10 35054

В какво била „фатката”

 • бойко борисов-
 • сленг-
 • жаргон-
 • нецензурни думи

Бойко Борисов, обича да напомня, че е доктор, правил е докторантура, значи много е учил и е високо образован човек

В какво била „фатката” - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 24 април от болницата, след операция на менискуса премиерът в оставка Борисов заяви, че не вижда смисъл да се явява в Народното събрание, тъй като, по думите му, целта е няколко "истерични жени да направят патаклама".

Думата, която употреби „патаклама” е от неговия жаргонен лексикон, и означава сбиване, шумен сблъсък и разправия.

Бойко Борисов, обича да напомня, че е доктор, правил е докторантура, значи много е учил и е високо образован човек. За такава личност, още повече, която е и министър председател, се предполага, че владее изрядно българския език и граматика, говори изискано, никога не употребява жаргонни и нецензурни думи. Но нашият доскорошен Управник прави изключение. Ето мнението за него в това отношение на Валери Григоров, бивш началник на ''Гранична полиция:

"Миниcтър-прeдceдaтeлят, койтo нe упoтрeбявa бългaрcкият eзик в дoбрa пocoкa, изпoлзвa груб eзик, изпoлзвa лeкcикaтa нa улицaтa и, бих кaзaл, чe пoкaзвa eднa изключитeлнo нeгaтивнa фoрмa нa лoшo, уличнo възпитaниe".

На 4 ноември 2020г. поставен под карантина заради коронавирус той направи импровизирано обръщение към нацията във „Фейсбук“, в което даде следната рецепта как да се преборим коронавируса: "Фатката е да се пазим! Да не се заразим повече от необходимото.

Гениално прозрение, осенило го след шестмесечно закъснение.

Но тук става дума и за друго. „Фатка”, това е дума жаргон от годините на Борисовата младост. Израсъл в една от махалите на Банкя, той така и не се е отърсил от махленския жаргон, неподходящ за държавен ръководител от такъв ранг. Често използва народняшки език, диалектни и неправилни глаголни форми и изрази, като "копам" вместо копая, "айде" вместо хайде, "нема" вместо няма, "беха" вместо бяха и други.

Ето още бисери от лексикона на Падишаха.

ОНБАШИЯ

Така той нарече Стефан Данаилов „онбашия“, който седял и давал съвети. Но онбашия е турска дума и означава полицейски началник на десетина войници- заптиета, произлиза от турското он- десет. Очевидно Борисов не е запознат с точното значение на тази дума, защото работата на онбашията по онова време е била полицейска, а не да седи и да дава съвети.

КЮФТАЦИ

Кой възпитан човек, нарича кюфтетата кюфтаци? Премиерът Борисов, ето кой. На 18 ноември 2009г. той каза в парламента: „Вместо да обсъжда бюджета, опозицията яде кюфтаци”.

ПИНИЗ, ПИНИЗИ

На 27 септември 2013г., когато ГЕРБ беше в опозиция и предишният ден за трети поред отказаха да се регистрират в парламента, осуетявайки поради липсата на кворум работата му, Борисов зададе следният въпрос:

" Вчера с какъв пиниз Мишо Миков брои депутатите? С какви пинизи вчера те работиха в парламента?

За да разбере човек, какво означава жаргонната дума пиниз, трябва да се разрови в тълковните речници. Общо прието е, под пиниз да се разбира шега, майтап, но тази дума има и друго по- рядко употребявано значение, в смисъл на начин, способ, "чалъм". Че Борисов употребява думата "пиниз" във втория смисъл, става ясно от коментар на Иван Гарелов в "ПИК" за това изказване на премиера. "Той- пише Гарелов- изрича думички, които е чул от другите, но не е наясно с техния смисъл - парламентарни тактики, прийоми, политики”.

ДЪРЖАТ МЕ ЗА ШЛИФЕРА

"Държат ме ... за шлифера" - така на 4 март 2015 г. Падишахът отговори на въпроса дали причината за отказа да смени шефа на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и главния секретар на МВР не е в това, че го "държат" с компромати.

