Last news in Fakti

21 Май, 2021 08:00 6 825 75

Да си имаме едно-две наум

  • румен радев-
  • стефан янев-
  • служебно правителство-
  • бойко рашков-
  • президентска република

Не са много хората, които вярват, че правдивата иначе политическа активност на Румен Радев е просто от възмущение и загриженост

Да си имаме едно-две наум - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Някои от нещата, които се случват през последните няколко дни в страната - уволненията в държавната администрация и в частност в МВР, е нещо, за което хиляди български граждани, ако не и милиони, мечтаехме. И преди 11-12 години хората нямаха особено високо мнение за българската полиция и държавните институции у нас, но ерата "ГЕРБ" постигна изключително високи резултати в това да отврати, разгневи и настрои българите срещу държавните служители като цяло. За това и днес радостта сред българите е почти всеобща - част от съмнителните типове и калинките са аут. С приповдигнато и очакващо настроение ден след ден очакваме новини за следващите, защото е много важно да не се спре дотук.

Със случилите се уволнения в МВР и бъдещите, които се предвиждат, можем по-смело да мечтаем за нормални, разбирайте по-честни избори. Това никак не е малко и e жизнено важно за развитието на демокрацията ни. Но, разбира се, нейното развитие зависи преди всичко от активността на гражданите в дните, когато избори няма.

В контекста на получилите се досега уволнения - браво, така се прави. Малко е дори. Очакванията на гражданите са за много по-сериозно изкореняване на герберщината, колкото и малко време да са 2 месеца за работата на едно правителство, и то такова със служебен характер.

Далеч не всичко обаче прави добро впечатление и оставя приятни усещания. Освобождаването на вече бившия шеф на СДВР - Георги Хаджиев, е чудесна новина, но човекът, който го заменя - Антон Златанов, не вдъхва никакво доверие. Или поне не и на стотиците българи, които познавам и които са били на множество протести в България след 2008 г. Досещате се какво се има предвид, нали?

Златанов по-назад във времето бе познат на обществеността като човека в МВР, който бори футболното хулиганство.

Без да сме в редиците на министерството, от страни изглежда, че се назначава първият по-популярен в редиците му, а не някой съвестно вършещ работата си полицай. Ако в МВР са останали такива, защото Бойко Рашков говори за деморализация във ведомството. Но връщайки се на Антон Златанов, назначаването му не говори добре персонално именно за служебния вътрешен министър Рашков, който до този момент оставяше впечатления за адекватност.

Но има едно друго нещо, за което аудиторията пропуска да мисли, опиянена от демонтажа на ГЕРБ. Това нещо е перспективата след изборите на 11 юли. Тя не е добра, защото е много вероятно парламентарната криза да се задълбочи поради невъзможност да се формира мнозинство, а оттам и правителство, и служебното правителство да продължи да управлява още дълго. А това не е добре.

У много хора е притеснението, че, подобно на 1934 г., когато военният елит на Родината ни решава, че партиите са се провалили, прави преврат и ги забранява, можем да станем свидетели на налагането на явен авторитаризъм в България под формата на президентска република. Съвпадението е поразително - в момента двама генерали са начело на държавата. Генерал Румен Радев и генерал Стефан Янев.

Именно за това е редно президентът Румен Радев да изкаже политическите си намерения пред българската общественост. Да, той ще се кандидатира за президент, всички знаем това, но правомощията на президентската институция не са на нивото на политическата ми реторика. А тя е на човек, който иска властта и внушава с изказванията си, че може да се справи по-добре. Той трябва да каже дали има намерение един ден да се яви на парламентарни избори, както изисква Конституцията на България, за да попаднеш в законодателната, а след това евентуално и в изпълнителната власт. Или пък има намерение по някакъв начин да инициира промяна в нашата Конституция, за да стане България президентска република.

Не са много хората, които вярват, че правдивата иначе политическа активност на Румен Радев е просто от възмущение и загриженост. Видно е, че той е личност с политически амбиции, които няма как да бъдат материализирани със сегашната форма на управление у нас. За това е редно той да бъде откровен и най-после да свали картите на масата.

Ако пък мнителността ни е в повече и се окаже, че Румен Радев иска просто да си президентства в рамките на сегашната уредба, то той може да бъде и практически полезен на българския народ. Но дотогава... Да си имаме едно-две наум.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1934 г

    119 19 Отговор
    дори да допуснем,че има нещо вярно в мислите на пишещия ,Президента пак има право!

