Last news in Fakti

13 Април, 2021 19:25 9 343 66

Ген. Валери Григоров за ФАКТИ: Борисов е във висока степен на емоционално сриване - това трябва да се използва

  • валери григоров-
  • ние гражданите-
  • 45-то народно събрание-
  • парламентарни избори-
  • бойко борисов-
  • иван гешев-
  • герб-
  • дпс-
  • протест

"Ако ще се прави някакво правителство, много категорично трябва да бъдат изолирани ГЕРБ и ДПС", каза генерал-майор Григоров

Ген. Валери Григоров за ФАКТИ: Борисов е във висока степен на емоционално сриване - това трябва да се използва - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„В обстановката, в която е новоизбраният парламент, може да бъде дадено доверие единствено на новоприетите политически сили, които, разбира се, би следвало да носят духа, енергията на протестите през лятото и есента на 2020 година. Моята позиция е, че ако е възможно да бъде създадено правителство, то трябва да е в рамките само на тези политически партии, които са нововлезли в Парламента и да бъде с много кратък мандат, в който да направи някои основни промени. Важен е и въпросът с отговорността – нека да не забравяме духа на протестите от миналата година. Оставката на Бойко Борисов и оставка на Иван Гешев – това са двете основни искания на протестиращите, които повече от осем месеца поддържаха духа и енергията на българското общество и очакванията, че Борисов ще падне.

Днес, когато виждаме, че Борисов е разклатен, уплашен, че вече няма стопроцентовата власт, с която можеше да си позволява да прави всичко съвсем еднолично и както прецени, това трябва да консолидира енергията на току-що влезлите в Парламента политически партии, които да дадат отговор на очакванията на обществото по един много категоричен начин“.

Това каза генерал-майор Валери Григоров пред ФАКТИ. Свързахме се с ген. Григоров от коалиция „Ние, гражданите“, за да говорим относно трактовката му на въпроса кое е по-правилно – да се сформира правителство или да бъдат проведени нови избори.

„Българското общество не може и няма как да забрави, че трябва да се потърси отговорност за изключително бруталното, наглото, неуважително отношение на Борисов към българските граждани. А и не само – неуважителното отношение към институциите, разрушаването на държавността и институционалния правов ред, всичко това няма как да бъде забравено в контекста на току-що преминалите парламентарни избори“, допълни той.

„Ако ще се прави някакво правителство, то би могло да бъде само в този формат. Много категорично трябва да бъдат изолирани ГЕРБ и ДПС, тъй като те управляваха държавата през последните 12 години и то по един много брутален начин. Помним фактите, помним конкретни сделки, помним публично известни скандали, които останаха назад във времето.

Във всички случаи парламентът трябва да бъде конституиран и то много бързо. Този парламент трябва да направи всичко възможно в един много кратък срок да промени част от правилата, с които Бойко Борисов печели вече години наред. Бих казал, че са нужни дори и по-крайни мерки – нужно е ЦИК да бъде адаптирана спрямо политическите сили, които днес са в Парламента“, каза още ген. Григоров.

Самото адаптиране на ЦИК според него би могло да стане по следния начин: „Като се прекрати мандата на състава на ЦИК и подмяна на една част от комисията с оглед на настоящите политически сили, които са в Парламента. Моята идея и стратегически поглед е в посоката, че ако не разместим лостовете и стратегията на Борисов и отидем на избори веднага с неговите правила и институции, много лесно можем да предвидим следващите резултати – ще се върнат много убедително изхабените лъжепатриоти, ще се върнат и други политически сили с още по-добър резултат, а настоящите вероятно ще се стопят наполовината“.

„Трябва да се работи в кратки срокове. Нужно е едно много бързо конституиране на парламента и едновременно с това - изменение на изборното законодателство. Във времето, в което тече рулетката за мандатите, трябва да стане промяната на изборното законодателство в посока гласуване по пощата и дистанционно гласуване“, обобщи ген. Григоров.

