Last news in Fakti

8 Април, 2021 20:30 18 465 122

Борисов извади и последния си коз

  • бойко борисов-
  • герб-
  • слави трифонов-
  • дпс

За десет години ГЕРБ се е враснал в държавната администрация и регулаторите, което е и една от характеристиките на “захванатата”, “пленена” държава

Борисов извади и последния си коз - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Борисов извади последния си коз – прозрението, че "протестните“ партии не могат да съставят съвместно управление. И че без ГЕРБ България е застрашена от криза. Вярно ли е това? Анализ на Даниел Смилов.

ГЕРБ и Бойко Борисов загубиха на 4 април правото да управляват. Опозицията на техния модел на властване спечели впечатляваща победа и има 135 от 240 места в НС: ГЕРБ и ДПС – двамата неофициални партньори в досегашното управление – останаха заедно със 105 депутата. Нещо повече, дори ДПС търси начини да се присъедини към новото парламентарно мнозинство и да изостави доскорошните си приятели. Изправен пред тази реалност, Борисов реши дори да не влезе в парламента, където би бил в слаба позиция и без партньори.

Така изглеждат нещата от математическа гледна точка. Борисов, обаче, възползвайки се от фрагментираността и разнородността на опозицията срещу него – ИТН, БСП, ДБ и ИСМВ – вече извади последния си коз. Това е прозрението, че тези партии не могат да съставят съвместно управление. Една такава невъзможност би демонстрирала, че без ГЕРБ страната не може да има парламентарно правителство и би стигнала до парламентарна криза и нови избори. А след новите избори никой към момента не е в състояние да каже какво точно ще се случи и какво би било разпределението на силите. При всички сценарии, обаче, едни нови избори са втори шанс за Борисов, който той едва ли си е представял, че ще има.

Новите трябва да могат да управляват

От тази гледна точка, за да бъде възприемано сериозно, новото мнозинство в парламента трябва да демонстрира, че може да управлява, пък макар и за кратко - че заедно може да решава проблемите пред страната, която се намира в разгара на пандемична криза с тежки икономически последици. В противен случай общественото разочарование от липсата на ново управление ще е голямо. Избирателите са пратили в парламента свои представители, които не просто трябва да са повече от тези на Борисов, а да са и негова управленска алтернатива. Ако избирателите изгубят убедеността си, че “опозицията” може да прерасне в “управление”, нищо добро не очаква “протестните партии” на едни нови избори.

Управлението има, разбира се, персонална страна, която е много важна: кой с кого ще управлява, кои ще са лицата на новото правителство и т.н. Това е най-видимият аспект на едни преговори за съставяне на кабинет и той със сигурност ще обсеби общественото внимание. Хората биха искали да са сигурни, че в управлението влизат хора с експертиза, които вдъхват доверие и могат да вършат работа. В България такива хора има достатъчно и ГЕРБ малко арогантно твърдят, че имат някакъв монопол върху тях. Нещо повече – всяко едно ново политическо управление стъпва върху експертизата на държавната администрация. Ако ГЕРБ наистина са назначавали и управлявали с качествени държавни служители (а не само с “калинки”), новото правителство също би могло да се възползва от тях.

Два варианта за съставяне на ново управление

Технологично, новото мнозинство може да организира правителство по един от следните начини:

- на малцинството: ИТН, ДБ и ИСМВ се договарят да сформират кабинет, който да има подкрепата им, като БСП също подкрепя този малцинствен формат, без да участва в него. Такъв кабинет може да има министри и от трите “протестни” партии в зависимост от договорките между тях – може и да е съставен предимно от по-голямата партия;

- “експертно”, “технократично”, “програмно” правителство, сформирано от сравнително неполитизирани или поне равноотдалечени от различните партии и личности, които се ползват с парламентарна подкрепа от ИТН, ДБ и ИСВМ плюс БСП. Разбира се, при желание и други партии биха могли да подкрепят това правителство, но четирите би трябвало да са политическият му гръбнак.

Какво би могло да свърши това правителство?

По-важен от персоналния аспект и от техническото организиране на правителството е съдържателният: какво всъщност иска да постигне това ново управление? От тази гледна точка новото мнозинство има много големи шансове да се обедини около множество важни приоритети за страната, които трябва да бъдат реализирани в сравнително кратък срок – до края на годината.

1) Ваксинация. Опитът на страни като Израел, САЩ и Великобритания демонстрира, че ваксинацията е единственият път към по-трайно справяне с Ковид-кризата. България в момента е последна във ваксинирането. Едно ново управление трябва да се справи приоритетно с този проблем: да въведе добра организация и най-важното – да убеди хората, че трябва да се ваксинират;

2) Икономическите мерки за справяне с кризата. Българската икономика има нужда от стимули, които да я рестартират след загубите от пандемията. Средствата от Възстановителния фонд на ЕС дава финансов ресурс за този рестарт. Новото управление и мнозинство в спешен порядък трябва да внесат промени в плановете на ГЕРБ за използването на тези пари и да приемат пакет от преки помощи за широки кръгове от пострадали от кризата хора и бизнеси. Директни помощи под формата на преки плащания или данъчни облекчения биха създали стартова легитимност на новото управление;

3) Новият парламент трябва да осъществи контрол над спорни сделки и афери на Борисовото правителство. Идеята за цялостна “ревизия” на това управление е привлекателна, но тя може и да е твърде амбициозна – четири или дори десет години управление създават безброй казуси, които могат да се разследват десетилетия. Затова по-разумно би било да се направят анкетни комисии по ключови скандали – данъчните привилегии за хазарта, шкафчето и записите на премиера, КТБ и нейното вторично и третично разграбване и т.н. Материал за подобни комисии има и НС дължи на обществото цялостно изясняване на тези въпроси в сравнително кратко време;

4) Исканията на протеста от 2020 г. бяха две – оставката на Борисов и оставката на главния прокурор. Първото искане ще бъде изпълнено при свикването на новото събрание, но второто също не бива да се забравя. За тази цел новото управление би трябвало да приеме смислени законодателни и кадрови промени в съдебната власт, както и да изработи конкретна времева рамка за тяхното осъществяване;

