Last news in Fakti

3 Май, 2021 13:03 6 331 88

Валерия Велева: Радев действа припряно в желанието си да види час по-скоро Борисов свален

  • народно събрание-
  • валерия велева-
  • парламент

БСП избра разума пред унижението.

Валерия Велева: Радев действа припряно в желанието си да види час по-скоро Борисов свален - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако кабинет на БСП беше получил подкрепа на ГЕРБ, това щеше да бъде страхотен имиджов удар по Нинова и партията, която в последните години непрекъснато ни убеждава, че една от основните ѝ цели е да се смени модела, който ГЕРБ наложи в държавата.

След четири часа дебати на връх 1 май ръководството на БСП взе единственото правилно решение – да върне мандата в мига, в който го получи от президента Радев. В този случай Конституцията не изисква дори да бъде посочен премиер, който формално да извърши акта: „мандат взет-мандат върнат”

Така БСП се размина с две рискови ситуации, които щяха трайно да ѝ нанесат сериозни политически вреди.

Първата - ако Столетницата беше предложила експертен кабинет (изключваме партиен), то той можеше да просъществува, само и единствено, ако получи солидна подкрепа от ГЕРБ и от ДПС. С 43 депутати в ляво няма как да се реализира самостоятелен управленски мандат, каквато и програма БСП да има, каквито и кадри да извади.

Можеше ли да дойде подкрепа от сегашните управляващи?

Не е изключено!

ГЕРБ имат решение на своя висш партиен орган да не се подкрепя правителство с мандата на БСП, но Борисов е майстор на изненадващите ходове и без притеснение можеше да каже на своите: За да има стабилност в държавата, за да не даваме властта в ръцете на Радев – подкрепяме Нинова за смелостта ѝ да поеме отговорността за управлението на държавата. И щяха ли да ѝ ръкопляскат? Не! Нито в ГЕРБ, нито в БСП. Това щеще да бъде страхотен имиджов удар по Нинова и партията, която в последните години непрекъснато ни убеждава, че една от основните ѝ цели е да се смени модела, който ГЕРБ наложи в държавата. Нинова щеше да бъде заподозряна в съглашателство с Борисов, а БСП щеше да бъде наредена до всички формации, които след партньорство с ГЕРБ ближат раните на своето обезличаване. Такава широка коалиция на съгласието, в името на държавата, за която и Доган говори от две години, днес в България не може да се случи, за съжаление. Недоверието между политическите сили е на такива критични нива, че нормалният диалог е изключен и очакването, че на първия завой партньорът ти може да те предаде, минира каквито и да е идеи за общо управление.

Второ – ако БСП беше взела мандата и да започне консултации, чийто резултат е предизвестен, тя щеше да наруши собствените си конгресни решения, че се бори час по-скоро да бъде сложен край на властта на ГЕРБ. Нинова щеше да насрочва срещи с политическите лидери, на които никой нямаше да дойде, понеже в този парламент никой с никого не си говори, всички се мразят и всеки гледа да удари другия.

Медиите напоително щяха да показват чакащата Нинова и неидващите партньори... Един тъжен театър за неслучилия се диалог, в който столетницатта щеше да е жертва на собствената си недалновидност. Няма политическа логика БСП да си причини сама това унижение.

Ако пък БСП беше извадила и имена на министри, то те веднага биха се превърнали в медийна и политическа дъвка. Този парламент е толкова болен, че самоунищожението е единствената движеща сила в неговия кратък живот.

Да, тъжко е, когато политическата класа на една страна е изправена на ръба заедно с държавата, заради омразата, която я води, но такава е реалността днес в България. Трябва да извървим докрай този трънлив път, докато разберем, че анти-съществуването не може да е държавническа позиция.

Още по-тъжно е, че в последната седмица преди Великден се пропиляха няколко шанса да се удължи животът на парламента, за да могат да се приемат някои жизнено важни за обществото решения.

Хем всички политически лидери искаха 45-ото Народно събрание да може да работи поне месец-два, някои мечтаеха дори до края на годината, хем всички с действията си фактически го убиха. Бързаха през глава да взимат и да връщат мандати и така на практика прекратиха съществуването му.

Дали го правеха нарочно или не познаваха детайлите и тънкостите на парламентарната рулетка, нямам обясненние, но работата на парламента видимо спешно бе съкратена.

