9 795 102

Калинката е хищен дзвер

Станахме държавата на калинките и тулупите

Калинката е хищен дзвер
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Знаете ли, българи, колко агенции и агенцийки издържаме с нашите пари? Вероятно не. Тринадесет държавни агенции и 29 изпълнителни агенции. Има прелюбопитни сътворения като: Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол и Изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" /как поддържат точно Дунав не ми е ясно, но явно топ-експертите в агенцията знаят/. Това коментира във "Фейсбук" Елена Гунчева.

И да подчертая - всяка една агенция си има шеф и по-малки шефчета, служебни коли, климатици, секретарки, бонуси и т.н. Голяма част от шефовете са с дълбоко интелектуалната, стилна и експертна визия на съществото на снимката, решено в дънково якенце и поглед, с който и тухлена стена би се гордяла! Загледайте се!

Това калинче отговаряло за инвестициите. Само, че проблемът е, че преди да търсиш инвестиции, трябва малко да си инвестирал в акъл и образование! Иначе не става! И да бъда злобна - гледайки я, нямам обяснение заради какви лични качества е сложена там, защото каквито и специални умения да има, чак за 38 хиляди не са!

Калинките като биологичен вид са хищници. А допуснати до държавната трапеза, направо стават стръвници. Разсипват всичко, защото по природа са вредни и непотребни. Но пък народът, гледайки красивите им окраски, си мисли, че са безобидни и невинни.

Но само това моме от снимката е нанесло щети на държавата в размер вероятно на милиони - не само от заплати, дадени за тоя/тая, дето духа, но и от пълното бездействие поради ментални и образователни качество да се свърши някаква работа!

Станахме държавата на калинките и тулупите. И някак си не виждам стадата инвеститори на границата, които да се надпреварват да си дават парите в България! Може пък и да са пропуснали да се видят и обсъдят актуалната икономическа обстановка и условия за бизнес с момето!

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 225 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Doni Brasko

  353 4 Отговор
  Много точно казано.
 • 2 Виц

  292 5 Отговор
  Как беше в онзи стар виц? Да се редуваме, всеки българин шеф на агенция за един месец, после цял живот на Малдивите? Щото на тая калинка едва ли само 38 000 месечно са и били достатъчни!
 • 3 От нищото

  228 2 Отговор
  да те пуснат в кацата с меда в София ?!
 • 4 А тая ревла

  213 4 Отговор
  Не разбра ли, че тези дето я вкараха в хора, вече не пеят в него! Аде ре научила че 38 000 лева заплата! Сега да вдигне църква и джамия на Пеевски, че веднъж в живота си е била някой! Амин!

  Коментиран от #84

 • 5 Българка

  287 6 Отговор
  Респект към Елена Гунчева и адмирации за статията! Точно в десятката е ! Всички агенции да бъдат закрити. В малка България имаме прекалено много министерства, към които меже да се създадат отдели, дублиращи дейността на агенциите, но с милиарди по-малко разходи за заплати и обсужване на работещите там

  Коментиран от #10

 • 6 русенец

  298 2 Отговор
  Пропуснато е, че всички агенции са в София. Включително морска администрация и Проучване и поддържане на река Дунав. Да не броим няколкото администрации, занимаващи се с контрол на движението по пътищата. Ще ми се да ми покажат данни за това, колко софиянци работят на държавна/общинска хранилка и колко - в частната сфера. Съответно да покажат и средните заплати. ... Хора, България вече не може да изхранва такова количество търтеи!

  Коментиран от #101


 • 7 И гледай бе братче

  229 4 Отговор
  И нагло и нахално! Хем знае че са го курдисали нейни хора, и вместо да си затрае, рови ли рови!

  Коментиран от #52

 • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 9 Пучо Капучо

  165 2 Отговор
  Само като четеш и...и 'почваш да искаш да бягаш, гаче те гони бялата мечка от зоологическата градина. И да кажеш, че не е вярно? Не, вярно е! И после да не се чудим защо сме на този хал...

  Коментиран от #85

 • 10 Българин

  169 2 Отговор

  До коментар #5 от "Българка":

  Права си. Трябва официална статистика за всички държавни служители, разходи по ведомства и орязване на щат и бюджети до приемливо ниво. По статии съм срещал цифрата от 500 000 човека служители в държавна и общински администрации …. Не знам до колко е вярно, но ако и половината да е вярна тази цифра е неяероятно много на 7 млн население и 3 милиона заети. Опростяване на законодателството, дигитализация на услугите и свиване на цифрата до 100 000 човека!

