Last news in Fakti

22 Юни, 2021 13:00 16 386 108

Гласувах за Слави Трифонов още преди 20 години

  • божидар чеков-
  • слави трифонов

Авторът пише Отворено писмо до избрания за "Мъж на годината" за 2001-ва Слави Трифонов. Предлагаме го на вашето внимание

Гласувах за Слави Трифонов още преди 20 години - 1
Снимка: Шоуто на Слави
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Излиза, че съм гласувал за Слави Трифонов още преди 20 години". С тези думи живеещият във Франция писател и журналист Божидар Чеков ни предостави свое Отворено писмо до Слави, писано по повод удостояването на шоумена с приза "Мъж на годината" за 2001-ва. Предоставяме ви писмото, публикувано в книгата на писателя "Третият светилник", издадена през 2002 г.

Уважаеми господин Слави Трифонов,

Честито и да ви е на хаирлия! След като се почерпите, да не оставите обаче днешната работа за утре. Че България сега цяла вази гледа.

За разлика от Европа ние редовно и прилежно си избираме мъже на годината. Говори се, че кола, телевизор и жена само след употреба може да се опознаят дали ги бива. Така и с българските мъже на годината. Някои са високосни, други са чист буклук. Подозирам че народът ни този път гласува за вас напук на управляващите. И на новите и на старите и на хамелеоните и на ветропоказателите. Гладни и жадни за справедливост, лишени от съдебна система, българите превърнаха избирателната бюлетина в гилотина. Дано благодарение на хора като вас политолозите да проумеят, че в България не се гласува за Управляващи, а за Оправия, което съвсем не е едно и също.

Извън юздите на МВФ, настрана от партийния капитализъм, вие сте първото истинско доказателство за наличие на обществено мнение в България! Постижение много по-ценно от стипендия в Лондон. То ви позволява да сурвакате с коприва висшестоящите величия и да им пречите да се самозабравят. Не са един и двама вашите почитатели, които потриват ръце при мисълта, че получената шампионска титла може да раздвижи духовете така, както го стори първият български мъж на годината, самоизбрал се точно преди 240 години. Навремето Хилендарският монах, също като вас посочи някои наши национални слабости и събуди заспалия и забравен народ. Той нямаше нито банка, нито пресгрупа. Няколко книжлета, написани на грапава хартия с паче перо, на собствени разноски. Разпространител – едноличният свещеник Паисий. Пазар – огромен: главундерите на слабоумните мекерета. Баш вашият терен на действие.

Вече 12 години в страната ни едно се говори – друго се прави. Старобългарската дума приобщаване, мастити политици заместиха с латинската "интеграция". Така по селата никой не разбра за какво става дума. В магазините всичко има, а половин България си е скръстила ръцете в бездействие. Витрините са пълни с чужди стоки, а безработицата бие европейските рекорди. Колкото повече внасяме, толкова по-малко изнасяме. Управниците взимат заеми, децата им получават стипендии, а парното става по-високо от заплатите на простосмъртните. Европриобщаване, ама заднешката. Вместо ние да влизаме в Европа, тя ни вкара стоките си и ни закова на място с борчове. Успокояват ни със свободата на пътуването, пречки нямало! Заживяхме в европейското благоденствие както Хитър Петър, що яде миризмата на скарата с комат хляб.

Кой освен Слави Трифонов може да обясни, че чуждите стоки по витрините са видимата част на една добре разработена победоносна икономическа система? Че за всяко пласирано кило извън европейския пазар, износителят получава финансово насърчение? Докога ще сме лапни-шараните на Балканите?

По-старите седесари си спомнят 60-те години, когато 7-ма американска флота беше хвърлила котва пред Бейрут. Списанието "Плейбой", изпъстрено с мадами по жартиери със цици като балони, разнообразяваше горещите нощи на матросите. След Виетнам американската комуникационна техника премахна необходимостта от хартиената еротика и акциите на "Плейбой" се стопиха като сняг на слънце.

Наскоро находчив гръцки издател обаче, усетил че не всеки българин има достъп до "парещ интернетов сайт", закупи правата на "Плейбой" за жълти стотинки. След това подобно износителите на месо и зеленчуци, уреди получаването от европейската комисия на "помощ за износ на печатна европейска култура" в... България. На всеки пласиран в родината брой – по една брюкселска пара ще влиза в джоба на гръцкия издател. Точно както с немското свинско и френското телешко. Ако той успее да залее страната ни с руски и бразилски стриптийзьорки на гланцова хартия, за българските издатели на списания ще останат само просешките тояги, същите на които се подпират родните козари и овчари. Тогава от Брюксел високомерно ще вдигнат рамене:

"Как да ви приемем?

Не стига че сте бедни, ами сте и глупави!"

С уважение и надежда:

Божидар Чеков

Гласувах за Слави Трифонов още преди 20 години


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    103 125 Отговор
    Чеков уж умен човек, пък подкрепя чалгаря. Да не е получил някой чек?

