Last news in Fakti

29 Юни, 2021 16:00 11 058 110

Небивалици и откровени лъжи: какво говори Борисов

  • бойко борисов-
  • небивалици-
  • герб-
  • лъжи-
  • избори-
  • предизборна кампания

Напоследък в творчеството на Борисов все по-отчетливо преобладава нов жанр: взима реални факти и събития, обръща ги на 180 градуса и се държи така, сякаш току-що е паднал от небето

Небивалици и откровени лъжи: какво говори Борисов - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Ясен Бояджиев:

В началото на юни, когато предизборната кампания (макар и формално да не беше започнала) вече набираше сила, направи силно впечатление, че в опита си да задържи властта доскорошният премиер Бойко Борисов системно разпространява откровени небивалици.

Нов жанр

Това по принцип винаги е било негова отличителна черта. Тогава обаче, опитвайки се да наложи някакъв свой прочит на събитията, той беше започнал да надминава себе си: „Искат да съборят изборите и да продължат в условията на еднолична диктатура”; "Така е било 1944 година - избили са елита на нацията и след това - айде 45 години комунизъм. Това в момента се опитват да направят”; „Така сме паднали под турско робство". Характерна за подобен род твърдения е тяхната пълна откъснатост от действителността.

Такива абсурди могат да се чуят от бившия премиер и неговата партия и сега, когато предизборната кампания е в разгара си. (Като например: "Българското правителство положи безпрецедентни усилия за разкриването на руската шпионска мрежа. Това ядоса политическите ни противници - радикализираха се и тотално унищожиха нормалния диалог".) През последните седмици обаче в творчеството му все по-отчетливо преобладава друг жанр. В него авторът взима реални факти и събития, след което ги преобръща на 180 градуса, като се държи така, сякаш току-що е паднал от небето и няма нищо общо с тях. Резултатът е същият - откровени лъжи. Ето примерите - кой от кой по-нагъл.

Прехвърляне на отговорността

Факт е например, че България твърдо е блокирала преговорите за членство на Северна Македония в Европейския съюз, а отношенията между двете страни са близо до точката на замръзване. В тази ситуация Борисов се опита да прехвърли отговорността за кризата изцяло върху служебното правителство и назначилия го президент на републиката. "Те ще дезертират, нищо няма да излезе от днешната ви среща (…) Те ще избягат от отговорност, както винаги правят. В същото време лъжат и евроатлантическите партньори, че са за членството на Северна Македония в ЕС", каза той на македонския премиер Зоран Заев. Сякаш ако зависеше от него, щеше веднага да каже „да” за преговорите на Скопие с ЕС. Истината е обаче, че по този въпрос служебното правителство следва изцяло и дословно политиката (добра или лоша) на бившия премиер. Именно той блокира европейския път на Северна Македония - и отговорността за последиците от това (като дипломатическата самоизолация на България в ЕС например) е основно негова.

"Можехме да се къпем в пари…"

"Оставихме им План за възстановяване. От злоба и инат те го замразиха и докато нашите съседи в Гърция вече ползват милиарди евро безвъзмездно, България още не си е подала плана. Европа дава безвъзмездно милиарди, а те излизат и казват на докторите, че няма пари. Няма - щото сте некадърни да си направите плановете! Нашият - хубав, лош, сега щеше да има пари и да се къпят в пари". В това твърдение на бившия премиер няма абсолютно нищо вярно. Първо, след изборите през април всички караха правителството му да внесе Плана за възстановяване, но то не пожела да го направи. Второ, нито Гърция, нито която и да е друга държава вече "ползва милиарди", защото по процедура предоставянето на първата част от средствата може да стане едва в края на септември. И трето, никой няма „да се къпе в пари”, защото държавите ще получават тези средства за конкретни проекти, а не за да си харчат на воля за каквото им скимне. Колкото до въпроса чий план е „некадърен”, трябва да се каже, че далеч по-важно от сроковете е качеството на тези планове. Планът, разработван от служебното правителство, е насочен към проекти с максимална добавена стойност, водещи към реална трансформация на икономиката и модернизация на страната. А не към просто „усвояване” без траен ефект.

"Чудовищен провал"

„Новите щамове идват, а ние нямаме план за ваксинация (…) Получихме 2,7 млн. ваксини. Сега голяма част от тях стоят по фризерите и не се ползват. Това е чудовищен провал". Така Борисов се опита да прехвърли на служебното правителство и отговорността за едва-едва кретащата ваксинация. В действителност обаче „планът” (доколкото въобще го е имало) бе много бързо зарязан и провален от него и собственото му правителство. То на практика месеци наред не си мръдна пръста, за да се противопостави на дезинформацията и конспиративните теории и да мотивира хората да се ваксинират. Тъй че отговорността и за този провал е преди всичко негова.

