Last news in Fakti

4 Май, 2021 10:00 3 831 61

Цветанов: Изборите се оказаха добра репетиция за следващите

  • цветан цветанов-
  • 45-о нс-
  • парламентарни избори

Продължаваме както работата си, така и изграждането на структурите по места и подготовка не само за парламентарните избори, каза той

Цветанов: Изборите се оказаха добра репетиция за следващите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изборите за 45-то НС се оказаха добра репетиция за предстоящите. Това заяви за Varna24.bg при гостуването си във Варна преди дни председателят на ПП "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

- Г-н Цветанов, каква е равносметката от изборите, изненада ли ви резултатът?

- Резултатът от изборите не беше такъв какъвто очакваше, която и да е партия. Аргументите ми се опират на това, че има партии от изминалия парламент, които не са част от 45-ия. ГЕРБ и БСП също не очакваха толкова нисък резултат, изненадани бяха и от ДПС. За новите партии в Народното събрание имаше също доста големи изненади. Но, по-важното е, когато си част от тази институция да работиш за нея и за обществото по подобаващ начин. Да предлагаш и отстояваш политики и политически решения. Не можеш да се осланяш на конфронтация и провокации, защото само по този начин виждаме, че дори съществуването на това НС не може да бъде факт.

Колкото до Републиканци за България не очаквахме такъв резултат, но след направения анализ сме наясно къде са били пропуските ни, но основна роля изиграха усилията на ГЕРБ, които бяха съсредоточени върху това да водят негативна кампания срещу нас и да впрегнат целия държавен апарат. Заплахи, манипулиране на вота и различни методи са недопустими да се случват в една демократична държава.

- Какво отчитате като грешка?

- Факторът време се оказа недостатъчен за завършване на цялостния процес по структурирането и активната работа на партия "Републиканци за България“. Направили сме своите заключения и знаем как да продължим напред. Тези избори се оказаха една добра репетиция за предстоящите ни.

- Продължавате ли битката в очакваните предсрочни избори, ще промените ли нещо в стратегията за привличане на избиратели?

- Републиканци за България ясно заяви целите и позициите си още през есента на 2020г. Продължаваме както работата си, така и изграждането на структурите по места и подготовка не само за парламентарните избори, а дори и за местните избори. Имаме необходимата енергия, имаме съответните експерти и работим в правилната посока за постигане на резултатите, които ще ни дадат възможността да сме част от управлението на страната ни, защото знаем къде са пропуските в него и ще работим именно те да бъдат запълнени.

- Много хора повярваха на провокации по ваш адрес, искате ли да коментирате нещо в тази връзка?

- Провокациите по мой адрес се тиражират от 2019 г. насам. Компетентните органи направиха съответните проверки и не установиха нещата, в които бях обвиняван да са истина. Но нали знаете, когато една лъжа се повтаря многократно, голяма част от обществото започва да я възприема като истина. Също така не само аз, но и "Републиканци за България" бяха възприемани като сериозна конкуренция за изборите за народни представители за 45-то Народно събрание. Затова и най-агресивната и негативна кампания се проведе именно срещу нас. И фактите са налице, не влязохме този път в парламента, но в този му състав не виждам и какво можеше по различно да се случи.

- Как си обяснявате успеха на "Има такъв народ“?

- Хората гласуваха емоционално и резултатът е налице. Дори самият Слави Трифонов и представителите на "Има такъв народ“ не очакваха подобен резултат. Това, че са втора политическа сила показа на ГЕРБ, че народът не ги одобрява толкова, колкото те не спират да твърдят и да се самоизтъкват през последната година и половина, а дори и след изминалите вече парламентарни избори.

От друга страна голяма част от хората, които на 4 април дадоха своя глас за "Има такъв народ“ на следващи избори няма да го направят или такива са общите впечатления. До момента не показаха реални действия и с това им поведение няма как да продължи съществуването на 45-то Народно събрание. Вървим към служебен кабинет и предсрочни избори и това е ясно за всички, ако до момента имаше колебаещи се, вече мисля, че такива не са останали. След като президентът Румен Радев връчи мандат на 5 май на БСП, те също няма да съставят кабинет и това стана ясно още в предпразничния Велики Четвъртък, когато парламентарно представените партии ясно заявиха, че няма да ги подкрепят. Единствената неизвестна към днес е датата на следващите парламентарни избори, която ще научим съвсем скоро.

- Разочарова ли се според Вас избирателят от собствения си избор, след като видяхме какво постигна той като резултат в парламента и дали това ще работи в полза на Републиканци за България на следващите избори?

