Last news in Fakti

21 Май, 2021 16:00 6 311 117

С двойния си морал тълпата превръща Радев в Борисов

  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • служебен кабинет-
  • рокади-
  • герб

Ниската интелигентност пречи да бъде забелязана опасността

С двойния си морал тълпата превръща Радев в Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Искрен Вълчев за "Гласове"

Един голям призрак броди от месец – на двойния морал, който българите демонстрират спрямо „новите победители” и свалената ГЕРБ. Това, за което Борисов бе хулен и не му се прощаваше, е поощрявано или великодушно подминавано при Радев, министрите и „партиите на протеста”. „Алтернативата” дори си позволява волности, които ГЕРБ не смееше, защото щеше да бъде овикана с протести – вместо протести, сега има умилкване. Умилкват се протестъри, претенциозните им медии, агитки на БСП, фенове на Радев, малоумни чалгари, тъпаци от Фейсбук, позьори инфлуенсъри, зомбирани форумни тролове, платени техни колеги – приблизително целият активен публично народ. Положението е: „Наш’те взеха властта, бой по ГЕРБ!”. Когато ГЕРБ биеше тях, ореваваха света за погубената демокрация.

Големите демократи са се превърнали в жалки подобия на бабите, които пишат оди за Бойко.

Какво би станало например, ако Борисов бе променил Изборния кодекс седмица преди разпускането на парламента? Щеше да има врява до небето, да се пишат писма до Венециански комисии, Държавни департаменти и т.н.: „В последния момент!”, „Окрадаха изборите!”... Борисов е променял изборното законодателство три месеца преди вота и бе зверски хулен. Сега – аплодисменти. А какво щеше да стане, ако бе предложил парламентът да избира главния прокурор – нима си нямаше удобно мнозинство? Щеше да има въргалящи се интелектуалци по жълтите павета. Сега същото предложи Христо Иванов. Тишина...

А какво щеше да се случи, ако Борисов бе казал по адрес на опоненти: „Всичко, направено от тия, трябва да изчегъртаме!”. Босият вероятно щеше да обяви гладна стачка, а Българският хелзингски комитет да организира прайд на изчегъртанато малцинство... Сега народът с радост изчегъртва ГЕРБ. Впрочем някога и Борисов, когато за първи път получи короната на победител, изчегъртваше – неистово мразената от хората Тройна коалиция.

Същите българи, които тогава му викаха „Осанна!”, сега мразят него и аплодират тия, дето го изчегъртват – и се чудят отде им се взе този Бойко, а и въобще всички злини на главата.

Борисов е правил какви ли не достлуци с ДПС. И с право си навличаше гняв. „Имат негласна коалиция”, казваха хората. Сега същите хора са по-ниски от тревата, щом „наш’те” увеличават секциите в Турция. Няма негласна коалиция! Впрочем българската амнезия е феноменално явление! Никой днес не помни, че най-гласовит противник на „намесата на Турция в изборния процес у нас” някога бе на президента Радев – веднага след избирането му. Днес Радев аплодира.

Управленските кабинети на Борисов бяха населени с възможно най-разновидна флора и фауна – калинки, любовници, съотборници, партийци, блюдолизци, храстчета, фикуси, доверени лица на олигарси... „У-у-у!....”, крещеше народът.

Сега началник на кабинета на вицепремиер и вътрешен министър става човек на Васил Божков, но... същият народ се е метнал на амбразурата: „Да не би да е незаконно?”.

А Борисов, срещу когото вият, незаконно ли бе премиер? Гешев незаконно ли стана главен прокурор? Новият областен управител на Хасково е съученик на Радев. Не, той не е назначен като Вучката!

Президентът нареди едно към едно коалиционна власт – тоз министър е от БСП, оня на протестърите, и „Триото” си има човек... Даже „Зелено движение” се сдоби със зам.-министър, а и шеф на Агенцията по горите... Но да не си помислите, че са по партийна линия калинки?! В министерства, областни управи, агенции и полицейски управления се върнаха две трети от кадрите на Орешарски! На Орешарски и Пеевски! И пак мълчание, няма недоволство, дерат се гърла на амбразурата...

А вицепремиерът и МВР-министър не просто сложи човек на Божков край себе си, но и си позволи безцеремонно да назидава журналисти, да разправя кого би уволнил за неудобни въпроси.

Миналото лято подобни действия на Младен Маринов щяха да изкарат поне 2000 души на площада, включително Бабикян и синът му.