Стратегия на отчаянието и безсилието

Списъкът с примери за подобен род небивалици може да бъде продължен. Тяхното разпространение очевидно е трайно възприета стратегия в предизборната кампания. Защитна реакция с цел отклоняване на вниманието от несекващия поток скандални факти за „постиженията” на предишното управление.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 154 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЯ Е

    168 10 Отговор
    ПСИХОПАТ КРАДЛИВ
  • 2 asd

    133 9 Отговор
    Чак пък да "говори" ...
    Дебелият Чекмедже Шкембе - "плямпа"/"логорейства"
  • 3 честен ционист

    150 8 Отговор
    Този още откакто царят го домъкна блещи едни простотии, като за африканска демокрация.. Само полуидиот може да му се върже на братвежите, а почне ли да извива с гласчето, то значи е влязав режим на мръсни селски лъжи.
  • 4 Митко

    13 163 Отговор
    За това ония фатмака говори като олигофрен, бавно и внимателно. Да не каже някоя глупост, че то обикновенно под фуражка ъкъл не вирее.

    Коментиран от #15, #94

  • 5 Ю.Кортес

    144 8 Отговор
    Вече е неадекватен.Бита карта е.
  • 6 Боко Шмекера

    125 6 Отговор
    Аз съм си така от малък, днес ако не подхлъзна някого, денят ми е загубен.
  • 7 в канала

    108 8 Отговор
    Откакто го свяалиха тоя от Козяк, не съм вярвал, колко се изчисти българският език по медиите. Всички му припяваха в един глас като слагаха едни -ме по глаголите, ужас направо, гавра с езика.
  • 8 Последния Софиянец

    106 8 Отговор
    В министерството му пишеха да срича от лаптопа,а сега се опитва сам да говори и затова се получават тези небивалици.

    Коментиран от #28

  • 9 Любопитен

    98 7 Отговор
    Дали някой човек с талантливо перо някой ден ще се опита да напише хумористичен роман. Ако се намери такъв да опише реалните неща които говори този човек, той ще засенчи Алеко Константинов и неговия Бай Ганьо.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 КОТарАК

    93 6 Отговор
    за да добиете някаква представа за менталното състояние на ТИКВАта , гледайте филма ,,На парчета''. в главният герой там живеят 23 личности и никоя от тях не знае какво е казала и какво прави другата.превключването от личност на личност може да стане внезапно. това е особена форма на шизофрения. незнам коя от тия личности точно е построила половин милиард км. магистрали

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бай Ганьо мисли преди да пишеш

    9 82 Отговор

    До коментар #11 от "КОТарАК":

    Преди Бойко кой те управляваше? По добре ли живееше? Това не е Германия да получаваш пари така на ръка Кво произведе ти спецялно ?

    Коментиран от #21, #23

  • 14 така така

    66 6 Отговор
    Борисов говори каквото му оттърва да говори.
  • 15 Реалист!

    91 8 Отговор

    До коментар #4 от "Митко":

    Всеки случай Президента Радев никога няма да използва такива просташки изрази,като Борисов...-

    Снимала ме е една прекрасна жена-Мата-Хари..,Аз съм прост и вие сте прости,затова се разбираме ..,Лош матриял...Пунта-Мара...,Мисирки...,Да ги... таковам с...200...,Ааа...имааам..ААА...торта...ААА...Сахер...,Дет съ викъ..,Шъ ги упрайми...и т.н и т.н...
  • 16 вътю партизан АБФК

    53 6 Отговор
    Това момче , я го научих да лаже и он разбра от мене дека у НРБ има голема и малка истина , малката е действителната , а големата е на партията . Истината при ПП ГЕРБ е лъжа и измама . Калинки , ама специалисти в кражби , корупция и далавери , наши момчета и момичета , чичаци и тьотки от село и БКП-котило .
  • 17 Еми да.....

    44 5 Отговор
    АВЕЕ ТИКВО ТИ НА ТЕБЕ ОЩЕ ДУМИ ТИ ДАВАТ ЛИ БЕ..
  • 18 Българка

    63 5 Отговор
    Небивалици, лъжи, наглост, цинизъм са гарнитурата към огромния грабеж на ГЕРБ и съсипването на страната ни.
    Борисов дабъде арестуван, съден и осъден на дълги/ доживотни години строг тъмничен затвор!

