Last news in Fakti

14 Юни, 2021 12:17 6 193 83

Патологичната мания за българизация на македонците

  • нова македония-
  • северна македония-
  • българия-
  • интеграция

Въпреки външния натиск, изглежда България остава твърда в позицията си относно ветото за европейската интеграция на Македония

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България получи ново отлагане и още един шанс от Комитета на министрите на Съвета на Европа да изпълни решенията на Европейския съд по правата на човека, т.е. да даде възможност за регистрация в своята държава на асоциации с македонски етнически произход. До 1 декември 2021 г. България трябва да покаже конкретен напредък в решаването на тези въпроси. Предприемането на действия за изпълнение на решенията на ЕСПЧ би означавало да се приеме реалността на съществуването на македонско малцинство в България, нещо, което е един вид ерес и табу за българската политика. От гледна точка на поговорката „справедливостта е бавна, но постижима“, строгото предупреждение (преди евентуално изключване от Съвета на Европа) от Комитета на министрите на България за очевидното пренебрегване при изпълнението на препоръките от временната резолюция на този европейски орган от октомври 2020 г., юридически изглежда, че това е насърчение за македонските сдружения в тази страна в борбата им за правата на човека.

Но когато вземете предвид целия контекст на тази международна правна борба на македонците от България пред европейските институции и ще се сблъскате с факта, че в продължение на почти 15 години българската държава намира различни оправдания и дори изразява открито неподчинение да изпълнява решенията на ЕСПЧ. Новият срок на Комитета на министрите може да наподобява ново несигурно продължение на Голготата на македонските асоциации.

Нещо повече, политическата борба на България на европейско ниво за пълното побългаряване на цялото македонско съществуване се разширява, използвайки точно механизмите за консенсусно вземане на решения в ЕС, като непробиваем щит за нейните националистически амбиции. Въпреки всички твърдения за натиск от международни фактори, въплътени в посланията на висши европейски държавници, дипломати и политици, а също така и в някои нови мерки на световната сила САЩ, България изглежда остава твърда в позицията си относно ветото за европейската интеграция на Македония .

С наближаването на времето за срещата на върха на ЕС по време на португалското председателство неизбежно се налага впечатлението, че никой не може да ограничава ветото на България.

В европейския клуб България открито се държи като измамник на хазартна маса. Това, което се разбира в ЕС като демокрация, зачитане на правата на човека, зачитане и утвърждаване на правата на малцинствата, върховенство на закона ... за България е възможност за изнудване в изграждането на двустранни съседски отношения и възможност за реализиране на вековната стара мечта за велика държава и патологичната мания за българизация на македонците. С поведението си България все повече подчертава имиджа на постоянен тест за европейските принципи и авторитета на европейските правосъдни институции.

Този път, преди разискването на Комитета на министрите, българските власти се оправдаха пред Страсбург, че са имали затруднения да завършат своевременно работата по методологичните насоки поради обективни причини и непреодолима сила, свързани с глобалната пандемия на COVID -19 и ежедневно променяща се работна среда с все по-строги мерки и ограничения. Но освен това българското правителство представи подробен план за действие за изпълнение на съдебните решения и няколко държави сега чакат неговото изпълнение, т.е. изпълнението на решенията на ЕСПЧ, което означава разрешение за регистрация на тези сдружения. Дългогодишната толерантност на европейските институции по отношение на българските измислици и в определен период наглия отказ за изпълнение на решенията на Европейския съд по правата на човека (от типа - ще плащаме глоби, но не признаваме македонските малцинство), все повече заплашва да обезцени авторитета на европейското правосъдие.

Толерантността към България също оставя място за останалите членове на Съвета на Европа да пренебрегват и игнорират решенията на Европейския съд по правата на човека. Правосъдието и правата на човека, както и правата на малцинствата са залегнали в същността на съвременните европейски принципи и европейските институции трябва да бъдат по-решителни в тяхното прилагане, особено спрямо онези, които злоупотребяват с джентълменска толерантност.

Коментар на Ясминка Павловска, "Нова Македония"


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова император

    74 11 Отговор
    До 1-ви декември Македония може да е част от Сърбия.

