Last news in Fakti

30 Април, 2021 16:00 7 627 79

Слави и ИТН: От "Осанна" до "Разпни го"

  • слави трифонов-
  • итн

Дори ИТН, Демократична България и партията на Манолова, Бабикян и Хаджигенов да увеличат броят са депутатите си, едва ли общият им брой ще им осигури желаното от Трифонов парламентарно мнозинство

Слави и ИТН: От "Осанна" до "Разпни го"  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ситуацията около Слави Трифонов и партията му „Има такъв народ” напомня притчата за Исус Христос: посрещнат е с „Осанна” като спасител, но след време възгласите се променят в „Разпни го”.

Слави поднесе голямата изненада на парламентарните избори: без фанфари, предизборна пропаганда, „визия” за бъдещето от една партия и раздаване на пари от една джипка от друга партия, без купуване на гласове и тем подобни, за всеобща народна радост предизвика трус в застоялото блато на статуквото, като стана втора политическа сила. Отне гласове от ГЕРБ и от БСП, която уж се бореше за изборна победа, а отиде на трето място с поредна изборна загуба под ръководството на Корнелия Нинова и запрати на унизителното четвърто място ДПС (от която към партията на Слави изглежда също се преляха гласове), която се гордееше, че е незаобиколим фактор.

С влизането в парламента още на „Изправи се! Мутри вън!” и на „Демократична България”, за политическите мастодонти- ГЕРБ, БСП и ДПС „Има такъв народ” се яви като непредвиден и досаден играч, който безцеремонно се намеси в раздаването на картите. Обидно при това, защото партията беше създадена от „чалгаджия”, шоумен без никакъв политически опит и с депутати- сценаристи от неговото шоу и разни други неизвестни личности, изобщо като партия, която не може да определиш нито като лява, или дясна, без ясна политическа платформа и без утвърдени личности с управленски опит.

Какво да се прави при това положение? Как да се възвърне статуквото, при което държавата както си му е редът да се управлява не от самодейци, а от опитни политици, с каквито разполагат в изобилие трите известни традиционни партии? Ами как- като се направи така, че партията на Слави да се стопи и да върне на споменатите три партии- мастодонти откраднатите гласове.

Уважаваме избора на народа, казаха от тези партии , щом така е отредил и не иска ние да го управляваме, а предпочита Слави, ние сме готови да му окажем подкрепа, нека управлява той. Ще извикаме вкупом „Осанна” и ще му помогнем в ролята му на спасител. Бойко Борисов му обеща да му даде на заем десетина- двадесет депутати, та да си осигури мнозинство в парламента. Корнелия Нинова и тя обеща да го подкрепи и постави няколко удобни и приемливи за Слави условия, за да му даде подкрепа. И от ДПС обявиха, че ще подкрепят кабинет на Слави.

По такъв начин се очакваше Слави да приеме подкрепата и да състави правителство, от хора без опит разбира се, което , което предвидимо ще се провали с гръм и трясък и аста ла виста „Има такъв народ”!

Може да го смятат за чалгаджия и политически наивен дилетант, но Слави не се хвана на въдицата. На него и на хората около него стана ясно, че без собствено и на „Изправи се! Мутри вън!” и на „Демократична България” мнозинство в парламента ще претърпи провал, а обещаващите подкрепа в удобен момент ще го бламират. И заяви, че няма да приемат мандата, по простата причина, че няма такова мнозинство.

Това му решение предизвика нов шок в партиите- мастодонти. Вместо да поеме управлението на държавата, да се провали с гръм и трясък и да си замине по живо по здраво, Слави очерта перспективата за служебен кабинет и нови парламентарни избори, с реални шансове да увеличи преднината си, заедно с другите две партии на промяната. Като отнеме още гласоподаватели от ГЕРБ, БСП, а и от ДПС.

И „Осанна: се смени с „Разпни го”.