    Коментиран от #58

  • 19 Нека

    47 4 Отговор
    Всички ние в този форум да не си губим повече времето с това Парвеню!
  • 20 др Лудев

    53 4 Отговор
    Възможно е да не е добре с нервите, може би трябва да го церят. Болестта е следствие от различни фактори: грандоманщина, егоцентризъм, алчност, страх, паника, алкохол, наркотици, заобиколен от хора, които го хвалят и не му казват истината, лоши съветници, липса на семейство и липса на грижа за по-бедните, слабите, болните, лош характер-- с две думи.

    Коментиран от #24

  • 21 КОТарАК

    44 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Ганьо мисли преди да пишеш":

    преди тиквата нямаше евросредства за крадене . ако парите се разпределяха добре и инвестираха правилно , щеше да си много по-доббре а не да дишаш праха на Румъния , която ни мина отдавна. за мен не се тревожи-аз винаги съм живял добре защото съм работлив и зная какво правя и какво да произвеждам
  • 22 Иди си

    48 5 Отговор
    Кога е казеал умна и свястна дума Все лъжи и демагогия

    Коментиран от #33

  • 23 Котарак

    44 4 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Ганьо мисли преди да пишеш":

    Инженер съм нали се налага да правя сладкиши Имам малък бизнес. А ти какво работиш освен да защитаваш тиквата

    Коментиран от #95

  • 24 диагнозата

    42 6 Отговор

    До коментар #20 от "др Лудев":

    Абре прави се на лъв, ама има заешко сърце.
  • 25 Перо

    52 3 Отговор
    Човек като слуша СИКаджията примат,Тиквун не знае луд ли е или сега полудява. Едно е сигурно,че вече не е нормален толуп!
  • 26 губи властта

    56 3 Отговор
    Губи властта, затова е тая абнормалност. А след 11 юли съвсем, тогава герберастите ще започнат да напускат постовете в цялата власт- изпълнителна, съдебна, след местните избори и общинската власт.
  • 27 бегония

    35 4 Отговор
    Сега дертът му е къде да избяга, къде да се скрие след изборите. Има две възможности- или в Унгария, или в Турция.
  • 28 Психo от Курило

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Сега си отговори от името "Българка". Човече ти си за при мен.
  • 29 Най

    30 4 Отговор
    добре е хич да не говори !
  • 30 ДВ не това, което беше

    7 57 Отговор
    Всичко което казва Борисов е така, но на Дойчо Велев Бг му плащат да отричат хубавите неща направени и оставени от ГЕРБ😂😂😂
    А кога "големите"журналисти ще напишат нещо за гафовете на Радев с Узунов, загиналия пилот и 13 те "загубени" секунди от черната кутия, за Спецов и фирмата му прала ДДС, за финансовия с фалиралите му фирми и огромния дълг, и най-вече за вътрешния министър с огромните имоти, придобити с държавна заплата, с Комитова и къщите и за гости, Бойкикев и Маджо, а и Славчу "немият", дето не ще да обясни на избирателите, като как вижда бъдещото си управление....Има и още интересни неща за питане и злободневни теми, но и за най непросветените е ясно, че опорната точка ви е БОРИСОВ и как да го изкарате от лош по-лош 😂😂😂

    Коментиран от #43

  • 31 ПСР

    44 7 Отговор
    Един полуроман по темата може да бъде написан.
    Дедото всъщност или е прадЕдо,или брат на прадЕдото,нещо такова.Този човек,Бог да го прости,е бил убит по хулиганско-имотни мотиви.Но,според "внука",е бил"никола петковист",ако през 1944г.Никола Петков изобщо не е бил в немилост,напротив.Дедото е бил и в Белене,май и там са го убили комунистите.Дъщерята Венета,в осми клас,е била гладно бебе,имащо остра нужда от Хумана,за която баща й,се е трепал по строежите,а после е чакал по опашки.След Чернобил,на над 25г.,ББ е манифестирал с пионерска връзка.Рашков,бил вече"прокурор",когато ББ е бил още детенце невръстно...четири годинки по-малко от Рашков.В България всички сме"парле ву франсе".500 000 000 милиметра,не километра,милиметра магистрали е построил-това е искал да каже.Ковид кризата я е преборил най-успешно.На челно място по смъртност в ЕС.Всички останали кризи ги е надвил-затова по всички икономически и социални показатели сме на дъното.Стотинка или 5 лева не бил откраднал,така е,не ги видях стотинките и 5-те лева в шкафчето.100% сме енергийно независими.Да,само минимум 60% сме зависими от Русия.Той е много вЕрващ.СигуРно го е усвоил докато е бил в МВР Школата или докато са го приемали в БКП.И т.н.,и т.н.,бисери от народната му творчество.
  • 32 Кака Мара

