Last news in Fakti

10 Май, 2021 12:18 5 798 49

Калоян Велчев за ФАКТИ: Началото на края за ГЕРБ започна още лятото на 2020 г.

  • калоян велчев-
  • герб-
  • бсп-
  • демократична българия-
  • има такъв народ-
  • парламентарни избори-
  • служебен кабинет-
  • предсрочни избори-
  • 45-то народно събрание

"Много важно е какви личности ще влязат в правителството на Радев, защото те могат да останат на своите постове и след изборите", каза Велчев

Калоян Велчев за ФАКТИ: Началото на края за ГЕРБ започна още лятото на 2020 г. - 1
Калоян Велчев; Кадър: БНТ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Работата на 45-тото Народно събрание официално върви към своя край. Остава единствено да се проведе и днешното заседание на Временна комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години, по-позната като Комисията по ревизия или Комисията "Манолова". Заседанието ще започне в 13:00 часа, а единствената конкретна точка в дневния му ред е изслушването на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова относно дейността на „Автомагистрали“ ЕАД, дейността на „Български ВиК холдинг“ ЕАД и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Втората точка от заседанието е "Разни". Предстои да разберем какво точно включва това.

За краткия си живот, който обаче можеше да произведе конкретни малки, но със сигурност положителни промени (като намаляването на законовата лихва на 4%, което беше предложено от Мартин Димитров и Владислав Панев от ДБ), на практика 45-тото Народно събрание успя единствено да промени Изборния кодекс.

За да обобщим свършеното от народните представители в 45-тия Парламент, но и за да говорим относно предстоящата предизборна кампания, предстоящите парламентарни избори на 11 юли и възможностите на отделните политически сили при участието им в тях, от ФАКТИ се свързахме с политолога Калоян Велчев. Разговора четете в следващите редове:

- Г-н Велчев, през Вашия поглед 45-тото Народно събрание успя ли да свърши нещо полезно за българските граждани?

- Четиредесет и петото ни Народно събрание успя да възвърне интереса на гражданите към парламентаризма и правенето на политика. Макар все още да няма данни, ми се струва, че и доверието в парламента се повиши в немалка степен. Все пак, ако не се лъжа, единственият закон, който депутатите имаха време да приемат, беше промяната на Изборния кодекс. Много от законопроектите, които щяха да бъдат полезни за нас като граждани не успяха да стигнат до пленарна зала. Въпреки крехките и нестабилни мнозинства в този парламент имаше възможност да бъдат приети знакови законопроекти.

- Очакваме служебното правителство - какви според Вас са задачите, които то трябва да покрие във времето до изборите (11 юли)?

- Задача на всяко служебно правителство е да организира изборите. Тази задача ще бъде сложна предвид амбициозните промени в Изборния кодекс, които направиха партиите на протеста. В ситуацията, в която се намираме обаче, ще бъде много важно и какви точно личности ще влязат в правителството на Радев, защото те могат да останат на своите постове и при един редовен кабинет след изборите. Тоест те могат да се превърнат в новите ни държавни лидери за повече от два месеца, какъвто ще е животът на служебния кабинет.

- Прибърза ли според Вас президентът Радев да връчи третия мандат, което да съкрати допълнителни живота на 45-тото НС?

- Не. След отказа на “Има такъв народ” да поемат властта, беше ясно, че управление в рамките на този парламент няма да има. Радев спази строго правилата и процедурите, но това което можеше да опита да направи е да инициира диалог между “Има такъв народ” и БСП, защото това беше пътят за формиране на мнозинство в рамките на отиващото си Народно събрание.

- Относно предстоящата предизборна кампания - считате ли, че ще видим нещо различно като подход от политическите ни партии?

- В момента сякаш сме много разделена нация. Предната кампания също беше в подобен дух на нападки, обиди и агресия. Макар и да си има причини за високото напрежение, които са породени предимно от сериите корупционни скандали край ГЕРБ, за да се промени коренно ситуацията в България ще се наложи различните играчи да станат по-диалогични. В този смисъл “Демократична България” дава плахи заявки, че през следващата кампания ще бъдат по-градивни и ще предложат конкретни идеи, около които партиите да се обединят. Подобни заявки даде и БСП преди да стане ясно, че този парламент няма да го бъде, но после сякаш левицата се върна към предходния режим на война срещу всички.