Силно разгневен, Бойко Борисов нарече Слави Трифонов „страхливец”, той и партията му предали мечтите и очакванията на много хора. Имал сигурни 165 гласа в парламента, а не посмял да състави правителство. А е трябвало да го стори, важно било за държавата, затова Борисов каза по адрес на ИТН: „Ще ви предоставим, каквото поискате. Само не вкарвайте държавата след пандемичната, икономическата, финансова и световна криза, и в политическа“. Но пък сам си противоречи, защото така коментира още отказа им:

„Единствено се водят от злобата - правят национални предателства, колкото повече виждат, че са неподготвени и некомпетентни”. Получава се някакъв миш маш- бившият премиер хем казва, че Слави и ИТН не са подготвени и некомпетентни да управляват, хем ги поощрява да създадат правителство. И още, ако не го съставят, ще предизвикат избори които ще ни струват 150 даже 200 милиона лева, грешно похарчена народна пара. Но Борисов забравя как през ноември 2011г. когато страната беше залята със стачки, попитан какво ще прави по време на националния протест на 30-ти ноември той заяви пред бТВ: “Ма изобщо, изобщо да не си мислят, че с протест ще ме уплашат. На другия ден давам оставката”, което означаваше нови скъпо струващи избори. Което и направи че през 2013г., когато страната беше залята с протести и той подаде оставка и предизвика избори.

И лидерът на БСП Корнелия Нинова не остана назад. Слави Трифонов провалил промяната в избирателния кодекс, бюджета и здравеопазването. И на какво основание Слави се славел като лидер на исканията за промяна? „Някой виждал ли е Слави Трифонов и сценаристите му на протестите?”- запита тя- „Не. Защо тогава ги наричате партия на протеста?”.

ДПС благоразумно се въздържаха от нападки срещу ИТН заради отказа им да съставят правителство. Но предварително бяха дали оценка срещу евентуален отказ на Слави да направи правителство, Йордан Цонев заяви: „Ще направим тежка политическа грешка, ако отидем на предсрочни избори”.

Какво ще ни донесат предсрочните избори? Дори ИТН, Демократична България и партията на Манолова, Бабикян и Хаджигенов да увеличат броят са депутатите си, едва ли общият им брой ще им осигури желаното от Трифонов парламентарно мнозинство. И те неминуемо ща бъдат изправени пред необходимостта от компромис, защото държавата не може да си позволи нови и нови избори, които да повтарят един и същи резултат, което може да доведе до умора в избирателите и даже отлив от тези три партии. Ще трябва да търсят подкрепа от някоя от трите големи партии от „статуквото”- ГЕРБ, ДПС и БСП. От ГЕРБ няма как, нали целта на промяната е ГЕРБ най-сетне да слезе от политическата сцена.

Подкрепа от ДПС крие огромен риск от депесарски шут в бъдещето, такъв отнесе СДС при Филип Димитров, БСП при Орешарски, а сега и ГЕРБ, срещу която неофициалният и довчерашен коалиционен партньор, се нахвърли с най- обидни квалификации, в опит да се качи навреме на влака на промяната и да се разкачи от потъващият герберски кораб. И май остава БСП, която Слави приши към статуквото, но може би не съвсем основателно, защото тази партия е в опозиция на ГЕРБ от 2009 г.

Но за да потърси Слави взаимодействие с БСП ще е необходимо партията на Нинова да не поставя високомерно условия, които да имат характера на извиване на ръце, защото ако Нинова, която имаше амбиции да стане премиер, не преглътне егото си и не постигне споразумение с Трифонов и провали възможността за правителство, ГЕРБ наистина може да се завърна на бял кон във властта, а БСП да си остане вечна опозиция. И изгледите не са обнадеждаващи, като се има предвид, необяснимият и високомерен ход на парламентарната група на БСП, ръководена от г-жа Нинова, да не подкрепи на 28-ми април, заедно с ГЕРБ и ДПС дневния ред на Народното събрание, защото видите ли проектозаконите на БСП отговаряли повече на интересите на обществото и би трябвало да се разгледат с приоритет, което даде основание на Слави Трифонов да посочи, че това е акт на статуквото, представлявано от тези три партии, с които той не желае и няма да се коалира.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ....

    71 18 Отговор
    По гнусна и тъпа статия , не съм чел !