    Коментиран от #5

  • 2 На някакви

    81 7 Отговор
    хитри Петровци не вярвам !
  • 3 Деймос

    90 17 Отговор
    Разбирам притесненията на автора. В Държавните системи на ГЕРБ няма друго освен ...зацапани хора ! Трябват поне 5-6 месеца за хора които да израснат..и да заменят тези !

    Коментиран от #62

  • 4 1934

    62 12 Отговор
    А ако НАТО и подлогите му в тикволандия бяха започнали война, какво щяха да направят партиите, военният министър, външната министърка и генерала на глупаците в ролята си на премиер?

    Коментиран от #17, #74

  • 5 Орел

    51 8 Отговор

    До коментар #1 от "1934 г":

    Аналогията с 1934 г. е смешна. Можеше да направи аналогия с Хитлер, бил е ефрейтор все пак. Но да се вее този байрак е неслучайно.

    Коментиран от #8

  • 6 Псевдоним

    38 8 Отговор
    Няма да стане като 1934 г. Нито генералите ни - генерали с армия, нито царят ни - цар, нито сегашният Гешев е като едновремешния, нито съвременните комунисти - ковидсектантите, са като едновремешните.

    Коментиран от #11

  • 7 яяяяя

    45 16 Отговор
    Петре, ти не си никакъв бъларин, а злобен американски соросоид!
  • 8 преиграваш

    29 3 Отговор

    До коментар #5 от "Орел":

    през 1934г на власт в България е цар Борис 3,къде отиде чак при Хитлер?
  • 9 Дедо ви

    46 7 Отговор
    Когато държавните институции са напълно разрушени и обсебени от мафиотски структури не може да се разчита на меки китки. Когато прокуратурата, съдът и полицията са проядени от вътре на кого да разчиташ. Очевидно оправданието Путин виновен и Европа и НАТО ще ни спасят не работи.
  • 10 Сър Пичук

    20 37 Отговор
    Ако се вземе предвид също, че повече от половината нови областни управители са с военно или полицейско образованиле и/или минало, нещата стават още по-притеснителни и започват да приличат на пълзящ военен преврат.
  • 11 Ендшпил

    31 8 Отговор

    До коментар #6 от "Псевдоним":

    Царят си остава цар, дори и да е бил премиер и депутат за известно време, също както и цървулът си остава цървул, дори и да стане мутра, генерален секретар, кмет и премиер.
  • 12 Сифиянец

    31 3 Отговор
    Петре ловчанлията. От време на време, намираш начин да дразниш хората. До побъркване. Това ти качество не може да се отрече.
    Като е за футбол припознаваш всички. Вярно- само с посткомунистки оттенък, но като е за политика, не си от тях странно. Да не страдаш от раздвоение на личността?
  • 13 Крал

    35 15 Отговор
    Аналогията е по-скоро с Путин, който макар и да не е генерал заменя Елцин и за нула време стабилизира страната. Дано Радев да успее да изпълни тази трудна роля и да има хора които да му помагат. Разберете, битката е за България, а политиците ни са отрепки.

    Коментиран от #14, #26

  • 14 Сър Пичук

    19 18 Отговор

    До коментар #13 от "Крал":

    Като си казал А, кажи и Б. А именно - след като стабилизира Русия, Путин пак я срина и сега народа на най-голямата и най-богата на ресурси държава просто оцелява в мирно време. В същото време редица бананови републики са с по-висок стандарт.
    Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да се сбъдне, а тогава ще си мечтаеш за времето, когато си ходил на почивка в Гърция или Турция, обикалял си по света и си протесстирал от скука или заради някаква уж справедливост, а не от глад. Когато си можел да говориш и пишеш всичко. Тогава ще разбереш какво е истински страх и истински глад.

    Коментиран от #18, #19

  • 15 Тредстоун

    14 24 Отговор
    Времянките на коремното вкарват червени маймуни и калинки , компрометирани човечета , сътрудници и доносници политически фигурки на партийки ръководени от братски дубай. Нищо почтено няма в касапницата която спретнаха еднодневките в стил народен съд.Мисля че тотално опорочиха изборите , няма да могат и да се справят с самата организация , с нищо не допринасят за честности и доверието в изборите , направиха един хаос в който контрола е плачевен.Единственото което е сигурно - 100 000 гласа от братска турция осигурени от новите варвари на подмяната. Смешници.

