Last news in Fakti

11 Юни, 2021 20:30 17 052 118

Кога ще се разцепи ГЕРБ? Драмата тепърва започва

  • герб-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • иван гешев

Основният план, по който работят в ГЕРБ, е Борисов да остане на по-задна линия, но да продължи да дърпа конците в партията

Кога ще се разцепи ГЕРБ? Драмата тепърва започва - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ГЕРБ има остър проблем. Защото колко дълго един разумен човек може да се ослушва и да се прави на неразбрал кой е "настоящият политически лидер", участвал в корупционни или нелегитимни отношения с Божков, Пеевски и т.н.?

Коментар от Даниел Смилов:

Няма как избирателите и говорителите на ГЕРБ да не са забелязали, че партията има остър, сериозен и дългосрочен проблем: тя е персоналистка партия, създадена от и за своя лидер Бойко Борисов, чиято персона обаче през последната година до голяма степен се дискредитира.

Кулминацията (засега) на тази дискредитация дойде със санкциите на САЩ, които ѝ придадоха международен характер. Но в домашен план тази дискредитация се беше случила още миналата година с множеството скандали с участието на Борисов и последвалите протести срещу него. Утехата, че името на Борисов не бе сред санкционираните от Америка, не може да залъгва интелигентни хора: в мотивите към санкциите има достатъчно, за да стане ясно, кой “настоящ политически лидер” е визиран. А и САЩ очевидно не искат да създадат за свой партньор огромен международен дипломатически скандал: представете си какво щеше да стане, ако дългогодишен български премиер беше попаднал в списъка със санкционираните.

Драмата тепърва започва

Тази драма обаче не е свършила, а тепърва започва. От декември миналата година ЕС се сдоби с механизъм за спиране на еврофондове при “системни” проблеми с върховенството на закона. За съжаление ситуацията със санкционираните лица и с липсата на адекватни действия от страна на нашите прокуратура и служби е точно такъв “системен” проблем. Ако България не покаже, че е в състояние бързо да се раздели сама с корупционния си модел, тя с голяма вероятност ще стане и обект на финансови наказания от страна на Брюксел. За налагането им е необходимо решение на ЕК и квалифицирано мнозинство в Съвета: дори с помощ на други калпазани като Полша и Унгария пак може да не се разминем със спиране на средства.

А и вижте комичната ситуация, в която се оказва Борисов спрямо САЩ: вярно, беше приет в посолството им, но от американска страна не бе заявено, че в текста на санкциите не става дума за него. Тоест, във всеки един момент може да дойде уточнение по въпроса (било със или без нови санкции), поради което “настоящият политически лидер” на ГЕРБ остава във висящо положение. Ясно е, че това не бива да е положението на човек, който би могъл да управлява България занапред.

Тези причини са достатъчни, за да обосноват извода, че политическите съдби на ГЕРБ и Борисов трябва да се разминат. Ако в ГЕРБ имат планове за институционализиране на партията след Борисов, тези планове трябва вече да се задействат. Вариантите са следните:

Вариант първи: Борисов и след Борисов

Основният план, по който работят в ГЕРБ, е Борисов да остане на по-задна линия, но да продължи да дърпа конците в партията. Вдъхновение за този модел е Ахмед Доган, който ръководи ДПС от сараите. Даниел Митов (или може би Томислав Дончев?) ще изпълнява ролята на Местан/Карадайъ. Привлекателното за ГЕРБ в този план е, че на практика всичко си остава същото - само (за определен период) Борисов се скрива от лошите думи хорски, докато бурята поотмине.

Този план има обаче сериозни дефекти. Основният е, че той рискува да жертва партията ГЕРБ, за да запази лидера ѝ. По този модел ГЕРБ ще останат “токсични” за останалите партии, които няма да искат да имат нищо общо с тях. Единствените, които може да се присламчат, са “патриотите”, но именно защото хората започнаха да ги разпознават като “патерица” на ГЕРБ, техните електорални шансове не са високи.

Нещо повече: докато ДПС имат константен електорат като представители на българските турци, ГЕРБ трябва да имат план как да спрат изборната си ерозия, която вече е видима. Ако се превърнат в инструмент за опазването на Борисов, обществената им подкрепа само ще спада. Ако останалите партии отказват да работят с тях, те постепенно ще се превърнат в маргинална партия по модела на СДС след 2001. Тогава словосъчетанието ГЕРБ-СДС ще добие и друг смисъл.

