26 Април, 2021 16:00 9 313 40

Василев: Английски подполковник хока президента Радев, а ако български запасняк критикуваше кралицата

  • румен радев-
  • армия-
  • нато-
  • русия

Ако пък смята, че англичаните познават военното дело по-добре от българите, да прочете малко за Дойран

Василев: Английски подполковник хока президента Радев, а ако български запасняк критикуваше кралицата - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Ако български запасняк обвини английската кралица в авторитаризъм, ще му обърнат ли внимание британските медии? Ще го цитират ли, ако обяви, че славните дни на короната са завинаги отминали ?
Въпросът изглежда идиотски, отговорите са толкова ясни.

Нашите медии обаче не са като британските. Взел някакъв английски подполковник о.з. да хока президента Радев, да хули армията ни и да ни плаши с Русия и хоп, тукашни медии се втурнаха да разгласяват глупостите му", пише журналистът Васил Василев във Фейсбук.

‘’ Изглежда Радев има амбицията да бъде авторитарен лидер, а не демократ ‘’, твърди чуждестранното лице, което по длъжност, ранг, звание и възпитание е несравнимо под държавния глава на България.

Разсъжденията на англичанина, представен като Глен Грант, са изнесени първо от агенция БГНЕС. ‘’ България има смели войници, но тотално разбита система. Разполагате с две бригади, не можете да ги пратите на война незабавно’’, отсъжда о.з.-то.

Я се махай оттук, бих му казал, ако бях на мястото на интервюиращия. Да оставим настрани обстоятелството, че ако смята военната ни система за разбита, то вина за това носят преди всичко натовските му началници, принудили ни да унищожим страховитите си оръжия.

Ако пък смята, че англичаните познават военното дело по-добре от българите, да прочете малко за Дойран. А уточнението, че не можем да пратим ‘’ на война незабавно ‘’ нашата армия предполага ли, че има планове тя да бъде изпращана да се бие някъде извън границите ни, на някакъв нов Източен фронт. Що за наглост и безумие ?

Но не е луд който яде зелника, а който му го дава. Англичаните могат да говорят каквито глупости искат и това няма никакво значение за нас. По света е пълно с празнодумци, които може да мислят, че ние ядем карфици. Трябва ли да се съобразяваме със съществуването им. Трябва ли наши медии да повтарят дивотиите им, само защото били угодни на опонентите на президента?"


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 139 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    164 15 Отговор
    Ако някой руснак нахока Джипко Бибитков, всички атлантици ще ревнат, че това е намеса във вътрешните работи.

    Коментиран от #33

  • 2 Тиква

    122 11 Отговор
    За това Англе сто тояги на голо и после та тича с противогаз и пълно бойно 20 километра. Аман от разни драскачи. Защо им обръщате внимание на тези? Позор

    Коментиран от #40

  • 3 премествам

    98 6 Отговор
    албионците с тая ваксинация съссем ще изперкат!
  • 4 Фатмак

    80 20 Отговор
    Ами какво? Да не е казал някаква лъжа англето? Ако обяват тревога едва ли ще има повече от 500 човека готови да изкараме, едва ли и 10 танка има готови за война. И един самолет. Това ни е армията, а и един дебелак с торбичка Била на главата.

    Коментиран от #12

  • 5 Заради НАТО

    131 9 Отговор
    Си нарязахме всичко за скраб, а сега ревът, че сме безпомощни. Вие ни направихте такива. Русия ни въоражаваше, а НАТО ни направи колония и сега сме, като индианците.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТаУмВзе

    19 16 Отговор
    Странно. Вече колонията е разчертана. Лаене да е. Или да обясня пържията на румба, 55 моренца. Или Руската Тръба да обясни на шиши в Дубай Пак. Чалгарчето не се брои, вече си изигра скеча в полза на мутропитека. И Козяк е на ход. Честито Робе овца!
  • 8 Кресна

