекин. "Няма съмнение, че тези две страни се сближават под натиска на САЩ, но между тях има повече противоречия, отколкото общи позиции. Изграждането на съюз с Русия не е най-добрият вариант за Китай,“ подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    125 6 Отговор
    Нещо пак са сънували в Станфордския университет!

    Коментиран от #20, #22

  • 2 BigBulgarianBoss

    103 6 Отговор
    Тъпа статия
  • 3 Сандо

    134 8 Отговор
    Добре,за Китай и Русия разбрахме,почти ни убедихте че те са лошите.Хайде сега пишещия да обърне поглед на запад и да опише какви ги мислят и вършат борците за вселенска демокрация.И дали ще се намери някой здравомислещ,отговорен и най-вече смел журналист да надигне глас и да бие тревога за това,че света е пред военна катастрофа.Това се отнася и за собствениците на СМИ,които най-после трябва да разберат,че и те носят отговорност за съдбата на планетата.

    Коментиран от #9

  • 4 дедо Герчо

    88 6 Отговор
    ТОТАЛНА ПРОСТОТИЯ,НЯМА ЕДНА ВЯРНА ДУМА,АМА ЕДНА НЯМА.....ХЪХЪХЪ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПЕНКО

    55 1 Отговор
    КИТАЙЦЕТЕ И КИТАЙКИТЕ МАРШИРУВАТ НА "ПРАШЧАНИЕ СЛАВЯНКИ " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Георги

    109 9 Отговор
    Мечката и дракона разбиват лицемерните мутри краварски от раз!! Само това заслужават убийците от ФАЩ!

    Коментиран от #23, #45

  • 8 KODIAK

    97 6 Отговор
    Аз си спомням как краварите залягаха на един кораб в,, Черно море "когато над тях прелетя един руски Су27 и после имаше дъжд от моллби за напускане на USS флота!
  • 9 Лост

    68 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сандо":

    И да добавят за армията с осем хартиени самолета.
  • 10 Ммм...да

    8 87 Отговор
    Руснаците без война не могат.Рано или късно някой ще гризне тоягата.

    Коментиран от #25

  • 11 Ами да

    3 47 Отговор
    Най добрият вариант за Китай е без съюзници.
  • 12 гадно

    88 3 Отговор
    Виж ти колко са загрижени за Китай и ронят крокодилски сълзи кой съюз е добър за тях, а всъщност, ако можеха щяха да смачкат и Китай, и Русия на минутата.
  • 13 станфордбляк

    82 2 Отговор
    Хахаха някаква чиновничка- експертка говори кое било правилно за Русия.

    Хахаха, тази чиновничка- експертка, каква се явява за Руската Федерация- президент ли, премиер ли, военен министър ли, депутат от руската дума ли?

    Абе Русия не е залък за чиновнички- експерти, да си правят Станфордската си експертност за Англия, не гледай в каченето на руснаците.
    Руснаците знаят кое е най- добре за Русия.
    Така Хитлер се опитваше да казва на руснаците кое е добре за СССР( Руската Федерация), та не успя да ги дочака в Берлин през май 1945 г.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 икспъртбазар

    56 1 Отговор
    Хахаха " военен експерт Павел Фалгенхауер, базиеан в Русия".
    Тоя да не е подводница, та да е базиран.

    Измислен " експерт на западните англосаксонски медии", без никакво влияние на мнението на руснаците- които са гласували за президента Путин, който е назначил военния министър Шойгу, който е назначил началник- щаб на руските въоръжени сили.

    Та с танкове или без танкове, руснаците сами си решават проблемите, и са показали, че знаят как.