    Коментиран от #31, #57

  • 2 Писмото

    90 79 Отговор
    на чалгаря трябва да му се "преведе" !
  • 3 dfu

    90 50 Отговор
    Чеков, Чеков... мъжът на годината ще прокарва политиката на точно тия, които описваш в писмото си...
  • 4 Шалом

    109 51 Отговор
    За български политици в България се НАЗНАЧАВАТ хора с дълбоки зависимости. Един от многото е и Станислав Трифонов !
  • 5 провинциалист

    47 33 Отговор
    Божка, събуди се, че са ти развити краката...
  • 6 Къде сме ние

    81 9 Отговор
    “В страна, където се заселят евреи, независимо от тяхното количество, те понижават морала и търговската честност, изолират себе си и не се поддават на асимилация. Те се присмиват на християнската религия, стараейки се да я подкопаят. Строят държава в държавата и в случай на опозиция се стремят смъртоносно да задушат страната финансово.” – Бемджамин Франклин,
  • 7 БОЛШЕВИК

    98 32 Отговор
    Слави в самото начало беше добър водещ на шоу, беше интересен и забавен, докато не дойдоха интервютата му с Ахмед Доан, и после с Бойко Борисов. Тогава се видя, че имат нещо общо и задкулисно.
    После, Слави забогатя много и деградира като човек.

    Коментиран от #12

  • 8 Баба Зоя

    53 61 Отговор
    Аз много държа Слави Трифонов да влезе в парламента и да управлява, само и само да спре да прави нови песни.

    Коментиран от #14, #69

  • 9 Гост

    62 43 Отговор
    Глупакът си е глупак, независимо какъв е, затова и Чеков е глупак но уникален такъв чак от ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ.
  • 10 3.14К

    50 24 Отговор
    И този изперка. Старите седесари си спомняли 60те години...
  • 11 пройчо

    40 17 Отговор
    ".... Навремето Хилендарският монах, също като вас посочи някои наши национални слабости и събуди заспалия и забравен народ. Той нямаше нито банка, нито пресгрупа. Няколко книжлета, написани на грапава хартия с паче перо, на собствени разноски. Разпространител – едноличният свещеник Паисий. Пазар – огромен: главундерите на слабоумните мекерета. Баш вашият терен на действие....." ****** тук вече,перното му е дошло в повече !:))....и ай да си глеа пп
    проблемите на Франца!

    Коментиран от #15

  • 12 Ак Неделчев

    24 33 Отговор

    До коментар #7 от "БОЛШЕВИК":

    Да караме подред-КГБ-БСП ,Доган,Борисов,Трифонов...

    Коментиран от #13

  • 13 БОЛШЕВИК

    35 22 Отговор

    До коментар #12 от "Ак Неделчев":

    давай щом знаеш нещо, аз не съм в час с КГБ, НКВД и тн.
    За живота си по времето на бай Тошо мога да ти разправям с часове - и все хубави работи!

    Коментиран от #23, #24, #36, #44

  • 14 АААА НЕ СИ ПРАВ

    42 10 Отговор

    До коментар #8 от "Баба Зоя":

    КАТО ПУСНАТ ПЕСЕН НА СТ.ТРОФОНОВ МОЖЕШ ДА НАТИСНЕШ КОПЧЕ„ STOP” АМА ТРИФОНОВ КАТО„ ПУСНЕ ”ЗАКОН ПЕЕШ И ИЗПЪЛНЯВАШ😂

    Коментиран от #59

  • 15 СЕЛО УЧИНДОЛ

    62 20 Отговор

    До коментар #11 от "пройчо":

    ЕЙ ТИ КВО СРАВНЯВАШ БОГАТАША ГАДУЛАР СЛИВЧО ТРИФОНОВ ДЕТО СЕ ДВИЖИ КАТО МУТРА С ОГРОМНА ОХРАНА С ХИЛЕНДАРСКИЯ МОНАХ???????

    Коментиран от #20

  • 16 небрежнев

    61 1 Отговор
    България е разделена горе-долу на две. Едните са на опашки за Гърция, Занзибар, Малдивите или Дубай, а другите цъкат за Терминал 1(2). Едните на другите не вярват, но и двете групи е добре да прочетат какво е написал Сун Дзъ преди 2500 г. в книгата си "Изкуството на войната". С тези правила се печелят войни и превземат чужди народи:

    1) Развалете това, което винаги е било хубаво в страната на враговете ви.
    2) Направете боговете им за посмешище и стъпчете всичките им обичаи в калта.
    3) Подкопайте с всички средства престижа на водещата класа; оплитайте ги при всяка възможност в тъмни машинации и в подходящия момент ги опозорете.
    4) Разпространявайте между гражданите конфликти и раздори.
    5) Настройвайте млади срещу стари.
    6) По всякакъв начин спъвайте работата на властта.
    7) Внедрявайте навсякъде свои шпиони и
    8) не се страхувайте от сътрудничество с най-низките и най-отвратителните създания.
    9) Винаги, когато можете, обърквайте обучението и доставките на противниковите сили; подкопавайте дисциплината им и парализирайте волята им за борба чрез потискаща музика, също така пращайте леки жени в лагера им и оставете падението им да достигне дъното.
    10) Не пестете нито обещания, нито пари или подаръци, защото всичко това носи големи лихви.

