Last news in Fakti

17 Април, 2021 19:03 11 284 112

Психологическите операции срещу Путин: в подготовка за война

  • русия-
  • владимир путин-
  • психология-
  • война

„Откраднатата“ победа в Студената война

Психологическите операции срещу Путин: в подготовка за война - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Западът се отнася към останалия свят като към някакъв младши партньор с много ограничена автономност и почти никакъв държавен контрол (най-добрият пример за това са действията на САЩ спрямо държави като Полша или България). Ако и когато тези „младши“ държави искат да променят нещо във външната си политика, те задължително трябва да поискат разрешение от англо-ционисткия си Голям брат. Не го ли направят, това се възприема като подривна дейност и бунт. Много държави в историята са били „наказвани“, защото са посмели да имат собствени цели, а още повече – защото са посмели да ги преследват. Така можем да стигнем до обобщението, че Путин показа среден пръст на Запада и неговите лидери. Това непростимо престъпление е истинската причина за антируската истерия в момента. Скоро обаче недотам осведомените лидери на Запада се натъкнаха на един изключително натрапчив проблем: докато русофобската истерия набираше точки на Запад, в Русия тя претърпя пълен провал, заради джудо-маневрата, която Путин приложи: вместо да се опита да потуши антируската пропаганда на Запада, Кремъл я популяризира (на руски!) чрез медиите. Последиците от това бяха две: първо, „опозицията“ на ЦРУ/МИ6 започна силно да се асоциира с русофобски настроените врагове на Русия и, второ, руското общество се сплоти още повече около Путин с неговата твърда позиция. С други думи, наричайки Путин диктатор и „новия Хитлер“, психологическата операция (ПСИОП) на Запада постигна известен успех според общественото мнение там, но си вкара автогол в очите на руснаците.

Въведение: причина или претекст

Не е преувеличено да се каже, че в митологията на англо-ционистката империя Путин се явява нещо като Сатана, или поне Саурон – олицетворение на злото. Освен това, в едно скорошно интервю Байдън обяви Путин за „убиец“. Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки не се възползва от дадената ѝ възможност да смекчи изявлението на Байдън. Следователно, това е било официално, премислено охарактеризиране на руския държавен глава.

Лидерите на Запада никога не са използвали такъв език, дори по време на Студената война. Откъде се появи изведнъж тази омраза към Путин?

Не е защото е работил за КГБ. Юрий Андропов беше председател на КГБ и направи много за Комитета и неговите служители и операции. Но никой не го нарече убиец. Не е и заради Крим и Донбас, поне не директно, защото когато СССР нахлу в Чехословакия, а преди това Унгария, западните политици не наричаха Хрушчов или Брежнев „убийци“. Не е заради свалянето на МН-17 (западните лидери знаят, че това са лъжи, създадени от западните спецслужби), защото на доста страни се случва да свалят самолети, но това не води до пълното демонизиране на техните лидери. Има и други примери, но едно е ясно: ако внимателно разгледаме всички обвинения срещу Путин, ще установим, че пълното демонизиране, на което е подложен, е абсолютно уникално по интензивност и мащаб.

Има огромна разлика между причина и претекст, и всички изброени примери са само претексти. Но какви са причините за тази сляпа омраза към Путин?

Възможните причини са няколко. Първо, не може да се отрече, че докато Елцин почти разруши Русия като държава, Путин я „възкреси“ невероятно бързо. От една изпаднала държава с население, което иска да живее като в Германия, или поне като в Полша, Путин превърна Русия в най-значимата военна сила на планетата и тотално промени самочувствието и мирогледа на нейното население. Освен това, Путин използва всеки ход на Запада (като например санкция, бойкот или заплаха), за да укрепи Русия още повече (чрез замяна на вносове, международни конференции и военни маневри). И най-важното, Путин отдели Русия от множество контролирани от САЩ институции и механизми, което също беше в интерес на Русия.

Американските политици говореха за страна с умираща икономика, държава-бензиностанция. Но всъщност руската икономика се развиваше доста по-добре от западните, а що се отнася до енергийната война между САЩ, Кралство Саудитска Арабия и Русия, тя завърши със съкрушителна загуба за САЩ и триумф за Русия, и до известна степен за КСА.

После настъпи COVID-19 и станахме свидетели на епичния провал на Запада в справянето с кризата. Не само това, ами между начина, по който Русия (и Китай!) се справиха с пандемията и действията на Запада, има силен контраст. Русия беше първата страна, която създаде ваксина против коронавируса (всъщност вече са три ваксини, включително и за животни), и още по-лошо: тя създаде най-добрата ваксина, което е имиджова катастрофа за Запада.

Но и това не е истинската причина. Все пак, Западът мразеше Путин и преди коронавируса.

„Откраднатата“ победа в Студената война

Западът има редица причини да мрази Путин и всичко руско, но една от тях е по-силна от всички останали: западните лидери наистина вярваха, че са победили СССР в Студената война (дори се раздаваха медали по случая) и след разпада на бившата суперсила и идването на власт на една алкохолизирана марионетка, триумфът на Запада беше тотален. Но както винаги, нещата бяха далеч по-заплетени.

Путин, който не беше особено известен на Запад, а всъщност и в Русия, дойде на власт и веднага промени пагубния курс, който държавата следваше. Първо се справи с двата най-належащи проблема: олигархията и уахабистите в Кавказ. Много руснаци бяха изумени от бързите и решителни действия на Путин. В резултат на това, той изведнъж се превърна в един от най-популярните лидери в руската история. Първоначално Западът изпадна в нещо като шок, последван от петте етапа на скръбта, докато накрая се стигна до състояние на крайна русофобия, каквато не е имало от времето на нацисткия режим в Германия през Втората световна война.

За да разберем защо Путин е олицетворение на злото, трябва да си дадем сметка, че лидерите на Запада този път наистина вярваха, че след хилядолетни усилия, Западът най-накрая е „победил“ Русия, която ще се превърне в държава без лидер, без култура, без дух и, разбира се, без история, и чиято единствена роля ще бъде да предоставя ресурси на „триумфалния Запад“. Освен това, лидерите на англо-ционистката империя задействаха операция под фалшив флаг 9/11, която им даде претекст да обявят глобална война срещу тероризма и която напълно отвлече вниманието им от „руската заплаха“, каквато през 2001 г. вече не съществуваше. А после изведнъж (поне така се стори на Запада) Русия се завърна: през 2013 г. Русия спря планирана от НАТО и САЩ атака срещу Сирия (претекстът беше, че Сирия има химически оръжия). През 2014 г. Русия подкрепи въстанието срещу режима в Киев, а по-късно даде право на местното население да гласува в референдум за присъединяване към Русия. И накрая, през 2015 г. Русия зашемети Запада с изключително ефикасна военна намеса в Сирия.

