6 Май, 2021 10:00 6 076 83

"Ислямизмът" и "ордите от предградията" - апел за преврат разтърси Франция

  • франция-
  • преврат-
  • ислямисти-
  • ислям-
  • предградия-
  • писмо-
  • еманюел макрон

Само празни мечти на бивши генерали по пантофи?

"Ислямизмът" и "ордите от предградията" - апел за преврат разтърси Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отначало френското правителство не обърна внимание на отвореното писмо на бившите генерали, а военната министърка Франсоаз Парли го нарече в Туитър „празни мечти на осемдесетгодишни по домашни пантофи“. Постепенно обаче дебатът набра скорост и заплашва да се превърне в гореща политическа тема.

"Ордите от предградията"

Тонът на отвореното писмо, публикувано в дясноконсервативното списание „Valeurs Actuelles", едва ли би могъл да бъде по- провокативен: „Положението е сериозно, Франция е в опасност“, се казва там. Антирасизмът сеел омраза сред хората, а теориите на антиколониализма водели до „незачитане на нашата страна, традициите и културата ѝ“. Всичко това в крайна сметка унищожавало миналото и историята на Франция. "Ислямизмът" и „ордите от предградията“, обитавани основно от мигранти, водели до разруха.

Там царяла атмосфера на беззаконие, а насилието и опасностите нараствали с всеки изминал ден. Кулминационната точка в драматичното описание на ситуацията е неприкрит призив към преврат: ако правителството продължавало да бездейства, щяло да се стигне накрая до „експлозия и интервенция на нашите активни другари в защита на френската цивилизация и нация“. Зад посланието стои група запасни генерали, сред които личи името на Кристиан Пикемал, уволнен от армията през 2016 година заради деснорадикални възгледи. Някои от останалите подписали са активни членове на дяснорадикалната партия „Национален сбор“ (бивш „Национален фронт“).

Вода в мелниците на Марин Льо Пен

Общо няколкостотин бивши офицери са подписали писмото. Сред тях са обаче и 18 действащи военнослужещи, които сега ще бъдат предсрочно изпратени в пенсия. Всички в групата ще бъдат строго наказани: пенсионираните офицери ще бъдат извадени от запаса, а тези на активна служба - уволнени, заявиха от ръководството на армията. Лидерката на „Национален сбор“ Марин Льо Пен обаче се солидаризира с неприкрития призив за преврат: „Дълг на всички френски патриоти е да се надигнат и да спасят страната“, написа тя, но все пак уточни, че ставало дума за „битка с мирни средства“. С голямо закъснение правителството на Макрон все пак реагира на удара. Вътрешният министър Жерар Дарманен припомни, че бащата на Марин, Жан-Мари Льо Пен, е основал през 1960-те години „Национален фронт“, партията-предшественик на „Национален сбор“, именно с помощта на офицери, разбунтували се срещу политиката на президента Шарл дьо Гол спрямо Алжир. Интересна подробност е това, че призивът съвпада с 60-тата годишнина на провалилия се тогава опит за преврат. А Дарманен написа в Туитър, че Марин Льо Пен също като баща ѝ харесвала „звука от маршируващи ботуши“.

Слаби оценки за Макрон

Допитванията показват, че сред военните има повече привърженици на Марин Льо Пен, отколкото сред останалата част от населението, посочва френският политолог Бруно Котре. „Усещането, че Франция е в упадък и е застрашена отвън, е силно изразено в армейските среди“, казва той. Той твърди обаче, че принципите на Френската република са дълбоко вкоренени у тях, поради което от военните не произтичала реална заплаха за преврат. Отвореното писмо обаче показва, че в страната оценяват като твърде слаба политиката за вътрешна сигурност, водена от президента Макрон. Актуални допитвания сочат, че оценките за по този въпрос са изключително лоши. А едно експресно допитване на телевизионния канал LCI показа, че 58% от анкетираните симпатизират на призива на военните от "Valeurs Actuelles". Сред привържениците на „Националния сбор“ техният дял е дори 86 на сто.

Автор Барбара Везел


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    88 5 Отговор
    Познавам един арабин от Марсилия и той ми каза че Франция отдавна са я превзели арабите.

    Коментиран от #11, #21, #30

  • 3 Transpocalypse

    83 2 Отговор
    Този Макарон освен да запали църквата и да изпоразврати французите, друго не направи.
  • 4 Статист.

