Last news in Fakti

17 Май, 2021 11:33 9 781 33

Специалните калинки на Ревизоро продължават да вилнеят в МОСВ

  • мосв-
  • герб-
  • борисов-
  • ревизоро-
  • изпълнителна агенция по околна среда-
  • назначения-
  • калинки

Най-фрапантeн е примерът с Росица Карамфилова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околна среда

Специалните калинки на Ревизоро продължават да вилнеят в МОСВ - 1
Бойко Борисов и Емил Димитров; Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като от ФАКТИ публикувахме информация за случващото се в системата на МОСВ, министерството излезе с прессъобщение на официалния си сайт, в което заяви, че след извършена проверка е установено, че бившите зам.-министри на МОСВ Славея Стоянова и Илияна Тодорова са пазели местата си като държавни служители. Без да бъде оповестено, те са били освободени като зам.-министри и били възобновени като директори съответно на дирекциите „Управление на отпадъците и опaзване на почвите“ и „Управление на водите“.

Как се е случило това?

Законовата процедура изисква те да подадат молба за освобождаване на заеманите позиции като зам.-министри, от което следва, че тогавашният премиер Бойко Борисов ги освобождава, като дава възможност да се върнат на директорските си постове. Интересна е целта на това действие и дали не става дума за запазване на влияние и създаване на проблеми на новия министър и служебен кабинет.

Ясно е, че всичко е зависело от тогавашния министър-председател Борисов.

Министърът на околната среда и водите отговаря за политиката и назначенията на ръководните позиции в структурите на министерството.

Досега е сменен единствено директорът на Басейнова дирекция „Дунавски район“ по личното настояване на зам.-министъра Петър Димитров. А проверени ли са другите директори на басейновите дирекции или вече е установено, че те могат да обслужват и настоящото служебно правителство?

А какво е случва с Регионалните инспекции по места?

Източници на ФАКТИ в МОСВ потвърдиха, че настоящият директор на РИОСВ-Пловдив е „протеже на калинката на ГЕРБ Иван Тотев“ – бивш кмет и новоизбран член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, злополучно познат с многобройните си афери около „Пловдив - Европейска столица на културата. Скоропостижно назначеният директор на РИОСВ-Бургас кацна, за да подпише и узакони от екологична гледна точка „подпорната стена“ в Алепу. Нашият източник разказва, че и той е протеже, само че на кмета на Бургас Димитър Николов, който отново е от ГЕРБ. Директора на РИОСВ-Стара Загора пък бил лично назначение на кмета на Стара Загора – Живко Тодоров.

Най-фрапантeн обаче е примерът с Росица Карамфилова - личното протеже на бившия зам.-министър Славея Стоянова, калинка на Ревизоро, която беше назначена като изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околна среда на 14 април - цели 10 дни след парламентарните избори. Карамфилова продължава да бъде директор и да вършее под носа на новия министър, назначен в служебното правителство. Не ни дава мира въпросът дали тя не е назначена с ясната задача да защитава интересите на определени олигархични кръгове, тясно свързани с управлението на ГЕРБ.

Внимателно и с интерес ще проследим предстоящите реакции и действията на служебния министър, свързани с направените заявки за нов тип прозрачно управление от новия премиер и президента Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя

    92 5 Отговор
    измислен ревизор и всякакъв за пари , е за щателна ревизия и за затвора !

    Коментиран от #8, #9

  • 2 Диктаторът

    48 1 Отговор
    Светът винаги се е ръководил от диктатори/диктат-управление,диктатор-управленец/,но никога от имитатори на диктатори - Луций Сенека..
  • 3 Тюрлюгювеч

    101 3 Отговор
    Г-н Радев, по-твърда ръка трябва . Всички калинки, Вън! Назначенията от Тиквата, Вън!
    С Вас сме
  • 4 1618