„Онези хора, които с часове се редиха на опашки в чужбина, за да гласуват, а една голяма част не успяха да дадат своя глас и да използват конституционното си право на избор, те няма да се редят отново на опашки. Ние трябва да осигурим на тези хора възможност да имат правото си на глас и да го упражнят. Само в Чикаго българските граждани са 200 хиляди. Там има една-две секции. Какво означава това – това означава обективна невъзможност да упражниш правото си на глас. Не само там е така, това просто е най-фрапиращият случай. Така и при българите във Великобритания. В Европа режимът е малко по-либерален, но една голяма част от българите извън ЕС не успяха да упражнят конституционното си право на глас“, каза още той и уточни, че въпросните събития по промяна на изборното законодателство трябва да се случат до месец.

„Ако през този месец не се създаде правителство в рамките на тези нововлезли в парламента политически сили, няма никакъв смисъл от това да се правят експерименти и тези партии да бъдат поставени в зависимости от ГЕРБ и ДПС. Те трябва да успеят да постигнат целта и да разместят средата, в която Бойко Борисов се чувства комфортно. Той в момента е изваден от равновесие, във висока степен на емоционално сриване е. Това трябва да се използва и да може да му се нанесат още няколко политически удара, с които той категорично да забрави за каквото и да е бъдещо политическо присъствие“, каза генерал Григоров.

В края на разговора генерал Валери Григоров обяви, че „Ние, гражданите“ и протестиращи граждани ще посрещнат народните представители по време на клетвата им в четвъртък. „В четвъртък, когато ще се свика Народното събрание, ще бъдем отново пред него, за да покажем присъствие и да покажем на всички народни представители, че ние сме там и искаме онова, за което пледирахме повече от осем месеца – оставка на Бойко Борисов, оставка на Иван Гешев“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 66 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост от Силистра

    66 10 Отговор
    Ко се съобразяваме с тея мутро управляващи, ритника в за ника и да се махат че се оляха и оцапаха в.. В О к лу тси

    Коментиран от #4, #61

  • 2 Майна

    88 13 Отговор
    ВЕДНАГА ПРАВИТЕЛСТВО, ЛУСРАЦИЯ И РАЗСЛЕДВАНЕ...НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ШАНСА , КОЙТО ВИ ДАДОХМЕ

    Коментиран от #7, #25, #52, #64

  • 3 Сър Пичук

    35 61 Отговор
    Защо всички пропускат престъпната партия БСП като част от статуквото и виновник за днешното състояние. Тя създаде мутрите и положи основите на всичко случващо се днес. Съвсем прозрачно е вече, че всички уж протестни партии работят с нея за нейното възраждане. Да им е честита на всички балами новата коалиция, да си припомнят Лукановата и Виденовата зима, да си припомнят Тройната ламя и да се готвят.
    Истинска смяна на системата може да се постигне само и само тогава, ако и трите партии от статуквото - ГЕРБ, ДПС и БСП бъдат сринати. Всичко друго е измама, където уж борейки се срещу ГЕРБ и ДПС те работят за БСП.

    Коментиран от #5, #53

  • 4 До простия

    9 31 Отговор

    До коментар #1 от "Гост от Силистра":

    Нито можеш да мислиш, нито да пишеш !
    Типична черногледа овца !

    Коментиран от #6, #30

  • 5 Помак

    38 7 Отговор

    До коментар #3 от "Сър Пичук":

    Чувал ли си за лан лан, ако не прочети каво си написал, пишеш за преди 30г, 10 от който сме крепостни на мафията ;)

    Коментиран от #17, #22, #24

  • 6 Гост от Силистра

    26 6 Отговор

    До коментар #4 от "До простия":

    Така се пише срещу и за неграмотни мутри.. Радвам се че ви засягам, сме ни ци хе хе
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 пройчо

    28 3 Отговор
    "... Днес, когато виждаме, че Борисов е разклатен, уплашен, ..."****Граничарите не бива да са наивни.

