25 Май, 2021 18:05 9 440 49

Разкритията в българския Уотъргейт

  • бойко борисов-
  • подслушване-
  • бойко рашков

Коментар на BNE Intellnews

Разкритията в българския Уотъргейт - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Прокуратурата в България започна проверка на твърденията, че опозиционни политици са били подслушвани в периода около изборите в страната. Това пише в материал на BNE Intellnews.

Това предизвика нов политически скандал в страната. Предстои провеждането на нови избори през юли.

Това стана, след като партиите в предходния парламент не договориха споразумение за правителство. Първоначално разкритията бяха направено от Атанас Атанасов, една от водещите фигури в Демократична България.

Той обяви, че тридесет и двама представители на опозицията са били подслушвани преди изборите. Сред тях е имало и представители на неговата група.

Към момента не е ясно, дали оттеглилия се премиер Бойко Борисов е знаел за това. Вътрешният министър Бойко Рашков разкри, че ДАНС е премахнала доказателства за подслушване на политици.

Сред тях се били фигури, водили листи на опозиционни групи. Твърди се, че подслушван е бил и служебният премиер Стефан Янев.

БНР припомня, че агенциите първоначално изискват информация за телефонните разговори на политици, а след това инициират подслушване на контактите, с които най-често разговарят. Това доведе до реакция на Слави Трифонов, който оглавява партията ‘‘Има такъв народ‘‘.

Той призова всички отговорни за подслушването да бъдат съдени. Трифонов определи твърденията като чудовищни.

Направи и сравнение със скандала Уотъргейт в САЩ. Според него това показва, че страната се управлява не демократично, а престъпно.

Посочва се, че страната е била контролирана от структури, които са я използвали за свои лични идеи. Към момента няма доказателства, че Борисов е имал участие в подслушването.

Проучвания показват, че мнозинството от българите вярват, че той отговорен за скандала с рекет на търговци, разкрит от местен бизнесмен. Очаква се коментар от още представители в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жжжжжж

    22 83 Отговор
    дайте фактите -ФАКТИ???

    Коментиран от #3, #7, #17

  • 2 Хилнетчия

    51 7 Отговор
    Бою уж голям играч, а не ме да бие, без да му наредят картите.

    Коментиран от #38

  • 3 Няма доказателства

    20 23 Отговор

    До коментар #1 от "жжжжжж":

    Тръбата е протекла.
  • 4 замислен

    99 12 Отговор
    Суверенът ще възмезди ГЕРБ, като ги изхвърли в бездната с мъка да драпат за 2рото място на изборите, а патериците им ВМРО , Марешки и Варели ще гледкат само по новините Парламента, изпаднали под чертата!

    Коментиран от #9, #41

  • 5 Врачка

    62 6 Отговор
    Българският “Вятър гейт”.Баце е подслушван най—много но вероятно е откупил записите защото е безбожно богат.Изтеклите пиянски бръвтежи на Толупа бяха само за реклама с какво разполага другата страна.
  • 6 Бибитко

    80 8 Отговор
    Проверка от главния прокурор, назначен от цар Тиква?! Това е все едно вълкът да проверява себе си дали е изял невинното агънце или не!

    Коментиран от #22

  • 7 Doni Brasko

    41 4 Отговор

    До коментар #1 от "жжжжжж":

    Те не са за такива като теб. Те са за прокуратурата и съда. Спести си тъпите опорки
  • 8 Родопчанин

    66 8 Отговор
    Окопани калинки в службите замитат следите от подслушването...но въпреки това народът ще измете ГЕРБерастите на изборите, а пък куцата им патерица ВМРО, Валерката и Марешки пак ще гледат Народното Събрание само на картинка-извън Парламента!

    Коментиран от #10

  • 9 Ти на боб ли

    5 25 Отговор

    До коментар #4 от "замислен":

    Гледаш или?
  • 10 Не бе

    5 15 Отговор

    До коментар #8 от "Родопчанин":

    Протекла е тръбата
  • 11 Пак ли тоя?