    Коментиран от #20

  • 16 Сесесере

    14 23 Отговор
    Дано президента вземе цялата власт, да ни изкара от ЕС и НАТО най-накрая, че вече ми писна тая демокрация, искаме си москвичите! Може даже и като бай Тошо 16 республика да ни направи !
  • 17 Чичолина

    16 8 Отговор

    До коментар #4 от "1934":

    Който не е обявил война на България,той не я е победил!Ние армия нямаме,не е нужно да се самозалъгваме!
  • 18 Ейй това вие

    20 18 Отговор

    До коментар #14 от "Сър Пичук":

    русофобите на млъквате бе.Толкова много ли ви плащат да плюете всеки ден Русия?

    Коментиран от #24

  • 19 Дедо ви

    24 9 Отговор

    До коментар #14 от "Сър Пичук":

    Ако нашите деца ще обикалят света за да берат ягоди и да мият задници спасявайки се от благоденствието в България... благодаря за такава перспектива

    Коментиран от #22

  • 20 Сър Пичук

    21 19 Отговор

    До коментар #15 от "Тредстоун":

    Няма нищо по-безсмислено от това едно временно правителство да сменя поголовно управители и висши държавни служители, които след 2-3 месеца ще бъдат пак сменени. В нормален случай това време не стига за нормално навлизане в работата, камо ли за вършене на нещо сериозно. По този начин вместо стабилност се внася хаос и ведомствата не могат да вършат истинска работа.
    Честни избори могат да се организират и без тези смени, но явно тук целта е друга.
  • 21 БиБи Кинг

    4 12 Отговор
    Претеснениата са за теа кои след два месеци че бадат изхварлени од системата и старите кои са мои че бадат вастановени по места!Сега мо е времето,кога сме доло да видиме кои са картиците на пембенио пенгвин!
  • 22 Сър Пичук

    21 16 Отговор

    До коментар #19 от "Дедо ви":

    Щом си дядо трябва да помниш кога и защо хората емигрираха:
    1. Голямата екскурзия през 1989г заради Възродителния процес. Тогава емигрираха повече от 600 000.
    2. Емигрантската вълна към Канада пак през 1989г. Тогава отпаднаха изходните визи и започнаха свободно да издават задгранични паспорти и народа побягна като отвързан след 45 г затвор.
    3. Покрай Лукановата зима 1990г
    4. Покрай Виденовата зима 1997г
    5. След приемането ни в ЕС
    6. И един постоянен поток през цялото това време дължащ се на липсата на работа и липсата на правосъдие, които бяха най-силни през 90-те години на миналия век, когато управляваха БСП и ДПС, а днешните "честни" олигарси натрупваха капитала си. Тогава се изграждаше и олигархо-мутренския модел.
    Накратко, у нас се извърши Перестройка, а не Преход и нярода не искаше да чака.
    Искаш смяна, но тя няма да стане с тези, които ни докараха до тук и които днес уж оправят държавата.
  • 23 Наблюдател

    12 5 Отговор
    "Видно е, че той е личност с политически амбиции"



    Авторе отникъде не е видно !!!!
  • 24 Сър Пичук

    24 18 Отговор

    До коментар #18 от "Ейй това вие":

    Няма държава причинила толкова беди на България, колкото Русия.
    Запомни го!
    Няма да ми стигне мястото тук ако тръгна да ти обяснявам.
    Нека имаме нормални и цивилизовани отношения с тях, както с всички други, но да си пазим суверенитета и интересите и НИКОГА, НИКОГА да не попадаме пак в тяхната сфера на влияние.
    Няма нито една дъжава, НИТО ЕДНА, която да е свързана с тях и да просперира!
    Всички бивши соц-държави са по-добре от нас защото ликвидираха руското влияние вътре в тях, докато у нас то е все още много силно и резултатите са видни. Случващото се у нас е умалено копие на случващото се в Русия.

    Коментиран от #30, #33

  • 25 ВЕНОМ

    13 17 Отговор
    Последните години тридесет години показаха , че най малко се подават на корупция военните . Народа има голямо доверие в генералите от армията .Те винаги във всички епохи са били доблестни мъже . На другия полюс са милиционерите , корумпирани тъпанари!

