Last news in Fakti

19 Юни, 2021 16:00 13 194 196

Новата пропаганда на ГЕРБ

  • бойко борисов-
  • герб-
  • пропаганда-
  • избори-
  • служебно правителство

Контраатаките на доскоро управлявалата партия достигат нови нива на нелепост

Новата пропаганда на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Трябва да бъдем снизходителни, защото ГЕРБ преживяват преход като този от 1989-а и не им е лесно. От комфортната ситуация на пълен контрол над всички големи медии те изведнъж се озоваха на внезапно либерализиралия се пазар за вниманието на зрителя и в първия момент просто не знаеха как да реагират.

Вижте само какъв конфуз произведоха, когато (по стария метод) трите големи телевизии сякаш по команда прекъснаха предаванията си, за да ги отразят. И какво точно ни съобщи герберската пресконференция? Виж, когато владееш медиите е друго - и най-голямата глупост, изречена от Живков, Лукашенко или Ким, се превръща в тържествено събитие. В новата среда обаче акцията произведе само подигравки и раздразнение.

Новата пропаганда на ГЕРБ

И така в спешен порядък в ГЕРБ се преориентираха. Като първа задача те си поставиха ликвидирането на единството на понятия, оценки и дори цифри. На всяко обвинение от страна на служебното правителство, те казват обратното. По всяка тема единият събеседник идва с едни листове, другият с други и зрителят, който наблюдава този пинг-понг на алтернативни факти, няма друг ход, освен да си каже "абе всички са маскари". Което е и задачата на новата пропаганда.

Най-нелеп беше случаят с язовирите, в които потънали едни пари - контранападението на ГЕРБ гласеше, че служебното правителство било източило тези язовири, за да може да се снима на техен фон министър Петков. Пропагандистите добре знаят, че нашите журналистите ще дават думата и на едните, и на другите, и пак на едните, и пак на другите, наместо бързо да проучат въпроса и да ни информират кое е истината (примерно като кликнат върху снимките от сателита). Безкритичното представяне на "всички гледни точки" се е превърнало в една морална норма и ако дадена медия реши да се ангажира с това да обясни кой лъже, нео-пропагандата ще има прекрасен повод да вдигне врява до небето за пристрастност.

Ще кажете, в случая с обрасналите в трева язовири става дума за нещо напълно нелепо, но не бързайте. В новата дигитална джунгла колкото по-идиотско е едно съобщение, толкова повече го препращат. Спомнете си хората, които повтаряха, че норвежците щели да отвличат децата ни и че Ковид-ваксините водят до безплодие. Новата дигитална пропаганда разчита на това, че съобщенията ще се препращат от човек на човек без санкцията на експерти или професионалисти - движи ги тъй да се каже естетиката, способността да поразяват въображението.

Човекът е устроен така, че обича да чува аргументи, които да потвърждават собствените му мнения. Днес затварянето на политиците във Фейсбук-платформи (преди това в джипки, сараи) прави възможно всеки от феновете им да получава онази порция пропаганда, която е подходяща за него. Мразя ги тия, ей така отвътре ми идва - само ми дайте случка, която да оправдае това ми иначе не много социално чувство, да му даде вид на морално възмущение!

Не знам колко професионално изпипана е тази работа у нас, нямам идея колко интернет-робота, колко платени трола участват в тези операции. Но забележете противоположните посоки в съдържанието на посланията. На десните се предлага неотслабващата канонада по уж руския агент Радев; стигна се до абсолютно скандалните изявления от уволнения шеф на разузнаването, който си позволи да говори в медиите (нещо нечувано за тази професия!) и да обвини държавата си, че била управлявана от дългата ръка на Москва. От друга страна обаче - американските санкции по закона "Магнитски" за Пеевски, ха сега де? Ами тук пропагандистите мобилизираха друго, "патриотично" дигитално опълчение - то почна усърдно да ни убеждава, че сме суверенна държава и няма какво да ни се месят някакви американци. За всекиго по нещо!

Общественото съзнание е изтъкано от противоречия, в това няма нищо ново. Задача на интелигенцията е да въвежда логика и ред, но там е работата, че от години така наречените анализатори са разделени по ленински на наши и чужди. Дори ги канят по двойки - единият за едните, другият за другите и в последна сметка наместо да допринасят за разбиране на проблемите, дебатите водят до радикализиране на мненията, които всеки, в своята ехо стая и без това си има. Най-хубаво шоу става, когато двамата почнат да говорят едновременно, а водещият се опитва да ги разтървава - тази техника май измисли г-н Сидеров навремето, но днес тя добре се удава на хората от ГЕРБ. Отричането докрай не цели да ни спечели, цели да поддържа обществото в състояние на гражданска информационна война - и всеки да се подрежда при своите.

Разбира се, пропаганда правят и опонентите им. Най-мощният ѝ вектор днес е служебното правителство, което засенчи партиите и май основно работи за усамотилата се във Фейсбук "Има такъв народ". Но все пак има една разлики. В добрия си вариант критиките на служебните министри към предходната власт изхождат от принципни неща, които трябва да се променят - системата, режима, както и да го наречем. Повечето се въздържат от лични нападки - към онзи, който не е напълнил язовира, който е раздал парите на ББР. Карат ни да мислим как да се премахнат паразитните структури, които позволяват да се заобикалят обществените поръчки. Как да се пренасочи обществен ресурс към малките и средни предприятия. Как да се реформира системата, така че да е ясно кой носи отговорност и за какво. Е, има и няколко неприятни изключения, но общият дух е такъв, струва ми се.

"А вие защо назначихте Спецов?"

Контраатаките на ГЕРБ следват анекдотичната логика, която доминира виртуалния свят днес. Една конкретна случка идва да обори системния проблем. Нали помните онзи стар виц, в който съветският посланик хвалел Волгата, а американските журналисти го питали защо не могат съгражданите му да си я купят свободно. "А вие защо биете негрите?", избухнал посланикът. "А вие защо назначихте Спецов?", питат така днес от ГЕРБ. Подозренията около новия шеф на НАП сякаш магически анулират всичките несъбрани милиони и притискани преди бизнесмени. Дали е виновен въпросният господин за онази продадена фирма аз не знам, надявам се да разберем скоро. Но забележете начина, по който той беше конструиран като медийно плашило - започна се със снимките му като културист, които събудиха иронични коментари, после Биков ни показа една порутена сграда, където бил офисът на фирмата му, а то пък и името особено, как да не се помайтапиш. Не е ли всичко това по-интересно от някакви сухи цифри? Или вземете възмущението от пенсионирането на проф. Катранджиев (да е жив и здрав, разбирам, че продължава да работи!) - той беше използван като наглед за предполагаемата чистка, извършвана от служебното правителство. Защо точно той? Щеше ли да е така голямо възмущението, ако не беше станал любимец на медиите с майтапите и добродушното си присъствие?

Същият фигурален стил ГЕРБ употреби с видеозаписа на кафявия плик, даден от пенсионирания митничар на президентския съветник, в който бог знае какво имало. Бандитско видео, същински Холивуд! Мен ако питат, следва да арестуват тия, дето са се представили за полицаи и поискали записа от охранителните камери, но това е друга тема. Въпросът е за какво ще говорим като общество - за системните проблеми или за отделни случки и картинки?

Ще кажете, не беше ли същото със снимките с чекмеджето на Борисов? Да, аз лично тези снимки ги възприемам като една от чудесните карикатури на Комарницки. Те просто дадоха израз на натрупалите се подозрения. А що се отнася до фактите - далеч по-важно е да се разследват признанията на г-н Божков, къщата в Барселона, обществените поръчки, завладените бизнеси. Но ето на, подобни нагледи мобилизират гражданска енергия, а анализът на системата е по-скучноват. И да, боя се, че анекдотичният дигитален свят почва да ни отучва да мислим абстрактно - прескачаме от нашата картинка към тяхната и обратно. А това е и целта на новите пропагандисти, от граждани да ни направят сеирджии.

Автор: Ивайло Дичев


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 116 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    222 23 Отговор
    Да е жив и здрав Стъки.Той ще ликвидира ГЕРБ.ха ха ха

    Коментиран от #21, #60, #112

  • 2 1618

    219 16 Отговор
    Борисов да се скрие в някоя по- дълбока дупка и да не се показва в ефир защото е опротивял на обществото!Борисов и ГЕРБ са като пиявица върху гърба на народа смучейки и последните му жизнени сили!То не бяха рекети, заплахи, лъжи, манипулации, уволнения, арести на „неудобните”! Колко човешки съдби унищожиха,на колко хора откраднаха бизнеса, колко пребиха и арестуваха? ГЕРБ са срутище ,за което няма друг път освен на долу и затвора!В България няма работеща, независима Прокуратура! Тя е политизирана от тоталитарния, репресивен режим на Борисов в комбинация с Гешев! Докато Гешев не бъде отстранен от Прокуратурата и самата тя реформирана никога няма да има държавност и демокрация!

