21 Април, 2021 19:00 9 640 95

Защо война, щом и ревът на танковете стига?

  • украйна-
  • донбас-
  • русия-
  • война-
  • крим-
  • сащ-
  • нато-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • джо байдън-
  • танкове

Путин знае, че има най-добрите карти в ръцете си

Защо война, щом и ревът на танковете стига? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин не се кани да използва насилие и няма нужда от война. Той все пак ще спечели раздаването: ще отслаби Украйна, ще се наслади на безсилието на Европейския съюз и ще принуди американския президент Джо Байдън да седне на масата за преговори, пише Йозеф Йозе в статия за берлинския ежедневник Der Tagesspiegel, предаде агенция "Фокус".

Това „разполагане на войски е трудно да се пропусне“, написа по-рано The New York Times. Всичко, което се придвижва през горите до югоизточната граница на Украйна, трябва да бъде ясно видимо. От това следва поне един извод: ако Путин планира инвазия, тя няма да бъде неочакван удар, както при завземането на Крим преди седем години. Една военна мъдрост гласи: нападателят няма да се откаже от ефекта на изненадата. Какво иска Путин? Директорът на ЦРУ също не знае това. Говорейки пред Конгреса, той само спекулира: това може да е демонстрация на сила... или подготовка за война.

Ако това е само заплаха, тогава твърде много сили, и то много мобилни, се движат към Украйна. Президентът на Украйна Владимир Зеленски говори за „приблизително 80 000 войници на източната ни граница и в Крим, към които трябва да добавим 30 000 проруски бойци и руски военен персонал в Донбас“. Jane's Defense News, авторитетно британско издание, специализирано в текстовете на военни теми, пише за 14 моторизирани части от полк до бригада. Към това са добавени тежка артилерия (калибър от 152 до 240 милиметра), както и ракети с по-малък обсег „Искандер”, способни да покрият разстояния до 500 километра и да носят ядрени бойни глави. Във всеки случай контингентът е по-голям от този, използван при инвазията в Крим през 2014 г. и Донбас през 2015 г. Освен това в момента 15 руски военни кораба провеждат учения в Черно море.

Руските войски на първоначалните си позиции

От друга страна, американски и британски разузнавателни самолети, които в момента патрулират в региона, съобщават, че руските сили не са достигнали първоначалните си позиции за настъпление. Въпреки това, предвид тяхната степен на мобилност, те могат бързо да преминат в офанзива: специалните части за няколко часа, редовните войски за няколко дни. А от другата страна ги очакват многобройни сътрудници, които ще покрият настъпващите части. Във всеки случай дрънкането на оръжия увеличава психологическия натиск върху Киев и, естествено, жертвата е обвинена в ескалация. Според говорител на Кремъл Русия иска да се защити само пред „експлозивна ситуация на нашата граница“. И още: може би ще се стигне до „военни операции по цялата линия“. Защо? Защото „Киев се занимава с опасни провокации“. Заместник-ръководителят на президентската администрация в Кремъл предупреждава, че Русия трябва да защити своите граждани в Източна Украйна - там има 640 000. Според него войната ще бъде „началото на края на Украйна“.

Чували сме това и преди? Правилно! Преди нахлуването на Вермахта в Судетската област. И като цяло от всеки владетел, който прави от жертвата виновник за престъплението. Оказва се, че все пак ще има нашествие? Не е задължително. Московският военен експерт Константин Сивков вероятно изрази официалната гледна точка: „Дипломатическото решение изисква радикална промяна в позицията на Киев“. Забележително изявление. Какво трябва да направи дребосъкът, за да укроти великана? Сивков има отговор на този въпрос: „Киев трябва да приеме федерализация на страната“. И също така „да осигури на руския език равни права с украинския“. И тогава „проблемът с Донбас ще бъде разрешен“.

Украйна трябва да се превърне в слаба федерация

Разбира се, това няма да бъде разрешено, защото новият цар Владимир Путин се нуждае от нещо повече от езиково многообразие. „Федерална структура“ означава в крайна сметка автономия за Донбас, центърът на украинската тежка индустрия. Москва нарича региона „Донецка и Луганска народни републики“. В бъдеще унитарната Украйна ще трябва да се превърне в слаба федерация. Москва, въпреки че няма да я притежава, ще може да я доминира. По този начин „ненасилственото задействане“ на 110 000 души ще донесе рядък късмет. Путин отново ще спечели играта, с малко усилия ще си осигури добра победа - контролирана територия, наречена Украйна. Путин, както винаги, се показва не като авантюрист, а като хладнокръвен играч, който изчислява добре всички рискове. Той знаеше, че Западът няма да спаси Грузия или да спре завземането на Крим. Той се възползва от „директния контакт“ с тези територии, докато Западът беше далеч от тях. Той успя да се намеси в Сирия, след като американските военни самолети останаха на земята, вместо да задържат червената линия.

