6 Юни, 2021 16:00 8 352 47

Иван Бакалов: Има официални твърдения, че COVID е бил изкуствено създаден

  • коронавирус-
  • мерки-
  • иван бакалов

Интересни времена, обществото е разделено и части от него вярват в противоположни неща

Иван Бакалов: Има официални твърдения, че COVID е бил изкуствено създаден - 1
Снимка: БГНЕС

Фейсбук блокираше информации, че коронавирусът е с изкуствен произход. Сега казват, че прави точно обратното, след като има официални твърдения, че бил изкуствено създаден.

Е видя ли се сега, че Тръмп изпревари науката - той каза, че бил създаден в китайски лаборатории преди учените.

Любима тема на конспираторите е за създадени в лаборатории вируси. Само че ако обявят коронавируса за изкуствено модифициран, а не с произход от прилепи, в каквито живее, какво да кажем за птичия грип, за свинския грип, за вируса на СПИН (пренесен от маймуни). И те ли са такива? За СПИНА също твърдят за генно инженерство, и споровете продължават. Испанският грип (вирусът му е вид свински грип) е убил 50-100 млн. души във време, преди науката да може да модифицира вируси.

И щом SARS-Cov2 е изкуствено създаден какви са SARS-Cov1 (по-смъртоносен, но не толкова заразен) и MERS (още по-смъртоносен)? И двата вируса се срещат у прилепи, единият се появи пак в Китай, където ядат какво ли не, другият в арабския свят, където ядат камили, върху които прилепи са пренесли вируса.

Интересни времена, обществото е разделено и части от него вярват в противоположни неща, учените също. И Фейсбук ще се разчекне на кого да допуска твърденията.
А да видим дали ще ме санкционира за този пост.

Иван Бакалов, Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    58 8 Отговор
    Как така вайроса се появи малко след като США наложи жестоки санкции на китайците?!

    Коментиран от #12

  • 2 Става страшно

    74 9 Отговор
    Васил Божков с нова АТАКА към САЩ: ВАСИЛ БОЖКОВ В ПИСМО ДО ПОСЛАНИКА НА САЩ: ЗАЩО ПРОПУСНАХТЕ „ЛИДЕРА“, КОЙТО Е ПОЛУЧАВАЛ ПАРИ ОТ МЕН? ЗАЩО АМЕРИКАНСКИ ФОНДАЦИИ ФИНАНСИРАТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И ЧРЕЗ НАТИСК ПРЕЧАТ НА ДРУГИ ПАРТИИ ДА УЧАСТВАТ В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ИЗБОРИ НА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА?! БЪЛГАРИЯ Е НЕЗАВИСИМА, НЕ Е КОЛОНИЯ НА САЩ!

    „БЪЛГАРСКО ЛЯТО“ С ПИСМО ДО АМЕРИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО: “БЪЛГАРИЯ Е НЕЗАВИСИМА, НЕ Е КОЛОНИЯ НА САЩ” 

    Коментиран от #5

  • 3 група зевзеци

    59 4 Отговор
    Така ли? Не думайте, бре! Че това и децата го знаят. Също, като последните "разкрития" за корупцията у нас.
  • 4 Някой си

    31 15 Отговор
    Тръмп го каза:
    Китайците да вадят 10 трилиона и да плащат!

    Коментиран от #47

  • 5 Гербер- Богаташ

    7 42 Отговор

    До коментар #2 от "Става страшно":

    Дидо Славчев Пeeвcки поне си замълча и се покри , а този продължава със заплахите към Американската страна!! Да не му пратят в Дубай някой снайперист!!
  • 6 Артьом

    20 30 Отговор
    Изкуствено създаден от Китай с подкрепата на САЩ и Русия, това е истината (най вероятно коментара ми ще бъде изтрит)

    Коментиран от #38

  • 7 д р Щросмайер

    26 5 Отговор
    В кухнята на ресторант в Ухан. Главният готвач се кара на чирака:
    - Защо си извадил от фурната този прилеп, бе? Не виждаш ли, че е още суров?
    Чиракът:
    - Брей, голяма работа! Да не би да се свърши светат сега заради този суров прилеп!
  • 8 Факти няма

    12 32 Отговор
    Това е наука, а не религия. Някои могат да си вярват че К19 е пуснат от извънземните. Няма никакви доказателства че е "изпуснат от лаборатория", само напъни на САЩ да го свържат с лабораторията в Ухан, напълно безрезултатни. Факти просто няма.