    Коментиран от #108

  • 17 Герберасти

    37 29 Отговор
    С тролене няма да спасите тиквун от съдебно преследване.
  • 18 Само питам

    40 17 Отговор
    най-добре е да кръстите сайта си "ДОНОСНИК ДС"! То не беше Гарелов, не беше Кеворкян,у не беше Алексанъдър Урумов или Васил Проданов. Стига вече с гнусните доносници, не им давйте отново възможност да манипулират българите!
  • 19 ТраЛаЛа

    18 12 Отговор
    луди много ей ......
  • 20 пройчо

    15 5 Отговор

    До коментар #15 от "СЕЛО УЧИНДОЛ":

    "...с пачу перо написах тая книжица..." :))

    Коментиран от #38

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Недев

    60 16 Отговор
    Кофти писателю,че подкрепящ един от близките приятели на Илия Павлов,а и на много други МАФИОТИ е пял на уше и се хваляше денонощно с това,че е близък приятел с тях,а сега се движи точно ,като мутрите с даля шабеци подире си ! Няма да отварям въпрос за недекларираните суми от тези му изяви,така че аз не вярвам на такъв плаз модий !
  • 23 Парт секретар

    29 7 Отговор

    До коментар #13 от "БОЛШЕВИК":

    Браво момче при др Живков живот си живеех ме Много работа имаше ама други я работиха /ние напътсвах ме/ това беше много важно за хубавия живот

    Коментиран от #26, #52

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Без име

    64 16 Отговор
    "Слави Трифонов - новият Паисий" това е виц на годината. Човекът е инкарнация на простотията и пошлостта. Това, че получи толкова гласове е израз на тъпотия и отчаянието на хората. Но всеки народ си заслужава управляващите.

    Коментиран от #62

  • 26 БОЛШЕВИК

    21 17 Отговор

    До коментар #23 от "Парт секретар":

    сега като работиш те напътсва чорбадията, и робовладелаца (работодател)- и ти плаща да не умреш от глад, за да му работиш и утре

    Коментиран от #39, #107

  • 27 bbb

    26 4 Отговор
    Има много такива тъпаци като теб и за това сме на тоя хал
  • 28 БОЛШЕВИК

    9 13 Отговор
    сега те напътства чорбаджията и робовладелеца (работодател) - и ти плаща толкова, колкото да не умреш от глад, че трябва и утре да му работиш!

    занимавам се и с друго, затова некой път текста за отговор е малко неразбираем, затова го повтарям.
  • 29 В такава

    29 12 Отговор
    кочина се е превърнала България, че появи ли се един достоен човек на хоризонта, подлата и продажна сган, предатели на родината си, се надпреварват да си продадат бъдещето, като сеят злост и лъжи! Срам сте за страната си! Срам за родителите си, освен ако не са и те жалки продажници като вас! Срам сте и за прадедите си, срам сте и за бъдеще ти ви деца, които обричате на мизерия! Гнус!

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 боко ПКП

    20 3 Отговор
    Слави от къде изкопа това недоразумение в Добрич? Сгреши много с него!
  • 33 аман

    16 4 Отговор
    от г*золизци
  • 34 ККК

    44 11 Отговор
    До автора Божидар Чеков . Ние сме бедни и глупави, а ти си умен и богат затова ли живееш в Франция да ни даваш акъли ? За кого ще гласуваме и кой ще ни управлява е наша работа! Стой си там пиши за страната в, която живееш и не се бъркай в нашите работи!!! Аман от умници!

    Коментиран от #37

  • 35 Го4о

    22 5 Отговор
    Джрндърите се подкрепят взаимно! Честито! Поне ще се преброим, кой какъв е!?
  • 36 Шамара

    20 22 Отговор

    До коментар #13 от "БОЛШЕВИК":

    И аз мога да ти разправям за живота си при тату с часове само лоши работи! Само, че такива като мен са повече от такива като теб!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Тошко

    12 2 Отговор

    До коментар #20 от "пройчо":

    Забий си го отзад бе Пройчо!
  • 39 ЕДИН БЪЛГАРИН

    20 12 Отговор

    До коментар #26 от "БОЛШЕВИК":

    И ТОГАВ СЕ РАБОТЕШЕ ЗА ЧОРБАДЖИИТЕ,КАТО ДЯДО ТОШО И ПАРТИЙНИЯ МУ АПАРАТ А ДА НЕ ТИ ГОВОРЯ ЗА СЕКРЕТАРКИТЕ , ТО НЕ БЕШЕ НА КОМСОМОЛСКИ НА ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ И ЗАМЕСТНИЦИТЕ ИМ,НА НАЧАЛНИК ЦЕХОВЕ НА БРИГАДИРИ И Т. Н И Т.Н.,А ОТДЕЛНО НАЗНАЧЕНИ КЪМ ДС НЕ МОГА ДА ТИ ИЗРЕДЯ ВСИЧКИ ТЪРТЕИ ЗА КОИТО РАБОТЕХМЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ,СЕГА КОЙТО СИ МЪРДА МОЗЪКА,А НЕ УШИТЕ ЖИВЕЕ МНОГО ПО ДОБРЕ ОТ ТОГАВА !
  • 40 Дръндрън

    12 26 Отговор
    Давай Слави герберите ке мрат м.ми.ата им
  • 41 Андро

    13 35 Отговор
    Гласувах за Слави и пак ще гласувам. Ако се наложи и пак и пак и пак. Доо пълно изчегъртване на мутраците

    Коментиран от #63

  • 42 мдда

    32 15 Отговор
    Слави е изтърбушен некадърник!!