    Коментиран от #24

  • 2 Чичо

    124 6 Отговор
    Факти, защо им давате поле за изява на тези??? Все едно си знаят, та даже сега и България вече е виновна за всичко. Няма македонско марцинство тук....това е!

    Коментиран от #25, #46, #59, #76

  • 3 100

    102 2 Отговор
    А в С. Македония може ли да има български асоциации и партии, както има албански партии примерно?

    Коментиран от #13

  • 4 Браво

    94 3 Отговор
    Българите подариха на братята си българи танкове, тогава бяха много щастливи българи, че са получили танкове от братята си. Сега казват, не сме българи и, че можем да ви сгазим с тези танкове.... Ама и да ни сгазите пак ще сте българи
  • 5 МАКЕДОНИЯ Е НАША

    70 3 Отговор
    Това е наша страна земя и прочие,македонски език няма,страна няма и всичко е взаимствано онлт нас.Не мога да разбера какво квичат и не се признават за българи. То не бяха турците(сkопените),сега макетата….бибитко в какво ни е забъркал не знам но става страшно
  • 6 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    94 4 Отговор
    Никой не иска да ви "българизира" бе филанкишии!
    Искаме да не ни крадете писмеността и историята!
    Луно, лунооо.... земьо македонска!
  • 7 Христо

    57 6 Отговор
    Дано по-скоро дойде деня в който ще напуснем тоя джендърски съюз!
  • 8 Източна Албания

    75 1 Отговор
    Вчера и Австрия наложи вето за влизане на Македония в осминафиналите на европейското.
  • 9 Мимч

    92 2 Отговор
    Ясминке,в България няма македонци ,обаче има българи в Македония,които вие преследвате и не признавате.Така че първо си ооравете вашия двор и тогава давайте акъл на България и Европа. Иначе няма да мръднете...
  • 10 кочо

    60 1 Отговор
    заради македония загубихме източна тракия през 1913г.турция отново наруши договора за граница по линията мидия-енос.
  • 11 Как

    75 2 Отговор
    Как да приемем Македония, като в учебниците им пише лъжи и фалшификация. Историята се води от факти, а в Македония от антибългарска политика. В Македония се пише само с омраза за България. Как да имаме член на ЕС в който се насажда омраза срещу друг член на съюза. Те не правят никакви отстъпки, а ни им признахме всичко за общо. Азбуката е по поръчка на българския владетел, Гоце сам се пише, че е българин с майка и баща българи, а не ескимоси. За народните ни песни има стари сборници, че са български песни.
  • 12 маке

    10 38 Отговор
    А бре колко време ке се колиме относно сите глупости. Не мой ли да шетаме по Европата , да си помагаме и другаруваме

    Коментиран от #15

  • 13 Бандера

    24 3 Отговор

    До коментар #3 от "100":

    Може и има регистрирани сдружения на българи. Партия и вестници няма, защото България не е пожелала! Иначе, ОМО Илинден е удбашка схема и през 90-те години, учредителите и се водеха на работа, като гробари към сръбското посолство в София.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 100

    48 1 Отговор

    До коментар #12 от "маке":

    Нема проблеми и ние сакаме да другаруваме, ама сопрете малко да пишете и сборувате срещу нас. Пишете, че сме фашисти, окупатори, татари... Манете ги тея работи и да другаруваме.

    Коментиран от #20

  • 16 Гост

    7 49 Отговор
    Защо всичкп свързано с историята на Македония е"ЛЪЖА" за българите, а всичко свързано с турското"робство" е истина, избирателно се процедира с историята??? Всъщност българската история е една ИЗМИСЛИЦА, на силните на деня!!!!

    Коментиран от #23, #80

  • 17 Сминдухай

    30 3 Отговор
    Ясминка е другото име на висменка. Всеки касапин знае коя част от 🐷 се нарича така.Толерантно ще им оставим това име за новия речник!
  • 18 Един

    37 2 Отговор

    До коментар #14 от "македоникус":

    Кой како сака тако да се чини. Повекето бугари не са против то да се чинитте македонци, бидете си македонци, ама не пишете срещу Бугария, че сме фашисти, окупатори, татари...
  • 19 pbdan

    39 1 Отговор
    Води Господ Адам и Ева в Райската градина. Под едно дърво обаче лежи някакъв мъж. Адам пита - Господи, какъв е тоя, нали ние сме първите човеци? Господ отговаря - не го знам тоя, тука си беше. Казва, че бил македонец.
  • 20 Пурко

    30 2 Отговор

    До коментар #15 от "100":

    Ти защо се мъчиш да пишеш на някакъв странен език?Този на когото пишеш говори същия език като твоя. А онова,което ти мислиш че е негов език,всъщност е сръбски.

