22 Юни, 2021 19:00 5 737 59

Истинското лице на Путин

  • владимир путин-
  • русия-
  • запад-
  • нато-
  • сащ-
  • истинско лице-
  • кремъл-
  • москва

Русия многократно се опитваше да се доближи до Запада, предлагайки се за партньор

Истинското лице на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Когато Владимир Путин дойде на власт, той се стремеше към добри отношения със Запада. Но никой не му подаде ръка. Сега е дошъл моментът за отчитане", пише германското списание "Шпигел", цитирано от News.bg.

"Не само гръцката философия, но и самите философи правят силно впечатление на потомците. Малко по-малко от 500 години преди настъпването на нашата ера, когато боговете бяха все още живи, веднъж Анаксагор получил съобщението: " Вашият син е мъртъв". Казват, че мъдрият Анаксагор отговорил лаконично: "Винаги съм знаел, че съм раждал смъртни", припомня журналистката Франциска Аугщайн.

"Тази забавна история описва добре отношението на Запада към Владимир Путин. (...) Много коментатори днес стигат до заключението, че Путин показва истинското си лице: уж винаги са знаели, че той е автократ и диктатор." "Зад това решение стои предположението, че Путин винаги е бил един и същ, винаги той самият, независимо от външни събития. Западните политици и правителства от своя страна се виждат като добронамерени, любезни, дипломатично гъвкави партньори, които трябва само да реагират на всички нови актове на агресия от страна на Русия, преди всичко анексирането на Крим през 2014 г. - за да се отговори с икономически санкции и струпване на оръжия близо до границите на Русия. "

"Западните лидери цитират правата на човека. Би било по-убедително, ако вземат предвид и такива държави, като например Саудитска Арабия, където изтезанията и екзекуциите се считат за нормални. Това приема Западът: Саудитска Арабия е "наш" приятел. Що се отнася до Русия, това предполага, че Студената война все още продължава в съзнанието. Що се отнася до самия Путин, човек трябва да го разгледа отблизо ", пише авторът на статията.

"През 2001 г. Путин изнесе реч в германския Бундестаг, произнасяйки няколко фрази на немски. Той предложи да се създаде зона за свободна търговия от Владивосток до Лисабон. Той също така предложи присъединяването на Русия към НАТО. Парламентаристите се изправиха и аплодираха. Но оттогава почти нищо не е направено, - посочва "Шпигел". - Западът се противопостави на Русия. През 2007 г. Путин опита отново. Това се случи на Мюнхенската конференция за сигурност. Путин предупреди, призова публиката: продължаването на политиката на Запада срещу Русия, включително интервенциите, които не са санкционирани от Съвета за сигурност на ООН, като например през 1999 г. в Косово, ще нанесе огромни щети на отношенията между Запада и Русия. Той попита и призова: ние, Русия, искаме да си сътрудничим с вас. "Франк-Валтер Щайнмайер, тогава германски външен министър, в речта си не реагира по никакъв начин на опитите за сближаване от Путин. През онези години един служител от Кремъл каза на журналист: " Можем да правим каквото искаме с тях. Вие не ни харесвате."

"Когато през 2011 г. в Либия избухна гражданска война, Русия се съгласи в Съвета за сигурност на ООН да създаде зона за забрана на полети, която да съдържа бомбардировки и защита на цивилни. Франция и Великобритания се възползваха от това, а САЩ последваха примера за сваляне на самодържеца Муамар Кадафи. Тъй като гражданската война в Либия продължава. Въпросът за държавността в страната вече не стои. Кремъл се почувства измамен и направи заключения, включително по отношение на политиката в Сирия ", се казва в статията. "Русия също помни безсмислените войни в Афганистан и Ирак, които се водеха в името на демокрацията. Дългосрочната мисия на НАТО в Афганистан постигна малко. Ирак стана неконтролируем след падането на диктатора Саддам Хюсеин (...). Кремъл също си спомня операцията на НАТО в Косово през 1999 г., която противоречи на нормите на международното право, и се чуди защо Западът възразява срещу Русия, която се бори с ислямистки терористи в Чечения."