    Коментиран от #29

  • 26 тъй тъй

    11 18 Отговор

    До коментар #13 от "Крал":

    Можеш да си спокоен! Путин и сега дърпа конците на Радев! Ще ни стабилизират!
  • 27 Сандо

    13 4 Отговор
    Подлогата Здравков изобщо не се притеснява,че министрите,воглаве с мин-преда,и президента са привиквани от един посланик,а се притеснява от някакви уволнения,съвсем нормални за всяка нова власт.А относно аналогията с 1934 г. - добре е да му се напомни,че само за няколко години България достига до най-високия си икономически ръст дотогава,като 1939 г. е пикова.
  • 28 ПЕНСИОНЕР

    10 9 Отговор
    УСЕТИХТЕ ЛИ БОТУША ! ВИСОКИ ЦЕНИ ПЕНСИИ ЗЕРО ! СЕЛЯ.НЧЕТО ЯНКОВ .А БЕ КОЛКО МУ ОСТАВА НА ХВЪРЧИЛОТО !АААААААА
  • 29 дали

    9 7 Отговор

    До коментар #25 от "ВЕНОМ":

    Май в казарма не си бил? Не си набивал крак с часове на плаца, слушайки подигравките на командващия простак? А корупцията е сравнително малка поради малката численост на армията ни!
  • 30 Реалност

    21 1 Отговор

    До коментар #24 от "Сър Пичук":

    Истината е по проста! Държава, която няма национален интерес и стратегия, е заплашена от всяка друга! Да се вгледаш само в Русия, а да нямаш никакъв национален интерес, който да се следва, е чиста проба създаване на един враг и скачане в ръцете на друг! Това е нашата трагедия! Какво значение има дали ще си руска, европейска или американска марионетка! В крайна сметка, всички ще те употребят! Затова не са ни проблем този и онзи, а самите ние сме си проблем! И всичко което ни се е случило, е станало именно заради липсата на национален интерес и следване на чужди интереси, от продажници! И всичко ще продължи, ако я караме така!

    Коментиран от #35

  • 31 100perа

    14 12 Отговор
    1. Ами то и преди това си бяхме така - генерал президент и генерал премиер. Вярно, Янев е десетки пъти по-образован от Боко и при това в САЩ, а на Боко генералството му е като докторантурата...
    2. До сега, Радев не е нарушил с нищо законите и най-вече Конституцията, а при Боко това си беше ежедневие.
    3. Да кажеш, че Радев има политически амбиции е все едно да откриеш топлата вода - ако ги нямаше, нямаше да бъде и президент.
    4. Не е толкова важно, това, че е генерал. Българската история помни десетки случаи, когато "генерали" от гражданските среди/интелигенцията - академици, професори, доценти и т.н. са ставали премиери и министри и резултатите са били плачевни - да споменем само Ал.Цанков, Богдан Филов, Иван Костов, Румен Гечев, Огнян Герджиков, Вежди Рашидов, а защо не и д-р на науките Бойко Борисов...
    5. Глупаво е да се твърди, че ставаме президентска република - такава ни е Конституцията и ако не беше Радев щеше да бъде друг в същата ситуация.
    6. Това че Радев е лидер на стратегическо ниво и то от висока класа, го казват американците. И той го доказва - очевидно той и хората около него си имат планове и ги реализират. По военному, което не е чак толкова лошо предвид хаоса, в който генерал Борисов вкара България.
    7. Радев тепърва ще се явява на избори и е добре да слуша, какво искат повечето от българите. Ако иска политически успех, ще го направи. Очевидното е, че той знае и раззбира това.
    Извод: Авторът на статията се чуди от колко клоденеца

    Коментиран от #42

  • 32 100perа

    14 10 Отговор
    Продължение:

    Извoд: Aвтoрът нa cтaтиятa ce чуди oт кoлкo кладeнeцa вoдa дa дoнece зa дa cтигнe дo извoдa "Oпacявaйтe ce oт Рaдeв! Нe му вярвaйтe!". E, нe му ce e пoлучилo да си изпълни поръчката.
  • 33 Дедо ви

    13 6 Отговор

    До коментар #24 от "Сър Пичук":

    Покажи поне 1 (едно) нещо, което в рамките на последните 30 години да е построено за благото на държавата. Бай ти Тошо - АЕЦ - 6 блока (4 ликвидирани от новите демократи), най-трудната планинска част от магистрала Хемус, без ремонти 30 години, 6 огромни за нашата държава язовири, каскади и хиляди малки и микроязовири, български морски флот, в момента е ликвидиран (България е единствената страна в света с излаз на море, която няма официално регистриран морски флаг), 120000 армия добре въоръжена за времето си...