- Дали ще работи в полза на Републиканци за България на следващите избори ще покаже гласът на избирателя. Но това, че през последните месеци излязохме първи с нашата програма със секторни политики, в които са залегнали не само предложения, но имаме и реални решения за тях, се надявам, че ще окажат своята роля към избирателите. Със сигурност на предстоящите избори, които най-вероятно ще са в разгара на лятото, резултатът трябва да е различен от този, който получиха партиите на изборите през април. Ако не бъде осъзнато това от всички граждани, които ще излязат до урните както в България, така и в чужбина, резултатът ще е същия и ще попаднем в ситуация от избори в избори и стабилен кабинет отново няма да може да бъде сформиран. Ще бъдат изхарчени отново едни пари, които ще са за сметка на българския данъкоплатец, а в замяна той няма да получи нищо. Държавата е по инерция и това положение не може да продължава до безкрай. Необходими са реални действия, облечени в политически решения и хоризонт за страната ни както във вътрешнополитически, така и във външнополитически план.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо ви КуРтИ от село ПиПЕркоВо.

    62 2 Отговор
    Сега вече ще знаеш какво да се мъчиш да манипулираш...Ама пак ще си на бунището
  • 2 Един от народа

    60 0 Отговор
    Плужек, скрий се !
  • 3 Бойко шкафа

    47 2 Отговор
    Цецоооооууу,не вади нож на баща си цецоууу..

    Коментиран от #25

  • 4 Последния Софиянец

    8 46 Отговор
    Гербаджиите видяха че кораба потъва и масово се прехвърлят при Цецо.Има големи шансове да влезе в парламента.ГЕРБ 2.

    Коментиран от #11, #14, #22

  • 5 Някой си

    47 4 Отговор
    Само дето ти и партийната ти ПАК НЯМА да влезете!
    Видя се сам колко струваше, ай къш!
  • 6 Така е, поне се изхвърли ха няколко

    37 1 Отговор
    Партийни на престъпници, лицемери и лъжци. Дано на следващите и тези гласове да не получите/купите.
  • 7 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    37 1 Отговор
    Марш към затвора бе, крадлив пъпеш...

    Коментиран от #9, #12

  • 8 честен ционист

    4 20 Отговор
    Казах ви аз, че Цвъки ще влезне с 3.9%

    Коментиран от #17

  • 9 Да те изметат манафите

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    А така
  • 10 Мич-Бюканън

    35 0 Отговор
    цвъки плешундер ти си една тиквенска подлога която няма да мине и 1 процент на скедващите избори хахахах
  • 11 сила

    44 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    ако тоя влезе в парламента,значи сме държава на доказани малоумници.....

    Коментиран от #18

  • 12 Да те изметат манафите

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Правилно
  • 13 Пепи

    25 0 Отговор
    Много ме дразнят такива партийки, дето знаят че едвам ще скалъпят 2 %. Само мътят водата. Аз не бих гласувал за някой, който няма шанс да управлява сам.
  • 14 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    38 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    С НОВА ЦИК НЯМА НИКАКВИ ШАНСОВЕ ТОЗ НАГЪЛ ИЗМАМНИК!!!ТОЙ Е СПЕЦИАЛИСТ ПО ФАЛШИФИЦИРАНИ ИЗБОРИ!!!КОЙ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ДЯСНАТА РЪКА НА ХУНТАТА?
  • 15 Българка

    37 0 Отговор
    Цветанов е от върхушката на ГЕРБ и също е лице на корупцията. Това, че Цацаров и НАП го препраха и не повдигнаха обвинение за стотици хиляди недоказани негови доходи, не прави Цветанов борец срещу статуквоти и за върховенство на закона. За избирателите на гробарите може би Цецо е по-малко гнусния лидер.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пепи

    20 0 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Прав си. С 3.9% коефициент на интелигентност.
  • 18 Баааааа баш

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "сила":

    ТОЛКО глупаци нема да се намерят та да влезе и тоя
  • 19 борисов боко

    23 0 Отговор
    Цецоу,на 6 май ще въртиш ли чевермето с потурите,силяхлъка и кошулята?
  • 20 Mуахаха

    14 0 Отговор
    "Компетентните органи направиха съответните проверки и не установиха нещата, в които бях обвиняван да са истина."
    Щото не са били компетентни, затова.
    Да очакваш от ЦЦОМБИ да свърши работа....
  • 21 Ганчо

    20 0 Отговор
    Този събира само такива, които се мъчеха с години да се закачат за някого, но не успяха и се отказаха. Няма как да стане , колкото ДОСТ и НДПС успяха толкова....
  • 22 гошо кръста

