Last news in Fakti

10 Май, 2021 16:00 4 784 19

Бимбалов: Няма да видя такова "Изпращане"

  • изпращане-
  • митничари-
  • бойко борисов

Коментар от фейсбук профила на автора

Бимбалов: Няма да видя такова "Изпращане" - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По-зрелите от четящите тук помнят какво е „Изпращане“ и сигурно поне веднъж са присъствали на такова събитие. За по-младите обяснявам – нещо като малка сватба, на която родата, с помощта на шопска салата, кюфтета, тъпан и домашна ракия се прощава с току-що подстриганият нула номер младеж, който на другия ден отива в редиците на родната армия.

В средата на 90те за пръв път видях едно различно „Изпращане“, обаче. Вечерта ме свари в Свиленград и се наложи да опитам да вечерям в единствената работеща в тая късна доба кръчма. Заведението буквално вибрираше на улицата от неописуемата чалга, напираща да спука стъклата и тъпанчетата на сервитьора, който ме посрещна на входа с отчаяния вид на отвлечен, който знае, че никой няма да му плати откупа. Препотеният мъченик с нелепо накривена папийонка на залепналата риза просто ми каза, че няма никакъв шанс да се вечеря в кръчмата тази вечер. Имало „Изпращане“. Хвърлих един поглед навътре в заведението. Стадо от подивели зачервени дебелаци мятаха шкембета и паласки в ритъма на някаква простичко безсрамна писклива чалга, изпълнявана на полу-живо от посредствена певица с перхидролени къдрици. Върху една от масите на място препускаше полугола кючеклийка, а мъжагите се пресягаха и подпъхваха в дантелените ѝ дреболии зелени банкноти. Огледах внимателно фауната, но не видях обръснат новобранец. Сервитьорът явно усети, че нещо любопитствам и докато, с нескрита завист ме пускаше навън, тихичко обясни:

- Митничари са. Изпращат колега в затвора.

Така де, различно, но все пак Изпращане. Сега си мисля, че втори път едва ли ще ми се случи нещо подобно. И дори и някой ден Бойко Борисов да прави такова Изпращане, няма да имам късмета да попадна там. Няма да успея да зърна как буйните жени на партията се скубят за косите в спор коя да се качи на масата, нищо че банкнотите не им ги пъхат в дантелите, а се събират в чекмеджета. Или как героичните мъжаги на партията ронят горчиви сълзи в тъжно мъжко хоро, завършващо с ритуално целуване на ръка и поднасяне на златни кюлчета.

Нищо от това няма да видя. А толкова ми се иска.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бимбалов

    30 3 Отговор
    И дoри и някoй дeн Бoйкo Бoриcoв дa прaви тaкoвa Изпрaщaнe, нямa дa имaм къcмeтa дa пoпaднa тaм. Нямa дa уcпeя дa зърнa кaк буйнитe жeни нa пaртиятa ce cкубят зa кocитe в cпoр кoя дa ce кaчи нa мacaтa, нищo чe бaнкнoтитe нe им ги пъхaт в дaнтeлитe, a ce cъбирaт в чeкмeджeтa. Или кaк гeрoичнитe мъжaги нa пaртиятa рoнят гoрчиви cълзи в тъжнo мъжкo хoрo, зaвършвaщo c ритуaлнo цeлувaнe нa ръкa и пoднacянe нa злaтни кюлчeтa.

    СУПЕР СИ ПИЧ , ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ХРАНИШ БОКО !
  • 2 БиБи Кинг

    7 27 Отговор
    Бимбала-ла,бимбала-ла,бимбалалайка...............

    Коментиран от #17

  • 3 Стоенчу

    37 3 Отговор
    Супер коментар!Браво пич!

    Коментиран от #15

  • 4 Евалла

    24 3 Отговор
    Бимбаслов !

    Коментиран от #5

  • 5 Евалла

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "Евалла":

    Бимбалов! ..бързах , страхотен коментар:)
  • 6 Псевдоним

    18 2 Отговор
    Бимбалов има цяла серия в този стил, след изборите може да издаде книга.
  • 7 Го4о

    8 20 Отговор
    Не се ядосвай бе, ще видиш, ако не на Бойко, ще видиш изпращането на Славуцата! Гъмзата такъв кючек ще ти извърти, че свят ще ти се завие от безпаричие и глад, че ще виеш: Ела зло, че без тебе по-зло!

    Коментиран от #12

  • 8 пройчо

    6 3 Отговор
    ".... Нищо от това няма да видя. А толкова ми се иска...."***** не се знае !....."кралят умря--да живее Краля!"--вече се е случвало :))
  • 9 Доротея

    7 10 Отговор
    Бим, не се напъвай! Божков ще се погрижи за всичко! Иначе по експозето - като фонетика - 3, по семантика - 2, 35!
  • 10 Вида

    8 17 Отговор
    Бимбал, Бойко е номер едно още! Изчакай още два месеца и тогава казвай каквото ще казваш. Другото е от теорията на вероятностите!
  • 11 СВД

    9 4 Отговор
    Кой е тоя!!! Чувал съм за Бимбеловия род от Факия, за бореца Крали Бимбалов, виждал съм Тони Бимбалов, но такъв Бим ми идва в повече...!?
  • 12 3333

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Го4о":

    Млъкни ве простъо
  • 13 Сър Пичук

    5 3 Отговор
    Бимби, може и да видиш някое такова изпращане. За последните 30г има толкова много кандидати. Само че този, който ги започна, беше оплют и му се иска оставката, а доколкото си спомням и ти си в хора на искащите я.
  • 14 Мила

    2 2 Отговор
    Оооо г-н Бимбалов,къде изчезнахте?Сериозно се бях притеснила за вас. Липсваха ми свежити ви коментари.Надявам се да сте били жив и здрав.Въъъпреки,че с повечето текстови не винаги съм била съгласна.И аз съм искала да има "Изпращане" примерно на Виденов а я вижте Виденов ще си прави партия.Ужаааас.Така, че да сме мноооого внимателни какво си пожелавами
  • 15 От Швеция

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стоенчу":

    Описал си го ,едно към едно?
    Можем само да се гордеем с таланта ти?
    Благодарим ти!
    Дори температурата, се вдигна в природата ,
    тук при нас е вече 22 градуса по Целзий ,жега?
  • 16 Матей

    1 1 Отговор
    Ще,ще,малко остана,но не заради плъзналите скандални разкрития.Новия план Барбароса се очаква от ден на ден да започне.Времето се оправи,войските са на изходно положение,този път няма да е в края на юни ,,защо да се губи ценнно време,натовци са нетърпеливи.След което ще последва обратната вълна и ще бъдем освободени от американското присъствие и гербаджийското също.ще стане бързо,и ще е добре за тези които оживеят.
  • 17 Ти пък си АЛА БАЛА АЛА БАЛА..

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "БиБи Кинг":

    Ти пък си АЛА БАЛА АЛА БАЛ...ЪК!
  • 18 Много хора искат да видят това Бимбалов!

    5 0 Отговор
    Дали ЩЕЕ с Белезници, дали ще Куца и ще се прави на Умряла Лисица, Народа Чака, и прави, каквото може да се случи по скоро!!
  • 19 Бомбалов

    0 0 Отговор
    Егати тъпото парче си то