19 Април, 2021 16:00 4 861 41

Времето нито е наше, нито е ваше!

  • съдебна система-
  • прокуратура-
  • парламент

Парламентът може и трябва да промени съдебната система и да изпълни волята на протестиращите осем месеца български граждани

Времето нито е наше, нито е ваше! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Осем месеца българското общество протестира в двора на управляващите срещу своеволията на Иван Гешев и системата, за която той работи. Някои измерват разстоянията с крачки, други със стъпала. Аз измервам времето с дните, които съм прекарал в ареста. Веднъж 10 дни и два пъти по 5. Ето защо считам, че осем месеца са много време. Достатъчно всички да разберат, че най-важното нещо за България днес е основен ремонт на съдебната система. Като начало – отстраняването на Иван Гешев. Без него и подчинените му, заместването им с чисти и смели магистрати, разграбването на страната от властта няма да спре! В последствие новите магистрати да се произнесат по всички съмнителни договори и нарушения. Това е волята на голямата част от протестиращите, които пратиха в парламента новите депутати, с надеждата да изпълнят желанието им.

Началото на работата на Народното събрание изобщо не покрива чутото и видяното на протестите. Дневен ред – тюрлюгювеч! Да се пита човек тези 240 представители на народа били ли са на протестите и ако са били, как са успели да не чуят какво искат хората?

Голяма изненада поднесе водачът на "Да, България", който поиска „Лустрация“ на приятелите на собствените си родители! От другия край на залата, „Има такъв народ“ извадиха референдума с „Мажоритарния вот“, но спечелиха враждебното настроение на колегите си с мизерния един лев за процента бюлетини. Друга изненада поднесоха ГЕРБ, като обявиха, че са били готови за „Мажоритарна система“, но от свенливост нищо не са казвали досега. „Динена кора“ за Слави или иширет за ново мнозинство? Капанът прозира през софийската мъгла. Сборът на двете партии прави точно 126 мандата и фронта „Всички срещу ГЕРБ“ се пропуква с гръм!

Лявата Татяна Дончева и десният Христо Иванов запяха в един глас, че са против. За бившата защитничка на „Мултигруп“, за „мажоритарни“ депутати не може да става дума, защото никой не е предвидил място за тях!? Всички са стоплили вече канапетата със задните си части и няма да позволят на безпартийни навляци да им развалят хатъра.

Горката ръководителка на „Червените ескадрони“ има толкова трески за дялане на вътрешнопартийния си фронт, че дори да си намокри глезените на плажа в Росенец, отзвукът ще е същият.

Присламчилата се към „младите дошли от чужбина“ – Мая Манолова изигра най-печелившия ход, но само за себе си. Тя оглави „Комисията за разследване на паричните потоци, изтекли последните 10 годни“. Този неин успех е личен, защото ѝ гарантира максимален престой в парламента. В същност подобна процедура само губи време.

Протестиращите не искаха „Комисия“, а СЪД! Разследването е работа на Прокуратурата и само една нова Прокуратура, както и ново Следствие са способни да съберат доказателства за злоупотреби с власт. Парламентарната комисия не е и няма да бъде нито следствие, нито прокуратура. Тя конфискация на незаконно придобити имоти не прави, нито вкарва в затвора. Парламентът може и трябва да промени съдебната система и да изпълни волята на протестиращите осем месеца български граждани. Докато това не стане, ще се наслаждаваме до втръсване на Мая Манолова от сутрешните блокове на водещите телевизии. През това време Мутрите ще си тананикат на Малдивите – „Ще минат може би годииини, ще стана старец белобрад…“


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ СДС

    14 72 Отговор
    45 ГОДИНИ СТИГАТ!

    ВРЕМЕТО Е НАШЕ!

    Даниел Митов ПРЕМИЕР!

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Сила

    44 7 Отговор
    БЕЛЕНЕ!!!!!!!!! Газдов да бъде възкресение и да поеме герберастите!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 3 Последния Софиянец

    56 10 Отговор
    След Бойко идва ред на Гешеф.

