8 Април, 2021 16:40 13 776 81

Срамно е Манолова и Дончева да са по-принципни от теб, адвокате

  • адв. николай хаджигенов-
  • адв. хаджигенов-
  • мая манолова-
  • татяна дончева-
  • герб-
  • бсп-
  • дпс

Разбира се, и тяхната принципност е само донякъде, защото те отхвърлят единодействие с ГЕРБ и ДПС, но не и с БСП

Срамно е Манолова и Дончева да са по-принципни от теб, адвокате - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Знаех си, че един ден ще дойде моментът, в който ще кажа: Ние нали ви казахме. Още когато леко, фино, деликатно Хаджигенов, Бабикян и Минеков заглушиха уредбата на БОЕЦ на един от протестите през лятото, червената лампичка при някои от нас светна. Колкото и нескромно да звучи това. На други им светна малко по-късно. Само по себе си приватизирането на трибуната, без да допускаш хора от партии, а после самият ти станеш част от листите на политическо обединение, е красноречиво. Е, скулпторът Минеков поне постъпи малко по-достойно от другите двама и реши да пропусне материализирането на протестното водачество.

Но дали тези хора все пак имат някакви искрено добри намерения, още е рано да коментираме, защото засега нищо конкретно не е станало. И без конкретика обаче, декларациите на адвоката Хаджигенов достатъчно много го компрометират. Изключително "впечатляващо" е да смяташ, че единствената добра позиция за Борисов е Централният софийски затвор и в същото време да си склонен да получиш гласове от неговата партия. Това е някакво своеобразно дежавю с Тома Биков, Антон Тодоров, Яне Янев, Волен Сидеров. Сигурно пропускам някого от "видните борци" срещу ГЕРБ и Бойко Борисов в миналото.

Не по-малко "впечатляващо", всъщност доста срамно, е това, че същият господин не би отказал подкрепа от ДПС и БСП. Ама адвокате, как ще променяш един модел с неговите създатели и крепители? Винаги си давал вид на интелигентен човек. Странно е, ако наистина си вярваш за това. Ако не си вярваш, но го казваш, пак не е добре. Дори е по-зле.

Срамно е и Мая Манолова, и Татяна Дончева, които имат дълъг стаж в политическото пространство у нас, да се окажат по-принципни от теб. Но може би и нормално, точно заради опита им. Разбира се, и тяхната принципност е само донякъде, защото те отхвърлят единодействие с ГЕРБ и ДПС, но не и с БСП.

Всъщност, дълбоко неразбираемо е, че адв. Хаджигенов не разбира, че с едно редовно правителство сега, ГЕРБ и Борисов не само няма да бъдат политически довършени, но е твърде вероятно да бъдат съживени и "преоблечени в нови дрехи". Заради късата памет на българите. От вчера насам министър-председателят и придворните му се опитват да пързалят опозицията точно по тази линия - искат другите да се изложат набързо и те да се върнат на бял кон.

За промени в Изборния кодекс не е задължително да се формира кабинет. Именно за това може да бъде потърсена подкрепата на БСП, това ще е големият тест за тях.

Правилното решение, с което има по-голям шанс влиянието на партиите на статуквото да бъде ограничено, са нови избори, а преди това силен служебен кабинет, който да управлява добре пандемията, да изкара на показ безобразия на настоящото управление, за които не знаем, и да организира честни избори. Всичко друго е в полза на ГЕРБ и ДПС. Изключваме БСП от това уравнение, защото те трудно някога отново ще се върнат в мача.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 113 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К 1929

    84 31 Отговор
    ТОЗИ Е БОЛЕН И НЕАДЕКВАТЕН ЧОВЕК.МНГО СКОРО ЩЕ ГО ДОКАЖЕ.
  • 2 Бля бля..

    60 73 Отговор
    Тези 2 кокошки изкудкудякаха 2 кошници празни приказки,докато разбере аудиторията че и те са като адвоката за взаимодействие с БСП. Ама кудкудяк да става..
  • 3 Браво

    106 43 Отговор
    Точен коментар, съгласен съм с автора
  • 4 Йосиффф

    76 29 Отговор
    Добра статия,добър анализ.Тоя Петко се понаучил,браво.
  • 5 Гост

    57 43 Отговор
    Сега разбрахте ли коя от новите партии е патерицата на БСП?
  • 6 Българка

    60 12 Отговор
    Не смятам, че ако БСП или някой от депутатите на ГЕРБ и ДПС подкрепят при гласуване например подкрепа за промяна на ИК за дистанционно гласуване, трябва да се отхвърли гласувана подкрепа.Какво ще правят, щя прегласуват ли? Смятам, че Хаджигенов това имаше предвид тази сутрин в интервюто си по БНТ. Аз го гледах. Освен това той каза, че ще приеме от ГЕРБ да гласуват за разграждане на собствената си система, но не го вярва. Изказването му беше в тази насока, а не в насока за коалиции и съглашенство с БСП или ДПС, ГЕРБ

    Коментиран от #38, #59

  • 7 Legion

    101 3 Отговор
    Най големия срам беше Шивиков как се изметна грозно и отиде при Марешки!