    Коментиран от #40

  • 21 Паталогия

    36 1 Отговор
    сте вие ренегатите в македония!!!! А вие българско малцинство признавате ли!!!??? Българите у вас биват преследвани, бити и т.н. !!! Я да им публикуват имената и адресите на тия дето се пишат македонци, както у македониа направиха с българите, колко ли ще останат, а ако ги и понабият, уволнят от работа както става у република СЕВЕРНА македония с хората с българско самосъзнание, съвсем ще изчезнат тия блудни български синове!!!! Те сега и гърците видяха колко струват вашите обещания - на европейското се писахте пак македонци, макар че такова чудо няма, поне това признахте като подписахте преспанското споразумение!!! А иначе първо си оправете "кочинката" и след това пишете антибългарски пасквили!!!! Не става с " нямам факти, но вярвам че ..." Няма как да обясните защо Василий втори се нарича "българоубиец", че Климент Охридски е изпратен в Охрид от български цар, че такова чудо македонци няма в историческите хроники до 1945г., че преди това сте биле южни славяни, южни сърби, че всичките " ваши!!??" национални герои до 1950г. са писали на български език!!!! Та дори Гоце Делчев е бил учител по БЪЛГАРСКИ!!!!, това обяснете, а иначе България ще направи каквото трябва, не плачи на чужд гроб, виж дъба в собствените си очи, а не гледай сламката в чуждите НИЕ признаваме днешна СЕВЕРНА, повтарям СЕВЕРНА македония и съществуването на създадената с подкрепата на социалистическия интернационал и велико сръбския шовинизъм НОВА македонска нация!!! Принаваме я, нямаме прет
  • 22 ученик

    22 3 Отговор
    типично по македонски, такъв им е опакия характер, още не са се присъединили към съюза, а вече го критикуват и плюят, по големи крадци и мошенници от вас трудно могат да се намерят, откраднахте езика от нас, а историята си от гърците и от елините чак, ако имаше още нещо друго нематериално, тоест, което не е вързано с верига и катинар, и него щяхте да откраднете, сега се возите на албанския влак, и ни правите пакости постоянно, на нас, роднините ви, но ще дойде време да си платите за малоумието
  • 23 Само питам

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    А ти ,джендерастино,към слабите на деня ли си се лепнал?
  • 24 Славян

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "Вова император":

    нема лошо, славяни сме - защо да се делим? ДА ЖИВЕ ПАН-СЛАВЯНСКА РУСИЯ
  • 25 Jacques Yves Moineau

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чичо":

    За съжаление, поради импотентната българска външна политика по отношение на РСМ ( а и не само), такъв тип статии ще стават все повече и повече....
  • 26 трябва

    23 2 Отговор
    да прекъснем вcякaкви oтнoшeния c Мaкeдoния дoкaтo cъдът в Хaгa нe рaзглeдa въпрoca зa гeнoцидa нaд бългaритe в Мaкeдoния. Докато този въпрос не се реши и се даде правото на българите в македония на самоопределение, никакви преговори за нищо друго не трябва да се водят нито с македония нито c EC.
  • 27 Гост

    21 2 Отговор
    Аз не виждам смисъл да се българизира нещо, което е българско! Патологично е македонизирането, съществуващо от по-малко от век. Такава държава няма! Както мама У-стайна, Ко-цово, Северно-кипърска република и т.н. Но! Сценарият разделяй и владей е доминиращ за католическото мислене по отношение на други държави, не и към своите.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 македонците

    18 2 Отговор
    са бивши българи и като такива са най-големите врагове на днешните българи.
  • 30 ученик