Сега насреща срещу Рашков - въртене и мажене: имал основания, бил провокиран... Освен това шефът на СДВР е сменен, защото биел протестиращи, на мястото му е назначен заместникът му, който не биел... Ако наистина искаше промяна, Радев щеше на мига да изхвърли Рашков, от когото се очакват честни избори. Но как да го изхвърли, след като го прикотка в президентството, за да го пази от Гешев. С безкритичността си тълпата е кучето пазач на подмяната – наистина е подмяна, а не промяна.

Има една практически дилема в цялата тази ситуация. Не могат да ѝ намерят отговор що-годе критичните хора. „Какво друго можеше да се направи срещу ГЕРБ и мафията в този един месец, освен случилото се?”, питат те. Как какво?

Ми не увеличавайте секциите в Турция, не слагайте кадри на Черепа, Орешарски и по партийна линия!

Намерете други хора, които да организират честни избори! Защо не се случи?

Има три обяснения за състоянието на тълпата. Едното е, че омразата към Борисов е огромна, а ГЕРБ е цирей – трябва да се изчисти, няма значение кой държи скалпела и не реже ли здраво месо. Второто е по-основно – тълпата никога не е била демократична, хората не са принципни. Честност, безпристрастност, справедливост, еднакви критерии, стремеж към истината, законност – никога не са ѝ били важни. Важен е келепирът, ако въобще го има, а най-вече - стадото, към което принадлежиш (партия, агитка, мейнстрийм...). И врагът е важен. Ако той е изчегъртван, изброените добродетели са налице, или поне може да се затворят очи при липса... Ако стадото („наш’те”) е чегъртано, всичко е лошо и нищо не може да бъде простено.

Защо съществуват точно тия психологически състояния, ги дава третото обяснение – мнозинството от хората просто е нискоинтелигентно. То не схваща, че с двойния морал рита единствено себе си.

Че овчарите се сменят, колкото да вършат едно и също. Конкретно сега си въобразява, че „почистването на кочината” означава изчистване на ГЕРБ. При поне малко акъл щеше са схване, че задачата трябваше да е изчистване на всички, които правят като ГЕРБ.

Сега Радев и министрите са тръгнали да правят същото като Борисов. Има риск Румен да се превърне в Бойко. Ниската интелигентност пречи да бъде забелязана опасността. С двойния си морал тя ражда злодеите. Историята помни – през 2009 г. Борисов бе носен на ръце с много по-голямо въодушевление, отколкото Радев днес от същата тълпа. През ум не ѝ минаваше какво точно животно отглежда. Сега, прочитайки този текст, също не ѝ минава през ума, че той не е в защита на Борисов. Нито срещу Радев. Умът – в неговата постоянна липса, е огромният проблем за България.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 125 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    101 32 Отговор
    Днес Протеста свършихме добра работа пред Съдебната палата.Гешеф повече няма да крои заговори срещу президента и правителството.

    Коментиран от #5, #72

  • 2 Така са

    27 92 Отговор
    Комунетата.Другите не могат,но за техните Ора е ок.
  • 3 Майна

    157 50 Отговор
    ТИ, КОЙТО СИ НАПИСАЛ СТАТИЯТА НЕ СИ БЪЛГАРИН!

    Коментиран от #22

  • 4 така така

    37 128 Отговор
    Радев е Борисов! Не тълпата го превръща. Той си е! Вътрешно.

    Коментиран от #17

  • 5 Две кебапчета

    15 48 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И пържени картофки донеси,братленце.
  • 6 Танас

    161 48 Отговор
    Цялата статия е глупости на търкалета!
    Между президента Радев и Борисов не може да има никаква база за сравнение.
    Само авторът ли не вижда овладяната държава при режима на Борисов?

    Коментиран от #9, #19

  • 7 хххххххх

    124 27 Отговор
    Мисирки, вашия Тиквун управлява еднолично 11г., само че на вас ви е виновно правителството на Радев, което ще стои 2 месеца. Спахте, а сега изведнъж се събудихте честни и независими журналисти.

    Коментиран от #109

  • 8 ТаУмВзе

    22 37 Отговор
    Няма никакво значение, коя е пионката за територията колония. Козяк реди. Що се изсулиха Всички при Мустафата а?
  • 9 Истината

    15 53 Отговор

    До коментар #6 от "Танас":

    Боли,а?Но ти отричай като ремсист на разпит.

    Коментиран от #32

  • 10 Doni Brasko

    81 21 Отговор
    Тоя май продължава да папка от Тиквата? Не мога да понеса че името му е Искрен.
  • 11 ддрес

    84 15 Отговор
    Мисирките продължават да пишат за Тиквата, колко много са зависими!
  • 12 Не може

    54 14 Отговор
    да се правят каквито и да било сравнения - от първия ден до сега !!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 сара

    74 20 Отговор
    Който е писал статията и грам не е разбрал нищо от причините всичко да става така, както е. Глътката въздух да се вземе докато може, защото е голяма опасността душегубката да тръгне отново.