Накратко: при този план ГЕРБ запазва персоналисткия си характер, но рискува да загуби статуса си на фактор в българската политика.

Вариант втори: ГЕРБ без Борисов

Това е малко вероятен вариант, тъй като абсолютно всички в ГЕРБ засега поставят личната си лоялност над политическия морал и дори над политическата целесъобразност. Но е теоретично възможно след изборите ГЕРБ да преминат към смяна на лидера, при която някои лица решават да се еманципират. Въпросът е, че не е ясно кои ще са тези лица: повечето от говорителите на ГЕРБ са се превърнали в персонални адвокати на Борисов и трудно ще се разграничат от тази си роля.

Този вариант не е атрактивен за ГЕРБ, защото много прилича на случилото се с НДСВ: раздялата с лидера беше всъщност и край на партията. И все пак: ГЕРБ се различават от НДСВ - имат много местни структури. Ако тези местни структури - най-успешните кметове - застанат зад идеята за преосноваване на партията без Борисов, биха имали и политически, и икономически ресурс да опитат. Още повече, че Борисов направи грешката да стовари вината за сегашната ситуация върху главите на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, което, меко казано, не бе особено почтено.

Друг ресурс за опит за запазване на партията без Борисов е ЕНП и претенцията на ГЕРБ, че са идеологическа партия на център-дясното. Ако наистина са такива, би трябвало да оцелеят и без Борисов. Но май малко хора в ГЕРБ вярват в това.

Вариант трети: ГЕРБ се разцепва

Поради тази причина има вариант парламентарната група на ГЕРБ да се разцепи след изборите на 11 юли. Голяма част от депутатите сигурно ще останат да изпълняват програмата “Борисов и след Борисов” и ще си запазят мястото в персоналистката му свита. По-малка част може да “въстанат” срещу патриарха на клана и да тръгнат да търсят нови пътища. Дали ще основат нова партия, дали ще се присъединят към други партии - това са технически и логистични детайли.

Един аргумент в полза на такъв ход би била ситуация, в която на ИТН, ДБ и ИСМВ (партиите на протеста) не им достигат гласове за съставяне на правителство. С оправдание, че предотвратяват влизането на БСП във властта, части от ГЕРБ може да извършат немислимото - да се изправят срещу лидера си.

От сегашна гледна точка подобно развитие сигурно изглежда странно. Но колко дълго един разумен и приличен човек може да се ослушва и да се прави на неразбрал кой е “настоящият политически лидер”, участвал в корупционни или нелегитимни отношения с Божков, Пеевски и т.н.?

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 115 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ NY

    43 277 Отговор
    Сега ,без парите на черепухата, цветната революция, по ганьовски е на приключване. Канчето на др. Радев е набито,ГЕРБ да се готвят за нов мандат. Метежниците, отиват на боклука

    Коментиран от #2, #6, #16, #17, #18, #25, #30, #59, #85, #106, #118

  • 2 не ти вярвам

    160 16 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    думаш дебилизми :)
  • 3 БОЛШЕВИК

    210 20 Отговор
    Цяло чудо е, че тая сган издържа толкова дълго, преди време мислеех, че сте се разпадне като пасмината на мадридския мошеник!
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    209 26 Отговор
    А бе не разбрахте ли!
    ГЕРБ не могат да купят изборите вече!
    Въпросът е дали ще прескочат 4% бариерата за влизане в НС!

    Коментиран от #47, #67

  • 5 гост

    26 90 Отговор
    Лиохмани има да чакате по бързо БСП да се саморазфасова

    Коментиран от #14

  • 6 Гост

    95 17 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    Хахахаххаахахах! Много си забавен бе, юнак! Пробвал ли си уан мен шоу?
  • 7 768

    130 18 Отговор
    Герб са партията на Бай Ганьо.
  • 8 Светослав

    25 107 Отговор
    Скоро влиза в сайта на дойче вепе. Досега не са се намесва ли в чужда политика. Имам чувството, че някой измислен автор пише всички тези глупост. Бойко ще е новия, стар председател

    Коментиран от #53

  • 9 Гражданин

    125 20 Отговор
    Гласувах единствен път за Мафията през 2009..никога повече за тея Мутри.. Окрадоха бългаските евросредства, бюджета, средния и дребен бизнес.. България е оглозган скелет!.. Очакваме скоро много арести и затвор за герпаджии, Мвро, прасето, каскета, домуса и компания!
  • 10 св. гъзис

    11 53 Отговор
    ава, вий пак ли са занимавати с пулитика, ва! я си глейти там риалитата и сериалите и ни са бъркайти, дет ни вий раута!
    гулеми началници станахти, ва!
  • 11 Последния Софиянец

    97 17 Отговор
    ГЕРБ е ОПГ с главатар Бойко Методиев Борисов!