    89 7 Отговор
    Браво за статията,но лошото е че управниците ни са наведени,Трябва да бъдем горди че сме българи,но и да спрем пропадането на държавата,а това може да стане,като за начало насметем всички управляващи българската държава които са в поза-наведени на НАТО.Нашите управници трябва да си набият в главите,че над 75%от българите няма да се бият срещу Русия и не искат НАТО.
  • 9 ХХХ

    103 12 Отговор
    ПРЕВЪЗХОДНА СТАТИЯ НА АВТОРА-ВАСИЛ ВАСИЛЕВ!!!
    БРАВООО!
    ИМАМЕ ПРЕЗИДЕНТ С ИЗКЛЮЧШТЕЛЕН ИНТЕЛЕКТУАЛЕН И УМСТВЕН КАПАЦИТЕТ!!!
    ЛИЧНОСТ ОТ СВЕТОВНО ПОЛИТИЧЕСКО НИВО!!!
    ТОЧНО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ,ТОЙ Е МРАЗЕН ОТ ГОВИДАРБОЙС И ПОДЛОГИТЕ ИМ!!!
    ИМЕННО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА, ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА СВОЯТА ПОЛИТИЧЕСКА КАРИЕРА ГО ЗАБЕЛЯЗАХА ДВАМАТА НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИ ХОРА НА ПЛАНЕТАТА: ПУТИН И СИ ДЗИНПИН И ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ, БЕШЕ ПОКАНЕН НА ПОЛИТИЧЕСКА БЕСЕДА С ТЯХ , ОТ ТЯХ САМИТЕ!!!
    И ТОВА Е ПОВОД ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ГОРДОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

    Коментиран от #14

  • 10 Лейка

    60 4 Отговор
    Този писар Алангле защо не дойде тук да ни го каже? Далече сте, иначе с по една пръчка и няколко фалкона от вашите ваксини и ще ходите подути както повечето хора тук след ваксинация.
  • 11 гад комунист

    16 97 Отговор
    Генерал щеше да е, ако си беше останал в армията. Сега е едив пухльо - комунист и нищо друго. А на пухльо могат да правят забележки и чистачките в английския парламент. Сигурно знаят за политиката повече от нвего. От фатмак - президент става ли ?

    Коментиран от #34

  • 12 някой

    60 3 Отговор

    До коментар #4 от "Фатмак":

    И ако имахме войска, с кого предполагаш, че ще се бием? С Русия ли? Жалки приказки.
  • 13 миш

    66 5 Отговор
    Тоя,англичанин,не може да преживее мисълта ,че кравите са им по-убави от жените.МААНЕТЕ,ЧОВЕКО,ТОВА СИ Е СТРЕС.
  • 14 Юстас

    5 52 Отговор

    До коментар #9 от "ХХХ":

    Дали неговия и твоя умствен капацитет ще пораснат като слагаш по три удивителни ? Прав си. Щом са го поканили тия двамата, голям мозък ще да е. Поне знаем, че е комунист и в червата. Някой от тия, дето са го поканили, да се похвали, че народа ву е прокопсал ? И в Китай и в червената кочина, обикнтовенните хора живеят в 19 - ти век. Ако не вярваш зарежи големите букви и се разходи малко из Азия.

    Коментиран от #23

  • 15 Стамат

    60 6 Отговор
    Сбърканите хромозоми от острова да си гледат тяхната паница .Крали и убивали по цял свят ама тръгнали да учат другите. Нагли изродени деградирали нечистоплътни английски свине .Още помним думите на Дебелия пе...дал Чърчил какво е казал и направил срещу нас през ВСВ.И ще ви мразим безплатно винаги.ПС Единствено скапания Остров бие Краварника по войни и геноциди в света.
  • 16 ФЕН

    57 6 Отговор
    Браво г-н Василев достоен и точен коментар !!!Аман от депресирани подлоги в нашите меди !!!Питайте тези журналя какво са направили за България освен плюене и негативизъм!!
  • 17 Колев