  Коментиран от #81

 • 11 ПСР

  184 6 Отговор
  Много голямо браво на Елена Гунчева! Няма какво повече да се добави.Ужасяващата гербаджийска реалност в чист вид.

  Коментиран от #86

 • 12 Gowo

  157 5 Отговор
  Типична калинка.Въртелуя, пренагласяли я, от службичка на службичка.А това е само връхчето на гиганта отдолу.Всичко това е управлението на България.Създадено през времето на крадливата шайка
 • 13 Шопо

  115 1 Отговор
  И тая ли е завършила в Ботевград??🎑🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞?
 • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 15 Перо

  151 3 Отговор
  Нито едно евро или долар не е влязъл в БГ като чуждестранна инвестиция,през време на калинкуването на тази калинка. Ако брат и има участие,чрез влияние или нерегламентирани действия и услуги за нейното назначаване в различни сфери на властта,следва да бъде изхвърлен от деполитизираното ведомство,като мутренски елемент.
 • 16 Лежащият тулуп от Банкя

  84 1 Отговор
  Да ама кацат на правилните гъби
 • 17 069

  92 2 Отговор
  КАЛИНКИ, ВЪН!

  Коментиран от #39

 • 18 Устройството

  22 92 Отговор
  на територията е създадено по руски съветски образец. Путинова България.
 • 19 Тиквонии

  109 2 Отговор
  700 000 чиновници ми стигат. Купил съм ги и с тях печеля изборите.
 • 20 жжжжжж

  47 4 Отговор
  и балеринките в това число . и те са същите хищници.
 • 21 уточнете

  96 1 Отговор
  Само се загатна за някакви 38000. Защо не се обясни точно за какво става въпрос. Той Меси в Барса не взема толкова. Какви са тези 38000?

  Коментиран от #23

 • 22 Милиционер

  109 0 Отговор
  Сестра на милиционер. Територия и племе управлявано от милиционери.
 • 23 Че кой е Меси?

  77 2 Отговор

  До коментар #21 от "уточнете":

  Меси играе каквото му свирят! А тая им свири за да играят! Има разлика!
 • 24 Гъдю Гъдев

  59 1 Отговор
  Двадесет и един коментари, само един минус!
 • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 27 Чичо

  74 0 Отговор

  До коментар #14 от "Това са уникални хора":

  Ма тя толкова пара е взела че ще я харчи ся две три години и после ще скача, щото и е толкова мозъчето, аз щях цел живот да живея с тия кинти

  Коментиран от #76

 • 28 Чичо

  33 1 Отговор

  До коментар #26 от "Служител на МВР":

  И за там не става трябва да ми плащат и да и сложа торба на главата че нещото да стане
 • 29 Гоуст

  71 4 Отговор
  Никой няма интерес да маха агенциите и държавните търтеи, защото това са стотици хиляди електорат заедно с техните семейства. Ако дадена партия предприеме подобен ход, то със сигурност няма да е управляваща през следващите избори...
 • 30 шимпанзе

  77 1 Отговор
  Тази интелектуалка на снимката има ай кю на разгонена горила.
 • 31 Michael Golden

  83 0 Отговор
  Никаква милост към тия, братя! Не забравяйте, никаква! Те ще разчитат на вродената българска компромисност и времето, но не. Никаква прошка!!!
 • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 33 1234

  38 0 Отговор

  До коментар #25 от "Хах":

  Забрави за броенето на комари да кажеш.
 • 34 ДжафДжаф

  41 3 Отговор
  А най-лошото, е че като ги сменят при всяка смяна на властта, следват съдебни дела и в повечето случаи възстановяване. Бил съм свидетел, когато за една и съща позиция, съда беше възстановил тамън трима бивши началници на съответната служба. Естествено нямаше как службата да се раздели на три части, но пък на всички се полагаше да бъдат изплатени усигуровките, отпуските и заплатите за годините, в които са водели делата. Въобще това е една схема, в която всяка година потъват милиони държавни пари. Така или иначе е ясно, че всеки който дойде на власт почва да сее свои калинки навсякъде. Поне да направат административните длъжности мандатни. Ако не всички то поне от Началник отдел на горе. Съмнявам се, че новите калинки ще се окажат по-добри от старите. Всичко е мижи да те лажем! Плутокрация.