- А можем ли да говорим за политическо начало на края за ГЕРБ?

- Началото на края за ГЕРБ започна още лятото на 2020 година с масовите протести срещу тях и главния прокурор.

- Какво очаквате по отношение на ПП “Има такъв народ” - да разшири влиянието си на следващите избори или напротив, да загуби част от доверието, което получи на 4 април?

- Проучванията към този момент ни показват, че “Има такъв народ” продължава да расте. Ръстът на формацията на Слави обаче не е в такива размери, че ситуацията да се промени драстично в следващия парламент. Най-вероятно “Има такъв народ” ще подобри представянето си, може дори да стане първа политическа сила. Само че на изборите на 4 април и ГЕРБ бяха първа сила и какво от това? Не успяха да направят управление. Колкото и добър резултатът да получи Слави, нуждата от диалог с останалите формации не само няма да изчезне, а ще става все по-ключова.

- След слабия си резултат на 4 април, възможно ли е БСП на 11 юли да възстанови позициите си или оттук насетне ги чака само път надолу като стара партия, считана за част от статуквото?

- БСП вече не е голяма партия. Времената, в които левицата спокойно взимаше по 800-900 хиляди гласа много трудно ще се върнат. Но БСП остава фактор в политическия ни живот и изглежда ще продължи да бъде такъв още дълго време. Независимо от позициите си - по-умерени или по-агресивни, БСП неизменно върви надолу, но с различна скорост. Специално на следващите избори обаче ми е трудно да си представя, че партията на Корнелия Нинова ще постигне по-слаб резултат, защото на 4 април БСП наистина удари историческо дъно. Между другото, същото важи и за ГЕРБ. ГЕРБ вече не е голяма партия, затова и трудно ще може отново да управлява в скоро време. За тази цел ще ѝ е нужен силен партньор, а патриотите, които са единствения партньор на хоризонта далеч не са сила в момента.

- Засега няма индикации “Демократична България” да загуби от електората си, може ли обаче обединението да надскочи резултата си от миналия месец?

- “Демократична България” на последните избори удари тавана на гласове за така наречената градска десница. Оттук насетне на формацията ще е много трудно да продължи своя ръст. Ролята на обединението от летните протести насам е да успява да налага важни теми в дневния ред на обществото. Съдебната реформа, за която Христо Иванов говори от години, се превърна в приоритет на всички играчи без ГЕРБ и ДПС. Въпреки че успява да убеди гражданите кое е важно, ДБ не успява да ги убеди да гласуват за нея. Може би ще подобрят резултата си на следващите избори, но надали с много. Тази формация ще има потенциал да расте по-сериозно, когато докаже, че е готова да носи отговорност за управлението на страната.

- Какво според Вас е бъдещето на коалицията “Изправи се! Мутри вън!”?

- Въпреки че коалицията е миш-маш от най-разни субекти не малка част, от които съмнителни, изглежда “Изправи се!” ще се яви заедно и на следващите избори. Фурорът, който предизвика комисията “Манолова” може би ще се материализира в по-висок резултат за формацията. Комисията наистина успя да напипа горещи теми и да нанесе нови тежки удари по имиджа на ГЕРБ и Борисов. В този смисъл може би не цялата коалиция, но Манолова и Дончева се наложиха като едни от ярките опоненти на ГЕРБ.

- Очаквате ли т.нар. “патриотични формации” да създадат коалиция от няколко партии, която да влезе в парламента и евентуално да бъде партньор на ГЕРБ или БСП в едно евентуално бъдещо управление?

- ВМРО вече заговориха за коалиционен формат за следващите избори. Добрата новина там е, че Марешки и Сидеров изглежда ще изпаднат окончателно от потенциалните участници в една такава коалиция. Най-вероятно ВМРО и НФСБ ще влязат в следващия парламент, което само ще усложни допълнително съставянето на коалиция, което се оказа невъзможно и в този парламент. А може именно присъствието на патриотите да отрезви партиите на протеста и те да приемат подадената от БСП ръка и да успеят този път да съставят управление.