    Коментиран от #19

  • 9 Майна.

    48 4 Отговор
    Не само , че е създаден този вирус, който никъде още не е изолиран, ко тази лаборатория е финансово подпомагана от Фаучи, създадетят на ,,Пфайзер,,... Излизат -мейли, между Фаучи, Но.....ВСИЧКО Е ПЛАНИРАНО ВЪВ ВСЕОБХВАТЕН ПЛАН...КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА, ЩЕ НАУЧИ...
  • 10 no name no face no number

    44 3 Отговор
    Цялото зло се произвежда в саш.Като тръгнеш от демокрацията орез глибализма джендърството корпорациите мснипулациите нивият световен ред стотиците войни и милионите изжити без съд и присъда та да се стигне и до фармацевтичната мафия и разработката на спин ковид и другите с подобна структура вируси, делавери с човешки органи и какво ли още не. Злото са саш и пудепите им от ес
  • 11 Антитрол

    61 3 Отговор
    Иван Бакалов прав си че вируса е създаден в лаборатория но не в Китай - виж какво ми излиза като потърся в интернет "SHC014"

    През 2015 г. Университетът на Северна Каролина в Chapel Hill и Институтът по вирусология Wuhan проведоха изследване, показващо, че SHC014 може да бъде направен да зарази човешката клетъчна линия HeLa, чрез използването на обратна генетика за създаване на химерен вирус, състоящ се от повърхностен протеин SHC014 и гръбнака на вируса на ТОРС.

    А ти сам си потърси "event201/scenario" за да видиш Бил Гейтс и сие какво са разигравали много преди някой да е чувал даже и за корона-вирус (виж датата когато е проведено).

    Та вируса тръгна от лаборатория в Китай ама не е китайски и още по-лошото е че е умишлено пуснат.

    Коментиран от #15

  • 12 Матрьошка

    19 11 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Комунистът Борисов е латиноамерикански диктатор
    в балкански вариант!

    Но Борисов е матрьошка на Путин!

    Кoй пocтрoи c бългaрcки милиaрди
    руcкo турcкият гaзoпрoвoд зa Cърбия?

    На 11 юли свърши се вeчe!
    Под 4%!

    ГEРБ при НДCВ ce утече!
    Ще се коалират в канализацията!

    Коментиран от #20

  • 13 мислещ

    24 1 Отговор
    Това, малко или много, е отклоняване на вниманието. Не е толкова важно изкуствено ли е създаден, защото и в 2-та случая се използва за едни и същи цели, и това е темата, от която не трябва обществото да се разсейва.
  • 14 Майна

    23 0 Отговор
    Fauci излъга: Сега знаем, че NIH финансира изследване на вируса за печалба от функция в лабораториите Wuhan в Китай чрез безвъзмездни средства от САЩ под ръководството на Fauci

    Докато разговаряше с левчар в далечно ляво новинарско предаване, Фауци се опита да сведе до минимум предателските си действия, като призна: „Така че при съвсем незначително сътрудничество като част от подизпълнителен договор като част от безвъзмездна финансова помощ, имахме сътрудничество с някои китайци учени. " О, наистина, значи само си разговаряхте със серийните убийци и им изпратихте „малко“ пари, преди да се развихрят и да убият хиляди хора по целия свят? Звучи напълно невинно. Нека поговорим повече.

    Fauci призна всичко по своя лупинг начин, че вирусът може да не е произлязъл от природата и че САЩ DID финансира проучвания на CCP в лабораториите в Ухан с грантове от NIH и Fauci DID ги подписва. Трябваше да го признае, защото хартиените следи ще го докажат. Fauci ЛЪЖЕ ПОД КЛЕТИ по време на свидетелските показания на Сената директно в отговор на тези твърдения за държавна измяна и масово убийство, а наскоро.

    Спомняйки си процесите на Закона на Смит над лидерите на комунистическата партия в Ню Йорк през 50-те години и екзекуцията на Розенберг по време на Студената война

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Антитрол

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "Патриот":

    То само със соросоидни лъжи не става - трябва и акъл.

    Поне добре ли плащат да пишеш едни и същи глупости под всяка статия.