Царят също така знае, че може да игнорира слабия ЕС. Брюксел не е психологически, а военно неспособен да играе стратегически шах. Да се умира за Луганск? Да се изпратят поне няколко бригади на изток? Дори Байдън не иска това, даже и да демонстрира по-твърд тон в отношенията с Москва, отколкото Тръмп. Но той не възнамерява да изпрати повече от 500 американски войници в Европа. А германците са заети с предизборната борба. Следователно ще бъдат използвани санкции. Байдън вече е забранил на американските банки директно да купуват руски държавни облигации. Звучи по-заплашително, отколкото е в действителност, защото финансовите институции могат да продължат да купуват руски облигации на вторичния пазар Най-доброто впечатление е, разбира се, двустранната среща на върха, която Байдън предложи на Путин като морков, за да предотврати „ескалация“ и да създаде „стабилна, предвидима ситуация“. Изводът, макар и без никакви гаранции, може да бъде следният: Путин знае, че има най-добрите карти в ръцете си. В крайна сметка той ще спечели играта без битка. Той допълнително ще отслаби Украйна, ще се наслади на импотентността на ЕС и ще доведе Байдън до масата за преговори. Изобщо не е лошо за няколко седмици дрънкане на оръжия. Той сам е способен да действа по-решително от 27-те членове на ЕС заедно с Вашингтон и Лондон. В този мач резултатът ще бъде 1: 0,1 в полза на Путин.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Yamaha

    142 28 Отговор
    На руските ракети им трябват 2 минути кви часове кви дни, сражения няма да има, руснаците просто ще минат през пепелта която ще стига чак до Киев!

    Коментиран от #33, #67, #83, #89, #95

  • 2 Иван Попов

    39 137 Отговор
    Монголите без война не могат да живеят
  • 3 Коректен анализ

    34 68 Отговор
    Без емоции от типа"ватенките" дойдоха..

    Коментиран от #13

  • 4 гадно

    151 26 Отговор
    Така де оказва се, че през цялото досегашно управление Путин винаги държи печелившите карти и колкото другите да се пенявят и налагат санкции винаги печели.
  • 5 Госあ

    33 175 Отговор
    Всъщност, слабия ЕС има повече огнева мощ от Русия ако Великобритания се присъедини, а тя ще го направи най малкото защото е в НАТО. От друга страна, ядрените ракети на Франция и Великобритания стигат за Русия. И това при положение, че германците не обърнат автомобилните си заводи за производство на Леопарди. Така че путя не треа се напряга много. Украйна скоро ще бъде в ЕС и НАТО. Китай е в компанията на сащ и Япония, която (Япония) също бързичко може да преустрои Мицубиши индъстри.

    Коментиран от #11, #27, #34, #74, #80, #91

  • 6 Фес

    30 37 Отговор
    Аз чакам бай Реджеп да ни освободи от американския ботуш пъпчещ земята на падишаха.
  • 7 Вова император

    94 24 Отговор
    Защото като биеш и те уважават. За справка Берлин 2 май 1945г

    Коментиран от #48

  • 8 Монгола

    59 21 Отговор
    Руснаците да не са от ООН с танковете първо тактиката е такава :първо ракети след това самолети танковете зуки ако изобщо шава нещо да го довършат!
  • 9 Докога

    160 23 Отговор
    ЕС не видя над 140 убити деца в Донбас, преди седмица убит Владик Шихов 5 г., в двора на къщата му, от нацистки дрон-доставен от НАТО-вска Турция, с части от Канада, с главен офис в САЩ.
    Възрастният пенсионер в двора му убит от снаряд.
    Убит в апартамента си мъж на балкона от обстрел.
    ЕС и ООН не видяха обстрелваните-църкви, училища, болници.
    Ес не видя редовното нарушаване от нацистка Бандерия на Минските Споразумения и линията на огъня.
    ЕС не видя знамената на Вермахта в нацистка Бандерия.
    ЕС не видя несъодените снайперисти, убили на сто човека в Киев.
    ЕС не видя изгорените живи хора в Одеса и нациста, който е в ПАСЕ-снимаше закланата изгорена бременна жена в Одеса.
    ЕС докога няма да вижда убийците Парубий, Турчинов, Яценюк, Аваков, Саакашвили
    ЕС не видя затворените журналисти и учени в подземията на СБУ без съд и присъда..
    ЕС не видя 6-12 годишни нацистки лагери за обучение на бъдещи хитлеристчета, учени да режат глави и стрелят с автомати-ДЕЦА в нацистка Бандерия.
    ЕС не видя, имената на нацистките колаборационисти Шухевич и Бандера улици и стадиони.

    Коментиран от #21

  • 10 Ха на бас

    97 28 Отговор
    Руский цар е на земята
    най-велик, над всички пръв;
    русите са наши братя,
    наша плът и наша кръв.

    Кат Русия няма втора
    тъй могъща на света;
    тя е нашата опора,
    тя е нашта висота!

    Руска сила, руска воля,
    руска кръв и руский пот
    ще избавят от неволя
    наший падналий народ.

    Коментиран от #86

  • 11 Пръц

    63 16 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Ако в България живеят дебили то в Кралството и Германия не са идиоти .