  Коментиран от #77

 • 35 нико

  53 0 Отговор
  Да се приеме закон за ОТГОВОРНОСТ от държавните служители. Иначе и сулю ще ни управлява когато е човек на некадърен политик .

  Коментиран от #43

 • 36 Преброяване на населението

  20 0 Отговор
  Избори после
 • 37 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

  41 2 Отговор
  Нали трябва да ги наместят някъде!Този социалистически почин се изроди при демокрацията в невиждани размери!!!Още от зората на Желев,костов,през царя и комунистическите отрочета до станишев и орешарски...Нооо при толупа това стане вече Тотален виляет на БЮроклата и бе последен шанс да се спаси кошера бг!Кошера е тотално търтовъчен,няколко пчели работнички искат да станат царици,но те нямат семето за това!Единствен шанс е да се смени модела на управление и името на кошера...държавата!Ако Слави и неговите сценаристи успеят да изметат Авгиевите обори,може да се мине и без екцесии!Другото е Президентска Република,или монархия ще е по евтино за мен,като данъкоплатец!
 • 38 Ганчо

  21 0 Отговор
  Много точно, но за съжаление ние живеем в страната си като поданици, чувството за собственост го няма. Аявно и от там факта, че някой трябва да ни управлява...сами не можем...
 • 39 Антимафия

  29 2 Отговор

  До коментар #17 от "069":

  А бе и аз , си мислих че е вън , Калинката на Делян Пеевски , но се оказа вътре в, Министерството на Земеделието, още на другия ден , къде го намери , този 24 часов конкурс, за назначение не разбрахме?? А сега едно разследване, на зам. министер Грудев , за злоупотреба с влияние? Този "бръмбар" Грудев , явно много боклук е обрал , да снесе в него яйцата? Пък и от къде кураж ,има мишока, да се подиграва с Правителството? Стояга ги бият през ръцете и пак не пускат кокала!
 • 40 Нека, няма лошо

  35 0 Отговор
  Нека някой да Й обяви сивито, да разберем за какъв ценз толупа е давал тази заплата Нека да стане ясно на всички работещи на минимална, че да се мотивират да се учат...
 • 41 абг

  46 2 Отговор
  Единственото грешно нещо в статията е описанието на биологичният вид калинки. Калинките са много полезни животни, те се хранят с вредителите по растенията, т.н. листни въшки и е голяма обида за тях прозвището "калинки" да се използва за безполезни и дори вредни хора за държавата и обществото.
 • 42 пффф

  6 50 Отговор
  Гунчева, айде спри се и ти! Тези агенции всъщност са държавни институции от онова време, но със сменени имена. Теб ли да сложим да изпитваш сортовете?

  Коментиран от #55, #57

 • 43 111

  3 10 Отговор

  До коментар #35 от "нико":

  Има такъв! Класификаторът на длъжностите определя отговорностите на всеки служител.
 • 44 ПЕНКО

  45 1 Отговор
  НАИСТИНА -НЕ БЯХ ВИЖДАЛ ПО-ГНУСНО НЕЩО ПРОБУТАНО ВЪВ ВЛАСТТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 45 Реалиста

  39 1 Отговор
  Защо сега нямаме разследваща журналистика, каквато имахме и я ликвидирахме.Защо сега нямаме добри разследващи журнали, а имахме и ги затрихме.Да имахме, че да седне някой и напише:Коя сте Вие г-жо висша Калинке?От къде се пръкнахте?Кой кога и защо Ви назначи?Кой Ви измисли важния и отговорен пост?Кой Ви определи заплатата?Да започне най-общо с тези въпроси и колко много ще възникнат.Но за съжаления нямаме.Няма и да имаме.Страха и некадърността журналистическа било голяма работа.А ония старите, които нямаха страх и имаха топи си заминаха.Ликвидираха ги за да няма никой, който да пита, който трябва.Тези дето останаха не са журналисти, а писачи, при това много нещастни и некъдърни.