Така Русия извърши две престъпления (според англо-ционистката империя, разбира се):

дребното престъпление, че предприе тези действия
и много по-тежкото престъпление, че не поиска разрешение от Запада

Западът се отнася към останалия свят като към някакъв младши партньор с много ограничена автономност и почти никакъв държавен контрол (най-добрият пример за това са действията на САЩ спрямо държави като Полша или България). Ако и когато тези „младши“ държави искат да променят нещо във външната си политика, те задължително трябва да поискат разрешение от англо-ционисткия си Голям брат. Не го ли направят, това се възприема като подривна дейност и бунт. Много държави в историята са били „наказвани“, защото са посмели да имат собствени цели, а още повече – защото са посмели да ги преследват.

Така можем да стигнем до обобщението, че Путин показа среден пръст на Запада и неговите лидери. Това непростимо престъпление е истинската причина за антируската истерия в момента. Скоро обаче недотам осведомените лидери на Запада се натъкнаха на един изключително натрапчив проблем: докато русофобската истерия набираше точки на Запад, в Русия тя претърпя пълен провал, заради джудо-маневрата, която Путин приложи: вместо да се опита да потуши антируската пропаганда на Запада, Кремъл я популяризира (на руски!) чрез медиите. Последиците от това бяха две: първо, „опозицията“ на ЦРУ/МИ6 започна силно да се асоциира с русофобски настроените врагове на Русия и, второ, руското общество се сплоти още повече около Путин с неговата твърда позиция. С други думи, наричайки Путин диктатор и „новия Хитлер“, психологическата операция (ПСИОП) на Запада постигна известен успех според общественото мнение там, но си вкара автогол в очите на руснаците.

Това беше първата фаза от стратегическата ПСИОП срещу Путин. Тя не само се провали почти изцяло, но и предизвика обратния на желания ефект в Русия.

Налагаше се спешна промяна на курса.

Новата насока на американския ПСИОП срещу Путин и Русия

Американското разузнаване в крайна сметка осъзна, че определенията на Путин като „диктатор“, „убиец на дисиденти“ и „отровител на изгнаници“ се посрещат от руското общество с типичната за него смесица от смях и подкрепа за Кремъл. Трябваше нещо да се направи.

И така, някакъв умник в някакво мазе измъдри следната идея: няма смисъл да обвиняваме Путин в неща, които го популяризират в Русия, затова трябва да измислим нов списък с обвинения, внимателно съобразени с руските нагласи.

Можем да наречем това втора фаза от стратегическата ПСИОП срещу Путин.

За нея е характерен моделът „Путин е в заговор със…“. Ето конкретните обвинения на американската ПСИОП от тази фаза:

Путин разоръжава Сирия
Путин ще продаде Донбас
Путин е марионетка на Израел, и по-специално на Нетаняху
Путин е корумпиран предател на руските държавни интереси
Путин позволява на Израел да бомбардира Сирия
Путин продава сибирските богатства на Китай и/или Путин подчинява Русия на Китай
Путин е корумпиран, слаб и дори страхлив
Путин загуби от Ердоган войната в Нагорни Карабах

Това са основните твърдения на американската стратегическа ПСИОП срещу Путин.

Имаха ли някакъв успех?

Да, известен. Най-малкото, втората версия на антируската ПСИОП веднага се хареса на някои хора от „вътрешната патриотична опозиция“ (без дори да си дават сметка, че са манипулирани). Още по-осезаема беше появата на неокомунистическото движение в Русия, което започна вътрешна пропаганда срещу Кремъл, фокусирана върху следните теми:

„Всичко е изгубено.“ Тезата, според която нищо в Русия не е наред, всичко е погрешно или злонамерено, страната се разпада, икономиката също, както и науката, армията и т.н. Чиста проба пораженство, нищо повече.

„Нищо не е постигнато, откакто Путин дойде на власт.“ Това е странно твърдение, защото човек трябва много да си изкриви душата, за да не признае, че Путин буквално спаси Русия от пълна разруха. Не става ясно и защо Западът би мразил Путин заради това (ако той се проваляше във всичко, като Елцин например, Западът щеше да го обожава, а не да го мрази!).

„Всички избори са манипулирани.“ Тук ЦРУ/МИ6 и неокомунистите са на едно мнение: не е възможно повечето руснаци да подкрепят Путин толкова години и да продължават да го подкрепят в момента. Независимо, че според почти всички проучвания на общественото мнение, Путин винаги е бил и продължава да е най-популярната политическа фигура в Русия.

Големият шум около пенсионната реформа определено не се отрази добре на рейтинга му и той се видя принуден да предприеме действия: Путин „смекчи“ някои от най-суровите клаузи на реформата и в крайна сметка успешно извади от строя някои от най-енергичните застъпници за атлантическа интеграция, в това число и Медведев.

За съжаление, някои предполагаемо проруски сайтове, блогове и индивиди разкриха истинската си същност, присъединявайки се към втората фаза на американската ПСИОП кампания, вероятно с надежда да наберат популярност, средства или и двете. Оттам произтичат и всички безсмислени твърдения, че Русия и Израел са в заговор и че Путин продава страната си. Най-лошото е, че въпросните сайтове, блогове и индивиди сериозно подведоха и притесниха някои от най-добрите приятели на Русия на Запад.

Никой от тези хора не си зададе простия въпрос: ако Путин беше такъв продажник, и ако всичко е загубено, защо англо-ционистката империя мрази Путин толкова много? За почти хиляда години война (духовна, културна, политическа, икономическа и буквална) срещу Русия, лидерите на Запада винаги са ненавиждали истинските руски патриоти и винаги са обичали (множеството) предатели на Русия. А сега мразят Путин, защото е ужасен лидер, така ли?

Не е логично.

Заключение: ще се стигне ли до война?

САЩ/НАТО не предприемат стратегически ПСИОП срещу някого, само защото не им е симпатичен. Основната цел на тези ПСИОП е да се прекърши волята за съпротива. Именно такава цел имаха и двете фази на операцията срещу Путин. Но се провалиха. Лошото е, че този провал не бе достатъчен, за да убеди западните лидери, че незабавно трябва да променят курса и да приемат „руската реалност“, независимо дали им харесва.