    92 0 Отговор
    Да са им честити на франсетата евроценностите и човешките права.👳👮
  • 5 Мммм

    87 1 Отговор
    Ами то във Франция скоро я има французи я не.също като в националният им отбор
  • 6 НакраДко

    81 2 Отговор
    Дали пък европейците няма да се събудят...???... а дано--ама на дали ще стане. С десетилетия им промиват мозъците с нео-либералните "ценности" и едва ли тези ще намерят широка подкрепа от народа си.До там се стигна,че след като видяха как бутат паметници в САЩ наследниците на робите--искат сега и на Наполеон да свалят паметници.. !?!?!?!? Абе безумието в тоя"цивилизован свят" е тотално...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Един

    66 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Ако станете мнозинство, Франция ще стане кочина и вече няма да ви харесва, ще търсите други държави.
  • 11 Сандо

    61 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    За Франция не знам,но за Марсилия е сигурно.Но бъдещето на тази прекрасна някога страна ясно се вижда от националния отбор по футбол.

    Коментиран от #54

  • 12 pbdan

    59 1 Отговор
    Нашите сугани също искат да се възползват от идеята BLM, но нито са ни били роби, нито са докарани насила, нито са от друга раса. Искат права като негрите в САЩ и лошото е, че някои заблудени овце им помагат.
  • 13 бай Киро

    43 12 Отговор
    Не мюсюлманите,а еврейте съсипаха Франция с тяхната дивашка "революция".От там насетне нищо не можеше да се направи. Разбира се,около Маршал Петен и Пиер Лавал се бяха събрали достоини хора,способни да върнат Франция в правилния път,но за жалост Еврейте ги избиха и тях.Сега е много късно за каквато и да било реакция.

    Коментиран от #22

  • 14 Циганин

    5 51 Отговор
    Няма нито един пример в световната история в който военни или националисти да са взели властта и същата държава да е просперирала. Нито един пример. Всички до една са били доведени до ръба на мизерията и разпада, всички до една. Било то Куба на фидел кастро, Аржентина на хуан перон, Чили на пиночет или хитлер.Франция ще потопи сама себе си в кръв породена от омраза.

    Коментиран от #16, #20

  • 15 pbdan

    50 1 Отговор
    Това го пиша от 3г.:План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.
  • 16 Поп Андрей

    43 3 Отговор

    До коментар #14 от "Циганин":

    Ромеино, Куба знаеш ли от колко години е под непрекъснати санкции, за това че не се подчинява на Краваристан ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 pbdan

    47 0 Отговор
    Не може 500млн. европейци да хранят 1млрд. араби и 1млрд. африканци. Количествените натрупвания водят до качествени изменения.
  • 19 Събодете се ЕС!

    39 0 Отговор
    Това е истина,Което казват “ретро”генералите ако Франция не направи нещо относно имигрантите ще им е много трудно скоро на Французите да живеят в собствената си държава,същото се отнася и за Европейците!

    Коментиран от #79

  • 20 Прочети историята

    14 0 Отговор

    До коментар #14 от "Циганин":

    Има примери и около нас.
  • 21 Последния Софиянец

    4 27 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Почна се! Връщаме се в 90-те и мутренските времена! Само генерал Бойко Борисов ще ни спаси!
  • 22 Точно така

    15 5 Отговор

    До коментар #13 от "бай Киро":

    Браво, един да е чел задълбочено.
    Моето мнение, че това се прави с цел за глобален конфликт-нещо като окончателен "Кръстоносен поход", който ще го използват,за да се освободи периферия около Израел.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Боби

    35 0 Отговор
    Да не ги мислим французите, а да си видим нас - нарастваща цигания и цигански номера навсякъде. След 60 години територията ще е тотално неузнаваема .