- Възможно ли е според Вас след изборите на 11 юли да имаме повторение на последния един месец, а именно да няма вариант за съставяне на кабинет?

- На този етап изглежда, че малко неща ще бъдат по-различни. Така че следващото управление със сигурност няма да се излъчи лесно. Но ще трябва да се излъчи, защото дори веднъж картата с бързи предсрочни избори да сработи, то не съм убеден че ще е полезно за партиите на протеста, ако отново предпочетат да отидем на избори. В следващия парламент ще трябва да се проведе диалогът, който не се проведе в отиващия си сега парламент.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутри вън

    51 25 Отговор
    Така е преди 1 година никой не си представяше ппГРОБ в какъв крах ще попаднат!

    Коментиран от #16

  • 2 фирма

    22 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Работата на 45-тото Народно събрание официално върви към своя край. Колко края има това 45-то НС?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 честен ционист

    26 21 Отговор
    Краят на Шайката трябваше да е още 2013г. Много се забавихте, бих казал фатално много. Сега вече всеки Ганчовец дължи по 60000$ на външните кредитори, тоест нашите хора.

    Коментиран от #39

  • 5 Същия

    25 34 Отговор
    Кой беше ти? Комисията Манолова. Как гордо звучи! Краят на Манолова е скоро и този път окончателен
  • 6 Герб , вие

    32 18 Отговор
    Начело с ВОЖДА бойко методиев борисов , Тома Биков, ТКП сте ИСТОРИЯ ВЕЧЕ. Няма по отвратителни същества от ВАС!!!!

    Коментиран от #35

  • 7 Мишоците

    17 20 Отговор
    На Радев не спират да църкат ей. Идват "килърите" - крийте се по дупките
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 чичо

    14 18 Отговор
    Завършени умници,края на всеки и на всичко започва от самото му създаване.И трябва да призная,а не искам да е така,че комай Борисов единствен от управляващите го е разбрал.Още преди 3год. ви каза,че след този мандат напуска политическия живот.Какво бе завършени умници не ви стигна да го разберете.Да ви кажа ли-не ви стигна онова което го нямате.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ШАЛТЕТО

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "ТИТИ":

    ББ-4,5.6,7,8....???Файтонджията приключи!Да идва Бриджит Бардо!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ХайлГермания

    19 6 Отговор
    Виновна е Германия / сегашния Райх / защото създаде това изчадие и го помпа с пари до сега.
  • 14 Калоян Велчев,?? Вятъра смени посоката

    17 2 Отговор
    И ти се Завъртя!!! Допреди седмица пееше, друга песен, бърже се Нагаждаш!!
  • 15 бай Кypти

    12 6 Отговор
    герб умря , а с него умря и мечтата ми да стана општински саветник и да не се налага да бачкам по цял ден :(

    Коментиран от #25

  • 16 Краят

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "Мутри вън":

    започна на 13 март 2020- началото на гаврата с личността на хората.Който не го осъзнае и смята да управлява по подобен начин е обречен на същото.
  • 17 ТОШКО МУНАТА

    14 12 Отговор
    ДАЖЕ И ПО РАНО. КРАЯ НА ГЕРБ СЕ ВИДЯ ОЩЕ 1989 ГОД. ТОДОР ЖИВКОВ БЕШЕ ОЩЕ ЖИВ И ГО КАЗА. АЗ ГО ЧУХ. ПОВТАРЯШЕ САМО - ИМА ТАКЪВ НАРОД, ИМА ТЪП НАРОД, МА МНОГО ТЪП НАРОД....
  • 18 замислен

    14 13 Отговор
    Началото на края на ГЕРБ е започнало, но и се засилва!
    ГЕРБ категорично ще бъдат 2ра (или дори3та!) сила след предсрочните избори, ИТН печелят и с другите протестни партии правят собствено управление.
    ГЕРБавите патерици ВМРО и останалата псведопатриотична гмеж пак няма да прескочат бариерата и ще останат извън държавната хранилка барем за още 4 годинки, гледайки Парламента само по телевизията!
    Нормалните мислещи патриоти започнаха вече да гласуват за протестните формации и все повече ще гласуват основно за ИТН, някои по-социално ориентирани за ИМВ или дори БСП ,а някои по-консервативни и десни за ДБ(за хората от ДСБ)
    Моделът на мутрите ГЕРБератски се разпада!