По този повод журналистката от „24часа” Диляна Цекова се опитала неуспешно да намери в Гугъл какво значи "държат ме за шлифера". Открила единствено, че думата се е употребявала основно в широко известния божествен израз "да хванеш Господ за шлифера", но никой преди Борисов не е повдигал пред българския народ темата за своя персонален "шлифер". Това откритие води до извода според нея, че Генерал Борисов заслужава да му се признае авторството, а от друга - изречението вече трябва да се разглежда като афоризъм (такова, което изразява житейска мъдрост, сентенция, различава се от поговорката и пословицата по това, че не е народна мъдрост, а изказва мъдростта на своя автор). Та казва тя, един ден афоризмите на премиера ще се изучават в училище.

ИНГИЛИЦИ

Тази дума едва ли е позната на по- младото поколение, а и интелигентната част от по-старото поколение не използва тази дума, която означава „тарикатлъци”, „номера”. Ето какво каза той на 17 ноември 2016г. след среща с президента Плевнелиев: "Преди две години мислите ли, че ми се управляваше с Радан Кънев, с Валери Симеонов, с Първанов. Какво страшно има? Нищо няма страшно. Направете правителство, влезте, управлявайте, ние сме в парламента, няма да ви правим ингилъци."

ПУНТА МАРА

И тази дума е малко известна на младото поколение, че и на по- възрастни българи, защото е жаргон, битовизъм, означава нещо привидна, неистинско.

На 11 април 2019г. по повод искането за оставка на Цветанов : „Нe мoжe тoй дa пoдaвa ocтaвкa, дa нaпуcкa прeдceдaтeлcкoтo мяcтo нa пaрлaмeнтaрнa кoмиcия и дa излизa oт Нaрoднoтo cъбрaниe, a caмo някoлкo дни пo-къcнo дa ce връщa. Тoвa cякaш пoкaзвa, чe e билo eднo „Пунтa Мaрa“.

УЙДУРМА

На 1 ноември 2019г. Падишахът каза пред БТВ: „Мая Манолова подготвяла ромската уйдурма срещу Фандъкова”.

Съгласно тълковния речник уйдурма е натъкмена версия, нещо нагласено нарочно, лъжлива история или машинация. Така че не е ясно, какво точно иска да каже Борисов употребявайки тази дума.

СБИРТОК

В същото изказване за Манолова от 1 ноември 2019г. според него около Манолова имало не екип, а "сбирток от физически нечистоплътни хора във физическия смисъл, не се къпят".

„Сбирток” е долнопробен жаргон, неизвинителен от устата на премира по отношение на политически опонент. Доста грубо и непочтително е твърдението му, че хората около нея са физически нечистоплътни хора във физическия смисъл, не се къпели. Откъде знае той, че не се къпят, да не е надничал в домовете им, или да ги е помирисвал?

ГЛАВАНАЦИ

„Главанаци, главанаци.... Имам чувството, че го правят нарочно". Така на 13 септември 2019г. Борисов нарече ръководството на БНТ във връзка с отстраняването на водещата сутрешния блок Силвия Великова.

Главанак е рядко употребявана архаична дума. Идва от "глава" и означава човек с голяма глава, но тъп. В този случай Борисов изглежда даде точно определение на онези шефове на БНТ, които се натегнаха и, без да им е поръчано се опитаха за затворят устата на популярната и известна с критични коментари журналистка.

ТУЛУПИ

Тази жаргонна дума Борисов употреби на 3 май 2020г., дата обявена за Международен ден за свобода на медиите. Премиерът се нахвърли нахвърли върху журналистите, че му задават въпроси: "Някои тулупи спят до обЕд и после ми пишат есемеси, нахалници!".

Веднага след произнасянето и, интернетът беше атакуван от хиляди любопитни българи, които искаха да разберат какво значи тази дума. Тулуп има различни значения, като дебела зимна дреха, глупав човек и скок във фигурното пързаляне- в социалните мрежи веднага се появи колаж на Борисов като фигурист, изпълняващ “троен тулуп”. В този случай премиерът очевидно под тулуп разбира мързеливци, ленивци, които нищо не вършат а спят до обяд. Но думата според него може ида означава дебелак, охранен мъж, ако се съди по една друга негова употреба на тази дума на 3 ноември 2019 г. в избирателната секция в Банкя, където се обръща към свой познат с думите “Марио, това ти ли си бе? Мале, какъв тулуп си станал! Храниш се добре!”