    Коментиран от #16

  • 8 Последния Софиянец

    29 23 Отговор
    Наскоро Хаджигенов даваше интервю пред президентството,а ние се събирахме да ходим до къщата на тулупа Боко в Банкя.Поканихме и него да дойде с нас ,а той заряза интервюто и побягна.Журналиста от Евронюз много се учуди.Тогава нашия Петър застана пред камерата и му обясни нещата.Журналиста се заинтересува и дойде с нас в Банкя.

    Коментиран от #11

  • 9 Да да

    59 15 Отговор
    Ламти за кокала 😄Министър ще става 😄
  • 10 хъхъ

    62 17 Отговор
    Много надуто това адвокатче, а е завършило НБУ. От там не излизат особено подготвени прависти.
  • 11 Нали

    42 10 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Триото е твой приятел какво ревеш. Борбата за кокала на новите бивши е голяма

    Коментиран от #15

  • 12 нашия

    34 11 Отговор
    от адвоката не се е и очаквало да е принципен....
  • 13 Можем клатим

    56 21 Отговор
    Да сравняваш две българки като Татяна и Мая дето са обиграни с опит една от друга по-врели и кипели в супата на политическите страсти със някакъв посредствен адвокат, който е готов на всичко за две минути слава и пост в администрацията, на хранилка и държавна издръжка е направо неприемливо. Тия двете каки ония и гол след тях да тича не може да ги разклати.

    Коментиран от #71

  • 14 Софиянец

    46 17 Отговор
    Хаджигенов е срамно да е какъвто и да е в новото правителство.
  • 15 Последния Софиянец

    51 18 Отговор

    До коментар #11 от "Нали":

    Минеков е стабилен,ама Хаджигенов се излага напоследък.

    Коментиран от #36

  • 16 хъхъ

    44 3 Отговор

    До коментар #7 от "Legion":

    Шивика е аут и ако се появи на площада ще го линчуват.
  • 17 Комонист

    13 29 Отговор
    Браво принципен ония двете комунета да вървят при червените мафиози
  • 18 Щирлиц

    27 4 Отговор
    При нас в Абвера,този се води Хаджибареков.При вас не знам как е.

    Коментиран от #20

  • 19 друг бряг

    19 8 Отговор
    Тоя Петър голям соросоид! Незаконен син на костов, от връзката му със сорос.
  • 20 Бай Шиле

    24 8 Отговор

    До коментар #18 от "Щирлиц":

    Глупости.Бареков е като сополиво пионерче пред този дис тарикат.На печелившите,честито.
  • 21 KKK

    14 0 Отговор
    Каде е Бареков

    Коментиран от #32

  • 22 адвокат на дявола

    17 13 Отговор
    защитник на престъпници да се изгони от България
  • 23 ДоуниКепеуета

    25 8 Отговор
    В България адвокатите по принцип са сред най-мразените, след депутатите,съдиите(но не футболните) и прокурорите,защото са доказали не веднъж своята непочтеност.
    Тоя също показа що за стока:Едно говори,друго върши.
    До тук беше!

    Коментиран от #56

  • 24 ToranagaSama

    34 17 Отговор
    Абсолютни глупости! Един човек да каже истината и всички му се нахвърлят. Защо? Защото не искат да вникнат в казаното, а да го омаскарят. Хайде сега 2-3-4 пъти даси изгледате цялото видео и да кажете кое не е вярно. "Не ми харесва , че трябваше да се събера с тези хора, но го направих. Не ми харесва БСП - но без тях не може. Ако ДПС и ГЕРБ ни подкрепят и с това се самоубият, то аз нямам нищо против". Та - кое Ви смущава , госпажи и госпада, журналисти и бойци? Вие мислите ли, че ако утре предложи закон против ГЕРБ те ще го направят? Не, нали? Но, ако го направят - супер. Само да запълвате страници и да си чешете езиците. Айде със здраве. като Ви е изключил микрофона, сложете си друг и си говорете. Кой ви е спрял?
  • 25 !!!?