    36 7 Отговор
    На снимката?Каква гадост......да бяхте сложили един дирник нацапан с фекалии ще е по приятно... В България е мноооого зле.Ама нямате си на представа колко сте зле.

    Коментиран от #12

  • 12 Нещо по-културно

    3 25 Отговор

    До коментар #11 от "Пак ли тоя?":

    Да измислиш?Или на село е така?
  • 13 Ехо

    47 5 Отговор
    Всичко знае Борисов ! Хитрушко с акъл колкото на едно пиле Градус- продаде и унищожи цяла България.
  • 14 Горски

    40 4 Отговор
    Предвид на всичко онова, което знам за този на снимката, нямам никакво съмнение, че са подслушвани хора. - Не ми трябва да козаталство просто защото съм убеден, че е истина. Селянина от Банкя го искам в затвора, барабар с прислугата, Пеевски, Доган, Домусчиев и всички паразити.
  • 15 Златното ухо

    33 4 Отговор
    Тези кратикуровци от ДАНС трябва да ги разформироват тотално.
  • 16 denker

    23 2 Отговор
    Дописката ми напомни за първата ми домашна работа по български език в 9 клас. В четири изречения бях употребил думата "това". Върнаха ми домашното с червени подчертавания на "това" и с рецензия: "Владее литературния материал. Допуска много повторения поради беден речников запас."
    А какъв ли е речниковият запас на автора щом в дописката му думата "това" се повтаря 7 пъти?
  • 17 Гост

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "жжжжжж":

    Ама дай си имейла бе, юнак! Лично ще ти бъдат изпратени за одобрението ти! Ако ги одобриш и разрешиш, ще влязат в съда!😂😂😂
  • 18 АУ ПОДСЛУШВАНИ

    23 4 Отговор
    32 ПОДСЛУШВАНИ, А 240 - ДЕПУТАТИ - ПОЛИТИЦИ ОТ ВСЕКИ ПАРЛАМЕНТ ДО СЕГА СИ ОБЩУВАТ С ОЛИГАРСИ, МАФИОТИ И ВСЯКАКВИ БИЗНЕСМЕНИ И ИМ ИСКАТ ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ. ПОСЛЕ ГИ КОМПЕНСИРАТ С ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ И ИЗГОДНИ ЗА МАФИЯТА ЗАКОНИ!

    Коментиран от #45

  • 19 за свобода

    25 3 Отговор
    свобода или гроб! избора е на 11 07 !
  • 20 Цанков

    9 3 Отговор
    Тоя Райков не бе ли печатаря на фалшивите бюлетини от Костинброд?
  • 21 Ghost_13

    26 1 Отговор
    Дали Б. Б. е знаел или не няма никакво значение, щом тези структури са пряко или непряко под негово подчинение носи отговорност. Най-малкото е престъпна небрежност.
  • 22 Бостанджия

    4 18 Отговор

    До коментар #6 от "Бибитко":

    Кои го интерисува какво си говори каун решетников Празни приказки като на пазар все против герб Вече сън не го хващя победата е на герб
  • 23 Същия е този Райков играч е от Класа по

    13 1 Отговор
    Наследството, движеше с Росен Желязков печатницата в Костинброд!!
  • 24 гост

    11 7 Отговор
    Бацеееее, беги бръзо, че оня президентчето па щял да дига юмрука. Беги бръзо у Банкя се кри, че е страшно.
  • 25 Борисов е невинен! Виновен е Орешарски!!

    15 8 Отговор
    В таси държава нищо не се сручваше"без някой да не се съобразява с Него" Но той е Невинен!
  • 26 пройчо

    10 6 Отговор
    ".... Първоначално разкритията бяха направено от Атанас Атанасов, една от водещите фигури в Демократична България...."******Доказан боклук,цървул и сплетник !!!........подслушвали са го как си прави 4#к&@ ?!!!:))
  • 27 Другия с коня

    8 8 Отговор
    Олигарси като Черепа ,Банев,Стайков,Бобокови ,Василев....и техните адвокати няма как да овладеят Държавата,Разузнаване,Контра разузнаване,Прокуратура....Това няма как да се случи!!!!