    Коментиран от #12, #88

  • 12 Госあ

    27 94 Отговор

    До коментар #11 от "Пръц":

    Без да обиждам руския народ, проблема е, че Русия я управляват идиоти.

    Коментиран от #14, #23, #24

  • 13 Хаха

    21 57 Отговор

    До коментар #3 от "Коректен анализ":

    Двама са дежурни с много уреди и .. рубли за смет, русороби личат си явно
  • 14 Николай

    18 63 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Защо мужиците са виновни в психиатрията избират за врач ндк лудия Заслужават си съдбата,но изнасят лудост ,завзеха Крим, Донбас ще им е за последно

    Коментиран от #25

  • 15 Ритай Бандера до Берлин

    34 17 Отговор
    Стигнеш ли там,подхващай онова с мустачките,пътя е векторен!

    Коментиран от #37

  • 16 С две думи

    103 20 Отговор
    Путин много пъти е доказвал,че е играч номер 1....и резултата няма да е 1-0 а вече отива към 20-0 ...Просто е стратег,умен,адекватен и има държавнически навици-работи за страната си.И може да си го позволи-Русия е суверенна държава.Какъвто и натиск да има срещу Кремъл-огъване няма да има...-родолюбци са!!! За разлика от останалите нео-либерални политици.Това е реалито накрадко-харесва ли ни или не...

    Коментиран от #18

  • 17 Елеонора Митрофанова

    18 80 Отговор
    Путинизмът е новата форма на нацизма на Владимир Владимирович Путлер.
  • 18 и не само това

    38 20 Отговор

    До коментар #16 от "С две думи":

    Висшият космически разум е с Русия

    Коментиран от #22

  • 19 Отново антируска пропаганда....

    67 17 Отговор
    Грузия започна. ....получи си го.Украйна започна анти руска дейност срещу това си население от 2000 г.Има ли държава с 100% чистота?Няма.Ами бе въпрос на време да поиска да се махнат хората от Украйна която ги дискриминирана. Ще дам пример със страната на баските която е в Испания и франция.В момента има пълна свобода за езикът и културата им.Цветуща територия за бизнес и туризъм.Но преди 20-30 години имаше напрежение заради опитите да се преториански това своеобразно население.Дадоха им пълна свобода и няма пробреми (живея там).Какъв бе проблема за Украйна да си обединят народа .Няма.То революции,то преврати,то възраждане на фашистите помагали на Хитлер.Така че руснаците в Украйна ги пишете бегали.Умряха много руснаци от украински снаряди и мини.Украйна вече е минало за тях.
  • 20 Гост

    70 19 Отговор
    Аналлизаторът доста послъгва!
    Значи, всички войски на границата с Украина са там в случай, че Зеленикаквия шут и нацистите от азов решат да започнат избиване на жителите на Донбас и Луганск.
    Ако започнат, ще завършат само след минути... Руснаците само чакат повод, за да изтрият от лицето на земята всички нацисти във военни униформи на фронтовата линия, и това не е шега.
  • 21 един друг

    22 87 Отговор

    До коментар #9 от "Докога":

    Пълен фейк!Това е руската пропаганда, която ви промива и малкото останал мозък.Трябва арест на всички руски тролове и белене, в краен случай депортиране в "рая" на Путин.България е член на ЕС и НАТО, искате, не искате ще трябва да го приемете и да си мълчите.

    Коментиран от #32, #41

  • 22 Great

    16 64 Отговор

    До коментар #18 от "и не само това":

    Руски ненормални твари,отврат

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пръц

    54 14 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Запиши се добриволец и отиди в Окрайна да се биеш за демокрация и свобода на Крим и Руския народ.Толкова е лесно.В Сирия се събраха главорези от цял свят.И ти можеш да станеш герой на фронта в Дебалцово
  • 25 Госあ

    39 15 Отговор

    До коментар #14 от "Николай":

    Защото руската душа е велика. Различна от консуматорите и туристите на запад. Руската наука, култура и инженерна мисъл е велика. Но простолюдието не прави изключение. Маса. Като навсякъде.
  • 26 Защо

    72 14 Отговор
    Защо ЕС не видя:
    Спряната вода от Харков Бандерия за Крим и тровенето и геноцида над населението в Крим, включително и деца-ддърветата бяха с пепел, линейките не можеха да прибират пострадалите.
    Защо ЕС не видя спреният ток-терористичен акт на Донбас.
    Защо ЕС не видя терористичните актове в Крим, спрени от Русия, включително и моста.
    Защо ЕС не видя Нюланд псуваща като каруцар ЕС и нацистките свастики на Майдана.
    Защо ЕС не видя спреният терористичен акт за тровенето на водоизточници от Бандерия.
    Защо ЕС не видя деца сирачета в нацистка Бандерия принудени да копаят окопи.
  • 27 1234

    55 16 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Към изброените гейове, ако прибавим и теб, се оформя страшна сила, която може да организира гейпарад в Киев, където да дрънка страпони и анални тапи!

