15 Април, 2021 20:30 9 593 98

Днес видяхме: Мнозинството срещу ГЕРБ е факт

  • герб-
  • бойко борисов-
  • тошко йорданов-
  • слави трифонов-
  • демократична българия

Този сезон може и да е къс, може и да има нови избори, особено ако ИТН искат да опитат силата на инерционната вълна сред избирателите

Днес видяхме: Мнозинството срещу ГЕРБ е факт - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Борисов сигурно се е надявал, че мнозинството срещу ГЕРБ ще се разпадне още в самото начало. Но се случи обратното: още в първия ден видяхме, че ГЕРБ са сами. А това означава, че една голяма промяна вече се е случила.

Коментар от Даниел Смилов:

Първият ден на 45-ия парламент показа, че мнозинството срещу ГЕРБ не е просто опозиция на един модел на управление - то може да е и негова оперативна алтернатива. Борисов сигурно се е надявал, че от самото начало това мнозинство ще се разпадне поради очевидните идеологически противоречия в него. То обаче успя безпроблемно да избере за председател на парламента Ива Митева от "Има такъв народ" (ИТН) - една квалифицирана и компетентна юристка. Което определено беше добър старт. Но по-важното е, че пророците на краткия живот на новото мнозинство подценяват съвпадението в стратегическите приоритети на четири от партиите в това мнозинство: ИТН, БСП, "Демократична България" (ДБ) и "Изправи се! Мутри, вън!" (ИСМВ).

Допирните точки

ИТН направиха най-краткото изказване при откриването на събранието. А Тошко Йорданов всъщност остави вратата отворена за два бъдещи варианта. Първият е опит на неговата партия да реализира правителствен мандат в рамките на този парламент. Вторият е отиване на избори при настоящата избирателна система с подобрения като дистанционното и изцяло машинното гласуване. Към тези промени беше добавено и предложение за намаляване на държавната субсидия до 1 лев на глас. Отпадането (засега) на искането за мажоритарни избори, което беше голямата изненада за мнозина, има една-единствена цел: да не вкара ИТН в капан да гласува заедно с ГЕРБ и против евентуалните си парньори. Този ход демонстрира, че и след едни евентуални нови избори ИТН най-вероятно ще търси управленски варианти с ДБ и ИСМВ.

Корнелия Нинова от БСП заяви, че и тя би дала шанс на едно управление на “протестните партии”, стига то да е последователно в отстраняването на дефектите на “модела Борисов”. От икономическа гледна точка времената са за пръв път от десетилетия кейнсиански. С помощта на ЕС страната се готви да се измъкне от кризата, предизвикана от коронавируса, чрез масирани милиардни инжекции в икономиката. От тази гледна точка приоритетите на всяко ново правителство биха били в рамките на общата икономическа логика, споделяна от социалистите. Това щастливо стратегическо съвпадение, плюс желанието да се държи ГЕРБ в опозиция, обяснява и парламентарното поведение на БСП.

"Демократична България", представена от Христо Иванов, направи най-детайлното и съдържателно изказване по отношение на стратегическите приоритети. Тя бе и първата, която ясно постави въпроса за отстраняването на ръководителите на прокуратурата и КПКОНПИ, както и за прмахването на специализираните прокуратура и съд. В икономически план ДБ е традиционно консервативна и държи на фискалната дисциплина. Но трупането на резерви в добри времена е точно с цел да има възможност за подпомагане на икономиката в кризисни моменти като сегашния. Така че и от ДБ предлагат пакети от мерки - преки помощи и данъчни облекчения, които да дадат силен рестарт на стопанската инициатива в следкризисните времена. Като добавим и желанието на ДБ и на всички от новото мнозинство да ускорят ваксинацията, полето за обща управленска платформа се разширява.