МИСИРКИ

Мисирката е диалектна дума за пуйка, но в смисъла, по който я употреби Падишаха на 4 февруари 2020г. по отношение журналистки, които го питаха защо е уволнил зам. министър, тя прозвуча подигравателно и обидно." И ето вие, като някакви мисирки тука тичате „трлюлю-трлюлю-трлюлю“. Какво ме гоните катооо…“ отряза ги той.

Така Падишахът стана кръстник на ново определение на думата журналистка в хумористичния български лексикон и нищо чудно в българския тълковен речник под "мисирка", освен пуйка да се появи и определението журналистка.

МОШЕНГИЯ

На 20 февруари 2021 г. По време на поредна инспекция Падишахът запита шеговито финансовия министър Кирил Ананиев: “Киро, ти да не си направил някаква мошенгия?“.

Мошенгия е рядко употребявана жаргонна дума, тя е свидетелство за богатия арсенал от жаргонни думи, които българския премиер употребява.

Народняшки и махленски език, той употребява по различни поводи. Като през юни 2011г., преди церемония за откриване на ремонтирания път към Брезник, когато се обръща към кметицата с думите “Ела да те цунем”. Или със следното изказано образно мнение по повод атаките към вътрешния министър на 18 ноември 2010г.: "Да мачкаш Цветанов, е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш".

На 17 април 2016г. на среща с актива на партията на работна среща в НДК Падишаха предупреди : "Ако докопам някого от вас (в корупция) милост няма". Толкова години обаче България е най- корумпираната държава в Европа, а той още никого не е докопал! Заплахата му, с използване хайлашката дума „докопам” е за публична консумация, корупцията е част от модела на управление на държавата под негово ръководство.

На 9 май 2016г. пред бТВ той каза::"Сега на никой не му е мила държавата, всеки си гледа партията и остава аз и ГЕРБ да се гърчим ежедневно под искания”.

Що за дума е избрал- всеки иска нещо, а той се гърчи ли гърчи...

На 17 декември 2016г. по отношение на критиките на Нинова на неговото управление каза: „И аз съм убеден, че ще дойде време тези плювни да се чудят как да ги излижат."

Тази смрадлива дума думи не заслужава коментар.

В изтеклия запис от 12 юни 2020г., в който коментира Караянчева употребява думата "дупара", жаргонно наименование на задни части, станало популярно във вулгарната песен на чалга певицата Гери Никол, която показвайки разголените си задни части пее: "Яката дупара, яката дупара, кой ще я бара, кой ще я бара".

Борисов е специалист и в употребата на вулгарни цинизми. Произнася ги не на открито пред обществото, а пред тесен кръг доверени лица, но те стават понякога публично достояние поради записи, които са изтекли в интернета. Ще го цитираме, като илюстрация на неговия пъстър израз в това отношение. Така на 12 юни 2020г. в You Tube беше качен споменатия по- горе запис на негов телефонен разговор, в който той казва: "Просто Цвета да каже „Аз съм проста кърджалийска пу.ка и не мога да правя разлика между „масово изтребление” и „геноцид“… В записа има и други бисери, на едно място казва: "и съм ги на.бал с двеста – тези чужденци, премиери… и сега като усетиха, че съм им го вкарал, аз съм се оправил... Мама му да еба..., язък. … То се набутало вече у дупарата… и викам …какви пари искате, мама му да еба".

В изрекъл в публичното пространство на 29 юли 2020г. запис на разговор на премиера, предполагаемо с Томислав Дончев, Падишахът изговаря куп цинизми и псувни. Ето ги:

„….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек к.р се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един к.р.

… Да си ебе пу.ката майчина! Аз питам сега защо вдигаме тоа правилния данък… Не мое ли юни да се дигне…

----Я да си ебат майката!”.