    Коментиран от #31

  • 28 Защо

    59 14 Отговор
    Защо ЕС не видя окървавените Православни Духовници и свастиките на църквите, пребитите православни вярващи.
    Защо ЕС не видя горенето и забраната на руски книги и автори.
    На убитите в подземията на СБУ антинацистки лекари, учени, журналисти, преподаватели, защо.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Софиянец

    13 50 Отговор
    Това е стратегията на ватниците, 76 години не ги удариха защо сега!? И са прави, западът не иска война, но май този път нямат друг избор.
  • 31 Госあ

    13 50 Отговор

    До коментар #27 от "1234":

    Не ве бацка, има професионалисти за таа работа, машини....аз съм професионалист в друга сфера. Ти май си мислиш че боя се води със щикове? Описах ти ситуацията, която е известна и на путя и на целия свят. джуджето само дрънка железо за одобрение на приматите.
  • 32 Трибунал

    57 15 Отговор

    До коментар #21 от "един друг":

    Тези факти са документирани от френски, американски и италиански журналисти, ОССЕ.
    Няма къде да се скриете "убийци на деца" Ющенко, Порошенко, Зеленски.
    Забранени касетъчни и фосфорни снаряди.
    Ще има международен трибунал за военнопрестъпниците в Бандерия и колаборационистите им.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Крум

    66 17 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    То защото руските ракети не стигат до Лондон и Париж!!!! Разликата е,че разглезените, така наречени богати демокрации не им се воюва и не искат да търпят лишения! Но погрешно мислят ,че Русия е да кажем Сирия! През годините много са искали да я превземат,но всеки знае как е завършвало това! А е много смешно как всички квичат , но гледат да седят надалеч и никоя от т.н. "велики демокрации" не смее да излезе сама напред ,а се крият в "тълпата" от нато,ЕС и т.н. Защото знаят,че повечето от тях руснаците ще ги бият само с военния си оркестъра!! ! Смешници!

    Коментиран от #36, #38

  • 35 ТОЧКАТА

    46 14 Отговор
    Путин опъва ЧЕРВЕНАТА ЛИНИЯ!!!!Ако я прекрачите,да знаете какво ви очаква!!!!!!досега само западът НАСТЪПВА към руските граници и Русия е ПРИНУДЕНА!!!!!да ОТГОВАРЯ!!!!!...КАкто и сега ТОВА е ОТГОВОР на най мащабните учения на натю от 30г насам!!!!!!!!плюс радикално противопоставяне с гонене на дипломати,санкции и обвинения!!!!!!!А за ,,ученията,, които всъщност проектират АТАКА !!!нито дума ,никъде...И само ,,ревът,, на нашите атланти който искат не Румъния а ТРЕТА!!!!/единствено число!!!/ да има свобода НА ДЕЙСТВИЕ!!!!!!!повдига малко завесата......отврат работа,отврат....
  • 36 Госあ

    14 34 Отговор

    До коментар #34 от "Крум":

    Май пропускаш факта, че досега Русия е била съюзник на т.нар. демокрации. Които и аз не понасям, но определено са по добре от дивия олигархичен капитализъм който цари в Русия.

    Коментиран от #39, #42, #47

  • 37 Хаха

    13 25 Отговор

    До коментар #15 от "Ритай Бандера до Берлин":

    Руснак ритнат в главата Вовата също
  • 38 Другаря Христов е руски патриот

    12 34 Отговор

    До коментар #34 от "Крум":

    Руските ракети ще избухнат в Русия, всичко е отиграно Операция Снежок две

    Коментиран от #40

  • 39 Крум

    40 14 Отговор

    До коментар #36 от "Госあ":

    Доста е спорно това до колко са били съюзници! Но демокрациите не само прекалиха ами направо се оляха! Имам чувството,че дори и някой да не може да спи, пак ще обвинят Путин! Но в едно успяха, разделиха народ,които е източноправославен има една история....накараха ги да се бият помежду си....ето това представляват англосаксонските държави!
  • 40 Крум

    13 12 Отговор

    До коментар #38 от "Другаря Христов е руски патриот":

    Ще поживеем и ще видим!
  • 41 До единидиот

    47 13 Отговор

    До коментар #21 от "един друг":

    Кой е питал българския народ да ли иска Нато? Твърдите че има демокрация, ако я има да се направи референдум в България и да се попита народа, но не смеят, питаш ли се защо? Защото ще се гласува против Нато.
  • 42 ти си

    17 13 Отговор

    До коментар #36 от "Госあ":

    един от най- големите "разбирачи" в този форум, но често сам себе си не разбираш...

    Коментиран от #44

  • 43 смях

    15 35 Отговор
    И Хитлер на времето мислеше, че е много напред и все побеждава, но резултата го видяхме. Русия ще последва съдбата на СССР и полуразпада в който е сега ще стане пълен следващите десетилетия. Там няма нищо освен шепа олигарси и оръжия, които обаче остаряват с всеки изминал ден. След 20 години 95% от тях ще стават само за скрап.