    Коментиран от #111

  • 15 севда

    64 18 Отговор
    Абе къде е мръсната и гнусна крадлива мутра Борисов! Това куче ни трябва мутрата него искаме в затвора.

    Коментиран от #18

  • 16 Псевдоним

    66 23 Отговор
    На Радев и избраните от него лица може да се даде шанс, не те разсипваха България 12 години.
  • 17 мда

    64 14 Отговор

    До коментар #4 от "така така":

    само че радев няма чекмеджета бе тулуп

    Коментиран от #25

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Само ти

    5 27 Отговор

    До коментар #6 от "Танас":

    Спиш зимен сън
  • 20 Doni Brasko

    58 10 Отговор
    Новата стратегия на Еднокножника е всички да се приравняеват към него и да отвращава хората. Не се ловим вече на тия глупости. Представяте ли си какво въображение трябва да се прояви, за да ги докараш да си приличат. Пълен палячо

    Коментиран от #27

  • 21 МДА

    53 16 Отговор
    затвор за миризливеца Борисов. този вонящият крадец ни е интересен. МУТРО ИЗЛЕЗ ПОКАЖИ СЕ СЕГА ДЪРЖАВАТА НЕ Е ЗАД ТЕБ.

    Коментиран от #26

  • 22 Фес Чалмов

    19 4 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Не е!
  • 23 пурко

    38 12 Отговор
    Промениха ИК , защото предишните отказваха да го направят години наред.
  • 24 Това са изтрещели скотове

    26 34 Отговор
    Как да правят разлика,като ги движи омразата.Те искат саморазправа.Примитивни люде
  • 25 А дали

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "мда":

    Ти у тех ли спиш😀😀голата истина и ти ли праиш бе.
  • 26 За теб ли

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "МДА":

    Е бе я гледай пресечна точка.
  • 27 Бойко отново на висота

    14 33 Отговор

    До коментар #20 от "Doni Brasko":

    Бойко ви обясни,че сте толкова ограничени,че дори не знаете ,че всъщност Винету е в два тома,а не е една книга,но нали сте папагали и повтаряте.

    Коментиран от #52

  • 28 Крис51

    48 16 Отговор
    Тези мисли странно напомнят изявления за протестиращите на Валери Симеонов и сие, които ги наричаха "лумпени", "лузъри" и други такива. Не знам как за средноинтелигентен човек може да не е ясно каква огромна разлика има между ББ и Радев. Радев не е ограбил до шушка държавата, това е дело на Борисов и кликата му. И след като този господин и купища подобни мисирки са подминавали с презрение безобразията, които вървяха повече от десетилетие от страна на ГЕРБ, сега изведнъж почнаха да пищят до небесата за преврати, революции и всякакви други простотии. Ами щом си го предпочитат Тулупа, да се прегърнат с него и да заживеят с него щастливо до края на дните си, но някъде по-далеч от омерзените българи, на които шкафчета, кюлчета, чекмеджета, заграбени бизнеси и истории с "прекрасни госпожи" им дойдоха в повече. Цял свят ни се смя. На мен лично ми омръзна много отдавна да се срамувам от ББ и креатурите му, основно калинки, подлоги и продажници.

    Коментиран от #103, #106

  • 29 Рап

    32 44 Отговор
    Невероятен анализ! Малко хора ще го разберат за съжаление!
  • 30 изтрийте я

    45 22 Отговор
    тази статия е писна от мръсен гербераст
  • 31 хайде Радев

    30 46 Отговор
    Радев доказа своята непригодност още с встъпителната си реч. Той наруши всички морални и етични закони. Стана символ на корупция чрез своето семейство. Оказа се че се увлича по чалга.
    Цялостното му президентстване е един голям срам за всеки честен човек. Той просто трябва да си отиде.
  • 32 Танас

    47 18 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Каква истина?
    Каква база за сравнение може да имаш между български генерал-летец и сикаджийска мутра?!
    Авторчето е някаква герберска мисирка.
    Изненадвам се, че му поместват лакардиите тук. Но от друга страна е добре, че го правят, трябва да има свобода на изразяване.