Откакто администрацията на Байдън пое властта, антируските изказвания зачестиха. Така се стигна и до определението „убиец“, което не беше грешка на застаряващ ум, а добре обмислена декларация. Освен това, Западът не се ограничи само до думи, а пристъпи и към действия, с които обяви своето решение да търси по-задълбочен конфликт с Русия:

Западът започна да извършва военни маневри близо до руската граница, които са напълно безсмислени от военна гледна точка, но от политическа са опасни провокации.

Повечето от руските анализатори не вярват, че САЩ/НАТО открито ще нападнат Русия, защото това би било самоубийство (разпределението на военна мощ в Европа е силно в полза на Русия, дори без хиперзвуковите ракети). Мнозина се страхуват, че Байдън ще отприщи укронацистите срещу силите в Донбас и по този начин ще „накаже“ и Украйна (за намесата ѝ в президентските избори в САЩ), и Русия. Тези прогнози изглеждат логични.

Все пак, англо-ционистката империя винаги е имала расистко отношение: за нейните лидери украинският народ е просто пушечно месо, третостепенна нация без самосъзнание, която вече не е от полза. Така че защо да не изпратим тези хора да се избият не само с Донецката и Луганската народни републики, но и със самата Русия? Да, Русия бързо и решително ще спечели евентуален военен конфликт, но международният ѝ имидж ще пострада, защото „демократичният Запад“ винаги ще обвинява Русия, въпреки че тя не е атакувала първа.

И нещата продължават да се влошават. Достатъчно е да кажем, че Украйна укрепи границите си, а режимът в Киев забрани вноса на руска тоалетна хартия (което показва какво управляващата шайка счита за важни и наложителни мерки). Украйна се превърна в провалена държава след преврата на неонацистите и темпът на нейния разпад се ускорява все повече. Зеленски се оказа по-лош и от Порошенко. Единственото нещо, което Порошенко направи, а Зеленски (все още) не, бе да започне война.

Може ли войната да се избегне?

Не е ясно. Путин даде на укронацистите много строго предупреждение. Едва ли на някого в Киев изобщо му пука за Украйна, но поне си дават сметка, че евентуална руска контраатака в защита на Донецк и Луганск, и още повече на Крим, може да включва прецизни удари със свръхмодерни ракети. Неонацистките лидери в Украйна осъзнават, че на главите им има нарисувани мишени. Те също трябва да се замислят какво стана с всички уахабистки лидери в Чечня след края на втората война там. (Всички бяха открити и екзекутирани.) Достатъчно ли е това, за да ги спре?

Може би. Да се надяваме.

За близкото бъдеще на Украйна има две алтернативи: ужасен край или ужас без край.

* Най-добрият вариант за украинския народ ще бъде, ако държавата (да се надяваме сравнително безболезнено) се разпадне на управляеми части.

* Най-лошият вариант ще бъде мащабна война с Русия.

Съдейки по изказванията на Киев напоследък, повечето украински политици застават твърдо зад втория вариант, а и техните западни кукловоди не биха приели нищо друго. Украйна възприе нова военна доктрина, според която Русия е държава агресор и военен противник на Украйна.

Може би това бе причината за скорошната видеоконференция между Меркел, Макрон и Путин (на която Зеленски не беше поканен): Путин може би се опитва да убеди Меркел и Макрон, че тази война би била катастрофална за Европа. Междувременно Русия укрепва военните си сили по украинската граница, включително на Крим.

Но всичко ще бъде решено във Вашингтон, не в Киев. Типичното чувство за пълна безнаказаност на американските лидери за пореден път ще омаловажи в очите им рисковете от евентуална война в Украйна. САЩ достави 350 тона военно оборудване в Одеса: недостатъчно, за да е от стратегическо значение, но предостатъчно, за да тласка режима в Киев към нападение над Донбас и/или Крим.

Всъщност, няма да е учудващо и ако Байдън нападне Иран, докато светът гледа войната между Украйна и Русия. Все пак, другата държава, чиято геостратегическа позиция отслабна след влизането на Русия в Сирия, е Израел – единствената страна, на която всички американски политици неизменно козируват. Израелците искат война срещу Иран от 2007 г. и най-вероятно в крайна сметка ще я получат. И не на последно място, САЩ и Китай засега са само в икономическа война, но тя може да ескалира всеки момент, особено предвид многобройните провокации на американския флот.

В момента времето в Украйна не е подходящо за военни действия. Снегът още се топи и пътищата са толкова кални, че затрудняват придвижването. Но тези условия ще се променят с настъпването на пролетта и тогава украинските неонацисти ще са готови за атака.

С други думи, ако нищо съществено не се промени междувременно, може би сме само на броени седмици от значим военен конфликт.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 156 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    102 12 Отговор
    При толкова американски бази в България и Полша какъв избор имат?!
  • 2 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    211 16 Отговор
    РУСИЯ Е ВЕЛИКА И КОЙТО И Е ПОСЕГНАЛ Е ЛЕГНАЛ.
    СЕГА МАЙ Е РЕД НА САЩИСАНИТЕ. ТЪРСЯТ СИ ГО, А КОЙТО СИ ГО ТЪРСИ СИ ГО НАМИРА.
  • 3 Последния Софиянец

    184 11 Отговор
    На откриването на парламента ми направи много лошо впечатление как депутатите се промъкваха през задния вход,а Херо Мустафа влезе през главния вход по червения килим като царица.Господарка!

    Коментиран от #9, #23

  • 4 Майна

    198 14 Отговор
    САМО МОЖЕ ДА СЕ НАДЯВАМЕ И НИЕ ДА ИМАМЕ ТАКЪВ ДЪРЖАВНИК АТО ПУТИН!
  • 5 розово

    160 12 Отговор
    Много хора и сто пъти да прочетат статията няма да е разберат. За мен е много подходяща за времето си.Дава ти повод да се замислиш.
  • 6 Motorola

    130 11 Отговор
    След убийството на Андрей Луканов соросите с помоща на СДСто окупираха Републиката!

    Коментиран от #44

  • 7 отвраен

    119 5 Отговор
    Най-големите гномове сме ние !, благодарение на крадливите ни политици
  • 8 Чичо Вова

    107 9 Отговор
    Съветите първи слагат ядрен двигател в ледоразбивач, ядренният реактивен двигател вече работи, може и да литне западно от Калининград 😂
  • 9 Майна

    38 15 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Нали си за ДБ.. трябва да свикваш
  • 10 Mortal Kombat

    78 6 Отговор
    Кравари нямст налягане нотонза Иран нито за Северна Корея какво остава за Руската Федерация и Китай! А и зад гърба на Иран и Сирия са китайците и руснаците.