    Коментиран от #38

  • 4 Българка

    31 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Парламентът може и трябва да промени съдебната система и да изпълни волята на протестиращите осем месеца български граждани"
    Това е така. Очаквам всички парламентарни групи, които се определят като протестни и за промяна, да се подпишат под внесения в деловодството на НС проект на ДБ за съдебна реформа и бързо да внесат на разглеждане в пленарна зала

    Коментиран от #35, #39

  • 5 има такъв вирус

    16 34 Отговор
    протесирайте глупаци смотани българия я превърнахте в чалгажийска държава
  • 6 ГОРСКИ

    31 4 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ СДС":

    Вашето време свърши, сега народа трябва да даде на други време!!!!
  • 7 Стига

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ СДС":

    Не щем Данил Мутров. Да се прекрати административния терор над гражданите и мутрокрацията в администрацията и толерираните с обществени поръчки и еврофондове мутризирани бизнесмени. Да се върне контролът на народа.
  • 8 Петьо Петров

    14 4 Отговор
    Уважавам мнението на г-н Чеков,но как е възможна реформа на съдебната система при сегашното разпределение в Парламента? Мисля,че за да се постигне тази цел са нужни на първо време промени в Изборния кодекс,предсрочни избори и излъчване на парламентарно мнозинство.

    Коментиран от #24

  • 9 Торбалан

    11 23 Отговор
    Божидаре май не случайно си бил в пърдялника. Това, че искате съд и затвор е Ваше желание, да не кажа право, щото всеки може всичко да иска. В съда и затвора се ходи когато има данни за престъпление, а не по желание на групички от протестиращи. Зато наново на протест, докато съберете необходимото мнозинство в парламента да променят законите така, както на Вас ви харесва, но това няма как да се случи защото сме - ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕМОКРАЦИЯ , а не народна република другарю мили.
  • 10 Чочо

    23 3 Отговор
    Старите муцуни в Парламента започнаха да правят комисии, вместо да правят това което трябва. Този филм сме го гледали! Когато искаш да скриеш поразиите направи комисия.
  • 11 Времето

    20 0 Отговор
    отдавна изтече в канала бре и то в мръсния канал, докато се боричкате за власт и пари, а нас дето ни лъжехте навремето, че времето било наше вече одъртяхме и не можем и да избягаме от малоумното управление на държавата. Времето не е на никой, а на прокуратурата и съда за всички, където ни лъгахте и крадохте толкова време!
  • 12 Хахаха..

    5 8 Отговор
    Инстинктът ми подсказва че този Чеков не струва..

    Коментиран от #19

  • 13 Миризлив пор

    4 8 Отговор
    Видя се колко са "протестиращите граждани", бройката депутати си е бройка.
  • 14 Истината

    8 16 Отговор
    Комундетата викат на Бойко комунде. Мутрите викат на Бойко мутра. Чалгарите викат на Бойко, че политиката му била чалгарска. Ако не се обърнем към историята, ще ни се налага през десет петнайсет години да се спъваме в един и същ камък. Покажи ми приятелче, кое правителство преди Бойко е вдигало четири години подред в мандата си минималната заплата, докато курсът на лева не се е променял? Сещам се само ,че виденов вдигаше всеки месец заплатите, докато накрая доларът от три четири стана 3000 лева,а заплатата ми 20 долара. Помня че Костов замрази на всички държавни предприятия и служби заплатите за години, а и ги изплащаха със закъснение от месеци. Помня ,че Луканов освен заплатите даваше и купони , защото с парите си не можехме да намерим стоки в магазина. А си тръгнал като бясно куче да хапеш Боко за крачола. Прощавай ,но си си един обикновен червен пропагандист, слагайки си маската, както са нахлузили маската от офе ламята. Лямята хапе Бойко ,защото Бойко не е глава от туй чудовище. Това ще се разбере скоро , въпреки яростната пропаганда с ѝзточен привкус. Подла антиевропейска политика, начиито клони са се закачили не просто някакви русофили-идеалисти ,а откровени алчни мутри, същите като следдеветосептемврийски партизани. Мерси за перспективата и за борбата с мутризма, фашизма, капитализма, корумпизма и прочее пропаганда!
  • 15 Сър Пичук