След отказа на ГЕРБ, президентът Радев необяснимо бързо обяви втория мандат за „Има такъв народ”, а можеше спокойно да го забави със седмица. Трифонов пък още по-бързо му го върна, сякаш му пареше под краката, макар че и той имаше конституционния прозорец да го задържи 7 дни, преди да изпрати „пощенския гълъб” в образа на шампионка по шах.

Когато конституционната рулетка спря пред третата възможност, държавният глава разполагаше със законното основание да пристъпи към реализацията ѝ не след Великден, както го обяви, а след Гергьовден - ако наистина искаше да даде възможност на парламента да има още три работни дни.

Но вероятно, воден от желанието си час по-скоро да види Борисов свален от власт и да започне да управлява реално, Радев действаше припряно, на моменти дори необмислено. И така „подреди” минното поле, в което в следващите два месеца ще работи неговият служебен кабинет – без актуализиран бюджет, без пари за посрещане на икономическите и социални последици от ковид-кризата, с абсурден Изборен кодекс, който съдържа предпоставки за проваляне на вота. И който, пак много бързо, беше пратен от Радев за публикуване в Държавен вестник.

Сега вече всичко е пито-платено.

Тепърва ще изпитваме на гърба си последиците от грешките.

В Страстната седмица безумието, реваншизмът и желанието за мъст взеха връх над разума и съгласието.

Рекапитулацията от този бесен политически водовъртеж след вота на 4 април е - отиваме на нови избори на 4 юли!

Пък дано Възкресението ни донесе просветление.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 71 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 YAYA

    166 24 Отговор
    Радев няма къде да го бави Тулупа, колкото по-бързо- толкова по-добре!

    Коментиран от #28

  • 2 МнениЕ

    157 24 Отговор
    Едно Време В. Велева беше добър журналист. ЕДНО време..

    Коментиран от #7, #20, #84

  • 3 НЕ СВАЛЕН

    117 23 Отговор
    В ЗАТВОРА...ЗАЕДНО С ГЕШЕВ ДОГАН И ПЕЕВСКИ...
  • 4 Кобрата

    147 24 Отговор
    Много си грешна жено,Радев действа бавно и методично като змия която поглъща едър плъх.

    Коментиран от #25, #64

  • 5 Петър

    112 19 Отговор
    Радев действа много правилно,по някога капата трябва да се корои бързо.
  • 6 Нидялко от ПИК

    100 22 Отговор
    В четвъртък Радев ще арестува Бойко.
  • 7 пешо

    66 5 Отговор

    До коментар #2 от "МнениЕ":

    после започна да меси баници, ако не ме лъже паметта...
  • 8 Р ОВЧ

    34 27 Отговор
    БЪДЕЩО на БЪЛГАРИЯ Е КОМУНИЗМА
  • 9 БАЙ Х@Й ‼

    56 2 Отговор
    На черешата ::: "Како, 'айде да слизаме! Пъдарят долу с навирения 'й нас чака !"
  • 10 Gowo

    66 13 Отговор
    Това не са само опашати лъжи на комунистическата партия ГРОБ.Това е провокация спрямо българския народ и държава.Типично за комунисти.
  • 11 Прелюбодейка

    106 15 Отговор
    съсипала семейството на Найден Андреев , Бог да го прости , и стара лицемерна лисица , да си затвори устата и спре с изявите си ! Президентът знае какво прави !
  • 12 ЖАН Виденов

    15 31 Отговор
    ТЪРСЯ РАБОТА
  • 13 Р ОВЧ

    8 47 Отговор
    ПАК Ще се НАЛАПАМЕ
  • 14 Народът

    85 10 Отговор
    не желае и не може да чака повече , ма другарке ! Мнението ти не му е нужно , мазницо подкупна !
  • 15 велева дпс

    95 13 Отговор
    Радев действа по конституция!
  • 16 Сланина и Зурла

    82 15 Отговор
    Освен Радев,всички други са пълен леш от мошенници!!!
  • 17 дпс велева

    64 8 Отговор
    в голяма грешка си!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Сироко

    60 3 Отговор
    Пълно с върти опашки и разбира се с мисирки, аман.....
  • 20 сила

    66 9 Отговор

    До коментар #2 от "МнениЕ":

    НИКОГА НЕ Е БИЛА ЖУРНАЛИСТ....но добре се въргаляше по бюрата в БНТ и затова Тошко Тошев си я взе в ТРУД,да продължава да го прави същото.....
  • 21 Доган Велева

    63 7 Отговор
    Срам нямате ли нагла госпожо ?????

