Last news in Fakti

12 Юли, 2021 18:01 18 568 139

Няма на какво да се радваме - случилото се на тези избори е трагедия за България

  • парламентарни избори-
  • избори-
  • резултат-
  • активност-
  • има такъв народ-
  • герб-
  • бсп-
  • дпс-
  • демократична българия-
  • изправи се! мутри вън!-
  • подмяна

Вярно е, добри тенденции има, но те не променят генерално лошата картина, особено имайки предвид кои са политически сили на първа и втора позиция

Няма на какво да се радваме - случилото се на тези избори е трагедия за България - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мнозина вчера се зарадваха на хипотетичните изборни резултати, радостта им продължаваше дори днес, някъде докъм 11:30, когато Станислав Трифонов обяви подмяната. Вярно е, добри тенденции има, но те не променят генерално лошата картина. Чисто политически и математически, изключвайки задкулисната игра за момент, приятно е да се види, че подразделението на БКП - ГЕРБ, е с близо 200 000 гласа надолу и това е индикация за започващ разпад. Не бива обаче да се лепи политическият им некролог, а също така и трябва да се констатира нещо. Това, че въпреки всички разкрития за същността на тази партия и лидера ѝ, тя събира над половин милион избиратели, означава, че ГЕРБ за тези 12-13 години съществуване са създали цяло едно общество. И то със сериозна устойчивост, за разлика от НДСВ навремето. Докато тази партия разполага със солиден финансов ресурс, а тя вероятно разполага с такъв, няма да изчезне нито бързо, нито лесно.

Другата позитивна новина е, че ДПС със сигурност става пета политическа сила, а с това на парламентарно ниво, поне на теория, влиянието им ще отслабне. Това обаче далеч не означава, че ДПС ще е в някаква лоша позиция поначало. Икономическото им влияние няма да намалее, докато в България няма истинско реформаторско правителство. Освен това, особено след днешния политически ход на лицето Трифонов, който потвърди съмненията на много хора за подмяна на големите цели пред страната ни, може да се каже, че икономическият кръг около ДПС на практика е първа сила. Преки доказателства за инженерство на ДПС що се касае до ИТН няма, но в България в 99/100 от случаите политическите съмнения за политически и икономически зависимости се оказват истина. Законът "Магнитски" го потвърждава с пълна сила.

Трето, нито едни от псевдопатриотите няма да се докоснат до 46-тото Народно събрание, което е позитивна новина, откъдето и да го погледнеш. Тези политически кърлежи по най-гнусен начин сквернят думата "патриотизъм" и политическото небитие е мястото, което заслужават.

БСП. Пак, откъдето и да го погледнеш, е радващо, че тази смес от предимно путинисти и малко прогресивисти - барабар с хора, които се чудиш какво правят там, с всеки следващи избори се топи. Това ще е така, докато партията не заклейми миналото си и не се превърне в модерна лява партия, което включва чистка не на неудобните на лидера лица, а такава на старите комунисти и ченгета в БСП. Бъдещето принадлежи на новите поколения. БСП засега упорито отказва да приеме този факт и продължава да се уповава на соцносталгията на част от възрастните български граждани. Продължава ли така, ще е в миманса.

"Демократична България" - проектът, който единствен е изпълнен с адекватно политическо съдържание като политически идеи и лица, далеч не като цяло, разбира се, повдига резултата си и се развива добре. Но там добре знаят, че и най-малката грешка, най-малкото отстъпление от принципи, е твърде възможно да ги върне около 4-те %, защото избирателите им са крайно чувствителни заради това, че са били предавани множество пъти в годините назад.

В момента с пасивността си по отношение на обявената от Станислав Трифонов подмяна, лидерите на "Демократична България" за пореден път се показват като недостатъчно решителни и твърди хора. Или поне определено са такива със забавени реакции. А такава мекушавост отблъсква идеалистите. Политическото поведение на лидера на "Има такъв народ" е в почти пълен противовес с целите на демократичната общност и липсата на реакция от лидерите ѝ е необяснима.

"Изправи се! Мутри вън!" пък е един излишен проект, който само разкъсва истинския протестен и реформаторски вот. За това и не заслужава особен коментар.

В челото обаче картината е потресаваща и точно това е трагедията ни на тези избори. Първи и втори, макар и при обработени 99% протоколи, са това, което е нещо средно между НДСВ и ГЕРБ - тоест "Има такъв народ", и подразделението на БКП (също и клонинг) - ГЕРБ. С оглед това стои въпросът - толкова ли са умни кукловодите от ДС задкулисието, че все така винаги остават на власт с партийните си творения, или пък избирателите са... Ще се досетите, няма да го кажа.

Защото, по дяволите, Трифонов не е предложил нищо освен чалга и популизъм. Абсолютно нищо, което коренно ще промени картината и ще отвори добър хоризонт пред Родината ни. Къде е политическата ви логика, драги сънародници?

Друг възмутителен факт е рекордно ниската избирателна активност, която показва, че 3-4 милиона български граждани изобщо не се интересуват от политиката в България, която на практика определя бита им. Тази абдикация също вероятно може да се обясни с това, което се въздържах да напиша малко по-нагоре.

Перспективите за управление посредством формиращия се сега Парламент са кошмарни и за това е добре бързо да се насочим към нови избори.

"Има такъв народ" пожелаха да управляват сами, което обаче практически няма как да стане, защото в Парламента законите се приемат с определено мнозинство. Фактически предложението на Трифонов от днес бе послание, че той иска безусловна подкрепа от всички за всичко. Което не изключва нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС. А имайте предвид, че подкрепа от такива организации, защото помоему това не са съвсем партии, никога не е безусловна. А сметката, разбира се, ще я плащаме ние.

От друга страна, информирани и опитни хора твърдят, че не е невъзможна коалиция между ГЕРБ, БСП И ДПС. Първите неистово искат да се завърнат във властта, за да се спасят от разследвания на управленията им, както и за да възобновят хранилката, чрез която поддържат създаденото от тях общество.