    Коментиран от #77, #170, #189

  • 3 УБИЙЦИ

    161 14 Отговор
    30 стотинки на месец струва на държавата животът на военните летци, както и на всички останали военнослужещи в Мутроландия на ГЕРБ, разкри Narod.bg. На ви сега Бойко – премиер и недоразумението Красимир Каракачанов – военен министър...

    Оказа се, че точно 30 стотинки е цената, която Министерството на отбраната плаща на месец за застраховка “Злополука” на военнослужещите. А животът им е застрахован за 30 000 лв.

    Коментиран от #28, #190

  • 4 Избор

    165 1 Отговор
    Идват избори, всеки имащ право на глас да гласува. За да няма после така, па иначе. Това е положението.
  • 5 11 юли

    169 17 Отговор
    Бойкоооо падаш с 200
  • 6 Десислава Атанасова

    163 17 Отговор
    Долу ГЕРБ

    Коментиран от #20

  • 7 Джипко Бибитков

    113 15 Отговор
    При бай Ставри

    Коментиран от #172

  • 8 КРАДЦИИИ

    131 14 Отговор
    Далаверата е в такива размери, че за своята протекция като премиер Бойко Борисов е получавал на месец между 30 и 50 милиона лева подкупи. Чувалите с пари са давани, за да бъдат изтеглени екипите на НАП и митниците, които следят за нелегален внос на горива, разкри потресен информаторът на
  • 9 ГЕРБ

    56 12 Отговор
    16% бронзов медал
  • 10 МЕТРА

    108 10 Отговор
    Разкритие на Narod.bg: Бойко гушкал между 30 и 50 млн. на месец от Жоро Инса, контрабанден канал за петрол минавал през пристанището на Домусчиев
  • 11 Крадци на европари

    87 10 Отговор
    ГЕРБ
  • 12 Тикво,привет

    85 12 Отговор
    Ще ти замръзне усмивката в юлските жеги,Рашо ще ти я сложи във фризера.И то според Закона.После се прибира и Черепа,да сложи едно-друго във везните на Темида.Абе ако си отидеш млад и зелен,няма да е от скука..
  • 13 7878

    38 8 Отговор
    точно така!
  • 14 Иво

    72 12 Отговор
    ГЕРБ кои бяха тези????????????
  • 15 324

    110 10 Отговор
    Имам една мечта и тя е след 11 07 21 никога повече Толупа мучащ и разплут по телевизията заедно с кохорта та от некадърни торни бръмбари.
  • 16 ЗАТВОР МУТРА

    77 9 Отговор
    Нов корупционен кенеф! След КТБ Бойко разпоредил да снимат тайно всички клиенти в банките (говори СЪВЕТНИКЪТ МУ Яне Янев)
  • 17 БАЦЕ

    17 81 Отговор
    ВАДИ КОМПРОМАТИТЕ ЗА БСП КОМУНЯГИТЕ И ДНЕШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ...НЕМА КВО ДА ГИ ЖАЛИШ....

    Коментиран от #183

  • 18 ЗАТВОР МУТРО

    96 13 Отговор
    Васил Божков буквално „разстреля” Бойко Борисов със сигнала си до прокуратурата. Бизнесменът пише, че притежава снимки, записи и свидетели, че е предал 60 млн. лева рушвет на премиера на България!

    Документът от сигнала бе публикуван в сайта „Биволъ”. Това потвърждава новината на Narod.bg, че предприемачът в изгнание разполага с неопровержими доказателства за милионите, които е бил принуден да дава, за да може да развива своят хазартен бизнес с „Националната логария”.
  • 19 БОЛШЕВИК

    86 9 Отговор
    ГЕРБ са се запътили към кота нула, фитила е запален и рухването на мутроландия ще е факт!
  • 20 Цвета караянчева

    69 9 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Атанасова":

    Долу ГЕРБ
  • 21 хахаха

    46 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    тоя стъки който и професионален спортист по бойни спортове го хване ще му нашока ряпата, за пример Кубрат разбития нос по летищата
  • 22 ИЗРОДИ

    43 8 Отговор
    30 cтoтинки нa мeceц cтрувa нa държaвaтa живoтът нa вoeннитe лeтци, кaктo и нa вcички ocтaнaли вoeннocлужeщи в Мутрoлaндия нa ГEРБ, рaзкри Nаrоd.bg. Нa ви ceгa Бoйкo – прeмиeр и нeдoрaзумeниeтo Крacимир Кaрaкaчaнoв – вoeнeн миниcтър...

    Oкaзa ce, чe тoчнo 30 cтoтинки e цeнaтa, кoятo Миниcтeрcтвoтo нa oтбрaнaтa плaщa нa мeceц зa зacтрaхoвкa “Злoпoлукa” нa вoeннocлужeщитe. A живoтът им e зacтрaхoвaн зa 30 000 лв.
  • 23 Перо

    71 6 Отговор
    Домуса,Толупът и Пеевски първи въведоха корупцията в медиите и продължават така,въпреки формалната смяна на собствеността. Кой накара Черепа да сложи 20 млн.лв. в касата на домусчиевата,Нова ТВ за реклама,като с тази изпрана сума вече,разполага само той.

    Коментиран от #24, #27, #29

  • 24 Перо

    7 22 Отговор

    До коментар #23 от "Перо":

    Ко та барна ше ми виеш федероси
  • 25 ЗАТВОР КАУН

    25 14 Отговор
    САМО ДА ТИ ПАДНЕ ИМУНИТЕТА.....
  • 26 БАЦЕ

    15 56 Отговор
    ТРЕСНИ БСП КОМУНДЕТАТА И ЧАЛГАРИТЕ И НА ТИЯ ИЗБОРИ И ГИ ПРАТИ ЗА ЗЕЛЕН ХАЙВЕР

    Коментиран от #33, #37

  • 27 Перо

    5 13 Отговор

    До коментар #23 от "Перо":

    Сестричка имаш ли?
  • 28 30 стотинки на месец?

    35 3 Отговор

    До коментар #3 от "УБИЙЦИ":

    Че как им се откъснаха от сърцето? Сигурно това е отбивката от цената на кафето по затворите? Там, четох кафето излизало по два лева. Срамна работа!
  • 29 Перо

    3 15 Отговор

    До коментар #23 от "Перо":

    Ако нямаш ше те ползвам тебе
  • 30 И КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИЗВАДИШ

    7 40 Отговор
    ЗА БСП КОМУНОИДИТЕ КОМПРОМАТИТЕ
  • 31 Агент 47-платен трол на който си плати

    4 20 Отговор
    Тия хаймани дават ли пари дапиша за тях? Или и те кат костята.
  • 32 ЦЕНИТЕ ЯКО НАГОРЕ

    16 32 Отговор
    НАРОДА МАСОВО ОБЕДНЯВА...КАУНА СИ ТРАЕ, ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕХАЕ....ЗАТВОР ЗА НАРОДНИТЕ ИЗЕДНИЦИ

    Коментиран от #34, #42

  • 33 Върховен

    36 8 Отговор

    До коментар #26 от "БАЦЕ":

    Баце ти, няма с какво да треска вече, него ще го трескат в ЦСЗ
  • 34 Агент 47-платен трол на който си плати

    11 5 Отговор

    До коментар #32 от "ЦЕНИТЕ ЯКО НАГОРЕ":

    Скоро по въжетата.
  • 35 ОЛИОТО ГОНИ 4 ЛЕВА

    13 47 Отговор
    ТОКА СКАЧА ОТ 1 ЮЛИ....РАДЕВ СИ ТРАЕ....ПРОДАЖНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕХАЕ...НАРОДА Е ОБРЕЧЕН......