ИСМВ, най-малката формация в новото мнозинство, също има припокриващи се интереси с останалите и би подкрепила едно общо управление. А най-важният въпрос, по който четирите партии биха имали различие, е всъщност по-скоро извънпарламентарен - отношението им към номинацията на Румен Радев за втори мандат. Тук ДБ очевидно ще се разминат с останалите три партии и най-вероятно ще издигнат свой собствен, десен кандидат. Колкото по-рано го направят, толкова по-бързо ще прекратят и спекулациите по темата.

Да, стратегическото съвпадение на интереси не е гаранция за успешен мандат за съставяне на правителство. Важни ще са както хората, така и конкретните политики, около които едно правителство би било създадено. Но възможност - както като гласове, така и като политическа логика - за такъв ход има.

В този контекст ГЕРБ продължават да се държат неадекватно - хем тръбят, че са победители, хем се оплакват, че са в малцинство и в парламента всички са срещу тях. (Номинацията им за председател на НС не привлече нито един глас извън тяхната група.) В парламентарната демокрация победителят е мнозинството: най-голямата партия в парламента, която не е част от мнозинството, е “победител” толкова, колкото във футбола е победител този, който пръв ритне топката.

Нещо повече: ГЕРБ изпада в глуха защита, тъй като всички ходове на Борисов са предназначени просто да успокоят неговото его. Първо: вече стана дума за твърдението, че за пети път е "победил”, макар че всъщност просто получи възможност да ритне топката пръв. Второ: кандидатурата на Даниел Митов за премиер. Мнозина четат това назначение като някакъв реверанс към десния избирател извън ГЕРБ, доколкото г-н Митов е бил част от множество десни партии, преди да се озове при Борисов. Целта обаче е по-скоро друга: прави се опит да се натрие носът на десния градски избирател, който отдавна не харесва премиера в оставка, като се покаже, че “един от тях” му е пристанал. Логиката не е електорална експанзия, а по-скоро лична реабилитация: “не ме харесвате, но един от вашите се съгласи да ми е премиер”. Подобна е логиката и на също толкова обреченото предложение на г-жа Караянчева за председател на новото НС: Борисов беше я обидил безобразно в изтекъл запис и сега направи пореден опит тази вредяща му щета да бъде замазана. И накрая: виновни за загубата на ГЕРБ (макар че уж са “победители”) излязоха Димитър Николов и Йорданка Фандъкова. А не например шкафчето, хазартната афера и другите скандали на премиера.

Една голяма промяна вече се е случила

Най-комична е ситуацията на ДПС в новото НС - от Движението се държат като “родени отново”. И като прясно официализирани опозиционери на ГЕРБ. Може би ДПС прави опит да се отърси от наследството “Пеевски”, което направи партията токсична за всички останали. Ако този опит е искрен, желанието е похвално, но за големи заключения по този въпрос е твърде рано. А и в тяхното поведение има смесване на послания - хем промяна на управлението на ГЕРБ, хем диалог между всички. Дали това не значи, че за Движението без Борисов може, но без Гешев и Цацаров - не?

Началото на парламентарния сезон бе дадено. Този сезон може и да е къс, може и да има нови избори, особено ако ИТН искат да опитат силата на инернационната вълна сред избирателите. Но дори и при нови избори: съвсем очевидно е желанието на новите партии в парламента да действат координирано и заедно, така че да максимизират своите шансове. Това са лоши новини за ГЕРБ. И сигнал, че една голяма политическа промяна вече се е случила.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИКА Е ВЕЛИКА

    75 6 Отговор
    Мутри вън!

  • 2 777

    24 95 Отговор
    а чалгаджийата къдеее

    Коментиран от #13, #54, #59

  • 3 Черни

    99 14 Отговор
    Дупка между очите ще му стой прекрасно. Но и на това ще му дойде времето.