Вторите, начело с вечно губещата Корнелия Нинова, вече твърде много години са извън властта, резултатите им спадат избор след избор, а на Корнелия Нинова едва ли ѝ се подава оставка като лидер на БСП, без да се е докоснала до властта. Гореспоменатата конфигурация за коалиция може би ще е нейният последен шанс в политиката.

А ДПС никога не са имали проблем да се прегърнат с всеки под знамето на етническия мир, но всъщност в името на порциите.

За това ще се повторя. Колкото и изморително, а и несигурно да е, изчистването на политически негодното - тоест ДС-арското и задкулисното, може би ще се случи само с избори до дупка.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 214 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аре па да са разревем

    83 51 Отговор
    заради твойта "трагедия"..

    Коментиран от #30, #31, #78

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Генералът

    115 56 Отговор
    ПОБЕДА ПОБЕДА ПОБЕДА За всички българи, дори и за тези които подкрепяха статуквото. ГЕРБ са история
  • 4 1618

    153 49 Отговор
    Напротив, радваме се, че крадливата корумпирана партия ГЕРБ и нейният диктатор мафиот няма вече да управляват! Всички срещу ГЕРБ- най- токсичната партия , която вкара най- голямата корупция в съчетание с политическа власт в България!

    Коментиран от #13, #27, #79

  • 5 Майна

    194 47 Отговор
    Ако Трифонов искаше да направи нещо за народа, можеше да бъде съставено правителство още април....Сега ще обявява като някой Диктатор, че само с неговите хора ще управлява ...и той не знае кой и как...,патерица такава...СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В МОМЕНТА Е ЕДИНСТВЕНОТО ВЪЗМОЖНО И ТРЯБВА ДА СЕ МАМЕРИ РЕШЕНИЕ ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН ГЕШЕВ!!! СЛАВУЦАТА Е ДРЕБНА ДУШИЧКА, КОЯТО ПРЕДАДЕ БЪЛГАРИТЕ!

    Коментиран от #122

  • 6 ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО

    126 45 Отговор
    Напълно съм Съгласен за съжаление много мой сънародници гласуваха за Чалгаря просто връща Мутрата на бял кон под диктовката на Мустафата и шофьора на самолета . Това за мен са национални предатели. И като за капак Питека си прави майтап с космонавтите от България и Северна Македония това е пародия. ЗАТВАРЯЙ
  • 7 ИЗМАМИ

    81 16 Отговор
    Трябва да се види дейлно по райони къде за коя партия са гласували и да се сравни с предишните избори. Не бих се очудил ако турците по нареждане на ДПС са наляли гласове на ИТН.

    Коментиран от #14

  • 8 Хмммм

    126 18 Отговор
    Друг възмутителен факт е рекордно ниската избирателна активност, която показва, че 3-4 милиона български граждани изобщо не се интересуват от политиката в България, която на практика определя бита им. - - - - - - - Защо по дяволите никой не разбира, че избирателната активност е висока, когато човек е сигурен, че има за кого да гласува? Защо не разбират, че всъщност тези които не са гласували, всъщност не искат да гласуват за никого? Толкова ли е сложно да се разбере? Та всички се разкрещяли - излезте да гласувате! НЯМА ЗА КОГО!

    Коментиран от #22, #24, #62, #98, #109

  • 9 лошо няма

    68 24 Отговор

    До коментар #2 от "Уюдлив":

    Като изключим напусналите ГЕРБ по врремето около първия мандат, всички останали след това, когато сувсем ясно се видя че са престъпна организация, са за разтрел.

    Коментиран от #21

  • 10 мислещ

    98 15 Отговор
    Това с 5-ото място на ДПС е крайно смехотворно-наивно. Нали някой не си е въобразявал досега, че колят и бесят в България, защото са били на 4-о място преди това? Тиквата беше тяхна подлога, сега чалгарят е. Така че ДПС и 10-и да станат в парламента, пак са първи по влияние чрез патериците си.

    Коментиран от #74

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ари ве

    33 46 Отговор
    Пешо ,агитаторче нескопосано за ДБ , ГЕРБ ли създадоха поколението ,гласувало за тях ,на най- образованите и умни българи , и ви омчкаха и сега ,и на третия тур и винаги ,къде е твоето ДeБa?????
  • 13 Бойко

    7 8 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    А няма ? Къде го чу ?
  • 14 Дааа

    71 18 Отговор

    До коментар #7 от "ИЗМАМИ":

    САМО,ЧЕ ЗАБРАВИ ,КОЙ ХОДИ ПРЕДИ ЕДНА СЕДМИЦА ПРИ ЕРДОГАН,БУЦИ ДА МУ ЦЕЛУВА Г.....ЗА И ДА МОЛИ ЗА ГЛАСОВЕ
  • 15 Бойко

    22 53 Отговор
    ГЕРБ завинаги ве ,не разбрахте ли ?

    Коментиран от #86

  • 16 Притежател

    46 8 Отговор
    Браво няма какво да се добави.
    Може би още малко информация относно финансирането на ДБ и бъдещите им планове.

    Коментиран от #39

  • 17 Анализ

    17 51 Отговор
    "Няма на какво да се радваме - случилото се на тези избори е трагедия за Комунистите ,мошениците и деветосептемврийците в България !
  • 18 Тиквата доган шиши каскета

    27 12 Отговор
    На сапун
  • 19 Георги

    48 7 Отговор
    Аз от тази статия си правя анализ, че на автора не му харесва нито една от 6-те прескочили бариерата партии. А, пардон - и 7-мата с патриотите не му харесва. Ами те не останаха. За какво мрънкаме сега? Като не се състави парламент, след 3 месеца резултатите вероятно ще са сходни. Ако обаче се състави и българинът малко си вдигне главата, за да види, кой какво предлага или какво бойкотира, чак тогава на следващите избори, дори и предсрочни, може да се очаква различен резултат.