    Коментиран от #42

  • 33 ГЛАСОВЕ ОТ WC

    40 11 Отговор
    Моляяя...? Платена статия с пари крадени от данъкоплатците!
  • 34 смях в залата

    38 7 Отговор
    Една пържолка на автора от Боко .
  • 35 Фаренхайт

    34 13 Отговор
    11 години народа беше преследван от МВР и прокуратурата нормално е всички да сме щастливи сега

    Коментиран от #49

  • 36 Българка

    39 16 Отговор
    Защо от Факти публикувате анонимни статии? Кой е авторът на тоя бъркоч? Явно знае, че пише гнусни инсинуации и неверни твърдения и не смее да се подпише

    Коментиран от #47

  • 37 Гербава калинка

    26 11 Отговор
    Долу ГЕРБ
  • 38 Диди

    29 35 Отговор
    Моето впечатление е че тези които пишат в подкрепа на Радев са примитивен тип хора. Има много затворнически фолклор. Аз се опитвам да се отнасям с уважение към всички, защото всеки има своя съдба, но раваншизмът е вреден за България.
    А Радев стана символ на реваншизма. И то на една партия която е източник на страданията на българския народ.

    Коментиран от #74

  • 39 гост

    25 3 Отговор
    Времената се менят!Всяка власт,която се самозабрави я чакат протести.
  • 40 ГЛАСОВЕ ОТ WC

    29 13 Отговор
    Моляяя...? Платена статия с пари крадени от данъкоплатците!
  • 41 Диди

    23 4 Отговор
    Пише го: Публикувано във факти.бг: Коментар на Искрен Вълчев за "Гласове"
    Но да, и аз съм забелязала че има статии с неясен автор.
    Факти си позволяват някои манипулации, но затова сме ние да им отговаряме.
  • 42 Истината е

    13 28 Отговор

    До коментар #32 от "Танас":

    Че сте примитиви и съдите единия за неща,които прави и другият ,но него оправдавате,за да облечете примитивната си злоба в думи като "справедливост ".Жалки сте
  • 43 Хареса ми

    23 29 Отговор
    Много добър коментар. Дано в България да се окаже, че има повече обективни и мислещи хора с критична мисъл.

    Коментиран от #45

  • 44 Гражданин

    38 12 Отговор
    Трябва да ми е жал и да изпитвам съчуствие, че гонят бандитите от ГЕРБ ли? Тези за квонпишат изобщо колко хора гният и гниха по арестите без вина само защито не са удобни на шайката като се почне от Десислава Иванчев и... колко народ си загубиха фирмите защото не си плащаха рекета?
  • 45 Помиьььоо какво

    17 5 Отговор

    До коментар #43 от "Хареса ми":

    ти харесва gubre шекелско?
  • 46 Тълпата е тъпа

    17 22 Отговор
    Това е истината.Една аморфна маса движена от стаден инстинкт ,който няма нищо общо с разума.Но има хора по върховете,които умеят да управляват подобни процеси.Важното е да им подхвърляш по некой късей хляб и зрелища.
  • 47 ПростакесаСъм

    13 25 Отговор

    До коментар #36 от "Българка":

    Ето го потвърждението че в статията всичко е Вярно ........!
  • 48 Мой

    12 1 Отговор
    Има три назначения, които не кореспондират с нищо и които не разбирам. Шефа на Агенция по инвестиции - бивш член на борда на ББР, подписвал заемите на ШИШИ, Ангел Златанов, който ръководеше боевете срещу протеста, стана шеф на СДВР и НАЙ-КОРУМПИРАНИЯТ нов шеф на ДНСК. Объркан съм, честно.
  • 49 Дърта комуняга

    12 8 Отговор

    До коментар #35 от "Фаренхайт":

    от 1944 г. насам, комуняго !!

    Коментиран от #51

  • 50 пройчо

    10 1 Отговор
    "Не си прави кумири ,идоли ..Не им се кланяй! "****отпреди 3000години...:))
  • 51 Крастав

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "Дърта комуняга":

    Има ли шекели?
  • 52 Абе гербоид тъп

    13 5 Отговор

    До коментар #27 от "Бойко отново на висота":

    Не е два тома, а три. Мутрата, на която лижеш г.за дори и това не знае.