5) Новото мнозинство в НС има нужда да обсъди промени в изборното законодателство. ИТН имат идеи за смяна на избирателната система, което може да бъде обект на сериозна дискусия между партиите – нищо не налага бързане с такива радикални промени в настоящата ситуация. Но други подобрения, свързани с машинния вот, възможностите за дистанционно гласуване, облекчаването на административната тежест при провеждането на изборите, могат лесно да се превърнат в консенсусни за новото мнозинство. Реформа на партийната субсидия също може да се обмисля – вместо да идва като 8 лева на глас, голяма част от нея би могла да се дава под формата на медийни-пакети и достъп до публично регулираните медии (както във Великобритания и Германия), проектно финансиране за изследователски и младежки организации и т.н. Една такава реформа може да намали пряката субсидия, без да направи партиите зависими от големия бизнес;

6) Купеният и контролиран вот, който и на тези избори беше видим, би трябвало най-накрая да бъде елиминиран. Едно ново политическо мнозинство може да разтури съществуващите схеми за такива срамни електорални алъш-вериши, които изглежда са работили в полза най-вече на ГЕРБ и ДПС;

7) За десет години ГЕРБ се е враснал в държавната администрация и регулаторите, което е и една от характеристиките на “захванатата”, “пленена” държава. Новото управление трябва да осигури действащи и независими регулатори, както и да елиминира политическия рекет, упражняван от данъчни служби, КПКОНПИ и други независими и не толкова независими агенции и служби на държавата.

Трябва поне да опитат

Този списък лесно може да бъде продължен и превърнат в подробна програма за управление през месеците до края на годината. Ако форматът не проработи, новите избори са винаги решение. Но да не се направи даже и опит за управление би хвърлило сериозна сянка на съмнение върху способността на опонентите на Борисов да са реална негова алтернатива.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 105 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОТарАК

    124 25 Отговор
    дойче веле? .....и тия ли ти биха шута , тиква?

    Коментиран от #45, #63, #65

  • 4 Последния Софиянец

    151 30 Отговор
    Поздрави от жълтите павета! Затвор за Хунтата и Бойко Борисов!

    Коментиран от #20, #40, #67, #95, #113

  • 5 Анонимен

    108 22 Отговор
    Боко запали свещ и се самопогреба и не иска в парламента че го чака бай Ставри
  • 6 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    69 7 Отговор
    И НЕКА РАЗМЯНАТА И ПОКУПКО ПРОДАЖБАТА НА КАМИЛИ ЗАЧОЧНЕ СЕГА!!
  • 7 Лост

    93 19 Отговор
    А Борисов как се е отказал да бъде депутат? Първо трябва да отиде в Парламента и тогава да се отказва.Иначе трябва целият ЦИК да се сменя.
  • 8 Майна

    66 25 Отговор
    ПРОГРАМНО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ НОВИТЕ ПАРТИИ И С ПОДКРЕПАТА НА БСП....?ЗА ЗАДАДЕНИТЕ ЗАДАЧИ И С ОПРЕДЕЛЕН СРОК....ЗАЩО НЕ.????
  • 9 БКП=герп+дпс

    80 19 Отговор
    Необходимо е ново правителство с нови хора. И да заработи веднага!
    На съд старото правителство и връщане на откраднатото.
  • 10 Да,да

    70 7 Отговор
    Точка 7 не е чак толкова сложна. В администрацията от втория и третия ешелон са се нагледали на шефове тюфлеци и калинки. Просто ги махат по начина, по който са сложени - като направят "организационно-щатни" промени. Машината ще си върви и без тюфлеци и калинки.
  • 11 Гойко Митич

    78 14 Отговор
    Ей Винету хайде взимай си експертите и отивайте да оправяте Индиана, че от толкова експертиза замязахме на Зоонландия....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 !!!?

    51 26 Отговор
    Личи че в DW вече са инфилтрирани постсъветски пропагандатори тип Елена Йончева щом ни предлагат БСП като част от "промяната", а самите протестни субекти я отричат бягат от нея като от прокажена !!!?
  • 14 Боби

    45 17 Отговор
    Изход за Борисов е да си натовари кинтите и да въза на най отдалечения остров, че всичко се връща. Проклятията от народа и от доста прогонени бизнесмени ще го застигнат навсякъде, но да пробва
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Нямам срам

    47 16 Отговор
    Слави постигна целта си .Народа му повярва сляпо.Слави е шоумен и обича сеира .... Няма я тази твърда ръка .За мен тези избори бяха пълен цирк ... Иска се обединие всички срещу Бойко но в различни партии а после ние сами ще управляваме... Нищо хубаво няма да излезе най много нови избори и още излизни пари и време

    Коментиран от #27

  • 19 20030

    66 28 Отговор
    Борисов ОСТАВКА да те няма мутро проста, омръзна ни да ни занимаваш с твоите лъжи, кражби и ненормалщини! Борисов не искам нито да те виждам, нито да те чувам, вие сте абсолютен некадрник довел до смърта на хиляди Българи в ковид пандемията!
  • 20 Анонимен

    51 15 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    И отстраняване на Гешев
  • 21 тъжна истина

    61 16 Отговор
    навремето се чудехме как да се отървем от комунистите , сега се чудим как да се отървем от комунистите от ГЕРБ !
  • 22 Буха ха

    51 10 Отговор
    Да подпукат калинките, парашутистите и всички останали паразити от държавния апарат. Навсякъде наблюдавам съотношение 2:1 - 3:1, тоест един знаещ, можещ, полезен служител влачи на гърба си 2-3 паразити назначени по партийна и шуробаджанашка линия. И да не пропуснат да реформират милицията.
  • 23 бб57758696

    46 13 Отговор
    Ма президентът ще състави. Не се коси бе Буци. Всичките ти лизачи са аут до другите избори.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Чичо Чери

    37 12 Отговор
    Тик так тики така бацо си отиде
  • 26 един от многото

    61 16 Отговор
    Бойко какво си мисли , че като обикаля с джипката и като ходи да се излага по света е голям управник. Голям лъжец и крадец , да , но е на светлинни години от политиката и управлението на държава. По принцип друго не може и да се очаква от безкнижник и човек който не може да каже и бъкел на чужд език , а собствения си го говори като чужденец!
  • 27 леля ти

    25 14 Отговор

    До коментар #18 от "Нямам срам":

    Салви ти отговори в аванс , има си контитуционн апроцедура в която ще отреже опг ГРОБ , какво лаеш бе ?

    Коментиран от #30

  • 28 смерш

    26 9 Отговор
    Персонажите които са лицата на ДБ и ИМВ не вдъхват доверие с оглед досегашните им биографии,а и с истеричното на моменти говорене след изборите по скоро могат да предизвикат допълнителен хаос в територията!
    Шанса е ИТН да проявят далновидност и предложат Правителство от доказани в съответните области експерти като приемат подкрепа дори и от БСП без да сключват коалиционно споразумение!
    В противен случай ще последват наистина нови избори при които ентусиазма на вярващите че е възможна промяна в ситуацията е съмнително че ще бъде същия!