    46 3 Отговор
    То стана практика в нашите медии да се публикуват смазващи глупости, като тия на Плевналиев, на тоя който прочел не една книга, а две, на знайни и незнайни источници само и само да се прокарат колониалните оправдания, да ни мачкат и унизяват. Стига бе хора, не е само Дойче веле и някой от американските парцали, има и други.
  • 18 някой

    48 1 Отговор

    До коментар #6 от "bandita":

    А ти изобщо бил ли си в казарма? То да не ти е да разцъкваш компютърни игри. Щели да изравнят Русия със земята. И тя Русия ще си седи и кротко ще чака т*панари като теб да я изравнят, леле мале, поколение и чудо.
  • 19 хаха

    9 47 Отговор
    Дори и на малките деца им стана ясно, че Румен Радев защитава руски интереси.
  • 20 Българин

    24 2 Отговор

    До коментар #6 от "bandita":

    Ти си ром или турчин ! Познах ли ?
  • 21 МАЛКА пенсИЯ

    9 30 Отговор
    Айде холан,лежим,на стара слава,като футбола.Дойран,САЩ-94,това е ИСТОРИЯ.
  • 22 Миротворец

    34 2 Отговор

    До коментар #6 от "bandita":

    Няма начин да оправи света, където Саш и Турция все още са сила. Има начин да подобрим положението в България, като изпратим теб и родата ти на една хубава възродителна екскурзия в натовска Турция ! Ако вече не си там.
  • 23 Миротворец

    17 2 Отговор

    До коментар #14 от "Юстас":

    Коментар 22 се отнася и за теб ! Прочети го!
  • 24 гост

    5 23 Отговор
    Ми то тоя англето всичко точно го е казал и обяснил за тоя дебил
  • 25 Има 100000 полицайки

    9 2 Отговор
    Тях да ги пращат да пишат глоби на водкаджиите........... Забавааааа......
  • 26 Хистори

    14 5 Отговор
    Тоя цървул е бивш доносник от ДС,виден комунистически престъпник,откраднал милиарди долари от Иран,първия шеф на друг доносник от ДС представящ се за журналист Иво Инджев (който се шири в палат в полите на Витоша,без да има доходи от 20 години) Иво преди години се беше барикадирал в офиса на частния вестник демокрация,и едвам го изгонихме,държеше се за бюрото
  • 27 име

    2 5 Отговор
    агенте, а за гундяев нещо?
  • 28 Сандо

    20 2 Отговор
    Ако няма война с Русия,ние ще сме виновни!Ето че и НАТО-то почна да страда от нас.А толкова много обичат англосаксите някой да се бие вместо тях,по тяхна заповед и в техен интерес.
  • 29 www

    6 0 Отговор
    Кой каза на пенсионера, че ще пращаме бригади, където и да било?
  • 30 мдда

    3 16 Отговор
    Какъв пингвин си имаме. даже в Англия го знаят че нищо не струва..
  • 31 123

    10 4 Отговор
    Полковника е казал правилно и реално нещатата както са си.Българските оръжия от преди 1989 има много малко унищожени, не както ви казват по Българските вестници и телевизия.Тези оръжия отдавна са продадени извън България и парите са в джобовете на съшитите които карат весниците си да пишат че са били принудени да си унищожат оръжията. С само за ракетите СС 23- Ока с радиум до 500 км и точност от 30 до 150 м и имало такова искане към България според международния договор за ракети със среден обсег с възможности за слагане на атоми заради. Търсете си парите от унищожаването на икономиката и армията на България от Българските разбойници управляващи 31 години, и това не е дело на Борисов. Много засегнато самолюбие има в тази статия, вместо да се погледнат в огледалото.
  • 32 Морския

    2 0 Отговор
    Глен Грант е марка шотландско уиски.Single malt.
  • 33 От Чужбина