    Коментиран от #67

  • 4 Пенсионер

    31 148 Отговор
    Бойкооооо, къде си Бащицо. Даваше на нас пенсионерите по 50 лева. С пенсията на жената станаха 100 лева.По врeмe управлението на ГЕРБ ми ce вдигнa пeнcиятa c 20 %, a oт някoлкo мeceцa +50 лв. Бoйкo нaпълни фиcкaлния рeзeрв, Бoйкo гo прaзни. Пoвиши рязкo дoхoдитe нa учитeли, лекари, държaвни cлужитeли. Cтaндaртът нa живoт зa тeзи 11 гoдини cкoчи зa бългaритe. Oпaшкитe нa КПП тa зa Гърция и мoрeтo са oгрoмни. Нaрoдът пoчивa мacoвo в чужбинa. Ръcтът нa Брутния вътрeшeн прoдукт рacтe, приeхa ни в чaкaлнятa нa Eврoзoнaтa. Бългaрия cтрoи, рeнoвирa, прocпeрирa. ГEРБ изпълни oбeщaниятa cи прeд избирaтeлитe cи, тe глacувaхa дa e първa пoлитичecкa cилa. Да , ама не. Стана друго.Тежко на Народа.

    Коментиран от #28, #33, #34, #36, #42, #85

  • 5 777

    56 40 Отговор
    крие се като мишка плевенски сиганин

    Коментиран от #53

  • 6 Бацето

    104 19 Отговор
    Със шкафчето да влиза у затвора

    Коментиран от #14

  • 7 ГЕРБ

    15 107 Отговор
    Е И въпреки всичко ГЕРБ винаги ще е първа политическа.сила и ще и целуваме за...ка

    Коментиран от #56, #92

  • 8 xaxaxaxaxa

    59 5 Отговор
    Торта сахер имаш ли си , буре с мас такова...
  • 9 киро

    40 94 Отговор
    Тъжно е, когато единствено омразата към Бойко обединява останалите новоизбрани депутати. Жалко за България

    Коментиран от #71

  • 10 розово

    19 29 Отговор
    Сарай модела на управление на България трудно ще се промени.
  • 11 РЪМПЕЗИ

    69 4 Отговор
    НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА НЕ ИЗБЯГА НИКОЙ...
  • 12 Днес

    90 19 Отговор
    Усетихме че има дъжава с работещ парламент, а не истер чни крясъци на ПКП, 'умни' изводи и препоръки на гжа от дълбоките родопи, заплахи от уптавляващата мафия.. Все пак се опитаха но бяха туширани... Пием си семейно с приятели ракията с вкусна салата...:)... Иначе Мутри вън!!!
  • 13 7878

    34 8 Отговор

    До коментар #2 от "777":

    При майкати е

    Коментиран от #20

  • 14 розово

    6 23 Отговор

    До коментар #6 от "Бацето":

    Коментар без смисъл.Досада.
  • 15 Реалист

    55 6 Отговор
    Не знам защо се учудва тиквата❓❗❓❗❓❗
  • 16 Кой

    45 5 Отговор
    иска да бъде лъган , ограбван , унижаван , болен без шанс да бъде лекуван , да го използват като бройка при нужда и тъпчат достойнството му разни престъпни субекти ? Е , няма такива !
  • 17 Българин

    81 7 Отговор
    Ревизия на гербавото управление.
  • 18 Тито

    9 31 Отговор
    Марш мършите от палатката
  • 19 А ПКП

    41 6 Отговор
    няма ли да съди Кратун за уронващата личното и достойнство квалификация? Сега му е момента да му се изплюе на ръкава..

    Коментиран от #44

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тъжен Помак

    32 4 Отговор
    Днес моите съселяни са попарени както се парят черги и юргани с въшки... дръжте родопчани, баири и катъри има за всички ви, тутун и компири също... Чакам Ви, че тайно да кажа.. овонихме красивата столица на българия София :)

    Коментиран от #45

  • 22 ужас

    58 9 Отговор
    Ама този крадец , лицемер , мафиот не разбра ,че народа се отвращава
    от него , и вместо в затвора иска пак да краде
  • 23 Пловдив

    53 14 Отговор
    Тъпака Бойко гледа, като тъпия селяндур бай Тошо, през 89-та...!
  • 24 Надявам се....