    Коментиран от #72

  • 20 Тодор

    34 17 Отговор
    Ега ти откачалката! Избори до дупка пак със същия резултат! И така колко пъти?
  • 21 Сирена

    20 14 Отговор

    До коментар #9 от "лошо няма":

    Както виждаш това са близо една четвърт от населението. Успех с разстрелите.

    Коментиран от #50

  • 22 Дали не се

    27 8 Отговор

    До коментар #8 от "Хмммм":

    интересуват - или са омерзени от перспективата поредната уродлива и неинтелигентна физиономия да демонстрира удовлетворението си от "победата"? Ярък пример - онази, която дори вождът й нарече ПКП ... или другата - една Деница от Добрич... не са само жени, но на техния фон грее звездата от Банкя.
  • 23 324

    75 8 Отговор
    На какво да се радваме? Мутра чалгар смени мутрата пожарникар. А кабинетът на чалгата е ужас еле бъдещия мин председател и мин на културата. Изобщо..., но българите това заслужават, защото за 32 години се опростачиха, а какъв избор да очакваш от простаци?
  • 24 Буха ха

    55 8 Отговор

    До коментар #8 от "Хмммм":

    Като не искате да гласувате за никого, не чакайте някой да ви доведе подходящ, а си размърдайте седалищата. Или се организирайте и излъчете подходящ кандидат, или излизайте на площадите, ама друго си е да си пием ракийката, да си гледаме мача и да мърморим че всички са маскари. Да всички са маскари, начело с вас!

    Коментиран от #26

  • 25 ЩО БЕ

    10 38 Отговор
    БСП ПАК СА РАЗГРОМЕНИ......БАЦЕТО И СЛАВИ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ....КВО НЕРЕДНО ИМА.....НАРОДА ГИ ИЗБРА....ИЛИ ПАК ИЗБОРИТЕ СА...КУПЕНИ.....А ДРУГАРИ
  • 26 Хмммм

    51 9 Отговор

    До коментар #24 от "Буха ха":

    Такива като Слави сега, бяха навремето Костов (видяхме какво стана), царя (видяхме какво стана) и други такива примери!

    Коментиран от #29

  • 27 Шматката

    33 15 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    Колко ли трябва да си заухав, че да не можеш да направиш връзката-Малкия Мук-Банкянската Тиква - Учиндолския кратуняк, за да твърдиш подобни глупости.
  • 28 ФЕНОВЕТЕ НА ФЕН TV И СЛАВЕЙ ТРИФОНОВ

    17 9 Отговор
    ДА СТАВАТ ФЕНОВЕ НА ПЕСЕНТА„ ЗЕМЛЯ В ИЛЮМИНАТОРА”😀
  • 29 Нещо липсва

    24 7 Отговор

    До коментар #26 от "Хмммм":

    Нещо липсва в списъчето, къде слагате Бойко Методиев - Тулупа?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ТтТ

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Аре па да са разревем":

    Тая мисирка от незнаен пол се опитва да каже нещо!

    Коментиран от #32

  • 32 ТтТ

    7 4 Отговор

    До коментар #31 от "ТтТ":

    !журналистка която е напуска тази пародия е голяма мисирка!!!
  • 33 Гост

    17 6 Отговор
    То щото последните 13 години вързахме та цъфнахме нали… Не знам дали ще са по-добре или не но се вижда , че и така сме си зле… Времето ще покаже!
  • 34 Много

    35 15 Отговор
    Силна статия, която отразява и моето виждане на нещата.
    Пак излъгаха народа. Язък.
  • 35 НАРОДА ГИ ИЗБРА

    8 29 Отговор
    СЛАВИ И БАЦЕТО ДА УПРАВЛЯВАТ.......БСП Я ПРАЩАТ В...ЗАБВЕНИЕ...ОТНОВО
  • 36 МАЙ СЕ ЗАДАВА.... ББ4

    9 26 Отговор
    БЕЗ УЧАСТИЕТО, НО С ПОДКРЕПАТА НА ГЕРБ......БСП В ШОК...ПАК ГИ ПРЕКАРАХА
  • 37 НИНОВА, ФА ПИШЕ ОСТАВКА

    10 25 Отговор
    ДОРИ И НА ПРЕГОВОРИ НЕ Я....КАНЯТ....А УЖ БЯХА НЕЗАОБИКОЛИМ ФАКТОР

    Коментиран от #63

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Maple

    31 3 Отговор

    До коментар #16 от "Притежател":

    Е то финансирането им е ясно от къде е. И бъдещите им творчески планове също. Преди 2 години Ицко се разрева че не приехме Истанбулската конвенция. Сега дума не обели за скандала с Унгария и Орбан, но дълбоко се съмнявам, че е променил (финансовите) възгледите си.
    Което ги прави още по-гнусни, долни и безскрупулни.
  • 40 kkk

    24 11 Отговор

    До коментар #2 от "Уюдлив":

    Винаги съм казвал, че ЕДИНСТВЕНИЯТ начин за бързо оправяне на БГ е:

    1- Събираме депутатите от последните 3 народни събрания + всички министри за 10г. назад + 1/3 (подбрани на случаен принцип) от прокурорите и съдиите
    2- Оцветяваме жълтите павета пред Парламента в червено след като ги разстреляме ПУБЛИЧНО един по един, аз лично ще платя нужните патрони
    3- Избираме нови депутати, полагат клетва и АВТОМАТИЧНО ги вадим на вече червените павета да им подсилим цвета като гръмнем и новите. Не щото са откраднали, а превантивно и за всеки случай- надали, но може да има мазохисти които пак да искат да откраднат от народа
    4- Избираме следваща партида депутати и ги оставяме да работят

    Коментиран от #45, #139

  • 41 dfu

    32 5 Отговор
    "Пoлитичecкoтo пoвeдeниe нa лидeрa нa "Имa тaкъв нaрoд" e в пoчти пълeн прoтивoвec c цeлитe нa дeмoкрaтичнaтa oбщнocт и липcaтa нa рeaкция oт лидeритe ѝ e нeoбяcнимa."