    Коментиран от #9, #21, #58

  • 2 Съки

    42 17 Отговор
    възрастната жена с която живея ме подкукуросва да говоря глупости в подкрепа на шиши и бойку

    Коментиран от #3

  • 3 Стъки Неткоф

    26 9 Отговор

    До коментар #2 от "Съки":

    извинете ме изядох една буква от името си
  • 4 Съжалявам

    27 5 Отговор
    че изчетих тъпните !
  • 5 Слави, постъпи правилно,!!! За това е

    53 31 Отговор
    Този Рев,!!! Опитните политици били в Трите партии от предишното НС. събрание!!! В какво Опитни, в Краденето Лъжите??? Трябват първо честни хора!! Никой несее родил Политик, Крадци в Изобилие, и то Опитни, Лъжци също много опитни!!!! Стига, Мерси!!

    Коментиран от #22

  • 6 Бацо Гацов

    40 19 Отговор
    Дългуча няма да се коалира с БСП, ГЕРБ, ДПС! Моля да вкарате Каракачанов, Божков, Седеров, Симеонов и Марешки да има с кой да се коалира.

    Коментиран от #38, #46

  • 7 САНДОКАН

    46 27 Отговор
    Важното е че ТУЛУПА вече трепери
  • 8 човек от народа

    59 39 Отговор
    чалгарчето доказа само едно - не може да управлява, защото е събрал само дружина от хейтъри, а не хора , желаещи да управляват и направят нещо смислено.
  • 9 Гост

    13 17 Отговор

    До коментар #1 от "....":

    И кое точно е тъпо?! Кое не вярно?! Дай поне малко конкретика!
  • 10 Българка

    45 24 Отговор
    Никой не може да твърди, че след предстоящитер предсрочни избори, трите партии на промяната няма да имат мнозинство. Както се вижда възможността да се открият повече секции в чужбина и желанието на повече българи да гласуват може още повече да объркат всякакви планове на шайката

    Коментиран от #17, #28, #29

  • 11 Fokoto

    47 30 Отговор
    Чалгаря взе да се вживява и да се прави на изплезено божество, а тъпия български народ да му вярва. Виждайки феновете му ми идва да се откажа от българското гражданство.

    Коментиран от #65

  • 12 Муса

    41 22 Отговор
    Как можете изобщо да правите аналогии между Иисус и този дришло славчо/ с малко "с"/

    Коментиран от #77

  • 13 КАКВО Е ТОВА

    17 11 Отговор
    Ии.Тъ.Hъ.!!!!АРОМАТИЗАТОРИ ЗА W.С.⛲⛲⛲
  • 14 Дългия с късата памет

    25 37 Отговор
    Славчо изпълнява програмата на комплексаря с юмручето, а пък той на великото жуже! Що се правите на разсеяни разните анализаторчета и мъжки мисирки! По тъмни доби на Разпети петък гумен бързо,бързо внесе указа за изборния кодекс Правете си изводите от нататък, че ни чака една мутро анархистична диктатура, на която ще ни се звери целият свят! А българчетата дето трудно сричат на български и берат домати в тезжка чужбина, бързо бързо ще поискат завинаги да си останат там, в полето😂😂😂😂
  • 15 св. гъзис

    2 6 Отговор
    ава, ви пак ли са занимавати с пулитика, ве! я си глейти там риалитата и сериалите и ни са бъркайти, дет ни вий раута!
    гулеми началници станахти, ва!
  • 16 Гост

    20 17 Отговор
    Само че ако погледнеш последните проучвания, които вече се правят не толкова само вуслуга на ГЕРБ, ще видиш че има 5% спад в гласуващите за ГЕРБ и 5% увеличение за партията на Слави. А тук не вллизат хилядите гласове на хората от чужбина, които няма да гласуват за ГЕРБ. ДПС отдавна не получава много гласове от децата на турските изселници, които не се интересуват много от БЪлгария. Така че , авторе, обръщай дупето на другата страна докато е време, подлизуркоивци евтини...
  • 17 Султан

    27 13 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Тия простите дето гласуваха за него са толкова прости, че не проумяват това дето е написал авторът, за тях Слави е обърнал палачинката и при следващи избри е "Асталависта бейби".
  • 18 към троловете

    4 14 Отговор
    Разберете се, преди да пишете. Значи сега Слави е патерица на: Русия (може и на Путин), Турция, ДПС, САЩ (защо не Байдън?). Ще бъде малко тролско, но защо не патерица на ГЕРБ или на БСП?
  • 19 !!!?