    Коментиран от #49

  • 44 Госあ

    15 18 Отговор

    До коментар #42 от "ти си":

    Толкова ли е трудно да разбереш, че не харесвам несправедливостта. Несправедливо е, да има крайно богати и крайно бедни, а още по несправедливо е крайно богатите да нямат абсолютно никакъв принос към човечеството и дори напротив, да вредят. Несправедливо е да тормозиш съседите си и да присвояваш територии, несправедливо е да се експлоатира планетата без всякаква мисъл за идните поколения. Не са много нещата които трябва да се коригират.

    Коментиран от #85

  • 45 Без коментар

    15 27 Отговор
    Путин е убиец!

    Коментиран от #46

  • 46 ТАБСО

    19 13 Отговор

    До коментар #45 от "Без коментар":

    И тоо не се е прибрал за вечерната проверка на 4 км..
  • 47 Ха ха ха ха

    29 13 Отговор

    До коментар #36 от "Госあ":

    Сладур, олигархичен капитализъм или наречен още неолиберализъ, корпоративен капитализъм в момента цари навсякъде. Няма никъде демокрация в момента. Самата система неолиберализъм отхвърля демокрацията. Неолиберализма е въведен от Рейгън в щатите, а в Европа навлиза 90-те години на миналия век! И точно неолиберализма доведе светът до фалит!
    Така, че когато не знаеш в каква система живееш дори ти самият:))) по-добре си замълчи, отколкото даа будиш смях тук.

    Коментиран от #50, #53

  • 48 Госあ

    11 29 Отговор

    До коментар #7 от "Вова император":

    Студа, блатата,монголите, англичаните и американците тоя път няма да спасят Русия. вовката го знае пределно ясно. Но няма да се учудя ако жертва народа си.

    Коментиран от #52

  • 49 Георги

    26 13 Отговор

    До коментар #43 от "смях":

    Грешиш! Там има стегнат народ, обединен около Путин, и нямащ нищо пбщо с разложената либерално-джендърска "демократична", уяла се с хамбургери, майонеза, кетчуп, чипс, Кока-Кола затлъстяла и не ставаща за нищо глупава "сива" маса. Дори шепата руски олигарси са подчинени не общата кауза. И този, който говори само Русия е невежа. По-точно е да се употребва Руска ФЕДЕРАЦИЯ. А тези, които стравнават РФ със СССР са направо неграмотни.
  • 50 Госあ

    12 19 Отговор

    До коментар #47 от "Ха ха ха ха":

    Айде да не ми обяснаваш световното положение, става ли? Щото неолиберализма който царял навсякъде в скандинавските страни е по различен от Русия. К'во ше каеш? М ? И този в Япония е по различен от този в Китай -т'ва моето момче моа ти го кажа от първа ръка.

    Коментиран от #57

  • 51 Диверсант

    18 12 Отговор
    За информация на еврогейските соросоиди в Чалгария.. В Донбас има италианци доброволци, които се бият срещу укрите.. Журналистка ги пита ДОБРЕ ДЕ, ИТАЛИЯ Е ЧЛЕН НА НАТО, ВИЕ СТЕ ИТАЛИАНЦИ, АКО НАТО ВЛЕЗЕ ДА ЗАЩИТИ УКРАЙНА КАКВО ПРАВИТЕ...... Отговор.... ТОВА НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА ЖИЕЕЕ МИРНО ЩЕ ГО ЗАЩИТИМ.., Ако влезнат и чеченските изобщо няма да има нужда от Вовата
  • 52 Георгиев

    25 13 Отговор

    До коментар #48 от "Госあ":

    Грешиш! Руският народ ще се жертва за Вовата, защото той, за разлика от крадливите гербаджии, които направиха България колониялна държава на САЩ и ЕС, мисли за НЕЗАВИСИМОСТТА на своята родина!
  • 53 Госあ

    13 8 Отговор

    До коментар #47 от "Ха ха ха ха":

    А, само вова нема да фалира, щото събира злато. Нали икономисте? Хахахаха хахахаха

    Коментиран от #56

  • 54 Госあ

    12 10 Отговор
    Между другото, путьовците сте по забавни от кауфеновете хахахаха
  • 55 СЛОНА

    14 14 Отговор
    ДА ПИТАМ ДА НЕ СТАНЕ ТАКА КАК САНИ ОСВОБОЖДАВАЛИ ДВА ПЪТИ ВЕДНЪЖ ОТ ТУРЦИТЕ И ВЕДНЪЖ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ ДА НИ ОСВБОДЯТ И ТРЕТИ ПЪТ ОТ КРАВАРИТЕ ,ОТ НАТО И ОТ ЕС ТОВА Е МОЯТ ИНТЕРЕС НЕКА СТАНЕ ОЩЕ ДНЕС
  • 56 Ха ха ха ха

    16 13 Отговор

    До коментар #53 от "Госあ":

    Абе остави го Вова :) ти сигурно и на сън се сепкаш от тоя Вова, щом само той ти в в главето. Да не вземеш да халюцинираш и да рипнеш от някой "джам"? :))))
    Кажи сега другото... Викаш в Русия имало олигархичен капитализъм, а на Запад к"во? Демокрация? :))) Оф, как може да сте толкова зат@раляс@ни?