    Наполеон, Хитлер са го разбрали, ама късно.
  • 16 3,14К

    55 1 Отговор
    Най важното решение на Байдън за армията: по 200 000 $ за военнослужещ, който желае да си смени пола!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Demonaz

    50 4 Отговор
    Реално Русия и Китай не са били никога приятели. Просто в момента имат еднакви интереси. След време като чайниците наберат сила ще си искат Сибир.Но, русите монголи имат някой друг трик в ръкава. Да се оправят. Европа е пред разпад както и африканските щати.
  • 19 въпрос

    52 2 Отговор
    Тази експертка да не анализира Русия, а да каже що " развития запад", стои вече 2- ра година " пандемичен, плащаш огромни обществени поръчки на САЩ- фарма корпорациите за ГМОрнк субстанциите им"?

    Що чиновниците в ЕК, без всякакви конкурси за обществени поръчки, дадоха на Пфайзер, Модерна, Джонсън Колгейт( които яко финансират СЗО чрез фарма фондации, като на Бил Гейтс) обществена поръчка за около 20- 30 млрд. $( 1, 2 млрд. дози за ГМОрнк субстанции).

    И що правят ваксинирането задължително чрез " паспорти"- дискриминиращи европейците по здравен признак.

    А в Русия, Китай- " пандемия" няма, който иска се ваксинира, който не иска, не го задължават с " паспорти". Изградиха колективен имунитет, безплатен и завинаги, вместо " пандемично да плащат народна пара на олигарсите от Пфизер, Модерна, Джонсън Колгейт".
  • 20 К'во стана,

    5 40 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":

    Тръмп кара ли втори президентски мандат? Айде пий си успокоителните... САЩ и ЕС имат БВП общо 39 трлн. долара; Китай има БВП малко над 13 трлн. долара, а русия само 1,3 трлн. долара (колкото и Южна Корея...)

    Коментиран от #39

  • 21 Китаец

    11 44 Отговор
    Само да Ви кажа на многознаещите тук, които най вероятно дори не знаят къде се намира Китай, но много философстват едно, още на старта на 3-тата световна война Китай ще го набие в гръб на Русия, казвам Ви го като човек живеещ вече над 15 години в Китай. Китайците имат нужда от територия и въобще не се обичат с руснаците, както си мислите вие. Те дори вече икономически и с население са превзели Сибир. Но вие тука се правете на разбирачи и се пените.

    Коментиран от #36, #37, #43, #52

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 7878

    41 1 Отговор

    До коментар #7 от "Георги":

    Някои империи изчезнаха след 500-700 години властване,а някои ще изчезнат само след 245години и за съжаление и ние ще намажем от армагедона.
  • 24 Емил Боев

    45 2 Отговор
    Ясно разбрахме че Китай не може да бъде победител във една световна война ,защото 40 години не е воювал . А големият победител е САЩ защото от 240 години като държава имат само 16 мирни години . Та разбрахме сега че само войнолюбците от САЩ са големият победител защото имат тренинг във избиването и налагането на тяхната демокрация по света .
  • 25 БАЙ КУРТИ

    31 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ммм...да":

    Престани да пишеш простотии . БИВШИЯТ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ ДЖИМИ КАРТЪР ГО КАЗА НАЙ ДОБРЕ ОТКАКТО САЩ СА НЕЗАВИСИМИ ИМАТ САМО 18 години без война.
  • 26 Аз ......

    11 2 Отговор
    Глупости........По бройка да но по тонаж,водоизместимост и въоръжение са на 3 или 4 позиция.
    Подобна статия имаше и в друг информационен сайт.

    Коментиран от #31

  • 27 Матей

    34 1 Отговор
    Гроздето е кисело!--казала лисицата.Та и тия пишман-аналитицидават оценки и съвети,все едно някой ще ги вземе под внимание.Това показва безпомощността на запада,който гледа тъпо как се оформя мощен съюз срещу него.В един момент нато ще се озове в небрано лозе,една неудачна война в Европа,започната уж локално в Украйна и ще трябва да се обират крушите.
  • 28 Behemoth

    37 2 Отговор
    Те па американците са воювали със дронове и ракети...да питат германците какво значи вълна след вълна след вълна от почерпени руснаци тип За Родину! за Путину !ХАХАХА....
  • 29 Комонист

    4 23 Отговор
    Китай винаги със САЩ
  • 30 историк

    4 32 Отговор
    от времето на Петър 1 Велики, Русия се опитва да се цивилизова ,но от 1922г,когато създадоха СССР ,нещата не вървят на добро!