    46 10 Отговор
    Някои много се страхуват от резултата на бъдещите парламентарни избори!Предусещат загубата си и бързото израстване на такива партии като Демократична България за това решиха да хакнат фейсбук страницата и! Човешката глупост,завист и злоба нямат измерими граници! Каквото и да правят Демократична България има реални шансове да се издигне до първа политическа партия! Тя и „Изправи се мутри вън”, които също ще дръпнат много напред показаха в Народното събрание отговорност, характер и решителност за промяна на корупционния модел”Борисов”! Протестите в България и чужбина показаха по категоричен начин желанието на българския народ за промяна и то веднага! Изчистване от всички институции на приближени некадърници на Борисов и Пеевски по високите етажи на властта- такива като Десислава Трифонова –сестрата на близък до Пеевски,бившата шефка на НАП,бившия шеф на полицията и още десетки! Такива хора дърпат България надолу в името на тяхното собствено благополучие за сметка на българските данъкоплатци!
  • 5 Българка

    62 1 Отговор
    Метлите незабавно в действие. Промяна и нова политика не става със стари калинки и хлебарки!
    Българите гледаме и чакаме!
  • 6 Мосв

    53 1 Отговор
    МОСВ беше разбито и ограбено от Емил димитров , такова министерство в момента де факто не съществува ! нищо не работи ,блокират се проекти на неудобни фирми ......директорите на регионалните инспекции(РИОСВ) са хора на Мвро и греп, изживяват се като местни дерибеи , продължават да прокарват политака на мутрите и да създават пречки на бизнеса ....а новия министър направи доста неуместно (или удобно) изказване че мосв под ръководството на димитров е министерство с голяма експертиза .... през или чрез мосв за 1 г са заграбени над 100 000 000 лева...

    Коментиран от #28

  • 7 zorko oko

    40 1 Отговор
    Наглец Ревизор, още по-нагли ГЕРБЕрастки калинки пордължават да вилнеят и да вършеят зад гърба на новия министър- егати "промяната"!?! А пък директорката на Агенцията за околна среда е въпиющо некомпетентна но безстрашна пордължава с уволненията и сега изолзва като за последно да придвижва със скоростта на светлината "спешните преписки" на близките до ГЕРБ и шиши олигарси...а новото ръководство на минстерството "трева пасе", ама комай то ще го отнесе!?!
  • 8 ген Радев

    42 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя":

    искаме чистка в МОСВ и да бъдат сменени директорите на РИОСВ назначени от ревизора...мафията трябва да бъде изкоренена!
  • 9 уволнен

    35 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя":

    къде е гжа Евдокия Манева ,да излезе и разкаже за грабежите в мосв, тя знае най добре
  • 10 Паразити, чичо!

    32 1 Отговор
    "КАЛИНКИТЕ" ВЪВ ВСИЧКИ ВРЕМЕНА СА БИЛИ ПАРАЗИТИ, ВНЕДРЕНИ С ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ - ДА САБОТИРАТ НОВАТА ВЛАСТ (АДМИНИСТРАЦИЯ) В УГОДА НА СТАРАТА (РОДНАТА) ВЛАСТ. ЗАТОВА ВЪВ ВСИЧКИ ВРЕМЕНА НОВИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ СЕ ОТЪРВАВА ОТ ТЯХ С ТВЪРДА РЪКА, БЕЗЛОМПРОМИСНО!
  • 11 razocarovan

    30 3 Отговор
    Безобразно са нагли протежетата на ГЕРБ и шиши и продължават да безчинстват- срамота! Верноподаната на Борисоoff и Ревизоро бивша зам.министърка Славея с нейното лично протеже и ГЕРБерастка калинка шефка на АИОС за последно опоскват бостана, като гонят всички , които се противопоставят на скритите им схеми и далавери, а новият министър нека се съветва със новата съветничка ,която явно дреме или пък... играе под сурдинка с крадливите ГЕРБерасти, а после пак министъра да опере пешкира и да гние на Г.М.то,както прецакаха по-предишния министър ?!
    Немата такава държава, ама дано Има Такъв Народ!
    Мутри вън !!!
  • 12 Свободен