    9 5 Отговор
    не са само българските учебници, за турските зверства има източници и доказателства от целите Балкани, нашия случай не е бил нищо специфично, има и по големи трагедии от нашата, Нишкото въстание, убийството на патриарха в гръцката война за освобождение, сръбските въстания, потурчването в Босна, примерите са безкрайни, така че, който не му харесват българските учебници по история, да си води децата и да си ги гледа в друга държава, да кажеш че кирилицата идва от македонските земи, е също малоумие, такава държава Македония, в тези земи, където е писана кирилицата, никога не е имало, и няма и да има, това е било Византия, само че Путин е много ниско ниво, за да го сравняваме с византийските императори, дето Русия уж била Третия Рим, най мизерния император на Византия, е в класи по добър държавник и управленец от него

    Коментиран от #50, #63

  • 31 знаещ

    20 0 Отговор
    ЕДНО МНОГО ВАЖНО ПОЯСНЕНИЕ ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ

    Европейският съвет, Съветът на Европейския съюз и Съветът на Европа са различни организации, като последната не е институция на ЕС.

    т.е. Съветът на Европа е една организация в която членуват и Русия и Украйна и Беларус и Азербейджан и т.н. и т.н.
  • 32 Ръгай чушки в боба

    13 2 Отговор
    ЕСПЧ за мулти-култи България. След македонското, да очакваме тракийско, доброджанско, шопско и т.н.малцинства. Подготовка за преброяването и самоопределянето.
  • 33 провинциалист

    13 1 Отговор
    Зачитам правото на авторката да се самоопредели като произволна част от фауната.
  • 34 Георги Илиев Митев

    0 0 Отговор
    Висшист започнал да говори, за да уговори някаква игра значи е в беда. Учен да те защити от " селските черти " и " градските мечти " значи, че греши,, защото най-голямата беда е планетната мечта. Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани. София (2014).
  • 35 Перо

    16 2 Отговор
    БГ можеше да заведе дело за асимилация и геноцид над българското население! Съдът да обясни как за една нощ хората си легнаха българи и се събудиха македонци и колко българи бяха затворени,избити,дискриминирани и преследвани и как на 02.08.1945 г. се създаде “македонския” език.
  • 36 Бамбука

    14 4 Отговор
    Много по правилно би било "македонците" да признаят българските си корени, но сърбоманията при тях е страшно заседнала в съзнанието им.
  • 37 Перо

    18 3 Отговор
    Докато българската държава и жабата се занимаваха с признаването на измислената държава подчовеците водиха дело за признаване на малцинство от неетническа нация в БГ. Отказ до дупка на измислената държава и нация за ЕС!!!
  • 38 94614

    22 2 Отговор
    За какво македонско малцинство става дума в България ? Вие сериозно ли ги пишете тези неща ?
  • 39 СеверенБългарин

    20 3 Отговор
    Вижте ся, македонците са българи, украинците са руснаци, а половете са 2 и земята НЕ Е плоска.

    Коментиран от #42

  • 40 100

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Пурко":

    Пиша на диалект на българския език, не на някакъв друг език.
  • 41 Алфа Вълкът

    8 3 Отговор
    Тая си е чиста сръбкиня! Да се разбива тая кочина Македония или да си стои изолирана. 80% е на България, 10% на Албания и по 5% на Гърция и Сърбия.
  • 42 Алфа Вълкът

    3 10 Отговор

    До коментар #39 от "СеверенБългарин":

    Съгласен съм, само дето руснаците са украинци!

    Коментиран от #44

  • 43 Да забраним

    2 2 Отговор
    ДПС и ВМРО като етнически партии.
  • 44 Глей сега

    16 1 Отговор

    До коментар #42 от "Алфа Вълкът":

    Украинците са руснаци, които живеят у края на Русия, затова и се наричат украинци. Не се опитвай да издигнеш топоним до възвишения статуа на етноним. Същото е и у нас. Македония е топоним, а живеещите в нея са от различни етноси - гърци, албанци, малко заблудени сърби, но преди всичко българи. Докато България е етноним, тъй като названието произхожда от името на определен горд етнос.