    Коментиран от #50

  • 43 МААТРИАЛА

    30 10 Отговор
    И АЗ ГЛАСУВАХ ЗА НЕГО ПРЕДИ 30 ГОД.АМА СЕГА МЕ Е СТРАХ ,ГЛАСУВАШ ЗА СЛАВИ ПЪК ПОЛУЧАВАШ ДОГАН
  • 44 Селянин

    19 14 Отговор

    До коментар #13 от "БОЛШЕВИК":

    Най добрия девиз на вас комунягите беше другарки и другари дай те да дадем
  • 45 stan4o

    22 3 Отговор
    Размътиха тинята и пак ще хванат шараните. Така се прави от 1989 година до днес. Това заслужават балъците. Икат го и си го получават . За балъците спасение няма..
  • 46 Мерник

    30 6 Отговор
    Да сравняваш Слави с Паисий Хилендарски е меко казано простотия.Добре ,че прочетох това отворено писмо,за да разбера колко плиткоумни са големите ни имена зад граница.Този господинчо с такъв апломб ни внушава колко са умни българите в чужбина,как едва ли не надеждата ни трябва да е само в тях,как западният модел е фиксидеята на живота ни.И изведнъж - дупка.Слави и Паисий.?!Наистина ли чужбината им изпива мозъка на нашите българи или тези с изпити мозъци тръгват за там?

    Коментиран от #51

  • 47 ТИТИ

    19 2 Отговор
    БОЖИДАРЕ КАЖИ ИМАШ ЛИ КРИМИНАЛНО МИНАЛО В БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #48, #49

  • 48 ХАРИ

    19 4 Отговор

    До коментар #47 от "ТИТИ":

    ХА СЕГА ДЕ МАЙКА МУ СЕ КАЗВАШЕ БОЖАНКА А БАЩА МУ ПЕТЪР ИМА АПАРТАМЕНТ В СОФИЯ ДА КАЖЕ ЗАЩО Е В ПАРИЖ
  • 49 ХАРИ

    16 3 Отговор

    До коментар #47 от "ТИТИ":

    ХА СЕГА ДЕ МАЙКА МУ СЕ КАЗВАШЕ БОЖАНКА А БАЩА МУ ПЕТЪР ИМА АПАРТАМЕНТ В СОФИЯ ДА КАЖЕ ЗАЩО Е В ПАРИЖ

    Коментиран от #53

  • 50 Слави Номер 1

    10 33 Отговор

    До коментар #42 от "мдда":

    Завинаги само Слави Трифонов - Богатството на българската нация. Нека честността и истината победят. Няма по - достоен и свободномислещ човек от Слави. Независим, открит, естествен... Гордост за България. Винаги ще подкрепям Истината! Завинаги със Слави и ИТН. Заради честни, борбени и истински хора като Слави, аз съм горда, че съм българка. И сто пъти да има избори, сто пъти ще го подкрепя. Защото силата е в Истината.Обичам те!

    Коментиран от #54

  • 51 МИНА

    17 3 Отговор

    До коментар #46 от "Мерник":

    Я ГО ОСТАВЕТЕ ТОЗИ НЕ ПОМНЕШЕ КОГАТО ЯДЕШЕ КЮФТЕТАТА СЪС ЗАХАР ТОЙ ДА КАЖЕ ЗАЩО ЖИВЕЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ А НЕ НА КЪРНЕГРАДСКА КЪДЕТО ИМА АПАРТАМЕНТ
  • 52 работар

    21 3 Отговор

    До коментар #23 от "Парт секретар":

    Не виждам никаква разлика. И тогава работех за безпари на партията и сега за безпари на новия комунягокапиталист откраднал/преватизирал/ фабриката..
  • 53 предполагам

    8 3 Отговор

    До коментар #49 от "ХАРИ":

    По заръка на ДС на БКП.
  • 54 Съжалявам

    13 4 Отговор

    До коментар #50 от "Слави Номер 1":

    Опасявам се, че на 12 годишните не е позволено да гласуват. Предполага се, че едва при навършване на пълнолетие мозъкът на човека е развит до степен да взима разумни и отговорни решения.

    Коментиран от #56, #65

  • 55 новият месия

    10 2 Отговор
    После пак ще ми РИВЕЬТИ, като ви неоправи.

    Коментиран от #60

  • 56 Слави Номер 1

    11 20 Отговор

    До коментар #54 от "Съжалявам":

    А като съм на 29 мога ли да гласувам??