    Коментиран от #54

  • 9 Doko

    39 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Борисов е във висока степен на емоционално сриване

    Емоционалният му срив беше на четвърти Април, след като Борисов го наваля сняг пред джипката в Банкя. Предполагам, че на герб пленума през Май ще има още сривове. Но нека да видим...
  • 10 Ставате

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "До простия Майна":

    Нервни момчета, не бива, ше се изложите

    Коментиран от #12

  • 11 Шляхтиц

    6 29 Отговор
    Да използваш моментната слабост на противника не е най-джентълментският стил на игра или в случая борба. Джентълменът оставя противника да глътне въздух, да се съвземе, да се върне във формата си и тогава продължава играта, в случая борбата. ..........

    Коментиран от #15, #18

  • 12 Dude

    24 9 Отговор

    До коментар #10 от "Ставате":

    Остави герб троловете, и те са в емоционален шок.

    Коментиран от #13

  • 13 Ама

    13 4 Отговор

    До коментар #12 от "Dude":

    Стават нагли и по стеят,.. Но си прав
  • 14 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    21 8 Отговор
    ТОЙ Е В ТАКЪВ СРИВ ОТ КАК СЕ Е РОДИЛ!!
  • 15 джошуа

    15 6 Отговор

    До коментар #11 от "Шляхтиц":

    Джентълменът оставя противника да глътне въздух и да скрие чекмеджето след което пак го почва.
  • 16 cpv

    19 40 Отговор
    Григоров,гледай твоя президент Радев как ще се срине на есен!
  • 17 Сър Пичук

    26 13 Отговор

    До коментар #5 от "Помак":

    Чувал ли си за root cause?!?!?! Това е основната причина за всеки проблем. Ако тя не се отстрани проблема продължава да се завръща отново и отново. В случая проблема е БСП, която в съучастие с ДПС и някои други приеха законите, позволяващи явлението Борисов. Те създадоха мутрите, те създадоха олигарсите, те създадоха условията за корупция и системата на кражбите. Едноличното управление е заложено в Конституцията изработена от тях. И в момента, никой не ги пипа. Защо?
    БСП никога няма да позволят смяна на системата, а докато системата не се смени ще има нови партийни проекти, нови БойкоБорисовци, а корупцията и мафията ще процъфтяват.

    Коментиран от #40

  • 18 Маримов

    18 3 Отговор

    До коментар #11 от "Шляхтиц":

    Точно това е начина.И в книгата "Как да контролираме съзнанието на хората",е изказано подобно мнение,никаква глътка въздух.Атакув се веднага.
  • 19 Фактъ

    31 15 Отговор
    Генерал Григоров е истински генерал , а не шматка , като неграмотният толуп от Банкя .
  • 20 ьаг

    6 19 Отговор
    Генерали ще се изривате господа фатмашка,не ви искаме нагледци мъдри, кадето сте пили човешка кръв.
  • 21 Република

    10 11 Отговор
    Айде стига с тия генерали.
  • 22 Николай

    24 3 Отговор

    До коментар #5 от "Помак":

    Кое е преди 30-се години? През последните 30-се години престъпленията от всички правителства срещу българския народ продължава. Тотален тормоз и терор над населението, фалити на банки, финансови пирамиди, мутри, борци, застрахователи, ниски заплати, медицинската помощ е на никакво ниво, данъчен и ценови рекет. И още много неизброими неща.

    Коментиран от #26

  • 23 агьаиж

    9 9 Отговор
    Тия генерали само пари прибират ,цял живот на гърба на народа, генералска република няма да ставаме на тия пиявици,Мадуро ли ни трябва на тия Фааа ....маци изкокоригали.
  • 24 Николай

    14 13 Отговор

    До коментар #5 от "Помак":

    Caмo кaтo нaпрaвиш aнaлиз нa пaртиитe и ce виждa дългaтa ръкa нa Ивaн Кocтoв и ДC чeнгeтaтa зaд нeгo. В cлучaя aкo тия бaндити oт ДБ-ДCБ, МaяМa и БCП уcпeят дa cъcтaвят прaвитeлcтвo пoдкрeпeнo и oт ДПC ни чaкa Oрeшaрcки 2 и кaндидaт зa прeзидeнт Дeлян Пeeвcки.
  • 25 Република

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Започваме от Костов ревизията за да няма сърдити.