Ето какво е мнението за изказа на премиера в оставка на езиковедката Проф. Мария Спасова, и то изказано още в далечната 2012г.: „ Клакьорите му ръкопляскат и ахкат: „Какъв език на народа, колко е разбираем и близък.“ Е, ако трябва да съм честна, той говори като гамен. Езикът му е езикът на улицата, на юмручните юнаци, на хората, които искат да покажат непукизъм и налагат мисленето „мен не ме интересува кой как ще ме възприеме, защото съм еди-кой си”. Журналистът от от в-к „Сега“ Светослав Терзиев, който подобно на Ал. Йорданов определи Падишаха като съвременен бай- Ганьо, на 12 март 2020г. в в статията си „Барба Ганьос е неизтребим“ (барба Ганьос- наименование на книгата на Алеко Константинов за бай Ганьо, издадена в превод в Гърция) пише:: “При него, както и при Бай Ганьо, запасът от чужди думи е оскъден”. А според журналиста и публициста Тодор Коруев "в плещенето на премиера има не само словесен разгул и безпорядък, не само имитиране на народност, в него щедро се изсипват безпардонност, самодоволство, нарцисизъм, дори триумфализъм. Като ямите по пътищата зеят пропуските в правоговора му, наследил още от времето, когато ходел насила с червена връзка. А честичко в акта на говорене връзката между говорния апарат и мозъчния център е прекъсната".

От изложените примери се налага извода, че Борисов не е научил едно важно нещо- че ако не искаш да се излагаш и хората да те смятат за простак, "фатката" е да говориш на приличен български език, без ругатни и цинизми, даже и в тесен кръг.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 84 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 2 Ххх

  91 7 Отговор
  Баце, Дано ти разрешат в килията да си вземеш нощното шкафче, да не те мислим докато си гниеш..
 • 3 Бойкоооооо

  81 7 Отговор
  Падна вече

  Коментиран от #43

 • 4 Рап

  66 14 Отговор
  Той е прост,но и ние сме прости! Това го доказва 45 НС!

  Коментиран от #53

 • 5 вижда се

  94 8 Отговор
  Толкова голям иди -от в света не се е раждал и никога няма да се роди
 • 6 сигурно

  65 7 Отговор
  В затвора и други красиви мурафети ще научи !!!

 • 7 сЛенГ

  13 66 Отговор
  Доста аутистичен анализ/статия. Като няма за какво да пишете, поне си спестете простотиите.
 • 8 Си ган

  15 51 Отговор
  До авторчето - следващият път извади повечето бисери на плешивия през годините, че нали е следващият премиер, дал е дума...
 • 9 Справедливост

  52 5 Отговор
  АБЕ,КЪДЕ СЕ СКРИ ДНЕС НАШИЯ ОПЕРИРАН ГЕНИЙ? НЯМА СЕВДА,ЛАЙФЧЕТА И НЕ РЪСИ ГЛУПОСТИ? НЯКОЙ ДА НЕ ГО Е СТРАХ ОТ РУСКИЯ СПЕЦ НАЗ-МИЛИАРДИ ИМАМЕ ДА ВРЪЩАМЕ,А РУСКОТО "РЕСТО"НЕ ПРОЩАВА??? КВО ПРАИМ СЕГА-ДА НЕ СЕ НАДРИСКАМЕ ОТ СТРАХ???
 • 10 лили

  50 5 Отговор
  Сигурен съм ,че Тиквата и Винету не е прочел !

  Коментиран от #44

 • 11 Боко 🎃

  38 5 Отговор
  Някоя гад ме е проклела и не мога да си карам джипката.
 • 12 233

  34 1 Отговор
  Помните ли като изрита Миро Найденов по кокалчетата?!?
 • 13 Стига бе

  21 2 Отговор
  На 24 април от болницата обявил. Все си мислех, че днес сме само 22 април. COPY PASTE и ура. Не можете да си вържете маратонките, ама иначе ........................ охоооооо ...... разбирачи колкото щеш. НЕма кой да бачка, а всичко друго сме го уредили ! :))
 • 14 Доктор ох боли