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    по лесно камила ще мине през иглено ухо,отколкото Цецоу ще влезе в парламента.Цитирам Исус,разбира се.
  • 23 мвр архивар

    15 0 Отговор
    здравей хитрец и сбогом!
  • 24 Бойко

    6 10 Отговор
    Шест патриотични организации ще "излекуват" Слави от простатата, която го мъчи вече два месеца!
  • 25 бечев

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бойко шкафа":

    На умряло куче нож вади,дето има една дума.
  • 26 пройчо

    8 0 Отговор
    цецоланщини....нула смисъл...нула инфостойност....и от Бою е по-тъп.
  • 27 Лелее

    14 0 Отговор
    Че сме бедни - бедни сме , но ако се продадем за центовете на “Асансьорният Бос” си заслужаваме съдбата ...
  • 28 Тошко

    7 6 Отговор
    А бе Слави чалгаРА успя да се ВМъкне (по Фейсбук) в НС като депутат та Цветанов нямали да може!?!? АБдали колкото щеш.
  • 29 Терминатор

    12 0 Отговор
    Тоя па мерзавец
  • 30 Ккд

    10 0 Отговор
    Репетиция за затвора, отряд герб
  • 31 Пич

    17 0 Отговор
    Айнщайн дава най-доброто определение за глупак - да правиш едно и също , и да очакваш различни резултати . Та този , едвам се спаси от единия скандал с апартаментите , и се хвърли в друг. Колко ли е умен !?
  • 32 Скрий се

    14 4 Отговор
    Бе Цецо,висшият пилотаж не е за хора които не са помирисвали керосин.Най-успешният президент на България към момента г-н Румен Радев,който е един вид будител на позадрямалия и изтормозен български народ,той е учил и практикувал как се води бой с един или няколко противника.Трябват знания и умения,тактика и стратегия а не само като вас да плямпате.Събори ли гробарите-ДА....На следващите ще ги довърши.Мутри вън.Кураж народе.

    Коментиран от #44

  • 33 Маргинал

    7 0 Отговор
    И това ....... е за Затвора.
  • 34 Qko a

    7 0 Отговор
    вие гласувате, а такива като Ц.Ц. правят пачки от партийни субсидии и връщат с тях безлихвените кредити под формата на "спонсорство" ... избори до дупка, да живей глупостта на избирателите . язък
  • 35 аз съм Веска

    5 0 Отговор
    ЦЕЦИ ,КОЙ Е ТРЪГНАЛ ДА СЕ ПОДЛАГА НА БИВШАТА ДЯСНА РЪКА НА ДЕСПОТА .
    АКО ТИ ИЗРАЗЯВАШЕ ДРУГА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА , ЩЕШЕ ДА ПРОЛИЧИ ПРЕЗ ЗАКОНИТЕ .
    СЪЩАТА ГАЙДА СИ .И НЕ НИ СЕ ПРЕДСТАВЛЯВАЙ , ЧЕ ЛОВИШ ПО- ВИСОКИ ТОНОВЕ .ДУ ДУУУУУУУУУУУУУУ....
  • 36 Черен Петър

    7 0 Отговор
    Този все още таи някакви надежди да стане някакъв фактор в политиката в България! Цвък, трябва да ти стане ясно, че и един процент на следващите избори ще ти е много! Просто ти, без немското творение "гроб" и Буци, си "стриптиз васер", както казват англичаните, или преведено на чист български - ГÓЛА ВÓДА...Прибирай се в апартаментчето с асансьора и си поживей там докато в прокуратурата се появят свестни прокурори и те потърсят там за обяснения...ти си знаеш за какво...
  • 37 заплес

    4 0 Отговор
    ПП РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ 42 057гласа =1.31% и официално дадени 904 432лв за предизборна кампания. При същите условия за 4.01% през юли ще ти дадат ли 2700000лв. за 129 000 гласа? Ще попитаме жителите на с. Забърдо:)
  • 38 Смешник

    9 0 Отговор
    Този първо трябва с другарчето си Боко Борисов да дадат обяснение на много неща за не да се крият.Ще дадете ли обяснение на част от нещата които вълнуват българския народ,ето някой от тях.Цветанов,защо след започната проверка срещу лицето Михаил Тиков и открити множество нарушения в болниците и складовете му проверките изведнъж спряха и се потули всичко,а отгоре на това след година си откри и Софиямед при множество болници в София и нямаше нужда от нова.Какео търсихте след убийството на Чората ти и Борисов в частната вила на полицая Писов(изядени няколко агнета същата вечер)и защо това дело се мотае години наред без да приключи.Имаме много по сериозни въпроси но не са за тук ще бъдат извадени когато прокоратурата почне да си върши нещата и вие двамата сте на подсъдимата скамейка.И не ви ли е срам да искате още власта след като вие двамата и много от другите партии сте за доживотен затвор.
  • 39 Филип Боев