    Коментиран от #28

  • 26 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "Николай":

    Съжалявам, питай шефа си за тея неща, той е пряк участник и ръководител на мафията
  • 27 безпартиен

    18 5 Отговор
    Само си помислете колко по-спокойно ще бъде ако се приеме един единствен закон-за декомунизация!Няма да има червени знамена,сърпове и чукове,"вождове" на пролетариата бе нито един ден стаж като работници!Ама на никого от тези наследници на БКП не му стиска да предложи поне,пък дали ще се приеме.Няма да има и политици били на ръководни длъжности в БКП,ДКМС, и в "биещото "сърце на партията ДС!И нека минусите започнат сега,ако не ми изтрият коментара!
  • 28 Другия с коня

    18 5 Отговор

    До коментар #25 от "Република":

    Не можеш да започнеш от Костов,защото Комунистите - Приватизатори от БСП си гласуваха Закон за давност на Приватизационните сделки...И Техноимпекс влиза в кюпа с Давност....Първо в затвора вносителите на този закон и гласувалите го Комуняги от БСП и ДПС....После Лустрация на Комунистите и тогава ще има Мир в държавата ни.
  • 29 Умен по цялата глава

    15 6 Отговор
    Ми тогава какви ги дипли генерал Григоров,та планира и кой какво да направи.???Самия той влиза в МВР с полувисше образование " Ремонт на дизелови локомотиви"....Къде е МВР- къде са дизеловите локомотиви....Алооо ДС на БКП....Бе ние не ядем домати с колците,бе....Този ли намерихте да проповядва Демокрация.....
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Пловдив

    9 2 Отговор
    Сега е момента, Ние да го минем, с 200-та,отзад...този тъп помияр!!!
  • 32 България

    5 14 Отговор
    Глупости, Бойко е пич, запомнете саво той може, нява друг
  • 33 Четвъртък,09.00.ч. !!!

    17 8 Отговор
    Всички пред Народното събрание срещу фалшифицирането на изборите и ОСТАВКА
    Веднага на Бойко Борисов и Гешев !!!
  • 34 Кой68

    7 0 Отговор
    Щом службите започнаха да се изказват за управлението на държавата ...
    Кой разбрал,разбрал ...

    Коментиран от #36

  • 35 отчето

    5 3 Отговор
    Абе дженерале,ти сякаш за някоя прясна вдовица пишеш.Точно когато е в емоционален срив да отидеш да и се предложиш!Голям дявол си!
  • 36 Другия с коня

    13 5 Отговор

    До коментар #34 от "Кой68":

    На всичкото отгоре този измислен Генерал беше съветник в кабинета на Румен Петков - шадравяна като като Вътрел н министър.Разбирай съветник в кабинета на Станишев....И завършил Право 92 година в академията на МВР,а не в Университет....И много Компетентен по темата как да прецакаме България с кабинет на БСП и ДПС Отново.....И Протести организира....ДАНС....Прокуратура няма ли в тази Държава,бе....
  • 37 Гранитогрес

    7 3 Отговор
    Емоционалния срив е нищо пред финансовия, който ще го напъне немедленно.
  • 38 Бой по гербавите нискочели плужеци

    8 4 Отговор
    Четвъртък,09.00.ч. пред Народното събрание !
  • 39 123

    8 9 Отговор
    Борисов нито е изплашен нито е разклатен.Ако се прави ревизи, на минали управления,то трябва да се започне от 1989г Най много икономиески и политически щети на България са нанесени от БКП/БСП и БКП/СДС не от Борисов и ГЕРБ. Същитите тези унищожители на България под други имена и окраска са отново в в Бъдещотот Народно Събрание.Смени се се групуровката СИК с Групировката ВИС, и скоро ще си проличи кои ,кой е?