    Коментиран от #21, #25

  • 18 незнайко

    1 0 Отговор
    За този пост даже няма да Ви обърне внимание ! В него не се КАЗВА нищо !!!
  • 19 ⚜️Илюминат⚜️

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Факти няма":

    О неразумни юроде ! Липсата на доказателства за даден факт , не е доказателство за липсата на въпросния факт! И понеже интелекта ти може да не е достатъчен да ме разбереш , ще ти дам пример ! През 2 век пр.н.е. не е имало доказателства за формата на Земята , но тя си е била все така геоид!

    Коментиран от #23

  • 20 Антитрол

    21 1 Отговор

    До коментар #12 от "Матрьошка":

    Що ми се струва че една германска НПО с финансиране от краварника издигна мутрата И създаде партия ГЕРБ а не Путин. А ЕНП и тя ли е матрьошка на Путин защото герб все още е част от нея.

    Май пропагандата не върви.
  • 21 Майна

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "Антитрол":

    ИЗНАСЯМ ПРОСТО ФАКТИ ДА СТЕ НАЯСНО КАКВО СЕ ВЪРШИ В МОМЕНТА....Точно на уебсайта си Pfizer и BioNTech признават, че първите дози от инжектиране на китайски вирус, прилагани на деца на възраст от шест месеца, започват през март 2021 г., представлявайки трифазно непрекъснато проучване, за да се научи как бебетата понасят изстрелите.

    След като „проверките на факти“ бяха оспорени с действителните факти, те преминаха към обвиняването на VAERS за „грешката“, тъй като записът, показващ, че бебе е умряло, беше премахнат от CDC.

    Коментиран от #27

  • 22 Ще получавали България Тразитни такси

    5 2 Отговор
    За Балкански Турски поток??? Ще получава, колко са на Кубик, никой не говори, нито пише!!! ЗащоТайна лие, колко милиона ще получава Държавата на година от Транзита???
  • 23 Антитрол

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "⚜️Илюминат⚜️":

    факти има - виж какво съм писал в пост 11 - уви не са в полза на САЩ.
  • 24 дедо йоцо гледа

    18 1 Отговор
    Ами след като прилепите разнасят всичките опасни вируси за човека, то вместо да се правят всеки сезон нови ваксини и лекарства, по-евтино ще е да се очистат всички прилепи и проблема е решен. Обаче някои са наясно, че не прилепите са виновни, а човека в лабораторията.
  • 25 3.14К

    21 0 Отговор

    До коментар #17 от "Антитрол":

    Крият информация за Фаучи и ролята му за пренасянето на вируса сред хората. Официално никоя медия не пише.

    Коментиран от #40

  • 26 Поправка

    3 1 Отговор
    не можеш да създадеш живот, да го манипулираш можеш, но да създадеш не т.е. самия вирус си е природна работа, друг е въпроса ако някой му е ъпгрейднал гените
  • 27 Антитрол

    21 1 Отговор

    До коментар #21 от "Майна":

    Ами и аз съм дал достатъчно факти и линкове . През 2015 година в лабораторията Чапел Хил, Северна Каролина правят "експеримент" като правят химерен вирус като слагат протеина SHC014 на вирус взет от прилеп и го правят заразен за хора. Поради протестите на други учени прекратяват изследванията в САЩ но ги пренасят в Китай като същите американски учени отиват да работят там.

    Но това не е страшно - страшното е че вируса е бил "изпуснат" умишлено и планирано - доказва го "event201"

    Коментиран от #28

  • 28 Майна

    12 1 Отговор

    До коментар #27 от "Антитрол":

    Прави ти чест, дори един да накараш да се замисли, да поиска да научи...има шанс..

    Коментиран от #29

  • 29 Антитрол

    20 0 Отговор

    До коментар #28 от "Майна":

    Петък, 18 октомври 2019 г. Хотел Pierre, Ню Йорк
    Събитие 201 симулира огнище на нов зоонозен коронавирус, предаван от прилепи на свине на хора, който в крайна сметка става ефективно предаван от човек на човек, което води до тежка пандемия. Патогенът и причиняваната от него болест са моделирани до голяма степен на ТОРС, но той е по-преносим в общността от хора с леки симптоми.

