Last news in Fakti

13 Май, 2021 15:19 10 762 69

Не подценявайте Борисов и не надценявайте българите

  • бойко борисов-
  • герб-
  • избори

Лидерът и активът на ГЕРБ, по-обединени отвсякъде, ще направят всичко, за да бъдат на власт отново след летните парламентарни избори

Не подценявайте Борисов и не надценявайте българите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Който активно не се е подвизавал в социалните мрежи от вчера до днес, той не е видял всеобщата радост от това, че Бойко Борисов вече не е министър-председател на изстрадалата ни република. Това поначало не е лошо. Наистина е радостно, че Борисов минимум за няколко месеца няма да е премиер, което обаче не изключва възможността той да продължи да се държи като такъв – тоест да ни се кара от телевизора, както го прави през ден в продължение на над десетилетие.

Проблемът е, че радостта прераства в опиянение, а след това във вид успокоение. Проблемите с опиянението са два. Първо, то никога не е в помощ на човека, и второ – няма основание в конкретния случай. Инспектор-председателят, както го нарича един колега, другарят Методиевич, както го нарича друг колега, не бе свален от власт. Напротив – предводителят на ГЕРБ и правителството му си изкараха мандата до край. И то по възможно най-дългия начин, обусловен от демократичните процедури. Така че, няма на какво отгоре да се чувстваме триумфално, приятели. В мача срещу Борисов и ГЕРБ сме максимум наравно.

А успокоението, всъщност то не се настанява в българските редици сега. То не е напускало огромното мнозинство отдавна, или никога, а онези стотици хиляди, които излязоха на площадите през лятото на 2020 г. и се прибраха през есента на същата година, някак също, с неохота, се присъединиха към братята и сестрите си по съдба - да са родени на тази хубава, но много клета територия.

Бойко Борисов за едно е прав – той е най-опитният. Само че не за добро на Родината ни. Бившият ни премиер е изключително наясно с народопсихологията на нашия народ, със силните и слабите страни на опонентите му и всеки детайл от политиката в България, която до голяма степен, в сегашния ѝ вид, е негово творение. Точно поради това всички все още са на терена на ГЕРБ, в Борисовата държава. Изобщо не се заблуждавайте с Бойковата народнящина и престорената глуповатост, те са търсен пиар ефект. Борисов е изключително сетивен и хитър. През следващите около 2 месеца ще бъде извънредно активен. Циркът и жлъчта ще са като за последно, а те са най-естествените състояния на господина от Банкя и често му носят успех. А голяма част от българите приемат политиката като цирк, шоу. Иначе не биха гласували масово за политическа партия „Има такъв народ“. Именно за това не подценявайте Борисов и не надценявайте българите, приятели. Това изречение илюстрира разслоението в обществото ни и няма как да предизвиква приятно усещане, ала, за съжаление или не, почти навсякъде е така. Само че разслоението на обществото в САЩ не пречи на тази държава да е толкова успешна. В България обаче и това допринася за цялостните ни проблеми.

Призивът да не бъде подценяван Борисов не означава, че той непременно ще се завърне лесно. Съдбата му е в ръцете на народонаселението българско и политически субекти, които по чудесен начин вкараха ГЕРБ в изолация. Политическата култура у нас обаче е твърде близо до нулата и това поддържа шансовете на Борисов да „възкръсне“ живи. А в исторически план политически партии у нас, и в частност лидерите им рядко са се показвали като умни, отговорни и смели. Това също трябва ни държи нащрек и да ни накара да премисляме за кого да гласуваме.

Лидерът и активът на ГЕРБ, по обединени отвсякъде, ще направят всичко, за да бъдат на власт отново след летните парламентарни избори. Сигнал за това е задаващото се "патриотично обединение", което, ако влезе в следващия парламент благодарение на политическата неграмотност на част от българите, отново ще е патерица на ГЕРБ в управлението на страната.

Бог да пази България от това да преживее още един управленски мандат на ГЕРБ и псевдопатриотите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абее

    147 27 Отговор
    Бягайте от тука с тоя тиквоч, че ми се повдига

    Коментиран от #6, #25, #45

  • 2 Шансът

    96 16 Отговор
    е равен на "0" !!!

    Коментиран от #57

  • 3 честен ционист

    19 51 Отговор
    Идат милрди от ЕС за накъсяване на обитателите на резервата и по 10000 EUR за новонастанен камилар, мислите ли че ще опусне баницата, само ми кажете, мислите ли?

