11 Май, 2021 16:11 12 424 79

Ивайло Мирчев за ФАКТИ: Бизнесът усеща, че Борисов си отива и е много по-склонен да говори

  • ивайло мирчев-
  • демократична българия-
  • комисия по ревизия-
  • изслушване-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • 45-то народно събрание-
  • комисия

"За пръв път от 12 години виждаме какво е страната да има парламент, който не е подчинен на един човек", каза Мирчев

Ивайло Мирчев за ФАКТИ: Бизнесът усеща, че Борисов си отива и е много по-склонен да говори - 1
Ивайло Мирчев; Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Надявам се, че след постъпване на всички сигнали в Прокуратурата, тя ще бъде доста по-адекватна и няма да се налага Народното събрание да прави специална комисия, която в някаква степен да изземва функциите ѝ“.

Това каза в интервю за ФАКТИ Ивайло Мирчев, народен представител от „Демократична България“ в 45-тото Народно събрание.

Мирчев обяви още, че предстои от „Демократична България“ да внесат към Прокуратурата сигнали за злоупотреба. „Подготвили сме сигнали, които тепърва също ще подаваме“, каза той.

Свързахме се с Ивайло Мирчев, за да говорим за заседанията на Врeмeннaта кoмиcия пo прoвeркa зa уcтaнoвявaнe нa злoупoтрeби в управлението прeз пocлeднитe 10 гoдини, която 45-тия Парламент създаде, за изводите, които можем да вадим от казаното в Комисията и за това, което е редно да последва.

Целия разговор четете в следващите редове:

- Г-н Мирчев, на заседанието на Комисията по ревизия в петък зададохте на г-н Иван Ангелов (б.р. собственик на фирма Градус) един много логичен въпрос - как така Борисов гарантира за нещо, в което не е експерт. Става дума за ветеринарна медицина. Вие какво мислите по въпроса, защо го прави?

- Очевидно става дума за лобиране от страна на г-н Борисов за конкретни фирми. В случая термина не е и съвсем лобиране, това не е обикновеното представяне на български фирми в чужбина. Тук по-скоро става дума, както и г-н Ангелов каза, когато те имат проблеми с някакъв ветеринарен сертификат, г-н Борисов да лобира пред чужди страни, за да може този ветеринарен сертификат в крайна сметка да бъде заверен, да бъде премахнато това ограничение. Всичко това е страхотен конфликт на интереси, тъй като г-н Борисов няма право, като премиер, на подобно вмешателство. Според нас темата трябва да бъде изяснена и от самия премиер, и от шефа на „Градус“.

За нас това е много сериозна тема. За съжаление се направи опит да бъде неглижирана, да не се говори по нея. Това е неправилно и очакваме развитие в следващите дни. Ние също ще повдигаме този въпрос.

- Говорейки за повдигане на въпроса и в бъдеще, смятате ли, че тази Комисия трябва да продължи да работи и в 46-тото Народно събрание? От „Демократична България“ бихте ли поискали свикването на такава комисия?

- Това е тема, която все още не сме обсъждали, но при всички положения трябва да продължи, независимо дали ще бъде през комисия в НС, или в работата на отговорните институции. Например Прокуратурата трябва да работи. В момента ние сме свидетели на това как Прокуратурата фактически покрива откровени сигнали срещу управлението на Бойко Борисов. Това е причината за съществуването на тази Комисия. Ако Прокуратурата си вършеше работата, нямаше да има нужда от тази Комисия в НС.

В тази връзка, аз се надявам, че след постъпване на всички сигнали в Прокуратурата, тя ще бъде доста по-адекватна и няма да не се налага Народното събрание да прави специална комисия, която в някаква степен да изземва функциите на Прокуратурата.

- Очаквате ли от Прокуратурата в сегашния си вид да успее да извърши проверка?

- Искрени съмнения имам, че това е възможно. В крайна сметка обаче това е ролята, която демокрацията и обществото са отредили на Прокуратурата. В тази връзка мисля, че тя е длъжна да влезе във функциите си. Каквото зависи от нас, ще го направим. Подготвили сме сигнали, които тепърва ще подаваме, както сме правили досега. За съжаление досега Прокуратурата не е обръщала внимание на това, което ние сме изпращали като сигнали.