    24 15 Отговор
    Мечтата на Шута на "има такъв народ" е да замени Шиши, а не да носи отговорността и да вади горещите кестени от жаравата. Той няма да се остави Фигуранта да му прави "вето", Кук клукс клан'новски орди да го преследват до жилището му, Черепа да му праща наркофенчета под балкона и да викат "хунта", Македонците да му викат фашист, Кремъл да му вдига във въздуха оръжейните складове и да го шпионира, както и Европа да не го подбере за неговия Ташко, дето щял да реже крайници на журналисти !!!?
  • 20 Тома неверни

    9 8 Отговор
    Само дето не отне гласове от ГЕРБ и БСП и изобщо от ДПС, а най-вече от Демократична България.
  • 21 И ние

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "....":

    можем да напишем статия, ама дали ще я публикуват?
  • 22 Юда Трифонов

    24 8 Отговор

    До коментар #5 от "Слави, постъпи правилно,!!! За това е":

    Да, постъпи като Юда - предаде веднага тези, дето гласуваха за него и онези, дето имаха надежда за промяна.
  • 23 лошото идва

    25 13 Отговор
    Браво на Слави. Помогна на размирици като Мая да се вихрят в НС. За един ден се прие цял закон за изборите, който е толкова важен, колкото и бюджетът на една страна. Бързане, обиди, грозен и недостоен за Парламента речник.
    Орел и рак, и щука,
    не зная по каква сполука,
    такваз им работа дошла
    да теглят наедно кола.

    Коментиран от #26

  • 24 име

    9 6 Отговор
    тоя е сложил наколенките и приготвил лубриканта за чалгаря и догана. честитутка!
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 17 Отговор
    И на следващите избори ще спечели Герб. Но има такива нещастници ще загубят доста, заради своята некадърност и простотия.
  • 26 Гледа ли

    20 3 Отговор

    До коментар #23 от "лошото идва":

    приемането му - Мая искаше да вземе думата, че било прието нещо, дето К. съд върнал, ама Вигенин я сряза - "да сте мислили по-рано, вече е прието". Цирк!
  • 27 Край

    22 11 Отговор
    Слави предаде хората които гласуваха за теб. Да живее дупесе
  • 28 Пич

    31 12 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Уважаема госпожо , ако започнете да мислите наистина , уверявам Ви , няма да бъде опасно за Вас . Откъде се надявате Славчо след два месеца да покаже подготвени и компетентни управленски кадри . По някакъв магически начин ли очаквате да се появят при него . Какво очаквате от работещите в чужбина ( картофовадачи , зидаро- мазачи , памперсосменявачи и д.) Селяндури са били тука , селяндури са и там . Който не става за нищо , единствено плюе , но предимно собствената си родина . Като го ритат като куче в Англия , шушумигарства безлично . Вземете да работите нещо , и ще видите че животът не е толкова лош . С висене по форумите , и обяснения че друг е виновен за неуспехите ви , личното Ви положение няма да се подобри . След време ще злобеете и по следващото правителство , и по още по следващото и т.н. .

    Коментиран от #36, #66

  • 29 За шайката

    13 5 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    НА ЧАЛГАРЯ ЛИ ГОВОРИШ ?
  • 30 Тъпана

    29 14 Отговор
    Моля се на господ слави да си отиде както дойде не може една държава да се управлява от наркомани и пияници май народа е много прост щом гласуваха за него
  • 31 Ездач

    13 5 Отговор
    Не мога да разбера автора, какво има срещу белият кон?!:) Като не може да язди, къде е тръгнал?!:)
  • 32 Иван

    30 12 Отговор
    СЛАВИ и чалгарите, ПРЕДАДОХА българите!! СЪС този изборен закон гарантират още депутатски места на ДПС !! ДА е честита ПРОМЯНАТА на всички БЪЛГАРИ !! Партия НЯМА ТАКЪВ НАРОД СА ПРЕДАТЕЛИ !
  • 33 Тъпана