    41 4 Отговор
    Човекът изперка, проявете разбиране! И тия жеги , които ни връхлетяха са пагубни за лица с психични проблеми. Вместо ледени душове те го разкарват като слон из провинцията да се снима с някакви дебели стринки , които го държат за цицата. Е то не е редно за топките , пък и там вече друго нямало.....
  • 33 После Софиянец

    20 3 Отговор

    До коментар #22 от "Иди си":

    Те другите само истината говорят, да знаеш. Всички са учили в школата на БКП/БСП.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 брей

    34 2 Отговор
    така и не мога да си обясня, защо българите гласуват за илитерати и прости хора........
  • 36 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    4 41 Отговор
    ТРЕСКАМ И СЕГА БСП КОМУНЯГИТЕ И ЧАЛГАРИТЕ НА ИЗБОРИТЕ....ДА ИМ ДЪРЖИ ВЛАГА СЛЕДВАЩИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ

    Коментиран от #45

  • 37 Емо

    43 4 Отговор
    ГЕРБ ще саботират Държавата до последно. Тоест още 2 седмици

    Коментиран от #67

  • 38 Дора

    5 40 Отговор
    Явно статията е написана тенденциозно.На всеки нормален човек му е ясно,че планът е писан от много специалисти,цели дирекции,а не от Бойко Борисов.На всеки е ясно,че предложенията бяха одобрени от Брюксел.Ама щеше да стане като във вица със заека и шапката--ако си с шапка,защо си с шапка и бой,ако не си с шапка,защо не си с шапка и бой.Та ,ако бяха внесли плана сега пак--огън и жупел.И аз мога много да пиша в защита,но не виждам смисъл.Хейтърите са много злобни,а аз все пак съм добре възпитана.
  • 39 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    5 25 Отговор
    ЖЕГА....ТУК Е ПРОХЛАДНО. МАТА ХАРИ МИ ВЪРТИ...ЧЕВЕРМЕТО....ЧАКАМ РАШКОВ И РАДЕВ ДА МЕ ПРИБЕРАТ....ДВА МЕСЕЦА СЕ ОСЛУШВАТ....ШУБЕ ГИ Е...
  • 40 централа ГЕРБ

    29 5 Отговор
    Търсят се идиоти.
  • 41 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    4 21 Отговор
    ЖЕГА....ТУК Е ПРОХЛАДНО....МАТА ХАРИ МИ ПРАВИ ХАВАЙСКИ МЕЛБИ....НИЩО НЕ ЧУВАМ ЗА ПОДСЛУШВАНИЯТА......И АТАНАСОВ И РАШКОВ МЪЛЧАТ КАТО КОМУНИСТИ НА РАЗПИТ.....
  • 42 Рони

    25 4 Отговор
    Ама той по принцип си е паднал от небето
  • 43 Ние не го

    25 6 Отговор

    До коментар #30 от "ДВ не това, което беше":

    Изкарваме лош Борисов. Той сам се изкарва такъв какъвто е
  • 44 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    5 23 Отговор
    ЖЕГА....ТУК Е ПРОХЛАДНО...МАТА ХАРИ МИ ПРАВИ ОБОДРЯВАЩ МАСАЖ....ГЛЕДАМ КОМИТОВА ДАЛА НОВИ 80 000 000 ЛВ ЗА ХЕМУС...КЪДЕ ШЕ ХОДИ....НИКОЙ НЕ БАЧКА БЕЗ ПАРИ...СОЦА СВЪРШИ
  • 45 Рони

    15 3 Отговор

    До коментар #36 от "ОТ ХАМАКА В БАНКЯ":

    Уха голям умник си,тъй да знаеш
  • 46 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    3 18 Отговор
    ЖЕГА....ТУК Е ПРОХЛАДНО....МАТА ХАРИ МИ ГЛЕДА НА КАРТИ...ЩЕ ТРЕСНА ПАК БСП КОМУНЯГИТЕ И ЧАЛГАРИТЕ....РАШКОВ ШЕ ГО ПЕНСИОНИРАТ, А НИНОВА Е НА ДУЗПАТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ...ТОВА ПОКАЗВАТ КАРТИТЕ

    Коментиран от #50, #96

  • 47 разБойко

    32 3 Отговор
    Тиквата ще бъде запомнен като най-големия лъжец, крадец и манипулатор, управлявал държавата от джипка.

    Коментиран от #59, #60, #63

  • 48 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    3 21 Отговор
    ЖЕГА....ТУК Е ПРОХЛАДНО...МАТА ХАРИ МИ ИСКА ЕДИН ДЕН ОТПУСК...ДА СЕ ВИДИ С БОБОКОВ......
  • 49 Пловдив

    27 4 Отговор
    По -тъп лъжец, от банкялийския вол, не съм виждал...!!!