    51 7 Отговор
    До няколко седмици да престанете да ни показвате мутрата на тая мутра.Когато го арестуват вече може да съобщите.
  • 25 шиптър

    12 21 Отговор
    Борисов е изведен вече от България.В момента е в РСМ,а утре на път към Албания.
  • 26 Прави се на изненадан

    39 6 Отговор
    Още средата на миналата тодина трябваше да се прагдосаш. Сегашната ситуация си я скрои сам, а е казано: Кой каквото сам си направи, викой друг не може за му го направи. Сега е "изненадан".
  • 27 ГОРСКИ

    36 5 Отговор
    Спирачките на джипа не хващат,диктатора се мисли за най умен но скоро ще попадне във цайтнот !!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Тиква

    21 5 Отговор
    Дойче Веле, пак ли Вие цвъкате на воля? Кажете кой даде името Герб? Нали Вие се похвалихте преди два месеца - или не помним? Същински Блитц сте или Пик. За нищо не ставате!
  • 30 Българин

    39 3 Отговор
    Веднага ревизия на милиардите с пандемията злоупотреби колкото искаш няма прозрачност и обществени поръчки , затвор за бившите мафиози
  • 31 тарикат

    19 1 Отговор
    ,айде чупка....
  • 32 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    16 1 Отговор
    ТО Е ФАКТ ПТ 11-ГОДИНИ!
  • 33 Стефан

    48 7 Отговор

    До коментар #4 от "Пенсионер":

    Пенсионер, само се огледай колко гласуваха срещу това управление и ще ти се изясни картинката, да не би Борисов да дава заплатите на тези дето пътуват към морето, в Гърция и Турция, това са работещите в частните фирми, а чиновниците, тези хрантутници са над 250 000 човека при толкова напреднали технологии, похарчиха се над 1 милиард лева за електронно правителство и КЪДЕ Е ТО, в Естония го направиха за 50 милиона евро, ако знаеш КОЛКО Е ЗАТЪНАЛ твоя идол, при една справедлива съдебна система ще лежи до живот, ще му конфискуват даже и чорапите, бил дал пари - ТОВА СА ПАРИТЕ НА ХОРАТА ПЛАЩАЩИ ДАНЪЦИ.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 АЙ СТИГА БЕ

    0 5 Отговор
    За първhttps://fakti.bg/mnenia/571318-dnes-vidahme-mnozinstvoto-sreshtu-gerb-e-fakt#и път видях на човек главата му да се смалява. Това е феномен.
  • 36 NikNay

    10 11 Отговор

    До коментар #4 от "Пенсионер":

    Ти ми звучиш като стар комунист с бетонна глава който възхвалява бай Тошо !
  • 37 Дан

    33 5 Отговор
    Нищо не е свършило.Баце е злопаметен и отмъстителен,с избирателна памет и странна логика.От утре ще започне да минира държавата и да саботира фондовете и взаимоотношенията с ЕС.Всячески ще се опитва да докаже,че той стои на ,,кранчето".Не е за учудване,ако неговите евродепутати започнат да пишат зловредни доклади и да вредят.

    Коментиран от #41, #49

  • 38 Всичко

    28 4 Отговор
    Започва тепърва. Да не мислим, че Герп са се предали. Готвят нещо, платени бунтове и протести. И няма да има ГДБОП, които да се отзоват. Да бъдем внимателни.
  • 39 Додо

    20 3 Отговор

    До коментар #28 от "Мина твоето":

    Този не е никакъв пенсионер,а скрита герберска калинка,целяща провокация и настройка срещу пенсионерите.Всеки пенсионер знае преди единайсет години колко хляб си купуваше с 250 лв и колко хляба може да си купи днес с 300 лв

    Коментиран от #82

  • 40 Меркелужаси

    25 5 Отговор
    Германците са в шок техният добре отглеждан дебел пудел, ще бъде наритан и няма да има, кой да им носи пачки в шкафа по конанда и да им танцува на задни крачета !
  • 41 този

    14 1 Отговор

    До коментар #37 от "Дан":

    тъпан е прост като галош...
  • 42 Hoho Boho

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пенсионер":

    Тролчо, спри да пишеш!
    Никой не ти чете глупостите...
  • 43 Перо

    22 2 Отговор
    Тиквата,като чужд слугинаж изпълнява поръчението да извърши подмяна,не промяна,но този път няма да се получи на дългите носове!
  • 44 5021

    2 6 Отговор

    До коментар #19 от "А ПКП":

    Ръката Му е на оная Й работа, така че Й е приятно
  • 45 bluesky1

    3 8 Отговор

    До коментар #21 от "Тъжен Помак":

    Какъв ти е проблема с т.н. помаци? Смешник!