    Завинаги Слави и ИТН!
  • 57 име

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    не само чек , но и един дълъг език .а също и обещание- нежно ти шепна , че ти скъсам г--а....чеков е в екстаз .
  • 58 дааа

    12 4 Отговор
    Този Чеков много ми прилича на един Георги Марков, защо не знам.
  • 59 Още малко ви остана

    8 6 Отговор

    До коментар #14 от "АААА НЕ СИ ПРАВ":

    Тиквата като пускаше закони 12 години ти казачок ли игра? 😁

    Коментиран от #67

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ГерберскатаСволоч

    10 14 Отговор
    Пак се разкуткудякала тука😆
    ТъпирътОтБанкя вече го няма и никога повече няма да го има. Набийте си го това вТиквите и се успокойте с малко мента глог валериян😁🧠😃
  • 62 Българин

    8 11 Отговор

    До коментар #25 от "Без име":

    Умната 🎃 е точният човек.За него гласуват само хора с промити мозъци,един от тях си ти.
  • 63 киро

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "Андро":

    андрю гласувай и за децата му

    Коментиран от #66

  • 64 бай Гъдю

    13 2 Отговор
    На дърт ерген без дете и коте как да повярвам, че ще работи и мисли за Народа?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ХРИСТО СТОИЧКОВ-КАМАТА

    5 2 Отговор

    До коментар #59 от "Още малко ви остана":

    КАКВИ ЗАКОНИ БЕ НЕЩАСТНИК , ТЕЗИ ЗАКОНИ ГИ ПРОКАРАХА НАРОЧНО , ЗА ДА С КРАДЕ ЯКО ОТ ДЪРЖАВАТА ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ , ТИ СИГУРНО СИ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАН С ЯКО ПАРИЧКИ ЗА ТОВА ЛАЕШ КАТО КУЧЕ НА БЕСОВИЦА , АИДЕ НЯМА НУЖДА ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВАТА НУЖДА ОТ ТАКИВА ТЪРТЕЙ КАТО ВАС , ГОТОВАНЦИ НИЕДНИ , БЕЗ ДА СЪТВОРИТЕ НЕЩО В ТАЯ ДЪРЖАВА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 31 ГОДИНИ !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️!!!.
  • 68 Цеко сифоня

    15 1 Отговор
    Б. Чеков, винаги съм бил неутрален към семплата ти личност, защото си бил далече от представите ми за писател. Но от днес си ми доста антипатичен.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Биби Кинг

    7 0 Отговор
    Отворкино песмо значи каде некой неизвестен пише публично до некой известен шо иска и он да стане известен! Сичко е внетно нале?
  • 71 Дедо

    15 1 Отговор
    о неразумни хора опомнете се, и Царя като чалгаря обеща за 800 дни шведска тройка на Суверена с Доган и Станишев, като след ощасливяването Царя си върна имотите, Станишев стана Председател на ПЕС, Доган Почетен председател в сараите ...а Суверена труден с няколко милиарда дълг, сеега като гледам чакате чалгаря да ви мине за пореден път ...явно кефа цена няма .....
  • 72 стига бе

    7 1 Отговор
    Това някакъв фейк нюз ли е?

    Коментиран от #74

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Градцки

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "стига бе":

    Ти къф си бе Българин или Англичанин, щот не те разбирам?!
  • 75 Шаран БГ

    8 5 Отговор
    Ще се съглася със всеки плюещ и храчещ по С.Трифонов, само тогава, ако каже кой и как ще спаси България / ако има спасение, разбира се, за една полу-унищожена държава/.
    След като всички баш икономисти - комунисти, много от тях завършили в Москва, се юрнаха да изпълняват плана " Ран-Ът" и разсипаха страната по " всички параграфи" с невиждана злоба, едва ли някой може с вълшебна пръчица да възстанови щетите.
    И тъй като слушаме , вярваме и се надяваме на подкрепата на такива хорица, живеещи в чужди държави, работещи за чужд просперитет и най-важното- гласуват за родната властова възпитаена по комунистимески, гилдия - НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ !! Все ще ни "оправят" гении като Паси, мадридския мошеник, финансовия корифей Гечев,......Сега изплува и "Глиста Жан" на повърхността. Нему захранката от бюджета не му стига - иска му се ОЩЕ !!
    Повярвах в С.Трифонов при Референдума ! Вярвах, че след последните избори ще направят нещо смислено..... Бош лаф.....
    И те горките си повярваха, че "чековци" от Париж, Чикаго, Лондон, Отава и Сидни ще оправят България.... Не !! Те могат само да Ви утвърдят на власт,г-да от ИТН, която и за Вас е явно само " извор на благинки" и няма нищо общо със съдбата на българина, който има нещастието все още да стои на тази територия !!!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 отекчен

    5 3 Отговор
    Ади бе, няма ли нещо интересно да напишат. Все този грозник ли ще ни натрапват?
  • 78 Аз, врачанката

    8 4 Отговор
    До коментар#1-,ХЪ-ХЪ.
    Нищо чудно да е получил някой хонорар. На този етап на този палячо-Трифонов,да му нужни заблудени хора,които да го подкрепят. Питам се аз,дотук ли стигнахме,че да ни управляват някакви чалгари,като палячото Трифонов и онзи тъпоумник,който не знае книжовният български език- Тошко Йорданов?! Нвма ли свестни хора-умни и кадърни,които да ни управляват,ами подкрепят тези долнопробни чалгари?! Това е срам и позор за нацията ни!
  • 79 Георги v.

