Last news in Fakti

1 Май, 2021 13:09 8 448 44

Когато се хвалиш толкова много с нещо като магистралите, би било чудесно то да е перфектно

  • магистрала-
  • магистрала тракия-
  • ам тракия-
  • чирпан

Ще стигнем ли Чирпан до сряда?

Когато се хвалиш толкова много с нещо като магистралите, би било чудесно то да е перфектно - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Мартин Димитров, публикуван във Facebook

Разпети петък. За по-недисциплинираните миряни това е и краен срок за подаване на данъчна декларация, ако не искат да бъдат разпнати на кръста на НАП.

След повече от година пандемично запрещение, нацията е стегнала бохчите. Благодарение на неръкотворната Му ваксинационна програма и под закрилата на Св. Костадин - покровител на ваксинираните с първа доза "Астра Зенека" - ние се чувстваме напълно здрави и абсолютно подготвени да потеглим по също така неръкотворните Му магистрали, да ме прощавате за тавтологията.

Кметица-светица Йорданка е създала божествена, или поне близка до божествена организация на трафика, която позволява бързо и безпроблемно излизане от София. За има-няма половин вечност красивият мегаполис остава в огледалото за обратно виждане, а ние баааавно, баааавно започваме да се придвижваме в посока Филипополис.

Слоу драйвинга ни позволява да се насладим на всеки един аспект от делото Му: нови, бляскави мантинели, светлоотразители и маркировка, каквато няма никъде другаде по земното кълбо. Един мирянин така се прехласна, че се джасна в предния мирянин, което създаде допълнително забавяне. Но, какво значение има забавянето, моля ви: това не е пътуване, това е поклонническо магистрално пътешествие, няма за къде да бързаме.

Три часа и нещо минаха неусетно и Филипополис остана наше дясно. Малко след този величествен град скоростта на придвижване падна под пешеходната такава. У миряните започна да се трупа напрежение и природна нужда, мнозина напуснаха колите си и опишкаха мантинелите Му. Малки дечица, тип бебета, но и по-големи и най-вероятно все още непокръстени, почнаха да акат. Хора излизаха и започваха да се разхождат по аварийната лента, въпреки риска оттам да мине я "Panamera", я "Q7".

После спряхме. Това спиране изглеждаше да е като завинаги, поради което в главите ни започнаха да се търкалят въпроси от сорта на: "Ще стигнем ли Чирпан до сряда?". Погледите блуждаеха и сякаш красотата на положения лично от Него асфалт започна да избледнява.

Времето малко ми се размива, но някъде в този момент до нас достигна вестта, че апостоли са организирали жив щит пред обителта Му. Докато Той, затворен в скромната си министерска магерница, взима премъдри и безпогрешни решения, много млади хора, нахлузили тениски с лика Му, обикалят храма Му в Банкя.

След още три часа и половина стигнахме Чирпан. Земя като една човешка длан, дрън-дрън. То няма стигане, бе! Колко е тая човешка длан, тя като на момче от фитнес тая човешка длан - шест часа и половина от София до Чирпан. Яворов е роден в Чирпан, което няма нищо общо с пътешествието, ама поне да има един образователен факт в този статус.

Имам чувството, че ако бяхме взели самолета до Бургас, на Бургас Христо Иванов ни чакаше с неговата лодка, пък да се качим на лодката, пъра-пъра с лодката, да ни стовари на Росенец, пък оттам да изкачим нанагорното на Росенец и по пътя пеш да тръгнем за Синеморец, пак по-бързо щяхме да стигнем.

Десет часа и малко. Като видях табелата на Синеморец се чувствах така, както се е чувствал Руал Амундсен, когато е стигнал Южния Полюс.

Магистрали, магистрали, магистрали. Ясно е, че вчера пътуваха ужасно много хора, ама аз друго си мисля. От жп инфраструктура по-малко ли се краде, та там нищо не се разви като хората?