    Коментиран от #7

  • 4 ffffffffuuuuuk

    79 17 Отговор
    Мисирче, намери си друг господар...Този е в небитието.
  • 5 Тиква

    99 24 Отговор
    Стига вече с този бъдещ затворник до живот. Спрете се вече по цял ден пак Бойко. Стига бре
  • 6 Данъкоплатец

    69 24 Отговор

    До коментар #1 от "Абее":

    Лъжа е,
    че служебното правителство трябва само да проведе изборите!
    Къде в конституцията го пише???

    Служебното правителство има правомощията, като на всички останали правителства!
    Служебният министър на правосъдието
    да предяви обвинение на екс Борисов и на екс Петкова!
    За загробените български милиарди
    в руско турският тръбопровод за Сърбия!
    По чл 108 на Конституцията на Република България:

    Чл. 108.
    (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и
    НОСИ ОТГОВОРНОСТ за нея.
    (3) Министрите ръководят отделни министерства ... Те
    НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ за своите действия.

    Да се блокират всички сметки на Борисов и Петкова!
    Докато останат по бели гащи!

    Коментиран от #15

  • 7 Лейка

    33 10 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Да те в Циона Герберски.
  • 8 ПСР

    80 15 Отговор
    Добре го е обрисувал авторът.
    Да,не знам дали Господ ще опази България от завръщане на другарят от БанкИ.Мисля,че е в нашите ръце,на 11.07.Не желая никога повече тази физиономия,да е Премиер.

    Коментиран от #34, #40

  • 9 Тоя. Няма

    24 5 Отговор
    Да икара и месец.
  • 10 МнениЕ

    14 28 Отговор
    Това което ще направят след 11 юли ГЕРБ и ДПС е да касират изборите и затвърдят управлението на сегашното служебно правителство! Юху-хууу
  • 11 Тиква

    38 6 Отговор
    Петре Здравков - спри се и ти вече с Булкоча. Не си написал нищо! Само дрънканици като от Герб

    Коментиран от #18

  • 12 И ОТНОВО

    41 15 Отговор
    Ще види Герб власт през навито фиде на руло
  • 13 Последния Софиянец

    38 16 Отговор
    Шиши и Домуса вече ядоха бой.Ред е на другарчето им Бойко.
  • 14 Doni Brasko

    28 14 Отговор
    Поетата посока е правилна. Всичко ще се случва бавно. 70%от крслите 12години ще си понесат последствията. Само че няма да стане изведнъж. Първо трябва да се освободи прокуратурата. Това ще стане до края на лятото и после постепенно ще се извърши реформа и започване на работа.
  • 15 смях в залата

    7 16 Отговор

    До коментар #6 от "Данъкоплатец":

    кви данъци си платил па ти бе ми6к0
  • 16 Анонимен

    35 13 Отговор
    Значи ако си свърше добре работата служебното правителство,да им изкара кирливите ризи на герберастите и да организира нормални и честни избори,абсолютно няма шанс тия да се върнат на власт, най много 10-11%заради продажната администтация
  • 17 Българка

    42 13 Отговор
    На 11.07 трябва МАСОВО да излезем и гласуваме Б.М.Б. никога да не се върне на бял кон . От сега ние и близките ни така да планираме отпуските си, че да гласуваме. Сега съдбата ни е в нашите ръце. Говорете и обяснете на близки и роднини колко е важно да гласуваме. ГЕРБ, ВМРО, НФСБ и ДПС ще са под строй

    Коментиран от #53

  • 18 Поредната

    26 4 Отговор

    До коментар #11 от "Тиква":

    соросоидна манипулативна драсканица и все от този автор.
  • 19 Милев

    26 11 Отговор
    Боклука си отиде безвъзвратно.
  • 20 Хехе

    31 6 Отговор
    Другарю Здравков,Всичко е хубаво написано!
    Само в едно излъга,приятел! За стотиците хиляди протестиращи лятос..
  • 21 .......

    22 12 Отговор
    НЕ ДАВАЙТЕ ТРИБУНА НА КЮЛЧЕТО ,ТОКУ ВИЖ ВИ Е НАХРАНИЛ С АСВАЛТ

    Коментиран от #46

  • 22 Къде е

    19 4 Отговор
    Къде изчезна пинокио много липсва на сокол ага😂😂😂
  • 23 потребител

    7 15 Отговор
    Пепи,дано хората разберат и осъзнаят това което си им казал в публикацията си!
  • 24 mi6osp

    21 16 Отговор
    В днешната ситуация не подценявайте българите и не надценявайте Борисов. 12 години стигат!
  • 25 Тъй тъй

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Абее":