    8 2 Отговор
    Този добре ли е? Гласувал преди 20 г. за популизма, чалгата, просташките скечове, лъжата.
  • 80 Истината е

    7 7 Отговор
    че Слави и ИТН, остават в момента единствените достойни хора! Дано България има късмет и се появят и още достойни хора!

    Коментиран от #81

  • 81 Другата истина

    6 3 Отговор

    До коментар #80 от "Истината е":

    И това как точно го прецени? Сладки приказки и обещания всеки може да прави. Слави има опит във водевилните представления не в управление на държава. Напомня ми онзи палячо Бареков.

    Коментиран от #84

  • 82 хахаха

    2 3 Отговор
    Че като се харесват толкоз "младите", да се вземат....
    аФФФторът май много му се ще и него някой да го Оправи.....
  • 83 монаха

    4 4 Отговор
    Чеков, не знам, какъв писател си, но със сигурност си доста неграмотен!
    Пише се БОКЛУК, не бУклук!!!!!!!!!!!!!
    Пред "ЧЕ"се слага запетая и буквата е МАЛКА!
    България се е променила МНОГО, не сме лапни шарани, нито сме прости, а България се развива и доходите нарастват, да с бавни темпове, но има развитие, ела и виж!
    Не си запознат с развитието на България и правиш архаични и смехотворни съждения, които нямат нищо общо с действителността, особено с интернета. България има един от най-бързия интернет в света, дори и циганите имат интеренет и кабелна!
  • 84 Истината е

    4 2 Отговор

    До коментар #81 от "Другата истина":

    че като си запазил морала и достойнството си, ще го прецениш без да имаш необходимост от питане на детски глупости! Та за всеки подлец, са сладки приказки помагането на десетки деца и хора в нужда! За мен това са достойни постъпка! За всеки подлец е сладка приказка милионите лични средства за да се помага на хора, за които държавата нехае! За мен това е достойна постъпка! За всеки подлец, са сладки приказки, следването на каузи и принципни позиции, с цената на всичко което притежаваш! За мен това е достойна постъпка, която единици могат да направят! Излишно е да пиша неща известни на всеки, само не на тварите, плащащи да не им е известно или продажниците изпълняващи им подлостите за някоя жалка монета! Да ти коментирам прозрението от жълтите медии, кой на кой приличал, някак си ми звучи тъпо и глупаво и не ме влече! Та там където е Слави, жалките жълти медии и плащащите подлеци за лъжи и манипулации и след 100 живота няма да бъдат!

    Коментиран от #86, #102

  • 85 монаха

    5 4 Отговор
    Чеков, очевидно си комуне, защото повтаряш мантрите на червените вампири от БСП, които са битер западняци! Колата е немска, парите в ЕВРО, децата учат в Лондон и Ню Йорк, но на нас разбираш ли ни пробутват идеята за социализЪма, колко хубаво било едно време!?
    В България има ПАЗАРНА икономика, свободен пазар, всеки предлага различни стоки, във големите вериги "чуждите" е пълно с български стоки, повечето боклуци, защото Ганьо е тарикат и лъже със съставките.
    Да те открехна също, че Кауфланд е франчайз! Прочети в инетернет, какво означава това!
  • 86 монаха

    5 4 Отговор

    До коментар #84 от "Истината е":

    Очевдино живееш в чужбина, жена? Истината е, че или си слабо образована или си позабравила българския, защото лексиката и граматиката ти куцат много.
    Явно не правиш разлика между шоу и реалност, това са различни неща!
    Слави е актьор и ако е правил нещо с благотворителна цел е било с идеята да му послужи, като трамплин в един по-късен етап, т.е. тази му роля е заложена много по рано, откакто започна да се появява в политиката.
    Слави е маркантилен тип, но и много хитър! Това е човек, който разчита на наивитета и отчаянието на хората, за да постигне целите си.

    Коментиран от #88

  • 87 монаха

    4 3 Отговор
    Чеков, червенунгел, що живееш в Париж бе, при загнилият капитализъм, при лошия ЕС!?
    Отиди в Северна Корея, Русия, в Китай ако щеш!?
    Там, където хич няма експлоатация на човешкия труд!? Там ти плащат без да работиш, особено в Северна Корея!?
    Ех, Чеков, писателю, ние също не ядем доматите с колците!
  • 88 Истината е

    6 1 Отговор

    До коментар #86 от "монаха":

    че за врачка не ставаш! Истината е, че не осъзнаваш колко трябва да падне човек, че да се продава! Истината е, че това показва подлостта ви и достойнството на Слави! Та кое не разбра, от иначе просто написаното? 😃 И да, само подлец плаща за клевети и жълтини! И да Слави и ИТН, са единствено достойни в момента! Дано България за в бъдеще има повече такива достойни хора и по малко предатели като Копейкин, Нинова, Божков, Иванов, Пишман патриоти, Сидеровци и всякаква друга доказано подла сган и доказваща ежедневно своята подлост!