    22 9 Отговор
    Разпада на садо-мазо коалицията е предпрограмиран. Следващите избори ще са успешни за този който запази хладнокръвие,...а това ще са системните партии !!!?
  • 26 Електра

    15 19 Отговор
    По срамно е Петре, че ти лъщи червеният импексов пърд--ялник, като тиган на месечина. Все сте от едно болшевишко котило, деца и внуци на болшевишки крадци и убийци...
  • 27 Електра

    20 18 Отговор
    Деса мерцедеса понеже е била при Слави, ще е финансов министър. Аз ще съм Премиер и министър по хазарта, Мангъра на здравеопазването. Мая ще министър по легализацията на проституцията, Краднелия ще е министър по кражбите, Кауна ще е главен безделник Фигурант както досега. Маджо министър на МВР, Шише на отбраната, хаджи Генов на Св. Сенот. Гнома, ще е министър на опулените джуджетата, Ристю или Маргина гл. прокорор. Ванко -1 министър на правосъдието. Прокопиев ще на КНОПИ. Може и да съм пропуснал някой престъпник и олигарх, но постове бол.

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Електра

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "Електра":

    на Бошков кабинета преписан едно към едно.
  • 30 Фактология

    2 2 Отговор
    Много точно.
  • 31 Евалла

    16 8 Отговор
    вие сега,ли стоплихте,че"Наведи се на Мутрите отвън" Е бсп2????
  • 32 Бай Шиле

    10 3 Отговор

    До коментар #21 от "KKK":

    Ами за какво ти е Бареков като се появи брата му близнак?
  • 33 !!!?

    10 11 Отговор
    Каква принципност от този адвокат-лаик, който по време на протестите ревеше "Законът не е Закон защото Конституцията е над него, а Конституцията не е Конституция защото не е писана от Фигуранта !" От Бабикяните най-голямото лэке !!!?
  • 34 Софиянец

    12 1 Отговор
    На този пич сигурно му викат Пешо принципа. Разбира се, само когато му изнася. Когато става въпрос за БСП , той е яростен антикомунист, а всъщност е луд фен на отбора създаден с указ на същата тази партия! 😀
    И даже като припок е припознал един провинциален отбор. Сигурно като дете много е страдал от своя избор. Особено ако е от София. Защото дори по соц време в столицата бяха малко привържениците на комунистическия отбор. Камо ли на този от провинцията. А иначе е демократ?!? 🤔
    Нещо не се връзват тези две негови състояния.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 мдаааа

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Стабилен е , като паднала тараба ...🤭🤭
  • 37 ГЕРБ=БСП=ДПС

    12 3 Отговор
    Все пак да не забравяме, че Мая Манолова е една от пешките на Румен Радев. Дали това(служебно правителство на Радев), за което работи Манолова? Ще е добро и за България или ще е добро само за Румен Радев? Дали Мая Манолова играе за народа или играе само за втори мандат на Румен Радев?

    Коментиран от #43, #78

  • 38 069

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Абсолютно точно казано и правилно асимилирано, ама нали трябва да има кудкудякане и шум по медиите. Повечето хора въобще не четат и слушат, а повече говорят. Аз също го гледах на запис и съм потресен как по медиите, вкл. в уважаваната тук, така свободно се съченяват сензации и се вади от контекст казаното.

    Коментиран от #41, #52

  • 39 Кой68

    5 1 Отговор
    Със к@кво е по-достоен !!
    Със снимк@та където държи детска джендърска книжка?
    Кога е бил искрен?
  • 40 Gowo

    7 4 Отговор
    Първо трябва да се покаже точно какво е казал Хаджигенов.После , идеята да се свали падишаха беше не само да го свалим от поста премиер,с и да го довършим като личност опасна и токсична за обществото.А именно да го вкарат на място където да бъде пазен.Наистина едни два три месеца са дълъг период.Подледното му идване на власт 2013 година го показа.За два месеца той проведе куп активни ченгеджийски мероприятия, успя да разредени антиправителствените действия и се върна на бял кон.Така че .Вдишайте се в адв. Хаджигенов какво ви говори
  • 41 Gowo

    6 2 Отговор

    До коментар #38 от "069":

    Държавата ни е, и винаги е била ченгеджийски.А това са наследието от комунизма.Активниъе мероприятия се правят при всеки антиправителствени действия.Последното беше , съчинение по махленски с ,,агентите на руското разузнаване".Борисов е част от тази система.
  • 42 Това е провокация.