    Коментиран от #68

  • 12 Ланс Линк

    84 14 Отговор
    Когато и да се разцепи все ще е късно
  • 13 Бай Колю

    87 19 Отговор
    Боли ме кору за Герб ! Те са фашизоидна партия !
  • 14 Рангел

    16 36 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Че Корната му е левото м@до на баце Бойко, а шкембо Войвода, десното
  • 15 Рангел

    9 29 Отговор
    Че Корната му е левото м@до на баце Бойко, а шкембо Войвода, десното
  • 16 и после

    69 10 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    Идва доктора от психиатрията и ти спира интернета.И пак оставаш сам с мокрите сънища по мутрисов.
  • 17 естет

    51 9 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    Препоръчвам веднага при джипито!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ХАН КРУМ

    77 12 Отговор
    ЧЕТВЪРТИ ВАРИАНТ– ГЕШЕВ ПАДА ,БАЦЕ В РАЕ,ЗАЕДНО С ПОВЕЧЕТО МУ МИНИСТРИ,СЪД И КОНФИСКАЦИЯ.
  • 20 324

    81 16 Отговор
    Що за идиотщина е това, че толупа ще остане на заден план, но ще дърпа конци те на партията си. Нима след всичките му нечленоразделни изказвания, след глуповатото му и подлизурско отношение като примиер на България вярвате, че този човек има някакви качества? Всичко, което беше Толупа е една марионетка на външни сили, които презират България както и творението си, защото знаят какъв тапигьоз е. Никаква партия няма да има, както няма и при Цв. Цв, двама тапигьози продали се и продали България за власт и пари.
  • 21 Смилов

    54 18 Отговор
    Смилов,
    твоите са сметки без кръчмаря!
    Ще имат ли изобщо депутати от ГЕРБ в следващия парламент!
    Платените стъкмиолози и контролираните от Борисов и Пеевски медии говорят едно, но независимите социологически проучвания, на които не се дава гласност в медиите, говорят друго.
    След пачките и кйлчетата в спалнята, доверието в Борисов силно намаля, но след санкчиите Магнитски, катастрофално се срина!
    Всички независими социологически проучвания, в рамките на статистическата грешка, показват, че на 11юли ГЕРБ ще са под 4%.
    Следователно ГЕРБ ще са извън Парламента.
    Вероятно ги очаква сътбата на НДСВ.
  • 22 Гертруд

    44 14 Отговор
    А, дано! Дай Боже да се пръсне, та да не се събере и в Отвъдното! Тая гняс, ни върна в първи клас по доходи, инвестиции и иновации. Прави лесен живота на турските и румънските тираджии!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 mi6osp

    53 16 Отговор
    ГерБ в момента са дърво без корен, защото бяха пресечени възможностите за крупни кражби,рекет и корупционни сделки. Коледните елхи с отрязан корен траят месец-два, в случая с ГерБ един-два служебни кабинети, взимат им украсата и понеже им опадват игличките, стъблото отива на боклука, а при ГерБ - в затвора.
  • 25 ДОГАН

    43 12 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    БАЦЕ Е ТОТАЛ ЩЕТА
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Никой няма да въстате в ГЕРБ!! Те си

    32 11 Отговор
    Умират Стоешким"!!! Както е казал Трънчанина!!!
  • 28 ГОРСКИ

    56 12 Отговор
    След изборите герб потъва във историята на кражбите!!!!!!
  • 29 Дойчо

    20 43 Отговор
    Дали ГЕРБ ще се разцепи си е тяхна грижа😂 Смилов ти по-добре гледай БСП то, че то вече се разцепи и него оплаквай! А защо не направиш "подобен анализ" и за Славито,а?Той като какъв ще бъде, щом няма да е депутат, няма ли да е като неговия ментор Ахмет- почетен председател?!😂Или важното е да плюем ваш,те наш,те са най- добрите,а?! Та Борисов добър, лош, обичан, мразен, важното е че след него останаха доста хубави неща, а вие освен да чегъртате, досега нищо не сте направили, пълно зеро! Лошото е, че народа ще ви разбере що за стока сте, ама ще трябва отново да мине през мизерията на 90-те години!Който не помни трагедията си е обречен да я повтори!Жалко за младите...