- Тези сигнали ще бъдат с неизвестно до момента съдържание ли?

- Като принцип на случване, съдържанието е известно. В него влизат „Автомагистрали“ – като особен пример, санирането. Като информация сигналите ще бъдат по-скоро нови, но като принцип на злоупотреби няма нищо ново. Това са познати неща от последните години, просто различни български граждани решават да ги изпратят до нас, тъй като са се отказали да работят с Прокуратурата.

- В контекста на отказа на тези хора да работят с Прокуратурата, Вие преди малко също казахте, че имате съмнения в проверката, която ще бъде извършена, смятате ли, че тези разкрития, които се изнасят в Комисията ще подсилят усещането, че в България е необходима съдебна реформа, за да има осъдителни присъди по високите етажи?

- Мисля, че българското общество вече няма никакви съмнения за нуждата от съдебна реформа. Това беше тема допреди 2-3 години. От 2019 насам, и особено в последната една година, хората осъзнаха какъв е проблемът на българската демокрация – липсата на справедливост, липсата на нормална съдебна система, в която човек наистина да знае, че има справедливост, бизнесът да знае, че когато има определен проблем, той ще бъде решен адекватно от тази съдебна система, а няма да бъде опраскан, както сме свикнали да виждаме.

Социологията също показва, че хората са осъзнали, че това е огромният проблем. Очаквам също и огромна подкрепа на изборите за „Демократична България“ като коалицията, която според мен най-ясно артикулира проблема с най-ясни идеи. Неслучайно в момента, в който влязохме в Народното събрание, първото, което направихме, бяха стъпките към реформиране на съдебната система – не защото това е наша фикция, а защото когато оправим съдебната система, ще се оправи и всичко в страната. Няма как да има благоденстваща държава без нормално работеща съдебна система.

- Говорим за комисии, а от ДБ предложихте да се състави и комисия за „Росенец“, което обаче беше отхвърлено. Защо се случи това според Вас?

- Причината е, че не получихме достатъчно подкрепа и нямаше достатъчно време. Надявам се, че в следващото Народно събрание тази комисия ще намери своето съществуване. Не толкова защото тя е свързана конкретно с нас и не защото в случая на „Росенец“ ние с Христо Иванов имаме някакъв личен интерес. Тази комисия не е насочена към това. Целта ѝ е да се разгледа много добре самият модел на функциониране на страната. „Росенец“ – нефтобазата и имотите на г-н Доган, е един умален модел на съществуването на държавата, когато всички институции по всякакъв начин не работят, а са в услуга на един определен човек. В национален план досега това беше Бойко Борисов. В случая на „Росенец“ става дума за Ахмед Доган. На 11 юли 2020 година и полицията, и жандармерията не се подчиняваха нито на кмета, нито на началниците си, а на волята на г-н Доган относно това какво и как трябва да се случи.

- А как бихте коментирали поведението на представителите на ГЕРБ по време на заседанията на Комисията по ревизия?

- Поведението им е абсолютно обяснимо от гледна точка на това, че те водят битка на живот и смърт. Те правеха всичко възможно да няма изслушване, да пречат на изслушванията, да пречат да се задават въпроси. Накъсваха дневния ред със серия от процедурни предложения, прекъсваха постоянно, включвайки се на микрофона. Изглеждаше изключително грозно и против всякакви правила на парламентаризма. От тази гледна точка мисля, че това, което се случи там, не е точно недъг на този парламент. По-скоро ние за първи път от 12 години виждаме какво е страната наистина да има парламент, а не парламентът да е подчинен на един човек и депутатите в него да са като оператори на пулт, които натискат копче и се съгласяват с волята на Бойко Борисов. Да, беше грозно. Да, това, което се случи в Комисията. не е приемливо и не отговаря на парламентарните стандарти, които всички ние сме длъжни да следваме. От друга страна, това е нов живот за българската парламентарна република. В следващия парламент наистина очаквам и по-качествени депутати, и повече качествени юристи, и ако има подобна комисия, всичко, случващо се в нея, да бъде доста по-адекватно.

- Отвъд самото поведение на ГЕРБ и изводите, които можем да вадим, какво можем да отличим като извод от изслушванията на г-н Илчовски и г-н Ангелов?