    12 3 Отговор
    В съдебната система проблема не е в този или онзи магистрат, а в самата и организация. Това с "чистите и смели" магистраи ми звучи като онова с "чистите и смели" комунисти, които видяхме до къде ни докараха.
    1. Трябва да се направи истинско отделяне на 3-те власти, защото сега вожда на една партия е Премиер, той нарежда какво и как да прави парламентарната му група в Парламента и с партийната си квота и малко "оттук-оттам" управлява и ВСС и съответно съда. Т.е. той командва и трите власти - законодателна, изпълнителна и съдебна. Това е което имахме с ГЕРБ и ББ и срещу което всички недоволстват, но защо никой не казва нищо по този въпрос? Не го виждат и разбират или не искат да го видят.

    Коментиран от #17, #23

  • 16 Годииини

    6 0 Отговор
    Ама те минаха 30 години.
  • 17 Сър Пичук

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Сър Пичук":

    2. След това идва борбата с корупцията, която трябва да е безкомпромисна. Тук трябва да се стига до изхвърляне от системата до живот на корумпираните.
    3. Трябва да се променят и други неща, например нарушаващите законите, като Хаджиментов, да се наказват най-строго, а не да се вкарват в Парламента, да има материална отговорност, конфискации и независим контрол на работата на съдиите. Трябва да се промени много и в НПК и в дейността на адвокатите, защото много от тях днес не гледат да се спазват правата на обвиняемите, а да ги измъкнат на всяка цена.
    Темата е дълга и това, че със смяната на Гешев с друг, който нямало да пипа олигарсите щяло да оправи съдебната система е ала-бала.
  • 18 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    Едно интересно видео за размисъл:
    Историята на вашето поробване

  • 19 Great

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха..":

    Прав си,не струва фалшив емигрант
  • 20 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сила":

    Не пожелавай това, което не си преживял и изпитал.
  • 21 СПРЕТЕ ЗАПЕКА

    1 0 Отговор
    ГЕРБ И ЛЕЧИТЕЛЯ НА ЗАПЕК БМБ , НАЙ - ПОСЛЕ СА ДЕПОЗИРАЛИ РЕЦЕПТАТА ПРОТИВ ТОЗИ БИЧ ЗА ОБЩЕСТВОТО И КАКВО СЕ ОКАЗА ............... АКО ВКАРАМЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В ЗАТВОРА СЕ ОКАЗВА ЧЕ ОТНОВО ЩЕ ИМАМЕ ПАНДЕМИЯ ОТ ЗАПЕК -- НЕКА НЕ ДОПУСКАМЕ ТАЗИ ГРЕШКА !
  • 22 Перо

    6 0 Отговор
    Всички БГ депутати,от всички парламентарни групи искат под лустрация да се разбират само лицата,свързани с ДС,а не с ръководната ЦК на БКП,ОК на БКП,ГК на БКП,РК на БКП и приравнените в различните структури партиини номенклатури. Това обезсмисля начинанието и оставя във властта свързаните директно,индиректно или родствено много хора от изпълнителната,законодателната,съдебната,общинската власт,СМИ и разновидностите на “социолозите” с новоизмислени имена. БКП в сянка устройва всички и лустрация никога няма да има.
  • 23 Перо

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Сър Пичук":

    Последното е! С това мнозинство,квоти и назначения се контролират не само ВСС,но и ИК и безброй организации,комисиии,изчислителни центрове,ведомства и т.н. Това е новата форма за еднопартийна и еднолична власт и пази боже,тази структура да се оглави от ОПГ или шизофреник.

    Коментиран от #27

  • 24 божидар чеков

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Петьо Петров":

    Г-н Петров, всички представители на партиите, които са там са длъжници на участниците в протестите. Лицето на Иван Гешев познават днес дори и децата. Нито в дневния ред, нито в първите дебати бе споменато името на главния прокурор. Без неговата смяна, нищо не може да се предприеме!