  Коментиран от #50

 • 46 Мегаполиси

  14 1 Отговор
  с два, три и по-вечесе население се управляват от кмет а бг само вождове.
 • 47 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

  38 1 Отговор
  Несправедливо обиждаме биологичния вид - калинки, като ги сравняваме с герберските некадърни минжитурки. Калинката е красиво бръмбарче, което се храни с листни въшки и по този начин е полезна. Герберите ми приличат по-скоро на колорадски бръмбари, защото освен, че са много вредни, са дошли и от Америка. Освен това ми приличат на попови прасета, на листни въшки, на хлебарки, на гъсеници и най-вече на КЪРЛЕЖИ, впити в снагата на държавата и много трудно можеш да ги отстраниш!
 • 48 Кирил

  8 33 Отговор
  Гунчовица ще се изкаже ли за новата калинка с 38000 заплата и с продадената фирма със задължения към НАП . Или,техните калинки не се броят. Едни и същи сте,само се сменяте.
 • 49 Чочо

  3 33 Отговор
  Гунче,ми ти видяла ли си се къв си дзвер
 • 50 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

  54 1 Отговор

  До коментар #45 от "Реалиста":

  Милен Цветков го изгониха от НОВА ТВ, заради тема, дали Бойко Борисов има остров в Гърция, Васил Иванов и той имаше проблеми, Кирил Домусчиев спря Господари на ефира, защото се подиграваха на приятеля му Валери Симеонов и заради журналистическите им разследвания, Валя Ахчиева изчезна, Маргарита Михнева отдавна не се чува. Останаха само пеперуди, кацащи на гербери.
 • 51 факти

  26 1 Отговор
  При проверка на щатното разписание на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) се установи, че бившите зам. – министри на МОСВ Славея Стоянова и Илияна Тодорова са си пазели местата като държавни служители, уточниха от ведомството. Без да бъде оповестено, те са били освободени като заместник министри и възстановени
 • 52 МНОГО И Е ЗЛЕ!!

  23 1 Отговор

  До коментар #7 от "И гледай бе братче":

  В ЖИВОТА Е НАЙ ЛОШОТО АКО ПАДНЕШ ОТВИСОКО!!
 • 53 Не че нещо

  8 17 Отговор
  Но колко калинки са сега, само за тези два месеца? Заместник на заместник на заместник? На служебно правителство за два месеца? Мислете преди да пишете, че сега влизат други калинки! Сменят се едни с други, а не се махат!
 • 54 mi6osp

  27 1 Отговор
  Военните, включително президентът, изучават стратегия и тактика, за да печелят войни и сражения. Уволнението на калинки на ГерБ, поставени на високи длъжности в държавната администрация , съчетано с работата на комисията за ревизия дейността на Борисов 3, ефикасно блокира основните инструменти на гербавата власт - мутренски натиск, корупционни практики и пълнене на чекмеджета с пачки. А когато Борисов и шайката са лишени от парични потоци към чекмеджета и офшорни сметки, шансовете им да се върнат във властта стават нула.
 • 55 mi6osp

  35 2 Отговор

  До коментар #42 от "пффф":

  Само че при Борисов 1,2,3 броят на агенциите се утрои, броят на държавните служители се удвои, а свършената работа се намали многократно.

  Коментиран от #56

 • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 57 Шамара

  18 1 Отговор

  До коментар #42 от "пффф":

  Тя може да каца, като пчеличка от цвят на цвят!
 • 58 Зоро

  30 0 Отговор
  Браво за статията, за наше огромно съжаление, всичко е вярно и до болка познато... Явно тази последната "специалистка", дето няма нито един професионален успех, е от по-неотблъскващите, щом нея пускат да се излага по ведомствените телевизии... Представяте ли си каква трагедия са останалите?!?
 • 59 ИСМВ LOS ÁNGELES

  10 1 Отговор
  🐞 Калинка,калинка, калинка мая ! Сада ягодом ...... 🐞

  Коментиран от #61

 • 60 Баш Майстора

  25 1 Отговор
  Изчегъртване,Изриване, Изхвърляне, Прочистване, Отлепване и какво ли още не !
 • 61 Издислаф

  21 0 Отговор

  До коментар #59 от "ИСМВ LOS ÁNGELES":

  Къв е тоя садо ягодов?Руснаците пеят:В саду ягода,малинка моя.Станахме всички Парлеву франсе .Айнцу,цвайн,цу дрън