    Коментиран от #89

  • 89 монаха

    5 4 Отговор

    До коментар #88 от "Истината е":

    Слави е достоен, за какво, как прецени!?
    Аман от ограничени хора!
    Как разбра, за какво е достоен!? Какво ще промени, какви решения предлага, къде е СЛАВИ!?
    Слави се скри и го няма, потъна в дън земя! Освен това ясно заяви, че няма намерение да се занимава с управление!!!!!!!!
    За това се изискват качества и не става само с плюене, смях и вицове!!!!!
    Тук става на въпрос за човешки съдби, за работни места, за икономика, не за шоу и скечове против властта! Разбираш ли, за какво ти говоря? После ревете, че сме били бедни и гладни!?
    Ти, какво очакваш да напарви Слави????????????????????

    Коментиран от #90

  • 90 Истината е

    4 4 Отговор

    До коментар #89 от "монаха":

    че съм обяснил защо Слави е достоен и защо платените глупаци са недостойни! Та кое не разбра? 😃 Не ме вълнува за колко стотинки не разбираш и на кой подлец си проводник на простотията! Това няма да промени истината за Слави и ИТН, и си остават единствено достойните и подлеците лазещи в краката му няма как да променят това! Само изпъкват по ярко! 😃

    Коментиран от #91

  • 91 монаха

    4 4 Отговор

    До коментар #90 от "Истината е":

    Какво значи достоен!? Хахаха
    Може и да е достоен, но дали има качества да управлява държавата?
    Слави ясно заяви, че НЯМА да управлява, защото няма потенциал и не се чувства на мястото си, но въпреки това ти му гласуваш доверие!?
    Може би го познаваш по-добре, отколкото самия него?
    Истината е, че дойде ли Слави ще умираме от глад, защото само с вицове не се живее!
    Със сигурност си ЖЕНА, нали така?

    Коментиран от #93

  • 92 монаха

    5 4 Отговор
    Чекох върви на преглед, че имаш проблем с очите! Виждам проблем и със сърцето, чака те инфаркт скоро време.
  • 93 Истина е

    6 1 Отговор

    До коментар #91 от "монаха":

    Абе все си викам, ще спреш с платените мантрите, ама йок! Та кой е тоя способният и с качества да управлява? Че аз нещо не се сещам да имаме и да сме имали такъв! Та кое е по добре! Човек с достойнство и да допуска човешки грешки или подлец, който освен човешките грешки, прави и умишлени, краде, обира, лъже и забавя развитието на страната си с години? Айде да не си говорим и обсъждаме глупави мантри! Това няма да промени достойнството на Слави, както и на подлеците и платените им лакеи! 😃 Та време е в България да се появят и други достойни хора!

    Коментиран от #95, #97

  • 94 СЕВЕРОЗАПАДА

    7 5 Отговор
    А като си гласувал за Славуца вече е време да сключите и граждански брак. Само, че се разберете помежду си кой ще ражда децата.

    Коментиран от #96

  • 95 монаха

    3 5 Отговор

    До коментар #93 от "Истина е":

    На колко години си? Мисля, че си някакъв пенсионер, пенсионерка. Виж сега, в политиката няма място за достойнство, това не е романтичен сериал за достойни хора.
    Политиците, в истинският смисъл са мениджъри, хора с опит и управленчески качества. Хора, които имат идеи, концепции, платформи, хора, които ги ПРЕЗЕНТИРАТ и после носят отговорност за действията си!
    Слави е само достоен!? И какво от това? Достойнството не храни и не дава работа, схващаш ли?
    Слави не става, партията му не става.
    В България има капитализъм и управлява КАПИТАЛА, димек ПАРИТЕ, не достойнството, загряваш ли, каква ми е идеята?
    Хубаво е, че възрастните хора имат инетернет, браво!
  • 96 монаха

    3 4 Отговор

    До коментар #94 от "СЕВЕРОЗАПАДА":

    Хахахаха, абе, този много дърт за Славуца, трябва да и намерим нещо по младо, някое 20-тина годишно пишлеме.
  • 97 монаха

    5 5 Отговор

    До коментар #93 от "Истина е":

    Бойко е по добре от Слави, защо?
    Обяснявам! Защото Бойко има много повече опит, Герб има много повече кадри, квалифицирани, които наистина вършат работа и резултата скоро ще си проличи, помни ми думата!
    Сега да видим и цифрите:
    Заплатите са скочили ДВОЙНО, а БВП се е удвоил при управлението на Герб, за първи път се случват подобни неща.
    България е пред влизане в Шенген и сме готови да приемем еврото!
    Герб не са идеални, да имало е измами, имат си обръчи от фирми, както другите партии, но са най-добре подготвени да ни управляват.