    Коментиран от #53

  • 50 А какво ...?!

    20 4 Отговор

    До коментар #46 от "ОТ ХАМАКА В БАНКЯ":

    ...показват картите за Дъртата Комуняга-Члена на БКП-Другаря-Бойко Методиев Борисов ..?!Ще ти помогна ..!Показват му един много прав и директен път...-право в ЦСЗ-при Бай-Ставри...!!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    2 17 Отговор
    ЖЕГА....ТУК Е ПРОХЛАДА...МАТА ХАРИ МЕ ГЛЕДА С ВЛАЖЕН ПОГЛЕД...АЗ ГЛЕДАМ ЦЕНИТЕ НА ПАЗАРА...ЯКО НАГОРЕ...ПИТОМЦИТЕ НА РАДЕВ ИСКАТ БЪРЗО ДА ПЪЛНЯТ ШКАФЧЕТАТА....ВРЕМЕТО Е КРАТКО

    Коментиран от #55

  • 53 Чудя се

    3 16 Отговор

    До коментар #49 от "Пловдив":

    Защо са ни класирали на 112 място по свобода на словото.Като чета злобните статии и коментари , чудя се дали някой вярва на тази класация.
  • 54 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    2 19 Отговор
    ЖЕГА....ТУК Е ПРОХЛАДНО....МАТА ХАРИ СИ ИСКА НЕЙНОТО....ЩЕ ИГО ДАМ, СЛЕД КАТО ЧУЯ ИЗКАЗВАНЕТО НА ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР, КАК НАМЕРИЛ ДОПЪЛНИТЕЛНО....... 1 500 000 000 ЛЕВА...ЗА НУЖДИТЕ НА ДЪРЖАВАТА...ТИЯ ОТКРИВАТ АМЕРИКА ЯВНО.....

    Коментиран от #57

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Валя

    27 4 Отговор
    Всичко ще говори, защото го е страх. Мисли че му вярваме. Така се нагуши, че ще има за внуци и........Милия той, където види жени ги прегръща. Вярва че те няма да се къпят, защото той ги е пипал и ще гласуват за него. За него няма значение че хората обедняха, важното е Той да е Пръв.

    Коментиран от #61

  • 57 АнтиГербераст...😃!

    26 4 Отговор

    До коментар #54 от "ОТ ХАМАКА В БАНКЯ":

    А аз като чуя как вашият Тъп Вожд-Тиквуний построил цели...500 милиарда километри магистрали и ще падна от смях,от хамака...🤣🤣🤣😂😂😂😭😭😭👏👏👏👍👍👍😃😃😃!!!

    Коментиран от #62, #65

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Явно

    8 6 Отговор

    До коментар #47 от "разБойко":

    Си много млад и нямаш база за сравнение.Има една приказка--"Колкото някой може да ни обещае,никой не може да ни го даде".А новите "стари муцуни" работят на пълни обороти с машината за обещания.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Подкрепа за Борисов

    4 31 Отговор

    До коментар #56 от "Валя":

    Бедните Българи бяха напълнили Тракия със скъпите си коли на път за Морето сега в петък Който е некадърен мързелив прост си търси виновен за неудачите си Айде стига хвърляйте кал Борисов е Политик Лидер.Европеец

    Коментиран от #64, #84, #93

  • 62 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    5 16 Отговор

    До коментар #57 от "АнтиГербераст...😃!":

    ЖЕГА...ТУК Е ПРОХЛАДНО...МАТА ХАРИ ОТИДЕ ДА СИ ГЛЕДА САПУНКАТА....АЗ И КАЗВАМ ЧЕ СЪМ ПОСТРОИЛ 500КМ МАГИСТРАЛИ ЗА МИЛИАРД ЛЕВА....АМА И ТЯ НА РАЗБРАЛА......КАТО БСП КОМУНДЕТАТА С ПРОМИТИТЕ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ
  • 63 Подкрепа за Борисов

    3 19 Отговор

    До коментар #47 от "разБойко":

    Че Славито показа ли се Къде е Жив ли е даже не може да говори Духовният Сакатник заедно със слугите си Африкански се мислят за Месии Ха Ха Ха
  • 64 Ох Божкеее...

    17 2 Отговор

    До коментар #61 от "Подкрепа за Борисов":

    ...дайте ми салфетката...!Този твой прочувствен монолог за Другаря Борисов не просълзи...😭😭😭!

    Коментиран от #68

  • 65 Малеееее!