- Нещата, които всички ние слушаме от години, но досега имаше една омерта и те не се коментираха. Самите бизнесмени, хората с бизнес, които в случая са най-пострадали от подобни схеми, те предпочитаха да мълчат и да не влизат в комуникация по тази тема. Причината за мълчанието беше заплахата от това, което ще се случи с техните бизнеси. Очевидно хватката е отслабена, очевидно те вече усещат, че Борисов си отива и поради тази причина са много по-склонни да говорят. Досега това не се случваше. Надявам се, че все повече хора ще установят, че могат да говорят и да го правят публично. В наше лице те със сигурност могат да видят хора, които са готови да помогнат. Важно е България максимално бързо да забрави модела на управление на Бойко Борисов и да започне да се възстановява като една модерна демокрация. Надявам се наистина този процес да стартира максимално бързо.

- Казвате да стартира – според Вас процесът започнал ли е вече или тепърва предстои?

- Не, намираме се в един преходен момент, в който дори самото падане на Борисов е сравнително илюзорно, тъй като ГЕРБ може да бъде рестартирана. Тя има достатъчно ресурси от всякакъв тип. Нашата задача е, показвайки на обществото какво всъщност е ГЕРБ и опитвайки се обществото чрез своите механизми да вземе мерки в посока установяване на истината, ние да попречим този мафиотски модел да успее да се реанимира. Надявам се да успеем да направим това.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 майкооо

    47 81 Отговор
    Новото ШИШИ

    Коментиран от #5, #13, #15, #61

  • 2 Това

    33 6 Отговор
    че е склонен да говори не го прави привилегирован и други да му носят кръста !
  • 3 Минчо

    43 78 Отговор
    Новия ШИШИ на Ицко взе да си вярва!
  • 4 Ахаха

    36 83 Отговор
    Ок. НО НЕ ВИДЯХМЕ НИЩО КАТО ДОКУМЕНТИ ДОКАЗАТЕЛСТВА НИЩО!!!!!! ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ТОВА Е. ИЛЧОВСКИ СЕЛЯНИНА ДОРИ СЕ ОТКАЗА ОТ ДУМИТЕ СИ. ЗОЩО?? КОНКУРЕНЦИЯ НА БИЗНЕСА В ПОЛЗА НА МУТРИ ВЪТРЕ. СМЯХ В ЗАЛАТА ПЪЛЕН ЦИКР. Я НИ КАЖИ ДОНЧЕВА И ИВАНОВ ЗА КАКВО СИ ШУШУКАТ ПО КОРИДОРА? И КОЙ ПРАЩА СМС НА МАНОЛОВА 😄ЧЕТЕЙКИ ТЯ ЗАДАВА ВЪПРОСИ. СТИГА ЦИРКА ВИ Е ПЪЛЕН.
  • 5 бойко

    45 17 Отговор

    До коментар #1 от "майкооо":

    Не споменавай родители, грозно е герберче!
  • 6 СДС демократ

    33 108 Отговор
    борисов тепърва се връща - ГЕРБ + СДС + Патриотите ще имат над 120 депутата в новия парламент. и тогава тези реваншисти които счупиха държавата ни която борисов гради 10 години ще видят какво е реваншизъм. дано само този път бойко не е мек както с вмирисаните протестъри

    Коментиран от #44, #45, #46, #47

  • 7 Бай Кольо

    30 93 Отговор
    Борисов си отива, ама само за два месеца. После ГЕРБ пак печелят изборите

    Коментиран от #11, #36

  • 8 герб не е

    64 17 Отговор
    европейска дясна партия , то и главорез може да каже , че е християнин щото носи кръстче...Крият се зад знамето на ЕС , но герб и Борисов са си вождова организация , която не работи , а консумира властта , която хората са им дали по най гнусен и примитивен начин , достоен за бананова република . Сори ама в БГ няма и банани , само следи от кюлчета , пачки евро , рекетирани и заплашвани хора , скъпи и некачествени пътища. СБОГОМ МУТРИ ГЕРБАДЖИЙСКИ!
  • 9 Уволнение на прокурорите

    70 12 Отговор
    След изборите всички прокурори трябва да бъдат уволнени, без право да заемат държавна работа!