    Коментиран от #48, #52

  • 46 ех, хора, хора

    5 10 Отговор
    Знаем си от стотици години една шопска поговорка " не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле".
  • 47 MGewehr

    1 10 Отговор
    Само малко търпение на Боко и боковците, "Уpви" е имало и ще има!
  • 48 Тъжен Помак

    3 5 Отговор

    До коментар #45 от "bluesky1":

    Никакъв колега, уча се тук да троля

    Коментиран от #51

  • 49 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #37 от "Дан":

    Да, вярно е, но е вярно че е и много ПрозД
  • 50 трибестан

    14 5 Отговор
    боко излезе в неплатена отпуска да вдига самолета на герб,но той се разби вече!
  • 51 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #48 от "Тъжен Помак":

    Проблема му е че сте предатели, грабители, з лобни, правите злини на хората, завистливи сте (вие си го признаавате!) слагачи, нагаждачи(както бяхте всички от Бсп изведнъж станахте герп) и... така в о ните че можете да уморите човек.. Друг проблем няма;)
  • 52 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #45 от "bluesky1":

    Проблема му е че сте предатели, грабители, з лобни, правите злини на хората, завистливи сте (вие си го признаавате!) слагачи, нагаждачи(както бяхте всички от Бсп изведнъж станахте герп) и... така в о ните че можете да уморите човек.. Друг проблем няма;)
  • 53 Избута!!

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "777":

    Биби утече с личен самолет Ф16, дарен му като комисиона, за ДУБАЙ при ШИШИ и ЧЕРЕПА, на когото носи чкмеджета като обезщетение за пропуснати позли...
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Айде баце,

    12 1 Отговор
    зайчарника те чака.
  • 56 kiko

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ":

    Всички крадливи гербери трябва да ги вкарат в затвора
  • 57 Да ви кажа...

    5 17 Отговор
    България ще оцелее, ВЪПРЕКИ новия ОФ, който се роди днес. Дайте му 1-2 седмици, той сам ще се разпадне. :;
  • 58 Chernobil

    3 16 Отговор
    На кого ни остявяш Бойко...?! Най-великия от времето на Стефан Стамболов!!!
  • 59 Уфффф

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "777":

    Първо се научи да пишеш правилно на български език!!!! А, къде е чалгаджията, както го наричаш, ще го видиш къде е, много скоро ще го видиш
  • 60 титаник

    16 2 Отговор
    кораба герб потъва без славно крайно време беше екипажът и капитанът му от деца и внуци на бивши активисти на БКП да се набучат здраво и за виниги на морското (политическо)дъно днес е добър ден за българският парламентаризъм !!!
  • 61 оня с коня

    4 17 Отговор
    2-3 -ма са хората в ДВ,които упорито и злобно пишат Пасквили срещу Борисов и правителството му,един от тях е настоящият автор на Статията - Смилов.И независимо че още в ИЗБОРНАТА НОЩ се разбра че ГЕРБ са САМИ в тоя парламент поради неразбирателството на Патриотите и Воля за коалиция и влизане като техен партньор,Смилов забелязал тоя факт...едва днес!И се разва като дете Смилов че било отхвърлено предложението на ГЕРБ за Премиер на Д.Митов което според него значи че "Вятърът на промяната" е задухал,но НИ В КЛИН НИ В РЪКАВ изразява Съмнение че животът на тоя парламент... "може и да е КРАТЪК"?Забравя Смилов обаче НАЙ-ВАЖНОТО:Че "Никой не е по-голям от хляба" - Мъдрият народ го е казал това.Затова и го питам:ЗАЩО вместо да анализира поведението на ДПС,БСП и останалите партии в НС не споменеей-така - за обща култура че Проф. БОБЕВА- икономист,Финансист и бевш Вицепремиер оповести ПАК ДНЕС, че ЕВРОФОНДОВЕ тази година НЯМА ДА ВЛЯДАТ в България и КАКВИ ЩЕ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА за редовия българин?!
  • 62 КРАДЦИИИ