    Коментиран от #59, #60

  • 29 Започва

    29 8 Отговор
    Великата чистка
  • 30 Нямам срам

    29 1 Отговор

    До коментар #27 от "леля ти":

    Лая това че Слави няма да направи кабинет не иска с БСП не иска ДПС ГЕРБ .. сам няма места положението е от два стола на земята ...
  • 31 АНТИСОРОСОИД

    52 12 Отговор
    ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ, ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ ЧИВЕКА КОЙТО ДОКАРА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДО ПИСЛЕДМО МЯСТО ПО ДОХОДИ И ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ В ЕС ДОЙДЕ НА ВЛАСТ С ПОДКРЕПАТА НА НЕМСКАТА ФОНДАЦИЯ,, ФРАНЦ ЗАЙДЕЛ" БЛИЗКИ ДО КРЪГА ОТ ФОНДАЦИЯТА СЕГА ВЗЕХА КАТО ПОДАРЪК И ЛЕТИЩЕ СОФИЯ!!!
  • 32 Шах мат

    17 5 Отговор

    До коментар #15 от "Бойко":

    пишеш глупост като се застъпваш за мафиоти, или си найвник
  • 33 Цар Вул

    24 8 Отговор
    1.Това "ТРЯБВА" го слушаме в абсолюно всяка предизборна програма на всяка една партия.
    2. И следващите избори какво по-добро ще донесат? Няма ли резултатите да са приблизително същите?
    Не забравяйте, че герб имат огромен ресурс - и финансов и кадрови, и като опит в избори; а има и Вариант да се завърнат любимите ни тулупи - Магарешки, Шкембе Войвода и Валерката! Със сигурност ще има разни обединения и математики. Аз лично ги съветвам да се покрият и да си харчат откраднатото на спокойствие.
    3. Служебното правителство няма да има правомощията да коли и да беси.. Целта на Радев ще е да се съберат още повече гласове антигерб заследващите избори.
    4. Вие сигурни ли сте, че зад Радев няма куловоди? И да се окаже, че подобно на Любовното Трио, просто е яхнал протеста?
    5. Никога няма да се ваксинирам! Това е моят личен избор. Британците ако искат и по 10 игли да си ударят - не ме интересува.
    6. Забавно ще е ако всеки от коментиращите сложи за никнеим партията за която е гласувал или подкрепя...
    Ще настане ли смях в залата? :)

    Коментиран от #51

  • 34 Само питам

    29 9 Отговор
    Защо като го гледам тоя и се сещам за Чаушеску
  • 35 .!.

    24 9 Отговор
    Защо да ходи в парламента като Мая Костинбродска вече отлюспи половината парламент. То Дако дойде време за клетва в парламента ще са останали Мая Сливата и Татяна Цигуларката!
  • 36 ГЛАС НАРОДЕН

    22 4 Отговор
    КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ВСЕ ТАКА ЩЕ Е, ЗАТОВА ДА СЕ ИЗПЪЛНИ АНГАЖИМЕНТА КЪМ НАРОДА ЗА РЕФЕРЕНДУМА: 120 ДЕПУТАТА И 1 ЛЕВ НА ГЛАС ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ, АКО СТЕ НИ ИЗЛЪГАЛИ СТЕ УВОЛНЕНИ ВСИЧКИТЕ, И БЕЖ ДА ВИ НЯМА ИНАЧЕ НЕ ОТГОВАРЯМЕ.
  • 37 Нашляпан Хаджигей

    14 9 Отговор
    Моля Другарко Нинова, Мая Костинбродска се бие!
  • 38 ЗАК

    28 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    А полицията, служби ? и там трябва рестарт и реформи.
  • 39 Sure

    17 10 Отговор
    Статията е много добра. Няма какво да се добави.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Баба Яга

    6 10 Отговор
    Тия няма да се разберат по-добре да извикаме руснаци или американци и . да се свършва

    Коментиран от #89

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 зъл пес

    18 11 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Ми те едни други германци вече подпукаха Славуца.Сега почва неговото тегло,не бързайте да се радвате.

    Коментиран от #52

  • 46 Другия с коня

    24 16 Отговор
    Единственото нещо за което са изпратени Онези червени цървули,които избрахте на Изборите за Парламент е да освободят арестуваните Олигарси и да ги Оневинят за разграбването на Държавата...Тези,които финансираха Протестите...За съжаление избрахте адвокатките на Мутрите,около 60 агента на ДС на БКП и Първо главно....Агенти на ГРУ и Лоби на Русия....и Комунистическата Партия - БКП и БСП.....Отново и отново без Лустрация ви чакат кофти събития....Успех!!!
  • 47 Греев

    11 5 Отговор
    ИМА ЗНАЕЩИ И МОЖЕЩИ С ОПИТ ОТ НОВИТЕ ПОЛ.ПАРТИИ. А ЙНАЧЕ ВСИЧКИ СА БИЛИ ЧЕВДАРЧЕТА ,ПИОНЕРИ,КОМСОМОЛЦИ . ХОРАТА ИСКАТ СОЦИЯЛНА ДЪРЖАВА . ПРАГА НА БЕДНОСТ МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ТЕЗИ ТРИ НЕЩА КОЙТО СА ЖИЗНЕНО ВАЖНИ ДА СА ЕДНАКВИ . ЛОГИЧНО ЕСТЕСТВЕНО ЯСНО. ТИЯ БГ ПОЛИТИЦИ НЕ ИМ ПУКА МНОГО МНОГО ЗА БЪЛГАРИТЕ .

    Коментиран от #54

  • 48 Doko

    8 5 Отговор

    До коментар #42 от "ИСТИНАТА...БОЛИ":

    Свети баце? Малко преиграваш. Поне да беше прочел нещо отгоре преди да пействаш едно и също с главни букви. Но си забавен...
  • 49 Светльо Витков

    22 12 Отговор
    Слави няма топки да състави правителство. Това не е "цигу-мигу".
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Мажоритарен вот

    13 6 Отговор

    До коментар #33 от "Цар Вул":

    за Божков - Брендица съм.. Тия 4 партии могат да направят Правителство само ако се споразумеят за неутрален Премиер. Ренета Инджова не е в партия и беше на протеста. Отиде ли се на нови избори, резултатите ще са наказателни и за тях.
  • 52 GloK

    14 12 Отговор

    До коментар #45 от "зъл пес":

    Имаш предвид това, което написа немското издание "Der Spiegel" за корупцията на герб управлението? Малко си се объркал за немските публикации, герб троле...