    Коментиран от #55

  • 40 123

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Сър Пичук":

    Прекрасно казано, ако има кой да го чуе и разбере. Не се ли премахне основната/кореннната причина за продължаващите безобразия от 30 гоини. Политическия/Икономически корупционен Модел инсталиран през 1990г ще продължи да се саморазмножава в България, и нищо няма да се промени на добро.
  • 41 реплика

    3 0 Отговор
    на Ицко Финци от филма Краят на песента: "тука е! тука е!ТУКА Е!" който е гледал филма,знае продължението!
  • 42 Лустрация

    7 1 Отговор
    Съд и затво
    Ррр
    Доносник нищо не казва за БСП
  • 43 незнайко

    6 4 Отговор
    85 агенти и доносници на дс се кандидатираха да влязат в 45тото НС. Ако прочетете списъка само ГЕРБ нямаше бивши агенти и доносници,
    Чъдна работа?
  • 44 Рачко Пръдлето

    4 8 Отговор
    Бойко е в отлично разположение на духа, отново ГЕРБ е на първо място с 840 Хил. гласове. Другите не системни са без мнозинство в парламента за да управляват, двете системни са БСП и ДПС, които трябва да ги подкрепят за да управляват. А това ще е падение ако приемат статуквото да ги крепи.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Мървел

    5 4 Отговор
    Бойко обяви война на народа !!! Изрично го подчертава два пъти в реч !!!
  • 47 Мишо

    4 0 Отговор
    Да даже и спусна десант от спец,отряда "чакалите" да МАЛТРЕТИРАТ гражданите Войната е факт
  • 48 Оги

    4 0 Отговор
    Мале.... тоя вЕрно обяви ВОЙНА на народа !!!!
  • 49 Hoho Boho

    3 0 Отговор
    В интернет пространството изтече информация, че предложеното от ГЕРБ правителство с голяма вероятност ще бъде подкрепено от политическите партии.

    /тая информация аз я написах...:)/

    не ми си вързвайте, ама знее ли човек?...
    :)
  • 50 Аха

    6 1 Отговор
    Борисов не е извънземен,какъвто го изкарвате просто не си беше намерил майстора,защото крадеше от народа и даваше н своите да го пазят,но един ден всичко приключвакакто в спорта така и в живота всеки тарикат си намира майстора.
  • 51 Rijrkdjd

    3 1 Отговор
    Прав е ген. Григоров, но какво да очакваме от политикът Трифонов след като подкрепя членството ни във военната структура на БГ в НАТО, и окупационните войски и бази на САЩ в БГ.

  • 52 дончичо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Евала пич! Много точно казано! И още нещо . Изборен закон да не може да се променя ако не събере повече гласове от предният път гласували!!!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 дончичо

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "пройчо":

    Какви граничари те гонят ,ела да ги видиш на 5-6 км от Кулата и ще си направиш изводи
  • 55 дончичо

    1 3 Отговор

    До коментар #39 от "123":

    А на Хан Крум ревизия не искаш ли или на некой по- стар ,а? От Волжка България некой с чумбас
  • 56 Вуцата

    4 2 Отговор
    Този смешко, заедно с другите смешковци, пишман комунистически генерали и полковници от "Ние, гражданите", имат в национален мащаб на тези избори 4 788 гласа или 0.15% от гласувалите. Стига сте давали трибуна на всякакви неудачници. А този измислен герой и като шеф на Гранична полиция беше същото фалшиво лустро!
  • 57 БГпростак

    2 1 Отговор
    Новите революционери май ги командват от Изток.
    С революция никоя държава не е просперилала.
    Най страшното е да им се публикува автобиографията - истинската и родословното дърво, както и материалното положение. От това всички много се страхуват
  • 58 уошингтън