    Коментиран от #28

  • 28 pbdan

    16 2 Отговор

    До коментар #27 от "Боби":

    Да, ако се запази същата политика в което силно се съмнявам. Върни се 60г. в 1960г. и направи прогноза какво ще е сега. Тогава чакахме комунизма да дойде в 1980г. Демографията беше положителна и милицията държеше здраво като пращаше някои в Белене.
  • 29 Госあ

    14 11 Отговор
    Принципно, хората не се делят на раси, пол и религия, а на читави и не-читави. Също така е факт, че именно тия които изповядват ревностно някоя религия или се групират в общности на расова принадлежност или са сексисти, феминистки или трети пол обикновено не са читави. Също така, принципно, при западния робовладелски строй и грабителска политика няма нищо чудно в големите групи от Африка и близкия изток и е съвсем нормално да не са много дружелюбни. Що в развития азиатски свят няма такива субкултури ? М ? Просто е. Защото има социум с йерархия и правила и не може шепа робовладелци да си разиграват коня, както си искат.

    Коментиран от #36, #73, #83

  • 30 Последния манафин

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    А нещо друго не му ли даде
  • 31 Хасан

    30 3 Отговор

    До коментар #8 от "Наполеон Бонапарт.":

    Иди да видиш предградията на Марсилия ..има вече етнически чисти от французи райони ..само араби и никто един франсе

    Коментиран от #39

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Госあ

    16 0 Отговор
    Наред с френските учени, художници, писатели и философи във Франция има тежко простолюдие и кич, което липсва в такива мащаби в Германия. За Япония, да не говорим. Въпреки неоновите реклами, залите за пачинко и електроника в Токио, домовете, жилищата и притежанията на японците са семпли и функционални. Рядко можеш да различиш богат от по беден. Именно този кич и тежко простолюдие мъчи Европа. И това си е нейна черта. Стар континент с много достойнства, но и много пороци. А тази демокрация подхрани простолюдието до невиждани висоти. Върнахме се отново в робовладелския строй на прекупвачи и експлоатация и тежък кич.
  • 34 Даката

    19 0 Отговор
    Навсякъде е така.Тук чалга културата е доминираща.Няма абитуриентски празници,сватби,кръщенета без ромски ритми и кьочеци...даже управляваща партия ще си имат.
  • 35 Госあ

    15 6 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    анадолските орди повече няма и да припарят до Европа. Турците в истанбул не са турци, а както и самите те казват,жертви на анадолската пасмина и католическата църква.

    Коментиран от #63

  • 36 Забрави

    11 3 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    да споменеш нещо друго-дори и когато африканци, араби и прочее успеят някак си да си организират държавата, цивилизованият Запад отива и я унищожава.
    Пример с Либия, Сирия, Ирак.

    Коментиран от #37

  • 37 Госあ

    7 8 Отговор

    До коментар #36 от "Забрави":

    Абсолютно. А да не забравяме, че всъщност арабите са си организирали държави много по отдавна от западняците. Математика, медицина, астрономия, след това достиженията от Китай дадени съвсем добронамерено на Европа.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 pbdan

    14 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Смяташ ли, че ако успеете да "изчистите етнически" цяла област или направо държава ще живеете така както сега? Ами във вашите държави където е "етнически чисто" нещо не се получава макар да има и нефт.

    Коментиран от #49

  • 40 Карл Маркс

    10 0 Отговор
    И замириса на военен преврат и революция!
  • 41 Вълканов

    15 0 Отговор
    Очаква се да се повтори 15 век, зада се изчисти Европа. Противопоставянето достигна своя апогей.
  • 42 АПАРТЕЙД

    18 1 Отговор
    Белите във Франция отвръщат на удара на Сорос и глобалистите!!!
  • 43 ТАНКИСТА

    18 1 Отговор
    Северна Африка превзема Франция с всеки изминал ден!

    Коментиран от #48

  • 44 пешо

    5 0 Отговор
    бая претоплена новина... дали някой не е чакал одобрение, за да я съобщи.
  • 45 7789

    15 5 Отговор
    Франция е наистина черна....може би така си изплаща кармата,дето е изколила милиони богомили,там катари,и че е помагала винаги на османските турци да си колят християни наволя и франсетата да се правят,че не знаят...не виждат .Нищо случайно няма.
  • 46 Хисторик

    15 0 Отговор
    След ВСВ президента на Федерация Шсрл Дьо Гол води политика на отворени граници към бившите френски колонии Алжир, Мароко, Тунис!

    Коментиран от #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 pbdan

    8 0 Отговор

    До коментар #43 от "ТАНКИСТА":

    Това, което съм писал в пост 15 може да стане и само в една държава в ЕС, например точно във Франция. Виждаш ли ги как вече се радват, че имало етнически чисти квартали (от французи) в Марсилия.
  • 49 Хасан

    10 1 Отговор

    До коментар #39 от "pbdan":

    Не ти говоря за физическа а сменяне на културния фашистки генотип ...Русия е християнска и си има европейска култура но Европа е пак против ..защо? Защото не скланя глава
  • 50 Точно!

