Last news in Fakti

5 Април, 2021 19:36 11 432 88

ГЕРБ, БСП и ДПС трябва да бъдат довършени

  • избори-
  • герб-
  • бсп-
  • дпс

Най-доброто следизборно решение за страната ни е служебно правителство и нови избори, заедно с президентските през есента

ГЕРБ, БСП и ДПС трябва да бъдат довършени - 1
Илюстративна снимка, източник: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Проведените вчера избори обещаваха да бъдат интересни и в крайна сметка наистина бяха такива. Да, вярно е, че резултатите все още не са окончателни, но почти всичко е ясно. Единствените дилеми са дали "Демократична България" ще устои преднината си пред ДПС и ще стане 4-та политическа сила и това дали псевдонационалистите от ВМРО, наричани в социалните мрежи и МВРО - поради това, че лидерът им е служил на комунистическата Държавна сигурност, ще се промъкнат в парламента. Засега по-скоро не влизат, което е прекрасна новина за българския парламентаризъм.

Победата на ГЕРБ не е неочаквана. Държавната администрация е лесно контролируема и до някакъв определен момент ще е вярна, а по места из провинцията много хора са зависими от управляващата почти цяло десетилетия партия. Общините, които владеят са премного, там свободната воля е рядкост. Вчера, в хода на изборния ден, един много скъп за мен човек ми обрисува феодалната картинка в един от градовете, намиращ се в близост до София. Подчинени хора с празни погледи и клиенти. Но краят на това се вижда. ГЕРБ ще приключи като НДСВ, очевидно малко по-бавно.

Разбира се, има и наивници, които гласуват за ГЕРБ, смятайки, че това е спасението от БСП. А то не само че не е, но е и по-кофти вариант на комуняги с власт. Все пак говорим за хора, които са били обслужващ персонал, втори и трети ешелон в БКП.

"Има такъв народ" определено изненада. Всички очакваха партията на Слави Трифонов да влезе в парламента, но не и да е втора политическа сила. Какво обаче ще предложат те оттук нататък и дали ще оправдаят доверието на стотиците хиляди българи, гласували за тях, предстои да видим.

Провалът на БСП и е изненадващ, и не съвсем. Нищо не е в състояние да изтрие спомена за тежките вреди, които е нанесла тази партия на България. Тя вреди на страната ни дори само със съществуването си в този вариант. Докато не се разформирова и преоснове я чака именно това - стопяване.

Корнелия Нинова и социалистите (условно казано "социалисти") около нея вероятно са си мислили, че хората по някакъв начин по подразбиране ще ги припознаят като алтернатива на ГЕРБ и не си даваха много зор в кампанията. A и как да си дадат, когато множество млади хора се отвращават, само когато чуят името на тази партия. БСП работи предимно с хора, живели в соца. И резултатът е налице. Той също е прекрасна новина за българския парламентаризъм.

"Демократична България" е втората приятна изненада. За това политическо обединение, подобно на "Има такъв народ", също беше почти ясно, че ще влезе в Парламента, но не и че цялостно ще постигне този силен резултат от около 10%. Политическото обединение спечели надпреварата в София и зае втора позиция сред гласувалите българи в чужбина. Изключително и само от хората в обединението си зависи дали ще успеят да надградят представянето си и да се борят за същинското чело в българската политика.

ДПС ерозира. Това е повече от очевидно и за това най-значима роля има именно "Демократична България". Разбира се, заради акциите на Росенец. От опозиционните партии зависи дали ще успеят да задълбочат ерозията в партията на "Проклятието на България", по Иван Костов.

"Изправи се! Мутри вън!" влиза в Народното събрание с очаквано по-нисък процент от "Демократична България" и "Има такъв народ", като именно заради него те са още по-длъжни да не разочароват избирателите си, да бъдат последователни и принципни, с което да им се отблагодарят за доверието и да си създадат условия за разширяване на подкрепата към тях.

А какво да очакваме оттук нататък...