    Коментиран от #29, #43

  • 28 Брендица

    4 3 Отговор
    Егати болните хора?! СРСта не се ядат и не са модел за управление, който да изкара Държавата от блатото от 1989
  • 29 Бивш канадец

    5 6 Отговор

    До коментар #27 от "Другия с коня":

    Да, така е! Просто Шиши не дава тези институции на друг и ги къта за себе си!
  • 30 Биби Кинг

    4 12 Отговор
    Бойко Рашков че го садиме за распространение на клевети и оронване на престижа деа! А всашнос в заколисието че го наградиме с пешкир и самобрасначка, шо с такиви ойдорми ни качва рейтинго за 11.07 деа.
  • 31 Да продължавам ли

    19 5 Отговор
    Сикаджистът както винаги ни лук ял нито мирисал :не ял от изчезналите суджуци,защото имал кръвно ;не взимал от Божков милиони;не е взимал кюлчета от адуции;не е купил имот за милиони на любовницата си ;не е преместил любовницата и отрочето си в друга къща за милиони в Гърция ;няма нищо общо с Шиши...
  • 32 Павел пенев

    10 4 Отговор
    С тази прокуратура отговора е ясен и той е в полза на Борисов.
  • 33 Истината2

    8 3 Отговор
    Почти нищо подобно не се е случвало безик знанието на ГЛАВНАТА БАНКЯНСКА МУТРА.Те първа ще излязат още много подобни случки.Трудно ще бъде да се изпълни Мутри вън.Но едно по едно ,важно е ,че е започнало.МУТРИ ВЪН.СЪД И ЗАТВОР.
  • 34 Истината2

    5 5 Отговор
    Почти нищо подобно не се е случвало безик знанието на ГЛАВНАТА БАНКЯНСКА МУТРА.Те първа ще излязат още много подобни случки.Трудно ще бъде да се изпълни Мутри вън.Но едно по едно ,важно е ,че е започнало.МУТРИ ВЪН.СЪД И ЗАТВОР.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ПСР

    3 5 Отговор
    С тази"прокуратура",нито БГ Уотъргейт,нито изобщо разследване ще се състои.Просто едни хора,ще бъдат изпрани.
  • 37 Тредстоун

    8 3 Отговор
    Атанасов лъже , нека той самия да покаже доказателствата с които разполага , нали той от някъде се е запознал със строго секретни документи , видял ги е , пипнал ги е , може и селфи да си е направил с тях за да докаже че е истина. Нека еднодневките на фатмака да извикат атанасов в парламента със събраните от него доказателства , червения раптор рашков да му спретне една комисия нека цялата "истина" на тия интриганти да излезе наяве. Ако всичко е лопане на менчето , хроничния лъжец атанасов на който това се превърна в рецидив да се повдигни наказателна отговорност.Активни мероприятия с цел да разлаем кучетата , с активно участие на прецидента , труфели смешни.

    Коментиран от #42

  • 38 Ял дървото

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хилнетчия":

    Това подслушване не от сега , още 2019 година се
    подслушваха хората ,които бяха политически активни?
    Хунтата знаеше много добре, че има будни граждани и,
    такива, които не ги харесваха , и насочиха всичките си
    репресий към тези хора?
    Представете си само, дали щеше да се случи това,
    с Васил Божков, ако той беше член на ГЕРБ или ДПС??
    Всички тези мародерства към гражданите и бизнеса ,
    се съпътсваха с подслушване от много отдавна?
    Лично аз съм подслушван ,и то с години наред,
    като политически активен гражданин ,от РПУ- ХИСАРЯ ?
    Подслушването започва с обаждане,
    че някой е сбъркал номера, което означава, че си закачен,
    и се подслушваш?
    Телефона започва да предава говора с ехо и кънтене!
    Странни прекъсвания и шуш при разговори !
    Това не беше никаква тайна в РПУ тата ,
    че някой се подслушва, в Хисаря, шефа на полицията,
    този които сега управлява,
    се хвалеше на служителите си ,как ме е подслушвал,
    в разговора ми с мой колега Общински съветник?
    Да се разследва тази афера ,
    и виновните там където им е мястото?
    Шефовете в полицията се назначават , ако са маши на
    тези отгоре , и са склонни да подслушват,
    ако не са ,се уволняват веднага?
    Случая в град Хисаря е същия?
    Не вярвам шеф на РПУ ,
    да има кураж и техника ,
    за подслушване на собствена отговорност?
  • 39 Политолог