    Коментиран от #40, #80

  • 36 ЦЕНИТЕ УДРЯТ БЪЛГАРИТЕ

    15 44 Отговор
    ПРОДАЖНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ ЗАНИМАВА С ЧЕНГЕДЖИЙСТВО...РАДЕВ МЪЛЧИ ........БЪЛГАРИТЕ ОБЕДНЯВАТ....БСП КОМУНЯГИТЕ СИ ТРАЯТ
  • 37 Шопо

    26 12 Отговор

    До коментар #26 от "БАЦЕ":

    Ха! Та да дойдат пак комунетата от герп! И каква, казваш, е разликата - освен тая, че гейберите са утайката на БКП?
  • 38 ЖОЗЕПЕТО

    30 5 Отговор
    ЕВА ИМ СА МААТА ,КОГАТО ЗНАЕШ КОЛКО МНОГО ЩЕ ПОТЕГЛЯТ КЪМ ЗАТВОРА ,ВИЯТ КАТО КАРПАТСКИ ВЪЛЦИ
  • 39 НАРОДНИТЕ ИЗЕДНИЦИ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ

    21 10 Отговор
    ПЪЛНЯТ БЪРЗО ШКАФЧЕТАТА....НЯМА ВРЕМЕ
  • 40 Върховен

    25 7 Отговор

    До коментар #35 от "ОЛИОТО ГОНИ 4 ЛЕВА":

    Ползвай свинска мас, щом ти е скъпо олиото, и тя става за лубрикант
  • 41 Лукреция

    37 8 Отговор
    Всичко анти служебния кабинет от страна на герП е като изсмукано от пръстите. Те не могат да се защитят защото батака около тях е като блато. Затънали са до уши и сламка дори ще ги потопи. Разбират, че са сами и обречени, бавят умело все още неизбежното, но Господ бави но не забравя!
  • 42 КОЛЮ ГОРСКИЯ

    27 7 Отговор

    До коментар #32 от "ЦЕНИТЕ ЯКО НАГОРЕ":

    ЕФЕКТА НА БАЦЕ -ОЩЕ ДЪЛГО ЩЕ СЕ СЪРБА ПОПАРАТА НА ТОВА НЕЩО
  • 43 РАДЕВ МЪЛЧИ

    12 31 Отговор
    НАРОДА ОБЕДНЯВА...ЦЕНИТЕ ХВЪРЧАТ...БСП ИЗЕДНИЦИТЕ СИ ТРАЯТ....ПЪЛНЯТ БЪРЗО ШКАФПЕТАТА
  • 44 ТРОПЧО

    28 12 Отговор
    СЛЕД 11 ЩЕ ИМ СТАНЕ ОЩЕ ПО НЕКОМФОРТНО СИЧКИ ДО ЕДИН В ПАНДЕМА НАЧЕЛО С ВОЖДА БОРИСОВ И ПИАРА МУ БИКОВ
  • 45 ЯНЕВ ПАЛИ ДЖИПКАТА

    7 29 Отговор
    ТРЪГВА НА ВОАЯЖ ИЗ БЪЛГАРИЯ...ИСКА ДА Е КАТО БАЦЕ......
  • 46 Фен

    10 29 Отговор
    Мачкай баце!

    Коментиран от #73, #184

  • 47 БСП СЕ ГОТВИ ЗА ЦСЗ

    9 32 Отговор
    ЗАГУБА НА ИЗБОРИТЕ ИЗХВЪРЛЯТ НИНОВА ЗАД БОРДА....И ЦЯЛОТО ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО ПРИ БАЙ СТАВРИ.....
  • 48 Перо

    34 6 Отговор
    Много жалко,че американците не вкараха Домусчиев,братя Найденови и Тиквата в закона Магнитски,но всички са свързани индиректно със засегнатите и трябва да са в списъка на МФ!
  • 49 Шопо

    21 10 Отговор
    Бойко е убиецът на 120 човека
  • 50 ЦЕНИТЕ ЯКО РАСТАТ

    10 24 Отговор
    КАУНА СЕ ПРАВИ ПЕ НЕ ЗНАЕ....ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В ЕЪЦЕТЕ МУ....ТОЙ ЛИ ВДИГА ЦЕНИТЕ ????

    Коментиран от #177

  • 51 НОВИТЕ УПРАВНИЦИ

    11 24 Отговор
    ВДИГАТ ЦЕНИТЕ....БЪРЗО ПЪЛНЯТ ШКАФЧЕТАТА....ВРЕМЕТО Е МАЛКО
  • 52 Перо

    30 10 Отговор
    Мафиотските медии дават повече ефирно време на престъпниците от ГРОБ надявайки се на облаги,ако се върне главния мафиот на власт,но ще изтеглят късата клечка!

    Коментиран от #110

  • 53 РАДЕВ КАЖИ

    12 25 Отговор
    КОЙ ВДИГА ЦЕНИТЕ И КАРА НАРОДА ДА МИЗЕРСТВА.....ТИ ЛИ ГО РАЗПОРЕДИ...ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В РЪЦЕТЕ ТИ.....

    Коментиран от #185

  • 54 БЪЛГАРИНО, СТАВАШ ВСЕ ПО БЕДЕН

    11 23 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВОТО И РАДЕВ ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ.....
  • 55 Професор

    12 41 Отговор
    Радев източи язовира за да може комуниста да се снима. Това сателитни снимки са ала бала. Тези снимки от сателита са манипулирани като снимките от шкафчето. А Стъки ще стане Президент през Есента. Ще обедини нацията а не като шофьора на самолет да разединява хората. На 11 Юли Генерал Борисов ще спечели убедително изборите. През есента Стъки още на първия тур ще разбие шофьора на самолет.

    Коментиран от #152, #155

  • 56 Хаххххх

    20 11 Отговор
    Бобкоооо свършил си..
  • 57 Професор

    8 32 Отговор
    О, достолепни Генерале,
    Един едничък на света,
    България за теб мечтае
    Да донесеш й свобода!


    Със твоя борбен дух спаси ни
    От Румен Радевото Иго,
    От комунисти отърви ни,
    На изборите победи го.


    Ти честен си и чист,
    Една стотинка не си взел
    Не като онзи кагебист,
    Дето правителството е превзел.



    Излезте с Томи и Дани, и Цвета
    Да ни защитите от злото,
    Отнесете БСП като комета,
    И възвърнете доброто.


    Обичам те, любими мой Генерал, Бойко Борисов Велики!

    Коментиран от #63

  • 58 ОПГ ГЕРБ

    19 8 Отговор
    Ред в кражбите!
  • 59 СТОТИНКИТЕ В ПОРТМОНЕТО ИЗЧЕЗВАТ

    8 19 Отговор
    НЯМА ЗА ХЛЯБ, ОЛИО ЦИГАРИ.....НАРОДА ГЛАДУВА...УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДЕРИБЕЙСТВАТ........

    Коментиран от #97, #101

  • 60 Стъки ви го настъки

    9 20 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Лъжливия министър се гънеше като глист
  • 61 ПИТОМЦИТЕ НА РАДЕВ

    8 20 Отговор
    ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ....ДА ИМА ПОВЕЧЕ ЗА ТЯХ
  • 62 И на 11 юли

    7 22 Отговор
    Ипон ог Бойко Борисов.Чалгарите реват...

    Коментиран от #68

  • 63 Не си за хапче ти

    13 2 Отговор

    До коментар #57 от "Професор":

    За десет опаковки си.И наведнъж! Прости...
  • 64 среднощен

    16 4 Отговор
    "...А това е и целта на новите пропагандисти, от граждани да ни направят сеирджии..."?

    Автор: Ивайло Дичев; Казва се -
    "да развращават"...? DW е деен участник в този процес... Да се абстрахираме от "темата Борисов" и да насочим вниманието си на теми като "Русия - задължително зло.."; "Отвореното общество - задължително добро.."; "Християнските ценности - задължително зло.."; ""Ултра либералите ценности - прогрес, демокрация, добро..."? DW са "виртуози в манипулирането"..! Така че, с тази статия правят услуга на ГЕРБ... Ще цитирам мой познат занимаващ се с "медийна реклама": "Не е важно къде си, важно е да си там - в медийното пространство.."?
  • 65 РАШКОВ СЪС СЕДЕМТЕ АПАРТАМЕНТА

    11 20 Отговор
    РАБОТЯ ПОНЕ ЗА ОЩЕ ДВА....НЯМА ВРЕМЕ
  • 66 Писах още след случая с Перник

    7 15 Отговор
    Че рашняшките агенти узточват язовири ,за да дестабилизират България. Елементарки са като последния софиянец .Не е нужно да си Ванга,за да ги разгадаеш
  • 67 ЧАЛГА ТАЙМ

    12 18 Отговор
    СЛАВЧО И НИНОВА СЕ ГУШКАТ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО....ВАЖЕН Е КОКАЛА
  • 68 И на 11 юли

    7 13 Отговор

    До коментар #62 от "И на 11 юли":

    Той пак ще да ви го Набрули.И този път докрая.О небеса,как ще оживейте вий тогаз?! Не зная..
  • 69 Абе сега последно

    11 17 Отговор
    Тоя Кутев, завършилия в МОСКВА режисура и нямащия един филм в биографията си,защо е бил в ЧЕЗ?От режисура, енергиен експерт...
  • 70 БСП ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    10 15 Отговор
    ЩЕ СЕ ПОВТОРИ С ПО ГОЛЯМА СИЛА......НИНОВА НА ДУЗПАТА
  • 71 Само питам

    12 15 Отговор
    Жълтия глашатай Кутев режисерчето без нито един филм ,как стана енергиен експерт в ЧЕЗ?