    Коментиран от #58

  • 53 бб57758696

    9 9 Отговор
    Пауне форкат пауне форкат. Буци прай кабинет с ПКП цшнк и Деса дуловската. Все експерте дагаЕва.
  • 54 кака

    13 1 Отговор

    До коментар #47 от "Греев":

    Искате,ама няма да получите.Изпукахте си патроните за сбирщайн.Ще поживеем,ще видим.
  • 55 Хаха

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "ИСТИНАТА...БОЛИ":

    Много точно, а ДВ са п, едал, и.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 сега е модерно

    9 1 Отговор

    До коментар #40 от "Последният позитанец":

    като балерина на Слави Трифонов ще е
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 16 Отговор

    До коментар #28 от "смерш":

    Ентусиазма ще бъде по голям,а този дето фалшифицирарезултатите в полза на гроб,дупесе и комунистите няма да го има-корона вирус.......Заедно с Президенските ще има и нови избори за парламент!Тогава ще видите,колко са Истински 26% на гроб!Реално те ще са под 15%,а комунистите и дупесе двойно по малко!

    Коментиран от #78

  • 60 Цар Вул

    15 8 Отговор

    До коментар #28 от "смерш":

    Баце, Славитата казаха че нема да се коалират с БСП; и има логика - те са престъпна организация, каквато е и ГЕРП.. а и тази устна подкрепа от БСП нали в един момент може да се наруши и всичко да се разпадне.
    Единствено в ИТН има някаква надежда, че може да работят по малко и за народа, а не само за кукловодите и задокеанските господари, но не съм голям оптимиз: не само защото са пълни новобранки, но и защото дългогодишното предаване на Слави, по американски модел и изпипано от професионалисти на всяко ниво, беше предназначено предимно за простовати хора, каквито са и всевъзможните риалита, сериали, мачове и т нт - докато Дългия ни забавляваше, държавата се разграбвашеее в нечувани мащаби. /не казвам че той има лична вина за това, де/ И още нещо - Слави и свитата му обиколиха ли България? ако не избирателите, поне да видят хората си на местно ниво, кви са що са, читави ли са, кадърни ли са? Той човека си е свикнал в студиото никакъв контакт с медии и външни лица... и забележете и той си се придвижва с Жипка, ама по-скъпа от на Боко и с много по голяма охрана..
    Румен Радев се разхожда сам из протестите и се здрависва с подпийали татуирани типове, а наш Славчо с 10 гавазина охрана, черните очила, не се пипа, да не би някой да го нападне..
    Нататуирал се целия, шарен като картина на Моне, За Чалга/рок звезда това може да носи "лайкове" , ама за ПРЕМИЕР ми идва в повече. Разбира се остава варианта да събере кадърни и можещи хора, неопетнени
  • 61 оня с коня

    10 3 Отговор
    И твърди ДВ че Борисов ЗАГУБИЛ ПРАВОТО да Управлява на 04.04.НЕ КАЗВА обаче въпросната медия СПЕЧЕЛИЛА ЛИ Е Опозицията на ГЕРБ Правото да Управлява?Това е все едно преразказ на Дилемата дали Чашата е наполовина Празна,или наполовина Пълна!По-нататък ДВ РАЗСЕКРЕТЯВА Прозрението на Борисов,че Вмъкналите се с Кални обувки Партии на Протеста НЕ МОГАТ да Управляват.А нима това е "Прозрение" на ББ,или Целият Бълг.Народ го вижда С ПРОСТО ОКО/без очила/?!Следват Ред ПРЕПОРЪКИ от Българската Медия с Немско наименование КАКВО трябва да се направи за да "Тръгне работата" в БГ.Да,ама едно е да раздаваш Съвети,а съвсем друго е да намериш Някой който да има нужда от Тях!И както е казал Мъдрия Народ - "Бе хубава работа,ама Дойчевелевска":)
  • 62 хахахаха

    5 11 Отговор
    Какво да извади Тиквоний като си е евнух а?
  • 63 Защо

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Дойче Веле никога не са били с наш Боце. Велето на Сорос са с нашите леви китки от ДъБъ.
    Наш Боце е с Меркел

    Коментиран от #68

  • 64 4994

    11 8 Отговор
    „Равносметката от управлението на Борисов е катастрофална – не само заради пандемията”. Тази унищожителна критика написа влиятелният германски вестник „Зюддойче цайтунг” по повод на изборите и падането от власт на Баце и хунтата ГЕРБ.
  • 65 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 16 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    ГЕРБ и Бойко - значи ХЛЯБ И РАБОТА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...Всичко друго е "пунта мара"....
  • 66 Просто човек

    18 8 Отговор
    Разумна, ясна и точна картина на ситуацията...Желая късмет на опозиционните партии да съставят правителство, има много работа за вършене...
  • 67 О МAЙН ДЖИЗAC

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    АМА ТИ ОТ ЗАТВОР ЛИ ПИШЕШ😬😬😬😬ТОВА ПО СТЕНАТА НА PRISON ЛИ ГО НАДРАСКА😬😬😬😬
  • 68 Фъкoff

    1 15 Отговор

    До коментар #63 от "Защо":

    Бацето е с баба Меркел, защото и двамата служат на руските пАтоци
  • 69 psf

    8 0 Отговор
    Държавата не е опитно поле а институция за координиране и мобилизиране на силите, възможностите и резервите, за оцеляването на страната в този силно конкурентен свят. Тоя автор, вместо да издига просперитета и оцеляването на страната, като приоритет номер едно пред новото правителството, задаващ критериите при избора на управляващи, той хвърля топката в тресавището на междуличностните ежби, разправиите за които нямат край!
  • 70 ФАКТ