    Болестта започва в свинефермите в Бразилия, първоначално тихо и бавно, но след това започва да се разпространява по-бързо в здравните заведения. Когато започне ефективно да се разпространява от човек на човек в гъсто наситените квартали на някои от мегаполисите в Южна Америка, епидемията експлодира. Първо се изнася с въздушен транспорт до Португалия, САЩ и Китай, а след това до много други страни. Въпреки че първоначално някои държави са в състояние да го контролират, той продължава да се разпространява и да бъде въведен отново и в крайна сметка никоя държава не може да поддържа контрол.

    Няма възможност ваксината да се предлага през първата година. Съществува измислено антивирусно лекарство, което може да помогне на болните, но не значително да ограничи разпространението на болестта.

    Тъй като цялата човешка популация е податлива, през първите месеци на пандемията кумулативният брой на случаите се увеличава експоненциално, като всяка седмица се удвоява. И с натрупването на случаите и смъртните случаи икономическите и обществени последици стават все по-тежки.

    Това са разигр
  • 30 Made in USA

    22 0 Отговор
    Че ковид-19 е моднат в лабораторни условия, аз не се съмнявам, но в чии лаборатории е разработван - в китайските - може би, но надали без знанието на САЩ, така че по-скоро в тези на Пентагона. Между другото, Ебола също е мейд ин Краварника!

    Коментиран от #39

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ДаЗдраПерМа

    1 0 Отговор
    не сме създали тази ситуацията за да излязат руснаците и китай победители в нея, кой го каза това?
  • 33 дилема

    2 5 Отговор
    Иван Бакалов се чуди на кого да се кланя.

    Така е с мисирите на словото.
  • 34 ТОДОР СТОЯНОВ

    7 0 Отговор
    НАИСТИНА ЛИ СМЯТАТЕ, ЧЕ ЧОВЕК МОЖЕ ДА СЪЗДАДЕ НЕЩО???СА ОТКРИЕ, ДА ПОЛЗВА, ДА НАУЧИ...ДА!МОЖЕ, НО ДА СЪЗДАВА...НЕ, НЕ!!!НИЕ НЕ СЪЗДАВАМЕ ДОРИ ДЕЦАТА СИ!ГОСПОД(ПРИРОДАТА), ТОЛКОВА НЕ НИ ВЯРВАТ, ЧЕ ДОРИ ОТ ТОВА СА НИ ЛИШИЛИ!НАГОНА НИ ЛИШАВА ОТ РАЗУМ, ДЕТЕРОДНИТЕ НИ ОРГАНИ САМИ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА, БЕЗ НИЕ ДА МОЖЕМ КОПЧЕ ДА КАЖЕМ!!!НИЩО НЕ СА СЪЗДАЛИ, САМО СА ГО ПОЛЗВАЛИ!НЯМА ДВЕ РАЗЛИЧНИ БОЛЕСТИ С АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ СИМПТОМИ, КАМО ЛИ БОЛЕСТ С БЕЗСИМПТОННО ПРОТИЧАНЕ ;-))) КАКТО НИ ПРИКАЗВАХА НЕКВИ ПЛЕШИВЦИ!ДА СТЕ ВИДЕЛИ ПОЛИЦИЯ, ЖАНДАРМЕРИЯ, КАВАЛЕРИЯ ДА ПАЗЯТ ОТ БОЛЕСТИ ИЛИ ДА ЛЕКУВАТ БОЛЕСТИ???!!!ИСТИНАТА Е, ЧЕ ШАХМАТНАТА ДЪСКА БЕШЕ ПРЕНАРЕДЕНА, НО ПАК БЕЛИТЕ СА НА ХОД!ВАКСИНИТЕ...ВАКСИНИТЕ СА АЛАБАЛИСТИКА, КАКТО И АНИМАЦИОННИЯ ХИРОУ-КОВИД-я!ЗАРЯЗАХА ХОРАТА ДА МРЪТ ПО СТЪЛБИТЕ, ХАРЕСАХА СИ НЯКОЙ И ДРУГ ОРГАН И ГО ВЗЕХА(АУТОПСИИТЕ ЗАБРАНЕНИ...АРЕ ВЕ, СТИГА), НАТИСНАХА ПАЛЧИЩАТА ОТ БЕЖАНЦИ КЪМ ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА(В ЛАГЕРИТЕ ЯКО ВАКСИНИРАТ...АМА С КВО...БА ЛИ ГО!)ТАЗИ "ВОЙНА" БЕЗ ИЗСТРЕЛИ ОСИГУРИ НА "ЧИЧО САМ" ОЩЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ОТСРОЧКА ЗА ДА ВРЪЩАТ ПАРИТЕ НА СВЕТА...ШАМАРИ СИ ТРЕБЕ НА ВСИЧКИ РЕЖИСЬОРИ...АМА ПАК БЕДНИТЕ ШЕ ПРАЙМ КАТО...ВЯТЪРА МАЙНА...!СОРИ!
  • 35 Kjjjj