    11 0 Отговор

    До коментар #46 от "Хисторик":

    Той полага основата на таз инвазия, която сега стига вече кулминационната точка. На чарли да му благодарят. Плана за разрушаване на европа не е от вчера.
  • 51 Госあ

    13 3 Отговор

    До коментар #47 от "Хасан":

    Русия също е Европа. Източна. А това западняците от европата да размахват пръст на Русия или Китай е наистина смехотворно. Хахахаха

    Коментиран от #61

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ха ха

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Сандо":

    Абе,националният им по футбол е световен шампион.Не знам дали примерът е удачен.

    Коментиран от #62

  • 55 БПФ

    14 1 Отговор
    Какъв "преврат", бе? МАКРОН е превратаджията, той е узурпатор !!! Либерастите си мислят, че сме забравили как тоя извратенец "спечели" изборите с незначителна прединна, след като отиващият си президент - гнъсният оланд директно ЗАПОВЯДА на държавните служители да гласуват срещу храбрата лидерка на френският народ Марин льо Пен !!!
    Иначе е вярно - Франция и френският народ няма да оцелеят, ако не се справят с нигъро-талибанската чyма !!!
  • 56 Гост

    14 0 Отговор
    Европоооо, какво направиха с тебе тез рокфелеровци, шороши, ротшилди и техните държанки из европа. Наказват тез дето казват несправедливоста и се борят за държавата си, а пък инвазаторите ги галят с перце. Щели да накажат тез дето подписали писмото пък араб елите ги коткат и им тъпчат социални помощи.
  • 57 Кой посланник?

    6 0 Отговор

    До коментар #47 от "Хасан":

    Този дето каза че народ който допуска турци да влязат в парламента, не става за нищо!
  • 58 Нормално е недоволството срещу макрон

    8 0 Отговор
    Да расте след като той избра открита конфронтация с Русия и Турция в резултат на което Турция бавно и методично изтиква Франция от традиционните и зони на влияние
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Наблюдател

    2 10 Отговор
    Новото гнездо на ислямизма е Русия.
  • 61 Да да знаем

    0 6 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Според вас мурсилажа, само русия има право да размахва пръст 🤣
  • 62 Сандо

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ха ха":

    Примерът е как се променя етносъстава на страната,функция на което е и спорта изабщо,не само футбола,а не качеството на играчите.Ако си гледал скорошното европейско по вдигане на тежести,щеше да забележиш същото положение и при щангистите.Макар и да има други фактори,влияещи върху спортистите.
  • 63 В Анадола са предимно кюрди

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    А те отдавна са превзели Европа. Самата тя ги приема с отворени обятия.
  • 64 Наблюдател

    10 1 Отговор
    Французите сами са си виновни за либерализма поради което тепърва ще берат меко казано ядове с исляма и арабите изобщо! Много късно се усещат и то част от тях!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Не съм Хасан

    14 0 Отговор
    „Кoгaтo мюcюлмaнитe дocтигнaт 10% oт нaceлeниeтo, тe зaпoчвaт дa уcилвaт нecпaзвaнeтo нa зaкoнитe кaтo нaчин дa ce oплaквaт oт уcлoвиятa cи“. „В Пaриж виждaмe вeчe рeдoвнoтo oпoжaрявaнe нa aвтoмoбили. Вcякo нe-иcлямcкo дeйcтвиe тeжкo oбиждa Иcлямa, и рeзултaтът ca бунтoвe и зaплaхи, кaтo тeзи в Aмcтeрдaм нaпримeр, къдeтo тe бяхa в oтгoвoр нa кaрикaтуритe зa Мoхaмeд и филмитe зa Иcлямa“.