    10 28 Отговор
    браво дадохте всичко възможно да изгоните единствения политик направил нещо за последните 150 години за милата ни държавица,,,ей това се казва да си Българин..аз се чудя само защо ние повече от милион Гербери уж...стоим и гледаме как ни се подиграват някакви наркоманчета и чалгаджии които нито са спечелили изборите нито нищо а си правят планове за власт...как така ще правите правителство като герб с 10 процента пред вас..не ви ли е малко неудобно..и защо ние хората от герб стоим и гледаме как някакви ид-оти искат да съсипят всичко което този човек се постара да построи нещо за тази държава...не е ли време и ние да покажем на наркоманите дето не знаят къде са..че ние също умеем да протестираме..и да им покажем...че ние не искам да ни управляват партии които са изгубили..не е нормално..не сме гласували 1 милион българи за да ни управляват наркомани..трябва ли да чакаме да дойдат тези мало-ници да съсипят всичко което тази партия герб направи за тази държава...мисля че сега е момента да защитим човека който ни измъкна от блатото през 2009 и за 10 години той нито веднъж не ни докара до фалит..и направи от държавата ни държава..и всяка година да вървим напред..сега е наш ред ние човека който наистина мислеше за народа и за България...и е време да сринем парламента..
  • 71 Тиквето 🎃

    11 8 Отговор
    Чакат ви кражби,убийства и безчинства.Аз гарантирам !
  • 72 ФАКТ

    12 27 Отговор
    ...време е да отидем и да защитим избора си..да подкрепим победителя на тези избори а именно Борисов и герб..дори не е нужно да сме 1 милион там..и 100 хиляди стигат да изгоним онези наркомани дето са решили да съсипят милата ни държавица която за пръв път от много години върви само напред..трябва да покажем че сме народ..а не някакви смешници..нека се обединим сега и ние..и да покажем на наркоманчета че не само те могат да протестират..и то без да знаят защо..ние поне знаем за какво ще протестираме...уж живеем с свободна нормална и демократична държава..а позволяваме на третия и петия да е първи..това ли ни е демокрацията..ние за какво сме гласували за тази партия...всички тези пътища магистрали градове паркове..Борисов не ги е направил за себе си..направил ги е за нас Българите..а ние какво направихме за него..щом тези смот-ци горе не признават победата на партията..значи не признават на нас 1 милион хора..нашите гласове..за тях явно те нямат значение..и ние ще търпим и ще гледаме как се подиграват с нас....нека покажем че нас наистина ни е грижа за държавата и да отидем да покажем на наркоманите и лудите..какво е истински протест..питам всички българи които са гласували герб..можем ли да покажем на тези смешници че не само можем да гласуваме а и че ние също може да викаме пред парламента..и че сме в пъти повече от онези дето са решили че нас ни няма..можем ли...??? БЪлгари..можем ли да се обединим или наистина ще се окаже че сме някакви мишки..и ще си о

    Коментиран от #80, #87

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 шопендар

    7 7 Отговор
    не е последният коз,последният му коз е/ БЕЛИЯТ КОН/.ще поживеем ще видим
  • 75 ФАКТ

    10 26 Отговор
    ,,И ПАК ДА ОТБЕЛЕЖ..КОМЕНТАРИ НА МОИТЕ КОМЕНТАРИ ОТ НАРКОМАНИ НЕ ИСКАМ..НИТО ИСКАМ НАРКОМАНИ ДА МИ СЛАГАТЕ МИНУСИ..ВИЕ НЕ СТЕ ТЕЗИ КОИТО ДА КАЖЕТЕ КОЙ ДА УПРАВЛЯВА..ИМА ПАРТИЯ ЗА КОЯТО СМЕ ГЛАСУВАЛИ МИЛИОН БЪЛГАРИ..С КАКВО ПРАВО ОТХВЪРЛЯТЕ ТЕЗИ КОИТО СА СПЕЧЕЛИЛИ..И ВСИЧКИ ТЕЗИ МИЛИОН ГЛАСА...С КАКВО ПРАВО...КОИТО СТЕ ВИЕ..ЧЕ ДА ОТНЕМАТЕ МОЯ ГЛАС..САМО ЗАЩОТО ОМРАЗАТА И ЗАВИСТТА ВИ ЯДЕ ОТ ВЪТРЕ..ПРОСТО НАРКОМАНИ И РАЗНИ ОТРЕПКИ С ТАТУИРОВКИ ДА НЕ МЕ ЗАНИМАВАТ С ГЛУПОСТИ...ТОЗИ ЧОВЕК БОРИСОВ ВДИГНА ДЪРЖАВАТА НА КРАКА...А ВИЕ ГО МРАЗИТЕ..ЗА КАКВО БЕ..БУ-АЛИ...ЗА КАКВО...ЧЕ КРАДЕ..ЧЕ СИ СЛАГАЛ НЕГОВИ ХОРА...ЧЕ КОЙ НЕ КРАДЕ БЕ МАЛО-МНИЦИ..ВСИЧКИ КРАДЪТ НО САМО БОРИСОВ СЕ ПОГРИЖИ ДА НАПРАВИ НЕЩО ДОБРО ЗА НАРОДА И ЗА ДЪРЖАВАТА..КОЯ ДРУГА ПАРТИЯ Е НАПРАВИЛА ТОЛКОВА..КОЯ ВИ ПИТАМ..ЧЕ ПИШЕТЕ МИНУСИ...НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ПИШЕТЕ МИНУСИ..НА ТОВА ЧЕ ВИ КАЗВАМ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ..НЯМАТЕ ЛИ СРАМ..ЩО ЗА БЪЛГАРИ СТЕ ВИЕ...ИЛИ ПРОСТО МРАЗИТЕ ДЪРЖАВАТА СИ..ЧЕ ИСКАТЕ ПАК ДА Я СЪСИПЕТЕ..???

    Коментиран от #79

  • 76 Анархия Герб

    17 4 Отговор
    Окрадиха Българите И сега без ГЕРБ България е застрашена от криза Бойко Предателят да върне комисионите от Самолетите и по добре всичките пари -ХаХаХа
  • 77 Дойде време президента Радев.да докаже

    15 5 Отговор
    Дали е истински политик които милее за България и е готов да се бори срещу враговете които са окупирали с мафиозки и бандитски начин цялата власт в държавата.Президентът трябва да бъде сигурен ,че над седемдесет процента от Българският народ е с него в тази борба за да си върнем държавата и изменниците да си получат наградата си от народа.Справедлив съд и всеки според заслугите си към затворите в държавата.Пълно възстановяване на всичко заграбено от бандитите родопродажници и предатели....
  • 78 Gowko

    17 6 Отговор

    До коментар #59 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Абе вие не разбрахте ли че времето работи за Тулупа. Колкото време минава, толкова му давате шанс да се съвземе и .....той знае много номера.Знае как да внася интриги. Как да клевети. медиите са все още негови.Ще има провокации.Ще вкара свои хора сред опозицията. Ново правителство трябва да има спешно.Хората са уморени . Искат възмездие тук и сега