    Много лесно обяснима е липасата на реакция - ДБ също като ИТН козируват на Козяк. Както казва народът - гарван гарвану око не вади.

    Коментиран от #48

  • 42 Госあ

    29 7 Отговор
    Тея седесарчета от дб освен противни са наистина глупави.
  • 43 Активен борец

    37 5 Отговор
    е нещо добре известно, но позабравено от соц миналото ни. ГЕРБ го приложи за тези 12 години по един безпардонен начин и си осигури "вечните" 500 000 гласа на хора, които гласуват за себе си, тъй като ако ГЕРБ се измете, то тези хора и техните семейства ще трябва да полагат усилия за да изкарат прехраната си. Колко по-лесно е да си клатиш краката и да взема едни 1000 лв. за нищоправене, при това на най-ниските нива, а колкото по-високо допълзиш, сумите скачат както скача на "амбразурата" Тома Биков, пред когото и Матросов "бледнее".
  • 44 Тиквата доган шиши каскета на сапун

    11 16 Отговор
    Аз гласувах за божков
  • 45 пиздабол

    3 6 Отговор

    До коментар #40 от "kkk":

    Аз ще допълня ,ще ги избираме от крайдунавските села !
  • 46 DrivingPleasure

    33 5 Отговор
    като цяло съм съгласен с коментарите за партиите, само не съм съгласен, че "Демократична Бълария" е нещо по-различно и реална алтернатива - тя е в същя кюп, стари труженици са и там и трябва да се се слагат редом до тружениците на БСП и калинките на ГЕРБ, иначе "анализа" става на обикновена полит пропаганда за поредните боклуци
  • 47 Gen Gurko

    12 13 Отговор
    Абе този автор да не би да е джендър с българската речникова дума за гей? Много мелодраматичен но и зле настроен към националистите. Нещо му пречат та ги праща в небитието, лъдето май на него самия му е мястото. Еще не вечер, както казват русите.

    Коментиран от #49

  • 48 Бойко

    10 6 Отговор

    До коментар #41 от "dfu":

    Такъв си го избраха внучетата на бившите манифестатори Славиту ве ,Станислава Трифоновски Паджерото
  • 49 Ген Пурко

    5 3 Отговор

    До коментар #47 от "Gen Gurko":

    Я полечка и следвай маркировката ....
  • 50 даже неграмотна

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Сирена":

    1/4 от гласовете при 1/3 гласували е около 8% от имащите право на глас, а не от населението. Като знам какви са, няма да е голяма загуба.

    Коментиран от #92

  • 51 Бойко

    9 7 Отговор
    Не знам за ДПС ,ама на чалгаря в налудничавия проектокабинет смърди на СерГей Станишев
  • 52 Льольото здравков

    9 6 Отговор
    Има сериозни основания за притеснение. Скоро остава без работа. Гепирастията вече е в канала, а новите управляващи нямат нужда от хилядите медийни лизатори. Кой бал бал. Търси си работа момче.
  • 53 Студопор

    19 12 Отговор
    Нито съм гласувал, нито ще гласувам. Няма за кого!! Смешник до паметника и пред урните още толкова. А това, дето "като не гласуваш, оставяш бъдещето си в ръцете на мутрите" го слушам вече 30 години. И толкова години като гласувахте - какво променихте? Все по-зле и по-зле става.

    Коментиран от #59

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Пандемия

    12 10 Отговор
    Голям плюс е липсата на Патриотичния сговор!!!
    Не мога да разбера, защо Трифонов трябва да предлага каквото и да е!? Да предлагат нещо ония 70% селски тарикати, които не гласуваха. Все някой трябва да им е длъжен, само мрънкат, крадат и философстват. И всеки дебил изказва неграмотно мнение!
  • 56 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 6 Отговор
    Трагедия е,ако някой връхлети с камион на колата ти,или друг те удари с топор по главата....Това,което се е случило е трябвало така да се случи.........
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Любен Стойков

    16 8 Отговор

    До коментар #53 от "Студопор":

    Не променихме нищо, точно защото ти и подобните ти не гладуват. А само аз и подобните ми сме недостатъчно за да победим ламята. Контрата е у теб драги. Аз поне правя нещо, гласувам, мърдам, преча им показвам че ме има. Ти какво правиш? Криеш се под чаршафа и мрънкаш. Там и ще се вмиришеш.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 поредният

    12 5 Отговор
    Този пък къде видя подразделение "БСП-ГЕРБ"? Уж критикува подмяната на Борисов със Слави, но всъщност той подменя мутрите от ГЕРБ със социалистите, и то баш след като БСП се поизчисти доста от мутрите, наврели се там. Кой ги прави журналисти такива?!
  • 62 Любен Стойков

    13 10 Отговор

    До коментар #8 от "Хмммм":

    "Няма за кого" е малодушно, гузно извинение за тресящият те страх да се покажеш носа. Като се понапънеш малко, попрочетеш, поразпиташ, поровиш ще намериш за кого. Още повече, че на парламентарни избори не е важно за "кого" гласуваш, а за какво гласуваш. На президентски избори гласуваш за личност, но заедно с това какво предлага тази личност. Като не гласуваш, гласуваш за статуквото, за кражбите и лъжите, защото твоя глас се преразпределя и отива при тях. Чумата ходи по свинете, а чалгата по глупаците.