  Коментиран от #71

 • 62 БРАВО БЕ

  16 0 Отговор
  ТЯ ЦЕЛИ НОЩИ БИЛА РАБОТИЛА ЗА ДА ОСЪЩЕСТВИ ИНВЕСТИЦИИТЕ , СИГУРНО С ИНВЕСТИТОРИТЕ
 • 63 При царя

  12 0 Отговор
  кАлинке калинке, мандалото лопна айде бегай в Дубай, защото проверките започнаха и Сливен те чака, а там на въпроса защо си тук отговорът е: за НЕЧЕТ гусин старшина.
 • 64 Тео

  0 0 Отговор
  Работа
 • 65 НЕРЕЗА

  9 0 Отговор
  ТАКА ГЛЕДА БИК У П. ИЧКА КАТО ТАЯ МАТА ХАРИ !
 • 66 Калинин

  38 1 Отговор
  Точно казано! И само който не се е опитвал да НАПРАВИ нещо в тая държава, като например да даде работа на 5-6 човека, само той не се е сблъсквал агенцийките, организацийките, задължителните, държавни фирми и прочее. Давам пример. Аз решавам да отворя малка фирма, която ремонтира и поддържа машини. НЯма да говоря за ада по това премеждие. Минаваш от кабинет в кабинет. Чакаш на опашки и когато ти дойде реда, някаква сърдито-гледаща калинка те изгонва, защото не знаеш какъв е техният вътрешен ред и си и занесал не точно правилно-попълнният документ, който няма от къде да видиш като образец. Отваряш "фирмата' и се изсипват една след друга организацийките. Едите искат "трудова медицина и оценка на риска", препоръчват ти да се обърнеш към еди кое си здравно заведение, къде то да платиш по 120 лв. на човек. После да отидеш в друга "фирма" която само с това се занимава. Там също плащаш една солидна сума, а те идват, ровят по щепселите, мерят светлината и си заминават. Пожарникарчето ти казва от къде да си купиш пожарогасители и АБОНАМЕНТ за противопожарна поддръжка. Съотвено фирмата е негова и там работи жена му/ чичо му... На сграда-хале, отворено отвсякъде, трябва да палтиш на някой в пожарната да ти направи план за евакуация, все едно си кьорав, че нема врати. Идват от бюрото по труда да видят дали няма някой партизнаин и ти оставят един поименник със 100 точки, които трябва да изпълниш за вчера............ Ох изморих се. Край няма ... А и смисъл ня

  Коментиран от #87

 • 67 Seabird

  27 1 Отговор
  Напълно съгласен със статията. Само едно уточнение, Агенция за проучване и поддържане на плавателния път по река Дунав, е единствената агенция извън София. И не поддържа реката, а плавателния път по реката, фарватера. Има хидрографски кораби, дълбачки и метеорологични станции. Поне работата им е полезна и видима.
 • 68 Тео

  21 0 Отговор
  Доклад от Европейската комисия. В България има 240 000 чиновника. Предложение от тази съща/Европейска комисия/ намаляване на чиновниците до 12000 човека и свиване на разходите.
 • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 70 ИМПЕРИАЛИСТ

  1 24 Отговор
  Щом и Гунчева взе да разбира от "всичкология", вървим към ВАКХАНАЛИЯ...Кому е нужно, май се досещам???

  Коментиран от #73

 • 71 Шамара

  13 0 Отговор

  До коментар #61 от "Издислаф":

  Много точно, всеки говори по няколко езика ,само не и Български! ,, Една гаща плява иде нашто магари " !

  Коментиран от #78

 • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 73 Нищо

  6 0 Отговор

  До коментар #70 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

  не се досещаш ,щото требе и акъл .
 • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 75 Наблюдател

  19 0 Отговор
  Това не са "калинки" /чиста обида за симпатичните насекоми/ което е чисто недоразумение а админстративни КЪРЛЕЖИ смучещи данъкплатците ! 6 милионна България има повече Агенции от 300 милионните САЩ представяте ли си !! Няма начин при това положение и да не сме най-бедни в ЕС! A всяка агенция по условие е и естествен извор на корупция!!
 • 76 Допълвам те

  7 0 Отговор

  До коментар #27 от "Чичо":

  (Защото тъпите гербери няма да те разберат)! Ще скача от последния етаж без парашут.
 • 77 ттт

  14 0 Отговор

  До коментар #34 от "ДжафДжаф":