    Коментиран от #81

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Gowko

    14 4 Отговор

    До коментар #72 от "ФАКТ":

    Айдее. Започнаха гербаджийските провокации. Сега ще има лозунги хвърляни по площадите в защита на Борисов
  • 81 Спас безделника

    20 5 Отговор

    До коментар #78 от "Gowko":

    Времето не работи за кратуната! Времето работи само за себе си! Кратунският период беше домашно за народа - пренастройка на компютрите в черепите на хората! Номерата от рода " Аууу! Ама виж човека колко много направи!" вече не вървят! Веднага се задават въпросите: " А на каква цена?" и " Ти ли ще платиш?" Боко беше дотук!
  • 82 Спас безделника

    4 4 Отговор
    Времето не работи за кратуната! Времето работи само за себе си! Кратунският период беше домашно за народа - пренастройка на компютрите в черепите на хората! Номерата от рода " Аууу! Ама виж човека колко много направи!" вече не вървят! Веднага се задават въпросите: " А на каква цена?" и " Ти ли ще платиш?" Боко беше дотук!
  • 83 Спас безделника

    5 4 Отговор
    Времето не работи за кратуната! Времето работи само за себе си! Кратунският период беше домашно за народа - пренастройка на компютрите в черепите на хората! Номерата от рода " Аууу! Ама виж човека колко много направи!" вече не вървят! Веднага се задават въпросите: " А на каква цена?" и " Ти ли ще платиш?" Боко беше дотук!
  • 84 Спас безделника

    6 3 Отговор
    Времето не работи за кратуната! Времето работи само за себе си! Кратунският период беше домашно за народа - пренастройка на компютрите в черепите на хората! Номерата от рода " Аууу! Ама виж човека колко много направи!" вече не вървят! Веднага се задават въпросите: " А на каква цена?" и " Ти ли ще платиш?" Боко беше дотук!
  • 85 Спас безделника

    7 3 Отговор
    Времето не работи за кратуната! Времето работи само за себе си! Кратунският период беше домашно за народа - пренастройка на компютрите в черепите на хората! Номерата от рода " Аууу! Ама виж човека колко много направи!" вече не вървят! Веднага се задават въпросите: " А на каква цена?" и " Ти ли ще платиш?" Боко беше дотук!

    Коментиран от #86

  • 86 Защо?

    6 1 Отговор

    До коментар #85 от "Спас безделника":

    Защо ли си мисля за Фандъкова?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 американец

    5 4 Отговор

    До коментар #41 от "Баба Яга":

    ние ще ви помогнем.Ще нагласим работата(с или без вашето съдействие) така, че руснаците да ви пратят малко ракети и да се успокоите.За какво, мислите, че ви кътаме още?И без друго, живеете на "вересия" понеже сме добри, обаче територията е в зоната на нашите интереси ( и с по-малко аборигени).
  • 90 ПСР

    7 4 Отговор
    Вижда се отсега,колко ще е трудно,ББ да бъде премахнат от Власт.
    Никой не е на ясно,какво ще се случи с онези 14 представители на ИМВ.Групата на БСП също е много неясна,като бъдеще.Дали и оттам,Боко няма да успее да напазарува гласове?Толкова много крамоли,раздори и личностни конфликти в Столетницата....като едното нищо,може да се пръкнат едни 10-15 "независими"депутата от там.Тъжно е положението,дами и господа,тъжно.
  • 91 Мнение

    3 3 Отговор
    Служебното правителство на Радев до изборите е по-добра форма на управление. Още по-вече, предвидено е по конституция. Кой е казал че задължително трябва точно сега да се излъчи правителство на малцинството? Напротив правителство на малцинството ще дръпне антисистемните партии надолу.
  • 92 един от многото

    6 1 Отговор
    Баце , играта е на без коз!
  • 93 Костинброд ската Афера е организираха

    8 0 Отговор
    Цветанов, Росен Желязков итогавашния мин председател Марин Райков!!! БАРЕКОВ И МАЯ Е РАЗКРИХА И ПОКАЗАХА!!! ДА КАЖЕ ЧОВЕК МАЯ Костинброд ска, е много прост, даже и да му плащат да го повтаря!!
  • 94 аз съм Веска

    4 1 Отговор
    ПОБЕДИТЕЛИТЕ СИ ОТНАСЯТ АРХИВИТЕ .В ТОЗИ СМИСЪЛ ЖИВАТА АДМИНИСТРАЦИЯ Е ПРОЗОРЕЦ КЪМ ВСИЧКИ РЕГИСТРИРАНИ ПРОБЛЕМИ .НЕ ОЧАКВАЙТЕ ЧАКАЩИ НОВИ ЗАПОВЕДИ СЛУЖИТЕЛИ . ЩЕ ПООБИКОЛЯТ СВЕТОВНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ , ДОКАТО НОВОДОМЦИТЕ НЕ ЗАПОЧНАТ ДА СИ ГРИЗКАТ НОКТИТЕ ОТ БЕЗСИЛИЕ .
    ДОБРЕ ДОШЛИ ,
    В ДЕМОКРАТИЧНАТА РЕАЛНОСТ НА 45 НС !!!
  • 95 Амнести инт

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Как може да ангаджираш,
    27 % от населението на България,
    и да се криеш от хората ,които те избраха?
    Но и най-долното , най-нагло
    да се откажеш от Депутатското си място?
    Толкова ли го е страх от Парламента?
    Какво всъщност е направил?
    Та" бяга с 200" от отговорността,
    която се хвалеше ,че носи 15 години?
    Това означава, кратко и просто ,
    този човек Бойко Борисов ,
    показа на България и света ,
    че ако не е възможно,
    да прави каквото си иска ,
    да краде и манипулира държавата,
    то не е интересно вече ?
    Този е тотално аут от политиката ,
    следва," следствие" за всичките тези ,
    "интересни" за за него години ?
    Иван Гешев е на ход , нали е много
    изобретателен в обвиненията ,
    да го доказва ,
    или си е помислил, че вече Премиер-министър,
    та започна и изявления и награди да раздава?