    Коментиран от #31

  • 30 Doni Brasko

    34 10 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    Кога успя да се напиеш толкова рано...?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Перо

    49 12 Отговор
    Толупът нанесе непоправими вреди на БГ.Възстановяването на щетите ще ни коства столетие време.

    Коментиран от #42, #44

  • 33 dfu

    38 11 Отговор
    Тиквата ще се разцепи на малки тиквички. :)
  • 34 Редактора на факти ще му разцепя малоумн

    12 40 Отговор
    Полвината българи са за ГЕРП демег никога
  • 35 Счупи тъпомера

    13 10 Отговор
    Да се разцепи, кое???
  • 36 На факти шефа ще му разцепя задника

    12 20 Отговор
    Никога няма да стане
  • 37 Лахана

    38 10 Отговор
    Централния Софийски Затвор… килия 216, вторият етаж, южното крило. При бай Ставри… Човекът е строг! Но справедлив. Много обича майтапите. Вие сте още млади ГЕРБ, е той ще ви разцепи.....

    Коментиран от #45

  • 38 Толупа без джипка,телохранители и...

    38 12 Отговор
    Арнаудката е жив, умрял!Всяка вечер ,ако няма подаръци в шкафчето,кюлчета,пачки,каки Мата Харки и други мазнинки ще си умре от скука и мъка!Без репортажи от Зайчарник ТВ какво ще прави Толуп бей и неговата кохорта от еничари и поцинковани кофи?

    Коментиран от #43

  • 39 Бай Ставри

    24 10 Отговор
    Тиквата го взимам при мен. Сега вече вижте кави вариянти остават.
  • 40 Хахахаха

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "Социолог":

    Верваме ти!
  • 41 НАЙ РЕАЛНИЯТ ВАРИАНТ

    17 43 Отговор
    БОРИСОВ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ И ГЛЕДА СЕИРА В ....ПАРЛАМЕНТА

    Коментиран от #46, #86

  • 42 Аз Човек

    9 17 Отговор

    До коментар #32 от "Перо":

    Перо нанесъл е щети на мозъка ти сега ще видиш щети за България
  • 43 Аз Човек

    12 19 Отговор

    До коментар #38 от "Толупа без джипка,телохранители и...":

    Ти Който драскаш тези глупотевини каквато и омраза лъжа клевета да крещиш все тая явно не си разбрал че става въпрос за България
  • 44 Аз Човек

    16 21 Отговор

    До коментар #32 от "Перо":

    Верно Ли Че тя България е била цветя и рози преди 2009 г лъжци
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Чичо

    29 16 Отговор

    До коментар #41 от "НАЙ РЕАЛНИЯТ ВАРИАНТ":

    Печели ама място при Ставро, аз ще гласувам за партиите на протеста а и родата също

    Коментиран от #57

  • 47 ТЪЙ КАТО ПИШЕШ

    15 33 Отговор

    До коментар #4 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Глупости- верваш ли си на тях?????
    ГЕРБ отново ще спечелят първото място и тогава ще разберете, че не обикновенните бюлетини са виновни !!!
    4 % ти не си... абе бегай да ставаш астролог.
    Може повече да познаваш - по звездите!!!

    Коментиран от #48

  • 48 Шуши

    32 15 Отговор

    До коментар #47 от "ТЪЙ КАТО ПИШЕШ":

    Тик так тики така бацо си замина, 60 депутата макс

    Коментиран от #49

  • 49 ОНЯ КАЗВА 4%

    8 16 Отговор

    До коментар #48 от "Шуши":

    А ти 60 депутата. И двамата ставате само за астролози!!!
    Предсказвайте по любовните си сънища ,по колко % ще ви се сбъднат мечтите !!!
  • 50 оракул

    22 20 Отговор
    герб ще се изтече като гноен цирей,бсп ще се разцепи на две,а дпс ще драпа най-дълго,докато българските турци му бият на края дузпата!

    Коментиран от #52

  • 51 Ще мислим и ние комунистите

    22 25 Отговор
    След като пуснаха всички мутри и олигарси. Като ги изкараха невинни. След като Славчо продаде народа на турците, Дубай си купи държавата. Ние народа трябва пак да викаме Бойко. Само той може да внесе ред и да не ни откраднат пок парите от банките.