    Коментиран от #35

  • 31 ЧЕПА

    33 1 Отговор

    До коментар #26 от "Аз ......":

    Вече се строят средни и бързоходни кораби въоръжени с крилати ракети морско базирани . Големияте кораби са идеална мишена и нямат защита от новите ракети които летят с 20/30/G
    Няма да ти изброявам , само името КАЛИБЪР/ КИНЖАЛ сигурно си чувал за тях или високо скоростното торпедо което развива между 150/200 км в час и то по вода . Дати наливам ли още мозък за безаналоговите оръжия които притежават само РУСИЯ , за КИТАЙ да ти изнасям ли лекция
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Седесарят.

    23 0 Отговор
    Статията е пълен леш.!!.
  • 34 Бля бля..

    30 2 Отговор
    Русия разчитала на танкове..А помните ли Калибрите,изстреляни от Азовско море,които правейки "дипломатически" завой поразиха цели в Сирия,прелитайки 1400 км.с точност до 4 метра?

    Коментиран от #42

  • 35 Герд Мюлер

    31 3 Отговор

    До коментар #30 от "историк":

    Все още много българи си мислят, че съвременната Руска Федерация е СССР. Време е мозъците на такива хора най-после да узреят. Както Република България не е вече Народна Република България под ръководството на БКП, така и Руската Федерация не е вече СССР под ръководството на КПСС.
    РФ е пълноправна съвременна държава, която знае какво иска и най-важното знае как да го постигне. Съюзът на РД с Китай е в изгода за двете държави. И двете държави искат да имат "сигурен гръб". САЩ може само да завижда на този съюз. Но той се основава на обективни предпоставки, които се коренят дълбоко назад в историята. На тези, които мислят налудничаво и мечтаят за Трета световна война, ще
    кажа, че ако стане ядрена война ще загине цялото човечество и съвременната цивилизация!
  • 36 Сух

    21 1 Отговор

    До коментар #21 от "Китаец":

    Да ти обесня азиатецо, че гледам ги пишеш не кипели.. Китай нямат полезен ход с това, което пишеш, защото ако Русия глътне вода, следващите ще са те. На всеки му е ясно, че западната дума няма тежест. Основната цел на САЩ са Китай, руснаците са опорна точка без, която събарянето на азиатския хегемон не може да се осъществи ! И да, това им е единствената възможност, да запазят нарастващото си превъзходство, сами нямат шанс..
  • 37 Гласоподавател

    22 4 Отговор

    До коментар #21 от "Китаец":

    На китайците им е заложено в гена да не гедат на север от Великата китайска стена. За какво са я построили? Какво ще правят в Сибир? Ти си живял в Китай, колкото аз в Ямайка.
  • 38 Цун Кай Го

    4 22 Отговор
    Китайците не са с аналогово мислене като русняците Номерата на Путин да си намери закрилници в тяхно лице е смехотворен

    Коментиран от #40, #44

  • 39 Бесен Язовец

    19 2 Отговор

    До коментар #20 от "К'во стана,":

    Руснаците имат външен дълг 250 милиарда, а краварите 26 трилиона на ЕС общо е поне 50 трилиона аре почвай да си гризеш ноктите от злоба и завист!
  • 40 Сух

    20 0 Отговор

    До коментар #38 от "Цун Кай Го":

    Бъркаш. Китайчетата имат по-голяма нужда от Русия отколкото обратното. Наблюдавай развоя на събитията. Обърни внимание, рашите ли купуват оръжие от чайна или обратното.. Скоро ми се струва, че ще наблюдаваме събитията от близък кадър, е тогава ще разбереш какво съм имал предвид..
  • 41 САЩ ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СЪЩЕСТВУВА