    и на мен ама още отсега нещо започна и от новите, където идват. Видя ли ги какво направиха? Похарчиха протестния вот и го докараха до служебно правителство и нови избори. Липсва всякаква коалиционна култура в в опозицията на ГЕРБ. Смехотворно е да си мислят, че ще някоя партия ще получи абсолютно мнозинство. Хората достатъчно си патиха вече от даване на абсолютно мнозинство и със сигурност няма да допуснат подобна грешка отново. Ако явяващите се на избори не се явяват само за забавление или за да пречат на останалите, а за да управляват наистина трябва ада са готови на управляват във формат на парламента, като сегашния или с не големи различия. Поради тази причина повторните избори и то през лятото според мен бяха излишни. Според случващото се и по причина, че ще бъде лято ще гласуват много по-малко хора. Енергията на протеста срещу управлението на ГЕРБ ще е поизчерпана, а постоянни корпоративен вот на ГЕРБ ще бъде на линия и те вероятно ще направят по-добър резултат от този на първите избори за разлика от останалите.
  • 26 bbb

    22 3 Отговор
    А бе охлюв къде ги видя тия стотици хиляди поплощадителДа не си сбъркал нещо площада и държавата
  • 27 Тони

    7 11 Отговор
    Да... като си има в предвид умствения капацитет на по-голямата част от народа (и орките продали се за 2 кебапчета), много вероятно е отново да имаме парламент пълен не само с гербаджии а и с всичката псевдо патрЕотска пасмина от предишния.
  • 28 Как ще коментирате?

    21 15 Отговор
    Служителката на обвиняемия Васил Божков е назначена за началник на кабинета на Бойко Рашков,с достъп до класифицирана информация.Нали ни обещаваха почтеност? !Пак ли Борисов е виновен?

    Коментиран от #67, #69

  • 29 . Даже

    8 12 Отговор
    И шкембето и винкела да влязат по някакъв начин, плюс гробаджиите, пак няма да им излезе аритметиката за пълно мнозинство
  • 30 пройчо

    10 4 Отговор
    Тлъстият кашалот Бою е още в Океана Си , а доста вече слагат тиганите на огъня !....прав е Здравков 100 % ...щото огъня може да прегори---а не бива !!!
  • 31 Петър Здравков адвокат на ГЕРБ?????

    11 5 Отговор
    Мекере си беше и такъв ще си останеш за цял живот!! Таркатите се скриха и не мъцват, такива, като теб аутсайдери пишат глупости, без да си вярват!! Барисов е по Умен от Българския Народ??? После за кой ще пишеш, след 11 юни??? Имаш ли отговор!!!!
  • 32 1234

    9 6 Отговор
    Нищо няма да направи служебното правителство.само празни приказки по медиите,пари няма в хазната разбрахте ли? Никой нищо не знае,няма виновни,няма арести на гербаджии.Затова българина ще емигрира в държави където има ред,закони и справедливост.Така тук ще я караме още 1000 години.Сами сме си виновни.
  • 33 Subaru STI

    10 8 Отговор
    ОПГ ГЕРБ няма да стигне до изборите на 11.07.
  • 34 Мутра

    13 10 Отговор

    До коментар #8 от "ПСР":

    Какво има толкоз да лаете бре опозицията ако си го искат хората и си гласуват за Бойко ще си го изберат и това е какво стените единствено Бойко им е решавал проблемите до сега и за това си гласуват за него отива и казва един колко си лева за ремонт на манастира и се ремонтира Мос прави се Мос улица прави се улица така че това е само баце и никой друг другото е алабалистика и никой нема да обърне внимание на обикновения човек ни ще види улица ни ремонт Сичко леш

    Коментиран от #41

  • 35 Тиквата озверяла на макс😂😂😂

    12 6 Отговор
    Това Доказва нагледно само 1 и това е че мутрата власт и кокаъл не се пускат дорде не бъдат застреляни

    Коментиран от #44

  • 36 хаха

    10 11 Отговор
    Време е Борисов да си гледа внуците и партията. Да даде път на младите в ГЕРБ. Даниел Митов премиер.
  • 37 Биби Кинг

    2 6 Отговор
    Казахме и че пофториме за теа кои не са биле у час: 1)Задалжително препрочитане на Венету трите тома с предисловието и садаржанието! 2) Хамута е приготвен,одобен е,протрит ,олегнал е по врата на кофтиа матреал,остава последниа да си го надене ка си е свикнал од лани 3) На ошатиа пингин ските сме мо ги намазале, на есен че мо ги обуеме и по магистралата, по магестралата та чак у Славеново дее! Вниатен ли сам?