    Коментиран от #87

  • 52 ГОЛЯМ СИ

    15 10 Отговор

    До коментар #50 от "оракул":

    ЯСНОВИДЕЦ- ВЕРВАЙТИ СИ НА ГЛУПОСТИТЕ, КОИТО ДРАСКАТЕ....ПО ЗВЕЗДИТЕ ПОЗНАВАТЕ АМА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ МЪЛЧИТЕ - ЛАТО ПАРТЗАНИ НА ПОЛЯНКА.
    СМЕШНИЦИ!!!

    Коментиран от #55

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хахаха

    16 18 Отговор
    Сериозен проблем в главата имате всички смешни списвачи, като тебе, незнайно защо, излизайки от DW. Явно всеки един от вас е искал нещо от Бойко, и не ви е огряло, както Лъжикян, Мая К. Галева и още злобни и несайдисани кучета.

    Коментиран от #60, #109

  • 55 ИТН

    22 12 Отговор

    До коментар #52 от "ГОЛЯМ СИ":

    Помниш ли ма Слави колко процента му предвиди галъпа на 02.04 около 12,9 помниш ли какво стана, гепижиите ще гледате невярвайки на 11.07
  • 56 Биби Кинг

    8 9 Отговор
    Действаштиа полетик обварзан с Тотен коф е Пембен, шо миризливата маиа и тройното био не са активни! Казахме и че повториме: Под вола теле не трасете! Там има друго, кое го много желае и секи ден ожида моиа обожател бай Ставри, кой белио ми кон мо го заври! Вниатен ли сме?
  • 57 Хахаха

    16 14 Отговор

    До коментар #46 от "Чичо":

    Е, то ТЪП.АНАРИТЕ никога няма да изчезнат. А и без тях как ще ги има и тарикатите, тип Бабикян, Мая К., Бойкикев и т.н.
  • 58 бай Даньо

    6 22 Отговор
    Аз вярвам в това и дай боже това е пътя наред.

    "Eдин aргумeнт в пoлзa нa тaкъв хoд би билa cитуaция, в кoятo нa ИТН, ДБ и ИCМВ (пaртиитe нa прoтecтa) нe им дocтигaт глacoвe зa cъcтaвянe нa прaвитeлcтвo. C oпрaвдaниe, чe прeдoтврaтявaт влизaнeтo нa БCП във влacттa, чacти oт ГEРБ мoжe дa извършaт нeмиcлимoтo - дa ce изпрaвят cрeщу лидeрa cи."

    Партиите на протеста да не се правят на 3 и половина че не знаят че в ГЕРБ има и свестни професионалисти и политици без който ще бъде трудно и не практично да се върви напред ...
  • 59 МУТРАТА ОТ СИК

    26 9 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    Е ГН НИКОЙ В МОМЕНТА И ЩЕ СИ ОСТАНЕ СЪЩИЯ СЛЕД ИЗБОРИТЕ - АБСОЛЮТЕН ПЪТНИК БЕЗ ОБРАТЕН БИЛЕТ .... А СТЪКИ ЩЯЛ ДА СТАВА ПРЕЗИДЕНТ , СМЕХ , СМЕХ ,
  • 60 ДО ТРОЛА НА СИКАДЖИЯТА

    26 15 Отговор

    До коментар #54 от "Хахаха":

    БАНКЯНСКАТА МУТРА НЕ САМО ЧЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВИДИ ВЛАСТ , АМИ ВСЕ ПО КАФЯВ ЩЕ СТАВА БАБО УШАТА ОТ ПИК !
  • 61 Без да чета

    15 23 Отговор
    Доста народ е набрал на измисленото от президентина временно правителство, което коли и беси наляво и надясно при все че има само 2 месеца и нещо мандат. Комбинирано с отказа на Трифонов да участва в политиката, драмата наистина тепърва започва.

    Коментиран от #88

  • 62 Марто

    25 14 Отговор
    Махай се вече никой не те иска загробихте България със самолети и кораби проваляте хората стягай си куфарите за Барселона и си прибирай началниците на данса,дар,и там каквито са от гдбоп .Целия свят ви разбра кирливите ризи крадци лъжливи,махайте се.Давай Рашков хората сме с теб
  • 63 666

    17 12 Отговор
    Празни приказки от неуки хора. Естествено че Черепа генетично е свързан с БКП и ДС. Неговите пари финансират бунтове измислени партии и неговия патрон Радев. От кого избяга от Гешев и Борисов това е истината.
  • 64 5577