    8 5 Отговор
    Как се раздухват нови балони преди изборите от вида-Костинброд
    Голяма част от хората лапат фалшивите новини и са готови да приемат
    чалгаджии за министри...
  • 40 Един

    1 7 Отговор
    Само толкова ли? Ами следенето с камерите на пътя? За какъв чеп накичиха пътищата с камери , а тол-системата я няма никаква?
  • 41 По замислен

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "замислен":

    Суверенът видя що е това "Хунта" и ако е разумен ще избере най-малкото зло за България на предстоящите избори - ГЕРБ. Всичко друго е равносилно на крах за държавата - такъв крах, че Виденовата зима ще изглежда като буря в чаша вода.
  • 42 Хахаха

    7 2 Отговор

    До коментар #37 от "Тредстоун":

    Ама още ли се съмнявате, че всичко което се случва в последната година, а с още по - голяма сила в последните 2-3 седмици е нещо различно от "лопане на менчето"? Чудя се как може все още да има хора, които се вързват отново и отново на тези стари комунистически и ДС номера - върла пропаганда отвсякъде и див популизъм. Хвърля се в медийното пространство някакъв уж "скандал" и вече се приема за самата истина.
  • 43 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Другия с коня":

    Как да няма - то вече се случи.
  • 44 Наблюдател

    4 3 Отговор
    Много ясно че подслушванията без нареждане от Борисов няма как да се случат! Както и ония турски политически бегълци които бяха върнати на Турция тихомълком през главата на съда!
  • 45 Гоуст

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "АУ ПОДСЛУШВАНИ":

    От всички коментиращи ти си единственият , който се доближава до истината. Не се подслушват политиците, а тъй наречените"оперативно интересни" т.е криминални типове. "Подслушваните" политици попадат на подслушване като разговарящи с подслушвано лице. Та въпросът е КАКВО СА СИ ГОВОРИЛИ ПОЛИТИЦИ С "ОПЕРАТИВНО ИНТЕРЕСНИ" ЛИЦА?

    Коментиран от #47

  • 46 Гоуст

    1 1 Отговор
    Защо ли до сега не съм прочел или видял някъде да е изтекъл запис на подслушван, даже и фалшив. Единствено за Б.Борисов изтичат записи (Мишо Бирата, "ще им го ... с 200"," за ПКП" и др.) Има нещо гнило в цялата работа.
  • 47 Свидетел

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Гоуст":

    Кой определя , престъпника ,
    който трябва да бъде подслушван??

    Дали това е онзи крадец , шеф Полицай ,
    от Трето Районно в Пловдив?

    С цел полицаите сами,
    да могат да крадат, необезпокоявани?

    Или Прокуратурата,
    изпълнява поръчка на Калинките ?

    Прокуратурата трябва да бъде отделна,
    от Полицията институция?

    Когато искаш да съсипеш някого ,лично
    или бизнеса му , знаем, че не е
    сложно ,дори и да е Прокурор?

    Коментиран от #49

  • 48 БРАВОС

    1 0 Отговор
    СНИМКАТА НА МУТРАТА МНОГО МИ ПОМОГНА НА ЗАПЕКА , ПО - ДОБРЕ СЪМ !
  • 49 Гоуст

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Свидетел":

    Виждам, че си от тези които отричат всичко, винаги си против. Специално за теб ще ти дам малко груб отговор: Отвличат детето ти. С голяма вероятност се знае извършителят , НО НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА. Тогава бих те попитал КАКВО ТИ ЩЕ РЕШИШ. Да се подслушва ли заподозрениат или да не се подслушва.