  Ще ги възстановят, ако запазят агенцията. Ако закрият Агенцията за преброяване на дивите зайци и открият нова Агенция за преброяване на дивите дългоушковци и запазят селия персонал без шефа, последния ще може само да ругае.
 • 78 За Шамара

  7 0 Отговор

  До коментар #71 от "Шамара":

  Яко ме разсмя! Дано повечето от форумците,са разчели " смехурката". Поздравления,и бъди здрав!
 • 79 Знаеща

  12 0 Отговор
  Тази ромка къде е тръгнара с тоя дебилен поглед и никакво образование,е как къде ! В Земеделския Фонд,ужас

  Коментиран от #82

 • 80 МАЛКА пенсИЯ

  4 0 Отговор
  53,не,че нещо,но правилно,точно си отбелязал,НЕ СЕ МАХАТ,А СЕ СМЕНЯТ.Браво!
 • 81 Посетител

  13 0 Отговор

  До коментар #10 от "Българин":

  През 2017-та срещнах числото 750 хил. чиновници държавен апарат! От официална статистика. Така че, ето ви ги прословутите 850 хил. гласували за гробарята... Чиновниците плюс семействата им...
 • 82 Червени боклуци.

  5 19 Отговор

  До коментар #79 от "Знаеща":

  Дебилният поглед и липсата на образование е характерно за калинката Мая/сестра Галева /.
 • 83 Лучкоф

  5 0 Отговор
  Тя самата за каква се взема,за спец,или просто казано когато под черепа има проблем с ......... става много страшно.За да се озовеш в селската тоалетна е много лесно,защото по умно от нейното съдърж.не може да измисли.Как само ухаят нейните думи на думи които са изказани за да блесне като светкавица и да изчезне завинаги.
 • 84 перничанин

  13 0 Отговор

  До коментар #4 от "А тая ревла":

  Проблема е, че в момента само смениха името (калинката). Агенцията и заплатата остават. Нищоправенето остава. Е това е проблема. Не е луд тоя който яде баницата, а който му я дава.
 • 85 перничанин

  7 1 Отговор

  До коментар #9 от "Пучо Капучо":

  Изобщо не ми минават мисли за бягство. По ми е на сърце да хвана винкело.
 • 86 перничанин

  9 0 Отговор

  До коментар #11 от "ПСР":

  Да бяха само гербаджиите, защо служебния само сменя калинката, а не ЗАКРИВА.
 • 87 перничанин

  17 0 Отговор

  До коментар #66 от "Калинин":

  Много точно казано! Аз минах по този път 2008г. Гледам не се променило нищо. Партиите се сменят, сърдитите лелки по гишетата остават. За мен лично, грешката е в "мотането" и нежеланието да се направи електронно правителство и електронна администрация. Нека да качат на една платформа всичките документи на фирмите. Да сложат няколко "очилатковци" за администратори и хоп съборили сме 90% от корупцията. Мисля си, че в момента не го правят, защото не знаят какво да правят с тези хора назначени в администрацията. 750 000 безработни си е проблем, голям проблем. Тука е момента, тия които взимат заплати за да ни управляват, да започнат да взимат "непопулярни" решения, които обаче ще решат огромния проблем с корупцията.
 • 88 Брадвата

  6 14 Отговор
  Да, някои агенции са абсолютно ненужни. Но да се плюе по трите агенции, които всъщност са с нищожни бюджети и са действително полезни, е, не го приемам. Неострата налинка, написала статията да прочете какво правят Изпълнитeлнa aгeнция пo ceлeкция и рeпрoдукция в живoтнoвъдcтвoтo, Изпълнитeлнa aгeнция пo coртoизпитвaнe, aпрoбaция и ceмeкoнтрoл и Изпълнитeлнa aгeнция "Прoучвaнe и пoддържaнe нa рeкa Дунaв", преди да плюе и храчи
 • 89 123

  14 0 Отговор
  Точно казано,тази жена е завършила право -много интересно какво знае за инвестиции? В много случаи как изглежда човек и как е облечен няма нищо общо със образование и ум.Но не така трябва да изглежда Изпълнителен Директор на Инвестиционна Агенция, без да се е къпала половин месец и с дрехи подходящи за Факултето а не за Държавна Инвестиционна Агенция.
 • 90 ира