"Наскоро експерт по Източна Европа Уилфрид Гилге написа: Русия със своите въоръжени сили и военни учения се приближава до границите на НАТО, което е тревожно. Това може да се приеме само като шега", казва Аугщайн. "Обратното е вярно: приемайки нови държави в своите редици, НАТО премества границите си все по-близо до Русия. Путин не възнамерява да нахлуе в балтийските държави, Полша или Украйна. Той говори за това. Но тъй като Западът смята, че те са разбрали, че Путин е диктатор с имперски възгледи, те не вярват на речите му. Ние не вярваме. ние не знаем какво планират Путин и неговите съветници, може само да се гадае по утайката от кафе. Всъщност през последните години и до днес , Русия многократно се опитваше да се доближи до Запада, предлагайки се за партньор. Но тъй като нямаше отговор, Путин се опита да установи контакти другаде, с Китай. "

"Реалността, описана в предложението на Анаксагор, споменато в началото на тази статия, се отнася не толкова до Русия, колкото до позицията на Запада", заключава "Шпигел". От дълго време знае, че Русия е слаба и не наистина представлява заплаха - и въпреки това НАТО въоръжава още повече. Това създава лоша комбинация: от една страна, за Русия се казва, че тя е просто "регионална сила", както веднъж каза бившият президент на САЩ Барак Обама. Но в същото време тя е брандирана като "агресивна" държава. И го разбирайте, както искате."


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре че е той!

    109 12 Отговор
    Когато и той изчезне, вече няма да се работи 12 часа! Ще се работи 16 и ще се спи на работа! А някога родителите ни работеха по 8 часа и ни даряваха с бедно но приказно детство!

    Коментиран от #23, #45

  • 2 Бумерангът се връща

    115 12 Отговор
    Западът няма лидери.Защото няма визия за следващите години,за Епохата,в която вече влизаме.А Вовата има..
  • 3 Софиянец

    8 46 Отговор
    Мъка и мизерия, и да не ме забравите.
  • 4 Госあ

    34 72 Отговор
    Глупости. 2010г Саркози и Меркел ходиха да му се молят, но още тогава той заяви че разчита повече на Евразийския съюз и има много по голямо доверие на партньорите си от Изток.

    Коментиран от #31

  • 5 Ttt

    32 66 Отговор
    Поредната помия, писана от некадърен продажен журналист

    Коментиран от #53

  • 6 гошо

    51 1 Отговор
    па, гледам, некой е погледнал. верно, с едното око, ама все е файда!
  • 7 НКВД

    111 9 Отговор
    Русия не започва войни,тя ги завършва.

    Коментиран от #12, #34, #35

  • 8 Монгола

    91 7 Отговор
    Русия прави каквото е нужно, а сороснята да си подскача!
  • 9 az #Победа76

    73 6 Отговор
    Днес в статията си Путин за пореден път обяснява на "запада", че 2 +2 = 4! На заоад със сигурност ще го чуят, но пак ще се направят, че не го разбират...

    Коментиран от #21

  • 10 карамфила

    93 8 Отговор
    Не дразнете мечката докато спи.После не можете да я вкарате обратно в бърлогата.Путин каза че дори на една ракета изстреляна по Русия,без значение от къде е изстреляна,ще бъде отговорено със ракети насочени директно към Вашингтон и този път войната ще се води на американска земя.Боли,нали.
  • 11 Ю.Кортес

    16 64 Отговор
    Истината е ясна.Кремъл иска да възстанови СССР плюс зависими от него държави в източна Европа.Другото са бля бля

    Коментиран от #25, #41

  • 12 Пламен

    9 45 Отговор

    До коментар #7 от "НКВД":

    Нима...а руско японската ,финландската ,ПСВ,срещу балтийските държави,Полша,Афганистан,Грузия,Украйна..

    Коментиран от #14

  • 13 Фифи

    48 4 Отговор
    Искам статия за истинското лице на Бойко Бандида.

    Путин не ме интересува.
  • 14 Монгола

    19 7 Отговор

    До коментар #12 от "Пламен":

    Какво Афганистан, Грузия,Киевска Рус.... бе блато?
  • 15 Отряд,, Чавдар "

    25 4 Отговор
    Фашиски седесарски бг мумии ще си платите на о.Персин и о. Щурчето!

    Коментиран от #18

  • 16 О Бендер

    6 61 Отговор
    Истинското лице на Путин е една злобно озъбена руска морда.

    Коментиран от #57

  • 17 Джиджи

    50 6 Отговор
    Руския президент Владимир Путин редовно клатушка сороснята .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 !!!?

    7 29 Отговор
    Путин многократно се предлагал за партньор, но Запада не му подал ръка, та затова станал убиец !!!?
  • 20 Отряд,, Чавдар "

    16 1 Отговор

    До коментар #18 от "Д Джуров":

    Ти от пазаджишките кадънки ли си?

    Коментиран от #29

  • 21 !!!?

    6 39 Отговор

    До коментар #9 от "az #Победа76":

    Запада vs Русия 4:1 за Дания...и чамодан, вокзал, Москва !!!?

    Коментиран от #27

  • 22 Каквито и да ги "дъвкат"

    32 1 Отговор
    Само да не посягат на бутона за изстрелване на рокета по Русия. Другото е вятър ги вее на бяла кобила. Стига само това, че пред Путин се очертават още ДВА мандата. Жабетата дето ги "дъвкат" всичк и навсякъде имат стойност на казано на "пазара". А има толко много за казване за "живият" живот, грижите и всекидневието на обикновените, тук, долу. А Путин си е в облаците.