    4 10 Отговор
    НАИВНО Е ДА ЧАКАТЕ МАНОЛОВА ДА РАЗСЛЕДВА МУТРАТА , ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ , ТОЕСТ ДОРИ И ДА СТАНЕ РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е КАТО ПРИ АПАРТАМЕНТЧИКА , ЦЕЦО ! ЕТО ТАМ НЯМА КОНСЕНСУС ЩОТО И ТЕЗИ СА НА СОФРАТА ЗА ДА СЕ НАКРАДАТ - ВСИЧКИТЕ ! САМО ВОЕНЕН ТРИБУНАЛ БИ РЕШИЛ ВЪПРОСА !ТАМ СЕ ЗАДАВА ВЪПРОС И КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ДАДЕШ ОТГОВОР ОТИВАШ ОТЗАД ПРИ ПАЛАЧА
  • 63 КРАДАЧКАТА

    13 3 Отговор
    ФАНДЪКОВА ПЪРВА Е ЗА СЛИВЕНСКИЯ И ТО БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА !
  • 64 Шумете,дебри и балкани

    7 2 Отговор
    От днес съм вече партизанин,взех си и отпуск във връзка с този повод,търсете ме в шумата.А чекмеджето в задният си двор..
  • 65 Айдебе

    11 3 Отговор
    Много го величаете тоя баце нито е толкова хитър нито умен.Скоро ще бъде посочен с пръст от Европа и САЩ и уличен в престъпления.Неговите хора вече са в стрес и се разбягват утре ще викат срещу него.Много често в живота се случва така,че гангстер от който цял град трепери бива убит от никакъв човечец и народа си казва брех,колко лесно било.Така убиха Карамански,братя Илиеви и много други
  • 66 Новите Смешки

    6 7 Отговор
    Бойко си взема ваканция и ще си гледа кефа, а вие да ви видим как ще "управлявате". Приготвил съм си пуканки за шоуто на гърмящите бушони - първо ще паднете в медицинска криза, след това в политическа, а за капак ще ви удари и икономическа. Но напред народе възродени!

    Коментиран от #68

  • 67 Gost

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Черни":

    Не толкова бързо, моля! Малко мъчение с нарастваща прогресия, ще му дойде добре! Само от това разбира! С дупката накрая. Да моли за нея.
  • 68 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #66 от "Новите Смешки":

    Просто няма къде да “гледа” кефа. Няма такова място на Земята. Едни от Белград, от Дубай, от Барса го чакат да иде на Аруба да си гледа кефа.
  • 69 Го4о

    4 10 Отговор
    Това "мнозинство" няма план за развитие на Бг. СлаФчо е болен. Баба Мика не може да му помогне и тя няма план. Ха ха ха... Оставка!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "киро":

    А още по-тъжното е как народа си мисли че някой се е загрижил за него.Тошко Йорданов ли го е грижа? Ст.Трифонов ли? М.Манолова ли? Хр.Иванов? Карадайь ли ? Или К.Нинова ? На приказки го докарват все едно слушате родителите си,така ще се грижат за хората. Е,всичко това е много хубаво,но има един проблем.Просто не е вярно..
  • 72 Биби Кинг

    5 1 Отговор
    Афтора е длебоко верваш, ма най вече у себе си! Я мо не вервам шо сам тешковер, ма лековерните да верват! То оня за 800 дена на оправи и я ви оправях три мандата и па че ви оправам! Вервайте, това е убаво!
  • 73 пламен

    4 8 Отговор
    Тия дето щяха да борят корупцията, започнаха с корупция, като издигнаха за поста Председател на Парламента, човек с говорни дефекти, създаващ проблеми с разбираемостта на посланията! С това пролича, както повъхностното им разбиране за сериозността при вземане на национално отговорни решения, така също и липсата на заинтересованост към последиците, свързани с чувствата на хората, принудени да търпят тоя дефект.