    Коментиран от #65, #127

  • 63 и ти

    13 4 Отговор

    До коментар #37 от "НИНОВА, ФА ПИШЕ ОСТАВКА":

    То като гледам какво е и накъде отива, ти си пиши оставката, щото и без това от работници няма нужда в България. Има нужда само от олигарси, които си изнасят в офшорки откраднатите данъци от всички нас.
  • 64 иво

    5 4 Отговор
    парията на кулаците
  • 65 Хмммм

    14 8 Отговор

    До коментар #62 от "Любен Стойков":

    Хахахаха! И ти вярваш на това което ти пишат ли? Оптимист! Още се намират, такива които вярват на политици! Ами той, нали това му е работата, на политика! Да те лъже!
  • 66 ДОГАН

    23 7 Отговор
    Станислав Трифонов обяви подмяната ВЪРНА ЦАРЯ КРАДЕЦ И СЪЗДАТЕЛ НА БОЙКО МУТРАТА
  • 67 Петър Здравков!! Ти си Завършен

    19 4 Отговор
    Оформен Тъпанар,!! Няма на къде да се"развиваш" повече!!
  • 68 Алек

    12 17 Отговор
    Единствената БЪЛГАРСКА партия е ВЪЗРАЖДАНЕ.
  • 69 ТОНИ

    21 9 Отговор
    КОЙ БОКЛУК Е АВТОР НА ТОЗИ ПАСКВИЛ?
  • 70 ПРЕДАТЕЛИ

    22 5 Отговор
    ВЧЕРА ЕДИН СЕ ПЕНЕШЕ ЧЕ НЕ МОЖЕЛ ДА ГЛАСУВА ЗА БЪДЕЩОТО НА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ ... ДНЕС ВЕЧЕ ЗНАЕ ЧЕ Е ГЛАСУВАЛЗА ЦАРЯ И ЮПИТАТА МУ СЪЩО И ЗА ДОГАН И БОЙКО КОИТО ПАК ЩЕ СА СИ ЧОРБАДЖИИ И ПАК ЩЕ НИ КРАДАТ !
  • 71 ДРЪЖТЕ ГИ

    17 3 Отговор
    ОТ УТРЕ НА ПЛОЩАДА , ПАК ДА СВАЛЯМЕ МУТРИТЕ ВЪН - ВМЕСТО ДА ГИ ВКАРАМЕ ВЪТРЕ ИЛИ ...... ВЪЖЕТО !
  • 72 ДеБил

    16 4 Отговор

    До коментар #19 от "Георги":

    Как, бе, ДБ били единствени....
  • 73 Статия

    12 5 Отговор
    тип политическа просвета на профсъюзния работник от края на 60-те, само че с обратен знак, т.е. в духа на пещерния антикомунизъм. Асоциативната верига БСП - комунизъм - Русия - Путин е закрепена в продължоватия мозък и няма изтриване.
  • 74 Илхан

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "мислещ":

    Споко и при нас няма толкова балъци както преди по младите от нас не гласуват за ДПС
  • 75 Николай

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "Уюдлив":

    Добре, трагедията е голям и какво. Нека Слави да състави правителство след като е първа политическа сила. Другите да го подкрепят в Парламента и да почват да работят. Магистрала Хемус, Магистрала Черно море. Нови болници, детски градини, завод за електромобили. Нека да започват да работят за благото на народа.

    Коментиран от #85, #100

  • 76 Нищо повече

    8 7 Отговор
    и нищо по-малко от строг тъмничен за Тиквата и първите 10 в партията му!
  • 77 Славчу.....

    13 5 Отговор
    Няма за какво да се радвате да...но ще има за какво да плачите, искахте ли правителство?..искахте, правя го и ще ви оправя..за колко дни ли?..еми..за...😞..за десет дни да кажем. Друго ко искате?, македонците ко искат и те?..ЕС, имам по добро предложение..няма ЕС..МЕС..направо ги изстрелвам към Марс..с космически кораб произведен в БГ..в завод "СЪРП И ЧУК" Габрово. Ще летят двама циганина, двама северномакедонеца, двама южни ескимоса, две бездомни кучета, коза и Мая Манолова..тя ще излети в открития космос без скафандър, ще направи две обиколки на Слънчевата система..и..триумфално ще се приземи пред Народното събрание...още ко дъ напрая за вас???,👅
  • 78 Оракула

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "Аре па да са разревем":

    Слави, о-с-р-а орталъка от раз!
    Показа си простотията , като селски бек
    воден за юлара!
    24 % измамени Българи,
    да вземат по един камък и да му дадат мнението си,
    следизборно?

    Коментиран от #81

  • 79 ФАКТ Е

    6 20 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    З в 1! Путин е и комунист, и олигарх, и диктатор!

    ЕС и НАТО постигнаха нещо изумително!
    За първи път в хилядолетната история на Европа!
    Вече над 75г. в Европа няма войни!
    И естествено, народите благоденстват!
    Според способностите на елитите на нациите и според труда на масите в отделните европейски държави!

    Ето затова Путин ненавижда цивилизованият ЕС и могъщият НАТО!
    Защото, ако Путин не дрънка оръжие, РСФСР е обречена на разпад, както СССР!
    Ако не чува дрънкането на оръжие, "великият" руснак ще осъзнае
    мизерното си клечене в миризливите комуналки с турски клекала!
    "Великият" руснак ще осъзнае мизерията си в изключително богатата на природни ресурси олигархична държава,
    но която днес вече прилича на Нигерия, но покрита със сняг!
    И пробудилият се от преспивни шовинистични песни руски народ,
    ще направи с диктаторчето Путин това,
    което напраха румънците с Диктатора Чаушеску!

    Ето затова пожизненият президент Путин дрънка оръжие и мрази ЕС и НАТО!
    Но олигархът Путин се страхува повече от пробуждането на руският народ!