Късно снощи уплашеният и заради това назидателен и агресивен Борисов хвърли въдицата за улов на лакоми кандидати за слава от всички партии, които се очертава да влязат 45-ото Народно събрание. Гербер №1 на нацията в почти прав текст предложи експертно правителство. Иска да печели време и да отложи евентуални разследвания на управленията му. Може би включително и кошмарното управление на пандемията. А и не само на управленията. Нали не сте забравили за едни пачки, кюлчета злато и скандализиращи нормалния човек записи?

Корнелия Нинова вече отхвърли възможността за каквото и да е правителство с ГЕРБ и колкото и вредна да е по принцип социалистическата партия, този път изглежда, че ще постъпи както трябва.

ГЕРБ и ДПС не могат да направят нищо сами. Нямаше да могат да направят дори и ВМРО да бяха влезели в 45-ия Парламент. В този ред на мисли става много важно "Има такъв народ" и "Демократична България" да не се поддадат на изкушението да участват в правителство с ГЕРБ, ДПС или пък БСП. За първите това е по-скоро невъзможно, защото ще е техният политически край, но хората на Слави Трифонов са енигма. Във всеки случай, ако някоя от двете по-големи опозиционни партии продаде мача, това ще е много неприятен сюрприз, който ще обезсмисли всичко случило се от протестното лято на 2020 г. досега.

Правителство на опозиционните субекти - "Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън!", подкрепено от някоя от партиите на статуквото (ГЕРБ, БСП или ДПС), също не е добър вариант. Това ще е абсолютно подхлъзване, което нищо чудно скоро да ни доведе ГЕРБ отново на власт. Да си зависим от статуквен играч не е добра идея, носи и негативи, що се касае до настроенията при симпатизантите ти. Освен това, живеем във време, в което хората едва ли ще проявят сериозно търпение, само защото някой евентуално има добри намерения. За реформи е необходимо стабилно парламентарно мнозинство, особено и предвид факта, че ще се наложат и някои конституционни реформи, за да бъдат проведени радикални лустрация и съдебна реформа.

Най-доброто следизборно решение за страната ни е служебно правителство и нови избори, заедно с президентските през есента. Това е рецептата за още по-силно отслабване и довършването в политически смисъл на партиите на вредното за България статукво - ГЕРБ, БСП и ДПС. Представете си го като боксов мач, в който вашият фаворит е разклатил сериозно съперника си, но все още не го е нокаутирал. В политически смисъл това значи разкриване на евентуални далавери на сега управляващите (чрез служебно правителство) и честни избори до дупка, до пълно изчистване на шлаката.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 137 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    12 99 Отговор
    БОМБА В П**: Борисов предлага програмен кабинет с премиер Цвета Караянчева

    Коментиран от #32

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бо ий

    121 11 Отговор
    По мутрите-вън, превърнаха се в башибузук, шепа неграмотници започнаха да малтретират и мачкат собствения си народ.. Махаите се Мутри-крадци!

    Коментиран от #55

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТаУмВзе

    46 45 Отговор
    Излеяния на соросоидче, са чаровни и крайно неверни.

    Коментиран от #52

  • 6 Някой си

    130 14 Отговор
    Най-вече ДПС, те са най-голямото зло за България!
    После ГЕРБ и БСП!

    Коментиран от #39

  • 7 One

    49 9 Отговор
    Първата и последна възможност за ново правителство: всичките на Слави+всичките от ДБ +всичките на Мая. Дотук не стигат за мнозинство. От кой ще вземат-Герб, БСП или ДПС.........тогава?
  • 8 Софиянец

    86 8 Отговор
    Не се ли използва този шанс за елиминиране на статуквото, втори няма да има. Това ще е предателство срещу целия протестен вот.

    Коментиран от #33

  • 9 бечев

    65 8 Отговор
    Служебно правителство с премиер бай Ставри!!!
  • 10 темида

    81 7 Отговор
    30г се гаврят с народ и държава,крайно време беше да разберат какво са причинили на милиони българи!
  • 11 байПЪН

    85 25 Отговор
    ИСТИНАТА Е ЧЕ ГЕРБ,БСП И ДПС ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРИРАВНЕНИ НА НУЛА. ТОВА ВСЕ ГАДНИ ЧЕНГЕТА.