    0 4 Отговор
    Ще яздиш нали знаеш какво
  • 34 ИТН-са национални предатели

    23 9 Отговор
    ИТН(Инициатива на тъпанари и некадърници ) трябва да бъдат съдени за национално предателство

    Коментиран от #39

  • 35 Бай Митю

    26 8 Отговор
    Аз пък се радвам, че най-после дойде края на тъпото чалга шоу на дебила! Вече си мислех, че никога няма да има край! Това, че се навря в политиката, беше най- голямата му грешка! Сега като се провали с гръм и трясък ( което е съвсем сигурно), вече никой няма да дава и 5 стотинки за него!
  • 36 Българка

    14 22 Отговор

    До коментар #28 от "Пич":

    Демократична България разполагат с експерти, в ИТН също има експерти, в ИМВ също. Трите партии имат много повече подготвени кадри за промяна, реформи и излизане от кризата, отколкото ГЕРБ

    Коментиран от #44, #51

  • 37 хАнт

    21 3 Отговор
    Мoжe ли някoй дa oбяcни кaквo щe ce прoмeни в пaртийнaтa cтaртoвa рeшeткa cлeд cлeдвaщитe избoри?
    Нищo личнo нямaм cрeщу лицeтo CлТр , нo cтрaтeгиятa дa ce върти кoлeлo бeз вeригa и дa ceдиш нa eднo мяcтo и дa миcлиш, чe вървиш нaпрeд, cпoрeд мeн e caмo пoт и умoрa, cирeч - бeзпoлeзнo.
    Млaдитe бългaри вън oт Бългaпия дaли щe видят някoгa ИТН дa нaпрaви прoмянa? Сега вече- надали!
    * Пишете само смислени коментари, не сме на "орлов мост"
  • 38 Юда Искариотски

    29 6 Отговор

    До коментар #6 от "Бацо Гацов":

    Славчовци още не изгрели, а вече залезнаха безславно!!! Пропиляха сигурни и твърди 135 гласа протестърско мнозинство (БСП, ИТН, ИМВ, ДъБъ) ....
    "Изпуснаха врабче в ръката, а мечтаят за сокол в небесата"......казва мъдрият народ!!!
    Предаде ни слави ....язък за мощният протест, язък за пропилените надежди...
    Така ли ти наредиха сараите...
    Излъга ни и ще си платите за това!!!! Юда стана, поп Кръстю си, предаде ни!!!!!!
  • 39 И т.н.

    16 3 Отговор

    До коментар #34 от "ИТН-са национални предатели":

    Имаше такъв народ

    Коментиран от #45

  • 40 макробиолог

    19 5 Отговор
    Гицов,високомерието е на Слафчу и ще го платим ние всички които искаме промяна...Нинова съвсем нормално предложи парламентарна подкрепа/не някаква сделка--натидайми в бъдещото правителство/срещу 4-5 точки от приоритети,които ако си беше направил труда да прочетеш нямаше да пишеш тъпни...На поправителен ще се явява Слафчу,но може и да е отплувал кораба....и запомни --ДПС е хидроинжинерина, Шиши,Мултигруп,схемите,поръчките,обръчите,Гешев,ДС задкулисието,там няма или,или...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Баахти случая

    20 7 Отговор
    И това доживях,тоА чалгаджия и проостак дс бъде сравняван с Ийсус.Имаме си Бог и Ийсус вече...
  • 43 46789

    15 5 Отговор
    Нито ми се пише, нито ми привличат мислите тези, оказаха се едно НЕДОРАЗУМЕНИЕ, добре са намерили кой да им финансира телевизията, но да е за сметка на размотаването на държавата не е окау
  • 44 Пич

    11 4 Отговор

    До коментар #36 от "Българка":

    Може и така да е , но това значи , че освен експерти , имат страхотно ново ноу-хау , което прави всички тези експерти невидими . Само на експерта по шах-министър- председател , не бяха дали шапка-невидимка , което си е сексизъм от най чиста проба .
  • 45 Е нема такава държава

    17 4 Отговор

    До коментар #39 от "И т.н.":

    На Славе не му хареса подадената ръка от Нинова с която правеха 135 гласа и въобще никой не му харесва в това НС... ще чака подкрепа и внос от странство или пък има предпочитание към останалите кандидати за власт... Тумбак войвода, Релсата, Сидеров или ЧЕРЕПА и основно Аптекаря.... Абе иска 280 гласа от 240 възможни..... Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!
  • 46 Българка

    23 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бацо Гацов":

    Гласувах за Слави защото се надявах, че ще видя промяна. Уви! Още на първото заседание на Народното Събрание останах разочарована виждайки техните действия. Оттеглям своята симпатия към Слави и ИТН и няма да повторя грешката си да гласувам за тях.

