Last news in Fakti

2 Април, 2021 13:00 4 771 32

Илиян Василев: Загубихте, дами и господа властимащи

  • илиян василев-
  • избори-
  • медии

Коментар от фейсбук профила на автора

Илиян Василев: Загубихте, дами и господа властимащи - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Последните предизборни изяви на ГЕРБ ви въвеждат в първите следизборни. Как така толкова години са знаели как да преборят корупцията, пък си траели? Нали премиерът и министрите са шампиони по корупция, как да се самопреборят? Концесията на летище София е изключителен пример в това отношение.

Преяждането с власт има основен "страничен" ефект загубата на слух и както при политически КОВИД - обоняние. Ставаш ленив, изчезва въображението, възторга, вдъхновението.

Вместо да промениш света, което е смисъла на живеенето и мисията на всеки човек, започваш да играеш в отбрана, да пазиш статуквото, да дърпаш ръчната и да спираш развитието. С времето идва процес на гниене, ставаш болест, пречка, бариера, и организмът/живота просто те изхвърля.

За това и не разбраха предупреждението ми, че големите медии, в този си нереформиран вид са ходещи трупове. Те си мислят още в категориите на контрола върху централните медии като гарант за власт. Провалът на информационната им политика е тотален. Цялата им стратегия бе да овладеят централните медии - БНТ, БНР, БТВ, Нова ТВ, от там да "информират" електората какво да мисли и как да гласува. Пък се оказа, че народът масово емигрира към мрежите и малкото алтернативни информационни източници. Да, в мрежите има много фейк, но нищо не може да се сравни с правителствения фейк и последствията от него, с паралелната реалност. Успехите, които отчитат на фона на провалите в справянето с кризата, корупцията и срива в правосъдната система, раждат отначало съмнение, след това отрицание и накрая гняв. Особено когато умират хора.


Севда ТВ трябваше да следи всяка стъпка на ББ и да насочи вниманието към него в режим - той говори, народът слуша и се прекланя. Е, с този севернокорейски жанр успяха да отвратят всички от Борисов, защото всяка наливна пропаганда има праг на търпимост, отвъд който ражда отрицание, дори на подсъзнателно ниво. И протестният вот набъбна.
Те си мислят, че като пускат данни за хиляди заразени и стотици починали от КОВИД 19 народът ще си остане в къщи?!


Наивници.


Гледам данните за Алтернативата е не мога да повярвам на ръста на гледаемост. За една година!? Без реклами, без грантове, без нито един лев, извън подкрепата на зрителите.
Нещо като взаимоспомагателно медийно дружество.

Още на времето им казах - можете да правите черни списъци на хора, които не трябва да бъдат допускани до екран, да хвърляте стотици милиони за зона на медиен комфорт на властта, но ако големите медии правят забавления, но са изпразнени от публицистика, от дебат, от противопоставяне на различни мнения, идеи, и вместо цветни хора, в студио вкарвате само Райчев и Харизанов /с претенцията че те са водещи, а не следващи общественото мнение/ хората като водата ще намерят своя път до информационните източници, които им дават тази стока. До другите журналисти, които изпитват остра необходимост да имат трибуна и да говорят на зрителите - като Милен Цветков, като Генка, като Сашо, Люба, Веско, Мира, Светла, Калин, Лили, Емилия, Поли, Иво, Горан и много други.

Тази другата журналистика, която се прави с малки пари, и разчита на зрителите. Ситите и преяли с власт и пари медии не мога да бягат бързо и в надпреварата изостават. Купите ли журналист, той умира.

Трансформацията на медийната среда започна и няма връщане назад.

Загубихте, дами и господа властимащи. Резултатът ще го видите на 5 април. И това е само началото.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    21 75 Отговор
    Какво може да се очаква от агент Сашо и от парцал, в който рекламират отявлени изроди като Хаджигейов, Бабикян и Манолова?