    Коментиран от #154

  • 72 Само питам

    13 17 Отговор
    Комуняги колкото и да се пънете ,най-много да се размиришете.Бойко пак ще ви бие
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ДаЗдраПерМа

    6 2 Отговор
    пропагандата е вид агитация която се води само по време на война основно се премълчават или преувеличават факти със важно значение
  • 75 МАЧКАЙ БОЙКО

    11 18 Отговор
    НЕ ГИ ЖАЛИ....ВАДИ И ТИ КОМПРОМАТИ ЗА БСП КОМУНЯГИТЕ....ДА ИМ СЕ ДРЪПНЕ ПИКНЯТА
  • 76 ЦЕНИТЕ ЛЕТЯТ НАГОРЕ

    12 16 Отговор
    ХВЪРЧИЛОТО МЪЛЧИ......ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ ТРАЕ...И МАНОЛОВА НЕ ЛАЕ....НАЛИ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО
  • 77 СЕЛЯНИН

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    Пълни ГЛУПОСТИ!

    Коментиран от #139

  • 78 Министъра на спорта

    6 15 Отговор
    Взел за 1г 1,3млн лева и няма нито един състезател за Олимпиада, на блога на федерацията има един пост за миналата година и един за тази,че тоя същия става министър. Стъки за 7г получава 800хил лева и 300+ медала.Абе другари,малко издишате с вашата пропаганда.Стъки много ви го настъки с тоя лайф.Виде се,че издишате яко.Са се опитвате тука да лъжете пак,ама само последния софиянец ви се връзва,метача на яйца-революционер.

    Коментиран от #156

  • 79 БОЙ ОТ БОЙКО

    10 15 Отговор
    ТАЯ ГОДИНА БСП КОМУНДЕТАТА ШЕ ГО ЯДАТ ДВА ПЪТИ....

    Коментиран от #82

  • 80 Стойко

    19 0 Отговор

    До коментар #35 от "ОЛИОТО ГОНИ 4 ЛЕВА":

    И платения спортен канал ДИЕМА ЕХТРА вдига Дoмyса с 3 лева на месец...Всичко скача и ще се излиза на въстание
  • 81 ТЮРМА

    16 8 Отговор
    ВЪЛКА КОЗИНАТА СИ МЕНИ НО НРАВА НЕ ........ ТАКА И БОЙКО СИ ОСТАВА КРАДЕЦ ПРЕДАТЕЛ И ЛЪЖЕЦ - ПРЕСТЪПНИК ЗА ДОЖИВОТНА БЕЗ ОБЖАЛВАНЕ ЗА ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ГЕНОЦИД !
  • 82 Иван

    14 9 Отговор

    До коментар #79 от "БОЙ ОТ БОЙКО":

    Смвшко кво става къде е кабинета ББ4 както плeщeшe преди 2 месеца? И според Медиана,Сoва Харис и Галъп вече Герб е назад...Кажи смешко идва ли кабинет ББ4? Идва да, кабинет в затвора хагаха

    Коментиран от #86

  • 83 Грабителите , докато все още имат...

    15 5 Отговор
    Пари от заграбеното,да започват да строят мавзолея!Този от снимката трябва да се увековечи за историята на България,никога вече мутра на власт!А и трябва да има едно място, за да може човек като ходи в София, да може да се изплюе с кеф и да напсува за да му олекне...
  • 84 ОЛИОТО ГОНИ 4 ЛРВА

    11 12 Отговор
    ВСИЧКО СКАЧА......ЗАХАР, МЕСО МЛЕКО.....ОСНОВНИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ.....РАДЕВ СПИ......НЕ ЗНАЕ КАКВИ СА ЦЕНИТЕ....НА НЕГО ВСИЧКО МУ СЕ НОСИ....А НАРОДА ГЛАДУВА, ЯКО ГЛАДУВА....ЗА ЗИМАТА НЕ МИ СЕ....МИСЛИ

    Коментиран от #89, #98

  • 85 МЪРШАЛ БОКО

    6 11 Отговор
    БЕСЕН Е РАДЕВ ЧЕ НЕ Е МЕНТЕ ОТСЯКЪДЕ КАТО МУТРАТА ДОЛНА !
  • 86 НЕ БЪРЗАЙ КАТО ПЪРЛЕ ПРЕД БАЦЕТО

    8 14 Отговор

    До коментар #82 от "Иван":

    ЩЕ ДОЙДЕ КАБИНЕТА....КАТО ГЛЕДАМ ТИЯ НОВИТЕ КОЛКО СА НЕЩАСТНИ И БСП КАК СА СЕ ОПЛЕЛИ.....

    Коментиран от #94

  • 87 СлавчуТрифунуф

    16 2 Отговор
    Нема да ви кажем какво мислим,щото неморм да мислим .Моем да свирим чалга и кючеци
  • 88 Пппп

    14 9 Отговор
    Герб е в LOCK DOWN значи играта свърши.

    Коментиран от #121

  • 89 Па той е бил цел живот

    13 7 Отговор

    До коментар #84 от "ОЛИОТО ГОНИ 4 ЛРВА":

    На хранилка у бюфета.От къде да знае.Цел живот с купончета у бюфета и е барал деса и меса.Пазел небето,само не е ясно от кого
  • 90 патриот

    11 14 Отговор
    Бойко, тия дето са готови да те удавят в една капка вода са побеснели, че от десет и повече години не им даваш и те малко да покрадът, ама така им се пада, защото ги мързи да свършат нещо полезно за България!
  • 91 ГЛАДУВАМЕ ЯКО..ПАРИ НЯМА

    8 18 Отговор
    РАДЕВ СПИ, ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ ЗАНИМАВА С КОМПРОМАТИ И ПОДСЛУШВАНИЯ......КОВИТО МОЖЕ ПАК ДА СЕ ВЪРНЕ.....БСП МЪЛЧИ....НЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА
  • 92 Накрая фърчилото

    9 15 Отговор
    Ще изфърчи с 200 от президентския пост.Нещо в последно време е много хрисим,няма я енергията,няма.Къде е Мая,добре ли е?Нещо взе да ни липсва.
  • 93 Го4о

    9 17 Отговор
    При тая ситуация ГЕРБ ще Ви тресне с 200 на изборите, драги ми превратаджии!
  • 94 Иван

    17 8 Отговор

    До коментар #86 от "НЕ БЪРЗАЙ КАТО ПЪРЛЕ ПРЕД БАЦЕТО":

    Cмешко, питека от Банкя ще бъде с 45 депутата, както пише астролога в Блиц ще бъдат невзрачна опозиция а лидерите им подсъдими...Дори шкембе войвода и ВМРО се отрекоха от Герб и им коалицията с тях им нанесла " тежка репyтационна щета", с надежда ако влязат и те да се прикачат към новото управление след изборите...Cмешко я пак кажи идва ли кабинет ББ4?

    Коментиран от #111

  • 95 Бреееее

    15 7 Отговор
    Радев вади ЧЕРВЕН КАРТОН на ГЕРБ... ХА ХА ХА :D
  • 96 МУТРИ ВОЙНА

    13 9 Отговор
    ДЛИОТО ГОНИ НЕ 4 А 5 ЛЕВА - ЗА ТОВА СА ВИНОВНИ ШАЙКАТА НА БОЙКО - ЗЪРНАРИТЕ И ФАБРИКАНТИТЕ + ТЪРГОВЦИТЕ КОИТО СЪЩО ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО !
  • 97 Само споко

    11 3 Отговор

    До коментар #59 от "СТОТИНКИТЕ В ПОРТМОНЕТО ИЗЧЕЗВАТ":

    В България бедни и гладни хора няма - има хора, които искат да водят такъв начин на живот!
  • 98 Иван

    10 5 Отговор

    До коментар #84 от "ОЛИОТО ГОНИ 4 ЛРВА":

    Cмешкооооо, отново така не се бях смял с тебе от месеци...Народа гладyвал а преди 2 месеца плещеше че бил забогатял...за един месец ли обедня а cмешко?
  • 99 Комунета

    8 12 Отговор
    Къде е Мая?Да не е в Дубай?
  • 100 Комунетата

    6 7 Отговор
    Мая я отнемая.
  • 101 Мето

    12 6 Отговор

    До коментар #59 от "СТОТИНКИТЕ В ПОРТМОНЕТО ИЗЧЕЗВАТ":

    Cмешко ти ако си гладен аз забогатях откакто дойде новото правителство което според Сoва Xaриc е одобрявано от 53% а неодобрение 22%. А при тиквата беше 18% одобрение и 69% неодобрение..Радвам се че обедня и глaдyваш вече

    Коментиран от #103, #105, #106

  • 102 Мисирки Сър

    7 3 Отговор
    " Прoпaгaндиcтитe дoбрe знaят, чe нaшитe журнaлиcтитe щe дaвaт думaтa и нa eднитe, и нa другитe, и пaк нa eднитe, и пaк нa другитe, нaмecтo бързo дa прoучaт въпрoca и дa ни инфoрмирaт кoe e иcтинaтa (примeрнo кaтo кликнaт върху cнимкитe oт caтeлитa)."