    Коментиран от #46

  • 12 Медуза

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стамат магарето":

    😄 Е, нали искаше да се отървеш от него-сега що обърна мнението си, а?! Явно си го обичаш ти, ама не си го признаваш. Недей също забравя, че козлодуйския харесва Борисов. Или по-точно.....един ден го харесва-на другия ден го мрази.
  • 13 Чалга и Джендъри

    46 15 Отговор
    Чалга и Джендъри
  • 14 безпартиен

    20 3 Отговор
    Най-важното в едни избори е избирателят да знае КОЙ предлага един или друг за избиране!!!!Другата информация за "кандидатите" която трябва да се знае е от кой род е и кои са му роднините,защото както знаем няма нищо случайно!!!Иначе изборите ако можеха да променят нещо-биха ги забранили!
  • 15 Иван

    44 15 Отговор
    ГЕРБ, БСП и ДПС трябва да бъдат довършени и Воля и Валери Симеонов и ВМРО и Атака за да пребъде България

    Коментиран от #59

  • 16 Чукич

    40 17 Отговор
    ЕЙЙ НА СЕТНЕ БЕ СИНКО ДА НАПИШЕ ЕДНА ХУБАВА СТАТИЯ.ДАЙ ПО ЧЕСТИЧКО ТАКА.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тарикатът от Банкя

    48 6 Отговор
    Абсолютно съм съгласен, нови избори заедно с президентските на есен,та да излезнат по-евтино.Нали тулупа се е загрижил че не може да си го позволим!
  • 20 Диверсант

    52 4 Отговор
    1997 след като Жан Виденов отсвири финансовия спекулант Джордж Сорос, оня си купи един шумен да го карикатури по телевизията. Всички цвилехме и се хилехме като пееше ПЪТНИКО ВИДЕН..... От вчера Джордж Сорос се е разплул от удоволствие.

    Коментиран от #57

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Точно така

    21 18 Отговор
    служебно правителство на Радев. Сакскобурготски № 3. № 2 беше начело с Герджиков. Тоя път обаче Радев щял да бъде безмилостен и да въвежда нещо като военен режим, полицейски арести, разкарване за пред публиката на хора с белезници и пр. Дори имал списъци. Това съгласувал ли го е с главната си съветничка Иванка Иванова от Отворено общество на Джордж Сорос? Защото друг от подобна неправителствена организация - Правосъдие за всеки, Хаджигенов от отровното дуо, вече заяви арест и затвор за Борисов.

    Коментиран от #30

  • 23 Матей

    52 10 Отговор
    Победата на герб тоя път е истинска Пирова победа,те намаляват като численост ,а вразите им се множат.Тежко,тежко вино дайте!Служебен кабинет пък е прелюдия към кошмара им,тоя път Радев не трябва да изпуска шанса и да устрои чистилище.Хилядолетния райх е приключил на 12-тата година,и тоя дано го последва.
  • 24 име

    35 7 Отговор
    слави се оказа прав. "Няма такава държава" , защото " има такъв народ" Народееееее!!!!

    Коментиран от #47

  • 25 пешо

    22 3 Отговор
    горните редове издават "задълбочени" познания по доста дисциплини. но историята не ни е силата. иначе щяхме да знаем къде свърши предходното правителство, доминирано от соросоиди.
    агресия, апломб... намирисва на комплекси и... диктовка.
  • 26 Павел Пенев

    20 10 Отговор
    Опит за аналитичен анализ, но безуспешен защото е от т.нар. демократични позиции.Но както е видно, демокрацията обезсмисли живота на българите до такава степен,че комунягите изглеждат светци.
  • 27 Кси

    27 3 Отговор
    Повече дпс не могат да определят задкулисието, 30г го правят, това е най-хубавото
  • 28 hh88