    Коментиран от #52

  • 45 Ван дер Любе

    12 1 Отговор
    Няма такава мания. Ние (или поне аз) не искам никой да се променя, но не искам и никой да си присвоява моите неща. В същност в Македония имат патологичната мания да си приписват чужда история, символи и хора. Единствено българите, живеели в днешна Северна Македония са били притискани да стават македонци. Не виждаме това да става със сърби, албанци, турци и други. И то е ясно защо - очевидни са българските корени на тези хора, огромната близост на официалните езици, както и на диалектите. Така че обърнете се към себе си и се вижте. България и българите винаги са ви поддържали.
  • 46 ще има и още

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чичо":

    Вероятно е по силата на някакво междумедийно споразумение. Госпожата почти всеки ден пише към "Нова македония". В една държава с тежка безработица и зависимости, тя е от кастата на щедро платените колумнисти - всевъзможни професори, академици, публицисти, преподаватели, интелектуалци, журналисти и т.н. "Творческите" им кариери са изградени изцяло на основата на свирепа българофобия. Мазните македонски политици вдигат рамене и се оправдават , че са безсилни да влияят на "независимите медиии" но е повече от ясно, че това е последователно следвана държавна политика на насаждане на омраза, където ролите са строго разпределени и всеки си ги изпълнява.
  • 47 така се прави

    12 1 Отговор
    признaвaмe, чe живущитe в Трaкия ca трaкийци, в Дoбруджa ca дoбруджaнци, в Мизия мизийци, в Рoдoпитe рoдoпчaни-гърцигe вeднaгa щe рeвнaт, турцeя щe зaпoдcкaчa зa бeлoмoрcкитe зeми, румънцитe зa ceвeрнитe дoбрoджaнци e квa cтaнa тя - пaк бaлкaнcкa вoйнa, зa cърбитe дa нe гoвoрим и тaм пржблeми oт кoгo oг cъщитe тeзe aнрoпeйци дa ги увa......
  • 48 ММ586

    3 1 Отговор
    Да бе! Да!
    Гладна кокошка, просо сънува.
  • 49 ИНЖ

    3 1 Отговор
    Абе регистрирайте ги тия "фантоми"! Като ФК ЦСКА 1948 - Цеката и 20 човека платена "агитка"!? И к'во!? :-)
  • 50 Само едно

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "ученик":

    УТОЧТЕНИЕ.... кирилицата е създадена в ПРЕСЛАВ!!!! Това говорят, откритите каменни надписи от онова време!!!! Всичките са от Преслав и Северна българия!!!! Няма един открит каменен надпис на кирилица в северна македония!!!!
  • 51 Мунчо

    11 0 Отговор
    Това русо laino да си завре северозападните македонски претенци в място по избор!
  • 52 Глей сега момче

    3 5 Отговор

    До коментар #44 от "Глей сега":

    ГАТАНКА!!! Где възниква туй дет сега му викат Русия!!??? ( Киевска рус!!!)Кой е първия патриарх, а кой и що е Григории Цамблак и ....!!! Та тия топо, етно и т.н. ги остави! Нека руснаците и украинците си решават споровете!!!

    Коментиран от #55, #57

  • 53 ГоцеДелчевъ

    12 0 Отговор
    Въпросът към момента стои така - или сте българи, или ще станете шиптъри. Избирате вие.
  • 54 Македония

    10 0 Отговор
    Ключа за решението на проблема е в македонците-сърбомани , трябва да спре с българофобията в Македония и да се изчисти отвсякъде българофобията,включително и от учебниците,книгите, ,да се спазват човешките права на българите , да спре терора върху българското население - психически,физически и уволненията от работа, да престанат и с кражбата на българска история , да създадем съвместни проекти и бизнес!
    Всички български политици и народа са на една позиция за Македония и никой български политик няма да си сложи главата в торбата и да промени тази позиция, защото ще бъде изхвърлен от управлението на страната ни и няма да гласуват за неговата партия!
  • 55 Дядя

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Глей сега момче":

    Първия руски патриарх е Йов. Григорий Цамблак е митрополит на Киевска Рус.

    Коментиран от #58

  • 56 ghost

    1 0 Отговор
    ДОЛНО НЕБЛАГОДАРНО ПЛЕМЕ!
  • 57 ирте54

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Глей сега момче":

    Той и руския патриарх Киприян е българин по произход и е възпитаник на Търновската книжовна школа!