    Коментиран от #88

  • 11 666

    54 11 Отговор
    Царици тука няма...Още пък по малко Херо Мустафа...

    Коментиран от #19

  • 12 Русия

    102 8 Отговор
    Винаги се е обединявала около Царя срещу външен нашественник и са готови да умрът за родината си, доказано вече 7 века

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Pero Makedoneca

    81 6 Отговор
    Добър анализ
  • 15 Хаха

    10 114 Отговор

    До коментар #12 от "Русия":

    С НКВД отзад със заредени пистолети или числено превъзходство и разрешение за грабеж и насилия върху жени и деца Жалки същества

    Коментиран от #20, #50

  • 16 Антисородоид

    124 10 Отговор
    Едно ГОЛЯМО БРАВО. Тази статия все едно описва мойте мисли ! Това е истината .
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ирония

    90 6 Отговор
    Киевският Княз Светослав унищожава Хазарската държава, сега Хазарите във Вашингтон се опитват да унищожат Украина, но е вероятно да ядът пердах отново този път от Цар Вова
  • 19 Последния Софиянец

    26 3 Отговор

    До коментар #11 от "666":

    Абе ние добре я нахранихме.ха ха ха

    Коментиран от #21

  • 20 НКВД

    33 5 Отговор

    До коментар #15 от "Хаха":

    Са го измислили Хазарите или е по точно да ги наречем Евреи ашкенази
  • 21 Шуши

    22 1 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Тя не изпя ли някоя песен 😂

    Коментиран от #27

  • 22 Българин

    10 49 Отговор
    Ха ха Явор Дачков премахна и следващия коментар още сме заддунайская Бравос национални предатели

    Коментиран от #26

  • 23 БПФ

    72 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Наистина ли това така, че не съм гледал? Срам и позор - какво прави тая на откриването на Народното събрание? Парламентът ни някаква колониална администрация ли е?

    Коментиран от #30

  • 24 БПФ

    66 6 Отговор
    Страхотен анализ, респект !!!
  • 25 Матей

    96 5 Отговор
    Американците се канеха да нападат С.Корея,после Иран,сега се спряха на Русия.И за що,защото Русия наистина им пречи,осъзнават ,че ако не направят нещо,по еволюционен път ще бъдат изтикани от Европа.Искат да командорят ,да извиват ръцете на европейските държавници,като ги изнудват.Русия не прилага подобен натиск,просто предлага много изгодни условия за търговия и сътрудничество.Русия се явява геополитически погледната,свързващото звено между Запада и Изтока,между ЕС и Китай.Еднно икономическо пространство от Лисабон до Владивосток.Кошмар за американците,къде отива тяхната роля на световен жандарм,по дяволите!?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Последния Софиянец

    43 7 Отговор

    До коментар #21 от "Шуши":

    Изпя ни Мутри сбогом!Няма вече шкафчета, кюлчета! Бойко и Каскета са мафия!Мутри, Мутри сбогом!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ужас

    87 3 Отговор
    Всичко започна през 2007 на Мюнхенската конференция по сигурността. Там Путин държа 30 минутна реч и им заяви директно, че еднополюсен свят няма да има, защото вие нямате необходимия ПОЛИТИЧЕСКИ, ИКОНОМИЧЕСКИ И ВОЕНЕН потенциал, за да го постигнете. Солана, Меркел, Макейн, Буш стояха и гледаха като препарирани. Нашият Калфин и той беше там , на втория ред и се видя каква кисела физиономия направи.

    Коментиран от #103

  • 32 ДжафДжаф

    62 4 Отговор
    Още през март се появиха разузнавателни данни за подготвяно украинско нападение против Донбас! Фиксирана е дори датата- 02.05! Идеята е по това време калта да е по-малко, а дърветата да са се разлистили за прикритие. Допускам, че руснаците вкарват в заблуждение укрите като концентрират войски основно в Ростовска и Воронежки област. Дефакто ако има руско нападение, то ще е доста по на север в района на Курск и Орел! Там практически украински военни части липсват, така, че с две дивизии могат да превземат Киев в рамките на 24ч. Всъщност като се замисля, на руснаците дори не им трябват сухопътни сили! За 1 ден унищожава съветските ПВО системи, после на следващият ден с авиацията унищожават всички обекти на военната инфраструктура, които познават прекрасно, на третият ден унищожават тежката бойна техника концентрирана в Донбас и остатъците от флота, на четвъртият ден броят военнопленниците и дезертьорите, а на 5-тият ден следва тържествен молебен в Св.София и разбира се военен парад по Крешчатик!

    Коментиран от #66

  • 33 Елементарно, Уотсън

    93 6 Отговор
    Запада мрази Путин по три причини: 1. Путин не е пияница като Елцин. 2. Путин не се продава като Горбачов. Само не знам защо оставиха жив Горбачов? 3. И най - важно Путин обича родината си и успя ведна враждебна обстановка да направи Русия фактор, с който всички англосаксонци и евреи да се съобразяват.
  • 34 !!!?

    11 54 Отговор
    На снимката: Путин гледа Live убииството на Немцов пред портала на Кремъл !!!?
  • 35 Гост

    57 8 Отговор
    Избиването на терористите на Сащ в България трябва да започне в същото време, когато започне и война на Укрите срещу Русия.
  • 36 1234

    41 7 Отговор
    Най лошия вариант е укросите нападат, а Русия се намесва. Тогава украинците си взривяват един ядрен реактор, а запада обвинява за това Русия.

    Коментиран от #41

  • 37 psf

    14 84 Отговор
    САЩ спасиха Русия от немска окупация през Втората Световна Война, дадоха им дукументацията за атомната бомба, чрез съпрузите Розенберг и се отнесоха към русия съвсем дженталменски, след като ги победиха в Студената война. Не е логично да се говори, че по военна мощ, Русия може да се противопостави на "запада", като се има предвид, технологичните и икономическите му възможности да поддържа съвременно въоръжение!