    39 6 Отговор
    Хора, малко по спокойно. Както се казва, не се радвайте на новите прасета, че не знаете какви свини ще излязат. Например, знаетe ли кой е агент Хабов от ДС? Повярвайте, не сме се отървали от тези.
  • 29 ЧЕПАТА БЮЛЕТИНА

    27 4 Отговор
    КАКВО ИЗКВИЧА ЦЕЦО ДНЕС КАЖЕТЕ ........... КОГА ВЛИЗА В ЗАТВОРА КАЖЕТЕ ..... БОЙКО КОГА КАЖЕТЕ ...........ДРУГОТО ПОСЛЕ ! АКО ЛИ НЕ , ДА СКАЧАМЕ СЪС СОПИТЕ !?
  • 30 Кую

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Точно така":

    Нищо не става от него. Скъсан му е парашута.
  • 31 Диверсант

    25 2 Отговор
    24 часа Ганчо е изпаднал в екстаз.. Да се чуди човек каква дрога ползва за да забрави че политиците му са бушони, а трафопоста е на КОЗЯК

    Коментиран от #34

  • 32 123

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Той едно време другата най проста в ШАЙКАТА я предлагаше за президент
  • 33 Оня

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Софиянец":

    Ти последния ли беше , или предпоследния ?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Иииии

    41 12 Отговор
    Какво е приятното на "Демократична България", че влиза? Тя се финансира от чуждо НПО, което значи, че ще работи за това чуждо НПО, а не за България. Другите сбирщини там наа Костов, на Галевите.... даже не ми се говори
  • 36 Хахаха..

    20 9 Отговор
    Абе тоя Пешо голям льольо,словесните му подпорки също,детската градина в атака.ДПС - това са сите турци,ГЕРБ и БСП - сите вечно враждуващи българи.Как и къде да изчезнат?! Че се появил Славчо като украинеца Зеленски-и какво от това,чудото свършва на третия ден.Мизерията продължава.спасението е индивидуален акт.Ако има нещо читаво в Територията,това е всенародно и законно избраният настоящ и бъдещ президент Р.Радев.
  • 37 Гост

    20 7 Отговор
    Нинова няма вина. Честно мина при тях. При дпс се даваха пари и вътре нямаше как. Тихата вода е най страшна. 30 години те управляват. И малцина българи. Трябва дпс или бб да те назначат на работа. От 30 години. Кой успя се изсели. И не ми говорете за ченгетата, защото ония нищо общо нямат с бб и знаете другия. Дори им знаем пътеките, но починаха и то на 50 години след пенсиониране. Изгониха ги, те ми казаха, че цветанов и караянчева. Изгониха българи и на тяхно място хора на дпс отгоре спуснати, а българите. Много поразии сториха. Оставете я нинова. Има много от враца, видин, плевен, дошли по разпределение след висшето образование и създали семейства. Те са единни. Помагат си. Трябва да се държим. Радвам се за ВМРО Каракачанов. Много сме, албанци, македонци, тракийци християни, изстрадали от войни, слави плевен кво знаят. Мъката си остава за македонци, разделени. И мои познати, ние не сме македонци, българи християни сме. Нищо че живееше в македонската махала, но се омъжила в друг по кофти град. Каракачанов може да е дс, но там прости не приемаха. Опора си е за тях. Много макета потомци има в БГ.

    Коментиран от #73

  • 38 Диверсант

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Миролюб Бенатов":

    Не, директор съм на атомна електроцентрала и знам на кой продаваме електроенергия
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Демократична България

    11 6 Отговор
    Са комунисти !
  • 41 радко шишарко

    25 9 Отговор
    На чалгаря дори родното му село не гласува , А нашите умници си мислят че че заедно със Маджото и Мая галевата ще спасят България

    Коментиран от #54

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Тук

    14 5 Отговор
    Много точен анализ! И аз очаквам служебно правителство и предсрочни избори
  • 44 Мутата

    22 5 Отговор
    След два три месеца ще му ядете главата на този гологлавец
  • 45 пожелание

    8 3 Отговор
    Трепане с дълбоко заравяне , всичко друго ще им е награда
  • 46 че си пън