    Коментиран от #62

  • 58 българи в Русия

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "Дядя":

    Григорий Цамблак е българин по рождение, както и предшествениците му в Киев – Йоан I (1004 – 1038 г.) и Киприан Цамблак (1376-1406 г.), на когото е много вероятно да е племенник. Григорий Цамблак нарича Киприан „брат на нашия отец“ в похвалното си надгробно слово за митрополит Киприан, написано в Киев в 1409 г., под което най-често се разбира, че Киприан е бил негов чичо, а не негов духовен отец. Но текстът може да има предвид духовните връзки между Киприан и патриарх Евтимий Търновски, общия „отец“ на всички български монаси.
    Григорий Цамблак е роден в Търново ок. 1365 г. в знатното болярско семейство Цамблак. Ученик е на патриарх Евтимий Търновски, при когото служи като примокирий. В похвалното слово за Евтимий, Григорий пише:

    „ „Защото кой народ, сроден с българския по реч, не прие неговите писания, неговите учения, труда и потта на този, който вместо с нозе да разнася евангелската проповед, си служеше с ръка, и вместо с апостолски мрежи – с перо, и така извличаше от дълбочината на невежеството спасяемите … и на тях стана учител по благочестие.“
  • 59 Чичо Тони

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чичо":

    "Нова Македония" не е ли С.Македонска медия?
  • 60 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    УМАЗАНО -НАМАЗАНА - ПОРАДИ ГРОЗОТА И ТЪПОТА !!!! НИДЕРЛАНДИЯ ЕДИНСТВЕНО СПЪВАШЕ БЪЛГАРИЯ КЪМ ШЕНГЕН , А БЪЛГАРИЯ СПИРА СЪРБОМАНСКА" ВЕЛИКА" МАКЕДОНИЯ КЪМ ЕС ...Е ...И ... - АМИ АКО МАКЕТАТА СЕ ДЪРЖАХА ПО ЕВРОПЕЙСКИ !?!?!?!?
  • 61 БЮРМ/FYROM

    6 0 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.

    Коментиран от #66

  • 62 АНОНИМЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "ирте54":

    Всъщност първоначално титлата на Киприан е митрополит на Киевската Рус и Литва! По-после и патриарх Киевски, литовски и Московски! Но е интересно да се отговори на въпроса : Защо Иван Грозни/Страшни/ се е нарекъл цар на руси и българи след превземането на град Казан?! Защо не се е нарекъл цар на руси и татари след като днес град Казан е столица на Татарстан?! Без да хвърлям боб ще пиша - защото хората там не са били татари!

    Коментиран от #65

  • 63 5486559

    8 0 Отговор

    До коментар #30 от "ученик":

    Нишкото възстание е БЪЛГАРСКО , Ниш винаги е бил с българско население и Нишкото възстание на българите срещу турското робство е едно от най-страшните и масови убийства на българи, има описания на очевидци ,цели километри от двете страни на пътя на Ниш е имало набучени глави на колове на български възстаници, самия Ниш е бил опустошен и семействата на възстаниците също са избивани и изтезавани,там сърби никога не е имало , просто както винаги някои западноевропейци дават българските земи,села,градове на Сърбия! България и българския народ са изстрадали жестоко свободата си и изтърпяли жестокостите на чуждите сатрапи над българското анселение останало извън пределите на България!
  • 64 Ясминке

    5 0 Отговор
    Няма как в България да има регистрация на
    асоциации с македонски етнически произход по простата причина,че няма такава нация и България НИКОГА не е признавала и НИКОГА НЯМА ДА ПРИЗНАЕ такова изопачаване на исторически факти.....Иначе пискайте колкото си щете,ще чакате колкото е нужно!
  • 65 Иван Грозни

    4 0 Отговор

    До коментар #62 от "АНОНИМЕН":

    Иван Грозни е имал и българска царска кръв, той е бил наполовина руснак и още две половини от друга кръвна линия, едната е - българска! Той има и български произход,не само руски. Днес гледам,че в Уикипедията много лъжи пишат, рода на Иван Грозни също не се споменава,а той е наследник на царски династии от Балканите и Русия.