    Коментиран от #58

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Госあ

    12 18 Отговор

    До коментар #56 от "Ха ха ха ха":

    Определено стандарта на живот в целия ЕС включително с България и Румъния е по висок от Русия. Сравнението между водещите Германия и Франция по отделно с Русия е нелепо. А пък Норвегия с Русия- смехотворно. Между Франция и Норвегия могат да се изброят страни като Холандия, Белгия, Люксембург (или така известния Бенелюкс) , Дания, Швеция...

    Коментиран от #60

  • 59 Госあ

    12 8 Отговор

    До коментар #57 от "Ха ха ха ха":

    Първо, не ме виждаш. Второ, не ти обяснявам аз, а ти на мен :)))

    Коментиран от #62

  • 60 Ха ха ха ха

    17 13 Отговор

    До коментар #58 от "Госあ":

    Стандарта на живот на нашите кредитни милионери от недалечното минало, също беше по-висок от примерно...... на един редови инженер! Запада в момента живее на версия. Няма страна в ЕС на която дълга й да не надхвърля 100% от БВП.
    Може би само България е изключение! Така, че да ми хвалиш на кой, който живее от заеми, че имал висок стандарт,а всъщност е фалирал... си е направо налудничево!
    И въпреки, че Запада от десетилетия източва ресурсите на цял един континент, сиреч живееше от кражби и пак фалира:)))
    Само кьорав не вижда, че в Европа всичко е на разпад, а Русия се развива.
    Съжалявам, това е истината, независимо дали ни харесва или не! И не ме нарича русофил, защото не съм.

    Коментиран от #61, #71

  • 61 Госあ

    11 10 Отговор

    До коментар #60 от "Ха ха ха ха":

    Аз ти казах, че само вовата няма да фалира, щото събира злато :))) Бедните инженери и оядените олигарси не са в Германия, а в Русия ;) Богатите руски инженери и лекари са в Германия :)))

    Коментиран от #64

  • 62 Ха ха ха ха

    7 9 Отговор

    До коментар #59 от "Госあ":

    Еееее, как не ми обясняваш ти? Това къде какъв бил неолиберализма, не е ли обяснение? :))))

    Коментиран от #63

  • 63 Госあ

    12 5 Отговор

    До коментар #62 от "Ха ха ха ха":

    Японците изпратиха по живо по здраво Фукуяма да обяснява неолиберализма в САЩ ;)

    Коментиран от #65

  • 64 Ха ха ха ха

    18 13 Отговор

    До коментар #61 от "Госあ":

    Като не разбираш защо взимаш отношение? Не ми се пише сега да ти обяснявам, но само накратко : в момента благодарение на тази система цяла Европа, или ЕС работи или НЕ работи за Германия! И въпреки това, Германия дълга й наближава 100% от БВП! Сиреч дълга надхвърли ли 40% от БВП, означава, че с икономиката нещо не е наред на дадената държава! А всички останали държави от ЕС са под вода:)))
    Няма вече руски инженери, лекари по Германия или щатите, защото там всичко е на разпад,и всичко се изнесе. Щом не виждаш истината, че Русия се развива с такива темпове, въпреки спънки те от подритващите все още в предсмъртна агония Западен свят, значи мнението ти е субективно. Което значи, че не струва! Когато се научиш, въпреки всичко да даваш обективно мнение, тогава се изказва у форумите. До тогава ще бъдеш наричан просто "трол"!

    Коментиран от #76

  • 65 Ха ха ха ха

    7 10 Отговор

    До коментар #63 от "Госあ":

    Абе ясен си ми, че нищо не разбираш за този корпоративен капитализъм. Как работи, защо Рейгън замени либерализма с олигархичния капитализъм:))) затова по-добре си замълчи.

    Коментиран от #73

  • 66 Мой

    9 9 Отговор
    Всичко е заради желанието на Украйна да влезе в НАТО, или на НАТО да влезе в Украйна, не съм убеден как е правилно да се каже. Разбирам действията на Руснаците и макар, че са безпардонни агресори, мисля, че и аз на тяхно място щях да направя същото.
  • 67 Цецо

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "Yamaha":

    Истина е,след дъжд от високоточни ракети танковете се превръщат в локви разтопен метал и аз съм гледал в ютюб,на мен чичо ми беше военен до 1992 година.Били на съвместно учение на голям полигон на който мишените били стари танкове и бронетранспортьори запълнени с бетон по които първо стреляли танковете и оръдията.почти нищо им нямало на мишените.След това ракетни войски,каза тез ракети като започнаха да падат земята започна да ври като разтопена,след това отиват на оглед ,от мишените останал само прах от бетона който е бил излят вътре в танковете а метала бронята всичко разтопено в локва бълбукаща стомана, самата почва около локвите-танкове-мишени тлеела като тютюн на дълбочина 20 сантиметра.Казали им че са експериментални ракети и това е преди 35 години.А за онези ракети които нарязаха заради НАТО ми каза че са много стари и затова са ги шътнали,на тяхно място имало много по модерни.
  • 68 Шаран БГ