    Коментиран от #40

  • 23 Посетител

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Добре че е той!":

    Не разбрах кого визираш, иначе си абсолютно прав!!!
  • 24 Кую

    40 4 Отговор
    Запада няма душа, само цифри. Затова ги мразя начело със краварите.
  • 25 Сандо

    43 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ю.Кортес":

    Я помисли малко,преди да се изказваш.Какво ще ги прави тия голтаци,за десет години успели да се върнат във феодализма?Русия иска нещо съвсем просто - сигурност около границите,за да има сигурност във вътрешността си.Но не,евроатлантическите "демократи" не дават,те искат да я разкъсат на парчета и никога повече да я няма.Не зная дали ще успеят,както успяха с други безмозъчни и безгръбначни страни.

    Коментиран от #58

  • 26 Когат боговете бяха живи ,богините бяа л

    6 4 Отговор
    Анаксагор ,викаш, раждал ...дообре !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ПУТИН Е ВЕЛИК!!😃

    37 4 Отговор
    ТИТАНЪТ НА 21 ВЕК 😀
  • 29 Д Джуров

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Отряд,, Чавдар "":

    Не,аз съм от правешко ботевградския регион и гара Роман.Абе на бай тошо човек съм.

    Коментиран от #47

  • 30 баба Мара

    26 1 Отговор
    Ивооооо, мъ нали преди две години посаха, че тоя Путин бил тежко болен и щял да са помини, пък на, той си жив и здрав чиляка. Мъ оня день четах, чи и тоя Кимчо са поминал, пък на пак възкръснал. Как ги пишат тия рабути , тия журналя - низнам ки.
  • 31 777

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Ами явно е бил прав за доверието. Впрочем както винаги и за всичко що се отнася за ЕС и САЩ.
  • 32 Пужинг

    0 5 Отговор
    -Ало , слушай ,в тоалетната съм и нещо трудно ловя !
    -Ми захрани ли първо?
  • 33 БайХуи

    3 3 Отговор
    " Вашият син е мъртъв"................... "Тази забавна история...Публикувано във факти.бг
  • 34 Ленин

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "НКВД":

    Грандиозно прозрение,повече подхожда на Наполеон,а не на хъхрек като тебе.
  • 35 Качамак ,войнът на хан Тервел

    7 12 Отговор

    До коментар #7 от "НКВД":

    Русия да си прави квот си ще ,само да не ни се меси !
  • 36 Веселяк

    5 20 Отговор
    Шойгу докладва на Путин засилване на въоръжените сили на РФ 572 пъти. Уви, правилата на математиката казват: 0 може да се умножи по произволно число, но отговорът винаги се оказва 0.

    Коментиран от #42, #46

  • 37 дядо бг

    3 13 Отговор
    на 20 юни вечерта планета ртр- Путин съобщи, че рус ваксина не помага ! сигурно е имал предвид и другите! каза, че трябва да се търся подобрения!!!!!!!
  • 38 дядо бг

    2 12 Отговор
    на 20 юни вечерта планета ртр- Путин съобщи, че рус ваксина не помага ! сигурно е имал предвид и другите! каза, че трябва да се търсят подобрения!!!!!!!алооооо, не учили руски! то не е като 1, о, 2, 3, 5, 7, 9 !
  • 39 Путин дразни Запада

    24 2 Отговор
    защото не им играе по свирката. А определението автократ могат със същия успех да пришиват на изпълнителният директор, на която и да е западна корпорация, а също и на други политически лидери, за които не смеят една дума напреки да кажат.

    Коментиран от #59

  • 40 ДаЗдраПерМа

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "Каквито и да ги "дъвкат"":

    замислили са някакъв държавен съвет в който Путин ще има "вечна" почетна длъжност (като наш доган) и да се сменят президенти и правителства нищо няма да се решава без него.
  • 41 Гошо

    26 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ю.Кортес":

    За какъв дявол им е тоя СССР на Кремъл бе
    Единствения народ който отима полза от събитията пре 90те е руския и то най вече че се отърва от разните голтаци дето му висяха на шията
  • 42 Гошо

    9 0 Отговор

    До коментар #36 от "Веселяк":

    в случая има събиране, а не умножение Събирането е ,на старото с новото и то на ефективното старо с перспективното ново
  • 43 Да Да

    4 23 Отговор
    Никога не вярвай на руснак и комунист
  • 44 не може да бъде

    23 0 Отговор
    Това е голяма изненада нещо като релиозно чуда,дъщерята на собственика и основател на Der Spiegel/Рудолф Аугщайн/ е получила прозрение и е решила да назове нещата с истинските им имена!А иначе Der Spiiegel често дава трибуна на пещерни русофоби и атлантици!Нещо трябва да се е случило в Германия за да излезе такава статия!Просто нямам идея за повода и причината!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Боко Тиквата