    В България в ЕС и НАТО,
    поне едно вече е сигурно!
    Няма вече комунисти като Борисов,
    безнаказано да строят с български милиарди
    транзитен газопровод на руската газ за Сърбия!
    А българите да са най-бедните в ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
    Слави каза просто и ясно две жизнено важни за всеки българин неща!
    1.Свързване на газопровода с Гърция!
    2. Съдебна реформа и отстраняване на корумпираният Гешев

    Коментиран от #84, #91, #130

  • 80 67778

    7 8 Отговор
    Браво на ИТН. Накараха и соросоидите от ДБ да квичат. Не знам защо от факти им дават думата

    Коментиран от #83

  • 81 Бай Ставри

    5 7 Отговор

    До коментар #78 от "Оракула":

    Бочко, Бочко,
    чакам те аз!
    Искам да те обичам, но не платонически...
  • 82 Вальо Топлото

    5 3 Отговор
    Тъпа н.
  • 83 Мдааа

    6 6 Отговор

    До коментар #80 от "67778":

    Най-квичи комунистът Борисов, нали?
  • 84 Уаааа...браво..

    1 15 Отговор

    До коментар #79 от "ФАКТ Е":

    Коментара е точно в десетката..браво братле..поздравления за написаното..продължавай в същият дух.

    Коментиран от #89

  • 85 И аз да кажа

    8 9 Отговор

    До коментар #75 от "Николай":

    Точно така! Похарчени са пари, това са резултатите, стига фасони и пиески- хващайте се на работа! Дори не е толкова важно кого сме избрали, важно е да не го оставяме да върши беззакония и да се смята за недосегаем! Нали искахме промяна- Слави предлага такава- разровете се, огледайте ги тези министри и ако няма компрометирани, да им дадем шанс! Бях сигурен, че протестърите ще са недоволни- те чакаха лаври и облаги. Слави е първи и е редно той да направи правителство. Само дано този кабинет не е блъф, който се надява да бъде отхвърлен, за да останат хората на Радев!

    Коментиран от #108

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Матей

    13 8 Отговор
    Наистина звучи невероятно един чалгар,вулгарен тип,водач на въздухарска партия ,въздух под налягане ,може да има такова одобрение.И на какво отгоре?дали пък не повтаряме украинския синдром,след порошенко диктатора дойде клоуна Зеленски?Неведоми са политическите пътища в България.Сега единственото спасение е да се вкопчат в боричкане за кокала,да не се спазарят за правителство и да се иде на нови избори.Тогава слави би трябвало да отпадне,а герб все още да се дърлят ,тъй като е съставен от отявлени гешефтари и келепирджии,при това с натрупани колосални авоари.С тях ще се опитват да подкупват наляво и надясно и да си купят властта.

    Коментиран от #93

  • 88 Боко Тиквата

    5 12 Отговор
    Е, добре, изтрихте ми коментара, но все пак: ГЕРБ ОВЕР !
  • 89 Боко Тиквата

    9 3 Отговор

    До коментар #84 от "Уаааа...браво..":

    Да, коментара е една онанистка полюция !
  • 90 Гената

    8 4 Отговор
    "3-4" милиона българи изобщо не се интересуват от политиката..."
    Е, и ? Аз пък не желая съзбата ми да се определя от мои съграждани, които не се интересуват от политика ! Така както вие не бихте искали да се качите в автобус, чийто шофьор няма книжка.
    И къде е казано, че точно тия негласуващи биха направили правилния за държавата избор? Не е престъпление да си признаеш невежеството в дадена област, нека уважим решението на тия хора !
  • 91 Вярвай си

    8 10 Отговор

    До коментар #79 от "ФАКТ Е":

    Не е толкова просто, с пълната ни енергийна зависимост не можехме да откажем Потока и възможностите са две- да се финансира, стопанисва и охранява от руснаците ( което е по-голямото зло), или да бъде наша собственост и да се изплати постепенно от таксите . Страшното е, че никой не смее за 25 години да завърши интерконектора с Гърция. Боко все пак го придвижи. Не мисля, че поведението му към РФ, е свободен избор- помните ли как свалиха първото му правителство? Между тези три огромни остри камъка- ЕС, Турция и Русия за нашата страна е невъзможно да оцелее без отстъпки и компромиси и към трите. И каквото и да пишат тук носталгиците, последните години са успешни за България донякъде и заради гъвкавостта на Борисов. Може да е било несръчно и не без грешни стъпки, но някак-си ни преведе през бежанската и Ко вид кризата! Не е редно да се отрича всичко направено и ако сега постъпваме така, неизбежно ще си получим наказанието един ден. Гледам билдборд на агенция за продажба на имоти в Гърция и се сещам как е на мода да наричат Бойко диктатор и унищожител на народа- хайде по- леко, а!
  • 92 ишчица

    5 5 Отговор

    До коментар #50 от "даже неграмотна":

    Така е разсъждавал и Сталин, дано ти допада да си приличате.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 другаря Живков

    3 5 Отговор
    да живее мултипартидизма,да живее груповия секс!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Нека е трагедия

    6 7 Отговор
    Времето ще покаже дали е трагедия или не. Ако Слави изпълни поне 1 от обещанята си, не само, че няма да е трагедия ами ще стане вече невъзможно да се управлява с празни приказки както досега.
  • 97 До Гената

    5 6 Отговор
    Гената,гениален си с казаното от тебе! Просто както казваш,и последната калинка трябва да бъде изчегъртана! Чак тогава нещата биха потръгнали,а главните калинчовци да бъдат разследвани и осъдени!