  35 2 Отговор
  С пари и власт може да го обявят и за космонавт кацнал на Юпитер. Те американците знаят как да го направят. Да го вземеш от казана тоя и да го направиш премиер. Колко е пр-ост.
 • 15 Здравко

  38 3 Отговор
  Прост, по-прост, най-прост, Бойко Тиквата !
 • 16 ДжафДжаф

  12 33 Отговор
  Тва да му беше кусура.От 1350г история в продължение на 1250г не е имало въобще никакви филолози, професори филолози и всякакви мързеливи твари, които да решават коя дума е прилична и коя не. За мен лично безсмислената употреба на чужди думи основно взаимствани от английският език е нещо много по-отвратително. Вземете един учебник по икономика например и махнете всички англосаксонски термини. В крайна сметка ше остане една страница смислено съдържание. Освен това никак не мога да разбера защо думи употребявани масово от народа за някои специфични анатомични части се приемат за мръсни и вулгарни, но когато са взаимствани от латински или английски всичко е ОК! Защо звучното българско К...Р да е мръсна дума, пък с пениса всичко да е ОК! Фиоложка им работа.....кажимо фиолог и повече не се разправяй с него. Друг е въпроса, че простотията на Бочко Тъпото въобще не е функция на сленга, който използва.
 • 17 антрашпиц

  25 2 Отговор
  Няма ли кой да се намери да го вкара в затвора този КАМБАЛУК?
 • 18 ГОРСКИ

  35 2 Отговор
  Хватката е тава че ни управляваше прост човек !!!!
 • 19 Анонимен

  9 1 Отговор
  Ако за миг Бог забрави, че съм парцалена кукла и ми подари парченце живот, може би нямаше да кажа всичко, за което си мисля сега... С моите сълзи ще полея розите в градината, за да усетя болка от бодлите им и нежнодт от листенцата. Разбрах, че всеки иска да бивее на върха на планетата, без да си дава сметка, че щастието е по пътя към върха. Усетих, че за да помогнеш на другия, когато е в беда, трябва да го гледаш отдолу нагоре, а не обратното. Научих толкова много от вас, хора до мен. Но всичко ще потъне в забрава и ще погине, когато ме зстворите в куфара... Тогава аз наистина ще започна да умирам. Приятели, дано не ви тежа като верига! Не чакам отговор от вас, не ми пишете! Не ме търсете! Искам само да чуете сега словата ми. И да почувствате, че нещо се променя.
 • 20 граматик

  20 1 Отговор
  ако простотията във вербалната лексика имаше степени на оценка,боко ще е професор!
 • 21 Мутант

  24 1 Отговор
  Фатката е че когато си в болница спазваш мерки за безопасност, а не обикаляш на визитация без маска и не прегръщаш чужди булки.
 • 22 Всъщност

  32 2 Отговор
  като се изключат грешната дата в началото на статията и още няколко правописни грешки от недоглеждане, всичко написано е напълно, 100% вярно. Затова и толкова хора, изключвайки платените цигани, са гласували за него на всички избори досега. Защото народът е масово опростачен от години и този говор му е близък. Станишев беше на светлинни години напред по образование, манталитет, възпитание и интелигентност, но говореше прекалено научно. Не знаеше как да се саморекламира. Отделно народната пара, дето се раздава като лукчета на децата от квартала, прави Борисов симпатичен или поне приемлив за голяма част от избирателите... Не знам дали някой специално го съветва да се държи така или сам е намерил "фатката", но му минаваше досега номерът. Определено му минаваше. А е толкова омръзнал на хората с мозък в главите. Дано повече от тях излязат да гласуват на следващите избори.