    14 0 Отговор
    Това е организирана провокация. Измислици. Хаджигенов не е казал съюз с ГЕРБ, ДПС или БСП. Ясно е, че математически без подкрепата на БСП не може да се състави правителство. Той не може да забрани на никой в парламента да ги подкрепи! Значи ако за в бъдеще ГЕРБ и ДПС подкрепят някое разумно предложение и то нарочно, това предложение не трябва да се приема?
  • 43 Gowo

    9 9 Отговор

    До коментар #37 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Абе .Какво ви причинява Румен Радев бе .Влиза посред нощ и разбива като пишман спецчасти вратата ли.Или произвежда калпави и антинародни новоизмислици недоносчета под формата на закони.Или кара коли и има имоти за милиони.Стига с вашите болшевишки простотии.
  • 44 Уйке

    13 0 Отговор
    Искам да попитам този анализатор дали е направил сбораИТН+ДБ+Изправи се=? и какво биха могли да приемат без подкрепа от някоя от другите партии вНС! Точно с политика,, на инат"пак ще докарат Борисов и то съвсем скоро!
  • 45 Gowo

    1 2 Отговор
    Без да кажа нищо агресивно нито нецензурно...? Защо бе??
  • 46 Gowo

    7 4 Отговор
    Абе вие не разбрахте ли че демокрацията ще победи.Не разбрахте ли че колкото вързвате езика на народа, толкова повече о амбицирате.Няма да ги стъпките.
  • 47 Gowo

    2 4 Отговор
    Гневът ми е.Че споменавайки нелепите изцепки на спецотрядите които тормозят не престъпниците, а нормалните граждани.И Румен Радев .....
  • 48 Gowo

    4 4 Отговор
    Последния бива сравняван с мутрите.Което е нелепо и абсурдно
  • 49 шопендар

    7 0 Отговор
    сеира започва,но ще ни струва скъпо
  • 50 шопен

    5 1 Отговор
    Правилно, така действай. Истината трябва да се казва направо. Стига пируети и свалки.
  • 51 Българан

    6 1 Отговор
    И не само това е срамно. АБВ има нищожни проценти, а се явяват на избори за не знам кой пореден път. Няма ли закон, който да забранява кандидатурите, а от там и харченето на държавни пари, на такива партии? Писателят Чудомир беше казал: "За някои хора думата "държава" произлиза от глагола "държа"!
  • 52 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "069":

    Браво ! Медиите основно това правят , а ако няма сензация ,си я измислят .Добре ,че се усетихте на време ,евала.
  • 53 ПЕНКО

    6 4 Отговор
    ДА СЕ ВЪРЖЕШ С ТРЕВОПАСНИТЕ СТРЪВНИЦИ : КРАВА ОТ БеСиПи ; ОВЦА ОТ КГБ И С ВИНЯ ОТ МУЛТИГРУП--- СИ Е ХАДЖИГЕНОМ И БАБИКЯНЮВАНЕ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 54 Галя

    7 4 Отговор
    Алчност и глад за власт и пари ще ги довърши и тях и ДБ
  • 55 Страничен

    6 5 Отговор
    Адвокате брате,излагаш се! Вероятно ти е ежедневие да го правиш!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Опитват се да насъскат Мая, Дончева и

    4 2 Отговор
    Хаджи Генов!!! Ще се опитат да под купят някой от тях, накрая ще има и заплахи!! Това се очаква от Мафията, това може и това прави, Мафията си Отива!!
  • 58 онзи

    3 7 Отговор
    За сега Слави се държи най адекватно. Добре прави като не дава никакви изявления. Действие му е майката.
  • 59 Хей

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Българка или бесепарка, дистанционното гласуване ще ви закове на около 4%. Големи демократи се извъдихте.
  • 60 Адвокатите

    3 1 Отговор
    са кофти.
  • 61 БИ БИИТ

    7 1 Отговор
    НЕ ВЯРВАМ ХАДЖИГЕНОВ ДА Е ТОЛКОВА ГЛУПАВ ДА ГОВОРИ ТАКИВА ГЛУПОСТИ , АКО Е ПРЕДАТЕЛ ОЩЕ ПО ДОБРЕ , ЧЕ ОТСЕГА ДАВА СИГНАЛИ !
  • 62 К Янев