    12 9 Отговор
    Г-н Смилов вие участват в корупционни или нелегитимни отношения с Божков, Пеевски и т. н.
    Г-н Смилов вие участват в корупционни или нелегитимни отношения с Божков, Пеевски и т. н.
    Г-н Смилов вие участват в корупционни или нелегитимни отношения с Божков, Пеевски и т. н.
    Ако го повторя така хиляда пъти. Платя на 50 лумпена да ви го крещят под прозорците. На мисъл нераждащи журналисти с празни портфейли да го повтарят по сайтове радиа и телевизии. Как ще се почувствате. Искам факти доказателства и затвор. Всичко друго е (няма да използвам цинизми вие сам се сетете). Представи си че случайно си станал ръководител след провалянето на един цар. И трябва да ръководиш при наличие на толкова велможи. Разполагат със всички пари медии и др. блага. Настъпиш един пернеш друг, и те 10 ти скочат ама с горе упоменатите ти методи. Най лошото е че те пришиват към тях, хората да си мислят че си един от тях. Как ще се чувствате Г-н забравих ви името. И пари в шкафчето да си имаш и къщичка в Испания да си си спретнал... Това какво е пред реализираните милиарди които се виждат. Крадяло се е и пак ще се краде и вие да отстъпите от власт. Но България се връща десетилетия на зад. Кажете нещо градивно, защото това което виждаме последните 10 г е най доброто. Какво е по доброто? Никой не излиза да каже. Вие гласувайте пък след изборите ще ви кажем какво ще правим. За сега само Бойко да падне. Ми добре.
  • 65 Мордекай

    15 18 Отговор
    Ами мисля че ГЕРБ може и да се разсцепи след още един два мандата , сега след 11.07 , и следващия , но по вероятно е другите еднодневки на слвчовците , пчеличкатаи мишката да си заминат преди ГЕРБ , а може и русия да се разцрпи както е тръгнала.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Го4о

    9 10 Отговор

    До коментар #4 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    А бе не разбрахте ли, машините не са платени още и Радев и ЦИК ви лъжат, че ще гласувате на машини!?!? На 25.06.21г. е последния срок за покупката, след това "Сиела Норма" си прибира стоката (машините)!
  • 68 А ти си

    16 16 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Слуга на черепа.Политикът споменат от сащ е Мая Ма

    Коментиран от #69

  • 69 Тредстоун

    8 7 Отговор

    До коментар #68 от "А ти си":

    Всички знаем това
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ръб

    13 22 Отговор
    Всички видяхме Какво стана в 45-то Народно събрание по-добре да гласувам за Борисов отколкото за другите некадърници

    Коментиран от #81

  • 72 питащ

    11 3 Отговор
    Каква е причината да премахнете този коментар? Той съдържа гледната ми точка и е лишен от обидни квалификации!
  • 73 Бико

    16 10 Отговор
    Много ми е интересно как руските подлоги се надяват на американците и коментират уж снемане на доверието им към Бойко. Метаморфози бате. А най-големия банков измамник и креатура на ДС(спомнете си как си делнаха с Елена Йончева през офшорка кредит за 2,5 млн.лв.) Цветан Василев бил дал сигнал за червения протестърски спонсор Божков и ръководителя на ДПС обръчите Пеевски.Това демагогията няма граници, особено комунистическата.

    Коментиран от #80

  • 74 Факт

    22 9 Отговор
    Друг народ никога не би държал толкова дълго време такъв примат и бандит на такива властови позиции - главен секретар , кмет на София и 12 години премиер. И не са ни виновни нито ЕС, нито САЩ, нито Русия . Виновни са единствено българите, които гласуват за това човекоподобно ...
  • 75 Юда Искариотски

    15 10 Отговор
    Хайде-е, и дойчовците го предахоха преди да пропеят първи петли. Тиквата изтича в мръсния канал.

    Коментиран от #76

  • 76 11 юли

    14 14 Отговор

    До коментар #75 от "Юда Искариотски":

    Радев изтича .А тогава факти ще бъдат закрити от Гешев за подривна дейност и насаждане на омраза,както и подклаждане към преврат ,насилие и гражданска война.
  • 77 Караколю

    17 6 Отговор
    Въпрос на време е да се разпадне! Това е "партия", целта на членовете на която е да се обогатяват за сметка на властта, а не че са обединени от някаква идеология или патриотична цел. А когато бъдат изритани от властта, когато изворчетата на финикийски знаци пресъхнат, пресъхва и "партията" и, о чудо, разпада се скоропостижно!