    Коментиран от #55

  • 38 Прост народ слаба държава

    12 9 Отговор
    По добре мутренска власт както е наричате отколкото това което беше преди десетина години българите
  • 39 Бай Пешо

    16 11 Отговор
    Добър, лош, каквото можа да направи Борисов, нправи и 10г. България вървеше напред през кризите! Това е факт и никой не може да отрече!Сега Борисов го няма и новите управници и мнозинство трябва да докажат, че са по- добри от него, като направят повече от него за България!Иначе фразата "Боже пази България от у- ние на Борисов", ще се върне като бумеранг и бързо ще изрита противниците му на политическото бунище!
  • 40 Кикор

    14 9 Отговор

    До коментар #8 от "ПСР":

    Аз не мога да разбера какво значи това " Срещу Бойко, против Бойко, долу Бойко " и т.н Ами за ГЕРБ са гласували хора български граждани. Това значи ли че викането срещу ББ е и срещу тези граждани? Е после какво всеки ще хване мотиката и копай по главата на човека до теб? Ами има избори гласувайте. 50%се ослушват
  • 41 Хохохо

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "Мутра":

    А бе какво е това Мос, яде ли се, пие ли се, ти май си учил български в училището на тиквата?
  • 42 Георги

    19 10 Отговор
    Престанете вече с този ваш бойко..с този дето разпиля страната ни..той е за затвора а не да ми пускате тук всеки ден ПРОТИВНАТА му тъпа физиономия ! НЕ МОГА ДА ГО ГЛЕДАМ !
  • 43 А бе

    9 4 Отговор
    беше изгонен и преди от властта,но защо пак го избрахме знам ли, а дали няма да се случи отново ,май да ?!
  • 44 любител

    9 5 Отговор

    До коментар #35 от "Тиквата озверяла на макс😂😂😂":

    прав си безкръвна революция няма.даже и кучето ще те захапе ако му вземеш кокъла какво остава за боко тиквата.
  • 45 Абее

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абее":

    повърни, какво те спира. Ще ти олекне.
  • 46 Че си

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от ".......":

    и неграмотен трол
  • 47 Предпочитам

    10 14 Отговор
    Радвам се че се успокоихте,подценявайки Боса!
    Той е на светлинни години като опит и като харизма,роден мъжкар и лидер!
    Аз предпочитам такъв макар и прочел само Винету!
    Станишев,Виденов,Орешарски,Царя все хора начетени ни оправиха с 400!
    Айде нема нужда

    Коментиран от #56

  • 48 Петер Брьогел - Стария

    6 3 Отговор
    Голям простак и хитрец !
  • 49 Матей

    10 5 Отговор
    Патриотарите се разпиляха,Волен го изритаха,Валери се оля с неговите изцепки,също и каракачанина.Новите формации--Възраждане и Възраждане за България по никакъв начин няма да се докоснат до тях.Вярно е че възхода на скапаняшки партии като ИМВ И ИТН,пък И ДБсе дължи на неориентираност,ПЪРВОСИГНАЛНИ РЕАКЦИИ И ЕМОЦИИ.Кой ще им налее акъл на тия хора,колко пъти бъркаха в избора,пробутваха ни партии-ментета,начело с лидери-ментета.Има и свестни,като Боец,с крайни искания и намерения,но нямат пари за нормална дейност,мафията постоянно ги препъва с мръснишки номера.И се дава път и трибуна на имитатори,популисти и актьори,рециклирани политикани,когато си свалят маските ,вече е късно,те са се курдисали във властта за цели 4 години и правят поразии напук на народеца.
  • 50 ДОН КОРЛЕОНЕ

    14 3 Отговор
    е най-мразения убиец на държавността.Най-големия мафиот,няма бизнес ,в койт да не си е наврял носа и да не смуче.Така ,че никога повече МУТРОКРАЦИЯ!!!!!!
  • 51 Айхман

    9 1 Отговор
    Разсъжденията на автора са правилни.Имайки пред вид осемдесетте части от народа ни,няма да съм учуден Борисов да се върне на власт.
  • 52 Геврек

    7 6 Отговор
    Баце си е Човек в сравнение с някои от тези дето бяха преди него и дето ни оправиха за 800 дни а някои от тях и за по-малко ...!