    Коментиран от #58, #59

  • 53 Факт

    12 4 Отговор
    Женската е мисирка а мъжкия е мисирок или фиток!Но в случая става дума за искърски юрдек.
  • 54 Сметки

    14 19 Отговор
    Поредния смъркащ гербераст.Борисов не трябва да бъде оплют.Той трябва направо да бъде ликвидиран.На такъв простак мястото е на пазач на паркинг , а не начело на държава.А относно гласовете от чужбина-ако от Турция дойдат 30-40000 гласа повече/което е под въпрос/ , от останалите страни ще дойдат много повече за ИТН и ДБ.Но няма да има за ГРОБ.А циганските махали у нас са ограничени.Та си плачете за мутрата и се молете сълзите ви да не станат кървави.
  • 55 ТИ КОЙТО

    10 7 Отговор
    СИ ПИСАЛ ТОВА... КОЛКО ГЛАСОВЕ
    ИМАШ У ЧУТУРАТА НАВЯРНО МНОГО. ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ.
  • 56 МАЛКА пенсИЯ

    15 11 Отговор
    Има и ТРЕЗВО,МИСЛЕЩИ ХОРА,КАТО АВТОРА,по-горе,Нооооооооооооооооооооооооооооо,те са далече,от властта.Казано е-ПРОСТ НАРОД,СЛАБА ДЪРЖАВА.
  • 57 Ани

    18 12 Отговор
    Да, много добре написано! Българино, омръзна ти Б.Б да те управлява нали, 10г стигат и сега е време друг да вземе властта, и другите да се облажат, нали....пък както върви може и ти да се доредиш до кацата с меда...няма все едни исъщи да бъдат! А дали стават за политици, не ти се мисли, важното е да не са едни и същи...да дойде твоят ред!
  • 58 Хаха

    5 10 Отговор

    До коментар #52 от "Абе гербоид тъп":

    Комуне що обиждаш?Не съм я чел,но благодаря за информацията. Е тогава още по-ьле за вас,които го наричате еднокнижник .Явно си проверил в гугъл хаха, защо не ни каза по-рано?
  • 59 Хаха

    3 8 Отговор

    До коментар #52 от "Абе гербоид тъп":

    Явно и той не я е чел,но вие имате такива "твърдения ",папагал.
  • 60 XYZ

    13 6 Отговор
    Проблемът не е в интелигентността на народа, а в тези които поднасят откъснати от обективната действителност факти и изграждат фалшиви твърдения върху тях. Това е същото като да сравняваш германското нашествие през Втората световна война и отговорът на Русия и нейните съюзници и да отчиташ че е еднакво пагубно за народите.
    Така също е важно от къде идват тези "ГЛАСОВЕ" - най-вероятно някой с много пари им е платил за това словоблудство!
  • 61 Глупости

    11 18 Отговор
    на таркалета.Този автор се прави на интересен.Радев да не е с интелекта на самовлюбения толуп.Някой решил да прави сравнение между несравними.Бандюга от кримките ще сравнява с президента.Трябва да си на нивото на толупа.
  • 62 анонимен

    7 12 Отговор
    Факти не публикувайте глупави статии, вижте какви коментари са направени, незнам как да ги нарека....................
  • 63 Просто човек

    8 20 Отговор
    По-гнусна статия не бях чел! Утре да напишете една ода-възхвала на изчегъртания мафиот...
  • 64 free man

    22 7 Отговор
    Май доста хора се припознаха в статията и скочиха като ужилени!Автора просто казва,че има много нискоинтелигентни хора в България.Малко статистика:през1990г.народа избра СДС,след това се върнаха пребоядисаните комунисти,отново СДС,един измислен цар ни оправи за 800 дни,мутра ни дооправя 10 г.,сега е на път чалгар да ни довърши.Интелигентни хора избират ли такива помияри?!Е,прав ли е автора,или да?

    Коментиран от #71

  • 65 Чужбина

    14 9 Отговор
    Защо си мислите че ние образованите,знаещи езици ще бягат в чужбина при Бойко но ще си дойдат при старите червени муцуни,мутрите от 90' те!?!?
    Не ние не желаем нито Мунчо,нито Пинокио нито Нинова,нито Копейкин нито Весо зарчето!
    Ние не желаем нито един от тези цирей!
    Оставате си старците в БГ,оправяйте се!

    Коментиран от #76, #104

  • 66 естет

    11 5 Отговор
    Същото нещо беше казано от Б.Б. преди години с две думи "лош човешки мат`рял" ! Сякаш нищо не се е променило оттогава - и двойния стандарт си остава, и човешкия материал не се е променил!
  • 67 Иван

    12 8 Отговор
    Има много белези, че хунтата на радев ще отстъпи пред натиска на САЩ и Германия и ще отмени след 10 дни ветото срещу Македония.
    И ако това стане и националните интереси бъдат предадени от льотчика, ще лъсне цялата му същност.
  • 68 Дедо Добри

    6 4 Отговор
    Има една китайска приказка „Дръж приятелите си близко, а враговете още по – близко“. Така, че има някаква логика, колкото и перверзна да изглежда, да се привлекат в твоя лагер, довчерашни калинки на Тиквата! Веднага обеднявам защо:
    1. Тези хора са некадърни, но за сметка на това са се подлагали навсякъде и са пълни с информация за всичко нередно.
    2. Поради своята лична некадърност и за да изпъкнат, тези хора са готови да извадят на показ всички кирливи ризи и информация за довчерашните си вождове и да ги хвърлят на кучетата, като същевременно и поне временно засвидетелстват някаква вярност на сегашния си вожд.
    3. Тези хора в простотата си са готови веднага да направят описаното в точка 2 без да осъзнават, че са използвани и след 2 месеца и те ще бъдат хвърлени на кучетата.