    Коментиран от #38, #63

  • 34 Перо

    14 6 Отговор
    Какви намерения,какви конспиративни мераци,какви 5 лв. за перспективите на Радев! Служебното му правителство е за още 6 седмици. Мисирски бълнувания! Радев трябва да направи максимално прочистване на държавните ведомства и апарат за улеснение на следващите правителства.На Президента се падна главната част от черната,но благородна работа за унищожаване на мафията и за ускорено развитие на истинската демокрация и благоденствие! Изборът за градеж на основите се падна на него! Предвид,че в БГ армията не е губила воини,а само политиците е добър знак за истинските генерали и страната.
  • 35 Сър Пичук

    7 6 Отговор

    До коментар #30 от "Реалност":

    Веднага след Освобождението сме имали национален интерес - обединението. За съжаление и тогава, както и сега е имало много предатели, които са работили за чужди интереси.
    По времето на Екатерина Велика е създадена доктрината на Русия за достъп до проливите, в която България не фигурира като държава. Има и карта. По-късно Коминтерна доразвива темата и със съучастието на Г. Димитров се предвижда България да бъде разделена на 4 части, които да отидат към съседите. Това им се удава само за Македония, където изкуствено формират нация и език. Неслучайно сърбите са най-близкия съюзник на Русия на Балканите - те получиха много територии, включително български и не се отказват да прилапат и Македония.
    България беше разпокъсана и раздадена, а след 1944 попадна под властта на Кремъл и стана напълно зависима от СССР във всяко едно отношение - енергийно, суровинно , военно, икономическо. След краха на СССР без чужда помощ не можехме да се оправим, а тази помощ не идва даром.
    За мен пътят е абсолютна независимост на България, но за това трябват умни и независими политици, а не като сегашните, където една част дърпат към Русия, друга към САЩ, трета към ЕС, а всички вкупом гледат и личния си интерес.
    Нужна ни е бяла книга или друг документ, който да очертава националните приоритети и цели, националния идеал и този документ да е задължителен за всички правителства, Без това ще има още много да се лашкаме.

    Коментиран от #37, #67

  • 36 Го4о

    8 9 Отговор
    Но! Ако при едни "нормални и по - честни избори" ГЕРБ пак Ви бие като котка у дувар, с какво ще се оправдавате ? С какво ще се оправдава Радев, Нинова, Тошко Африкански и Мая Галева????

    Коментиран от #40

  • 37 Реалност

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Сър Пичук":

    Истината е в последните ти 2 изречения! Всичко останало е история, която може да повторим, без значение дали ще е Русия или някой друг!
  • 38 Сър Пичук

    7 3 Отговор

    До коментар #33 от "Дедо ви":

    Има построено и сега, дори само магистралите да вземем, но нека не изместваме темата.
    При нас всичко е псевдо - псевдо демокрация, псевдо пазарна икономика, псевдо правосъдие, псевдо политика и т.н.
    Други държави, където СССР не е стъпвал, са направили много повече за времето на Тодор Живков, но у нас не се получава именно защото тези, които управляваха преди управляват и сега.
    Член на партия, обявена със закон за престъпна ще оправя правосъдието, други се готвят пак да управляват, една етническа партия на бившата ДС е обърнала държавата на частна собственост и никой не смее да ги пипне. Правосъдието е за тези, които имат връзки и пари, а бизнеса се върти от назначени за бизнесмени и олигарси. Политическите партии са в действителност ОПГ-та (Организирани Престъпни Групи), а срастването на престъпността с властта стига до най-високите нива на властите у нас.
    Ако това се разчисти, ще дръпнем много бързо, но не виждам кой и как може да го направи.

    Коментиран от #49

  • 39 ттт

    8 0 Отговор
    Та не разбрах, защо Антон Златанов е лош избор. Не, не го защитавам, нищо не знам за него, но писаното трябва да се подкрепя с аргументи.
  • 40 Хахахахаха

    9 9 Отговор

    До коментар #36 от "Го4о":

    Ще кажат, че тооооолкова голямо е било срастването, че времето не им е стигнало да "изчегъртат" ГЕРБ от властта.
    Не съм гласувал за ГЕРБ, но сега ще го направя от инат, за да им покажа на служебните, кукувците, Галева и другите подобни, че са по-неприятни и по-вредни от ББ.