    Коментиран от #55

  • 10 Торбалан

    38 32 Отговор
    Правилно Борисов не е експерт. В България експерти по всичко са само от ДБ. Всичколози и от асфалт, и от стиропор, и от компютри и от компоти. Най вече от закони и каквото се сетиш. Конституция написаха за един ден и я внесоха с 27 подписа. Сигурно от Дани са я прекупирали. Вярно е обаче, че на две магарета сено не могат да разделят, в това да сте сигурни, даже и магаре не са виждали щото на жълтите павета няма там са само мулета и коне.

    Коментиран от #14

  • 11 Е да

    34 13 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Кольо":

    Печелят изборите, но не правят правителство. Както сега. Двойна загуба. И ще са с още по - нисък резултат.

    Коментиран от #16

  • 12 Хахаха

    30 21 Отговор
    Мирчев, ти за какво народно събрание говориш? Аз такова не видях, нито парламент, или поне това, което се очаква да са по своята същност. Видях някакви кресливи б.о.к.л.у.ц.и, получили трибуна за своите брътвежи, в т.нар. 45-о народно събрание. Видях едни нехранимайковци, които се опитваха да прокарват, къде с успех, къде не, всякакви промени, които хич, ама хич не кореспондират с дневния ред на хората в България. По - скоро обслужващи интересите на определени лица и бизнесмени. Да не говорим за крещящия конфликт на интереси на голяма част от предлагащите тези законови изменения.

    Коментиран от #22

  • 13 модерни времена

    29 15 Отговор

    До коментар #1 от "майкооо":

    Мирчев е от новото поколение модерни "крипто" комунисти ...
  • 14 ДБ не знам

    20 18 Отговор

    До коментар #10 от "Торбалан":

    Но Боко от друго освен магистрали не разбира. Че дори и там е зле.
  • 15 УжасТ

    22 6 Отговор

    До коментар #1 от "майкооо":

    ИТ с мутра на животновъд ... !??
  • 16 Хихи

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Е да":

    Може може ама друг път
  • 17 Немезис

    30 15 Отговор
    След 12 години варварство, рекет, откровени кражби, безчинства, насилствено отнемане на бизнес, загробване на конкуренти и прочие мерзки действия, време е не просто да си ходят, а да бъдат изпратени в затвора, където да изгният до последния си ден ... за съжаление и там ще гният за наша сметка.

    Коментиран от #20

  • 18 Хахаха

    24 17 Отговор
    Мирчев, Мирчев, Мирчев, каквото е т.нар. 45-о народно събрание, такава и тази "PR Мая" комисия. Костинбродската - разследваща, да се чудиш и маеш какъв гьонсурат е тази Мая. От доста години си викам, че все пак човек има някакви морални граници граници, ама тази е направо велика, то бива, бива, ама нейното безочие е безгранично. Не че и другите лумпени и нехранимайковци, които се добраха до парламента (пак казвам - "така нареченият") не ви усройва да се хули Герб? Надявате се, че този цирк ще отблъсне гласоподаватели и ще ви налее вода във вашите воденички, но да не ви излезнат криви сметките?
  • 19 Мазна свиньо

    19 30 Отговор
    Моли са бат Бойко да е на власт зимата. Моли саааааа
  • 20 Хааа

    11 8 Отговор

    До коментар #17 от "Немезис":

    Затова ли са милионери, милярдери😄😄😄а тоя който източвал европейските еврофондове илчовски 😬😬
  • 21 мислещ

    10 13 Отговор
    Най-умният и читав човек в парламента.
  • 22 мислещ

    18 14 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха":

    Дневният ред на хората е да се отърват от тиквите (Е, на тиквите не им е това дневният ред, ама те са безскрупулни престъпници и няма значение те какво искат), а това нямаше как да се гарантира без промените, които бяха приети. Като се минимизира броят тиквени депутати в парламента, тогава може вече да се мисли и за други неща.