    Коментиран от #42

  • 19 Браво Данчо

    16 10 Отговор
    Йордан Лечков призова прокуратурата да си свърши най-сетне работата с Бойко Борисов! Лечков към Борисов: Ще ти махам като те карат към килията! Как пък едно добро не направи от кумова срама?!


    Най-после прокуратурата да се размърда и да си свърши работата с премиера Бойко Борисов. За това настоява легендата на родния футбол Йордан Лечков. Човекът, който преди години подкрепяше на сто процента Борисов и ГЕРБ, днес се срамува от този факт.
    „Как пък едно добро не направи за България и за народа този наш премиер?! Ей така, както се вика „от кумова срама“. Една магистрала, бе! Поне една магистрала да имаше готова и като за пред света – нали само с тях се изтъква десет години?!
    Магистрали, та магистрали… Къде ги?! С какво пътува той по тях, защото нашите автомобили буквално „подскачат“ по некачествено и некадърно поставената настилка“, гневи се Йордан Лечков
  • 20 ИСТИНАТА

    15 7 Отговор
    Борисов евоюлира от уплашен човек криещ се от протестиращия народ и протестните партии в Парламента в озлобен,атакуващ с всички възможни средства! Впрегнал е цялата машина на властта в своя защита!Знае-изпусне ли властта , свършено е с него! Ще има пълно разследване,последвано от възмездие!Толкова много е опротивял, че вече с визията и поведението си вбесява! Ще последват нови разкрития! Свършено е с него и цялото му противно, некадърно обкръжение!
  • 21 Уплашен

    14 6 Отговор
    Георги Марков: "Гербери умрете, излезте и въcтанете ! Помeтете и Герб на власт върнете "...Такъв призив отправи към членовете на Гeрб бившия им депутат и агент на зловещата Държавна сигурност с агентурен псевдоним "Николай" -Георги Марков. По рано същия ден собственика на спонсориранатa от Герб жълтa агенция ПИК офшорния журналист Недялко Недялков Йорданов заплаши че " Ако Бойко бъде арестуван и дори косъм падне от главата му излизат на гражданска война и този път няма да играем само хоро пред Президентството"...Сега разбирам колко е важно да излязат Герберските мутри и "чакали" за да приключим един път завинаги с тях!

    Коментиран от #23, #27

  • 22 ПУТИН

    13 19 Отговор
    ИЗЧЕГЪРТАХТЕ ГЕРБ, АМА ЗАЩО СЛЕД САМО 1 МЕСЕЦ СЕ ИЗЧЕГЪРТАХТЕ И СЕБЕ СИ? ТОЛКО ЛИ СТЕ ТЪПИ? ЛЪГАХТЕ НАРОДА, ЧЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ ПО ДОБРЕ, ЧЕСТНО, СПРАВЕДЛИВО, А СЕ ОКАЗА ДРУГО? СТО ПЪТИ ПО-ЛОШО! ЕВТИНИ НОМЕРА НА СВЕТА ДЕВА МАРИЯ КОСТИНБРОДСКА И ДЪЛГИЯ ПЛЪХ СКРИТ В ДОМА СИ? САМО КАПОН И ТАНЧЕТО МИ ХАРЕСАХА - БИХА ВСИЧКО ЖИВО ПО ПРОСТОТИЯ!
  • 23 Стойко

    11 12 Отговор

    До коментар #21 от "Уплашен":