    Коментиран от #28

  • 25 а сега де

    2 0 Отговор
    и се сетихте за онези хора които скандираха,
  • 26 ъъъъъ

    4 0 Отговор
    аааа, някои мутри са в сарая, белград , дубай , затвора.....очакват се още такива ...
  • 27 Сър Пичук

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Перо":

    Ами някои партии са си чисти ОПГ - прикриват техни членове, които са извършили сериозни престъпления, разпъват политически чадър над тях, номинират ги за депутати, за да получат имунитет и т.н. Да не говорим, че всички до една имат черни каси и големият вой срещу Гешев е за това, че посегна на някои от олигарсите, които са най-големите спонсори на БСП. Те затова и се сринаха на тези избори...
  • 28 Другия с коня

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "божидар чеков":

    Г-н Чеков,Организираната Престъпна Групировка в България се нарича БКП.Учителя на Конфуций,Лао Дзъ пише в ДАО - 551ва пр.н.е." Пътя от Хиляда Ли се извървява Ли по Ли"....А ти подскачаш като заек....Първата стъпка е Лустрация на Комунистическите В България и техните Правоприемници - БСП,АБВ и така нататък....Втората е Лустрация на Членувалите в тези Партии и забрана за участие както в Политически партии,така и в Икономиката,т.е нямат право да имат Фирми и т.н Те и техните родственици ...Трета стъпка Лустрация на агентите на ДС на БКП,четвърта - Лустрация и отнемане на звания,образователни степени- Акад Ник,Професор,Доцент,магистър,Бакалавър на членувалите в тези Партии...Така На куп спасяваш България от ОПГ на БКП ЗАВИНАГИ.....Г лев е последния Проблем с който да се занимаваш....
  • 29 нека ви кажа

    4 0 Отговор
    8 месеца протестираха няколко десетки хиляди българи, но това са много малък процент от обществото. Важното е че лидерите и подпалвачите на протеста вече са дупетати. Така че Чеков недей да преувеличаваш обема на протеста. Обществена тайна даже е че черепа и други с настъпени интереси спонсорираха шествието. Вярно е че далавераджиите са били доени от властта, но това не оправдава тяхната криминална вина.

    Коментиран от #32

  • 30 ХАН КРУМ

    2 0 Отговор
    Къде вкарваме дебата–ЧЕРВЕНИ ,СИНИ , ПЕМБЕНИ,КОИ БИЛ И КОЙ НЕ БИЛ НА ПРОТЕСТИТЕ....ГЕРБ,СДС,БКП,С МУТРИ ,БЕЗ МУТРИ И ДС.ТОВА ЛИ НИ Е ДЪРЖАВАТА СЛЕД 31ГОДИНИ . АКО ТОВА Е ПРАВОВАТА ,ДЕМОКРАТИЧНАТА ,СВОБОДНАТА И ПРОСПЕРИЩА ДЪРЖАВА ,ДА СЕ ПАЛИМ И ДА СЕ ОВЪГЛЯВАМЕ.КОЯ С ОБЩЕСТВЕНА СИСТЕМА РАБОТИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА???? И НЕ ВИ Е КРИВ ЧЕКОВ ,ЗАЩОТО МУ ПУКА....КРИВИ СМЕ НИЕ ,ЧЕ 31 ГОДИНИ НИ ДЕЛЯТ,КАТО СТАДО ПО ВСЯКАКЪВ ПРИЗНАК И ЗАБРАВИХМЕ ,ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ И ЧЕ ,ТОВА НИ Е ДОМА И ДЪРЖАВАТА. ЕДИН НА ВРЕМЕТО ГОВОРЕШЕ ЗА НУБИЯ,ПРЕДИ ВРЕМЕ ДРУГА ЗА ПЕКИН И ВИЕТНАМ,ДНЕС ЩЕ ВКАРВАТ ДА ИМА ЛИ СИН ТАЛОН ИЛИ НЕ... НОРМАЛЕН ИЗБОРЕН ПРОЦЕС И ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА , АКО ЗА ДРУГО НЯМА ВРЕМЕ!!!!! ЛУСТРАЦИЯ И НОВИ ИЗБОРИ....
  • 31 Сър Пичук