    Коментиран от #34

  • 22 От Банкя

    55 10 Отговор

    До коментар #18 от "В е Мадам":

    Мадам Велева е обслужвала спалнята на Борисов!

    Казвала, че е виждала пачките с очите си...

    Коментиран от #32

  • 23 gggggggg

    40 6 Отговор
    В. Велева се е мисирка с главно М
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Карло

    40 3 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

    Да , този ПЛЪХ е доста голям..Малко търпение Народе ! :)
  • 26 Джурналист

    18 24 Отговор
    Истината е че народа от ИТН и от НЯМА ТН ще дуаа супата
  • 27 чичо

    8 44 Отговор
    Служебни кабинети ще управляват до края на втория мандат на Ррадев! Преврата му успя!

    Коментиран от #40

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Българка

    62 6 Отговор
    До преди дни Борисов ръсеше поредните лъжи, че Радев бави връчването на втория мандат. Днес пък президентът едва ли не е виночен, че бързо е връчил вториа мандат и бърза към служебно правителство. Явно от ГЕРБ са като притиснато в ъгъла ранено диво животно и се чудят още какви щети да нанесат, за да минимализират срутването си и търсене на сметка за безобразията им.

    Коментиран от #31, #33, #72

  • 30 100perа

    29 6 Отговор
    Мадам В., известна с това, че е от вътрешния кръг най-близки съветници на Корнелия Нинова и с "баниците", които точи на победителите...
    Не, мерси.
  • 31 Тквата не е с всичкия си

    30 3 Отговор

    До коментар #29 от "Българка":

    Почнах да не му обръщам много внимание..!
  • 32 РЕАЛИСТ

    40 3 Отговор

    До коментар #22 от "От Банкя":

    Абе, това същата Мадам В ли е, любовницата на Доган. Те да не са баджанаци с Бойко?
  • 33 Българи

    27 4 Отговор

    До коментар #29 от "Българка":

    Точно и ясно, затова са и ката дневните лирически плачения на Баш разбойника, пред електронните медии. Разбира че гнева на един народ, ще го помете и изтрие... Само да не избяга по бели гащи.
  • 34 Та така

    24 3 Отговор

    До коментар #21 от "Доган Велева":

    Има си парички-милички, пълнят и торбата...
    С една дума, обслужващ персонал...
  • 35 Ама Валерио

    27 2 Отговор
    Ма рой е свален вече!
    За него връщане няма!
    Набий си го в канчето!
  • 36 Чики-Рики

    34 5 Отговор
    Велева, язък! Мислех те за по-прозорлива,но уви ! И ти си като онези любимите на Бойко журналисти,наричани от него ,,мисирки,,! Разбира се,че целта е колкото по-бързо Борисов се изпари изобщо от лицето на Земята, толкова по-голям товар ще падне от душите на Българите!
  • 37 Павел пенев

    45 4 Отговор
    Не само Радев,цяла България очаква свалянето на най наглия,корумпиран и прост премиер в историята на страната.
  • 38 Мадам В е права

    17 42 Отговор
    Тепърва ще берете плодовете от действията на злобния, комплексиран фатмак, който иска да стане цар като жужето! Ще стане, ще стане, ама в мокрите сънища на Деса или в някой друг живот! Да не мислите, че в Европа не виждат какво става у нас, че ще са толкова наивни да изсипят торба с пари на огладнелите червени капиталисти или пък Ким Чен Ун ще им прати, или Кремля?!😂Тепърва ще гледаме битки между гладни кучета, затова си пригответе пуканките като Бойко😂😂😂

    Коментиран от #41, #45

  • 39 Перо

    29 3 Отговор
    И държанката на Тошо Тошев се обади от коневръза.
  • 40 Светослав

    8 16 Отговор

    До коментар #27 от "чичо":

    Прав си! И паричките за изборите, ще изядат доста социални дейности. Нали това искаха тъпунгерите)). Глада ще е по силен от мвтежниците
  • 41 Перо

    25 4 Отговор

    До коментар #38 от "Мадам В е права":

    Сега твоя господ толупа ще обикаля властта като куче пред месарница,но ще види само бай Ставри от ЦСЗ. Чака го служебното правителство!
  • 42 Тиква

    32 4 Отговор
    Велева, с колко те захраниха и мина преди 3 години към Хунтата и Бойко? Беше свястна и обърна лопатката и ти. По-добре млъчи. Никой не ти иска мнението.