Когато се хвалиш толкова много с нещо като магистралите и пътищата, би било чудесно то да е перфектно. А не да е, както казва нашият голям съвременник Иван Червенков: HUBAVO E, NO NE E GOTOVO.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оелле

    106 12 Отговор
    Най-изкъртените пътища в света, а нашия еднокнижен се хвали чак ама гепил като сврака и парите не му помагат на еднокнижието

    Коментиран от #4, #8

  • 2 Камагра

    33 34 Отговор
    ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ В СОФИЯ ИМА 750 .000 АВТОМОБИЛА И КАТО РЕШАТ ДА ИЗЛИЗАТ СТАВА СТРАШНО, ЦЯЛАТА ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА Е ОТ БАЙ-ТОШОВО, ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ НЕ СА ПРОКАРАЛИ ПЪТИЩА НИТО СА ОБОСОБИЛИ ЗОНИ ЗА НОВО СТРОИТЕЛСТВО - ВСИЧКИСЕ ФРАШКАТ В РАЙОН ВИТОША, СТУДЕНТСКИ . . .

    Коментиран от #11

  • 3 Сестра Галева

    33 47 Отговор
    Навсякъде има задръствания кадето има магистрали и движенеи посетете някоя държава от ЕС и ще видите има тапи навсякаде колкото и модерни магистрали да имат хората
  • 4 Гост

    59 2 Отговор

    До коментар #1 от "Оелле":

    И най-изкъртените шофьори. Вчера бях свидетел как един засветкал се в бус лентата влезе в багажника на друг тарикат, който и той реши да мине за по бързо от там. Същото е и по магистралите ни.
  • 5 Зависи

    39 6 Отговор
    кой ги хвали ! Лъжци и крадци само !
  • 6 Още от ЧИРПАНСКОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

    32 3 Отговор
    Пьтища в тоа регион не са пипат. След катл дърветата превзеха канавките и надвиснаха над пьтищата зеха един грейдер че ги изринаха след 6 петилетки демокрация... Един грейдер........
  • 7 Капиталист

    29 4 Отговор
    Магистралите са за движението на стоките от азия за европа по ничията земя наречена България.народа няма интерес от магистрали без промишленост и второстепенни пътища които да обслужват трудно достъпните села земделушието и животновъдството.
  • 8 Дора

    13 49 Отговор

    До коментар #1 от "Оелле":

    Стига с това еднокнижие ! Аз чета много книги,но не ръководя нищо,защото не мога да ръководя.Сигурно и ти не можеш,но общи приказки много Как постоянно на бялото казвате черно!За жълти стотинки сигурно
  • 9 ПКП

    50 3 Отговор
    Като не ви 'аресват, вървете пеш, бе ! Е гу, къдей.
  • 10 Наглецо

    20 34 Отговор
    Не са ви виновни магистралите,а факта,че куцо,кьораво и сакото се е качило на автомобил !

    Коментиран от #24

  • 11 Проблемът е

    54 6 Отговор

    До коментар #2 от "Камагра":

    липсата на държавническо мислене от последните 30 години.
    Никаква визия за развитието на България.
    Като резултат всичко се концентрира в 3-4 големи града.
    Бай Тошо поне това имаше и във всеки град, село и паланка имаше някаква фабрика за нещо. И хората си стояха по местата.
  • 12 БОЗА

    61 8 Отговор
    УНИЩОЖИТЕЛЕН коментар...в 15тина изречения казва всичко,за "магистралите" МУ...това е положението...хвалбите му са друго... ;-)
  • 13 Мюмюн

    15 3 Отговор
    Сига какъв акъл ми доди.....на връщане от мурету, като стигнити окулу Чирпан или Загората, и спрети да чакати трафика, докату псувате и хокате другити драйвъри на майка, леля -гледайте за бизнисмен, който ша обикаля околу колити ви и ша вика кат рязан: "Айди народе-на топлити гивреци, студениа салдолед, семките моля, преснити плодуве..." Тоз ша сам аз-Мюмюн и ша ви предлагам храна и напитки, докат чакати у задръстването. Тъй чи...оглеждайти са! 😉
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Провинциалист