    Коментиран от #43, #46, #48, #51, #53, #56, #75, #94, #107

  • 38 гост

    34 3 Отговор
    " За добро или за зла ние продължаваме да поучаваме Европа. Изпълняваме длъжността на учители повече от век и четвърт. Никой не ни е избирал за нея. Ние просто си я присвоихме. Англосаксонци сме. На миналогодишния банкет на организацията, която се нарича" Клуб на всички краища от света", председателят, висш запасен офицер заяви високо и въодушевено:" Ние сме англосаксонци, а когато англосаксонец иска нещо той просто си го взема"..."
    Марк Твен, Автобиография, Изд. "Народна култура" С.1982 г. стр.450. Превод от американското издание 1968 г. Първо издание в САЩ 1908 г.
  • 39 Седесарят.

    52 5 Отговор
    Путин ,е виновен ,че станах русофил..И половин САЩ,и Германия,и Франция,Китай..Я, си бях един тъп седесар..!!
  • 40 Българин

    67 6 Отговор
    Много сериозна статия. И всяка част от нея заслужава размисъл.

    Нещо различно от американската пропаганда и турските сериали,, с които заливат съзнанието на българските роби.
  • 41 В.В.П.

    48 6 Отговор

    До коментар #36 от "1234":

    1986, г.Аец, Чернобил,Припят,си е саботаж.защото беше Горби перестройчика,,на власт.и запада,ЦРУ,знаеха какво да правят..5 г по-късно,живях малко време в Чернигов,и хората там ,бяха убедени в това..!!.Все пак Украйна я подготвяха за конфликтна зона..По западен маниер..И успяха.!!.Има разон в написаното !!

    Коментиран от #76

  • 42 Кресна

    62 6 Отговор
    Поздравления за чудесната статия,но който има нещо в главата да осъзнае истината.Младежта иска разврат,не иска да работи и губи все повече ценностите си.Това е което подарява само даром Сащ за сметка на ограбването на страните и използването им от геополитически план.Най страшното е че нямаме родолюбци в управлението а всички изредели се до тук са продажници и мизерници и веднъж попаднала България в лапите на САЩ вече много трудно ще се откопчи.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Явор

    23 3 Отговор

    До коментар #6 от "Motorola":

    Това за пърни път го чувам....слушал съм , че руснаци са го гръмнали заради газ или нефт беше....Сега като се замисля,ако Луканов беше жив...не знам какво щеше да бъде , бази на САЩ в България нямаше да има .

    Коментиран от #106

  • 45 Поздравления

    33 3 Отговор
    ...по точен анализ не съм чел досега....!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Хахаха

    14 1 Отговор

    До коментар #37 от "psf":

    Не е глупав, а е много глупав. Това е по добре, отколкото подлец.
  • 49 Герд Мюлер

    35 3 Отговор
    Не мисля, че ще стане война между Украйна и Русия. Да, наистина, конфликтът в Донбас ще се изостри. Но руснаците винаги са в състояние да го подържат в равновесие. За тях този регионален конфлликт им е нужен за възпиране на Украйна да влезе в НАТО. Но този конфликт няма да трае вечно. В един момент дори и с него Украйна ще бъде приета в НАТО. Но! Малко преди това, с един ход напред, Путин ще ги изпревари и ще признае провъсгласилите се независими републики. Докато се усъзнаят на Запад, ще се направи референдум и хоп...Донбас ще се присвои от Русия. Тогава чак може да се очаква война НАТО (САЩ) - Русия. Но това означава Трета световна ЯДРЕНА война и всички ще потеглим за МАРС.

    Коментиран от #52

  • 50 Ddsa

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хаха":

    Значи аз с Шпагин, онзи от НКВД с пистолет и мен ще ме е страх от него. Я пак!

    Коментиран от #108

  • 51 Ха хаа

    28 0 Отговор

    До коментар #37 от "psf":

    На 19 юни 1953 г. семейството е екзекутирано в затвора Синг Синг.

    -колко са благородни американците,яку, а?
    -кой ви пълни главите с летящи насекоми, че САЩ политиците предали доброволно на Сталин плановете за атомно оръжие?
    да не им попаднеш в ръчичките на САЩ без обвинения, съд и присъда в Гуантанамо, или Абу Гариб.

    Една от версиите за предаването на плановете от Розенберг -не са знаели кога ще свърши войната, и са ги предали на СССР, за да победят нацистите. Започват да сътрудничат на СССР 1942 г.
  • 52 Киев Капут

    33 1 Отговор

    До коментар #49 от "Герд Мюлер":

    Не е точно така, иска ми се да сте прав, но...,
    изключено в Киевска Русь да има НАТО и ядрени ракети насочени срещу създателката й Русия, няма как да стане.
    Да не говорим че Русия създава от нищото Укрия, от 26 области само една е била на кавказкото погранично племе.
    Всичко друго е подарено от Ленин, Сталин, Хрушчов.
    На територията на руската империя някакви нацистки имбицили ще веят знамето на Вермахта, и ще убиват над 150 етнически русначета.
    Парад на девети май по Киев, трибунал за нацистката хунта и нова държава НовоРусия, забрана на укрополскорумънскоруското извращение наречено език, и дотам.
  • 53 Донякъде

    28 0 Отговор

    До коментар #37 от "psf":

    За ленд лийза, хайде вижте кога действително започват да идват доставките-когато Русия печели първата важна битка, колко от техниката е унищожена, усвоена от Британия-самолети, потопена, както и бракувани самолети и негодни танкове, които руснаците усъвършенстват и то по време на военните действия .
    Накрая вижте сумата, която САЩ предявяват за изплащане към СССР, Сталин отказва да я плати.
    Последното задължение по заема е изплатено 2016 от Русия.
    САЩ претопяват танковете за желязо на руските пристанища, по-късно.
    Така заробвайки Европа в заеми "Маршал", принуждавайки държавите да отстъпят територии срещу доставки, пример острови Британия и усилват собствената си икономика върху руините на Европа, САЩ налагат икономически и военен диктат.

    Коментиран от #55

  • 54 Лили

    25 0 Отговор
    БРАВО, на автора и аз мисля така .
  • 55 Лека корекция

    31 0 Отговор

    До коментар #53 от "Донякъде":

    Задълженията си по ленглиза Русия издъшжава през 2006 година, въпреки че според договорките срокъ е бил 2030 година. Помощта си е помощ, но с нея броят на жертвите и времето до победата се намаляват с една до две години. А втория фронт се открива, за да ме стигне червената армия до атлантика. Та замисъла на дебелака Чърчил е изтощаване колкото е възможно на двете воюващи сили - Германия и съюза, а те - да обират лаври като победители. Втория фронт е открит, когато СА де факто "тръгва" да освобождава Европа.