    24 2 Отговор
    Сегашната директорка на Агенция по околна среда е изпратена лично от Ревизоро да уволни предишното ръководство, което беше не съгласно с неговите глупости и не му играише по свирката и да подпише определени далавера на олигарси свързани с Гроб. Сегашния министър връща в ръководството но МОСВ само гербаджий хора на Нона Караджова. Мисля, че Румен Радев се е объркал с тоя министър.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 уволнен

    16 2 Отговор

    До коментар #12 от "Свободен":

    напълно съм съгласен с вас! Радев сбърка като назначи за министър на МОСВ този човек , той ще покрие далаверите на е.димитров греб и вмро
  • 15 гражданин

    22 0 Отговор
    Ужасно нагли и грабливи ГЕРБерски калинки , ама защо блее новото ръководство- слепи и глухи ли са ?!
    РИОСВ Бургас узакони неозаконяемото Алепу наскоро, а директорката на Агенцията по околна среда замита следи на големи олигарси и продължава да вършее и жъне за своите ментори под заспалия (или благосконен?!) поглед на новото ръководство на министерството?!?
    Ало, министър Личев, ало премиера Янев, ало Президента Радев- какво става ?!?
    Вземете мерки и изхвърлете крадливите и некомпетентни грабливи калинки незабавно!
  • 16 Кърджали

    15 0 Отговор
    Махайте Носът Славея! Пълна откачалка! Колкото е грозна толкова е е палава и ненаситна. А иначе има само две мозъчни линии като втора е получила от удар от Златко( като го остави).
  • 17 One

    16 1 Отговор
    "Отмъщението на ситите" -това не е епизод от Междузвездни войни. Това е отмъщението на Борисов-заложени к.у.р.-капани във всички нива на държавната администрация. Наредено им е да мишкуват и саботират действията на всяка опозиция, опитваща се да промени правилата. Върховния черен лорд Борисов иска пълното унищожение на Съпротивата, включително и на джедаите-рицари: Слави Уан Кеноби и Ицо Скайуокъра. Отделно Пазителите на републиката-Мая Гамора, Звездния повелител Хаджигенов и говорещия енот Бабикян са повели армия от bg мамита да свалят тотално режима на злодея.

    Коментиран от #21

  • 18 вили

    19 1 Отговор
    В ЗАТВОРААА ВСИЧКИ СУДЖУЦИ ОГРАБИЛИ БЪЛГАРИЯ И КМЕТОВЕТЕ МИЛИОНЕРИ СЪЩО
  • 19 Ливърпуул

    18 0 Отговор
    Аман от гербави далавери , простотии и дивотии вече не се издържа!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ливърпуул

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "One":

    харесвам този филм , поздравления за коментара :)

    Боко тъмния лорд накрая ще бъде изпържен от силата.......
  • 22 Перо

    11 0 Отговор
    Правителството не направи ли прочистване на назначените от толупа калинки,от н-к отдел до зам.-министър и приравнените,ще бъде саботирано и затруднявани в работата си нон-стоп,дори те да се пребоядисат. Незабавно уволнение!!!
  • 23 Суверенът

    11 1 Отговор
    Протежетата на Ревизоро, ГЕРБерастки крадливи калинки като новата шефка на АИОС Каранфилова и наглеците в РИОСВ демонстрират безобразна наглост с безсрамно нахалство, съчетани с чувство за абсолютна безнаказаност, продължавайки да вилнеят, уволняват неудобните и да предвижват мълниеносно "спешните преписки" на олигарсите, замитайки следите на грабливото, некомпетентно и корумпирано упралвение на ГЕРБ и ВМРО !
    Новият екоминистър г-н Личев да не спи повече и с новият премиер г-н Янев да запретнат ръкави да разчистят Авгиевите обори в МОСВ, съобразно приоритетите на почтеност, прозрачност и проефесионализъм, зададени им и от Президента г-н Румен Радев !
  • 24 информиран

    10 1 Отговор
    Нема такава държава, но Има Такъв Народ в Демократична България:
    Мутри Вън!
    Незабавно да се изрине тинята, во главе с бившите зам.министърки, барабар с новата диркторка на АИОС , и герберастките хрантутници в РИОСВ Бургас, Пловдив и Стара Загора!
    Алоу, министър Личев- какво чакаш...да дойде време и тебе ли тези калинки да те качат на ''синьото такси'' да те закачат да висиш в следствения арест на Г.М.то за безстопанственост и безотговорност ?!