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Запомнете едно нещо , няма англичанин,
    който е грамотен ,да може и да пише и да чете ,
    и да обича Българите!
    Дори не искат да си признаят ,
    че са потомци на Кимерийците -Траки и Скитите.
    Кимбри били, но не били Траки?
    Понеже археологията и Генетиката напреднаха
    невероятно бързо и във археологията , и много от
    така наречени Развити" висшестоящи колонизатори",
    не искат да се ориентират в новата генетична история на света.
    Добре ,че бяхме ние Балканците та заселихме Европа ,и света
    иначе щяха , още да се кланят на непонятна за тях
    Библия от Саудитска Арабия или Тамерлан и Чингис Хан?
    Всички знаем за 800 годишното Арабско робство на Испания?
    Наречено малко ,прикрито
    "тъмен период на историята на Испания"!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Завод Мраз

    3 7 Отговор
    Васил Василев може да разбира от всичко, но от армия - не!
    Английският подполковник е напълно прав, за съжаление.
    Самият той го казва, че сме ИМАЛИ славни бойци в миналото, че и сега сме ХРАБРИ, но технологично сме тотално назад във времето. Изключително точно е констатирал, че сме застинали в 70-те години, защото въоръжението ни е от тогава. Прочетете интервюто на Глен Грант и ще ви стане ясно. От емоционалните изблици на Васко Мраза, или брат Василев, нищо няма да разберете. Най-много да ви стане ясно, че по някаква своя причина се подмазва на президента Радев. Може и посланик да го прати някъде или поне съветник да го направи. А то не щеш ли и служебен кабинет се задава. Току виж го назначил за временен министър на отбраната, щом толкова разбира от армия. Горчив смях от алеята на бойната слава...
  • 36 Няма проблем

    3 0 Отговор
    Хубавото е, че имаме производствени мощносри, за да произвеждаме много калашници, бомби и наземна техника.

    Лошото е, че в момента война ще се води чрез дронове и бомби през екран на 2000км.

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ХАН КРУМ

    4 0 Отговор
    АМИ ПРЕМАХВАЙТЕ ,ТОЧНО ТОЗИ И ТАКИВА КАТО ТОЗИ КОЛКО СЪДБИ РАЗБИХА,АМА ВИ ПУКА НА ВАС ДРАСКАЧИТЕ.....ТО АКО СТАВАШЕ САМО С ЛАЕНЕ О –ХО. ХАЙДЕ РАЗРОВЕТЕ СЕ ,РАЗСЛЕДВАЙТЕ ,КЪДЕ СА САМОЛЕТИТЕ ,ТАНКОВЕТА.МТЛБ,АРТИЛЕРИИСКИ СИСТЕМИ,РАКЕТНИ ВОЙСКИ И ПВО,ВЕРТОЛЕТИТЕ ОТ АРМЕЙСКАТА И МОРСКАТА АВИАЦИЯ, КОРАБИ .......И ДОШЪЛ ТОЗИ НЕЩАСТНИК ОЦЕНКИ ДА ДАВА..ХАЙДЕ РАЗСЛЕДВАЙТЕ....ОТ ЛИКВИДАЦИЯТА НА АРМИЯТА ПОЧНА УНИЩОЖЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА И НЕ Е СЛУЧАЙНО!!!СУВЕРИНИТЕТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА Е В СПОСОБНОСТТА И ДА СЕ ЗАЩИТИ, А ТОВА СТАВА С ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ ,КОИТО БЯХА СЪЗНАТЕЛНО УНИЩОЖЕНИ, И ДЪРЖАВАТА БЕШЕ ПРОДАДЕНА.
  • 39 ХАН КРУМ

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Няма проблем":

    С КАКВОТО И ВЪОРЪЖЕНИЕ ДА СЕ ВОДИ ЕДНА ВОЙНА,НЕ СТЪПИ ЛИ ВОЙНИШКИЯ ЧЕПИК НА НЕЯ ,ТЯ НЕ Е ТВОЯ...
  • 40 Ново

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тиква":

    Защо обръщат внимание на пачки пари кюлчета -защо каун фатмаков повтаря все това ако има чест и доблест да го даде на прокуратурата а не да бълва лъжи Но да сте чули ложи думи за кауна от албанския президент или от веницуела