    Коментиран от #62, #78

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Да де

    40 1 Отговор
    В учебниците на САЩ, СССР изобщо не се споменава като победител ВСВ, изобщо.
    Учебниците в Япония не пишат, че САЩ са пуснали атомните бомби.
    Във Франция-детски игри за ВСВ, СССР липсва като участник.
    Най-фрапиращото, САЩ пропаганда продължават да лъжат, че били победили в Студената война.
    Горбачов им подари империята на поднос срещу обещанието НАТО да не се разширява в И. Европа.НАТО се разшири, а Горбачов получи медалът на предателите за особени заслуги към САЩ.
    Последва Елцин и първият демонократичен преврат, предателството Беловежка гора, после втори кървав преврат 1993 г..
    Ето защо САЩ ненавиждат Владимир-буквално им измъкна Русия под носа, Олбрайт се възмущаваше как не било справедливо Русия да има толкова ресурси, друга предлагаше да бомбардират Русия, трети да взривят Луната.

    Коментиран от #82

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Да де

    34 1 Отговор

    До коментар #55 от "Лека корекция":

    Да, прав сте, 2006 г., но Русия след първата спечелена битка, просто нямаше кой да я спре, 1200 предприятия мести Сталин по време на война. Оставени като негодни самолети от САЩ, дадени на Русия, руските учени ги подобряват на фронта и воюват успешно, също и с танковете.
    Американските камиони са ги ползвали за Катюшите.
    Но факт е, че Русия спаси света, нито САЩ, нито Британия, нито Франция.
  • 63 Жуков

    22 3 Отговор
    Отличен анализ, благодаря!
  • 64 Момчил

    19 3 Отговор
    Велика статия!
  • 65 Фют

    2 12 Отговор
    Пръц
  • 66 Помощ братушки

    21 5 Отговор

    До коментар #32 от "ДжафДжаф":

    Да следват инерцията и да се спуснат и до софия.братушките са ни последната надежда.

    Коментиран от #67

  • 67 Не до София

    20 4 Отговор

    До коментар #66 от "Помощ братушки":

    Истинската столица е Велико Търново.София е една миризлива дупка.

    Коментиран от #104

  • 68 Онодим

    5 19 Отговор
    Поредната пропаганда от хибридната война от Дачков.
  • 69 Комплименти

    20 1 Отговор
    Все още има мислещи хора и свободни(до някъде)медий.
  • 70 Герд Мюлер

    21 0 Отговор
    Какво не може да разбере Зпада и САЩ? Че РФ не се стреми да се "разширява". РФ е най-голямата по територия държава в света, простираща се на два континента. На РФ не са й нужни територии и ресурси. Тя си ги има в изобилие. Проссто РФ иска да си ги съхрани за своя народ и да не допусне колониялно ограбване. И това е единствено правилния път в развитието на РФ, която се явява държавата с най-мощния ядрен потенциал. Толкова мощен, че някои специалисти заявяват, че ако се взриви целия ядрен арсенал на РФ животът на Земята ще се състои само от плъхове и хлебарки във всички континенти (Европа, Азиа, Африка, Австрали, Севрна и Щжна Америка)
  • 71 Диверсант

    21 0 Отговор
    Абе Другаря КИМ не е ли правил скоро фойерверки 😁😁😁.Много ме кефи, той е моят комир.,, Нищо не струват останалите, с една крива ракета може да накара целия флот на краварите да сменят курса
  • 72 Русофил имигрира в русия ... Ъъъ

    1 20 Отговор
    "Анализа " на Дачков разпени преброените, под 2% лилиПУТИнисти :))))
  • 73 Копейкин

    1 10 Отговор
    Развел ли се е фиктивно новият спасител на „семейните ценности“ Костя Копейкин, воден от имотно-финансови подбуди?
  • 74 Някой

    19 1 Отговор
    Не харесвам империализмът. Без значение, дали е руски, американски, китайски или английски. Кога ше разберете, че големите само използват държави, като България. През комунизма бяхме първата линия, пушечна , да задържи Нато. Сега е обратното. От война Русия-Сащ. Ние ше го изядем. Югозападната граница на Русия и Крим. Ще бъде атакувана от базите на Нато в България и Румъния. И на кого ше отвърнат руснаците, на нас. И за какво ни е да се месим между споровете на големите. Кога ше почнем да гледаме нашите български интереси. Законова, мирна, икономически силна държава,с производства, стопанство. Здравеопазване и образование. Търговия . Това са нашите интереси .

    Коментиран от #80

  • 75 какво стана

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "psf":

    със съпрузите Розенберг? Така че...
  • 76 замесени са

    8 0 Отговор

    До коментар #41 от "В.В.П.":

    ционистите
  • 77 Готин

    13 1 Отговор
    Действията на американската външна политика спрямо Русия, не само засилиха позициите на Путин, но и променят отношението на ЕС към него. Обратният ефект от това ще доведе до сбъдването на най-големия страх в управлението на САЩ. Русия, Франция и Германия, ЗАЕДНО! Въпреки ,,санкциите,,.

    Коментиран от #79

  • 78 Малко допълнение

    21 1 Отговор

    До коментар #55 от "Лека корекция":

    При отбраната на Москва, не достигат оръдия. И тогава армията вади от музеите годни оръдия ор Руско-турската война 1878. Намират в складовете и достатъчно снаряди за тях. Тези оръдия се оказват голяма изненада за немците, защото прообивали бронята на танковете им. Докладвали дори на Хитлер, че русите имат супероръжие ... Но помощите започват да идват едва след това. Чърчил и Амглия никога не са били настроени положотелно спрямо Съюза и Русия.
  • 79 Нормално е

    15 1 Отговор

    До коментар #77 от "Готин":

    Защото санкциите уж са за Русия, но в ЕС намаляват раб места със стотици хиляди. Ще пострада и автомоб промишленост защото Русия спря износа на платина за целия свят, както и урана за щатите. За тяхно съжаление Русия има доста козове в ръкавите си.... Поради лошо.време в Европа житото не достига, а Русия спря износа за Ес....
  • 80 Прав си, но

    14 0 Отговор

    До коментар #74 от "Някой":

    Това е съдбата на малките, когато са си дали задника под наем на неподходящи "партньори"... Колкото пъти сме били близки с Германия, толкова пъти сме стигали и до катастрофи. На нашите управници телефоните са пак само слушашки - без право на глас...
  • 81 Коментатор

    0 26 Отговор
    Руска пропаганда! ''Най-добре е Украйна да се разпадне на части безболезнено.'' Това искат руснаците - да грабят още територии. Крим им е малко. Русия е агресор, а нарича останалия свят такъв. Руската наглост е безподобна...
  • 82 Коментатор

    2 14 Отговор

    До коментар #59 от "Да де":

    А в учебниците в Русия пише ли, че чрез българските църковни книги в Русия се създава руския език и се цивилизова страната. Пише друг път...