    23 0 Отговор
    ЩЕ НАПРАВИ ВОЙНА..ИСКАТ ПАК СВЕТОВНО ДОМИНИРАНЕ..РЕСУРСИТЕ СУРОВИНИТЕ СА СКЪПИ В АМЕРИКА...В РУСИЯ ОТ ПИЛЕ МЛЯКО..ПЕТРОЛ МЕТАЛИ ЗЕМЯ НЕИЗЧЕРПАЕМА НЕОБЯТНА КИТАЙ ЩЕ ЗАСТАНЕ НА СТРАНАТА НА РУСИЯ...ЗАЩОТО ЩЕ Е СЛЕДВАЩАТА ЖЕРТВА СЛЕД РУСИЯ НА ИЛЮМИНАТИТЕ..СЕМИТИТЕ
  • 42 Сух

    20 0 Отговор

    До коментар #34 от "Бля бля..":

    Самия начин на поднасянето на инфото е подвеждащо. Като качество ракети и противоракетна установки Русия няма равна, остава сухопътна инвазия, ама 15000 танка си е направо китайска стена руски вариант..
  • 43 Кореец

    11 1 Отговор

    До коментар #21 от "Китаец":

    Китаи има нужда от суровини затова поддържа добри отношения с Русия,иначе имат спор за територии.Още по-сложно е между Китаи и Япония,там скоро ще се стрелят.
  • 44 Йо Несбьо

    7 3 Отговор

    До коментар #38 от "Цун Кай Го":

    Съюзът на Русия с Китай е необходимост, а не по желание! И двете страни са поставени под натиск от САЩ, но докато Китай е с икономика в подем, която произвежда всичко за целия свят, Русия е износителки на суровини. При тези удари с Украйна, санкциите на ЕС, САЩ, "Южен поток", Северен поток - 2", "Турски поток", който беше построен засега само с една тръба, Русия все някъде трябваше да продава газ в големи количества, за да оцелее. Този някой, който помогна, беше Китай и бъдете сигурни, че китайците са извивали ръце за цената. Във враждебна обстановка всеки приятел е важен, а Русия няма много приятели... Самите руснаци добре виждат какво се случва, но не могат открито да назоват Китай враг, защото няма кой да им помогне. Оръжията... Да, руските оръжия са много добри, оръжейните им системи са евтини и сравнително качествени, но китайската наука е все по-мощна и все някъде в следващите години ще се разменят местата. Просто за наука и изследвания трябват пари, инженери и изследователска инфраструктура, а в Русия те намаляват..

    Коментиран от #53

  • 45 Тираджия

    1 19 Отговор

    До коментар #7 от "Георги":

    Ако още не си разбрал, България е съюзник на НАТО, което значи че червените боклуци са ни врагове каквито винаги са били!

    Коментиран от #47

  • 46 Жони деп

    10 0 Отговор
    САЩИСАНИТЕ БЕЗ ДА КРАДАТ И УБИВАТ НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ ТЕ ДРУГО НЕ УМЕЯТ ДА РАБОТЯТ ОСВЕН ДА ЛЕЖАТ НА НЕЧИИ ГРЪБ
  • 47 Галфон

    8 0 Отговор

    До коментар #45 от "Тираджия":

    Тотално си в грешка кои са боклуците промит мозък
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 psf

    0 15 Отговор
    Въобще, оцеляването на Русия изглежда твърде неясно, не само за това, че там не се произвеждат конкурентно способни стоки, ами и за това, че тя продължава да залага на близостта си с Китай, с което бъдещето й става съвсем непредвидимо! Не може да бъдеш най голямата по площ и рядко населена страна в света и да изпадаш в икономическа зависимост от разположената ти в съседство, най голяма по численност на населението държава в света, която изпитва остра необходимост от разширяване на жизненото си пространство. Русия е правила и огромни стратегически грешки, но продажбата на Аляска и социалистическата й револуция, ще й се видят, като ниска череша в сравнение с това, което може да й се случи със Сибир.