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "байПЪН":

    ...пън си.
  • 47 амиии

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "име":

    ...следва пак, "няма такава държава"
  • 48 sbs

    11 5 Отговор
    СПАСЕНИЕТО Е ЕДНО ---ДАВА СЕ МАНДАТ -НА СЛАВИ -ЕРДОГАН -ПУСКА МИГРАНТИТЕ --ЕВРОПА -СПИРА ПАРИТЕ ---ЩАТИТЕ -И РУСИЯ ПРАВЯТ НА ЖИВО -ПРОБА НА ОРЪЖИЯ ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ -И ЩЕ НАСТЪПИ СВЕТОВЕН МИР ----И НИЙ СМЕ ДАЛИ НЕЩО НА СВЕТА
  • 49 Директно:

    10 19 Отговор
    Анализа е доста добър! Никога повече герб,бсп и турците!!! Президента и Трифонов да го измислят! Да живее България!

    Коментиран от #50

  • 50 Трифонов

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "Директно:":

    Аз вече съм се замислил, но е по-добре, други да го измислят вместо мене(и те вече мислят, ама няма да кажа кои са)
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Препатил

    19 9 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Никога не съм гласувал за БСП, но винаги когато гласувам за други партии, оставам без работа и не ми стигат парите за елементарни неща. Така беше със СДС, ОДС, НДСВ и сега с ГЕРБ. А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по–добре. На кого да вярвам на мене си или какво ме манипулират.
    Ако сравним времето и се върнем назад то при ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ имаше работа и пари и добри заплати и пенсии. С 86 % увеличиха ВСИЧКИТЕ пенсии (не мини и макси като сега)..... Е защо тогава гласувах за ГЕРБ? Сигурно не съм добре, за да повярвах на една мутра!
    А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по – добре. Защо става така??
  • 53 Бенчо

    9 16 Отговор
    Служебно, радево, демек предателско правителство. Е тогава Радев ще безчинства на воля и най после ще си купи грипенчетата. Само че това няма как да се случи. И ние привържениците на ГЕРБ можем да се бунтуваме и колкото и малко на брой да ви се при виждаме пак сме мнозинство, така че......

    Коментиран от #61

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бъбу

    10 3 Отговор
    Наглец, кой ще довършваш ти бе, партията и хората които са преобладаващото мнозинство. Да не би да си си повярвал че ще стоим и ще те гледаме да довършваш.
  • 57 ЛЕТ МИ БИЙ

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Диверсант":

    1278 година ИВАЙЛО „БЪРДОКВА”/маруля,зеле/ЦАР НА БЪЛГАРИТЕ,2021 година ТРИФОНОВ „ЧАЛГАР” ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ!!!

    Коментиран от #72

  • 58 Боко

    8 1 Отговор
    Здравков не е лошо да си миеш краката и да си лягаш!Като гледам все още не си се бръснал за да казваш кой трябва да бъде довършен!АКО СЕ ОБЕДИНЯТ СТАРИТЕ КУЧЕТА знаеш ли кво ще стане?
  • 59 нашия

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    не забравяй да добавиш и джендърята от дай българия
  • 60 mitkokul

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "ФАКТ":

    Вие от къде сте родом господине/госпожо?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бесен

    13 3 Отговор
    Извинете, но не рабрах, кой го е изповръщал това?! Като се тиражират мнения - следва да се и подписват под мненията си!

    ВМРО или МВРО - важното е, че дори и мижавата представителност на националистите липса в парламента - тоест той вече не е толкова луралистичен.

    Чалгарчето не виждам по какво точно го различавате от пожарникарчето, че така му се радвате.

    БСП е в колапс, което означава, че няма и макар и мижаво ляво в парламента - тоест милиони българи остават без представителност.

    Подозирам, че някой "умен и красив" подскача за доброто представяне на ДБ - ама нека ви напомня, че Ицко беше изгонен поради некадърност даже и в ниската летва правителство на ГЕРБ

    Подобна откроено идиотизирана статия може да я изклюе само някой крайно идиотизиран партиен член - а това само по себе си е атестат за интелектианли потенциал на сами списвач на бози!