    3 20 Отговор

    До коментар #57 от "АнтиГербераст...😃!":

    Не ви ли омръзва да пишете едно и също.Ама сте чули какво е казал.Затова го е казал--преувеличаване, за да се подчертае мисълта.Ама до кой клас са учили някои хора

    Коментиран от #71

  • 66 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    7 15 Отговор
    ЖЕГА...ТУК Е ПРОХЛАДНО.....МАТА ХАРИ ОТИДЕ НА ШОПИНГ....ГЛЕДАМ ПО ТВ....ВЕЧЕ ИМАМЕ ЧАСТНИ ПЛАЖОВЕ СЪС ЗАБРАНЕН ДОСТЪП....ПРАВИТЕЛСТВОТО СПИ...И РАДЕВ СЪЩО...ЩЯХА ДА БУТАТ АЛЕПУ...И ТАМ СЕ БАЧКА

    Коментиран от #70

  • 67 Подкрепа за Борисов

    3 25 Отговор

    До коментар #37 от "Емо":

    Има едни които саботират но не са ГЕРБ А след 11 става интересно Здравомислещите Българи няма да допуснат да ги управляват Комунисти Пишете каквото искате срещу Борисов Силен е
  • 68 Подкрепа за Борисов

    1 13 Отговор

    До коментар #64 от "Ох Божкеее...":

    Благодаря Ви
  • 69 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    0 15 Отговор
    ЗАДАВАТ СЕ ОБЛАЦИ....СИГУРНО ШЕ ВАЛИ......ПРИБИРАМ СЕ В КЪЩИ......ДА СИ ВИДЯ ВНУЦИТЕ......ТИЯ ПОЛИТИЦИ СА МИ ЯСНИ....КАТО ПРОЧЕТЕНА КНИГА СА....

    Коментиран от #73

  • 70 Амчи...?!

    22 1 Отговор

    До коментар #66 от "ОТ ХАМАКА В БАНКЯ":

    Как да бутат Алепу,като е построен от мъжа на Катето Захариевата-...Баш Дипломата номер 1 на Буци Чекмеджеков...и тук ГЕРБ са с двата крака в киречя...😉😛😆

    Коментиран от #72

  • 71 Абе ти

    15 1 Отговор

    До коментар #65 от "Малеееее!":

    учил ли си в първи клас? Къде ги видя великите мисли на великия безмисловник?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Интелектуалец!

    20 2 Отговор

    До коментар #69 от "ОТ ХАМАКА В БАНКЯ":

    Та ти си прочел само една книга,бе драги бивши ми министър-председателю...?!И ще ми казваш израза. .-,,като прочетена книга..."...?!Звучи твърде смешно...,да не кажа...- трагично...😉😛😆😭☹️😁🙄😔😂😭

    Коментиран от #75

  • 74 11 юли

    13 0 Отговор
    Спокойно. Ние не сме прости. На изборите ще го гласуваме подобаващо
  • 75 ЩО ТИ ДА НЕ СИ ПРОЧЕЛ

    2 10 Отговор

    До коментар #73 от "Интелектуалец!":

    ДВАЙСЕТТЕ ТОМ ИЗБРАНИ СЪЧИНЕНИЯ НА ЛЕНИН...НЕ ЧЕ НЕЩО ДЕ....
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Търсил намерил

    17 2 Отговор
    Хората от селата на община Божурище разправят,че деда му е бил секс палавник и си искал от жени на запасняци срещу купони за храна. Не се знае кои запасняци са го затрили - дали тия ,които са се върнали от окупационния корпус в Сърбия или тия след 1-вата фаза на война срещу немците в Сърбия. Властта явро не е имала сурат да се намеси защото е получил това което е търсил.
  • 78 Хъхмък

    22 2 Отговор
    Не знам какви ги говори. Не знам какво е правил и какво не. Но знам едно, 12 години управление България затъва. Откраднаха се милиарди левове теглиха се огромни дългове и ... Какво? Едно нищо

    Коментиран от #79

  • 79 7448

    18 2 Отговор

    До коментар #78 от "Хъхмък":

    аз ли не виждам, но наснимката в погледа му има нещо налудничаво? Дали е добре?
  • 80 Бамбука

    20 2 Отговор
    Човека е болен. Какво да го коментираме. За болен само хапчета и на легло докато не оздравее.
  • 81 Това

    17 1 Отговор
    Е агония. Жестока безмилостна агония.
  • 82 666

    4 23 Отговор
    Факт е че за тези 10 г. управление на Борисов България стана модерна европейска държава. Хунтата в момента ни връща в мрачните времена на комунизма. Изборите ще решат дали ще има демокрация или ще имаме диктаторски режим тип Путин.
  • 83 идеалист

    2 22 Отговор
    Бойко е справедлив, добър по душа и след постигането на такива социално-икономически резултати и ниво на стандарт на живот, не заслужава да бъде хулен и унижаван! Не съди, ако след време не искаш да бъдеш съден и ти!