    0 0 Отговор
    Това го знае всяко хлапе нищо не е случайно само в действителни случаи по филми
  • 36 вируси Пекин

    0 6 Отговор
    Ей тва руските ботове сте непоправимо зависими и манипулативни.Да извадим от контекста и да пишеме така ли.За разлика от вас, ако нещо излезе от москоу, веднага го проверяваме, защото е 90 процента лъжа.До 2 месеца ще излезе доклад на службите ОФИЦИАЛЕН.Докато в момента има доклад официален, че през 1977 г. ссср е пуснал испуснал, все тая, от лаборатория грипния вирус на империалистическите народи.
  • 37 qwerty

    3 2 Отговор
    Тоя що се пъне като не разбира нищо от вирусология? Не, не се модифицират вируси, по никакви причини. Само доматите на пазара са ви гмо, за да ви е гадно като ги ядете! Смешници!
  • 38 Разбира се..........

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Артьом":

    Всички тия "специалисти" по медиите дето разтегаха лукуми досега за прилепи къде са? Кой им дава дипломите изобщо?!
  • 39 Където и да е разработван.......

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Made in USA":

    Се унищожават НАСЕЛЕНИЯТА и икономиките не на Южна Америка нито в Гана нито в Китай - а в САЩ, Русия, ЕС, Австралия! Така че е видно че е Китайска биологична война срещу всички останали! В Китай също така никой американец и изобщо бял може да разработва каквото и да е без знанието на компартията! Използват се познатите еврейски олигарси които осъзнават или не дългосрочно работят за глобална Китайска хегемония / в която тези предатели бъдеще Няма Да Имат поради Китайските предразсъдъци за чистота на расата!/
  • 40 Та Фаучи.....

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "3.14К":

    Има инвестиции именно в Китай и именно с военните им лаборатории в САЩ вече по пресите го пишат - а репутацията сред лекарите /уважаващи себе си/ е нещо като на д-р Менгеле...
  • 41 конспирационен

    1 2 Отговор
    Честито на бързите кучки,дето слепи ги раждат, по-точно на безмозъчните ваксъри
  • 42 безпартиен

    0 0 Отговор
    Там си ядат прилепи не от вчера и от днес а от хилядолетия!До сега нищо,а изведнъж -ковид!Няма значение къде е създаден.Важното е че трябва да се търси кой има полза!Финансова,защото каквото и да Ви говорят,знайте,че става дума за пари!Вашите пари!
  • 43 ЦДГ 5

    1 0 Отговор
    Нали толупите управници ни уверяваха , че всичко е тръгнало от прословутия пазар. Дори нашия- роден академик Петрунов го тръбеше из медиите - прилепи , та прилепи.
    Единствено хематолог посочи, че вирус от природата има 1-патоген, а пуснатият Sars-Cov2 има цели 13 патогена. Но зрелищното представление беше започнало и билетите бяха продадени.
    Боц, боц ..... пари се е давало!
  • 44 Нарочен

    1 0 Отговор
    Лабораторията в Ухан е на китайска територия но не е китайска собственост. Определението "китайски" е само географско.
  • 45 БОКО ЧЕПА

    0 0 Отговор
    Ивaн Бaкaлoв: Имa oфициaлни твърдeния, чe БОЙКО e бил изкуcтвeнo cъздaдeн
    Интeрecни врeмeнa, oбщecтвoтo e рaздeлeнo и чacти oт нeгo вярвaт в прoтивoпoлoжни нeщa
  • 46 БОКОКРАД

    1 0 Отговор
    . Румен Радев коментира премиера Бойко Борисов
    Реч в стил „държавата – това съм аз"."
  • 47 Компетентен

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Някой си":

    14 са!