  Коментиран от #28

 • 23 Derfel

  21 1 Отговор
  Какъв поглед напред в бъдещето ... "Нa 24 aприл oт бoлницaтa, cлeд oпeрaция нa мeниcкуca прeмиeрът в ocтaвкa Бoриcoв зaяви, чe нe виждa cмиcъл дa ce явявa в Нaрoднoтo cъбрaниe, тъй кaтo, пo думитe му, цeлтa e някoлкo "иcтeрични жeни дa нaпрaвят пaтaклaмa". ... а днес сме едва 22 април ...
 • 24 Мани-мани

  3 14 Отговор
  Толкова правописни и пунктуационни грешки рядко се срещат на едно място. Ама те дипломатите наблягат повече на чуждите езици, не на българския, тц, тц...
 • 25 Станински

  22 3 Отговор
  С една дума,Тиквата си е завършен простак !? И,нищо повече !
 • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 27 БратМунаВинету

  14 0 Отговор
  ко ни занимавате с това тъпо парче ,бойчето той така се е родил ,така и ще си умре прост независимо за какъв се е имал докато е бил жив просто момче от село Банкя цял живот
 • 28 Да се вре

  8 1 Отговор

  До коментар #22 от "Всъщност":

  По принцип си прав за Боко и за образования човек,но не приемам точно Съсела да е за сравнение. Съселът няма ден трудов стаж освен като бюрократичен апаратчик и министър-председател. Дипломната му работа в Московския университет е за копчетата,петлиците и званията на висшите граждански чиновници в Русия - от там му е тръгнало все в бюрократичните мушингии да се вре. Бюрократ на разбираем език не може да говори,но виж за брюкселска зелка пасва.
 • 29 аз съм Веска

  2 19 Отговор
  НЕГОВИЯТ ЦВЕТИСТ ЕЗИК , НЕ Е НЕКУЛТУРЕН . В МОЯ ЖИТЕЙСКИ ОПИТ СЪМ РАЗБРАЛА , ЧЕ В НЕФОРМАЛЕН РАЗГОВОР , МЪЖЕТЕ СИ ГОВОРЯТ ТАКА .И НАЙ- ЛЕСНО И ПРОСТО СЕ РАЗБИРАТ . И КОЙТО НЕ ХАРЕСВА ТОЗИ НАЧИН НА КУМУНИКИРАНЕ , ДА НЕ ПРИСТЪПВА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА . ДА СИ НАМЕРИ АКАДЕМИЧНА СРЕДА , И ДА СИ ПОДАВАТ ВИСОКОПАРНИ ИЗРЕЧЕНИЯ . ПОЛИТИЦИТЕ СА ИЗБРАНИ ОТ НАРОДА , И Е ЯСНО , ЧЕ ТАКА СЕ РАЗБИРАТ .- ""ЕЙ , ОБИЧАМ ГО ТОЗ БОЙКО БЕЙ !? "
 • 30 ФЕЙК

  12 3 Отговор
  Плачете българи! Губите най- мъдрия гений на Балканите. Вие го мислите за елементарен, но той е мъдър. Плачете за доктора по всичкология, ученикът на Меркел, учителя на европейските политици. Само чуйте словото му, каква простота на изказа, каква, гениалност на словореда. С простите - проЗД, с умните - пак проЗД. Плачете, в цялата световна история като него има само един/ по- възрастните го помнят/ - Иди Амин Дада извършил геноцид спрямо собствения си народ.
 • 31 БOKo KAПУT

  2 2 Отговор
  Ало-о-о, ДС-патриотарстващите, македонският език диалект на официалния БКП-ново-български ли е?
 • 32 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

  2 10 Отговор
  НЕ Е ДОБРЕ ДА СЕ ТРИЯТ КОМЕНТАРИ....ЗАТОВА ЩЕ ГУБИТЕ ИЗБОРИТЕ ОЩЕ....10 ГОДИНИ....ВЕНСЕРЕМОС
 • 33 доказан

  12 2 Отговор
  Въобще идиот.
 • 34 НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР...

  1 9 Отговор
  И НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ НИ БИЯТ...ПОНЕЖЕ СМЕ МНОГО КУЛТУРНИ И ВЪЗПИТАНИ....ВЕНСЕРЕМОС. КАМАРАД
 • 35 НИКОГА ВЛАСТ ЗА БСП

  0 8 Отговор
  И НИКОГА ДРУГАРИ С ПРОМИТИ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ ДА НИ....УПРАВЛЯВАТ.....ВЕНСЕРЕМОС
 • 36 НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ

  4 9 Отговор
  ВСИЧКИ ВЪЗПИТАНИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ И ОБРАЗОВАНИ СА В БСП...ЗАТОВА НА ИЗБОРИ ГИ РАЗБИВАТ ОТВСЯКЪДЕ....ИЗБИРАТЕЛЯТ ГИ РАЗБИВА....А ТЕ ГОРКИТЕ МИСЛЯТ ЧЕ СА....ПОБЕДИТЕЛИ
 • 37 Бивш канадец

  11 1 Отговор
  По времето, когато Тиквун станал доктор на нЕуките, да са придобиеш тази титла се изискваше да знаеш поне един чужд език плюс руски, и поне 30% от използваната литература да е чуждоезична. Та смятайте колко е "доктор"...
 • 38 Винаги ще се намерят

  3 0 Отговор
  определено количество хора, които е подходящо да бъдат изпратени на указаното от премиера място. На първо място това е бившия ми шеф.
 • 39 име

  5 3 Отговор
  фатката я каза оная фатка по нова , че няма корона. а от какво е болен слави ? значи се крие. страхливец...честито на избирателите итн. няма такава държава. 10 бона заплата....все хубави новини.
 • 40 123+

  5 0 Отговор
  Не е правилно тълкуването за " шлифера" . Когато" чичовото" казва: Да духат супата- супа ли има предвид? Същото е и за шлифера. Има се предвид члена. Както и....хванал Бога за глоба!
 • 41 поглед

  6 1 Отговор
  БМБ взе властта накуцвайки и накуцвайки я напуска,но по важното е ,че оставя една куца България.
 • 42 112

  3 1 Отговор
  Не ИНГИЛЪЦИ. Правилното е ИНГЕЛИ – стар бургаски лаф.
 • 43 чичо

  5 6 Отговор

  До коментар #3 от "Бойкоооооо":

  Не падна,сам си тръгна.А като гледам какви мутри вкарахте в парламента,които си вдигнаха първо заплатата,ще го молете да се върне.
 • 44 чел е чел

  7 0 Отговор

  До коментар #10 от "лили":

  не Винету, а на виното етикета
 • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 46 Проблема е друг

  2 3 Отговор
  Има и нещо друго. Аз не искам политици да ме къпят с красиви думи и в същото време да не правят нищо за хората. Лицемери. Ако искат да говоряят на каруцарски език, но да вършат работа. По делата ще ги познаете. Ще видим сега какво ще стане, само да не се върнем в 90те години, тогава се говореше на изискан цензуриран български език, но нищо не се правеше за хората. Точно затова народа избра ГЕРБ на власт.

 • 47 АЙЧИБА БЕ

  3 0 Отговор
  ТОЯ ВДЪБЕНИЯ ПАК ЛИ ЩЕ ГО ГЛЕДАМЕ ?
 • 48 Наблюдател

  5 0 Отговор
  Изцепките на Бойко Методиев Борисов са с 0-ева стойност! Губене на време изобщо е обръщане внимание какво е паднало от устата му като я е отворил! До сега от нея освен лъжи нищо читаво не е излязло!
 • 49 ганчо

  3 0 Отговор
  ееее , сега ще кажете ,че и чалга слуша в джипката
 • 50 Някой

  2 1 Отговор
  Хайде сега същата справка и за Славчо Чалгаря. За всичките му простотии,текстове на песни,скечове т.н за днайсе и кусур години назад. Ще видим тогава кой е по прост.Има стара приказка-прост народ,слаба държава.А за опростяването на цяло поколение българи Славчо е с основна заслуга.Дани е честит новия месия -СВ.Славица.
 • 51 Веселяк

  1 0 Отговор
  Не го корете строго, Той не е виновен, не е и прост и вулгарен по природа, но е длъжен да говори така за да го рабират правилно лекторатът Му у близкия Му кръг доверени хора. Все пак трябва да комуникира с тях и да е сигурен, че са го разбрали. За това е тази негова лексика, но понякога забравя, че Го слушат нормални хора.
 • 52 дедо

  0 0 Отговор
  Боцко ще ми липсва . Ако реши да издаде книга веднага ще си я купя
 • 53 Хохохо

  0 0 Отговор

  До коментар #4 от "Рап":

  Пиши само от твое име.
 • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.