    Коментиран от #53

  • 23 Шиши

    19 22 Отговор
    Това е новото шиши и като как ще " помагате" сега точно пък вие от дб, на бизнеса. Ами то е е видно като обслужвате Божков и сие, като ви плащат а вие в замяна се борите да им се върне незаконно придобитото имущество. Ако тези двамата които си вадеха кирливите ризи в комисията са българския едър бизнес, тези отчайващо прости хора, много жалко. Как така Добруджа оказва се е в ръцете на подобни селски бекове като този кошаревски свидетел.За каква хватка говориш бе шиши, кой ги е хванал тези, нещо документ има ли или се действа на принципа на клетвата и омаскаряването пък ако хване декиш. Усеща ли бизнеса че Бойко щял да си ходи и се разпри казвали. Ама те така си мислеха и през 2013г. пък той взе че не си отиде а пак бе избран. Толкова сте ясни от дб, толкова сте зависими от едрите олигарси, от разните му там фондации че скоро, ама много скоро ще ви лъсне г.. за. Той вече лъсна де, маджото си го показа по телефона.
  • 24 666

    17 28 Отговор
    Този не прилича на Нострадамус. Как позна че Борисов си отива. Мисля че др. Радев си отива и никога няма да се върне. Амин дай боже.
  • 25 ПЕНКО

    13 18 Отговор
    МИРЧЕВ : "ДА СЕ ПАЗЯТ ЖЕНУРЯТА И ДЕЧУРЛИГАТА , ЧЕ ШЕ ПУЦАМ С ТОПЧЕТО СИ ОТЗАД - СЪС ЗАРЯД ОТ МАНОЛОВА И ФИТИЛ ОТ ХАДЖИШКЕМБЬО И ГО Е НАСОЧЕЛА ТЯ ТЯ ТЯНА "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тиква

    11 4 Отговор
    Сметне те щом го оправя със сертификати, какво се продава!!!! И това ще се разбере скоро време.
  • 28 Светослав

    14 11 Отговор
    И на това прасе му идва коледата😜
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 дилов син

    6 7 Отговор
    "Бизнеса" ще възхвалява боко Банкянския!
  • 31 Тошко

    13 11 Отговор
    Вижте снимката: Това е новото шкембе, което ще замести това на Пеевски!

    Коментиран от #33

  • 32 Сланина и Зурла

    14 0 Отговор
    "бизнеса" хахахааааа...къф бизнес бе!??!Неграмотни и десарски удобни мушанки.Обикновен човек бизнес не можа да прави тук.Три оъти мутри ми го вземаха,законно и демократично...ай ...да ви и бизнеса,да ви профсъюзите и кочинаата!!!
  • 33 мислещ

    14 8 Отговор

    До коментар #31 от "Тошко":

    Пеевски е мутра, Мирчев е IT и никога не се е занимавал с кражби и репресии...ама където едното, там и другото, а? Съвсем почнахте да издишате откъм опорки.
  • 34 Бъбу

    15 13 Отговор
    Нито това мазно прасе, нито шефа му Пинокио са десница, това са хора на Божков, на маджото и това се видя още когато Пинокио по време на протестите получаваш инструкции по телефона. Кака цона ли е дясна, тази тарикатка захранвана щедро от соросоидите, или Пинокио чийто единствен трудов стаж е министерстването му при Бойко. Аз ако съм на герб на мястото така ще ги подпукам тези първо да си докажат техните доходи, да видим от какво живеят те пък после да плюят по другите.
  • 35 Бъбу

    10 13 Отговор
    Пропуснах да отбележа, какво интервю само, какви удобни и насочващи въпроси му задава журналистката, браво г-жа, това е то журналистика. Това не е интервю, това е някаква завера.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Го4о

    9 11 Отговор
    Реваншизъм а го очаквайте след 11.07.21г. ГЕРБ пак ще спечели с много, защото ги ГЕРОИЗИРАТЕ и тези мутри на Мая ще тичат отровни ЖаБета!

    Коментиран от #38

  • 38 Го4о

    1 3 Отговор

    До коментар #37 от "Го4о":

    ТИЧАТ да се чете РУЧАТ
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Някой

    11 5 Отговор
    Много овчеглави на амбразурата в защита на еднокнижко🤣🤣🤣
  • 41 cpv

    7 7 Отговор
    Стига с тия сигнали,а направете нещо за хората!Като гледам колко си слаб наистина си за съжаление,сигурно сивото ти вещество е за сметка на туловището ти!
  • 42 Това

    6 7 Отговор
    Плондерче откъде се взе таков спецялист!?
  • 43 ГЕ 8

    5 0 Отговор
    КАКВИ БИЗНЕСМЕНИ БЕ Е,В БГ НЯМА БИЗНЕС ИМА ДАЛАВЕРИ
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Анонимен

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "СДС демократ":