    18 12 Отговор
    Западът като не иска война , какъв го дири на западната руска граница ???
    Още докато руснаците си изтеглят войските от средноевропейските
    страни, на тяхно място цъфнаха миролюбивото НАТО с всичките си новонатовски съюзници, като България ...например.
    Колко са бойните кораби на САЩ в Черно море и какво търсят там, освен мир и любов !?
    Жалко за украинският народ, който отново е " на топа на устата"
    Вероятно няма вече живи свидетели от Втората война в Киев, а сегашните управници на Украйна вероятно са като нашите - гола вода като държавници и сериозни консуматори на финикийски знаци . Тях " хем ги сърби, хем ги боли", но няма как да не играят по свирката на САЩ - икономическият убиец !!
  • 69 Хохълът.

    7 11 Отговор
    Давай брат,Путин,,Давай в атака!!..Да почистим Украйна от бандеровците.и натовците...Не се прави на срамежлив...Делим Украйна на две,,и сме доволни..И тогава всичко ще се кротнат ..
  • 70 макробиолог

    6 13 Отговор
    Лошо другари атлантици,гумените ракети от анимац филмчета на путин са вече на бойна служба...до 7-8години китай ще почне да произвежда не само памперсите ами и пушкалата на натовските държави....ко праим?..
  • 71 Госあ

    12 1 Отговор

    До коментар #60 от "Ха ха ха ха":

    Доб'р утро, с уточнението, че кредитните милионери не връщат кредитите. Затова са кредитни милионери :))). И кредитите им със сигурност не са от Русия :)))
  • 72 ТИ ДА ВИДИШ

    12 12 Отговор
    Интересно защо руснаците струпват войски на собствените си граници, като толкова натовска войска ги пази тия граници!!!...........

    ………"Въоръжените сили на Република България се подготвят за участие в най-мащабните за 2021 г. учения „Defender Europe 21“ и „Steadfast Defender -21“, които ще се проведат в периода май-юни 2021 г. под ръководството на Командването на Сухопътните войски на САЩ за Европа и Африка и на Щаба на Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа, съобщиха от МО. „Defender Europe - 21“ включва серия от свързани учения, разделени по време, място и фази и ще се проведе основно в Черноморския регион на Балканите и Естония. Започва през март с предислоциране на сили и средства по море от САЩ до 8 европейски държави и ще продължи до средата на юни 2021 г. В него ще участват над 30 000 военнослужещи от 26 държави-членки на НАТО и страни-партньори.“
    .......
    А иначе.... какво налагаше постоянното разширяване на Нато на Изток, след края на студената война?
    Как това притискане и обграждане на Русия се тълкува, ако не цели унищожаването и?
    И как следва да реагират руснаците?
    Вина за днешното състояние на света имат САЩ и похода им за повсеместно налагане на "демократични ценности".

    Коментиран от #82, #84

  • 73 Госあ

    13 11 Отговор

    До коментар #65 от "Ха ха ха ха":

    Между другото, няма нищо лошо в т.нар корпоративен капитализъм, когато има държавен контрол и социална политика. Това си е фашизъм. Доказано най добрата система. На практика това е и комунизма в Китай. Затова е този ръст и бедните намаляват. В Русия обаче, корпоративния капитализъм е без държавен контрол и социална политика. Айде не ми ги хвали руснаците. Горките.
  • 74 само да кажа

    13 11 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    че има един мъничък проблем-всичките тези "ядрени "ракети първо трябва да пристигнат в Русия!Колкото до това да наричаш Путин "путя",издаваш безсилието си и получаваш някакъв инфантилен оргазъм!А полюции получаваш ли?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Госあ

    11 12 Отговор

    До коментар #64 от "Ха ха ха ха":

    само путя нема да фалира, щото събира злато, нали ? Хахахаха На кой ги дължи тия пари Германия? На путя ли ? Хахахаха Международна икономика братчед, от която Русия е изолирана. И ке продължи да бъде. Добре че продават земи на китайците. Като у средновековието. Хахахаха
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ОСТАП БЕНДЕР

    3 3 Отговор
    САМО БОЙКО КОЙТО Е ХОДИЛ НА КИНО СЪС СЛАВИ МОЖЕ ДА ВЪВЕДЕ РЕД В УКРАЙНА АФГАНИСТАН СИРИЯ И ЛИБИЯ , КАТО НАСЪСКА ПОМИЯРА СИ СРЕЩУ БАЙДЪН И НЕГОВИТЕ ПОДЛОГИ , ТОЕСТ КЪМ СЕБЕ СИ !
  • 79 Георги Ненов

    11 8 Отговор
    Ами Украйна да разположи ядрени ракети, които да достигат Москва и ентусиазма на ватенките ще спадне.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Kcaniba