    Коментиран от #100

  • 98 ТРЕНД

    2 0 Отговор
    Растежът на пазарната икономика винаги е по кейнсиянски. Копаеш дупки и заравяш дупки, и с парите от тази дейност пазаруваш. Войната е кейнсиянство, в такъв смисъл. САЩ стават могъща икономика след Гражданската война, още повече след ПСВ, и мега след ВСВ. Инфлацията е само валутно явление. 70 милиарда е потреблението на домакинствата, 1,4 милиона българи са над 65 години, и ако се заделят 7 милиарда нови за пенсии, това ще вдигне потреблението с 10%, а вносът ще го поеме. Но има 40% не работещи мощност, има зърно на световни цени и саламът е на световни цени. Въобще пазарната икономика работи със световни цени. Разбира се потреблението може и да не се увеличи. Защото тези пари ще се вземат от наличното потребление, наличните данъци и печалбите -- които киснат по банките и изнасяни в чужбина. Когато работодател увеличава заплатата, той не печати пари, а ги взима от негови те си активи. България има на глава БВП по ППС (паритет покупателна способност) само два път по-малко от Франция и Япония, следователно пенсионерите и работниците трябва да имат потребителска кошница само два пъти по-малко от пенсионерите и работниците в Тези страни. А сме на първите места по покупка на Бентлита.
  • 99 ТРЕНД

    1 0 Отговор
    Само 7% от населението има сметка в банката, като 90% от тях имат до 1000 лева, средно по 140 лева. Големите кредити взети от населението и бизнесът, бързо се вляха в сметките на капиталистите, заради ниските заплати и данъци. В агросекторът - 63 долара добавена стойност от декар средно, има България, а Китай 850 долара. 13,5 пъти, разлика. Но добавена стойност на зает в агросекторът в Китай е 3830 долара, а България 10 270 долара, Полша 5 880 долара. Румъния и Чехия имат последните 10 години 20% растеж, България 30% растеж. Но инфлация 20%. Кому е изгодно да има корупция и ниски доходи? германия сащ?? Ако един човек или народ почне да консумира повече, ще се увеличи цената на всички, и корпорациите ще плащат повече в бедните страни, ресурсите ще поскъпнат.. Ако в бедните страни имат ниски заплати, излишъкът ще изнесат и на богатите пазари ще е по-евтино. Пазарна икономика означава световни цени. Ето защо развитите страни спъват другите страни. Има и друг момент, развитият пазар е пазар с повече потребление, и предлага по-ниска цена и по високо качество. В селата все по високи цени и ниско качество, за разлика от един събор или седмичен пазар които са с повече потребители. Франция и Япония имат само два пъти по-млък БВП на глава по покупателен измерител - тоест в БГ доходите трябва да купуват само два пъти по-малко от тези страни.
  • 100 Истина е

    3 3 Отговор

    До коментар #97 от "монаха":

    Човече, това което пишеш става за някой глупак! 😀 Защо си мислите, че евтината пропаганда работи в свалянето на нечии рейтинг? То работи, но единствено, в свалянето на рейтинга на подлеца който плаща за това! 😀 Та какъв опит има един типичен бай Ганьо? Опит, единствено да е герой на Алеко Константинов! Как не изпитваш срам да те представлява такъв човек пред света? Мен лично ме е е срам! Срам ме е заради такива екземпляри, които показват, че народа наистина е прост, за да избира подобни екземпляри! Не ми харесва, като отида в чужбина, да ме гледат с такива очи! Мантрите за направеното, са повече от глупави! Само пресмятаме вътрешният дълг с вдигнатият БВП и истината излиза наяве 😀 и всякакви глупости и мантри, стават излишни за обсъждане! А за мениджъра си прав! Именно Слави обаче е повече от доказан мениджър! И не е вярно, че в политиката няма място за достойнство и морал! Жалко е, че хората приемат политиката, че не е за такива качества!

    Коментиран от #104

  • 101 Ахмед

    4 3 Отговор
    То това, е си гласувал за Слави не е за хвалба.
    Лошото е, че ще го разберете след време, но ще е вече късно.
    Не случайно никой от тях не участва в интервюта, дебати и т.н.
  • 102 Мир

    3 3 Отговор

    До коментар #84 от "Истината е":

    Виж сега, ти не го познаваш лично - 99% съм сигурен! Познаваш един образ от екрана изграден от PR и рекламни експерти с цел да продава продукта си - шоуто и чалгичката. Да, хубаво е, че дарява, но бъди сигурна/ен, че благотворителността се приспада от данъците. Гласувай си за когото искаш, но не очаквай чудеса. Най-вероятно пак ще ни яхнат комунягите.
  • 103 0001

    2 3 Отговор
    Глупостите на слави Не щем а слушаме и четем !!!!!! НЕ ни занимавайте с лудия чалгар
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 на кръстопът

    0 2 Отговор
    Статията по-горе е фактологично невярна. Цялата. Не е необходимо да се оборва едно по едно.
    Просто влизането на България в Еврозоната и евентуално Шенген, означава Русия да претърпи сериозен удар. И затова се задействаха някои резервни лостове.
    Гласуването за Слави или БСП означава връщане в 1990те.
    Поради това се опасявам че вота ще е манипулиран.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Демократ

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "БОЛШЕВИК":

    Не разбирам как може още да има хора които си мислят, че през тоталитаризма сме живяли по-добре от колкото сега. Да допуснем че сте имали някакви облаги през соца и за това сте се чувствали по-добре. Но въпреки това не сте могли да пътувате никъде освен в България. Не можете да си купите това което искате. Децата ви немогат да се обучават там където искат, постоянно им се промиват мозъците. Следене и доноси. Ниско заплащане заради такива като вас които не са работили а вземат някаква мизерна заплата , корупция , журобаджанащина и т,н,....
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.