    Ти си срам за България ши....ан гербаджииски крадлив лу.... мпен такъв

    Коментиран от #48

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Аз Негодника

    9 7 Отговор
    Мирчев отслабни малко,че излъчваш ВСЕЯДНОСТ...С тия коментари...
  • 51 Меринджей от ЛА

    11 5 Отговор
    Ивчо, познаваме се ... хайде не ръси глупости публично. Забравих ... ти само това правиш
  • 52 Маринов

    9 4 Отговор
    Бойко бил генерал - ще умра от смях.
    Аз лично го помня като шофьор на Маргините.
  • 53 Хахаха

    4 6 Отговор

    До коментар #22 от "мислещ":

    А не мислиш ли, че броя на депутатите го определят броя на гласовете, а не връзтките през ИК. Това ли беше целта на това НС - смяна на кодекса, целяща подмяна на изборните резултати.
  • 54 Матей

    1 4 Отговор
    Борба за кокала ,какво се чудите,това е капитализъм по американски,големите риби изяждат малките.Нещо принципно различно предлага ли се,не.Има и радикални мнения,напр. Жан Виденов се изказа удивително болшевишки,в добрия смисъл,отрече всички ,вкл. БСП И НАЙ-ВАЖНОТО--ИСКА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС.Друг е въпроса кой ще го последва,още навремето сорсняшката пропаганда го очерни и обвини за тежката социална криза,а всъщност тя беше умело причинена от сорослиите.Все пак идеята има право на живот и нищо чудно някои партии да си я присвоят.

    Коментиран от #56, #62

  • 55 На цялата

    3 7 Отговор

    До коментар #9 от "Уволнение на прокурорите":

    Администрация работила в последните 30 години трябва да ѝ бъде забранено фа заемат държавни постове
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Who you bol

    4 6 Отговор
    В Барселона те чакат с вдигнати крака. Ковчегът нема чекмеджета трябва да се харчат парите
  • 59 Република

    8 1 Отговор
    Мирчев ти си голям паляк защо никой от бизнеса с лекарства не докладва нещо на комисията на Манолова.
  • 60 Истински патриот

    4 6 Отговор
    Борисов и управлението му потъва, но това не означава нищо, докато не се видят резултати. А резултата е един, всеки крал обществени средства, уволнявал незаконно хора, назначалал калинки правещи престъплевия, давал общиствени поръчки неплавомерно, връщал ДДС, запечатвал търговси обекти, издавал присъди, правил чадър или репресия за изпълнение волята на друг, в нарушение на закона е виновен и следва да е в затвора или поне уволнен. Когато вкарате тизи пристъпници в затвора или поне да ги уволните с конфискация на имуществжто по закона за КПКОНПИ, тогава ще има истинска промяна в България - нашата родина.
  • 61 пешо

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "майкооо":

    Да си пълен не е престъпление.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Непознат

    9 3 Отговор
    Мирчев, Мирчееев на Бойко Борисов не можеш да си 1%от неговите качества. Бойко Борисов е истински държавник и само той може да изведе БЪЛГАРИЯ от блатото в което я вкараха БСП, техните наследници и такива като теб. Но на 11 юли ще бъде вашият кошмар. ГЕРБ ще победи с над 10 %преднина.

    Коментиран от #68

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 аз съм Веска

    5 2 Отговор
    ЗАКЛЮЧЕНИЕТО Е , ЧЕ БОРИСОВ ЛОБИРА ЗА БИСНЕСМЕНИ КОИТО РАБОТЯТ .
    ЛОБИРАШЕ И ЗА МИШО " БИРАТА " ДА НЕ ГО ЗАКАЧАТ .
    В ЗАКЛЮЧЕНИЕ : ЛОБИРА ЗА ВСИЧКИ , КОИТО ИСКАТ РАМО , ЗА ДА РАБОТЯТ СПОКОЙНО .
    ИНТЕРЕСНО МИ Е , КОЙ ЩЕ ЛОБИРА И ЗА МОРЯЦИ , СЪС СБЪРКАНА НАВИГАЦИЯ .
  • 66 Гената