    Коментиран от #78

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 карамфила

    17 11 Отговор

    До коментар #73 от "Бико":

    Не си спомняме Елена Йончева да е крала и още повече да е крала от дебелия боико и слабичкият делян,все висши членове на герп.
  • 81 карамфила

    5 5 Отговор

    До коментар #71 от "Ръб":

    Некадърник гласува за некадърник.
  • 82 ЦЕПЕНЯЦИ

    9 12 Отговор
    ГЕРБ ЩЕ СЕ РАЗЦЕПИ НА ЛЕВИ И ДЕСНИ КОМУНИСТИ , НО ПАК СИ ОСТАВАТ КРАДЦИ И ТЪПАЦИ , А ТАМ РАЗЦЕПРЕНИЕ НЯМА , ДА ИМА ! ТАКА ЧЕ ГЕРБ , НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЦЕПИ !
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ГОРЧИВООО

    8 11 Отговор
    ГЕРБ НЯМА ДА СЕ РАЗЦЕПИ , А ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ И ВЛЕЕ В ДРУГИТЕ ВСИЧКИ КРАДЦИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ , КАТО НЯКОЙ ДОРИ ЩЕ ОТИДАТ ПРИ СЛАВИ ЗА МИРИЗМА -- КАТО ДЕСА НАПРИМЕР А МОЖЕ И ЖЕНА ДА МУ СТАНЕ , АКО ВУ СТАНЕ , НО НА НЕГО ЩЕ МУ СТАНЕ !
  • 85 ШАЛТЕТО

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    Този голям зъг е на всяка манджа мерудия.Забавлява се човекът.
  • 86 ШАЛТЕТО

    2 5 Отговор

    До коментар #41 от "НАЙ РЕАЛНИЯТ ВАРИАНТ":

    Това е същият зъг!
  • 87 ШАЛТЕТО

    2 4 Отговор

    До коментар #51 от "Ще мислим и ние комунистите":

    Един и същи ЗЪГ пише глупости!
  • 88 ШАЛТЕТО

    1 4 Отговор

    До коментар #61 от "Без да чета":

    същиа ЗЪГ!
  • 89 даскал Генчо

    14 10 Отговор
    НЯМА БОРИСОВ, НЯМА, ГЕРБ.
    ТОВА ТРЯБВА ДА СТАНЕ.
  • 90 СКЪПИ ПРО

    11 11 Отговор
    ВЪПРОСА Е НЕ КОГА ЩЕ СЕ РАЗЦЕПИ А КОГА ЩЕ ВИ ГО НАЦЕПИ / ОЩЕ МАЛКО ТЪРПЕНИЕ/
  • 91 35 ЩЕЕ макс за ГЕРБ!! Ще се конкорират

    3 7 Отговор
    За тази бройка с Мая е Дончева, за Почетното 4място!!!Товае,Запомнете го!!
  • 92 От Немско

    10 12 Отговор
    Чувствам се супер в немско и пак ще гласувам за Божков " Българско лято" . Мразя ви
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 наблюдател

    11 9 Отговор
    Без ГЕРБ.
  • 95 Docenta

    10 12 Отговор
    И за децата е ясно,че политическия лидер за койро става дума в доклада на Сащ се казва Мая Манолова

    Коментиран от #97

  • 96 потребител

    11 8 Отговор
    И четвърти вариант. ГЕРБ сключва споразумение с НДСВ да им отстъпят парцелче до тях в гробището на политическите партии.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 БАЧУ

    8 6 Отговор
    Къде е СДС,къде е НДСВ,след година-две там ще бъде и ОПГ-ГЕРБ.
  • 100 Какво ще се Цепи ГЕРБ?? Отива си Борисов

    4 6 Отговор
    И Локувената фабрика се затваря, Младежи ГЕРБ, пият по Една студена вода и до там!! Кой го хванат, чее крал ще отговаря, кой не го хванат ще забигне на някъде по далече!! Това ЩЕЕ Края!!!

    Коментиран от #110

  • 101 Демокрация

    8 2 Отговор
    Дойче Веле от Сухин Дол коментира и му се иска да се разцепи ГЕРБ ,но няма ,и пари има и желание има ,и достойство има ,НЯМА БОЛШЕВИЗЪМ ,няма и да има ,и желанията ви на вас тролчета - мастии няма да се сбъднат ,ще умрете от яд и злоба по-цял ден на компотите !Усмивки педали и платени мастии.
  • 102 Наблюдател

    5 6 Отговор
    Далеч по-важния въпрос е кога и дали ще бъдат тикнати в затвора върхушката на ГЕРБ и най-вече главатара им!!