    Коментиран от #50, #54

  • 47 дайте точно

    11 3 Отговор
    Ако има някой тук - знаещ и вещ в политиката и
    в приемането на закони, моля да ми отговори.
    Какво се случи вчера, каква лудост беше ги обхванала тези в Парламента. Имаше нещо , което не беше наред, имаше сякаш некомпетентност, объркване, някакво бързане - пак ли тайни като по времето на Чернобил, та бързаха като изтървани . Нещо тайно ли се случваше, Апокалипсисът ли идва ? И президентът и той, защо им се върза ? Не трябваше ли всичко да се обмисли добре, да се огледа ? Депутатите бяха каталясали от нерви и разправии, просто изпаднах в шок като гледах какво ни чака.
    Беше лошо, а сега ще бъде лошо плюс удряне с юмрук по масата.
  • 48 Не става

    24 5 Отговор
    Слави просто не става. Шоуто му е на толкова ниско ниво , че копае дъното от много години. Ако не са турнетата по стадионите да екзалтират хиляди чалгомани , изпаднали в първосигнален транс , кой го знае. На тия същите пусна мухата за мажоритарната система , ако питаш него и той не знае точно за какво става въпрос и те му се вързаха. Някой други смислени идеи да е чул от него. НИЩО. Кух та дрънка. Той е човека който в края на лятото ще вкара на бял кон шибека от Банкя.
  • 49 Хъмм..!

    18 3 Отговор
    Има Такъв Народ - ГРЪНЦИ !
  • 50 67889

    15 2 Отговор

    До коментар #46 от "Българка":

    Как тъй, ами те уж очакват по-висок резултат, а всъщност искат да са 3,4-ти, за да лаят безотговорно
  • 51 Ти направо

    13 4 Отговор

    До коментар #36 от "Българка":

    ТИКАШ АГНЕТО ВЪВ УСТАТА НА ВЪЛКА ! АГНЕТО Е БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ! А ТИЯ ГЛАДНИ НОВИ КАНДИДАТ УПРАВЛЯВАЩИ , ЩЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА СЕБЕ СИ ,КАКТО СЕ ПОГРИЖИХА ЗА ЗАПЛАТИТЕ СИ !! А СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ 'ДА БЪЛГАРИЯ ' ИСКАТ ДА СПРАТ 50 лв. НА БОГАТИТЕ НИ ПЕНСИОНЕРИ !!! БРАВО ЩЕ Е УСПЕШНО И СПРАВЕДЛИВО УПРАВЛЕНИЕ НА НОВИТЕ МУТРИ !!!
  • 52 Има такъв народ, а ?!

    9 0 Отговор
    Няма такъв народ !
  • 53 Как си го

    12 2 Отговор
    "И тъй нататък.." просто са импотентни от към идеи,експерти и управленци и това се провидя за няма месец. Как си го представяте Славчо да работи по 10-12 часа на ден? Та тай едвам ходи и вижда като старец на 90 години.
  • 54 Ами

    2 4 Отговор

    До коментар #46 от "Българка":

    И като открадна ник подлецо, какво постигна, освен да ринеш в тинята като гнусният ти вожд! Гнус!
  • 55 Амиииииии