    0 6 Отговор
    Досега в българския съд дори заснети документални кадри не можеха да го накарат да заработи. Свидетели, свидетели-и-и-и, къде са ви свидетелите ? Е, днес излязоха свидетели като слънце и говориха пред цяла България, след което прокуратурата са направи на пръднал в трамвая. Боко трябвало да му повдигне обвинение някой с ранга на Байдън, или Си Дзинпин, не мжоже прост прокурор да го подкара ?! Питаме се , защо ???
  • 67 тодор

    1 0 Отговор
    пепи си
  • 68 1678

    0 7 Отговор

    До коментар #63 от "Непознат":

    Ти не разбра ли, че Борисов го няма? Няма и кой да ти плати!
  • 69 Тредстоун

    8 0 Отговор
    Бизнеса никога не е спирал да говори , това е една от основните му характеристики. Това че сега излизат откровени гаегамели да плямпат глупости пред пчеличката на всеослушание не го прави по разговорлив , напротив прави го по посредствен , и смешен. Едва ли бизнеса иска да го оприличават на платения лъжец който нахвърли една каруца балалайки и нито едно доказателство , дано да имаме осъден и за откровени лъжи копейкаджии , аман от олигофрени.
  • 70 Решетников

    4 0 Отговор
    А сега бизнесът да се готви за (НОВИТЕ ) да им прави фелацио и да им дарява на партиите крупни суми хаха
  • 71 Мартин

    1 0 Отговор
    Какво е Иво Мирчев за Христо Иванов? Същото каквото беше Делян Пеевски за Бойко Борисов! Даже и като размери Мирчев и Пеевски си приличат! Но за разлика от Мирчев, наш Шиши поне имаше повече акъл в главата си!
  • 72 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    ПРЕХОДИХМЕ ДЕМОКРАЦИЯТА .
    ДЪЛЪГ , ИЗСУШАВАЩ , БЕЗИДЕЕН , СЕГМЕНТИРАЩ , И В КАЯТ СИ ПРЕХОД .
    НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ПРЕДСТОИ ВАЖНАТА ЗАДАЧА ДА ПОВЕДЕ РЕЛИГИИТЕ ПО ПЪТЯ КЪМ СЛЪНЦЕТО .
    ТАКА СЕ РОДИЛИ " СВЕТЦИТЕ " .ОТ ПОГЪЛНАТАТА ПРЕЗ ОЧИТЕ СВЕТЛИНА .... ЗАПОЧНАЛИ ДА ПРОВИЖДАТ ...
    И СВЕТЕЛИ .
    ТЯХНАТА СВЕТЛИНА Е В ПРОВИДЕНИЕТО , КОЕТО ИМ Е ПОДВЛАСТНО .
  • 73 malkija

    2 0 Отговор
    Абе Ивайло много ти се иска ама още си в кошмари.Плитко кроите.Трябва по-вече да изпипвате нещата.Подбирайте по-интелигентни момчета да се "осмеляват" да донасят.Защото патрона е далече и от Дубай му е трудно да подбира артистите.
  • 74 алоу

    1 1 Отговор
    А бе,шушляк,този мамут Илчовски ли имаш предвид като едър бизнесмен /кошаревски свидетел /?
  • 75 Джонката

    1 1 Отговор
    Дори и хората около Мая Манолова, казаха на тоя въз пълен човек да не задава тъпи въпроси. Защото ще загубим и малкото износ , който правим.
  • 76 бира

    0 1 Отговор
    Кой? Уби Мишо "БИРАТА"
  • 77 Пушко

    0 1 Отговор
    Този е рядко противен прост,жал ми е за партията която стои зад него,пълен олигофрен.
  • 78 Мартин

    1 1 Отговор
    Няма ли кой да каже на този човек - Ивайло Мирчев, че трябва да отслабне, защото много се излага с този външен вид?!?

    Коментиран от #79

  • 79 Георги!

    0 1 Отговор

    До коментар #78 от "Мартин":

    Тоя е наследствен комунист от с.Крушари,община Добрич.Баща му е бил " Обикновен партиен секретар на БКП...." по негови думи! От това село е друг стар комунистически мафиот Минчо Крайчев,дясната ръка на Тодор Живков.Същият незаконно изора пасищата около селата в целият окръг,без да се отчита засятата реколта от ТКЗС,за да се дава на " Помощните стопанства" към предприятия и общини за да пълнят лични сметки на директори и партийни секретари,участвали по късно в криминалната приватизация.