    5 0 Отговор
    Сър, освен по пощата и дистанционно, предвиждате ли и гласуване на умрели от отвъдното, както и от страна на кучета, котки и домашни прасенца. Президент Байдън в първите дни след изборите в УСА посети гробища и мемориали и изрази искрена благодарност за стотиците хиляди гласове в негова полза, получени по пощата.
  • 59 СЕВЕРОЗАПАДА

    4 1 Отговор
    Е ПО-ГОЛЯМ МЕРАКЛИЯ ОТ ТОВА ЧЕНГЕ НЯМА. ИМА, ИМА МЕРАЦИ, НО ЧАК ПЪК ДА СЕ ЗАДАВИШ ОТ МЕРАЦИ Е НЕМА ТАКОВА ЖИВОТНО.
  • 60 аз съм Веска

    1 1 Отговор
    АКО ТАКА ГОВОРЯТ ГЕНЕРАЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ , ОТКАЗВАМ ТОЗИ ЧИН .
    ИЗКЛЮЧВАМЕ ПЪРВАТА ГЕРБ , ИЗКЛЮЧВАМЕ ПРОКУДЕНИТЕ В СОБСТВЕНАТА ИМ РОДИНА ,И ВКЛЮЧВАМЕ НА ЕКСПЕРИМЕНТ .
    НА ГОСПОДИН ГЕНЕРАЛЪТ КОЙ МУ ДАВА ГАРАНЦИИ , ЧЕ ЕКСПЕРИМЕНТЪТ С НОВОТО ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ , ЩЕ Е УСПЕШЕН.
    НЯМА ГАРАНЦИИ ЗА УСПЕШНОСТ , НО ИМА СТО ПРОЦЕНТОВА ГАРАНЦИЯ , ЧЕ СЕ ЗАПОЧВА С НОВИ УСПЕШНИ МАНИПУЛАЦИИ НА ПРЕСТРУКТУРИРАНИТЕ .
    ИДВА КРЪЧМАРЯТ ...ПРЕДИ НЕГО ВСИЧКИ СМЕТКИ СА ИЗЛИШНИ ...
    НОСЕНС НА КУПЕЧКИ ....
  • 61 Ял дървото

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост от Силистра":

    И този Генерал, е от мачканите ,
    от" Иван Гешевата" Прокуратура,
    дали, още му водят преписката ?
    Преписката е "камшика" ,
    на Делян Пеевски и Ахмед Доган,
    А Бойко да Разписва ,
    изпълнението на мръсните поръчки?
  • 62 Матей

    3 0 Отговор
    Правилно,въпреки че кабинет на протестърите не е приемлив,тъй като те не са истински,а самозванци.БСП също не е читава.тия партии се нуждаят от сериозно пречистване,да же в АФЕРА БГ се твърди ,че листите са писани от доган и шиши.Оптималния вариант е служебен кабинет и нови избори.Не е зле да почне веднага съкращения са чиновниците и всякакви службарски паразитни звена,и преди съм посочвал до 90%.ТИя ХАЙЛАЗИ ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩАТ ПО СЕЛАТА И ДА ПОЧВАТ РАБОТА НА ПОЛЕТО,доста са се угоявали зад бюрата с големи заплати.
  • 63 Петрова

    1 0 Отговор
    А, ти григоров си все недоволен, каквото и хубаво да ти направят не се трогваш .Все подозрителен все мрачен Дето се казва кола да им подариш ,дори и цялото БДЖ все ще си недоволен!
  • 64 Маиничка

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    900хил гласували за герб Коя партия има повече Преди изборите няма с герб бсп и дпс а сега завъртяхте газа Без доган не можете Тои постави радев и ще го траете
  • 65 ГОЦЕ

    0 0 Отговор
    бсипе си отива, следващи избори аут

    Коментиран от #66

  • 66 киро

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "ГОЦЕ":

    и радлю си отива