    8 4 Отговор
    Боклук до боклука мила моя Майнульо Манолова . Мутрагените начело с Манолова и Отровните финансирани от Олигарси , Черепи и разни братя започнаха да се разкриват.
  • 63 РЕКАТА

    1 2 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ!!! ДОЛЕН ПРЕДАТЕЛ!!!
  • 64 РЕКАТА

    3 4 Отговор
    СБЪДВА СЕ ТЕОРИЯТА, ЧЕ ГЕРБ И ДПС СА СЕ СПОРАЗУМЕЛИ ДА КУПЯТ С 50-60 МИЛИОНА НОВИТЕ ДЕПУТАТИ, С ЦЕЛ ДА УСВОЯТ 50-60 МИЛИАРДА!
  • 65 Да обобщим

    4 2 Отговор
    Да сменим мутрата с фатмака. Айде нЕма нужда!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 cpv

    5 3 Отговор
    Хаджигенов,къде си тръгнал да правиш партия с най-грозните жени от комунистически потомък!Направи си изводите!
  • 68 ГЛАС НАРОДЕН

    2 1 Отговор
    КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ВСЕ ТАКА ЩЕ Е, ЗАТОВА ДА СЕ ИЗПЪЛНИ АНГАЖИМЕНТА КЪМ НАРОДА ЗА РЕФЕРЕНДУМА: 120 ДЕПУТАТА И 1 ЛЕВ НА ГЛАС ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ, АКО СТЕ НИ ИЗЛЪГАЛИ СТЕ УВОЛНЕНИ ВСИЧКИТЕ, И БЕЖ ДА ВИ НЯМА ИНАЧЕ НЕ ОТГОВАРЯМЕ.
  • 69 Тапата

    5 1 Отговор
    "МУТРИТЕ ВЪН" постигнаха възможно най-ниският резултат за влизане в Парламента и вече се държат като МУТРИТЕ ВЪТРЕ.
  • 70 ВАКСАДЖИЯ

    4 1 Отговор
    Тия са пети по ред, защо се имат за победители, след като са просто опозиция и то на последно място?

    Коментиран от #72

  • 71 И двете са 6- та рота

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Можем клатим":

    Отвсякъде гонени и все недоодобрени.
  • 72 Те цяло лято репетираха

    4 1 Отговор

    До коментар #70 от "ВАКСАДЖИЯ":

    На площада ни го набиваха, че представляват Народа. И скоро ще съборят властта у нас с палатки, чучула и бесилки.
  • 73 124

    2 1 Отговор
    Започна се "Разделяй, владей", това борисовци го могат...
  • 74 Subaru WRX

    1 4 Отговор
    Спокойно, Божков ще се завърне на бял кон и ще помете хунтата, приказките са излишни.
  • 75 Политолог

    2 0 Отговор
    Явно, коалицията "Мутри вън" получавала в миналото и по време на протестите пари от мутрите, иска и в бъдеще...
    Позор, ама в България безмозъчните са много, които гласуваха за тия мошеници
  • 76 Ввв

    1 1 Отговор
    Хаджигено както винаги уцели в десетката,но само тези с по-високо IQ ще вникнат в казаното
  • 77 Сандо

    0 1 Отговор
    Пропускаш Здравков борци срещу Борисов,ама много избирателно пропускаш.Изобщо не споменаваш цялата тая дясна пасмина,освирепяла за власт и облаги,която най-перверзно му полегна пред наедрялата снага в очакване на кокала-и си го получи.И Каракачанов,и Симеонов с техните дружки пропускаш,и изгонените от БСП паразити пропускаш.След толкова много пропуски човек си задава логичния въпрос:На кого служиш,Петре?
  • 78 И на децата

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    е ясно, че и Радев и Манолова играха на тези избори в тандем срещу Нинова.
    Но като се има предид изцепките на кюстендилската слива, котешките номера и сексскандалите на зеления чорап, едва ли ще успее заверата им.

    Процентите на Нинова намаляха, но сега е в по-изгодно положение от другите партии.

    А Радев ще гледа президентския пост през крив макарон, защото народът вече не е екзалтиран и вижда че той работи само за личния интерес.
  • 79 войводата

    0 0 Отговор
    КЪДЕ Е МАТА ХАРИ НЕ НИ ОТКЛОНЯВАЙТЕ ВНИМАНИЕТО
  • 80 Последния софиянец

    2 0 Отговор
    Почна се ! Връщаме се в 90-те и мутренските времена!
  • 81 Гост

    1 0 Отговор
    Кога ще градим .С тези мутри вън вътре не става със стари ку...... нов бърдак не става