    Коментиран от #51

  • 50 ха ха ха

    10 0 Отговор
    Никой не се страхува от краварите вече... изобщо не се притеснявайте за войни, няма кой да ги нападне Русия и Китай 😁
  • 51 хамсал

    12 0 Отговор

    До коментар #49 от "psf":

    Ти да не описваш България? Конкурентни стоки? Колко процента са китайските стоки у нас? Чесъна е китайски! Бе що не си гледаме кочинката ами се правиме на глобални аналЛизатори разбиращи от руските проблеми!
  • 52 БПФ

    10 1 Отговор

    До коментар #21 от "Китаец":

    Те китайците опитаха веднъж - не с цял Сибир даже, а с едно малко островче в р. Амур... в резултат на което цяла китайска армия бе буквално изпарена, а танковете и - превърнати в локви разтопен метал.
    С какво население са превзели Сибир - вече? Ти сигурно играеш някаква компютърна игра и дотолкова си се вманиачил, че си я помислил за реалност !!!
  • 53 БПФ

    15 0 Отговор

    До коментар #44 от "Йо Несбьо":

    Ударът срещу украйна беше удар срещу ЕС отстрана на САЩ, ама то трябва мозък да го разбереш !!! Затъващата Европа има нужда от руският пазар и руските суровини... ЕС+Русия щяха да са непобедими икономически - и гнусният обонго и подлогата му байдън забиха клин между тях, отделно напълниха ЕС с дивaци. Разбира се, не без съучастието на продажните политици от ЕС, които се държах като лакеи на САЩ във вреда на собствените си държави.
    Той и Лавров го каза - Русия няма нужда от ЕС, ЕС има нужда от Русия. Санкции? Какви бяха загубите на Русия и какви на ЕС - в пъти по-големи? Германците се усетиха и се опълчиха на САЩ за СП2. И тая зима енергийната система на ЕС оцеля само заради реките руски газ и петрол и влаковите композиции въглища.

    Абе кога ще разберете, че който държи суровините, държи всичко? Технологии се създават, суровини - не !!!
  • 54 Ванка

    2 9 Отговор
    С преносимата амриканска противотанкова ракета "Джавелин", която САЩ предостави на Украйна и която удря танка отгоре по-най слабото му място, танковите войски стават безмисленни.
  • 55 Брат Румен

    3 0 Отговор
    Най-добре Болгария да им обяви война на всички и ще видиш какви реакции ще предизвика този акт...
  • 56 Иван Ставрев

    4 0 Отговор
    Нашите са най-леки, най-евтини
    Говоря за брат Сарандев и брат Ралчев.
  • 57 псф

    1 4 Отговор
    За информация на БПФ-52: В интернет има подробно описание за събитията на остров Дамански на река Усури, през 1969 г. Нищо от това, което БПФ твърди не е описано а прави впечатление, че двете страни в карая на краищата се разбират, острова да премине в китайски ръце.
  • 58 Матей

    5 0 Отговор
    Лавров и китайския министър са много доволни,сега нато изобщо не може да им излезе насреща,и икономически също си оплетоха кошницата,ЕС е под ботуша на щатите и в такъв случай Русия и Китай няма какво да се занимават с тях.Лавров допълнително обърна внимание на сащ да не предизвика война в Украйна,защото тоя път вината ще се издирва и те няма как да я отрекат.
  • 59 КРАДАТ НИ

    7 0 Отговор
    НЕ БЕРЕТЕ ЯДОВЕ ЗА КИТАЙ , МИ ВИЖТЕ ТУК КАК НИ КРАДАТ МУТРА ТА И ГЕРБ , ЧЕ И ДРУГИ ИСКАТ ДА ПОКАЖАТ КАКВО МОГАТ В ТАЯ ОБЛАСТ !
  • 60 реалист