    Коментиран от #82

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Сара

    28 2 Отговор
    Хем да работел Парламента, хем бързо гласувал законите, хем това...онова. . Валерийо, къде те сърби?
  • 45 Мухобойко

    14 2 Отговор

    До коментар #38 от "Мадам В е права":

    И европарламента го разбрахме що за кристално чиста вода е.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Вампир

    19 3 Отговор
    Да наистина преди Велева беше обективен журналист, но и тя много бързо се повлия от "ЕФЕКТА НА ЧЕКМЕДЖЕТО".
    ЖАЛКО.
  • 50 Чук и Гек

    23 2 Отговор
    Един път го упрекват, че протакал, сетне, че бил припрян...! Разберете се там в глутницата и имайте малко синхрон в позорните точки срещу президента! Аман от дърти бραнтии и мисирки на статуквото! Разположили се от десетилетия - те най умните, най големите журналисти, най красивите, най успелите, харизматичните, правилните, най, най най...! Разбутва им се кошерчето и побесняха. Стоят си там, узурпирали са власт, медии, анализи, изборен процес, броене на гласове, социоложки маниполации, абонирали се за истината и държат да е така безкрай...!
  • 51 504

    23 3 Отговор
    А пък вие стига ни занимавайте само с Борисов ! Не разбрахте ли , че хората не искат това управление ? На всички ни писна от тези простаци да ни излагат пред света . Толкова много способни млади българи има по всички части на планетата и е време те да застанат начело на държавата !

    Коментиран от #53

  • 52 Любен

    14 2 Отговор
    Не важно кой какви ги говори и забърква. Важното е да се спре да се краде от българите за да се раздава на руснаци, турци, немци, американци И да се започне да се "краде" от руснаци, турци, немци, французи за да се раздавана българите като високи заплата, свястни улици и пътища, добро здравеопазване, образование, наука, култура, гордост...Това е промяната!
  • 53 оня с коня

    5 12 Отговор

    До коментар #51 от "504":

    Твърдиш че има "толкова много свестни Българи по всички краища на Планетата и е време Те да поемат Управлението".Ами ХАЙДЕ ДЕ - извикай ги,ОСИГУРИ ИМ Изборна победа и им дай Властта!Ама не го правиш,а само Фантазираш тука.И докато се нафантазираш и свършиш Нещо по Въпроса с "Младите и начетени Българи в Чужбина които трябва да бъдат привлечени да Управляват в БГ",ще си КАРАМЕ С БОРИСОВ.Ама ЩОМ СИ ГОТОВ - ВЕДНАГА ББ подава Оставка,но ДОТОГАВА все пак България не може да остане без някакво Управление!
  • 54 Дали има делириум тременс

    3 0 Отговор
    Виждаш всичко, което не е истинско. Плънове. Бързоне. А Галилей е казал:"И все пак, тя се върти". Следователно, мсе нещо ще се случи. На едни се вижда бързане. На други се вижда бавене.

    Коментиран от #55

  • 55 Хи хи хи

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "Дали има делириум тременс":

    Ама гоУем си мОзак бре. Как ви ражда българска майка юнашка...
  • 56 БГГГГ

    11 4 Отговор
    Валерия Велева, Велери Найденов тези ''журналисти'' са агенти, за влияние, дали са професионалисти, да добри са в товА което правят, но резултатите, за Б-я не са добри, нека се скрият, че много са виновни, съдейки по резултатите. Бг, последни във всичко положително.
  • 57 Благо

    9 9 Отговор
    В България наистина трябва да се смени модела на политическата система, с такъв който забранява БСП! Това е партия, която след като изхарчи външният дълг в размер на 12 милиарда долара, в края на осемдесетте години на миналия век, докара страната до пълен провал и разруха. Целта й сега била, да сменя модела, който ГЕРБ бил наложил в държавата! С това, същата тая БСП разкрива, колко несериозно и национално безотговорно е отношението й, към съдбата на България. Вместо да надгражда постигнатото, тя щяла да сменя модела. Кой модел бе хора? Нали вече сменяхте модела през 1944 и какво направихте? Всички знаем страховитите последствия от това. Благодарете се на Бойко, че досега не ви забрани!
  • 58 Аре по