    9 2 Отговор
    Аз съм "ЗА" промяна, когато има такава необходимост. Аз съм "ПРОТИВ" промяната, когато промяната съдържа нищо, което да замести това, което се изхвърля.
    Към момента, това което виждам е неистово желание за промяна чрез викове и крясъци, но какво идва след тази промяна не е ясно и единственото, което очаквам е вакуум и застой. Нито зад партията на Слави стои цялостна генерална политика за България, нито зад някоя от другите т.нар. нови партии със стари лица стои такава. Освен политика и идеи, тези партии не разполагат и с лица, за сметка на това, агресивното поведение е в изобилие. Това, че има някакви специалисти в някаква област (без да омаловажавам постиженията им) съвсем не означава хора, отговарящи на представата за политик. Според моите критерии, по никакъв начин не мога да ги квалифицирам като по-добри. Другото, което виждам е много лицемерие и двойни стандарти. Както едни закони не могат да се приемат за една нощ, така други се приемат точно за толкова. Така ли ще бъде вече? Питам за двойните стандарти. И не, не се опитвам да убеждавам никого в нищо. Но виждам точно това, което не харесвам.
    И пет пари не давам за политическите борби. Интересува ме България, а този цирк и тази борба за власт ако продължат, резултатът няма да е положителен.

    Коментиран от #59

  • 56 Аз Негодника

    5 0 Отговор
    Интересно защо тази статия на мен не ми ВЪЗДЕЙСТВА....А да, аз съм наясно,защо в БЪЛГАРИЯ свободата на словото е на 112 място....ЗАЩОТО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ И МЕДИИ СА НА ОЛИГАРСИТЕ...Журналистите в България са 1 място в света по КОРУМПИРАНОСТ...35г Обслужваха ОЛИГАРХИЯТА.СДС.БСП.ДПС
  • 57 Анонимен

    5 2 Отговор
    Поставената цел на ДПС СЕ ИЗПЪЛНИ!ДПС подкрепи РР за президент и СЛАВИ СПЕЧЕЛИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА МНОГОТО ГЛАСОВЕ ОТ ЧУЖБИНА, НО НИКОЙ анализатор не обърна внимание, че младите хора от турски произход работят на запад, защото от тютюна не се издържа семейство! 300Х.ГЛАСА на ДПС се губят и с толкова СЛАВЧО НАБРА ПРЕДНИНА!

    Коментиран от #61

  • 58 Антимафия

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "....":

    Аз дори,
    не я прочетох до край,
    тъпотия от класа?
    Без коментар?
  • 59 кажи им го

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "Амиииииии":

    по- просто дано те разберат. А аз си мисля така: България няма да получи "добрия цар", защото такъв не съществува, има го само в приказките, ама те са предимно за деца. Затова живота е толкова лъжовен, ами порастнете бе.
  • 60 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Тонка, това което си написал е БОГОХУЛСТВО, миличък....
  • 61 Ами

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "Анонимен":

    Аз за тази простотия за деца и стотинка не бих дал! Колко трябва да е прост тоя дето дава? 😂 Ужас! Как няма да печели после Слави! То просто е неизбежно на този фон!
  • 62 стоян георгиев

    4 2 Отговор
    слави трифонов не очакваше да е втореа политическа сила и се стресира тотално .патрията му е без никаква икономическа и политическа конкретика.вегитира около антигерб обвиненията и това е.само като гледам къв смях са му кадрите и се вижда че е тотално неподготвен да управлява.сега очаква да се случи нещо по-различно на следващите избори.та с тия противници борисов ще си остане ,щото хубав или лош е единствения дето се наема да управлява и носи отговорност.слави излиза с номерата на комунягите как ще ни докара един добър да ни управлява ама за сега не го знаем!с шахматиската бе голям смях.може следващия път да сложи стоичков.и тои знае пет езика и ни е прославял.смях!
  • 63 Hoho Boho

    1 4 Отговор
    Няма Такава Партия.

    иначе шоуто беше интересно...
  • 64 Хайде честито

    1 0 Отговор
    С това машинно гласуване само ще създадат предпоставки за касиране на изборите. Като усетят от партиите, че не печелят изборите или имат малка подкрепа спират тока където си поискат с едно бързо пожарче в някой централен трафопост и да видиме как ще се гласува с машини без ток. На няколко места в България се прави и ето ти мотиви за касиране на изборите.
  • 65 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Fokoto":