    Коментиран от #85

  • 84 Пешо

    18 0 Отговор

    До коментар #61 от "Подкрепа за Борисов":

    Оказа се, че в тая държава всички, които ме са били на хранилката на ГЕРБ са прости некадърни и мързеливи!?

    Коментиран от #86

  • 85 Реалист!

    15 2 Отговор

    До коментар #83 от "идеалист":

    И какво е нивото на стандарт на живот при Борисов...?!Отговор-Ппследни в ЕС...!ФАКТ...!!!
  • 86 Ами

    1 11 Отговор

    До коментар #84 от "Пешо":

    Не че сте мързеливи и некадърни,но и не мислите и не говорите реално,а в стремежа си да сте опозиция,ставате много злобни.Условията са били едни и същи за всички,но някои са полагали усилия,без да си плюят на достойнството,да си подредят живота.Други пък,вместо да учат или работят,ходят по цели нощи по дискотеки,спят по цял ден и после се чудят защо другите имат,пък те нямат.И хайде...Трябва някой да ни е виновен.Ама докато чакате някой Месия животът ви си тече.От вас зависи посоката.

    Коментиран от #89

  • 87 любопитен

    1 3 Отговор
    Това за половин милиарда километра магистрали не е споменато! Трябва ли да значи, че е истина?

    Коментиран от #88

  • 88 Четете...!!!

    4 0 Отговор

    До коментар #87 от "любопитен":

    https://fakti.bg/bulgaria/591644-borisov-postroihme-nad-500-000-000-kilometra-magistrali-video
  • 89 Червените капиталисти

    1 10 Отговор

    До коментар #86 от "Ами":

    А вътрешният министър дали си е плюл на суратя, че той по времето на Бойко е станал имотен крал,😂😂😂 и не е само той, тепърва ще се дивите на дворците които имат вашите симпатяги, а като започне отоплителния сезон, ще виете като линейки, че няма да можете да си плащате парното на панелките😂😂

    Коментиран от #91

  • 90 Кой го чува

    8 1 Отговор
    Толкова много глупости бълва Мутрата, че само най-неуките и неговите подлизурковци му вярват! Разбира се и всички калинки от държавната администрация, които треперят от съкращенията, които са неминуеми най-после! А те освен да дремят по бюрата, друго не занаят!
  • 91 Панелкист

    4 2 Отговор

    До коментар #89 от "Червените капиталисти":

    ,,...ще виете като линейки, че няма да можете да си плащате парното на панелките..."
    Що бе...?!Що така с лошото бе...?!Та нали Буци ни санира безплатно панелките и сега КПД-то така се повиши,че ни е нужна само една запалена свещ в апартамента и вътре става баня...😂😂😂😉😆...!
  • 92 ОТ ХАМАКА В БАНКЯ

    0 7 Отговор
    ЖЕГА......МАТА ХАРИ МИ ГОВОРИ НЕЖНО В УХОТО, ЧЕ ЦЕНИТИ БИЛИ ЯКО НАГОРЕ...ОЛИОТА ЗАКОВА ЧЕТИРИ ЛЕВА...
  • 93 Истината2

    8 1 Отговор

    До коментар #61 от "Подкрепа за Борисов":

    Сега вече започнаха да пишат,а преди това се чудеха как да го похвалят.Затова гласуваха за неговата престъпна партия.Тези кусури вече се забелязваха още към края на първия мандат.Но никой думичка не обесване. И той на воля мафиотизира цялото управление.Е по добре късно отколкото никога.МУТРИ ВЪН ЗАВИНАГИ.
  • 94 ти си живо

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Митко":

    доказателство за това.Може и да нямаш фуражка но акъл със сигурност.
  • 95 как какво

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Котарак":

    боковимакарилизач.Доходна професия.
  • 96 не знам какво

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "ОТ ХАМАКА В БАНКЯ":

    Показват картите но написаното от теб показва много. Много липси.Най вече на интелект.
  • 97 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Петър Берон се оттегли от политиката омерзан и направи едно интересно заключение : " ПОЛИТИЦИТЕ СА ЗВЕРИЛНИК !"
    Може пък да е прав човекът..........
  • 98 ДЯДО