    Коментиран от #26

  • 25 Данчев

    2 2 Отговор
    У нас епидемията бе управлявана в интерес на една политическа персона с помощта на малка шайка нагаждачи и крадци с бели престилки, наречени НОЩ. Затова и платихме тежка цена.

    Време е да се действа професионално и отговорно.Ваксинацията да става при личните лекари. И без това връзкарите отдавна си сложиха и двете дози.
    Ваксинирането трябва да бъде преди всичко личен избор.

    Летните месеци ще са спокойни, но от септември нататък трябва да се внимава и ако трябва ще се затваря пак.
  • 26 Стършел

    1 6 Отговор

    До коментар #24 от "информиран":

    Да питам, откъде накъде прикачваш ИТН до ДБ?! Ако не си тошко африкански де!
  • 27 жжжжжж

    2 5 Отговор
    вършитбата става след жътва. а тя след като узрее реколтата. проста статия.
  • 28 Глей ти

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мосв":

    Да добавя. И на ДПС.
  • 29 Хахаха

    4 1 Отговор
    г-н Ивайло Йотков - директор на РИОСВ-Пловдив, най-малко може да се свързва с ГЕРБ !!!
    Нямам нищо против (даже е кадърен според мен) г-н Йотков, но той е кадър на ДПС и Джевдет Чакъров.
    Ха сега се опитайте да познаете, като как Ревизоро, представител на ВМРО, назначава за директор кадър на ДПС
  • 30 знайко

    4 0 Отговор
    Нoвaтa шeфкa нa Агeнциятa по околна среда e хитрa кaлинкa- прoдължaвa незaкoннитe увoлнeния нa Рeвизoрo, пoдлaгaйки фини динeни кoри нa нoвия миниcтър! Тoвa cтaва и в ocтaнaлитe звeнa нa миниcтeрcтвoтo!
    Рaзгрaбихa мнoгo милиoни, ceгa търcят cхeми зa oцeлявaнe и cнишaвaнe.
    А нoвият миниcтър , кoмaй щe им влeзe в cкрититe cхeми и(или) щe лaпa зaeднo cтях или мoжe дa изгoри кaктo прeдния миниcтър и дa търкa нaрoвeтe...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Нели Доганова

    7 0 Отговор
    Разровете малко Басейнова дирекция -Пловдив.Там са всички протежета на Димитър Пейчев от НДСВ. Една от директорките-Цветелина Кънчева-Абдо, беше изведена от полицията и изкара около месец в Софийското следствие,там е Марин Марин, заедно подписваха документите с Кънева, там е Иваило Йотков, роднина на Менда Стоянова,биолог,назначен без конклурс, там е Мария Андонова, протеже пак на Пейчев,който уреди с работа съпруга и в Горско стопанство гр.Карлово и брат и в НАП-Пловдив!И още много такива.......Мога да ви дам информация,защото съм работила там и по нареждане на чичо Митко, бях съкратена от Атанаска Тунтова,която в момента е зам.кмет на район Южен, а беше директор на БД, А на РИОСВ-Пловдив, беше сложил Валя Атанасова,която след навършване на пенсионна възраст продължи да работи, като експерт. Дъщерята на Атанасова я сложи на работа н Бд. Всички ми са съседки!:)За съжаление, само аз и една друга съседка, които бяхме съкратени останахме да живеем в панелката!Чичо Митко и той живееше в този блок! За мое съжаление, след като АС ме възвърна на работа, директорката в същият ден отново ме съкрати!
  • 33 Перо

    2 0 Отговор
    Докато не се направи пълно прочистване на криминалните престъпници и бивши хора на мутрата,няма да има ред и сигурност!