    Коментиран от #5, #22

  • 2 Бойко шкафа

    22 21 Отговор
    Млък негодници такива,още 4години имам да си пълня шкафа..

    Коментиран от #8

  • 3 Последния Софиянец

    59 5 Отговор
    Всички мисирки до стената.Те са най виновни за промиване на мозъци.
  • 4 tate

    50 5 Отговор
    Амин от твойте уста в Божиите уши !!!
  • 5 Гаргамел

    12 38 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Ей сега ще те изтрият, ама колко си прав за това което си написал:
    Публикувано във факти.бг: Какво може да се очаква от агент Сашо и от парцал, в който рекламират отявлени изроди като Хаджигейов, Бабикян и Манолова?
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    39 5 Отговор
    За първи път ГЕ'П се явява на избори без Цвинокио ‼
  • 7 Българка

    49 9 Отговор
    Респект към съдържанието и точността на статията! Редовно гледам всяка делнична вечер от 18 часа "Алтернативата" по TV1! Препоръчвам на всички предаването
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Фен

    11 17 Отговор
    Не бе, вие, от ДС приключихте! Видя се, че никой вече не ви вярва! БСП под 20 процента! Смях!
  • 10 3,14К

    1 6 Отговор
    Извън категоричната съпротива и изобличаването на управлението Борисов, по всички останали теми предаванията им не се отличават от трите големи медии по манипулативност и преднамереност. За другите си знаем, но при алтернативната и Дремджиев, това поведение е некоректно спрямо всички останали, които са срещу Борисов.
  • 11 Анонимен

    12 2 Отговор
    Корупцията е от 30 години, а що не от 1956.и когато нашите близки на пилето на запад, моят юрист.. Тук имаме земя, а те ходят навъна и кога си идваха, да знаете каква е почвата, торовете там, тук е много по плодоридна. Но те да ги чуете как говорят. Нинова иска българско. От къде българска стока бе. Картофите са полски, лука китайски. Прост човек съм, но имам наблюдения, а и копам, пивече консумирам, но старост нерадост. Щом нинова казва, гласувайте за нея и полето ви зове. Не лъжа. Земята е изхранвала 7 деца, 6 деца, а днес селата са празни, ако знаете каква еко храна по живково в този балкански край
  • 12 666

    7 12 Отговор
    Ченгетата от ДС вече губят контрол. Дойде краят на червената пасмина. Хората не вярват на лъжи и празни приказки. Никога повече комунизъм 🤩🤩🤩🤩🤩🤩🦧🦧🦧🦧🦧

    Коментиран от #15

  • 13 Матей

    13 5 Отговор
    Резултата ще се види малко след 5 април,когато почнат протестите,има немалко хора,предимно от средния и дребния бизнес,дето ги прескрипаха и сега се чудят каква да я въртят,има и набутани в тежки борчове и лихви,до степен на пълно разорение и оставяне по бели гащи.Ти я хора едва ли са свикнали подобно отношение,а може би нищо не са изпатили за последните 30г. или минимално.А сега,пландемията им дойде като гръм от ясно небе,боко се бъзика с смехотворни компенсации,помощи няма,спряха дори децата от училище и детски градини,пълна трагедия.Това май предвещава сериозно раздвижване,може би да има метежи и стихийни бунтове.
  • 14 Subaru STI

    12 5 Отговор
    Борисов ще влезе в затвора за реални престъпления. Началото на неговия край даде Васил Божков миналата година с доказателствата за държавния рекет, същата схема е прилагана и към КТБ, Бобокови и стотици други. Васил Божков ще пречупи модела на забогатяване на "дошлите голи във властта политици и в последствие станали милионери". Не се заблуждавайте: друг няма да го направи, защото всички са от статуквото. За да се промени нещо, трябва да се потърси отговорност за откраднатите стотици милиарди! Само Божков ще го направи.