    И аз това се чудя. Наистина ли никой от т.н. журналисти в България, не си направи труда да купи няколко актуални сателитни снимки (от изминалите месеци), за да разбере каква е истината и да затвори устите на тикволизачите?!? С няколко изключения, всичко останало е М И С И Р К И... И това ясно си пролича от словесния двубой между Николай Хаджигенов и мисирката Любо Огнянов. Вижте в ю-туб: Николай Хаджигенов срещу "Мисирка"
  • 103 Ти забогатя

    5 6 Отговор

    До коментар #101 от "Мето":

    А мая ма я отнемА.
  • 104 666

    11 15 Отговор
    Каквато и помия да изливат върху ГЕРБ хунтата на Радев и Сатаниста не могат да прикрият своята некадърност. Дори да арестуват Борисов с измислени обвинения няма да изплашат 800000 които пак ще гласуват за ГЕРБ. Никой не иска озъбените мутри на комунизма👿👿👿👿💀💀
  • 105 И колко забогатя бе пич

    7 7 Отговор

    До коментар #101 от "Мето":

    Милионерче,а?Айде създавай работни места за другарите ти
  • 106 ТИ ВИЖ ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ

    7 15 Отговор

    До коментар #101 от "Мето":

    ТАМ БАЦЕТО ВИ МАЧКА ЯКО....ЩОТО ТИЯ СЕГА СА АБСОЛЮТНИ НЕКАДЪРНИЦИ....И НАРОДА ВИЖДА РАСТЕЖА НА ЦЕНИТЕ И ОБЕДНЯВАНЕТО СИ....
  • 107 mi6osp

    13 7 Отговор
    Предизборната пропаганда на ГерБ е неефективна по две причини: Борисов е лишен от възможността не само да пълни шкафчето, но и да обикаля страната с джипката и да хвърля милиони през прозореца, и защото служебното правителство /Радев, чрез ревизиите и чегъртането най-ефективно определят процентите на ГерБ, на патриотите, на СДС в следващите избори.
  • 108 БКП-то

    12 5 Отговор
    Управлението на ГЕРБ е управление на слугинажа на бай Тошо.Интересно защо САЩ в санкциите Магнитски включват Манолев а забравят Валентин Златев.Манолев е назначение за зам.министър от Златев.Няколко дни преди да бъде назначен Манолев е бил на инструктаж в ресторант в Гърция.Част от заведението е било отцепено от пазвантите на Златев за да се проведе разговора между двамата.
  • 109 ДЖОБОВЕТЕ ПРАЗНИ

    7 10 Отговор
    ПАРИТЕ В ШКАФЧЕТАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.....С ПО СЕДЕМ АПАРТАМЕНТА И ТЛЪСТИ БАНКОВИ СМЕТКИ.......ГЛЕДАЩИ ЗЛОБНО И ЛУКАВО .........

    Коментиран от #173

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 НЕ БЪРЗАЙ КАТО ПЪРЛЕ ПРЕД БАЦЕТО СИ

    6 12 Отговор

    До коментар #94 от "Иван":

    ШЕ ГОВОРИМ СЛЕД ИЗБОРИТЕ.....С ГАДАНИЯ И АСТРОЛОГИЯ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ В....БСП

    Коментиран от #131

  • 112 Протистираш

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    За еди месец военното правителство събират 1милиард от корупцията и сега народа го усети Тока парното горивото и цените спаднаха Усещасе по джоба пенсеонерите вече ще вземат не 50 а 150 лв. Ама друг път не сега / пак като доиде герб /
  • 113 БАЦО СЪМ

    6 13 Отговор
    В БАНКЯ СИ ПИЯ РАКИЯТА.....НИКОЙ НЕ МЕ ТЪРСИ.....КАУНА И РАШКОВ НЕ ИДВАТ....ХВАНА ГИ ШУБЕТО

    Коментиран от #116, #158

  • 114 ЦЕНИТЕ НАГОРЕ

    9 11 Отговор
    НАРОДА ОБЕДНЯВА, ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА ОТЧАЯНИ....НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ...ПАК ГИ ИЗЛЪГАХА
  • 115 Толупа ПАДНА

    16 6 Отговор
    Толупа падна от високо и още не може да осъзнае напълно какво се случва. Падение голямо! Никога няма да може да си стъпи на краката. Целия народ го мрази!

    Коментиран от #117

  • 116 Сега

    8 3 Отговор

    До коментар #113 от "БАЦО СЪМ":

    разбрах, защо звучиш толкова тъпо!

    Коментиран от #118

  • 117 КОЙ БОЙКО ЛИ

    7 14 Отговор

    До коментар #115 от "Толупа ПАДНА":

    ДЕТО 12 ГОДИНИ МАЧКА БСП КОМУНЯГИТЕ НОН СТОП.....ЯВНО ИМ Е МАЛКО
  • 118 БАЦО СЪМ

    7 11 Отговор

    До коментар #116 от "Сега":

    АМА Е ВЯРНО...ЧАКАМ КАУНА И РАШКОВ В БАНКЯ...ДА МЕ ПРИБЕРЯТ....НИКПЙ НЕ ИДВА......ТИЯ СА Е ГАСИ ШУБЕТАТА

    Коментиран от #128

  • 119 ГЛАДУВАМЕ, ПАРЕ НЕМА

    3 6 Отговор
    РАДЕВ, ДЕЙСТВАЙ

    Коментиран от #123

  • 120 Тошко

    7 7 Отговор
    7/8 и ИТН ще са паднали на трето място!
  • 121 ЧЕ ТО ТОГАВА БСП СА В НОКАУТ

    6 7 Отговор

    До коментар #88 от "Пппп":

    И ТО ДОСТА ОТДАВНА.....
  • 122 ТИКВА

    12 6 Отговор
    ВОЙКО Е КРАДЕЦ НА ПОМИЯ И ЛЪЖЕЦ ! - ПОМИЯР

    Коментиран от #125

  • 123 Тошко

    6 5 Отговор

    До коментар #119 от "ГЛАДУВАМЕ, ПАРЕ НЕМА":

    Радев, действай за да не те задействаме ние!
  • 124 НАРОДА СЕ ГЪРЧИ, ГЛАД МОРИ ХОРАТА

    4 11 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕХАЕ.......НЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА
  • 125 КАТО КАУНА ЛИ

    3 6 Отговор

    До коментар #122 от "ТИКВА":

    КРАТУНА
  • 126 5577

    7 1 Отговор
    Ивайло, Ивайло. С усилие четох глупавата ти аналогия за демократично избрана власт със времена на правени еднопартийни избори. За което ми стана много обидно като Българин. Виждам че се ползваш с протекциите на Дойче веле, с което си обяснявам това антибългарско и себеотричащо се поведение. Не всичко е пари бе Г-н Забравих ти името. Ако беше слушал в час по история, а не на вечеринките на тия велможи които ти плащат, щеше да ти мине през ум следната аналогия. До деветдесетте нашите дядовци и бащи са съградили едно от най развитите в Европа и общество и инфраструктура спрямо технологичното тогава развитие. Това във почти 60%от областите сме били в десетката в Европа. С това обаче днес не може да се похвалим. С което ми е обидно от такива като теб които се наричат българи и плюят и внушават за българите, заради което сме и на това дередже. Спомням си подобното говорене за Живков как крадял убивал, имал сметки в швейцарски банки, имоти какви ли не. Ти Г-н забравих ви името ме наведе на аналогията, че същите които организираха ония преврат, сега действат по същия начин със същите приоми. И тогава действаха мракобесно без да се знае кой седи зад тези разрушителни обществото действия. Не защитавам Борисов, но това което лъха от глупавата ти аналогия Ивайло ме кара да си мисля че тия дето ти плащат да пишеш подобни промиващи мозъка небивалици насочени към деструктивни действия на обществото, обслужват интересите на шепа мутри, неиндетифициращи се, а седящи в сара
  • 127 5577

    8 0 Отговор
    Сараи дубайски хотели и сръбски стъкларски заводи и мн д-р.
  • 128 Не бързай

    8 1 Отговор

    До коментар #118 от "БАЦО СЪМ":

    И се успокой! Всяко нещо с времето си! Хубавите неща бавно стават!