    Коментиран от #83, #84, #92

  • 83 Д'мин

    13 3 Отговор

    До коментар #82 от "Коментатор":

    Пише го! Направих си труда да потърся и прочета статии от Руската академия нна науките! Там дори не споменават писмеността ни църковнославянска а старобългарска. Признават го техните учени. Тука витае внушението, че те били измислили бущвите, не! Курсива (формата) на буквите е променена по време на Петър Велики и след Освобождението ние приемаме този начин на изписване! Поровете се бе хора! И ще намерите истината! Стига с тези опорки-билите американски или руски, въобще иноземни!

    Коментиран от #85

  • 84 Д'мин

    18 2 Отговор

    До коментар #82 от "Коментатор":

    Ето ти цитат от стара тема във Факти:Но именитият руски академик Дмитрий Лихачов (1906- 1999), чиито сериозни изследвания засягат и старобългарската литература и изкуство, в частност делото на Кирил и Методий, Търновската книжовна школа и нейното влияние върху руската литература, което той определя като „Второ южнославянско влияние“, много добре е знаеше как точно стоят нещата. И затова той написа следното:

    „Ние в Русия изпитваме чувство на голяма благодарност към България - за своя литературен език, за началото на руската литература и за ония забележителни идеи, които са били провъзгласени през Симеоновия век..."

    Коментиран от #86

  • 85 Коментатор

    0 16 Отговор

    До коментар #83 от "Д'мин":

    Говорим за учебниците в училищата. Оставаше и в енциклопедията да не се напише, би било прекалено нагло, дори и за руснаците. Но категорично не се споменава в учебниците, а се говори за църковнославянския език, понятие, измислено от руснаците, за да не се каже, че езикът е старобългарски...

    Коментиран от #97

  • 86 Коментатор

    0 10 Отговор

    До коментар #84 от "Д'мин":

    Академик Лихачов е един от малкото, който пише затова и това е известно в България и само в академичните среди тогава в СССР. Сега питай обикновен руснак какво е чел и какво знае - нищо подобно на това, което е писал академика ти Лихачов, а само руска пропаганда и неглижиране на българското влияние там...

    Коментиран от #89, #90

  • 87 четящ

    13 1 Отговор
    да, така е..., но трябва да се знае също. че САЩ скоро ще изпаднат в гражданска война, което ще доведе до пълният им разпад, което и заслужават, защото са империя на злото!!!
  • 88 Не точно

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Mortal Kombat":

    Имаш ли представа, какво мисли китаеца за исляма, че даже и за християнството ? Исляма е класифициран, като извънредно опасна религия и точно за това китаеца подгони уйгурите, а на католицизма и се размина на косъм, заради папата. Иран, дето е сред фанатичните религиозни, ги представяш, като да имали гръб от Китай, нали така !? Е, гарантирам ти, че това е голяма глупост. Това, че нямат конфликт или пречка по между им, въобще не значи, че Китай ще скочи за фанатиците, просто забрави
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Д'мин

    12 0 Отговор

    До коментар #86 от "Коментатор":

    Не съм им разглеждал учебниците им! Нямам и това намерение. Информацията за българския произход на руската писменост в Русия е общодостъпна! В Ю тубата има материали на тема-история на руската писменост, водещата започват с паметника на братята пред Българската национална библиотека, с нашето знаме, с нашите гвардейци! И пак ти давам цитат:Пpeз 863 г., oтивa в Mopaвия, c пomoщтa нa бpaт cи Meтoдий, тoй cъздaвa. Бългapия cтaвa цeнтъp зa paзпpocтpaнeниe нa cлaвянckaтa пиcmeнocт. Пpeз 886 г. нa нeгoвa тepитopия e oтkpитo Пpecлaвckoтo kнижнo yчилищe, oтkъдeтo ce зaниmaвaт c пpeвoди oт гpъцkи и koпиpa Kиpилo-Meтoдиeвитe opигинaли. Пpиблизитeлнo пo cъщoтo вpeme kиpилицaтa идвa в Cъpбия и в kpaя нa 10 вek дocтигa Kиeвcka Pyc. Дадох ти и линк но автоматично беше изтрит. До тук с теб!
  • 91 Стефан Петров

    13 2 Отговор
    Тази година се навършват 200г. от рождението на гениалния руски писател Достоевски, но в нашата преса като нещо идващо от Русия, за това не се пише и говори. Прави впечатление, че в западната и особено арабската преса, доста се пише за него и творчеството му. И днес прочетох статия за Достоевски в арабския в-к Al-Quds Al-Arabi, излизащ в Лондон., в която автора заключава, че описания свят на Достоевски прилича да днешния наш. Надявам си давате сметка, че като не почитаме един доказан гений се приравняваме с глупаците.

    Коментиран от #93

  • 92 Да де

    16 0 Отговор

    До коментар #82 от "Коментатор":

    Вие правите ли разлика между СВЕТОВНА ВОЙНА и локален васал на САЩ - 7 века под турско и византийско робство, който на всичкото отгоре ПСВ и ВСВ воюва, пък било то и "символично" срещу Русия.

    СВЕТОВНА ВОЙНА, запомнете СВЕТОВНА, да не споменеш ПОБЕДИТЕЛЯТ СССР, който дори в Нормандия им спасява д...та на САЩ и Британия.
    и някакъв местен васал на Хитлер, пита защо не е споменат!
    Да не говорим за русофобските словоблюдства, васалските санкции, лепенето на шамари, лекуването на укронацистите в Хисар-убиващи етнически русначете -деца, САЩ базите в БГ, самолети САЩ готови да обстрелват от Безмер и Граф Игнатиев.

    От Граф Игнатиев ПОМИСЛЕТЕ, ИГНАТИЕВ самолети на НАТО носещи ядрени ракети срещу Русия. не се казва Джон Блинкен, или СТИВ РОБЪРТСЪН,а граф ИГНАТИЕВ.
    Лепите шамари, гоните дипломати, измислени "шпионодрън скандали", поръчани от САЩ изсмукани от пръстите, Райнов беше по-истинен в романите си.
    Русия ви строеше болници и училища, заводи, създаде ви армия, с която воювахте и побеждавахте,, построи ви Козлодуй АЕЦ-от който и сега мутрите си пълнят джобовете, износ евтин ток, не изпълнихте редица договори, на края слугински се молите по пресконференции ББ как "Големият Брат да простял, васалът бил притиснат".