    Коментиран от #64

  • 41 Вида

    7 8 Отговор
    Ще дойде време полицаи да слагат белезници на генерали! И то много скоро.
  • 42 Сър Пичук

    6 8 Отговор

    До коментар #31 от "100perа":

    1. Противоречиш си. Хем Янев бил десетки пъти по-образован от ББ, хем много образовани хора (професори, академици и т.н. - т.4) се били проваляли.
    2. Радев има много нарушения на законите до сега, дори на Конституцията, и това ще бъде припомнено когато трябва.
    3. Проблемът не е в политическите абмиции по принцип, а конкретно в тези, които противоречат на заеманата от него в момента длъжност.
    4. Вж. т.1
    5. По конституция сме Парламентарна Република, а с опитите си да изземва функции на изпълнителната власт и с мераците да увеличава правомощията си, Радев иска да превърне България в президентска република.
    6. Американците са казали, че Радев е лидер на стратегическо ниво в чисто военен аспект, а не в политически. Разликата е огромна. Радев е много зле в политиката, а и съветниците му не ги бива и затова натвори чутовни гафове.
    7. Извън президентството Радев няма никакъв шанс за успех. А оставането му там зависи от много фактори, някои от които са дори извън България.
  • 43 Публикация

    1 0 Отговор
    тип - "възторжена патка"
  • 44 Анонимен

    4 3 Отговор
    Да припомним на пишещия че досега също имахме двама генерали начело на държавата - Бойко Борисов също се водеше такъв . Така че какво страшно вижда в това - не е ясно .
    Второ - какъв е проблема да се промени конституцията по надлежния ред ? Ако е законно дори и монархия да станем - това е волята на народа явно . Досега например бяхме премиерска република въпреки че конституцията казва друго.
    В демокрацията говорим уж за разделение и независимост на трите власти , но всъщност гласуваме и условно контролираме само една - законодателната . Другите две са нейни функции - точно това позволява да изпадаме в ситуацията която наблюдаваме в момента . Как съдебната власт би контролирала изпълнителната като имат един генезис ?
    За да има наистина разделение на властите трябва да се гласува по отделно за трите власти и изборите да не са едновременно . Така ако видим самозабравила се изпълнителна власт може да коригиране с промени в законодателната и съдебната . Това ще създаде ситуация в която трудно една клика ще успее да овладее цялата държава и резултата ще бъде по-справедливо общество за нас гражданите.

    Коментиран от #46

  • 45 Кой

    5 2 Отговор
    Ако калинките са били 11-12 години на власт, а сега трябват "професионалисти", то откъде ще се вземат, след 11-12 годишно прекъсване в трудовия стаж?
    Не че защитавам някой, ама съм кандидатствал за работа и такава празнина в стажа никой не толерира.
    Само не ми казвайте, че някой млад и завършил в щатите или Англия изведнаж бил много по-кадърен от тукашните. Тамошното образование обслужва тамошните реалии. Познавам, примерно, много интелигентни момчета завършили УНСС.
  • 46 Сър Пичук

    6 3 Отговор

    До коментар #44 от "Анонимен":

    България беше разграбена напълно законно. Тогавашните парламенти приеха законите, които направиха възможно източването и изкупуването на предприятия за жълти стотинки, създаването на мутренско-олигархичния модел, създаването и източването на кухи банки, разбойническата приватизация позволила Балкан да бъде продаден за 1 лев, а купулия го да направи от неговите акиви стотици милиони. Или купуването на Техноимпекс или Пловдивския панаир с акити за много милиони за за пари за семки. Или пък разбойническите заменки ощетили държавата с милиарди.
    И не, драги, това не е волята на народа, защото политиците правят каквото те си искат от името на народа, а и самият им изборе от една страна е законно подменен, а от друга измамите в изборите са от ден 1 на прехода. Питай Янаки Стоилов как БСП спечелиха след като СДС правеше милионни митинги.