    Горкия идиот даже не разбира че сме в ситуация в която вски ход е грешен и България и българите ги чака един голям, който заедно ще го ручаме!!!
  • 63 someone

    14 1 Отговор
    Да хубаво и кой идва като алтернатива чалгаря Слави с банда цинични и опростачени бивши сценаристи, с нула знание какво се прави на върха на държавата, тоест победата ви е пирова и само си фантазирате ,че махате някакви мутри , а то на вместо тях идва чалгата следващата фаза на упадък.

    Коментиран от #65

  • 64 Възмутена

    14 1 Отговор
    Няма на кого да се сърдим.този одеон слави си ги отгледа тези идеите,които гласуваха за него,между 19 и 38 години,точно тези ,които простаци.бог да пази нашата нещастна страна.ще го разберем по сложния начин.запомнете,не може омразата да е добра водеща сила.
  • 65 барета

    11 1 Отговор

    До коментар #63 от "someone":

    Съгласен!.....да допълня, не стига че е долен чалгар ,но и се мутрее,много обича да гледа мръсно и да се държи като рекетьор! Бог да пази България!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Пфууу

    5 1 Отговор
    Боже, колко простотия и злоба има в този народ! Ако злобата бъде преобразувана в електричество бихме захранили цялата планета.
  • 68 кънчев

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Възмутена":

    Борисов си е татуирал на кросното ТАКСИ
  • 69 Приятно е

    10 1 Отговор
    Каква приятна изненада да са "Дай България"? Че това са огризки от СДС и Костовашки марокански скакалци. Неследници и роднини на коминтерновци,внуци на членове на Политбюро,партийни и комсомолски секретарчета,Тошови съдии и прокурори. Това е карашък от зелени талибани,неомарксисти и трасхуманисти от тия дето се събират в Давос да измъдрят как да намалят хората до 1 милиард. Че на всичкото отгоре dжендъри и sоросоиди. Ееее.... прятното е ,че са на каишка към демокраставата партия в САЩ.
  • 70 try56y

    2 0 Отговор
    на мухобойко долнопробните лъжи
  • 71 от тиквата

    1 0 Отговор
    `акъл`-Не!
  • 72 Какво

    4 1 Отговор

    До коментар #57 от "ЛЕТ МИ БИЙ":

    Какво общо има съуправителя на Константин Тих - Ивайло, роден в годината на Докса, невероятен пълководец и талантлив държавник, със чалгаря, дето опростачи цели поколения?
    И докога ще дъвечете византийското пропагандно ла*но и ще наричате тоя велик българин на зеленчук?
    Човека, дето е пердашил надутите ромеи е бил вегетарианец. Вие, дето ви има и благодарение на него чия страна вземате?
  • 73 Катаклизъм

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Неграмотник, така и не разбрах какъв си?
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Готин

    3 2 Отговор
    "Най-доброто следизборно решение за страната ни е служебно правителство и нови избори" Как можа да го роди това главата на написалият статията!? Служебно правителство, означава безотговорно управление по време на "чума". Енигмата "Трифонов" е в цунгцванг. Ако не вземе сега властта с вторият мандат приключението свършва. Но кой ще са министрите след като "желаещи" за мястото на "бушони" едва ли ще се намерят. За БСП е ясно. То трябва да подаде оставката си на "вечните" Нинова- Овчаров. ;)
  • 76 смяна

    3 2 Отговор
    Необходимо е преходно правителство, съставено от топ икономисти със задача да се извърши пълна ревизия на крадците от ГЕПИ и патериците им в рамките на 1 година. През това време трябва да се оправи изборния закон и да се почне с прокуратурата. Да се извадят сметките на крадеца с чекмеджето. След това нови избори. Първо махане на мафията и калинките "шефове" на служби дето 10 г. спаха докато крадат.
  • 77 Хамзе