    30 2 Отговор
    Така става като "СТОЛИЧАНИ" си тръгнат през работно време в четвъртък по родните места и започнат да се връщат през работно време в понеделник преди обяд с претоварени коли от родните места.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Миии

    24 8 Отговор
    Не искам да оправдавам никого, но можеше да не тръгвате всички в рамките на 1 ден, нали? Особен като знаете, че пътя е в ремонт 🚧.
    Хемус сефте е отворена, и пак вчера приятели ми казват, че са карали като охльови.
    Не може цяла София да се изнесе за 1 ден.
  • 18 НКо

    7 16 Отговор
    А ти с какво можеш да се похвалиш, освен с черногледството си?
  • 19 БОГОМОЛКА ЛАЗИ ПОД МАСА С МУШАМА

    13 10 Отговор
    ...АМИ ИМА И ВЛАКОВЕ БЕ ОДИ С ВЛАК ИМА И ВАГОН РЕСТОРАНТ ДА СЕ НАПИЕШ И КЕНЕФ ДА СЕ НАШМЪРКАШ COOL😀😀😀А В СИНЕМОРЕЦ ЧЕРВЕНИ ЯИЙЦА ЛИ ЩЕ ВАПЦАШ😀😀
  • 20 Владо

    16 3 Отговор
    И не се връщай от Чирпан,стой си там и си гледай стоката!
  • 21 Матинчо, Матинчо,

    13 24 Отговор
    Така е като всичкото софиянец се юрна по родните си места в един ден! Магистралите ни драги ми Смехурко, са по-,добри и от гръцките.Оди да провериш,,😁 То лесно е да плюеш, ама като си отворко, похвали се с нещо дето вашата бутикова партийка е направила за хората, не за вашите шкембаци😁 Освен бля,бля по телевизоро, нищо друго не си свършил мишка такава,😁

    Коментиран от #25, #26

  • 22 ПКП

    18 2 Отговор
    Оди пеш бе , оди пеш. После седай на поцинкованата кофа и обедвай.
  • 23 шопендар

    12 12 Отговор
    и мартин тръгна по пътя на плюенето,като манолова и нинова,но да го питаме,,МАРТИНЕ ЩО НЕ КАЖЕШ ТИ С КАКВО БЕШЕ ПОЛЕЗЕН НА СТРАНАТА НИ,ТА СКВЕРНИШ ТРУДА НА ДРУГИТЕ?или скачайки от партия в партия ти се смята за трудов стаж
  • 24 Това е така НО СЛЕД КАТО

    15 4 Отговор

    До коментар #10 от "Наглецо":

    Са си платили ВИНЕТКИ ГРАЖДАНСКИ ДАНЬК МПС ДДС И АКЦИЗ НА БЕНЗИНА ТЕ СА В ПРАВОТО СИ А ТИЯ ДЕТ СА ПРИБРАЛИ ПАРИТЕ СА НАПРАВИЛИ 6.ТА ПЕТИЛЕТКА ЕДНО ГООООЛЯМО КРАДЕНЕ....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Го4о

    4 8 Отговор
    А Огнян Стефанов с какво ще се похвали, че е вербуван доносник ли? Или, че е партньор на Божков ли?

    Коментиран от #29

  • 28 Дедо НДК

    11 6 Отговор
    Винаги се радвам когато дивите селяни страдат тръгнали към външните тоалетни
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хайде

    4 10 Отговор
    Добре, че се изказа, че иначе нямаше да ми хрумне каква е причината за задръстванията. Интересното е, че в Германия, Франция, Белгия и т.н. са много по-големи. Та като си тръгнал да словоблудстваш и толкова да се впечатляваш от задръстванията, вземи отвори Гугъл мапса и там където е в червено трафика, да го изследваш. Тегли едно конско и на ЕУ-то за Stau-то (задръстването), та да се успокоиш.