    България я създаваме НИЕ, БЪЛГАРИТЕ.
    Да си българин, не е право на избор. То е право по рождение. А каква да е България е наш личен избор, труд, леене на под, а не рядко и на собствената си кръв! Нека поемем отговорност за собствената си съдба, тази на нашите живи родители и тази на нашите деца (сегащни и бъдещи).
  • 66 Не така

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "Пич":

    Моля, не смесвайте Ти и Вие. Не смесвайте селския изказ с учтив тон. Не смесвайте убиждане и презрение с уважение и градивна критика. Глупаво и селяндурско е.
    На първо място, пропускате факта, че от 31 години най, подчертавам НАЙ-кадърните ни българи работят в чужбина. Някои са отишли там, като вече доказани специалисти и експерти, а други там са завършили най-добрите им университети.
    Второ - откровенно лъжите и самия вие се преоткривате в коментара си.
    Нека малко по-трезво гледаме на живота си.

    Коментиран от #70

  • 67 Колкото повече, толко повече!

    0 0 Отговор
    Как ще се случи? Задължително гласуване, но само на живеещите на тази тееритория. Тогава нито "ОСАННА", нито "РАЗПНИ ГО" ще са от значение. Отдавна мина времето на "СПАСИТЕЛ". САМО ВСЕОЩА ОТГОВОРНОСТ, а това единствено може да се постигне със такова гласуване - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

    Коментиран от #76

  • 68 pop

    2 4 Отговор
    само зглавието прочетох и ми стана ясно..аз гласувах за ДБ,но след масираната атака на лакеите на банкянския бай ганьо срещу ИТН,на идващите избори ще гласувам за ИТН..
  • 69 Гост

    3 0 Отговор
    Да сравниш татуирания бяс с Христос е извратено и може да възникне в главата само на славуцоподобните имбецили.
  • 70 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #66 от "Не така":

    При робовладелците в чужбина работят робите, които оприличавайки се на роби веднага хукнаха да обслужват господарите си.
    Проклетата част от българите избяга от България, за да не замърсява Родината с животинското си присъствие.
  • 71 Гост

    4 2 Отговор
    Депесарите са се юрнали да защитават подлогата на Доган Трифонов, защото така им е заповядал господаря от Сараите.

    Коментиран от #72

  • 72 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Гост":

    Една простотия и сто пъти да я повториш, все простотия ще остане! И тоя дето ти подхвърля по някоя троха, по умен и по добър няма да стане! Все ще си е подлец и отпадък! Та на този фон от подлост и простотия, няма как Слави да не печели!
  • 73 Тъпана

    0 2 Отговор
    Честито машинно гласуване голяма измама
  • 74 Тъпана

    0 2 Отговор
    Къде си ездач да ми седнеш на коня
  • 75 ПК инк

    1 1 Отговор
    И =РАЗПНИ= му е малко на тоя...
  • 76 АДА НА СЛАВИ

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Колкото повече, толко повече!":

    СРАВНЯВАТЕ ЕДИН САТАНИСТ СЛАВИ КАТО ХРИСТОС. ТОВА Е НЕДУПОСТИМО,МЕРСКО, ГАДНО, ОТВРАТИТЕЛНО. САТАНИСТА СЛАВИ ПРЕДАДЕ ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА НЕГО ОЩЕ В ПЪРВИЯ ДЕН. ЧЕТЕТЕ КАКВО КАЗВАТ ТАТУСИТЕ ПО НЕГО. НОСЯ САМО СМЪРТ!!!!
  • 77 :D:D:D

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Муса":

    Те го правят за да се фрапират зоимбита като теб бе. Всичко е нормално.Резултата е на лица.Просто реших малко да ти светна лампата. Да се стреснеш кат се видишш.
  • 78 Наздраве

    0 0 Отговор
    Гласуваш за Боко получаваш маймун бабуин,гласуваш за Славчо получаваш татуиран маор,гласуваш за Пинокио получаваш жендър,гласуваш за МаЯта получаваш кречетало. А наздраве.
  • 79 Алфа Петърч

    1 0 Отговор
    на следващите избори, ДПС, БСП и Птриотите ще си вземат обратно гласовете от чалгарите, ДБ, мая и оная и Баце става премиер с мнозинсво за още един мандат, а от Дубай и Белград ще има чували с работа за Гешев ... можем да се обзаложим