    Проблем ще е, ако същите тези калинки доносници, които след два месеца ще са си изпълнили ролята, бъдат отново наместени по властови позиции от спечелили избори и съставящи ново редовно правителство. Тогава вече ще трябва трепване и то в прекия смисъл на думата.
    Сега спрете да се вълнувате от всяко действие и изчакайте тези два месеца, за да видите резултата от него!
  • 69 България

    6 7 Отговор
    не я чака нищо добро управлявана от америказирани лумпени, били те наемници, лакеи, зелени чорапи, МЕНТЕ генерали или тризвездни адмирали бродещи из три морета !
    Всичките те са продажна па.лач достойна за омраза .

    Щом за тях е по-ИЗГОДНО да угаждат на чорбаджийката и да предават националните ни интереси е … „интереса клати феса“ .
    Пък дано да доживеем Видов ден !
  • 70 Съвет

    6 2 Отговор
    Някой да каже на г-жа Херо Мустафа, че ако не могат да ни помогнат, поне да не ни пречат.

    Само това.
  • 71 жоро уудстока

    9 4 Отговор

    До коментар #64 от "free man":

    Лошото е,че действаме първосигнално.А това понякога,да не кажа винаги,ни прави мечешка услуга-не мислим за последствията.Много е важно за кого ще дадеш гласа си,защото последствията могат да бъдат ужасни!За съжаление,на тезгяха не виждам да се предлага качествена"стока"...
  • 72 Свършилисте ракията ...

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И дрогата . Б луци!
  • 73 БиБи Кинг

    5 9 Отговор
    Факmи не помествайте толко правдиви статии молим ви се! Оставете пемберугите на генерал Муньос де Славеново да се омацат хубаво у керечо и да се оплетат у конопо! Шо кой се натика с политиката накраиа настъпва мотиката! Нека ме прават герой молиме,накраиа па Бацо че иазди белио кон, па кой че го води кониа е вапрос кой че си го решават помежду си команезите.Не ма да питаме дали сам вниатен,кой разбрал,разбрал.кой ,,ал,..ал.Попълнете ребуса до де сте на борда на афтобуса!
  • 74 7876

    6 6 Отговор

    До коментар #38 от "Диди":

    А тези, който подкрепят примат като Борисов, какви са?
  • 75 жоро уудстока

    8 2 Отговор
    Разбирам горчивината в написаното от теб.Тъй като сайта не иска регистрация,тук пишат не много интелигентните"барабанисти"/интелигентните ще разшифроват на какво блъскат в народният фолклор/,живеещи с носталгия по неосъществения комунизъм и празнещи се с минусчета и плюсове,без да вържат две приказки за обосновка...Въпрос на" матрал"...Автора го е казал-нискоинтелигентно мнозинство.Както"гласуват"тук,така го правят и на избори-нискоинтелигентно.
  • 76 жоро уудстока

    6 0 Отговор

    До коментар #65 от "Чужбина":

    Написаното в пост 75 е до теб-желая ти успех!!!!!!!!!
  • 77 Филип Боев

    3 6 Отговор
    Един всезнайко, който демонстрира всезнайковщина!
  • 78 ТЪП

    3 1 Отговор
    ПРАВА СИ МОМИЧЕ ОСОБЕННО ТЪПИТЕ УЧАТ ПО ОСОБЕННО ТРУДЕН НАЧИН И ОСОБЕННО ДЪЛГО /ТЕ ЗА ТОВА СА ТЪПИ/

    Коментиран от #79

  • 79 ЧОБИ

    5 0 Отговор

    До коментар #78 от "ТЪП":

    КОГАТО ОСМАНЦИТЕ ЗАВЗМАТ ТЕРИТОРИЯТА НА КОЯТО ЖИВЕЕМ КОЛКО БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВИ ИМА / КЪСОГЛЕДИ АЛЧНИ КОМПЛЕКСАРИ
    УПРАВЛЯВАЩИ ТЪП МЪРЗЕЛИВ И СТРАХЛИВ НАРОД/ ПРЕКЛОНЕНАТА ГЛАВИЦА/ Е КВО СЕ Е ПРОМЕНИЛО
  • 80 БАЙ СТАВРИ