    5 12 Отговор
    ....Преди нахлуването на Вермахта в Судетската област...
    Общо взето пропагендна статийка!
    При положение че в Украина има гражданска война, по редно би било да са сравни с помоща на СССР на Испания през гражданската им война 1936-1938!!!
  • 82 Антон

    3 10 Отговор

    До коментар #72 от "ТИ ДА ВИДИШ":

    Този коментар е в пъти по-смислен от дебилната статия :)
  • 83 гост

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Yamaha":

    Как ги мятате тия ракети, като че ли са фъстъци и бонбони! Аман от пишман анализатори, дето не знаят как се държи автомат и не са помирисвали барут.Пфу! Всякакви изпражнения се изказвате тука, без да имате даже вятър в главите.
  • 84 Стратег

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "ТИ ДА ВИДИШ":

    И като гледаш, какво си видял. Знаеш ли че Крим изпитва големи проблеми с водата, а една бърза офанзива ще откъсне едно голямо парче от Украйна и ще осигури сухопътен коридор към Крим.Освен това се решава проблема с Мариупол , който на практика прави Азов вътрешно море , в което Русия да прави каквото си иска. Така че Донецк и Луганск са само предтекст за решаването на един по-голям пъзел. Ако отворите която и да е географска карта и малко се замислите, веднага проличават намеренията на Русия. Колкото до тая простотия с НАТОвските войски...не ме разсмивай бе. Толкова са много, че руските полкове ще ги прегазят за часове само.
  • 85 Стратег

    3 5 Отговор

    До коментар #44 от "Госあ":

    Абе какво им обясняваш на кухите лейки. Тва са хора с кокал на вместо мозък. Ако не си съгласен с тях , значи си против тях. Имат първосигнално мислене на говеда. А се съмнявам, че май говедата имат повече мозък от тях.

    Коментиран от #90

  • 86 Домати с лук

    2 14 Отговор

    До коментар #10 от "Ха на бас":

    СЛАВА НА РУСИЯ!
    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #92, #93

  • 87 Наблюдател

    4 9 Отговор
    Всичко това с което Запада обвинява Русия за Донбас, Луганск....обаче го направи на практика преди това в Косово! Нарича се "Удобна Амнезия" или просто лицемерие!
  • 88 ДРИС

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пръц":

    Проблемът е, че идиотите са 100% от природонаселението на рАЗИЯ, дето им викате сеструшки.
  • 89 Нордик Маймунян

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Yamaha":

    На рАЗИЯтските т.нар. ракети им трябват часове на проверка и привеждане в бояна готовност. Че по собствените им признания годни са около 80-100 носители. Инак може да гледате как едно 60% се взривяват още на старта. А тактиката на танковите клинвове е отпреди 75 години. Днишните технологии позволяват цяла танкова армия да не може да запали и да се изнесе на рубежа за атака. Останалото е работа на "Апачите" и А-10. Справка - войната в Залива, дето танковите армии на саддам бяха потрошени въпреки рАЗИЯтските инструктори. Панимайш, ушанков?
  • 90 koлибap

    1 7 Отговор

    До коментар #85 от "Стратег":

    Монкаа, ти ле си бе байнов!? Еей какво петле бе какво пиле стана...
  • 91 Цецо

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Това са пълни глупости, а ти си явно незапознат с данните. Официалните данни показват превъзходство на русия спрямо целият ЕС+Англия. Леопардите, спрямо новите Т-14-ки или Т72Б3 са слаба и стара история. А френските бойни глави, са малки и имат само защитна функция, не са настъпателни, нямат и голям обсег. Германия няма такива, защото нямат право на такива. Има само в американските бази, американски такива и то стари и тромави, които ги спират ПВО-тата.
    MBT-тата на Европа са намалели от 15000 през 2000-та година, до 5000, общо, за целият съюз. 2017-та, се почва процедура по обновяването точно на леопард-2, понеже е стар и неконкурентно способен. Ся, русия има резерв от 7000 Т72-ки, от които над 1300 са модернизирани до Т72Б3. 3000 са активни.
    Имат 450 Т-80 и още 3000 от тях на склад, имат и 350 Т-90 + 200 на склад + над 20 армати.
    Това е само чисто танково сравнение, въобще няма смисъл да се сравнява въздушна или сухопътна мощ. Наборна армия, спрямо платена. Прибави и факта, че армийте на източна Европа, половината няма да отидат на източен фронт. :)
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Забрави най

    13 2 Отговор

    До коментар #86 от "Домати с лук":

    -важното - че пyy Ткин е ху @ йло, поне според сеструшките ти. He бива така, ще ти резне надника надзирателчето!
  • 94 Ха Ха

    5 1 Отговор
    Байрактарите правят танковете на кайма. Справка Сирия, Либия, Азербайджан ....
  • 95 Готин танк

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Yamaha":

    сте фотнали, фактите, рушнята е в оргазъм. А къде са влекачите, дето ги дърпат, като угаснат на парада?!?