    Коментиран от #108

  • 103 избирател

    8 3 Отговор
    Гладна кокошка - просо сънува.
    Действащия политик е Румен Радев. Просто не е подходящо САЩ да се месят пряко в изборите.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 наблюдател

    8 2 Отговор
    Според мен въпроса не е кога ще се разцепи, а кога ще ви го нацепи.
  • 106 SAAB

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    скоро.......си на стобора......спаружена тиква наплюта от мухите !
  • 107 На дойчето велето

    3 3 Отговор
    Смилов е от мнозината,които добре осребряват плюенето по ГЕРБ.Не остана медия,в която да не е изходил нещо против,но никога няма да прочетете нещо против БСП,никога!
  • 108 Все пак си неграмотен

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Наблюдател":

    И ти ще заживееш много по-добре,нали?Хвани се на работа някъде!
  • 109 Луди всякакви

    7 1 Отговор

    До коментар #54 от "Хахаха":

    И аз това си мисля- Бойко не одраска за десетилетие никого от червените ( в което го обвинявам), значи онези, които го плюят, са някакви нереализирани комплексари, които нещо са очаквали! Имам малък бизнес и дори не съм получил ония минимални към 3000 лв, които много фирми получиха, и въпреки това не виждам с какво да са ми виновни ГЕРБ или Борисов? Повечето, които се тръшкат тук са айляк военни пенсионери-носталгици или откровени хибридчици тролове
  • 110 И аз да кажа

    5 0 Отговор

    До коментар #100 от "Какво ще се Цепи ГЕРБ?? Отива си Борисов":

    Защо да трябва да емигрират хора , които не са крали? Лагери ли ще отваряте за несъгласните? Що не идете в Северна Корея?
  • 111 Матей

    1 1 Отговор
    герб ще се направят на ударени с мръсен парцал,ще игнорират посочването им за бандитска организация.Все пак боко не е в списъка,само са го загатнали,това лесно се прикрива в общата шумотевица.Ще се придържат във формата на монолит,партията-държава и вся и всьо.Малко ги поразбута служебното правителство с тия уволнения и все пак герб имат дълбоки резерви,полу-военна организация и ще опитат със сетни сили да изплуват.
  • 112 МДААА

    3 3 Отговор
    БОЙКОООО , ТИ ВЕЧЕ СИ СРЪГЛИ ДВЕ НУЛИ !
  • 113 МДААА

    3 2 Отговор
    БОЙКОООО , ТИ ВИНАГИ СИ БИЛ ОСТАП БЕНДЕР БЕНДЕР БЕЙ ОТ БАНКЯ !
  • 114 МДАААА

    3 1 Отговор
    БОЙКОООО , ТИ СИ БАРБА ГАНЬОС В ГРЪЧКО !
  • 115 СВЕЩИ ПАЛИ

    2 0 Отговор
    Глaвният прoкурoр Ивaн Гeшeв e нa пoceщeниe във Вeликo Търнoвo и Гoрнa Oряхoвицa, зa дa ce cрeщнe c мecтнитe прoкурoри. Oт прecцeнтърa нa прoкурaтурaтa рaзпocтрaнихa cнимки oт рaзгoвoрa му c мaгиcтрaтитe и eднa oт пoceщeниeтo му в мaнacтирa "Cвeтa Бoгoрoдицa". Глaвният прoкурoр e зaпaлил cвeщ зa здрaвe.
  • 116 даскал Генчо

    3 1 Отговор
    СКОРО, СЛЕД КАТО ЗАГУБЯТ ИЗБОРИТЕ И ЗАПОЧНАТ ДА ГИ ПРЕСЛЕДВАТ ПРОКУРОРИТЕ . ТЕЗИ МИШОЦИ ЩЕ СЕ ИЗПОКРИЯТ , НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ ОКОЛО ББ СА ОСТАНАЛИ САМО НЯКАКВИ МЛАДОЦИ.
  • 117 ВЕНКО

    0 0 Отговор
    закривайййй кочината
  • 118 Мечти

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    На противниците на герб Наи голямата партия с наи много привърженици плачьте за нея а тези с 5-10% какво ще кажете Всички срещни герб 60 депутата