    До "Уплашения" : Нема се плашиш. Нека излязат няколкото улични герберастки мутри и треторазрядни гангстери с които заплаши населението главатаря на тежката организирана престъпност в България. Известния като Буда от картончето му на доносник на зловещата Държавна сигурност и в мутренските среди просто като тиквата! Ще ни плаши с треторазрядни мутри като осъждания криминален индивид за изнудване и побои Станислав Недков Стъки, като лицата с криминални регистрации Георги Валентинов,Даниел Илиев,Таньо рекета, Нацо грабежа и подобни! Васил Крумов Божков уверява че структурите му ще смажат престъпната шайка и грабителска хунта! С тази задача се е заел бившия началник на охраната му Веселин Балтов бивш началник и на НСБОП. За мутрите МИЛОСТ НИКАКВА! : Една година от интервюто ми, което събуди България. Бухалките все още са в ръцете на #хунтата. Нанесохме им тежък удар. Няма да им разрешим да се окопитят. След два месеца ги приключваме!
    Васил Божков
  • 24 ЗА ГЕРБ

    13 14 Отговор
    КОГО ЩЕ ИЗЧЕГЪРТАТЕ ЛУМ..ПЕНИ НАЛИ ВИ ВИДЯХМЕ МОЖЕНЕТО МНОЗИНСТВО ИМАХТЕ НО ЕКСПЕРТИЗА НЯМАХТЕ !! САМО ДА РУШИТЕ И ЦАПАТЕ НО НЕ И ДА ГРАДИТЕ!!!
  • 25 Бай курти 45 год.сгоден- 21 г. Ваш Лидер

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "бай Кypти":

    Аз вашия Лидер 21 години оригинал никога не съм работил последните 12 години защото нашата партия бе на власт! А общински съветник нямаx желание да ставам защото аз назначаваx съветниците от Герб като им купувах гласовете и после управляваx в сянка като сив кардинал !
  • 26 Любопитен

    15 14 Отговор
    Края на ГЕРБ ли?Абе на кое място беше ГЕРБ на последните избори?
  • 27 Развеселен

    15 7 Отговор

    До коментар #21 от "Уплашен":

    Зловещия доносник на 6-ти отдел на ДС с агентурен псевдоним "Николай" от когото е бил отвратен дори водещия му офицер с какъв ентусиазъм е донасял за своите състуденти - лицето Георги Марков ( бивш депутат от ГЕРБ) е призовал Герберските калинки да излязат и yмрат в неравната битка с народа на България!!!! Ей доноснико жалък!!!??? Никоя калинка от администрацията няма да излезе на война с народа защото са едни страхливи търтеи на държавна хранилка!!? Видя се миналата есен когато организирахте контрапротести и излязоха 18-20 стареца от пенсионерския клуб от Обеля-2

    Коментиран от #32

  • 28 Мухаха

    11 14 Отговор
    Платени комундета се надяват да лапат, че герб им спря кранчето
  • 29 Who you bol

    9 6 Отговор
    Им не е разбрал, че си отива герб значи е прост като тулупа. Все пак той си го каза с кой се разбира " вие сте прости и аз съм прост...."
  • 30 Алфа Вълкът

    3 9 Отговор
    Как е миньо-стайковчета? Защо ви поздравявам така ли? Защото всички сте дупени!

    Коментиран от #49

  • 31 ЧАЛГА ПАРЛАМЕНТ

    10 10 Отговор
    ВИДЯЛА ЖАБАТА КАК ПОДКОВАВАТ КОНЯ И ТЯ ВДИГНАЛА КРАК? ТАКА И ПРОТЕСТЪРИТЕ - МИСЛИЛИ, ЧЕ СА ПО ДОБРИ ОТ ГЕРБ, АМА ЩОМ ТРЯБВАШЕ ДА УПРАВЛЯВАТ - ПОДВИХА ОПАШКИ И СЕ ОТКАЗАХА ОТ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ? НЕ СЕГА, ДРУГИЯ ПЪТ! НЯМАМЕ 200 ДЕПУТАТИ, НЯМАМЕ ТОЛКО АКЪЛ, АБЕ НЕ НИ ЛИ ВИДЯХТЕ КВИ УБИТАЦИ СМЕ, ЩО НИ ИЗБРАХТЕ? ДРУГИЯ ПЪТ ЩЕ ПРОБВАМЕ С БАЛЕТА!
  • 32 Йоахахаааа

    10 7 Отговор

    До коментар #27 от "Развеселен":

    Че те ГРOПаджиите нямат електорат! Кой да излезе на въстание в тяхна подкрепа хахаа
  • 33 asd