    4 5 Отговор
    ПОВТАРЯМ ЗА ХИЛЯДЕН ПЪТ ...... МУТРИ ВЪН - ГЕРБ В ЗАТВОРИТЕ !
  • 81 Измервач

    10 6 Отговор
    Странно! Толкова добър анализ не бях чел. Не очаквах да го побликуват именно във Факти! Тяхната политика е съвсем друга! Ами...! Освен много плюсове друго не мога да кажа! Коментарите не са изненада! Такова е нивото!:)
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Магаретар

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Тодор":

    Теб, яхалоли те е магаре?!:) Гледай да не ти се случи!:)
  • 84 АБИЧИ

    4 7 Отговор
    Аман от пишман журналя като искрен, политици като бойко и т.н. Ей господа вече сме 2021г. За умрелите не с лошо ама все пак ... ГРОБ за герб...
  • 85 бай Даньо

    10 3 Отговор
    Oтдaвнa нe бях чeл пo cмиcлeн кoмeнтaр. И дa нe e в зaщитa нa ГEРБ и Бoйкo зa другo пишe aвтoрa зa тoвa ви гo cдъвквa кaтo зa мoрoни нaкрaя... Зa жaлocт мнoгo oт прoблeмитe в Бългaрия мoгaт дa ce прocлeдят дo прocтoтиятa нa тълпaтa у нac. Ниcкaтa интeлигeнтнocт cъздaвa нeпрoфecиoнaлизмa в мнoгo cфeри ( cъд, пoлиция, бoлници училищa) кoйтo e причинa зa мнoгo бългaрcки прoвaли, зa кoйтo в пeрвeрзнoтo cъзнaниe нa oпрocтaчeнaтa (и злa и бeз мoрaлнa) тълпa причинитe винaги изглeждaт кaтo злoнaмeрeнocт , външни зaгoвoри нa зли cили , лoш къcмeт , кoрупция , прecтъпнocт ... a тo cи e прocтoтиятa нa Гaнчo, върти във вихърa cи тaя държaвa и я рaзмятa нaлявo и нaдяcнo .
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 бай Даньо

    8 2 Отговор
    Eднo oт нaй зaбaвнитe нeщa рaзбирa ce зa мaтeриaлa e кaк cмятa ceбe cи зa пo умeн oт нaрoднитe cи избрaници, миниcтритe , шeфoвe нa aгeнции , уcпeли бизнecмeни ... Щeшe дa e зaбaвнo aкo рeзултaтa oт тoлкoвa нeaдeквaтнocт нe бeшe тaя тъжнa държaвa. Бългaрин cи e зъл дивaк oбичaщ дa жeртвa нaй дoбрoтo oт рoдa cи и ce кeфи нa тoвa oт врeмeтo нa Acпaрух ... прeдрeчeнo oт Пaгaнe .
  • 88 Аз Негодника

    4 2 Отговор
    Аз който имах цялата власт,я ползвах единствено,и само за благото на народа си. ТАТО..35г ОЩЕ храносмилате това което 3 поколения съградиха с една гола идеология...Най голямото достижение на днешната демокрация КАНИБАЛИЗЪМА...
  • 89 Аман

    7 8 Отговор
    Борисов ни превърна в страна от третия свят. Глупавите ни деца, които той образова по свой образ и подобие сега вече гласуват. Простащината е издигната в култ.
    Каквото да направят срещу него ще му е малко.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Subaru STI

    6 10 Отговор
    Смешен плач на манипулатор! Радев никога не може да стане Борисов, защото е интелигентен, умен, етичен и милее за страната си. А бандитът от Банкя съсипа държавността и икономиката на страната, затова ще влезе в затвора!
  • 92 езоп

    4 1 Отговор
    повтарям се , но хвани едните , удари другите
  • 93 ХАН КРУМ

    5 3 Отговор
    80% българите са дебилни,беше казал един професор. на борисов материала му беше лош.за автора тълпата е ниско интелигентна. от друга страна,всеки българин извън пределите на българия просперира или най –малкото живее много ло– добре,като се труди и на битово ниво, въпроса с физическото му оцеляване не стои. и живее по правила...като се върне в българия,се потапя в блатото и започва мизерното живуркане.когато правилата се пишат от простаци, бандити, предатели ,рекетьори,крадци и паразити ,и това ти е държавата,не се сърди на народа си.условията променят хората и приди да стигнеш до духовното ,трябва да си оцелял физически. а ние от доста дълго време това правим,борим се да оцелеем.
  • 94 123