    Коментиран от #67

  • 66 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "БЮРМ/FYROM":

    Всъщност като усетили, че Османската империя заслабва са започнали да ни делкат на територии и население, сфери на влияние и прочее! Има две ключови тайни споразумения, които пряко и силно ни влияят и сега по темата : 1. Райхщад/днес Закупи в Чехия/; 2. "Сайкс-Пико". Има и други такива и са отдавна разсекретени : търсете и ще разберете как са ни делкали Великите сили още отпреди 1800година!
  • 67 АНОНИМЕН

    1 3 Отговор

    До коментар #65 от "Иван Грозни":

    Това на което натъртвам е, че към 1540-50 година в Казан отдавна не е имало ТАТАРИ! Били са мюсюлмани като вероизповедание, а държавата им е била България! Та така! И безспорно езика на, който говорят няма нищо общо с нашия днешен български! Може ако намериш на прочетеш писанията на Риза Бариев - много отрезвяващи са!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ясминке

    5 0 Отговор
    Не разбрахте ли, че не искаме да ви побългаряваме. Просто не ви искаме и няма какво да искате от нас и нашата територия и държава. Гледайте си вашия двор и се оправяйте както искате.
  • 70 Вълко Червенков

    3 0 Отговор
    Ясминке,тъпа грозна уруспийо,що не си завреш "македонизма" у гъ...
  • 71 Всичко тръгна

    2 0 Отговор
    От онзи- Зеляро! Той се изтъпанчи пръв,от цяла Европа,да ги признава като държава.Ако не беше се случило,и до сега да ни се хвърлят в краката.Но нали сме по големи светци от Папата.
  • 72 Метиляви

    6 0 Отговор
    Ясминке,не ни крадете историята до 1944г. Нищо друго не искаме от вас. И без това вече над половината не сте с български ген - албанци,турци,цигани,власи,бошняци и сърби вече са ви над 1 милион. Ми вие имате над 300 000 хибрида между власи,българи,цигани,албанци и сърби. Въобще ни ни трябват такива метиляви овце като вас.
  • 73 ВЪН ОТ ЕС

    2 0 Отговор
    ТО ТЪЙ АКО БЕШЕ С ТИЯ КАУНИ ОТ ЕС ,ТО В ЛИТВА,ЛАТВИЯ И ЕСТОНИЯ ЩЕШЕ ДА ИМА РУСКИ ПАРТИИ БОЛ. АМА НЯМА. АЙДЕ ГЕЙРОПАТА И ТЕХНИЯ СЪВЕТ ДА ЗАПОВЯДА НА ЛИТВА,ЛАТВИЯ И ЕСТОНИЯ ДА ИМАТ ПРОРУСКИ ПАРТИИ!!!!!
  • 74 Борис_София

    3 0 Отговор
    Факти, северномарсианец от запад на гр. Петрич ли е собственикът на Вашата медия? Дотук 90% от статиите ви са антибългарски и в плюс на тия от Северна чукария. То бива, бива слободия, ама вие прекалявате. Догодина 212 място за България, че и сега и това ви е много.
  • 75 Гюнтер

    7 0 Отговор
    Какъв е тоя македонски травестит на снимката?
  • 76 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чичо":

    Нa сръбското пуделче Ясминка, мнoгo би му се зaрaдвaл Caмуил Бoриcoвич Бeрнштeйн aкo бeшe жив... Жaл ми cтaвa зa тeзи "ceвeрняци". Бoжe, кaквa гaврa ca cи нaпрaвили c тях...
  • 77 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Реципрочно погледнато зaщo EC нe пocтaви ocтрo въпрocът нa Вeликoбритaния дa признae Ирa? В тозип контекст дa ce иcкa и oт Иcпaния дa признae- Eтa. Дa, aмa нe нaли, седнали дa дрънкaт глупocти зa някaквa cи Илиндeн.
  • 78 Полковник РУМНО

    4 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 79 Джипката

    2 0 Отговор
    Вън област Македония
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    100 години патологична мания/денят в който е убит внукът на македонския герой Дамян Груев им е национален празник/ за македонизация на българите на запад от Осоговската планина! И сега какво?!
  • 82 Конник

    2 0 Отговор
    А “Тракийското малцинство”, “ Шопското малцинство”, “Добружанското малциство”?

    “Аз съм българин от македонски произход” Георги Димитров

    Защо се срамиш да се наречеш българин. Той май и Пайсии е от македонски произход. И Наум Преславски стана Охридски. Ако се преместя да живея в Скопие ща стана К. Скопски!
  • 83 питам

    2 0 Отговор
    каракачанов що се е маскирал като жена