    Коментиран от #76

  • 74 сбогом

    7 2 Отговор
    Сбооогом, сбоооогом , собоооооооггоомммм боцееее , ниеее не щеееее заплачеееееемм
  • 75 Хама

    5 4 Отговор
    ГЕРБ не ги отписвайте.Имат много пари и за следващи избори за разлика от другите.Държат и медиите.Имат подкрепата и на ЕНП.
    Сега не се знае от новите кой за кого играе особено тези на Слави Тр.щото не се знае откъде са им парите за шоуто толкова години.
    Ако ДБ не намерят пари и подкрепа в Европа за нови избори Бг отива на изток и към Евразия.Но тези от Европа не обичат партии които пазят Бг интересите.Затова и навремето махнаха Костов.По принцип глупавите народи не свършват добре щото са глупави.

    Коментиран от #77

  • 76 сбогом

    5 1 Отговор

    До коментар #73 от "пламен":

    И ти си с дефект "обратни наклонности" но търсиш кусур в другите !
  • 77 сбогом

    6 3 Отговор

    До коментар #75 от "Хама":

    Парите и подкрепата на една партия закриляща корупция и мафия няма да помогне на герб при следващите избори. Народа ще изхвърлиме герб завинаги от влъста

    Коментиран от #79

  • 78 Тони

    7 1 Отговор
    Работа, Работа, Работа...
    Отпуска, Отпуска, Отпуска...
    Да подчертая, че макар и правителство да е подало #оставка, до избирането на нов МС от 45 ОНС, това правителство е действащо т.е. едноличното решение на мин-председател да разпусне НОЩ при действащ Мин. съвет току виж ще се окаже престъпление по Наказателният кодекс.
  • 79 Хама

    5 0 Отговор

    До коментар #77 от "сбогом":

    Прочети до края за народа.

    Коментиран от #88

  • 80 D W мъка ли вие, че всички са против

    12 1 Отговор
    Вашето Отроче ГЕРБ??? 12 год мачках те България и народа Заедно!! Заедно с 2те ви Фондации!!! СЕГА ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ОТНОВО СДС??? Старите и бивши Седесари вече не ви вярват нито на Вас нито на Фондациите,!!! Продажника Румен Христов е ходил в Едната а може и в двете!!! СДС е мъртво!!! Мразят го, както се мразят всички продажници, Електорат Никакъв, Лош спомен за хората е СДС!!! Останаха няколко Кариеристи, Меркантили, доносници и ченгета!!! Дондуркайте ги отново ако искате!!!
  • 81 Тони

    7 2 Отговор
    Винаги е за бавно да гледаш как "победителя" се крие като бит пе..рас.

    Конграчулейшънс, мутро!
  • 82 Zozo

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Додо":

    Кой ти яде хляб бе брат хахахаах
  • 83 Епидем

    8 1 Отговор
    Как е възможно толкова много боклук да се струпат в един такъв субект като ББ? Все още не мога да го проумея. Изключителен интригант, подлец и клеветник - недостоен човек. Жалка работа.
  • 84 Петров

    6 2 Отговор
    Ами кметицата на София ... ще се връща ли пак учителка по руски ?