    5 1 Отговор
    В БЕЛЕНЕ.
  • 99 БЪЛГАРИН

    5 1 Отговор
    ДА ВРЩА ПАРИТЕ И В БЕЛЕНЕ ПРИ БАЙ СТАВРИ-
  • 100 Аз Негодника

    2 7 Отговор
    ИЗОБЩО НЕ СЪМ СИ И ПРАВИЛ ТРУДА ДА ЧЕТА СТАТИЯ...КОЯТО Е ФИНАСИРАНА С ПАРИТЕ ОТ НАРКОТРАФИК... ОЩЕ МАЛКО ДОЙЧЕ ВЕЛЕ...КИТАЙСКИТЕ ДРУГАРИ И ТЕХНИТЕ НАРКОТИЦИ ЩЕ ПРЕВЕЗЕМАТ БИЗНЕСА НА ГОСПОДАРЯ ВИ СОРОС...И ВСИЧКИТЕ ФИНАСИРАНИ ПРОТЕСТИ И ПРОПАГАНДИ ОТИВАТ В ИСТОРИЯТА.

    Коментиран от #102

  • 101 резервист

    6 1 Отговор
    Ако при всяка лъжа носът му растеше като на Пинокио, до сега да е стигнал от Банкя до морето!
  • 102 разведка

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Аз Негодника":

    жалко , а трябва да четете повече и събирате информация от поне два независими източника!
  • 103 гадно е бе

    5 0 Отговор
    Аз не мога да разбера , как цял един народ търпи това рядко л.......но , либерално нещо , дето си оправи сметките , а ние да му мислим.
  • 104 Небивалици

    2 1 Отговор
    И злоба, това представлява писаната на този Г-н Бояджиев. Кое не е вярно в казаното от Борисов. Това в момента да ви прилича на демократична държава, на мен по скоро ми прилича на полицейска държава. Не е ли вярно че в момента новите управляващи, в лицето на уличните партии и бсп готвят чудовища манипулация на изборите и за да си"изберат" който им трябва си нагласи ха гласуване само с машинки, чиито софтуер, забележете, се поддържал от няколко човека активни протестъри. Много честни се очаква да бъдат тези избори, като добавим и видния спонсор в. Божков, който дава пари, ама не на борисов. 7 защо пък смятате, че Борисов трябвало да внесе плана за възстановяване, за да си изтрият пак ръцете с него ли. Ами те новите харвард чета като са тръгнали да търсят на всяко нещо кусури, сега имат възможност да си го направят по свои вкус и маниер, това е съвсем справедлив подход на предишното правителство. Ама не, пак недоволни, ако го бяха внесли, още повече щяха да лаят. Отвратителни демагози, далече, далече от истината.
  • 105 До Ком 93 истината

    1 1 Отговор
    Та като пишеш мутри вън завинаги, уточнявай се, те мутрите си имат партия, начело с една застаряваща мутреса. Та такива като теб пак ще ги вкарат мутрите вътре, в парламента имам в предвид. Мутрите сега излизат наяве и овладяват държавата. Да ви е честито на вас, техните избиратели, сега като по текат едни реки от мед и масло...., бедна ви е фантазията глупаци.
  • 106 Време

    0 0 Отговор
    Е ДА ИЗХВЪРЛИМЕ БОКЛУКА.СТРАШЕН СМЪРДЕЖ НАСТАНА.СБООГОМ.
  • 107 Аиаи МИТКО

    2 1 Отговор
    ОНЗИ КОЙТО ГОВОРИ БАВНО И ВЯРНО ЗНАЕ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ И Е ДОКАЗАН ГЕНЕРАЛ. А БОКО Е НА ГОДЕ ПРОСТ НАГАЖДАЧ ИЗМИСЛЕН генерал мунчо
    И Т-Н

    Коментиран от #110

  • 108 ДОЛНИЩЕТО

    1 1 Отговор
    БОЙКО Е МРЪСНО ДОЛНИЩЕ !
  • 109 МИЛИ

    1 1 Отговор
    ДОЙЧЕ ВЕЛЕ,ТОЧНО ВИЕ ОБРЪЩАТЕ ВСИЧКО НАОПАКИ,ПЛАЩАТ ВИ ДА ПЛЮЕТЕ НАЙ-ДОСТОЙНИЯ ДОСЕГА -БОЙКО БОРИСОВ,АМА НИЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА СИЛОВАКА БОЙКО ТАРАШКОВ,ДА СЕ РАЗРОВИТЕ ЗА МИНАЛОТО И НАСТОЯЩЕТО МУ,ХИЧ НЕ ВИ БИВА,НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА
  • 110 ПИКО

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Аиаи МИТКО":

    НЕ ДОКАЗАН ГЕНЕРАЛ,А ДОКАЗАН ИДИОТ,ИЛИ ПСИХОПАТ,РУМКО ПОТНИКА С ДЖАПАНКИТЕ И ДЕСА С МЕРЦЕДЕСА