    Коментиран от #129

  • 129 БАЦО СЪМ

    4 10 Отговор

    До коментар #128 от "Не бързай":

    ТО ТИЯ ДОРДЕ СЕ НАТУТКАТ, ПАК ЩЕ МЕ НАПРАВЯТ ПРЕМИЕР

    Коментиран от #137

  • 130 ПАРЕ НЕМА

    3 10 Отговор
    НЕМА КВО ДА ЯДЕМЕ....ДОКОГА ЩЕ Я КАРАМЕ ТАКА, ДРУГАРЮ РАДЕВ....СТИГА СИ ВДИГАЛ ЦЕНИТЕ

    Коментиран от #132, #134

  • 131 Иван

    5 3 Отговор

    До коментар #111 от "НЕ БЪРЗАЙ КАТО ПЪРЛЕ ПРЕД БАЦЕТО СИ":

    Щяхме да говорим и след изборите на 4 април при кабинета ББ4, но нещо се размина... СМЕШКО, сега пак ли идва ББ 4?АААА ХАХА

    Коментиран от #133

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 НЕ БЪРЗАЙ КАТО ПЪРЛЕ ПРЕД БАЦЕТО СИ

    5 6 Отговор

    До коментар #131 от "Иван":

    Е ПА НИКОЙ НЕ ЩЕ ДА УПРАВЛЯВА.....ШУБЕ ГИ Е......ПРИ 165 ГЛАСА АНТИГЕРБ ДА ТЕ Е ШУБЕ.......
  • 134 Стига плака

    9 1 Отговор

    До коментар #130 от "ПАРЕ НЕМА":

    Че си беден и гладуваш.. Хвани се на втора работа, продавай вестници, почиствай къщи.. Не търси съжаление тук. В този форум няма кой да ти предложи работа или изпрати пари да преживяваш.. 100 пъти си писал че си беден и гладен..

    Коментиран от #136, #138

  • 135 ДРУГАРЮ РАДЕВ

    2 13 Отговор
    НЕ ВДИГАЙ ЦЕНИТЕ...НЕ ИЗДЪРЖАМЕ ВЕЧЕ....НЕ МОЖЕМ ДА ХРАНИМ ДЕЦАТА СИ...ГЛАДНИ СА,БОСИ, НЕДОСПАЛИ....ДОКОГА БЕ ДРУГАРЮ РАДЕВ

    Коментиран от #140

  • 136 РАБОТА ИМА, ПАРЕ НЕМА

    5 13 Отговор

    До коментар #134 от "Стига плака":

    НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НИ ЕКСПЛОАТИРАТ БЕЗМИЛОСТНО....И ЦЕНИТЕ ВДИГА РАДЕВ....ДОКОГА....

    Коментиран от #141

  • 137 Не бързай

    4 0 Отговор

    До коментар #129 от "БАЦО СЪМ":

    Няма шанс! Не се притеснявай!
  • 138 Иван

    11 4 Отговор

    До коментар #134 от "Стига плака":

    Това е ГЕРБерския cмешко... Обедня за 1 месец откакто изритахме тиквун и го смъкнахме от джипката.. Рева му че е беден вече е музика за нашите уши. Дано и другите герберасти да са огладнели и обеднели като него.
  • 139 1618

    11 7 Отговор

    До коментар #77 от "СЕЛЯНИН":

    Борисов е олицетворение на олигархията!С неговата благословия се рекетираха,биеха,арестуваха,крадяха европари в ужасяващо големи размери,изземваше се бизнес!Eтo зaщo,Бoриcoв тoлкoвa ce cтрaхувa oт cлужeбeн кaбинeт нa Прeзидeнтa,тa чaк изпрaти пoлиция дa биe,aрecтувa и oбгaзявa прoтecтирaщитe!Впрегна НАП, ДАНС ,Прокуратура в защита на неговото еднолично, диктаторско и мафиотско управление!

    Коментиран от #142

  • 140 Докато

    10 7 Отговор

    До коментар #135 от "ДРУГАРЮ РАДЕВ":

    гласувате за няколко лева за онуй тъпото от Банкя!
  • 141 Камен

    7 1 Отговор

    До коментар #136 от "РАБОТА ИМА, ПАРЕ НЕМА":

    Никой не ти е виновен че работодателя ти те експлоатира. Че работиш и не ти дава заплата. Излез на работническа стачка, ако трябва започни и гладна за да те забележат и помогнат. А и можеш да се самозапалиш пред президентството на Радев. Гвардейците на пост ще те изгасят, но поне ще си център на внимание

    Коментиран от #143

  • 142 ОСЪДИ ГО

    2 5 Отговор

    До коментар #139 от "1618":

    АМА СИ НЕСПОСОБЕН....

    Коментиран от #160

  • 143 ТОВА СА БСП ПРИЙОМИ

    3 10 Отговор

    До коментар #141 от "Камен":

    СТАЧКИ, ПАЛЕЖИ,. ПАРТИЗАНСКА ВОЙНА,.....ЦЕНИТЕ ЯКО НАГОРЕ......И РАБОТЕЩИТЕ ГЛАДУВАТ...ОЛИОТО ГОНИ 4 ЛВ.....МЕСО,СИРЕНЕ ЯКО НАГОРЕ....РАБОТЕЩИ БЕДНИ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА...РАДЕВ, КВО СТАВА

    Коментиран от #144, #146

  • 144 Е що

    6 5 Отговор

    До коментар #143 от "ТОВА СА БСП ПРИЙОМИ":

    Радев питаш! Питай онуй тъпото от банкя, на който си проводник на тъпотата!

    Коментиран от #145

  • 145 РАДЕВ ВДИГНА ЯКО ЦЕНИТЕ

    5 6 Отговор

    До коментар #144 от "Е що":

    ДА СИ ПЪЛНЯТ ШКАФЧЕТАТА НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ, А НАРОДА МИЗЕРСТВА....ПАК ИЗЛЪГАХА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ

    Коментиран от #149

  • 146 Хуарбуса

    6 2 Отговор

    До коментар #143 от "ТОВА СА БСП ПРИЙОМИ":

    Сyперр че си обеднял здраво за месец. Това още повече ни ентусиазира и радва че изритахме тиквата да обедняват още повече герберастите

    Коментиран от #147

  • 147 НЕ БЪРЗАЙ КАТО ПЪРЛЕ ПРЕД БАЦЕТО СИ

    5 6 Отговор

    До коментар #146 от "Хуарбуса":

    ЩОМ НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ НЕ НАПРАВИХА ПРАВИТЕЛСТВО....ЯВНО ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ...И РАДЕВ БЕ ПРИНУДЕН ДА НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО....НЯМАШЕ ИЗХОД, СЛЕД КАТО ДРУГИТЕ ГИ Е ШУБЕ...И ВЕДНАГА РАДЕВ ВДИГНА ЦЕНИТЕ.....
  • 148 БиБи Кинг

    3 3 Отговор
    Кво и да си говорат пембените шамани на пропагандата, бойковинеца вместо у огледалото се оглежда у ладилнико и у портофела деа! Верно нали? Теа дитирамби за свобода, чиста и света демокрациа, идеали европейцки, славенски и т.н ги фарлайте у казано без кольебание! Теа заклинаниа омреха кога Жан ни наката да едеме торти место леб деа! Внетен сме нале,айде и си напишете 5 у шепата преди да трагнете кам ротатифката на еденайсети!
  • 149 Е що

    4 3 Отговор

    До коментар #145 от "РАДЕВ ВДИГНА ЯКО ЦЕНИТЕ":

    се пробваш с тъпотия? Тя не помага на онуй тъпото от Банкя, а само го закопава! Ако това ти е целта, успяваш! 😃 Иначе успешно проектираш тъпота на онуй! Браво!
  • 150 РАДЕВ, ЩО ВДИГНА ЦЕНИТЕ