    Коментиран от #86

  • 85 Адвокат

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пенсионер":

    Как къде съм броя си ги в шкафчето, отпускар съм все пак ... пък и трябва да си наглеждам зайчарника, че току видиш се навъдили зайкини.
  • 86 Булгарбаши

    3 2 Отговор

    До коментар #84 от "Петров":

    Кметицата на София с отчисленията които е получавала може да си построи руска гимназия във всеки областен град.
  • 87 777

    4 0 Отговор
    Шеф влиза в офиса си и не може да повярва на очите си: негов служител си е сложил възглавница на бюрото, полегнал е върху нея, че дори се е завил с някакво одеяло. Шефът побеснява:
    - Ама какво е това? Аз да работиш ли ти плащам или да спиш?
    Служителят отговаря сънено:
    - Ааааа, ако ще си говорим за това колко ми плащаш, май трябваше да си донеса и пижама.
  • 88 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "Хама":

    Той неграмотен, но много знае и има мнение по въпроса. Смях.
  • 89 аз съм Веска

    1 0 Отговор
    ДУХОВНИЦИТЕ ПРАЩАТ : "ПОМОЗИ БОК" .НУЖДАЯТ СЕ ОТ ТВОЯТА АКТИВНА ПОМОЩ .
  • 90 Кметицата на София заедно с ГБС на

    5 0 Отговор
    Нейния бивш Селски Пешов, който е направи и Кметица натрупаха Милиони от Обществените поръчки в долари и Евра,!! Много вкараха в Овшорките!! Така, че няма дае видите Фандъкова като учителка по Руски!!! Първо в Сливенския!!!
  • 91 Колко милиона Евра са открити в сметката

    4 0 Отговор
    На Шефа на ЧСИ тата в Овшорките в Лихщентай Писаха 11милиона Евра и 16милиона Евра, коя е цифрата на негово име????

    Коментиран от #98

  • 92 Ей, смешник, разсмя ме от сърце! 😄

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ":

    Надай се к.у.р.е на пияни жени! 😀
    Беше каквото беше! Гробарите се загробиха завинаги! 💩
    ГЕРБ умря! ☠️ RiP 💀
  • 93 петела

    3 0 Отговор
    -тиква ,чака бунта на `неговите мисирки`...
  • 94 ПРЕСТЪПНИК

    4 1 Отговор
    кaк дa нaрeчeм зaкривaнeтo нa Нaциoнaлния oпeрaтивeн щaб oт Бoриcoв?!

    Брутaлeн aкт нa злoбa, нeaдeквaтнocт и бeзoтгoвoрнocт.

    Aбcoлютнa излaгaция oт cтрaнa нa миниcтър-прeдceдaтeля в ocтaвкa.

    Чутoвeн и зрeлищeн пoзoр , НЕЧУВАН НИТО ОТ МЕНГЕЛЕ НИТО ХИТЛЕР !
  • 95 заката

    1 0 Отговор
    Затвоооооооооооор !
  • 96 Христо Сантулов

    0 0 Отговор
    Нищо съществено не се казва. Това не е коментар или анализ,а разказ,който всички знаят. Този тип писания са безсмислени.
  • 97 Трябва да сме

    1 1 Отговор
    пълни идиоти, ако оставим сценаристите на славчо, мая и джендърите от ДБ да ни "управляват" , като им позволим да катастрофират държавата в момент когато целия Свят се тресе
  • 98 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Колко милиона Евра са открити в сметката":

    Какво търсиш точното число? Това са джобните му. За всеки случай.Този издивел народ,не се усети,че този- с 11 милиона еврака, и неговите братя, са истинските олигарси.Пред тях,нарочените за такива ( не че и те нямат) са дребна цаца.От 2002 до 2018 г през банковите им сметки са преминали над 17 милиарда! А само за 2018-19 имат изпълнителен лист,за над 1,7 милиарда.Точно същия шеф,е избран в главния щаб на боко.Де да знам,защо? Тези готвят такава" жътва" още от Юни,че хиляди ще вият на умряло.В комбина със колекторчета и Хъмпърцур- кредити и ипотеки.Тези ще приберат почти цялото недвижимо имущество на рогатите чифтокопитни.Недосегаеми са,защото Закона е правен по техен вкус и калъп.Освен Манолова,някой от останалите,да ги е взел на мушка? Дори от чиста куртоазия,за пред хората.Мълчат като пукали- до един,без изключение.