    13 6 Отговор
    Въобще не съм убеден,че така нареклите се протестърски партии са нещо по-различно от ГЕРБ. Пълно е със стари муцуни и стари чанти с нови дръжки. Славчо от 30 години опростачва нацията и е част от политическия пейзаж. Хайде ще го видим какъв екип и хора ще представи. Той лично въобще не е в състояние да работи по 10-12 часа и да бяхме САЩ щеше да го импийчнат заради физиологическото му състояние. Аре по-кротко гУспода и гУспожовички протестъри.
  • 59 Истината2

    8 5 Отговор
    А не трябва ли да се забрани партията на Главната МУТРА на държавата.Защото и аз чакам с нетърпение напускането на властта отмутрите.А сигурно и много хора чакат това.И тогава вече е сигурно мутрите вън и в затвора.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 В Велева, никой него интересува твоето

    10 4 Отговор
    Мнение, живей си в Измисления свят!!
  • 62 мунчо

    6 2 Отговор
    велева нямаш ли малко срама.Каква си журналистка която правеше баници на Т§Тошев.И сега с апломб даваш оценки на хора които интелектуално стоят много по високо от теб.По добре продължи да правиш вити баници и остави журналистиката.
  • 63 Илон Мъск

    7 2 Отговор
    Предлагам да поканим Бойко на мекици с кючекчийки и да не бърза много президента, а Велева така добре ли ще ви е!?
    Някога бай Тошо е имал един вестник. Сега сте се наредили под крилото боково професори, медии, агенции, журналя все полит. Абе хора вие задминахте товариш Хрушчов. Цела армия клакьори.
    Требва да ви пратиме незнам къде - вие сте цяла планета лизачи!!!
  • 64 Змията

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

    е тази, която дърпа конците на Радев и на всичките парламентарни партии в 45-ото НС.

    Тя смила Борисов заради "Балкански поток", а чрез Радев омаломощава и Нинова.

    Радев й е нужен като мюре за русофилите и бабите от БСП.
    Радев й е нужен за конфронтацията с Русия, с цел - война в Черно море.

    След това може и Радев да бъде заменен, например с Пешо коня...

    Проблемът на Борисов е, че ревнува Радев от змията, която го смила в момента... Но и двамата са нейна храна, на нейната хранилка.
  • 65 ХАН КРУМ

    4 4 Отговор
    МАДАМ" В"ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА Е МНОГО ХУБАВО.30 ГОДИНИ СЕ ПРАВИШ НА ГОЛЯМ АНАЛИЗАТОР НА ПОЗНАТИ СЦЕНАРИИ,НО СЕГА СИ БЕЗПОЛЕЗНА .30ГОДИНИ СИ СЪС СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ.НАДЯВАМЕ СЕ СТАРИЯ БАРДАК ДА БЪДЕ ЗАКРИТ И ДА ИЗЧЕЗНЕШ ЗАЕДНО СЪС НЕГО.
  • 66 Hoho Boho

    1 2 Отговор
    Предлагам Йоло Денев за президент!

    А сега предстоят парламентарни избори...

    Нека да изринем гробарите ...и после да коментираме президентските избори!
  • 67 123

    2 1 Отговор
    Всичките партии на партизаните няма да говорят с другите , няма да правят правителство с другите, няма да се консултират с другите, няма да иска и приемат поддръжка от другите,всички други са а лоши а те са най добрите,можещите и знаещите. И ще търсят пълня победа със избори, е и на нови избори пак няма да имат необходимите гласове, и какво ще правят другарите комунисти диктатори? Май пак ще има избори след следващите избори и резулатата ще бъде същия, но много глад идва, докато неспособниците и лъжците се на играят, и някой пак им плати сметката.
  • 68 Петков

    1 2 Отговор
    Отхвърлящите съставянето на коалиционно правителство у нас опозиционни партии и бързата им готовност да се явят на нови избори без притеснение, че същият резултат може да се повтори, предизвиква съмнение в това, че чрез вече приетото машинно гласуване, те биха могли да нагласят резултата от вота в своя полза!
  • 69 Мутра

    5 3 Отговор
    Бойко падна от клона сега се разлага свиквайте.Той и на клона си беше гнил и смърдеше ама сега още повече
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Българка

    3 6 Отговор

    До коментар #29 от "Българка":