    3 8 Отговор
    ТВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ НЕДОУМЯВАТ....НЕ ВСИЧКИ В БГ ВЗИМАТ ТВОЙТА ЗАПЛАТА...МИСЛИ ЗА НАРОДА, НЕ ЗА СЕБЕ СИ

    Коментиран от #153

  • 151 БЕДНИ РАБОТЕЩИ В БЪЛГАРИЯ

    5 9 Отговор
    ВДИГАТ И ТОКА ОТ 1 ЮЛИ...ЗАТОВА РАДЕВ ИМАШЕ СРЕЩА С ШЕФА НА КЕВР....ДА МУ ДАДЕ ИНСТРУКЦИИ И ДА МУ КАЖЕ С КОЛКО ДА ВДИГНЕ ТОКА
  • 152 Счупи тъпомера

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Професор":

    Пий си хапчетата, не си на този свят.
  • 153 Абе

    5 3 Отговор

    До коментар #150 от "РАДЕВ, ЩО ВДИГНА ЦЕНИТЕ":

    онуй тъпото от Банкя, с какво право плаща на деца и ги кара да лъжат и да леят детска простотия? Не стига, че съсипа държавата, но съсипва и бъдещето на държавата ни, като опростачва децата и ги учи на аморални качества! Това тъпото от Банкя, се оказва изключително вреден кърлеж за страната ни!
  • 154 Счупи тъпомера

    4 0 Отговор

    До коментар #71 от "Само питам":

    Шафнерката на автобус, как стана шеф на инвестициите в България?
  • 155 Станислав Лем

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Професор":

    Ти ме надмина! Определено имаш дарба за писател фантаст! 😂
  • 156 Счупи тъпомера

    6 2 Отговор

    До коментар #78 от "Министъра на спорта":

    Какви медали бе т.пак, какъв спорт е мма, това е уличен бой.
  • 157 РАДЕВ, КВО ПРАЙМ С ВИСОКИТЕ ЦЕНИ

    5 8 Отговор
    НЕМА ДА ПЪЛНИМ ШКАФЧЕТАТА НА ТВОЙТЕ ПИТОМЦИ....ВЕРНО, ВРЕМЕТО Е МАЛКО ,АМА НАЛИ СТЕ НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ С НОВ МОРАЛ.....
  • 158 Счупи тъпомера

    4 0 Отговор

    До коментар #113 от "БАЦО СЪМ":

    Споко, наесен ще те потърси един сърбин, ама като те намери, ще ти пием за "Бог да го прости"

    Коментиран от #161

  • 159 И ЯНЕВ ЯХНА ДЖИПКАТА

    3 6 Отговор
    ТРЪГНА ДА ОБИКАЛЯ....ПРАВИ СЕ НА ...БАЦЕТО.....
  • 160 1618

    5 4 Отговор

    До коментар #142 от "ОСЪДИ ГО":

    Скоро Борисов и неговото обкръжение ще станат "способни" свободни, разследвани граждани!За Борисов народа е "лош материал", пияници и неспособни!Времето за разплата настъпи със служебния кабинет и с оценката от САЩ със закона "Магнитски"! Сега ще видите тези,които вие наричате "неспособни" на какво са способни!

    Коментиран от #162

  • 161 БОЦКО СЪМ

    0 4 Отговор

    До коментар #158 от "Счупи тъпомера":

    МОЖЕ ПЪРВО АЗ ДА ГО НАМЕРЯ....ТОЙ СИ ЗНАЕ КАК.....
  • 162 НА КАКВО СА СПОСОБНИ ????

    5 7 Отговор

    До коментар #160 от "1618":

    КОМПРОМАТИ, ЧЕНГЕДЖИЙНИЦА И ЦЕНИТЕ ЯКО НАГОРЕ....И НАРОДА БЪРЗО ОБЕДНЯВА.....
  • 163 Топ манипулатор

    4 3 Отговор
    Трябвa дa ви ce признae, чe cтe oтличeн мaнипулaтoр, г-н Дичeв. Мaнипулирaтe интeлигeнтнo и eлeгaнтнo, cъc cтил и финec. И пoнeжe мacoвият бългaрин e дaлeчe oт вaшeтo нивo, тoй прocтo нямa шaнc дa ви хвaнe в крaчкa. Eдин–eдинcтвeн примeр c прoф.Кaнтaрджиeв, зa кoгoтo уж някaк мeжду другoтo пoдхвърлятe, чe уж дoри и виe личнo му cимпaтизирaтe. Принocът нa тoзи чoвeк cъвceм нe ce cвeждa caмo дo тoвa, чe e cимпaтичeн или дoбрoдушeн, или мaйтaпчия, кaктo виe лeжeрнo ce oпитвaтe дa внушитe нa читaтeлитe cи. Прoф.Кaнтaрджиeв имa многодесетилетен и ocoбeнo coлидeн принoc кaктo към бългaрcкaтa мeдицинcкa нaукa и нeйния aвтoритeт в Eврoпa и пo cвeтa, тaкa и към бългaрcкoтo виcшe мeдицинcкo oбрaзoвaниe, тaкa и към пoпуляризирaнeтo нa вaжни зa здрaвeтo нa вceки eдин бългaрин мeдицинcки знaния и пoлeзни cъвeти, а напоследък и към cпeшнoтo прaктичecкo прoтивoдeйcтвиe и oвлaдявaнe нa Кoвид–пaндeмиятa в нaциoнaлeн мaщaб чрeз нaпълнo бeзвъзмeзднaтa му цeлoгoдишнa aнгaжирaнocт в НOЩ, въпрeки чe тoй cъвceм нe e млaд и тoчнo пoрaди тoвa e в ceриoзнa риcкoвa групa. Рaзбирa ce, виe oтличнo знaeтe вcичкo тoвa, нo cъзнaтeлнo гo пoдмeнятe c умeлo пoдбрaни oт вac oмaлoвaжaвaния. Защото сте избрaл кoмфoртнaтa рoля нa мaнипулaтивнo oръдиe нa нoвaтa влacт вмecтo труднaтa рoля нa нeзaвиcимия интeлeктуaлeц. Caмo чe дa мaнипулирaш, мaкaр и интeлeктуaлнo, cъc cигурнocт нe тe прaви никaкъв интeлeктуaлeц, a тoчнo oбрaтнoтo. E, уcпeх нaгoрe пo cтълбaтa, кoятo вoди нaдoлу !

    Коментиран от #164

  • 164 1618

    5 1 Отговор

    До коментар #163 от "Топ манипулатор":

    Кантарджиев и Борисов трябва да разберат , че няма незаменими хора!Единият е тотално провален корумпиран диктатор и трябва да напусне политиката , а другият вместо да плаче, че е пенсиониран да се хване като всички други пенсионери на работа! Като е толкова кадърен да работи някъде като редови лекар!Коя част от всички държавни служители които са навършили години се пенсионират не ви е ясна?

    Коментиран от #165

  • 165 КОЙ БОРИСОВ ЛИ.....

    3 11 Отговор

    До коментар #164 от "1618":

    ТА ТОЙ ТРЕСКА БСП НА ИЗБОРИ 12 ГОДИНИ.......ХОРАТА ГО ИЗБИРАТ.....САМО НЕ МИ КАЗВАЙ ЧЕ ВСИЧКИ ИЗБОРИ СА МАНИПОЛИРАНИ
  • 166 тъкача

    9 2 Отговор
    на фотоса-корумпиран лидер на партия...
  • 167 миро

    4 1 Отговор
    досега да съм напуснал българия ако имах на вожда парите,ама явно му малеят и иска още.

    Коментиран от #195

  • 168 Бай Бай

    4 12 Отговор
    Какъв контрол? От 2 години 90% от телевизиите бълваха измислен хейт срещу Борисов?
  • 169 Аз Негодника

    5 3 Отговор
    Дойче Веле удря едно соросоидно рамо, на позакъсалите,си марионетки...На всички ни е ясно, че тука става въпрос за борба за надмощие, и влияние ,между Европа и САЩ...Нещата,вътре в Америка изглеждат все повече, на умираща империя,изживяваща последните си дни...Китайските другари,развиха бизнеса с наркотиците,до степен че другаря сорос е, вече със статут, на изпадащият от бизнеса,а без приходи,свършват и протестните революции,по света...Загуба на влияние за американците...
  • 170 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 11 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    ГЕРБ и Бойко - значи ХЛЯБ И РАБОТА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...Всичко друго е "пунта мара"....Некадърниците се дразнят от Бойко, заради строежитe на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н., c кoeтo ги кaрa дa ocъзнaят cвoятa нeпoтрeбнocт кaтo хoрa.
  • 171 sbs no КОМУНИСТ

    1 8 Отговор
    Deutsche Welle---Публикувано във факти.бг: Трябва да бъдем снизходителни,
    ДА БЪДЕМ СНИЗХОДИТЕЛНИ -----ЗА КОМУНЯГИТЕ ----САМО ХУБАВИ НЕЩА ---КАТО ---НЕКРОЛОГ НА УМРЯЛ ---ВЕЧНАЯ ИМ ПАМЕТ
  • 172 по добре

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Джипко Бибитков":

    на клона...
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 от врат

    1 1 Отговор
    Спирам да чета и пиша коментари! Тези форуми са като едно сборище на каращи се дърти циганки!
  • 175 Ало! Авторчето!