    Коментиран от #20

  • 15 Бай Ставри

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "666":

    От 32 години е капитализъм. В България е имало социализъм, не и комунизъм. Ако си неграмотен, вземи се образовай. Кого плашиш с твоя пещерен антикомунизъм?!

    Коментиран от #16

  • 16 Тихо бе

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Ставри":

    Мъчно ли ти е за бай Тошо?
  • 17 ПЕНКО

    2 3 Отговор
    ЧИЙ ПОСЛАННИК В МОСКВА БЕ --- ЛИЛИАНА ВАСИЛИСА /БЕЗ ПРЕ ЗЕР ВА ТИВ /!?!?!?
  • 18 Гост

    3 2 Отговор
    Я па тоя.....печелившия.....
  • 19 Супердесен

    4 4 Отговор
    И тази злобна и зловредна, ДС обучена амеба ли си вярва, че живее в страната на невменяемите граждани. Това всезнаещо нищожество би ли си заложило имотите и бъдещето си за гаранция на лъжите си? Не, никога, като всеки продал се на Москва парцал. Само Дай!
  • 20 Стършел

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Subaru STI":

    Как да го направи, нали той е дал подкупа, закона е еднакъв и подсъден е и този, който дава подкуп?! Все едно си вкарваш автогол.
  • 21 илиянчо

    1 0 Отговор
    къде си се забързал с изказванията комунистите за пореден път ще бадат изтърсени като брашнян чувал но ти си бил преди на държавна софра и сега затова ти е мъчно за отминало време стига сте лапали комунягите
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Бюлетина Двадесет и осем...Всичко друго е "пунда мара"...
  • 23 НОВО 5

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Първо във ФАКТИ: Борисов подава оставка утре?
    ГЕРБ прави експертен кабинет начело с военен
  • 24 ЗЕЛЕНА ПЪТЕКА

    4 2 Отговор
    В НЕДЕЛЯ С БЮЛЕТИНИ 28 , ДРУСАЙТЕ КРУШАТА ДРУГАРИ !
  • 25 ГоркитеБКПта

    2 0 Отговор
    Жалък си Илянка... Горките комудели , отдавна знаят че са бита и изтрита карта и джавкат ли джавкат , та дано некой ги заплюе поне ...
  • 26 ЖивдасиниБойко

    2 3 Отговор
    Та да си знаете : Тaкa и тaкa, Бoйкo кaтo eдинcтвeн дocтoeн и здрaвoмиcлeщ държaвник щe cпeчeли eдни 35% дo 37% . Тaкa и тaкa ocтaнaлитe пceвдoдeмoкрaти oт уж бившeтo БКП нaрoeни , oтврaтихa oт ceбe cи нaрoдa , и нaрoдa щe ги oтcвири , Чe зaщo дa хoдя дa ce мoкря и дa глacувaм , кoгaтo мoгa дa cи пoчивaм и пийвaм , глeдaйки иcтeриитe нa кoмунoидитe пo тeлeвизийкaтa . Хaйдe нa здрaвe ,и чecтитa пoрeднa пoбeдa нa Бoйкo , дa ни e жив и здрaв .
  • 27 Идва веселие

    2 1 Отговор
    Хайде стига джафка , и не се офлянквайте , а започвайте вече подготовката за всенародно честване , новия мандат на Бойко .
  • 28 Браво браво

    2 1 Отговор
    Ха така , значи още утре можем да честитим новия още по успешен мандат на Борисов .
  • 29 Удоволствие

    2 1 Отговор
    Удоволствие е да чета ,как комуноидноувреденитеизофреници врещят до изхвърляне на синьо жлъчно камъче ...
  • 30 Аминзаупокой

    2 0 Отговор
    А бе ,защо комуноидноувредените винаги квичат на заколение ??? ...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 рокосовски

    1 0 Отговор
    що триете? да не е с повишена социална отговорност?
    все тая, нали знаете, че някои неща не могат да се скрият.