  20 0 Отговор
  Хора, сериозно, когато гледах репортажа, мислех че е хумористично предаване. Как е възможно тази, да е някакъв директор? Че метачите в парка, какво говоря, имат по-добър изказ и речник от нея. Тя повтаря две фрази и махленски клевети. И се оказа че тя си имала запазена длъжност от преди, докога ще се жалва? Момиче от пещерата.
 • 91 ира

  18 0 Отговор
  Хора, сериозно, когато гледах репортажа, мислех че е хумористично предаване. Как е възможно тази, да е някакъв директор? Че метачите в парка, какво говоря, имат по-добър изказ и речник от нея. Тя повтаря две фрази и махленски клевети. И се оказа че тя си имала запазена длъжност от преди, докога ще се жалва? Момиче от пещерата.
 • 92 ГРОБ БКП ДПС

  6 1 Отговор
  Служебното правителство да уволнява всички началници включително до най-ниското ниво, защото всичките са хора на герберите. Няма значение какво говорят уволнените дори не трябва да бъдат изслушвани.
 • 93 Владимир Кънчев

  5 0 Отговор
  Частично несъгласие с колежката Гунчева - невероятно обаятелна жена и прекрасен юрист. Аз обаче, за разлика от нея, считам,че в случая с калинката има видими престъпления извършени в нейното служебно качество. Всеки непредубеден ( ако все още е останал такъв) прокурор, би могъл да ги формулира за пет минути! Няма как да получаваш заплата за нищонеправене и това да не е престъпление!
 • 94 кольо

  4 0 Отговор
  Ще гласувам докато съм жив за този ПОЛИТИК който съкрати ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ със 70 процента ...

 • 95 Мнение

  2 0 Отговор
  Точно в това е проблема. Калинките съсипаха всичко. Поради некадърност на много ръководни постове се губят дела за стотици милиони лева, сметката я плащаме ние, заплатите и бонусите са за калинките пак от нашия джоб. Калинките демотивират истинските експерти да работят. Много са вредни, трябва да се въведе индиидуална, лична отговорност на чиновниците имащи достъп до публични средства.
 • 96 аз съм Веска

  0 1 Отговор
  КАКВИ 38 000 ЛВ. ТЯ ЯВНО СИ ЗНАЕШЕ , ЧЕ СА ПОКЪРТИТЕЛНО НЕЗАСЛУЖЕНИ , И ОТКАЗВАШЕ ДА ГИ ЗАЯВИ . РЕСТО . КАКО НЕ ОТ НЕЯ , ДА ГИ ВЗЕМЕМ ОТ ТОЗИ , КОЙТО Я Е ОЦЕНИЛ ЗА ТОЛКОВА МЕСЕЧНО .КВА Е ТАЗИ ТАРИФА , КВА Е ТАЗИ СУПЕР МАЙСТОРКА ...
 • 97 Язе

  1 1 Отговор
  Щом не е човек на Божков значи нестава. Фигурантът има доверие само на препоръчани от Божков.
 • 98 безпартиен

  0 0 Отговор
  Сега ако новият на този пост запази тази заплата за себе си,то промяна няма да има!Най-прекият път към материално благополучие у нас си остава заплатата от бюджета???!!!
 • 99 жфжо

  0 0 Отговор
  Мислите ли , че щом тая калинка взима 38 000 началникът й министър взема под 10 000 колкото е официално заплатата му. Тъп , тъп ама чак толкова не е никой началник.
 • 100 Azzz

  0 0 Отговор
  В Сливенския до живот и да връща всичко окрадено през годините + конфискация на цялото и имущество и на всички свързани с нея. На такива О.трепки трябва да се слагат пранги на краката, а не на Иванчева!
 • 101 boyde

  0 0 Отговор

  До коментар #6 от "русенец":

  Ха, ДА "Проучване и поддържане на река Дунав" ще местим в Тутракан, но никога повече в Русе!
 • 102 С рошавата диплома напред!

  1 0 Отговор
  ГОСПОЖО ГУНЧЕВА, СЛЕД КАТО КАЛИНКА РАЗПОЛАГА С РОШАВА ДИПЛОМА, ТУЛУПЪТ КОЙТО ОПРЕДЕЛЯ ТИТУЛЯРА НА ДАДЕНАТА АГЕНЦИЯ, СЕ ОРИЕНТИРА СВЕТКАВИЧНО В СИТУАЦИЯТА И ПОЛУЧАВАМЕ ТЕ ТОВА НА СНИМКАТА!

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.