    Коментиран от #54

  • 53 ОТВРАТ

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    продажна си като Мая, българко............
  • 54 Ами бацето ти го натресе същия тоа

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Геврек":

    Дето ти разправяше че за 800 дена ше ни оправи...набута ни го по разни негови канали
  • 55 ти маке ли си

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Биби Кинг":

    оправи Македония, че и у нас прескачаш
    да коментираш..
  • 56 Пламен

    8 2 Отговор

    До коментар #47 от "Предпочитам":

    Какъв мъжкар е Бойко, бе, приятелю? И в кое да е опитен, скъпи слушателю? В бандитизма, схемите и размазването на физиономиите ли? Този тулуп нито е бил пожарникар като хората, нито каратист, нито каквото и да е! Страхливец, паразит и селски хитрец - да!

    А как е стигнал дотук ли? Той е проект на чужди сили! Четете, драги, и книги има по тези въпроси!
  • 57 Сандо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шансът":

    Равен - 00
  • 58 Шаран БГ

    4 3 Отговор
    Как да го " подцениш " такъв отличен политик, зад чиито гръб е чичо Сам ??!!
    На новите ни приятели точно такъв човек им трябва - с престъпно минало, грозно , но изгодно настояще и "светло" бъдеще ! Защо например, Ангела Меркел е начело на Германия толкова години ? Удобна е .......А какво е "грозното" в биографията и .........който трябва...знае !!!
  • 59 ms0603

    2 5 Отговор
    Този ненормалник и Хунтата му не са за подценяване!Помните ли предишното служебно правителство?Зе мята изораха и орталъка ореваха,докато(техните покровители отЕС) не спряха фондовете.Той предупреди преди няколко дена,че ни е бедна фантазията,какви МРЪСОТИИ са замислели.Правистите,време е да се помисли може ли да съдим ЕС за геноцид.

    Коментиран от #60

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Анонимен

    1 1 Отговор
    Кои българи симеоново Синабов ли, или синапов бизнесмена на животните
  • 62 Един

    2 3 Отговор
    Петърчо, ща се не събере с ББ да му правиш меки четки и да го сапунисваш отблизо? а.... ББ е "най-опитния" - ама в далаверите с чекмеджетата !!
  • 63 Петър Здравков! "Борисов е по Умен от

    4 2 Отговор
    Всички Българи взети заедно"Не го Подценявай те, ни казва Петърчо!! Петърчо, как ще си изкарваш хляба след 3 месеца, като ще бъдеш Ненужен, и няма да има, кой дати Плаща???
  • 64 321

    2 2 Отговор
    ГЕРп УМРЕ! ЗАВИНАГИ!
  • 65 Абе не знам,

    5 3 Отговор
    Но дали е" умрел" ГЕРБ е още много рано да се изрича.Аз бих казал друго: Гласуваме масово,кой както му показва разума и съвестта.Гласувайте за всеки,дори който харесва управлението на ГЕРБ,нека ги подържа.Но жизнения ми опит подсказва едно: Мислете,много мислете и трезво преценете за новото- учиндолската партия.Това е партия на най едрите олигархични кръгове.Толкова скрити знаци вече изпъкнаха,че само пълен наивник не ги долавя.Ако се плъзнем първосигнално ,под натиска на емоцията,и им поднесем властта,ще сринем държавата.С наше активно участие.Същата ситуация беше с испанското гяволе.Всички масово се видяха в негово лице Месия.И знаем колко горчиви залъци сдъвкахме.Сега ще бъде още по зле.Онзи се назоби с милиони,и кръгове около него.Учиндол вземе ли властта ще ви разкатаят фамилията.Но няма да е за един мандат.Такива лобистки закони ще наблъскат,че нито ще мислите за избори,нито за протести.А ще гледаме как само да оцелеем!
  • 66 Бай Станчо

    5 5 Отговор
    На бас, че дори и с малко пак ГЕРБ ще са първи на изборите!
  • 67 млад

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Как ще коментирате?":

    Много хубаво ,ние харесваме ,че тази служителка е от партия БЛ и се надяваме БЛ да влезе в парламента поне с20%
  • 68 И рибар съм, и ловец съм, с двадесет год

    2 2 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТРЕЧЕ, ЧЕ ПАРТИЯ ГЕРБ Е ПАРТИЯ - ГЛУТНИЦА. ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ РАЗБИВА ГЛУТНИЦА? КАТО ОТСТРЕЛЯШ ВОДАЧА!
  • 69 Дсса

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Как ще коментирате?":

    Ако моят шеф е извършил престъпление, аз каква вина имам? А дори дали Божков е извършил престъпление е доказано, колкото е доказано, че Тиквоний е извършил престъпление. Засега и двамата са невинни, но единият притежава главен прокурор, а другият не.