    3 0 Отговор
    Кажи ми една лъжа която са казали Живков или Лукашенко. За разлика от тях са хванати в лъжа и евролидери и Байдън, да не говорим за Бойко.

    Коментиран от #176

  • 176 Ало! Авторчето!

    2 1 Отговор

    До коментар #175 от "Ало! Авторчето!":

    Забравих да добавя в списъкът на лъжците и Путин.
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 гост

    0 4 Отговор
    Все същата тъпотия за глупаци,виновни са ГЕРБ И Борисов,а преди това другите Живков,Луканов,Виденов,Костов,царя и като него,отиват си идват други спасители и така до края на света.Не се казва истината,че виновна е системата,част от която е ГЕРБ и Борисов и всички,ама всички нови мераклии за властта,начело с Радев,и нищо няма да се промени за нас.Ще се промени за тях,доста дълго Борисов си повярва,че е велик и държ адругите далеч от облагите на властта и те взеха мерки да променят това,ще употребят всичко и натрупаното напрежение,и справедливо възмутените хора но ще го насочат в удобната за тях посока,срещу ГЕРБ,а не срешу системата част от която са и ГЕРБ,и самите те.Ще заемат мястото на ГЕРБ и всичко ще е наред,но за тях,а не за нас.Свидетел съм на всичко от имитацията на демократични помени 89-та и до сега,все същото си е,а демокрация няма и никога не е имало,все същия посткомунизъм,който не свършва и не свършва,но винаги се намират нови хора,които вярват на лъжата.
  • 179 ЕТО ВИ ГЕРБ

    5 0 Отговор
    Рaзмeрът нa мeceчнитe пoмoщи зa oтглeждaнe нa дeтe, e кaктo cлeдвa: 40 лв. зa eднo дeтe, 90 лв. зa двe дeцa и 135 лв. зa три дeцa. Зa дa имaтe прaвo нa тaзи "oгрoмнa" пoмoщ, тo cрeднoмeceчният дoхoд нa члeн oт ceмeйcтвoтo зa прeдхoднитe 12 мeceцa, трябвa дa бъдe пo-ниcък или рaвeн нa 410 лв. Тoвa oзнaчaвa, чe aкo нe пoлучaвaтe минимaлнaтa рaбoтнa зaплaтa, тo нямa кaк дa oтгoвoритe нa изиcквaниятa.

    Cпoрeд oтчeтитe, фирмa "Грaдуc" e пoлучaвaлa oк. 12 млн. лв. финaнcирaнe oт държaвaтa нa гoдинa. Пoчти цялoтo финaнcирaнe e пo прoгрaмa зa хумaннo oтнoшeниe към живoтни. Aкo cрaвним чиcлaтa oт държaвeн фoнд "Зeмeдeлиe" c oтчeтитe нa фирмa "Грaдуc", щe oткриeм, чe плaщaниятa зa eднa кoкoшкa нocaчкa, ca били в рaзмeр нa 88 eврo.

    Зa eднo дeтe - 40 лв. (мeceчнo). Зa eднa кoкoшкa - 88 eврo (гoдишнo). Cлeдoвaтeлнo, пoмoщтa зa oтглeждaнe нa eднo дeтe нa гoдишнa бaзa, e рaвнa нa гoдишнaтa cубcидия зa хумaннo oтглeждaнe нa 3 кoкoшки.
  • 180 Наблюдател

    3 0 Отговор
    "Новата" пропаганда на ГЕРБ - "Лъжи и само лъжи, а след тях пак лъжи!"
    Топ лъжеца на ЕС и главатар на бандата ГЕРБ Бойко Методиев Борисов примитиваната философия е че като каже 1 лъжа 100 пъти тя става истина!
  • 181 Alex

    3 0 Отговор
    Е,много хитро ми прекъснахте коментара.Само последната фраза: Не Ви знам от какво потекло сте,но и Вие,г-н Ивайло,нито знаете,нито помните,когато колите на милицията бяха жълто-сини- влизаш за "справка" жълт,излизаш син.И чакахте такива като мене да остареят и поизмрат/Ковида помогна/ и да не ви споменават на каква "демокрация" сме се радвали!
  • 182 То пък такива

    1 4 Отговор
    Гъзоблизни медии като факти направо
    Много се престарават да обслужват новото
    ОФ на радев .Да ви е Сладко
  • 183 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "БАЦЕ":

    Баце ще го вади от панталона на бай Ставри.
  • 184 Драйфус

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Фен":

    С голо дупе таралежа ли?
  • 185 Киркор

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "РАДЕВ КАЖИ":

    През 1 минута пишеш коментар,завиждам ти,добре ще захлебиш!!

    Коментиран от #186

  • 186 Уаууу

    2 1 Отговор

    До коментар #185 от "Киркор":

    Този Дичев от Дойче веле е егати боклука !
  • 187 Матей

    0 0 Отговор
    Да,бе,престъпници в управлението бол и служебното правителство само ги пита,вярно ли е това или онова.Те пък отричат и даже се превръщат в обвинители.С такова опипване,колебливо и несигурно,на закоравели престъпници,не може да се постигне нищо.Няма арести и разследване за национално предателство,за геноцид,за тежки икономически престъпления,има словоблудство за отделни случаи,от местно значение,та това е мижи да те лъжа,трай бабо за хубост.Като са служебно правителство означава ли ,че е безотговорно и пасивно,само на думи да громи престъпността,а населението да гледа учудено миража на справедливостта, отдалечаваща се зад хоризонта?
  • 188 ЦЕНИТЕ ЯКО НАГОРЕ

    1 1 Отговор
    НАРОДА ОБЕДНЯВА, ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ ТРАЕ......
  • 189 Мишо бирата

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    ... И колко убийства направи Тиквата за да прикрие аферите си...
  • 190 Изводът е, че

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "УБИЙЦИ":

    За мутрата-Тиква само публиченЛинч...
  • 191 Неможе ме и не искаме, даго, виждаме

    1 0 Отговор
    Борисов!! За какво ниго, натрапвате, да, по връщаме или да псуваме, ако Псуваме Цензури те ще ни трият!! Сложете сиго на снимка и си го гледайте!!! !!
  • 192 Аз Негодника

    0 0 Отговор
    Китайския ФЕНТАНИЛ е последния пирон, в ковчега на САЩ като държава...Черната касичка на сорос пресъхва. С 10 милиграма,може да се направят 10 000 дози хероин...Афганистан.Колумбия.Косово.просто не могат да издържът на конкуренцията,и неизбежно ще фалират...А с тях, всички цветни революции по света ще останат НЕДОФИНАСИРАНИ...А това ще значи,и края на лесните пари, и за Дойче Веле...
  • 193 3333

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: че Ковид-ваксините водят до безплодие, е тука ме загубихте, малоу*мници, всеки нормален човек би погледнал тия така наречени ваксини какъв състав имат и би проверил всяка една съставка какво представлява и и какви странични ефекти има. Само истински тъпан**р може да си мисли, че правителството го е грижа за неговото здраве... И доводите, 'Ама ние ядем боклуци всеки ден, не минават', не всеки ден се инжектираш с генна терапия.
  • 194 така си могат

    1 0 Отговор
    ГЕРБ всъщност действат по единствения начин който им е известен...Пускат недоказани твърдения и откровени лъжи с цел някой да им повярва ако ли пък не поне ще отклонят вниманието от изнесените безброй доказателства за корупция. Като прибавим и Стъки се вижда, че там вече падението е пълно. Не знам какъв би трябвало да си за да наемеш Стъки който ще олицетворява облика на твоята партия. За мен това е пълен провал!
  • 195 разходите много

    1 0 Отговор

    До коментар #167 от "миро":

    Големи са му разходите за калинчовци и калинки, плеймейтки и други подобни държанки.
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.