    Осъзнайте го подобен слугинаж към САЩ вреди на България-пряко, и липсата на диалог с Русия, хайде, поне неутралност в безгръбначието, не водят до нищо добро.
    И важни архиви, хващащи прах по руските библиотеки, няма да ви бъдат предоставени,
  • 93 Дад де

    10 0 Отговор

    До коментар #91 от "Стефан Петров":

    Да разбираме ли, че Толстой, Гогол, Горки, Шолохов, Тургенев, Чехов-не са велики, знаем къде ви сърби за Достоевски-но удобно не споменавате добрите му думи за Русия.
    Толкова сте незначителни в омразата си.

    Отново цитирам проф. Стивън Коен: "Най-големият враг на САЩ е русофобията".
    И последната му книга: "War with Russia? From Putin & Ukraine to Trump and Russiagate."
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 ЖЮЖЕТО

    0 6 Отговор
    ГЛАСОВЕЕЕЕ ,РУБЛИИИИ И ДЕМАГОГИЯ
  • 96 ФАКТ

    8 0 Отговор
    Има хиляди начини на изкараш руската мечка от бърлогата и нито един известен да я върнеш обратно. Справка Наполеон ,Хитлер.
  • 97 хахаха

    8 0 Отговор

    До коментар #85 от "Коментатор":

    Книжовният език е въведен в България в 9 век, за да обслужва църковните дела на славянски...така че определението "църковно-славянски" е коректно...очевидно е, че обикновеният, неписмен българин е говорел друг език...разминаването между говоримия и писмения "старобългарски" език проличава най-добре след 15 век...съвременният български няма нищо общо със старобългарския като граматика.
  • 98 лорд Минчев

    9 0 Отговор
    Путин пожела здраве на Деменций Алцхаймерович Байдън и той почна да пада по стълбите!Когато баба меца го погали по кухата кратуна да знае,че е отлетял нагорцеее....
  • 99 ЗАБЕЛЕЖКА

    1 13 Отговор
    ЧУДЕСНА СТАТИЯ ПОКАЗВАЩА ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА РУСИЯ ! ! ! ВЪПРЕКИ ЛОШО СКРИТИТЕ ИСТИНИ ЗА РУСИЯ НАПИСАНИ ОТ РУСНАЦИ ЗА РУСНАЦИ - ЗАПАДА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗЛЪГАН ! РУСИЯ С ТОЗИ И НАЧИН НА МИСЛЕНЕ КАКТО ВИЖДАТЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА ! СТАТИЯТА ГО ДОКАЗВА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ !
  • 100 Вълко Червенков

    0 8 Отговор
    Платена от Кремъл статийка,тиражирана от продажният русофилистичен сайт,която величае Плешивото Кремълско Запъртъче с типичен болшевистки патос от времето на Соца.Всичките "икономически" успехи на режима бяха заради високите цени на нефта-от порядъка на 100-150 долара за барел.Е,това време отмина безвъзвратно.Безхаберието на Запада доведе до "успехите" на Рускенефа в Украйна.Но и това време отмина.От тук нататък,Сибирско-Азиатската Фалирала Кочина не я чака нищо хубаво.Един ахмак от Анадола,неочаквано на няколко пъти развенча грубо митовете,които засегнатите от русофилия олигофрени се опитват неуморно да натрапват чрез платените от Кремъл медии.Видя се,че нито Жужето е "Велик Стратег",нито Сибирската Кочина е "Суперсила".Рускенефа заминава на боклука на Историята,при СССР.Неизбежно е.

    Коментиран от #101, #105, #109

  • 101 На педал Червенков

    5 0 Отговор

    До коментар #100 от "Вълко Червенков":

    Един помак от Анадола, ръси тука акъл ,неочаквано на няколко пъти разбираме че Ти ,които си засегнат от амераканофилията олигофрен се опитваш неуморно да натрапваш чрез платените от вашинтоНа медии тука една Ф. и. г. н.я .
    Видя се,че нито мо.рука некролог е "Велик Стратег",нито обито.ваната Кочина и краварско фъш.киино блато е "Суперсила".
    Америко.кенефа заминава на боклука на карбид.жа.
    Историята,при индиянците.
    Неизбежно е, Запомни го!
    а ти чевенко.вска подло.го стискай здраво задни бузки и събирайки центове по земята, от твоите господари.

    Коментиран от #102

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Скит'Ник

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "ужас":

    От мен имаш един (+) Само да допълнят, за тези които не да гледали пресконференцията тогава.
    Тогава всички мислиха че В.В.Путин им говори ала бала, и празни приказки, а Се оказа, че Въобще Не се е Шегувал, И Всичко се случва, както си го каза -Стъпка, след Стъпка.
    А на първия ред имаш един седнал тлъст делегат от Сащ.исаните, камерата снимаше понякога първите редове, ..та тоя като Чу, за валията по някое време, за какво иде реч, му паднаха очилата от темето и го удариха по носа, и зяпна като изпу.ган киевско-бан.деровски фашисти шаран.
    И това съвсем сериозно!!!
  • 104 😁😁😁😁

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Не до София":

    ... Велико Търново...😁...или ...Плиска...😁...
  • 105 😁😁😁😁

    2 0 Отговор

    До коментар #100 от "Вълко Червенков":

    Иван Славков-Батето: "Ти си един пръдлю!"
  • 106 Може би грешиш

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Явор":

    Прочети малко за Андрей Луканов и ще си промениш мнението. Има един лаф - за мъръвите или хубаво, или нищо. Затова спирам - няма да кажа нищо...хубаво.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Да не вземеш

    5 0 Отговор

    До коментар #100 от "Вълко Червенков":

    Да отидеш при колегата си коритаров, скоро , А ?
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Свиленски

    1 2 Отговор
    РАША ЩЕ КАПИТУЛИРА ДО КОЛЕДА А ПУТИН ОБЕСЕН НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД ! ВАНГА ГО Е КАЗАЛА ПРЕДИ МНОООООГО ГОДИНИ!
  • 112 АНАЛИЗАТОР

    0 0 Отговор
    Русия ще нанесе масов и съкрушителен удар и другите ще тръгнат да искат примирие с нея , а не война .