    Коментиран от #99

  • 98 безпартиен

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "Хмммм":

    Това е най-точният коментар!За последно гласувах през 1990 защото познавах един от кандидатите!ЗЗнаех,че е честен,но не му стигнаха "гласове"!Повече не пожела да се меси в политиката!И от тогава до сега не виждам човек който да НЕ е свързан по роднинска линия с БКП и АБПФК и ДС!!!Та наистина ЗА КОГО?тАКА 45 ГОДИНИ ПРАВИХМЕ "РАЗВИТИЯ СОЦИАЛИЗЪМ" за едни паразити на гърба на народа!Сега вече 32 години правим "демокрацията" за децата и внуците им!!!
  • 99 Гената

    3 3 Отговор

    До коментар #97 от "До Гената":

    да ми олаби вената ,викам аз ?
    Рекох !
    На Катила да му е#а мам@#@ изкукала
  • 100 Анджело

    6 2 Отговор

    До коментар #75 от "Николай":

    И що трябва да го подкрепят? Нали голям го вади..
  • 101 Исторически момент

    3 10 Отговор
    Слави Трифонов ще влезе в българската история по ирония на съдбата,като човекът,който успя да детронира най-жестокото явление в българската политика от нейното съществуване!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Пижо

    15 6 Отговор
    А управлението на ГРОБ , не беше трагедия за България ? Така ли? Мисирки долни
  • 104 Две димящи дула

    10 7 Отговор
    ...."Изправи се! Мутри вън! пък е един излишен проект, който само разкъсва истинския протестен и реформаторски вот. За това и не заслужава особен коментар"....Само като прочетеш тази словесна диария и ти става ясно какво цели авторът на този пасквил - някаква 0трeпка на име здравков.
  • 105 5897

    6 6 Отговор
    ДА БЕЕЕЕЕ !!! ИМА ЗА КАКВО ДА СЕ РАДВАМЕ, БОРИСОВ НЯМА ДА Е ПРЕМИЕР ВЕЧЕ НИКОГА
  • 106 7567

    2 5 Отговор
    ЕЕЕЕЕ НЕМА ТАКЪВ НАРОД !!! ВИЕ КАКВО ИСКАТЕ ??? КОЙ ДА ВИ УПРАВЛЯВА, НЯКОЙ СЛУЬО ???
  • 107 бечев

    6 8 Отговор
    По голяма трагедия за българия от учиндолеца,здраве.Да живее ГЕРБ и Боко!!!
  • 108 guest

    11 1 Отговор

    До коментар #85 от "И аз да кажа":

    Абе човек, прочети малко за тези хора. Предлага толкова компрометирано лице за примиер, дето продаде виваком на безценица. За вътрешен министър, човек от ДС. Една жена от кабинета на министър на герб. Каква работа ще свършат тези хора? А нали говореше че ще вкара нови чисти хора??? То ако това не ти достаъчно да ти светне червена лампа, не знам какво да мисля за теб.
  • 109 Риторично

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хмммм":

    Ами като не гласува болшинството , защото няма за кого , малцинството прави правителството и налага своите интереси над мнозинството !Пита се ?! Кой е простият ?!
  • 110 хhhh

    12 3 Отговор
    Герберите са най доволни от резултата, тулупа дори похвали избора за министър. Нещо много намирисва всичко това. Как една партия изведнъж за два месеца излезе на първо място. Хора мислете, след това да не ревете...
  • 111 Железаров

    2 1 Отговор
    Всичко добре ама Работа Тука много се разраства и сега от ес и от щатите искат да ловим корупция... Как ще става там...? на доброволен принцип или лотария нещо
    Даже идиотите от бкп не са наясно в какво са се набъркали..със магнитски цели отрасли в икономиката спират да функционират
    А едни хора са ни чул ни видял
  • 112 Железаров

    2 1 Отговор
    Няма лесно излизане от тоя Батак за бг комунистите и е най добре главният плешив прокурор да ни разясни защо бг длъжностни лица получават нега санкции много скоростно
  • 113 Добра новина е

    6 6 Отговор
    ЧЕ ТИКВАТА Е ВТОРИ. ЩЕСЕ СПУКА ПО ШЕВОВЕТ. УМИРА ОТ ЯД И ЗЛОБА СПИ ПОТЕН НЕ ТОЛКОВА ЧЕ ЩЕ ГО АРЕСТУВАТ А ЧЕ Е ВТОРИ.

    Коментиран от #123

  • 114 Ддд

    5 2 Отговор
    Момче, аз не гласувах за любимите ти ДБ, защото са либерали, а не центристи както твърдят. Няма тука центристи, тия си бият в ляво и това е! Левите в САЩ се наричат как? Демократи! Не се плъзгай по напудрената дума.
  • 115 най се ядосвам

    9 5 Отговор
    На ГЕРБ, БСП и ДПС. Ако можеха да се понасят, ако работеха за хората, а не за свои и други интереси, ако имаха този уникален интелект, който да им даде шанс да се обединяват за голяма част от законите, сега нямаше да ни се натресе това зло - Слави. Предпочитам, която и да е от "партиите на статуквото". Да вземат и да се се обединят за доброто на всички, защото ще настанат страшни бъркотии. Ако трябва Борисов, Нинова и Карадайъ да преглътнат егото си. Какви са тези глупости - всички уж са за доброто на народа и на държавата, а заради гордостта си не могат да седнат заедно и да обмислят ситуацията. Те са хора, които народа е избрал. И без това с кавгите си ни настроиха едни срещу други. Хората ще разберат. Трябва да се обединят срещу това чудо - нечувано, което ще погуби България. Не ни трябват нахални и нагли хора. Не ми казвайте, че ще им гледаме сеира. Бързайте.
  • 116 Суверенът

    5 5 Отговор
    До ком. 115 : Ти в паралелна вселена ли живееш ?! Предлагаш най-големите крадци да се обединят ?! Не проумя ли ,че тези хора не се интересуват от решаването на националните интереси и служба на народа който ги е избрал ?! Те се интересуват само от грабежа ! Наистина трябва народен съд , конфискация на цялото им имущество и затвор до живот за тях !
  • 117 блаблабла