    Коментиран от #48

  • 47 1944

    3 3 Отговор
    скоро след демонтирането на комуниста борисов ще трябва да демонтираме и простите и нагли зелени чорапи от властта.
  • 48 по точно

    2 4 Отговор

    До коментар #46 от "Сър Пичук":

    Това е заблудата, която продължава да яде главата на софиянци.
    Първо не са "митинги", а само един - през юни '90. Второ, дали са били милион - въпрос на желание, отколкото реалност. (Между другото бях на този митинг). И трето, най-важното - България не е София, имаше инерция в провинцията и затова червените спечелиха. След 2 години сдс беше на власт. След това и през '98. Видяхме последиците.

    Коментиран от #71

  • 49 Дедо ви

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "Сър Пичук":

    От различни посоки стигаме до един и същ извод! Тези които най-силно прегърнаха синята идея бяха месец преди това най-червените. Знаменосците на синята идея бяха галеници на предишната власт. Иван Костов, Елена Поптодорова, Бойко Борисов, Иво Инджев, Ал. Йорданов, Даниел Митов, Румяна Коларова, Меглена Кунева... Тези които имат що-годе някакво образование са го придобили в съветски идеологически институти, синове и дъщери на дипломати в Москва.
    Така наречените демократични партньори с радост ги възприеха с тайната мисъл - няма държавност, няма държава. На НАТО му трябва територия, не население.

    Коментиран от #56

  • 50 Таратор

    1 1 Отговор
    Казва си човека своята гледна точка. Но не знам защо не си пише името.
  • 51 Българка

    8 3 Отговор
    Автора прави някакви внушения, недоказани. Той, както и доста от хората около Президента, внушават, че всички избори през последните 12 години са фалшифицирани. Веднага възниква въпроса, Президента с фалшиви избори ли е избран?!!? Някакви доказателства има ли? Е, ли редно , избрания с фалшифицирани избори да бъде разследван, след като конституцията го пази. Такива ми ти работи, палачинката има две страни, авторе.
  • 52 Ъхъъ

    5 6 Отговор
    Не мисля че автора осъзнава колко болезнена промяна би била това за цялата държава. Не мисля че биха останали и българи в държавата които да не искат да се преместят в западна европа при една тоталитарна президентска държава. Ясно е че няма да стане веднага, но според мен текущия президент и служебното правителство добре осъзнават че остане ли държавата в текущия си вид “разграден двор” и опустошавана от криминални хунти до 10г няма да я има. Промените са критични за оцеляването и ако не се случат за никой няма да е добре …
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 4695

    6 3 Отговор

    До коментар #49 от "Дедо ви":

    Пропускате още много метаморфози - Спас Гърневски, Тома Биков, Деница Сачева, Георги Марков, проф. Близнашки ... и "още хиляди знайни и незнайни" хамелеони. Все хора, които заради собствената си некадърност не успяват нищо да направят и търсят патерици. Поради тази причина те са злобни, гръмогласни и безпаметни, така могат да бъдат забелязани и те сами да се видят значими в собствените си очи и да отклонят вниманието на другите към миналото им.
  • 57 Антон Златанов не вдъхвал доверие на

    4 3 Отговор
    Автора!!! Но маже дае Пропел?? Има нужда и от Служители, които са изпълнявали нечии Нареждания, няма как да се разбере на кой са, ако не се оставят служители на постовете им, а даже и да побъдат повишени!! Министъра знае много добре какво прави, а Автора е млад още!!!
  • 58 Петър Здравков!! Млад и Зелен си още,

    5 1 Отговор
    Смяташ ли, че Б Рашков, не знае качествата на Златанов, новия шеф на СДВР??? Знае прекрасно, действа се по"целесеобразност, по ситоация" ако ти говори нещо??
  • 59 Наблюдател

    3 2 Отговор
    Нищо не е като 1934! Нито имаме армия като тогавашната, сегашната дори като нейна сянка не е, нито сме Царство! Mежду другото в онзи период по БВП България е била на 6 място в Европа! Я вижте сега на кое сме! Иначе сме несменяеми лидери по всички отрицателни класации като се започни с корупцията....
  • 60 Лъжа

    7 6 Отговор
    Служебото правителство са престъпници в костюми. ОСТАВКААААААААА
  • 61 Анонист

    8 9 Отговор
    Радевизмът ми идва в повече. Кукла на конци дърпани от МОСКВА
  • 62 Ташо

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Деймос":

    Чакай от умрял писмо.Че с какво комунягите от служебното правителство са по добри от Борисов и сие!?
  • 63 Пфф

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "Дедо ви":