    Коментиран от #32, #36

  • 31 случаен

    9 3 Отговор
    много изчерпателно,и за съжаление верно
  • 32 Сестра Галева

    5 11 Отговор

    До коментар #30 от "Хайде":

    Тоя дето мрънка тук маи никога не е карал в ЕС да види опашки и задръствания как седиш и мърдаш през 5 минути с 1 метар ама нали трябва да плюе по някои да иде в сибир като иска да няма задръствания и да чака ама то там и магистрали няма
  • 33 На Магистрала Струма пак се срутил Скат

    9 3 Отговор
    Есента бил пуснат За Проба?? участък!! Магистрала за Проба??? Смях къде е Главния, инспектор, постоянно го Инспектира ше!!!

    Коментиран от #34

  • 34 Хи хи хи

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "На Магистрала Струма пак се срутил Скат":

    Вардат го у зайчарнико. 😀
  • 35 Преторианец със златен ланец

    7 4 Отговор
    Да живее Бойко ! Повелителят на мухите !
    (пардон на магистралите) ! Да се слави и
    чете името му ! БИБИТКО !!!
  • 36 Гост5949

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "Хайде":

    Верно е човече,Майнц-Висбаден разстояние от около 27км. по магистралата в предпразнични дни времепътуване 2ч.и половина.
  • 37 Минувач

    9 3 Отговор
    В България няма нито 1-а отговаряща на условията за магистрала отсечка! До сега не е известна нито 1-а такава в Света да е построена с лъжи!! Такива има само в повреденото съзнание на ГЕРБ подръжниците!
  • 38 Ййй

    5 0 Отговор
    ББог е велик и непогрешим.Да се свет името Му ББожие.И по-бързо да се възнася на небето.
  • 39 Филип Боев

    4 1 Отговор
    Когато възлагането в проектирането и в изпълнанието на строителството се оценява на първо място по
    ниска цена, такъв е резултата. Никакви т.н. инспекции на неграмотници /пожарникар и географ/, без познания и практика в строителството могат да променят нещата. Който иска да се снима със строителни машини нека да поучи за строител, ако му стиска.
  • 40 Иванка

    3 4 Отговор
    Защо не построи ти по-хубави пътища, бе Мартинчо, кое ти попречи?
    Даже току що ти дадоха властта да ни покажеш как по добри пътища можеш да ни направиш, ама на по- лесно е да хвърляш яйца, отколкото да правиш нещо смислено!
  • 41 уфффф

    2 0 Отговор
    Мартине,гледах те в Пресечна точка с Иво Инджев и Светла Иванова-и тримата сте просто отврат,когато и да ви пребие човек,все ще е късно !
  • 42 Ооо

    0 0 Отговор
    Никой дето знае какво прави неще да ви работи държавната работа. Там освен плюене друго не получава! Това може да го сравните с на бай Тодор подхода, когато имаше награди - макар и само значки, макар само пред строя похваля.. сега освен плюене и заплахи не получаваш нищо. Затова им е такъв капацитета на държавниците, затова и ние в резултат получаваме това. Иначе - по-добре калпав овчар, отколкото без овчар! Да видим тоя ремонт дали ще свърши преди следващите избори, че магистралата и след ст Загора вече е за ремонт в дясното платно!
  • 43 Велосипедист

    1 0 Отговор
    Като не ти харесва има ГПП. Марш да береш ягоди, то за друго не ставаш. А това,което построиха от ГЕРБ, вие не можете да го опишете в тефтерите си. Измекяри-чалгаджии.
  • 44 Гост

    0 2 Отговор
    Ше го търсите Бойко,мазни комунета и чалгари