    6 1 Отговор
    Гешев затвори някои от олигарсите, пълнещи черните каси на БСП и те изпаднаха до 3-то място. Все още имаха купени гласове, но не толкова масово.
    Представете си какво би било ако се окошарат всички, пълнещи черните каси на всички партии.
    Партиите разполагат с прекалено много пари и могат да купуват всичко и всички.
    По-малко пари в партиите, по-честна политика.
  • 32 божидар чеков

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "нека ви кажа":

    Да, цяла България не е протестирала. Това значи ли, че е била безразлична или против излезлите на улицата? Резултатът е ясен - 838000 бюлетини за ГЕРБ, или 26% от всички. Няма нужда да обяснявам повече настроението на българското общество като цяло.
  • 33 да ама не

    3 0 Отговор
    И като го повтаряте 1000 пъти това няма да стане истина, само ставате смешни. (говоря от мое име не от Народа- изборите само могат да говорят от Негово име). Кажете какво по-добро за Народа ще направите. Кажете какви политики ще сторите. До тук чувам само как ще стане по-зле. Тия които говореха им повярвах ма сега млъкнаха и малкото което казват е че са минали от другия бряг.
  • 34 Божидар Чеков!! Фурнаджийска лопата!!!

    1 1 Отговор
    Основно плюеш и си дежурно Гербаджийско адвокатче за днес!!! После отиди виж дали тие напълнена. Хранилката???
  • 35 чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Изборите ясно показаха кой е народа,за пореден път.Не разбра ли,народа избра ГЕРБ.Волята е на мнозинството,а ти продължавай да си „очакваш".
  • 36 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    ВЕЧЕ ЗАПОЧВАМ ДА МИСЛЯ , ЧЕ СЛАВИ Е АРЕСТУВАН, И Е ДЪРЖАН СПРЯМО ВОЛЯТА СИ , ОТ КУКЛОВОДИТЕ .
    ИЗЦЕЖДАТ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯТ МУ ДУХ , В ТЯХНА ПОЛЗА .
    ПРОТЕСТИТЕ СА ЯХНАТИ .
    НО.... ЯХНАТО Е И ОТВОРЕНОТО СЪЗНАНИЕ , КОЕТО СЕ ОПИТВАТ ДА ГО ПРИСПЯТ ОТНОВО , ЗА 30- 40 ГОДИНИ .
    НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ .
    ПРОЦЕСЪТ Е НЕОБРАТИМ .
  • 37 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    КЛЮЧЪТ ГО ДЪРЖИ ИВА В НС .ВЕЧЕ ЗНАЕМ , КОЙ МОЖЕ ДА РАЗПЛЕТЕ КОНСПИРАЦИЯТА .
    КАК Е БРИЗЪТ .... ОЩЕ Е ЛЕК , НО.... МОЖЕ И ДА ДУХНЕ ОТ СЕВЕР ....ОБИРАЙТЕ СИ КРУШИТЕ .ДА НЕ ИЗПОКАПАТ , ЩОТ И ПРАСЕТАТА ПОСЛЕ НЯМА ДА ГИ ЯДАТ .
  • 38 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Чеков на протеста бяха млади Къде са Ти говориш за съд Явно си комунист да даима от 1990 год «нещо ти е неудобно» България не е от 11 год « може би за теб е удобно»
  • 39 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Протистиращите бяха 75% от българите Но тези алигуфрени помислиха че българия е 20 души колко са на протеста И сметката излезе 14 депутата Другите 6 наркоманиям или алкохолици ли са че един млад няма
  • 40 Абсолютно верно заглавие

    2 0 Отговор
    Всичко е техно. Техно експорт. Техно импорт и т. Н.
    Нема нищо наше или ваше.
    На Тея дето не мога четат още ходят да гласуват.
  • 41 Мартин

    1 0 Отговор
    Времето вече принадлежи на олигарсите, които седят зад уж Демократична България и Имало такъв народ - Иво Прокопиев, Ахмед Доган, Васил Божков, Сашо Дончев и подобни маргинали, които години наред грабят България!