    При бай ти Тодор , всичко голямо беше построено с уж "доброволен" , насилствен труд . Можеш да попиташ всеки отруден възрастен човек , който е все още жив . В днешно време всичко става само с много пари , с които държавата не разполага и затова се нуждаем от европейските пари . Днес , на всеки на когото кажеш , че трябва да дава доброволен труд , в Ленински съботник , ще ти покаже среден пръст и ще ти се изсмее . Така че строителството в онова време , не го сравнвай с днешното ! Няма и една допирна точка
  • 64 Бай Курти

    7 9 Отговор

    До коментар #40 от "Хахахахаха":

    Много точен коментар.Аз също не съм гласувал за ГЕРБ но на следващите цялата фамилия ще сме за тях.Защото тези са в пъти по нефелни от ГЕРБ.
  • 65 Боже боже

    11 3 Отговор
    Статия в стил "Работническо дело".Къв военен преврат сънувате от генерали без армия сега за разлика от 1934!Виж,милиционерско-джандарски преврат по-може.
  • 66 гост

    5 1 Отговор
    Автора услужливо забравя поради какви причини дойдоха на власт ГЕРБ и Б.Борисов през 2009. Нещо му е къса паметта ми се струва.
  • 67 лаборант

    2 6 Отговор

    До коментар #35 от "Сър Пичук":

    И в бялата книга трябва да е записано, че седерунгелите се изхвърлят на бунището на историята завинаги, за да не родят никога повече метастази като Боко тиквата и мутромилиционерската му шайка Гроб.
  • 68 Последния Софиянец

    2 4 Отговор
    Изметохме ГЕРБ сега е ред на БСП и на Кауня ! Това е
  • 69 Матей

    1 2 Отговор
    Има известно раздвижване,в застоялото и жабунясало герберско блато,за пресушаването му са нужни къде по-мощни помпи.сега,че се залостили двама уж-генерали все още не е пълзящ военен преврат,те са генерали без армии.Прави се административна реформа,трябва добре да се разбере,че не се назначават нови служители с радикални намерения,то няма и откъде да се вземат.Свръхочакванията няма да се осъществят,докато народа си кротува и очаква администрацията сама да се настрои революционно.На следващите избори пак няма да има решителен превес на реформаторските партии.Такава е май новата тактика на олигархата--да разтакават от избори на избори и да не възникнат условия за масови протести.

    Коментиран от #70

  • 70 И ,кои са

    4 1 Отговор

    До коментар #69 от "Матей":

    Реформаторските партии?На Галева или Пинокио.А може би на Черепа?
  • 71 Сър Пичук

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "по точно":

    Точната бройка не е толкова важна.
    Булеварда беше пълен от Орлов мост до Феята, а имаше хора и отстрани в парка. Не ми се занимава, но сравнително точно могат да се сметнат при около 4 човека на кв.м. Такъв е стандарта.
    Важното е, че БСП тогава излъгаха на изборите и бяха избрани два пъти след преврата на 10.11.1989г. Наскоро имаше интервю с Янаки Стоилов и Г. Пирински и те косвено си признаха.
  • 72 ГЕРБ КАПУТ

    1 4 Отговор
    нaй-мoщнoтo прoизвeждaнo някoгa aтoмнo oръжиe - т.нaр. "Цaр Бoмбa" прeз 1961 гoдинa в Aрктикa. Тя e имaлa рaзрушитeлнaтa cилa нa близo 4000 бoмби кaтo oнeзи, хвърлeни нaд Хирoшимa. ТОВА Е НУЖНО ЗА ГЕРБ ИНАЧЕ ОТ ТЯХ НЯМА СПАСЕНИЕ
  • 73 123

    2 0 Отговор
    Чета коментарите и се изумявам колко много хора не разбират написаното от автора на статията. Президента на България си има конкретни функции и задължения по Конституция. Той се избира за да изпълнява тези дефинирани задължения и не е част от власта било законодателна, изпълнителна или съдебна. Автора посочва, че Радев като президент се опитва да завземе законодателната и изпълнителната власт нещо което по Конституция е недопустимо. Ако иска тази власт следва да го направи чрез заставане начело или основание на партия която да спечели изборите и да управлява.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 читател

    0 0 Отговор
    Президента Радев е един лош пример за това какъв не трябва да е президента. Справка служебното правителство съставено от отявлени мутри. В международен план не е минала изява без гаф уронващ престижа на България.
    Вероятно автора е поискал много голям хонорар за тази статия.