    3 8 Отговор
    Е как може да пускате такъв пасквил, Факти?!
  • 95 Статия без Автор?? Гербаджииска манджа

    5 11 Отговор
    Какъв Паралел между Борисов и Радев?? Не може и да се сравняват!!! Единия Сикаджия, другия офицер от Армията! Кой, какво пише сие негова работа, Стъки и премиера, плашат с яки момчета и хиени, а това, кой какво говори на улицата и в кръчмата, НЕЕ Проблем на Президента!
  • 96 D W как сме ние с поставени с тези

    7 1 Отговор
    Държави от Латинска Америка??? Разликата е че нямаме банани по дърветата!! Иначе почти всичко е Еднакво!!
  • 97 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    5 7 Отговор
    Някои много ги боли,
    че ГЕРБ падна.
    Да свикват, така ще е ЗАВИНАГИ...

    Коментиран от #107

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Нане

    1 6 Отговор
    ай сия лошия матриял и тълпа бил?! Скоро ще оприличат Народа и с друго тоя дето е писал туй ощи продължава лапа кифтета
  • 100 Мнение

    2 3 Отговор
    Обществото се събуди вече, трудно ще се правят безобразия, който сгафи ще си ходи на момента, няма Радев няма Бойко.
  • 101 Иван

    0 2 Отговор
    Авторът Искрен пише малко в стил на Илф и Петроф:” Бият Паниковски...:)”
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Никой не може да превърне Радев в

    2 5 Отговор
    Борисов!! Нямат и място за сравнение и Паралел,!! Така им се иска на някой но не се получава!! Двамата тръгват от много Различни места в Политиката!!! Не се получава!!! Единия Сикаджия друтия военен, минал по ерархията до ковандваш ВВС!! Нямат пресечени точки!!

    Коментиран от #113

  • 106 123

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Крис51":

    Написаното от теб потвърждава колко прав е автора в статията си. Нищо не си разбрал от статията. Същите неща за които обвинявате Борисов, че дори и по лоши в момента се вършат от Радев и Вие явно одобрявате. С този подход само ще сменим овчаря и ще продължават да ни стрижат.
  • 107 123

    5 0 Отговор

    До коментар #97 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Не ме боли че ГЕРБ не са в управлението. Боли ме, че тия които се канят да управляват не само не са по добри ами и най вероятно са по лоши. Примитивен е начина на мислене, че щом са против ГЕРБ значи са по добри. Това е силогизъм.
  • 108 wwsw

    0 4 Отговор
    Няма как Радев да бъде превърнат в Борисов защото това са съвсем различни хора и по морал и по образование , а за честността да не говорим. Друг е въпроса за това , колко време трябва един човек да е на висок държавен пост. За мен трябва да е не повече от два мандата , иначе губят връзка с действителността!!!!

    Коментиран от #112

  • 109 Селянин

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "хххххххх":

    Вашия каун ще управлява два месеца но ще ни държи влага 20 години Какво е направил като президент та да свърши нещо с това правителство С злоба не се управлява
  • 110 КРОКОДИЛА

    3 0 Отговор
    ДОКОГА ЩЕ УПРАВЛЯВАТ - КОМУНИСТИ ...........
  • 111 Бай Курти

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "сара":

    Интересно след година ,каква ще е глътката въздух.Дали няма вече да си задушена?
  • 112 Онуфри

    3 0 Отговор

    До коментар #108 от "wwsw":

    Какво им е по различното на тези комундели от Боко!?Все от червената кочина.Още на първия ден си показаха рогата.Хеле ченгето адаш на Боко,другаря Рашков.
  • 113 Зеления чорап

    4 0 Отговор

    До коментар #105 от "Никой не може да превърне Радев в":

    С нищо не е по различен от Борисов.Даже е много по злобна и завистлива личност.И въобще не става за политик.
  • 114 РАДИО АКТИВЕН

    1 1 Отговор
    НИЕ СМЕ ТЪЛПАТА. УРААА ВЕЧЕ НЕ СМЕ МАТРЯЛ.
  • 115 Мартин

    3 0 Отговор
    Васил Божков, Иво Прокопиев и Цветан Василев стискат палци за Румен Радев!
  • 116 Перо

    0 2 Отговор
    Статия на ниско интелигентен ГЕРБер!
  • 117 читател

    0 0 Отговор
    Дай боже! Но аз не мога да повярвам че Радев е в състояние да се издигне толкова високо че да достигне до Борисов.