    5 0 Отговор
    Статия "зашита с бели конци"...в смисъл АБСОЛЮТЕН ФЕЙК!
  • 61 Аз Негодника

    6 0 Отговор
    Той другаря Путин го каза.Стратегията ни с Китай е старатегията,на изчакването.Русия има младо население,с сравнение със запада, с добра образователна, и здравна система...Разпада на ЗАПАДА е вече очеизваден,във всяко едно отношение,политики на хаоса,и обърканостите,ниска раждаемост,нарастваща наркомания,емигранти. Трето полови религии...Пропаста между бедни и богати,постояно ще нараства,до момент, на всеобща Френска революция,с много ГИЛОТИНИ ЗА БОГАТИТЕ.
  • 62 1520

    5 1 Отговор
    който е в съюз с РУСИЯ винаги печели
  • 63 Цялата външна политика

    3 0 Отговор
    На сащисаните ,е коренно грешна,и вредна,но за тях.Над 60 години са се втренчили единствено в бившия СССР,и днешна Русия.Водени от дива, ненаситна жажда за свръх печалба,сами създадоха и отгледаха днешния могъщ дракон.Но продължиха,да визират Руснака за страшен враг.Дракона е древна,мъдра и по азиатски прикрита нация. Прекрасно схащат,че ако тръгнат със фащ,срещу Русия, огрпмните щети ще ги понесе основно Дракона.Дори и да успеят( но това означава Трета световна) , Дракона е сигурен,че задължително следващия който ще бъде тотално унищожен е самия Той.Наглоосаксите ще мобилизират целия им подчинен вече свят срещу него.Веднага от " съюзник " във военните действия,ще стане опасен враг.Примера от ВСВ е пред очите им.Сами тласнаха двете държави в прегръдка.Прегръдка, която може да смаже ребрата на всеки.Включително,и най- вече на самите сащисани.
  • 64 Единствено

    3 0 Отговор
    Бай Дончо,се усети,с кого и как да обезкърви постепенно Поднебесната.Затова смегчи тона спрямо Русия.Като бизнесмен,той виждаше безмислената и вредна за самата сащ външна политика, срещу Русия.Свалиха го от власт именно мега компаниите стъпили в Китай, и фарма компаниите компилирали се със сезеото.,със пландемията,която той отричаше,и щеше да е смаже,при втория си мандат.Ясен сигнал беше излизането от СЗО и плащане на милиардни вноски към касата му.Но срешу трилионите не може да се бори никой.Включително и най могъщия ръководител ,разполагащ с неограничена власт.Която при него прилича,че нито е неограничена,нито толкова независима.
  • 65 Безпристрастен

    6 1 Отговор
    Днешната,съвременна цивилизация е преживяла две унищожителни войни.И все още не си е изработила верен критерии.Срещу кого не трябва да се воюва.Това е Руския народ.Не срещу руския княз,цар,Сталин, Хрушчов,Брежнев или Путин.Не воювай срещу обикновения руснак.От шведския рицар,през Наполеон,до Хитлер,всичките са били пометени от Народа.Руснака може да го наричаме с всякакви обидни епитети.Къде верни,къде не! Но като войник няма равен.В първия миг ,в който даде жертви, се превръща в безмилостен противник.Противник,за когото собствения живот не струва нищо.Единствена цел,е да унищожат врага.Със всички средства.Не знам други примери от военни конфликти,войник да се хвърля с гърдите си върху амбразурата на противника,за да осигури атака на останалите.Да унищожи танк ,хвърляйки се под веригите му,със сноп гранати.Да направи въздушен таран срещу много по модерен противников самолетТова говори за особен начин на мислене и понятие какво е Реалната история е показала,че тежко и горко за всеки,който тръгне срещу тях.Докато не стигнат до унищожителен финал,нямат спиране.
  • 66 Шаолина

    0 1 Отговор
    Ако на половината китайци дадеш по една тояга и ще победят всяка една армия изпречила им се на пътя - в конвенционален сблъсък.