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Веселяк":

    Педерастняк!
  • 47 БАИ ВИ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Д Джуров":

    ЧОВЕК МИ БИЛ , ТОГАВА ЗАЩО ЗАЕДНО С АНДРЕИЧО ЛИКАНКОВ И ПЕТЪРЧО МЛАДЕНКОВ МЕ СВАЛИХТЕ ОТ ВЛАСТ ЧОВЕКУ МОЙ? , КАТ ЛЪЖЕШ НА КЪДЕ ГЛЕДАШ , СИГУРНО НЕ КЪМ СЛЪНЦЕТО ЗАЩОТО ТИ ЗАСЛЕПЯВА ОЧИТЕ , ПО СКОРО КЪМ ЗЕМЯТА !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️!!!.
  • 48 Shponka

    2 9 Отговор
    Съвсем естественно е немски издания да изнасят позитивни статии за Путин, след като бившият немски канцлер Герхард Шрьодер работи в Русия и де факто е съветветник на Путин! Ако това не е корупция, и то в астрономически мащаби, здраве му кажи! Очаквам в най скоро време и Тръмп да го сполети същата съдба! Въобще, ако нещо не може да се купи с пари, може да се купи с много пари!

    Коментиран от #51

  • 49 БПФ

    17 0 Отговор
    Много добър анализ. Относно финалът му - Русия беше слаба, но вече не е. Именно живoтното обонго първо разбра това. За лафът му - за "регионалната сила" - Русия е била световна империя, когато неговите деди още са подскачали по дърветата.
  • 50 SAAB

    1 0 Отговор
    Мара ми сЪ дигна в очите.......можела да чИте......гИрмански весНик :)
    Пък.....къК преписва само ...."шашардиса "мЪ
  • 51 мародер

    10 0 Отговор

    До коментар #48 от "Shponka":

    Че нали Русия е бедна, пък много пари!? Нещо разсъжденията ви не се връзват...
  • 52 Шаран БГ

    12 0 Отговор
    В.В.Путин, във всичките писания на демократичните янки и западно-европейци, е точно такъв, какъвто им се иска на ТЯХ .
    Диктатор, тиранин, узурпатор / на Крим /, автократ......., а милият Бай Дън открито го нарече и " убиец" ! И той си знае, с какви очи се срещна с него преди седмица. Странно нещо са това политиците.........
  • 53 ФАКТ

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ttt":

    ТОВА, КОЕТО ИЗНАСЯ ЖУРНАЛИСТА СА ФАКТИ, А НЕ ИЗМИСЛЕНИ ЛЪЖИ!
    ХОРАТА БЯХА И СА СВИДЕТЕЛИ НА ТОВА!
    САЩ, АНГЛИЯ, НОРВЕГИЯ, ФИНЛАНДИЯ, ФРАНЦИЯ УНИЩОЖАВАТ СВЕТА! В ЗАПАДНА ЕВРОПА И САЩ ЛИДЕРИТЕ СА ГЕ---ЙОВЕ, ПИЯ....НИЦИ, ХОРА С ДЕ--МЕН..ЦИЯ, ДЕГРАДИРАЛИ! ЗАРАДИ ТЯХ СВЕТА ОТИВА КЪМ РАЗРУХА!
  • 54 фукла

    3 0 Отговор
    - Скъпи, защо стоиш пред прозореца? - Чудя се дали да скоча или да го затворя. - Не го мисли толкова, скочи, а аз ще…го затворя.
  • 55 Смях

    2 0 Отговор
    Че, кой го бръсне за слива Вовата? Да си досъсипва там собствения народ и това е...
  • 56 Без Негри в БГ

    1 1 Отговор
    Запада има само едно виждане за бъдещето:
    Хомосексуализъм, джендърство, замяна на Християнството с радикален Ислям, внос на Азиатци и негри, унищожаване на индивидуалните държави в Европа и унищожаване на белия човек в света.
  • 57 Остап Бендер

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "О Бендер":

    Някакъв менте ОБендер използа името ми за тъпи словоблудства. По този повод приятелет ми Паниковски скромно би възкликнал:"Вие сте жалък,нищожен човек".А родителите ми Илф и Петров ще добавят за това нелепо плагиаторство-"Не,това не е Рио ди Жанейро,това само в опростачената от Слави Трифонов България може да се случи"
  • 58 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Сандо":

    Споко Санде,Москва на сълзи не вярва.
  • 59 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Путин дразни Запада":

    То пък една свирка.Ако е като на Байдън или като на английската Кралица..........