    Нacилиeтo ce уcилвa c дocтигaнe нa мюcюлмaнcкoтo нaceлeниe нa 20% oт oбщoтo. „Cлeд дocтигaнe нa 20% oт нaceлeниeтo, нaциитe мoгaт дa oчaквaт лecнo „зaпaлими“ бунтoвe, фoрмирaнe нa дoбрoвoлни джихaдиcтки милиции, cпoрaдични убийcтвa и пaлeжи нa църкви и cинaгoги.
    Oт 60% нaгoрe прecлeдвaнeтo нa нeизпoвядвaщитe Иcлямa „нeвeрници“ чувcтвитeлнo ce увeличaвa, включвaйки cпoрaдични eтничecки прoчиcтвaния и гeнoцид, eзпoлзвaнeтo нa зaкoнитe нa Шeриaтa кaтo oръжиe, и нaлaгaнeтo нa Джизиe – дaнък върху нeвeрницитe
  • 68 Не съм Хасан

    12 1 Отговор
    Хасанчовците да четат:
    https://fakti.bg/mnenia/234918-
    При 80% oчaквaйтe eжeднeвни унижeния и джихaдиcткo нacилиe, фoрми нa прoвeждaнo oт държaвaтa eтничecкo прoчиcтвaнe и дoри гeнoцид, тъй кaтo тeзи държaви имaт зa цeл дa рaзкaрaт нeвeрницитe и дa cтaнaт 100% мюcюлмaнcки

    При 100% мюcюлмaнcкo нaceлeниe тeoрeтичнo щe ce пocтигнe тяхнaтa вeрcия нa пълeн мир – мирът нa Дaр’Ec’Caлaaм, дoмът нa мирa нa иcлямa. „Тук трябвa дa имa пълeн мир тъй кaтo вcички ca мюcюлмaни, мaдрacитe ca eдинcтвeнитe училищa a Кoрaнът e eдинcтвeнaтa cвeщeнa книгa.Зa cъжaлeниe мирът никoгa нe бивa пocтигнaт – в тeзи cтoпрoцeнтoви cтрaни нaй-рaдикaлнитe мюcюлмaни зaплaшвaт и рaзпръcквaт oмрaзa, зaдoвoлявaйки жaждaтa cи зa кръв c убийcтвa нa пo-мaлкo рaдикaлни мюcюлмaни пoрaди нaй-рaзлични причини“

    Коментиран от #81

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 TINA

    10 0 Отговор
    ФРАНЦИЯ-СТАВА ОТ ХРИСТИЯНСКА В ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА-СЕГА СЕ ЗАПОЧВА.СТОЙ И ГЛЕДАЙ
  • 75 Българин

    8 2 Отговор
    Франция е толкова завладяна от бежанци , че бившите военни са по-скоро уплашени от невъзможността да се направи нещо . Едва ли имат ясен план какда се действа на власт . Бежанците са вече второ поколение във Франция и на практика са и вече част от съвременната френска култура . Да пият една студена вода . Язък за франция .
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Гошо

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Събодете се ЕС!":

    За това я нови санкции да праснат на Русия
  • 80 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Имаме си поговорка : КОГАТО ЧОВЕК САМ СИ СТОРИ ЗЛО, ЦЯЛО СЕЛО ДА СЕ МЪЧИ - НЕ МОЖЕ ДА МУ ГО НАПРАВИ !!!
  • 81 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #68 от "Не съм Хасан":

    Виж сега ..аз не съм фанатик ..но все пак не е редно 16 г момиче да ходи като пайнерка и да се натиска по парковете ..ако и се еб... да се омъжи и да прави деца
  • 82 кочо

    3 0 Отговор
    това очаква и всяка европейска страна със емигранти и растящо смесено население.това важи иза българия.
  • 83 14 88

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Много невярно.Първо в Азия си развяват коня например милярдерите в Китай и Якудзата в Япония
    Второ Европа е имала колонии защото по интелектуално ниво е била много пред Африка и е нормално по тпите да са им били роби все пак европейците отиват там с пушки и оръдия а ония са с прашки и копия.
    След това Азиатските държави не са имали колонии защото са били също недоразвити и самите те са били колонии например Китай и Виетнам Лаос и Камбоджа на Франция Англия и тн. С едно малко изклучение именно Япония затова и японците са владеели и клали китайци.
    Това е всичко идва от Европа индустриална развитие парни машини двигатели с вътрешно горене откриване на атома атомна енергетика ядрено гориво нефтодобивна промишленост и тн.
    Европейците обаче се избиха в две войни и се създаде вакуум който беше естествено зает от емигранти от Африка и Азия.Старите европейци лежат под 2 метра пръст