    Обещах да пускам под всяка статия за фърчилото ,част от статията на Джон Кампфнер. Виж мнението на хората (визирам нормалните , а не червените , чугунени глави) "Джон Кампфнер, журналист и старши сътрудник в RUSI Кралският институт за обединени услуги (RUSI) твърди : "На мушката е България ! Русия все повече засилва атаките си срещу Европа. Германия, Великобритания, Франция, Австрия, Испания, Полша са се превърнали в ключова цел за руска намеса и влияние, поставяйки най-големите европейски икономики на „фронтовата линия на нова Студена война“. Кремъл си е взел на мушката от няколко години една балканска страна и член на ЕС - България. Според местни анализатори, Москва и нейните тайни служби подбуждат протестите в страната, които продължават вече 1 месец. Те са насочени срещу проевропейската и пронатовска дясна управляваща партия ГЕРБ. В подкрепа на хората по улиците се обяви президентът Румен Радев от опозиционната лява партия БСП, за когото се смята, че кандидатурата му за поста е съгласувана с руския генерал Леонид Решетников." Край на цитата. Хихихихихиииии.....
  • 73 Червени боклуци.

    2 3 Отговор
    Фигурантът на черепа влиза в пандиза.
  • 74 Правилно

    3 0 Отговор
    И народът иска това
  • 75 много ломотене

    4 1 Отговор
    Велева некой друг път ще ти разкажа аз пък за мъдростта на яростта и възмездието в процеса на възпиране на лакомията и некадърността. Радев не знам дали е припрян , ама ние бяхме прекалено търпящи.
  • 76 Васил

    2 3 Отговор
    Искаме го в затвора
  • 77 ГЕРБ

    1 3 Отговор
    Защото на него ще му се размине.Тъпанар пуч мръсен.Гаден метежник
  • 78 аз съм Веска

    1 3 Отговор
    ГРЕХОПАДЕНИЕТО НА БОРИСОВ СЕ ИЗРАЗЯВА В ТОВА , ЧЕ ВПЛЕТЕ ДЪРЖАВНИТЕ ПОРЪЧКИ САМО ЗА ГЕРБЕРУВАЩИТЕ .
    И ТАКА СЕ СЛУЧИ , ЧЕ КОМУНИСТИТЕ ЗАПОЧНАХА " КЛАСОВА БОРБА " .
    КЪДЕ ВИЖДАТЕ НАРОДНАТА ПАРТИЯ .
    ТОВА Е ЕДНА ПРОГНИЛА БИТКА МЕЖДУ ДВА ЛАГЕРА .
    НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА ЗАПАЗИ НЕУТРАЛИТЕТ ПРЕДИ БИТКАТА . ПОСЛЕ ДА ПОГНЕ БОРИСОВ .
  • 79 В Велева, Теглиш се на собснвениа си

    1 1 Отговор
    Кантар!!!, "Приказката за Комара, слона и кантара" застаряла, лъскаща се мисирка, мечтите са безплатни!!!
  • 80 ПРЕСТЪПНИИИК

    4 2 Отговор
    БОРИСОВ НЯМА КАКВО ДА СЕ СВАЛЯ ТАКЪВ ПРЕСТЪПНИК ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА СЕ АРЕСТУВА И ВЪДВОРИ В АРЕСТА ЗАВИНАГИ А КЛЮЧА ДА СЕ ХВЪРЛИ В МАРИАНСКАТА ПАДИНА !
  • 81 НАПРАВИ ГО

    4 1 Отговор
    РАДЕВ ИМА КАРТБЛАНШ ОТ НАРОДА ДА ЛИКВИДИРА КРАДЕЦА НА МИЛИАРДИ И МУРДАР , ОЩЕ С ИЗБИРАНЕТО СИ ОТ 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ! ТОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА ГО НАПРАВИ !
  • 82 Балъка BG

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Тиква":

    Захранва я Доганя.
  • 83 Тапата

    2 1 Отговор
    Мечтите на пилота-президент свършиха. Следват реслностите, няма да е зле да си приготвим парашутите.

    Коментиран от #86

  • 84 краси

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "МнениЕ":

    Велева винаги е била комунистка-от най-гнусните!Искаше комунизъм,ама за другите!За нея-капитализам!Беше духачка на Таша Тошев-комунист и сътрудник на ДС!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Реалност

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Тапата":

    Няма парашути. Херо ги е прибрала.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Велева, Стара, раздрънкана воденица??

    0 0 Отговор
    Нито има Камани ното Зърно!!! Върти се на празен ход и сърца!!!