    9 0 Отговор
    Добра репетиция за тези, които ще папкат субсидии от данъкоплатеца. А това,че същия данъкоплатец плаща обещетения за нарушени права по време на министър Цв. Цв. нито дума. Докога доказано неспособни политици ще имат право да регистрират партии и да редят лист???
  • 40 пешо

    6 0 Отговор
    цвъки е боклук .
  • 41 цецу крадецу

    4 0 Отговор
    Тия криминали що се врът вместо в панделета в държавата ни ?
  • 42 0.30 посред нощ

    3 1 Отговор
    Плачете мисирки. На следващите избори ГЕРБ ще са трети
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Брендица

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Скрий се":

    Не заради това! Да се скрие защото е кух републиканец натовец! Они паднаа😂 дедо Тръмплинов😂 а брат му е барета от отряда на Желко Аркан
  • 45 Гост

    4 0 Отговор
    Е, какво значение за Народа имат изборите бе асансьорко? Търсиш все келепира.
  • 46 Тоа па и той

    1 0 Отговор
    За къде се натиска?И при Тоа Вълнев има нещо гнило!Да се фанеш с такъв чиляк като Цветанов?Дет се вика краставите кучета се надушват!
  • 47 dfu

    0 0 Отговор
    И като пусна бръдъ, да не мисли, че хората няма да го познаят кой е и какво е правил? :D
  • 48 Нека, няма лошо

    0 0 Отговор
    Сега е времето да се отърсите от тези, които използваха Вашия организационен капацитет за свой интерес !
    Успех !!!
  • 49 Дани

    1 0 Отговор
    НЕ ЛЪЖА ,НЕ КРАДА, НЕ СЪМ ПАТЕРИЦА АЗ СЪМ ПРОСТО.. цецо,
    А - НЕ ЗАЩИТАВАМ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ...

    Коментиран от #54

  • 50 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ТИМПОРИНО -ЦРУ - БЕ ЗАЯВИЛ ,ЧЕ НЯМАДА СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИКА !!!!!!!!!!!!!!
  • 51 ЦЕЦ.ЦАЧ

    2 0 Отговор
    СВОБОДАТА Е В АПАРТАМЕНТА САНЧО,ДНЕС 6 УТРЕ 7
  • 52 БХОРТЕИ

    2 0 Отговор
    На този измамник физкултурник мястото му е в Карлуково.
  • 53 Улфредина

    0 0 Отговор
    Това интервю шакти.бг по месинжър ли го сне или просто по мейлът? Учевадно то не е писано от Цецалин, защото не само, че "(вие) сами разбирате ,че..." не се среща по два пъти средно във всеки параграф, а просто не фигурира никъде. Учевидно пиарката даже е избягвала този израз.
  • 54 Улфредина

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Дани":

    Верно е Митова, права си, той не ги защитава, защото не е в позиция да го прави, и нито американски, нито дори на пострадалите от отмененият Октоберфест производители на вурст. Спортист, с нормално тегло, не блести с ум, в биографията му не пише роден в Дианабад в добро нацистко семейство, нищо не може да го превърне в защитник на чужди интереси. Ще ти вземе парите да направи осмия апартамент, пък ти си търси интереса в България после.
  • 55 Улфредина

    0 0 Отговор
    Живи няма, само платени.
  • 56 ежко

    2 0 Отговор
    "Незаобиколимият фактор" пак се обади:)
  • 57 Блатен Асечки

    0 0 Отговор
    Труп
  • 58 КЪСНО Е

    0 0 Отговор
    УЧИТЕЛЯТ НА БОЙКО ПО ТЪПОТИЯ СЕ ПОЯВИ ЗА ДА НИ ИЗБАВИ ОТ ЗАПЕКА НО ЗАКЪСНЯ БОЙКО ВЕЧЕ ГО НАПРАВИ !
  • 59 ВЕДНАГА

    0 0 Отговор
    КОГА ЗАМИНАВАШ НА ,,ЗАКУСКА" В ЩАТОВЕТЕ ЗАЕДНО С ЖЕНА ТИ БЕ ГАЛОШ ?
  • 60 Кой68

    0 0 Отговор
    Мушмула ........
  • 61 Нане

    0 0 Отговор
    тоя пак ще лапа държавни пари! Нагла работа!