    Коментиран от #96

  • 96 падналия ангел

    4 3 Отговор

    До коментар #95 от "Амнести инт":

    Не е 27% от населението, не е дори 27% от гласоподавателите! 27% от гласувалите, киото са 44% от всички с право на глас!
  • 97 Герберуги

    5 3 Отговор
    Мантруването ви не струва, хората вече са имунизирани срещу вас.
  • 98 Добре

    4 3 Отговор
    Но ще ви предложа един съвсем възможен казус: Повече от ясно е,че ГЕРБ няма как да състави правителство.На ход, автоматично и по Конституция е Слави.Той ще разполага с два хода на действие.Да върне веднага,в деня на получаване на мандата същия ,на Президента.Това автоматично обезмисля,трети мандат,към останалите.И отиваме на избори през Юли.Но ако реши да състави кабинет- правителство на малцинството,без подкрепата на БСП? По закон, това задължително трябва да бъде гласувано от НС.При подобен сценарий, ГЕРБ може,и най-вероятно ще ги подкрепи със положителен вот,от цялата си група.И поставя всички останали в шах! Първо- малцинството вече не е малцинство! Второ: Слави или приема,или не! Да приеме е абсурд.Бунт в цялата страна е сигурен.И то с непридвими последици.Но не може да откаже, защото формално трябва да подаде оставка.Това също е процедура,която пак ще откъсне време.Най верният и правилен вариант е да върне мандата,и Президента да състави служебно правителство.А есента,каквото Народа реши!
  • 99 Матей

    5 3 Отговор
    Невероятна наглост на ДВ,да ни правят сметки и да ни дават акъл как да се оправяме в герберските бъркотии.Ккавото има да става,ще стане и това е българска работа ,не на ДВ или А.Меркел.Може да се обърнем Към Русия за помощ,какво ще кажете,а?Бойко щял да се върне на бял кон,и на какво отгоре?Излевачи се,направи купища поразии,искат го само службарите.Вярно че противниците му са разпокъсани и всеки поотделно,но консолидацията е процес,ще стане.Американците се месят в българската политика ,това е деструктивен фактор ,който не може да се пренебрегва,и все пак виждат герб че е окуцял кон и за съзтезание не става.
  • 100 Манафоглу

    2 6 Отговор
    Бат Бойко е велик. Сега ще извади пачките и ще командва Н-а-г-ъ-з-и се. Кой пръв ще се на-дупи. Шиши пак ще раздава порциите, иначе трябва да носим пури в централния."Не ни оставяй бащице."
  • 101 възпитаник

    9 2 Отговор
    мутро ти докара кризата в страната ни заемите ще ги връщат и правнуците ни - затвор за ШАЙКАТА,ХУНТАТА иМУТРИТЕ
  • 102 Го4о

    5 2 Отговор
    Ако БСП се включи в подкрепата на такова правителство без да има министри - с нея е свършено. Ще се самоизядат, защото излиза, че БСП е подарена от Нинова и ще поискат вот на недоверие още в първия удобен момент!

    Коментиран от #103

  • 103 Тошко

    4 1 Отговор

    До коментар #102 от "Го4о":

    Мая и Дончева ще участват ли в правителство в което има министри от БСП????
  • 104 Съд и затвор

    3 1 Отговор
    Друго не трябва
  • 105 защо ли

    4 2 Отговор
    ГЕРБ продадоха и летището на София за без пари. Сега 10 години ще го източат без да плащат концисеонна такса и после един среден пръст за България. Защо ли сме най-бедната страна ?

    Коментиран от #110

  • 106 СусБе

    6 2 Отговор
    Не знам къде отива този свят.
    Не знам дали и краят му е близко.
    Живея ли? Живея като в Ад,
    от който няма мърдане и изход.

    И питам като луд по цели дни
    през Windows-а на вашите компютри.
    Кой нашите надежди подмени
    със светли обещания за утре?

    Съседът ми зад ледната стена
    панелите си рути от години.
    Мечтая си за бяла тишина,
    връз мене да се срутва на лавини!

    И въздухът ни вече е менте.
    Менте са хлябът, виното, саламът.
    И гнусни, все тъй лакоми са те –
    онези, дето цял живот ни мамят!

    Тъй каза снощи даже bТV,
    че още утре нов живот започва.
    Ако това наричат „Се ла ви!” –
    мерси, да го живеят те! И точка.

    Каква ти слава? Флагът е разпран.
    Мухлясват поруганите реликви.
    България – един обран бостан,
    във който се търкалят празни тикви!

    Валери Станков
  • 107 С АТ А Н А !!!!!!

    2 5 Отговор
    Смешни и жалки "мурзилки", давите се от злоба ! Виещи по улиците, НЕ-образовани самотници, и богати отрочета на комун... крадци, публикувате и триете само глупости ! За времето което губите, да се жалвате, колко сте зле,
    можете да поучите, да почетете, да се начите да си вадите хляба, честно и почтено ! ! Упорните вИ точки станаха трагични, злобата и омразата вИ са смехотворни ако не са за съжаление ! Писането с главни букви е показател за безпомощност ! Само ВЪВ гладки мозъци, без гънки може да се завъди толкова тъга и страх от собствената "празнина" ! Сега ще хукнете след една пробита лейка, с размахани юмручета, направо ВЪВ бездънна пропаст ! Дано не е истина, но с такива "писатели", може би, но надали !!!! ХАХАХА
  • 108 БЕСЕН АЗОВЕЦ

    0 0 Отговор
    Този ме излъга
  • 109 С АТ А Н А !!!!!!

    3 3 Отговор
    Стрхът от Главният Прокурор, вИ кара да вярвате в "летящи маймуни" ! Мечтайте си ! Реалноста Е съвсем различна !
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 4883

    3 0 Отговор
    Ето както вече писах започнаха номерата от селските вечеринки!!Тожва обаче не само като факт!!с какво право ЦИК решава да освободи Тиквата и чалгаря от това да не бъдат депутати!!Къде и в кой закон е записано това!Трябва да се спазва не само ДУХА ,НО И БУКВАТА НА ЗАКОНА!!АТОЙ ГЛАСИ,ЧЕ САМО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ МОЖЕ ДА ОСВОБОЖДАВА ДУПЕТАТИ ОТ ПРАВОТО ИМ ДА СА ТАКИВА!
    Като какви се изявяват в ЦИК:НАРОДНО СЪБРАНИЕ ИЛИ ПОСЛУШКОВЦИ НА ВСЕ ОЩЕ МИНПРЕДСЕДАТЕЛЯ!!ПИСАХ НЕ ВЕДНЪЖ НЯМА ЛЕСНО ДА СЕ ОТТЪПВЕМ ОТ ТАЗИ КРАСТА!ЩЕ РАЗИГРАВА ДО ПОСЛЕДНО ВСЬО И ВСЯ,САМО И САМО ДА НЕ ОТИДЕ НА СЪД!!ОЧАКВАЙТЕ НОВИЯТ СЕРИАЛ ОТ ФИЛМА"НАМЕСАТА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР"!!! ТОЙ ЩЕ Е ПОСЛЕДНАТА ИНСТАНЦИЯ И СЛАМКАТА ЗА КОЯТОЩЕ СЕ УЛОВИ ПРОКУРОР"!!
  • 112 4883