    0 6 Отговор
    абеееее КЕЛЕША - АВТОРА ТИ ДА НЕ СИ ОФИЦИАЛЕН ТРОЛ ТА ДА РЕВЕШ ТАКА - ТО ТОВА ДОСЕГА ДА НЕ БЕШЕ МНОГО ДОБРЕ АЙ ПОЧАКАЙТЕ А ПОСЛЕ ПЛЮЙТЕ АКО НЕ СТАВАТ И АЗ ЩЕ ПЛЮЯ АМА ТОГАВА ПОНЕ ЩЕ Е ОЩЕ ЕДИН ЗА ПЛЮЕНЕ ТАКА ЧЕ НЕ БЪРЗАЙТЕ ТОЛКОВА - ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ ПО ДОЛУ ПИСАЛИ - СЛАВИ НЕ СТАВА БИЛ ЧАЛГАР И Т.Н. АРЕ МАЛКО ВРЕМЕ ДА МИНЕ ВИЕ ВСИЧКИТЕ МНОГО БЪРЗАТЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА А КЪДЕ БЯХТЕ 12 ГОДИНИ А - МАЛКО ЛИ ДРЕМАХТЕ И ЧАКАХТЕ И СЕГА АЙ ДЕ ВЕДНАГА ЕЕЕЕЕ
  • 118 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ престъпниците вм затвора
  • 119 Абдал

    4 2 Отговор
    Трудно може да се намери някой по стар и по грозен от този- начело на младите и красивите.
  • 120 САТЪРА НА ХАНА

    3 1 Отговор
    НЕ МОЖЕШ ДА СИ ХРИСТИЯНИН И ДА НЕ СИ МАЛКО КОМУНИСТ
    ................. ................... .......
    ХРИСТОС Е КАЗАЛ "СВОБОДА, РАВЕНСТВО БРАТСТВО , СПРАВЕДЛИВОСТ" , А ЛЕНИН ДОБАВИ И МАЛКО БОЙ НА ЧОРБАДЖИИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ................ ............ КОЙТО НЕ ГО ВИЖДА ТОВА Е МЕКО КАЗАНО ЧАЛГАР :)))
  • 121 Бойко Фараон

    5 5 Отговор
    За ситуацията са виновни шепа 'протестиращи' лумпени и тези които гласуват с тях. Каза им се хиляда пъти, не се сваля правителство без да имаш ясна идея за след това! Това в България го правите вече не знам за кой път - толкова ли не поумнявате колективно? Сега Слави се олива както се и очакваше. Единствения изход е пак да се върне старото управление на Бойко - просто нямате по добро.
  • 122 Ташо

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Гешев има още доста години да бъде главен прокурор.А ,какво искат червените каскети е без значение.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Абе пале

    1 2 Отговор
    ти на колко години си, та да говориш за скъсване с миналото и ДС кукловоди?
    Докато в България витаят тези мантри а ла 90-та, прогрес - нанай си.
    в Китай наскоро празнуваха 100 години от тяхната компартия и не са си бутнали мавзолея. А преди 50-на години се имахме за повече от тях.

    Коментиран от #133

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 наблюдател

    1 1 Отговор
    Тоя явно е фен на Бойко.
  • 129 Един

    3 1 Отговор
    Трагедията за мутрите и за вас мутренското обкръжение е тържество за нас!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Без Негри в БГ

    3 3 Отговор
    ДБ на Христо Иванов финансирана от САЩ, което е намеса във вътрешните ни работи.
  • 132 ИСТИНАТА

    4 1 Отговор
    Напротив!
    Случилото се на тези избори не е трагедия, а триумф за България!
    Борисов и ГЕРБ, закопавали българите с руска енергийна примка на шията три мандата на дъното на ЕС,
    вече не са първа политическа сила!
    Само по себе си , за България това е малка светлинка в тунела, нали?
    Пътят е дълъг и труден, но ще е по лек без милиционерът маркучодържател, охраненият комунист Борисов, нали?
  • 133 Хаха хаха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #126 от "Абе пале":

    Намерил да дава за пример комунистически Китай!
    Китай след културната революция на Мао, или днешен, в който китайците масово живеят скотски и за мизерни юани бълват некачествена продукция!

    Коментиран от #134

  • 134 Прав си

    2 1 Отговор

    До коментар #133 от "Хаха хаха ха":

    Невероятно наистина, но е истина!
    Китай има БВП на глава от населението по-малък от България!
    По-малък дори от Нигерия !
  • 135 Гадняр

    1 3 Отговор
    Въпреки всички разкрития? за същността на тази партия, тя събира над половин милион, така казва горецитирания писач. Ами по точно е че въпреки всички мръсни и подли измислици и цялата помия, въпреки цялото тричане, на Борисов и герб, все още има хора със здрав разум и можем да направим разлика между лъжи и хули и добра работа за БГ и за народа. Това че обърка сметките на някои олигарси ли ви е проблема та ги защитавате като долни помияр. Ама Борисов крадял, ама Борисов давал на едни бизнеси, защо не изкарахте поне един нормален човек да го докаже, а някакъв селски тарикат който се уплете в лъжите си. Така както и вие и протестърските ви партии се уплетохте, уж били сте за промяна а, ама пък то се оказа че сте за власт и постове и славчо като не ви уреди, ау какъв вой срещу него. Почна се откритата борба за власт, не че преди беше скрита. И този с махнат съдия от дб, Лалов, щял да ходи пак на орлов мост, ама да ходи ако ще и в психото. Ще се молите пак на Борисов, добре го запомнете.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 БОКО ВТОРИ

    4 1 Отговор
    Предлага се нещо, което да не бъде подкрепено. Възможно е и да е умишлено. Пълен фарс. ............ ТОВА Е БОЙКО ВТОРИ ! СЪЩИЯ СЕЛЯНДУР И ПРОСТАК !
  • 139 Харалампи

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "kkk":

    Същото ,но за да спестиш малко патроните ,след точка едно със старите просто закриваме НС. Президентска ,не за друго а за по-малко хора. Има -няма един министерски съвет . Пестим изобщо от онези 240 и антуража им крадци . После си продължаваш по твоите си точки ,докато се събудиш някак.