    5 1 Отговор
    Дпс го играеха патерица на герб и бсп,но загубиха повече от половината български турци и причината е,че хората най накрая го разбраха дпс не са истинска турска партия а само патерица на ДС
  • 78 четящ

    1 4 Отговор
    много точен анализ! и предбожение за служебно правителство, което да вкара на топло всички бандити и крадци от сегашните управляващи! само това е най-правилното решение на кризата в БГ!
  • 79 Първо

    7 4 Отговор
    служебното правителство на Радев, което ще вкарвало в затвора бандити и крадци от кой ще е съставено? От офшорния Слави Трифонов и секирата му Тошко някой си? Логично е. те са най-голямата опозиционна партия, която ще му даде властта. Други? Някой от неговите съветници. Търговеца с влияние Узунов, терориста Еленко Божков, спрял метрото, или Милушев уличен в шпионаж? Сигурно ще има попълнения от БСП също - фалиралия петнайсетина банки Румен Гечев, да речем. Може би кметицата на Красно село, окрала пенсионерите? Или самият Хаджигенов, обстрелващ герба на фасадата на парламента с ластик и топчета боя.
  • 80 Питанка

    2 2 Отговор
    Защо изпускате в списъка за закриване и ликвидация ДС-МВРо-БНД на ДС-патриотарстващите казармени наци-комунисти-ТКЗСари?!
  • 81 ха ха ха

    5 0 Отговор
    Мислите ли, че като бяхте вкарани от америка срещу България на тези избори, ще постигнете нещо без реалната подкрепа от хората?

    Аз не мисля 😉 сега недейте се издига много в небесата, че лошо се пада!

    5 мин. слава... порадвайте си се!
  • 82 Брътвежи

    1 0 Отговор
    На че рве но ме ке ре предназначени за 80 процентовите.
  • 83 Неразбрал

    2 1 Отговор
    Как се унищожават партии, които са спечелили вота на повече от 50% от гласувалите?!?!
    Под дулата на оръжията ли ще ги подкарате към ДБ, Вонящите и довчеращните БСП-арки обслужвали знакови престъпници?!?!
    Или ще ги оставите без представителство?!?! Тогава кой ще управлява, от чие име и с каква представителност? И как ще се гарантира, че "непредставените" ще приемат спокойно това?
    Хайде малко по-внимателно с изказванията, защото някои намирисват на тоталитаризъм, който включва фашизма и социализЪма.

    Коментиран от #86

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 До автора

    2 0 Отговор
    Едва ли ДПС ерозира след като по последни данни има близо 350 хиляди гласа въпреки пандемията. Може да си мечтаете да ги свършите. Зад ДПС е турската държава. Останалите нови които влизат сега в парламента им давам не повече от година преди да се разцепят и свършат. Най бързо ще угасне чалгаджията.
  • 86 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Неразбрал":

    Тази т.н. "партия" е клиентелистко сборище.Каква партия е това?

    Коментиран от #87

  • 87 Неразбрал

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "гост":

    Клиентелски сборища от повече от половината гласували избиратели за партиите от статуквото?!?!?!
    Хайде малко по-сериозно.
    Тези, които говорят, че са по-добри, трябва да го докажат с действия и хората сам ще отидат при тях.
    С призиви за "затриване" няма да стаане. Само ще втвърди негативизма към тях.
    А са и слабички за да направят нещо насила.
  • 88 КОПРАЙМ

    0 0 Отговор
    ПЕТЪР ЗДРАВКОВ -ТИ ЧОВЕК ЛИ СИ,ИЛИ ПОРТМОНЕ-ПРИБИРАШ ПАЧКИТЕ ,ДЕТО ТИ ХВЪРЛЯТ ДА ПИШЕШ КАКВОТО ПОРЪЧАТ,ПРЕДАТЕЛ СИ,НИЩО,КАТО РАДЕВ ФИГУРАНТА .КАКВИ КЮЛЧЕТА И ПАЧКИ ТИ СЕ ПРИВИЖДАТ И ОЩЕ ДЪВЧИШ ЛИ,ДЪВЧИШ...