    3 1 Отговор
    Продължение:от това да се изхлузи Тиквата като "мокра връв" от отговорност!Що се касае за Чалгаря/този който за 30/ТРИДЕСЕТ/ ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ НЕ БЕ ТАКА ДОБЪР ДА ИСКА ПРЕКРЪСТВАНЕ НА РОДНОТО МУ СЕЛО/КРЪСТЕНО НА УБИТ ПАРТИЗААНИН ТОДОР/СЕ УПЛАШИ И СЕ СКРИ КАТО МИШОК В ДУПКАТА СИ!САМО КАТО СИ ПРЕДСТАВИХ ДЕБАТ МЕЖДУ НЕГО И НЯКОЙ ОТ ДПС,ИЛИ БСП СИ УМИРАМ ОТ СМЕХ!!ТАКИВА БИСЕРИ ЩЕШЕ ДА ИМА,ЧЕ ЩЕШЕ ДА НАДМИНЕ И РАДОЙ РАЛИН!!!И ОТНОВО ПИТАМ:КАК СЕ КАЗВА ВТОРИЯТ В ИТН:ТОШКО ЙОРДАНОВ ХАДЖИТОДОРОВ ИЛИ ХАДЖИ ТОШКО ЙОРДАНОВ!!ОТГОВОРА АЗ ГО ЗНАМ!ЧАКАМ ВИЕ ДА МЕ ОПРОВЕРГАЕТЕ И ДУРГАРЯ ТОШКО ЙОРДАНОВ/ХАДЖИ НЕ ЗНАМ КОЙ СИ/ ДА МЕ СЪДИ ЗА КЛЕВЕТА И ОБИДА!!!!!ЕДИН ДРЕБЕН ЧОВЕЧЕЦ С ДРЕБНА ДУШИЦА!!ЛЪЖЕЦ И МОШЕНИК!!
  • 113 минчо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    едва ли то няма правосъдие как ще ги вкарат в затвора
  • 114 Трудничко

    0 0 Отговор
    Ей тоз главен прокурор!Никой от платенките на площада не каза защо протестира срещу гл.прокурор,какъв им проблема с гл.прокурор.А който пък за сметка на всички досегащни си върши работата.Настъпа по мазола свръхоядени олигарси,кой досега би си позволил,а те дори бяха лица на новобогаташите при Гала,Мала и др.лигавети,като Баневица,Банев и т.н.Разследва и карнобатските криминалета източвали и еврофондове,нарко и др.милиардерите Бобокови с боклука и то при положение ,че в Италия всички техни партньори си признаха,а тук започна война.На шматките от площада изобщо не им пречи гл.прокурор,а на тези които им хвърляха подаяния да им защитават интересите.И Черепчо къде го търсиш,първа група регулировчик,без малко и депутат да го направят офцете
    Та техните искания трябва да имат връзка с главния мозък,и от полза на обществото като цяло ,а не само на олигархичната вихрушка.
  • 115 Лига национал

    2 0 Отговор
    Борисов спечели изборите но загуби правото да управлява! Изметоха го от властта според партиите джуджета но повече за сега изглежда като замитане! Бързо и ясно се видя че не е достатъчно да махнеш някого,важно е да знаеш какво да правиш след това! Защото иначе се случва това което виждаме във момента,мълчание,смешни коментарии,бързи разпади на бързо съшити с бели конци коалиции и като краен резултат хаос! Което е идялната почва за подигравателните и ехидни предложения на “бившия”! Може би единствената партия с капацитет да се справи с тази ситуация вижда че с 9.5% не могат да се постигнат никакви промени а още по малко се управлява! Особенно с такава останала беззъба опозиция. Да България проведе една успешна кампания в големите градове(София,Варна,Пловдив) но изключително слаба и недалновидна в малките градове и села.Власт и промени се правят с подкрепа! Дано са си взели поука и при все по вероятните нови избори се опитат да променят това. А останалите партии - джуджета ако не намерят общ език просто ще изтекат в нищото и никой няма да ги помни или ще си спомня за тях със смях и подигравка! Трябва да се мисли преди избори! Че после е..... нема каяне!
  • 116 3ш5476щжг

    2 0 Отговор
    Служебно правителство на президента, оставка на Гешев, и веднага завеждане на дела, обвинения и арести на "бившите".... Служ. премиер - Ренета Инджова, тя е много повече мъж от останалите "мъже" в политиката.

    Не забравяйте, че е само въпрос на време Каракачановци, В. Симеоновци, Магарошковци и прочее, по сатр БГ навик, да започнат да се топят помежду си.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Електра

    1 1 Отговор
    Ха ха ха, видя се червения г. з както и фе-са в джоба на Ч@лгаря. Честито български мишоци, Импексовата БСПдирастия, пак ви щракна в капана. Честита ви най крадливата коалиция, която ви готвят Кр@днелия, Старата Мома, Галевица, Гно-ма, Ч@лмата, Ч@лгаря, Ч-репа, Маджо и Пинокио, под гнусни юмрук на К@уна фигур@нт. Честито и не мрънкайте, защо ще сте най будни и ограбени в галактиката, защото тия същите ви казаха, че сте 80 % Д-БИЛИ, а вие ги избрахте...
  • 120 Електра

    1 1 Отговор
    Ха ха ха, видя се червения г. з както и феса в джоба на чалгаря. Честито български мишоци, Импексовата БСПдирастия, пак ви щракна в капана. Честита ви най крадливата коалиция, която ви готвят Краднелия, Старата Мома, сестра Галевица, Гн-ма, Ч-лмата, Чалгаря, Ч-репа, Маджо и Пинокио, под гнусни юмрук на Кауна фигурант. Честито и не мрънкайте, защо сте най бедни и ограбени в галактиката, защото тия същите ви казаха, че сте 80 % Д-БИЛИ и за съжаление това е факт...
  • 121 тиквенсониада

    1 0 Отговор
    КОЗ ! Заради игра на карти и бас , преди години Борисов качи цял футболен отбор и ги закара от София до Варна , за да поритат топката , с правителствения самолет ! Това са КОЗОВЕТЕ на нашия ВОЖД , БОГ и БАЩИЦА !
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.