    6 1 Отговор
    А началото на края на БСП почна преди 30 години, но още чакаме края на края. А за ДПС да не говорим...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 НЕЗАВИСИМ

    3 3 Отговор
    ОТ МАДРИД.ТУК ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ ПРАВИТЕЛСТВОТО БЕ ОБВИНЕНО В КОРУПЦИ Я И ВСИЧКИ РЪКОВОДНИ ЛИЧНОСТИ СИ ПОДАДЪХА ОСТАВКА ЕДНИ СА В ЗАТВОРА ЗА ЧЕРНА КАСА.НА ИЗБОРИТЕ СПЕЧЕЛИ ОПОЗИЦИОННАТА ПАРТИА.ТОВА Е КОГАТО ИМА ЧЕСТ .ДАНО ЕДИН ДЕН НИАКОИ БГ ПОЛИТИК ИДЛЕЗЕ И НАПРАВЕ ТОВА.
  • 37 Макробиолог

    4 5 Отговор
    Според мен загубата на такъв експертен потенциал в лицето на бикоф,кържалийката,деси дуловска,томи.,вънкашната захаросана..и хл други ще е тежък удар по държавтостта.Та сам по себе си вожда е енциклопедия..криминална.
  • 38 Гербер

    5 6 Отговор
    тия ли бе. Спокойно, баце пак ще управлява таъи държава защото народа го обича
  • 39 Ода

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Всички дължим пари на Хамериканците, отделно Боко предателя раздаде ключови ресурси и предприятия на братята от Хамерика... Сега хем ще им дължим пари.. Хем ще им работим и ще връщаме дължимото за години напред... Хайде да ви е честита новата демокрация на братята Еврейски Американчета!
  • 40 Васил

    3 5 Отговор
    Диктатора си мислеше че ще е вечен ама съдбата на всички диктатори е една или ги свалят и в панделата или ги убиват.
  • 41 Хахаха

    5 2 Отговор
    Още един превъзбуден. Абе хора, от няма и седмица е слънчево и като гледам какви щуротии се пишат под формата на анализи, мнения и коментари, се плаша.... Много народ слънчаса рано, рано. Пазете се, моля ви. Как ще я карате като дойде лятото? Тогава хептен ще изтрещите.
  • 42 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "замислен":

    ХАХАХАХА, Смях. И как ги виждаш тези циркаджии да се разберат за общото благо на народа, та дори и общо правителство да правят? Не може целта ти да е разбиване на "модела Борисов" и нищо друго. Да, вече е ясно и кой и кои поръча/ха всичко това, и каква им е целта, и е ясно че няма нищо общо с доброто за България.
  • 43 информиран

    2 4 Отговор
    Жecтoкoтo прoпaдaнe нa влacттa и пaдeниeтo нa нeйнитe cлуги прoдължaвa cтрeмитeлнo и нecпacяeмo!
    ГEРБ пoтъвaт,a пaтeрицитe им Вaлркaтa, ВМРO,Мocкoв и Мaрeшки изпaдaт извън бoрдa и щe глeдaт Пaрлaмeнтa прeз крив мaкaрoн !
  • 44 Минчев

    1 0 Отговор
    Тоя бройлер мечтае за държавни лидери в лицето на служебно правителство? Господи, кои им преподава на тия полуфабрикати? Кой?

    Коментиран от #48

  • 45 MGewehr

    1 0 Отговор
    Разгеле.... зборище на неписмени аматьори викачи, збиритък!
  • 46 ИМарин

    1 0 Отговор
    - Г-н Велчев, бяхте ли вече роден към февруари 2013г.?

    Коментиран от #47

  • 47 КВелчев

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "ИМарин":

    Роден съм лятото на 2012, но съм бил твърде малък, за да помня.
  • 48 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Минчев":

    Бързай бавно, диви петлю! След три месеца има още едно завъртане на Рулетката, и този Бройлер Полуфабрикат може да се окаже прав..
  • 49 Мая

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Алфа Вълкът":

    Скоро излиза клипа в който един, подобен на Митьо Стайков, е изнасилен с щафета салам с дата Ивановден 2017г., стига глупости, ама моля ви се кой нямал сестра, и сестра ще му доведем.