Last news in Fakti

14 Юли, 2021 11:56 12 837 101

Емил Соколов пред ФАКТИ: Много е възможно „коалиция по неволя с ГЕРБ и ДПС“ да е била целта от самото начало

  • емил соколов-
  • има такъв народ-
  • дпс-
  • герб-
  • 46-то народно събрание-
  • правителство-
  • борисов-
  • трифонов

"Слави показа, че е ненадежден партньор. С него разговори не може да има, тъй като той във всеки един момент може да се отметне от казаното", смята Соколов

Емил Соколов пред ФАКТИ: Много е възможно „коалиция по неволя с ГЕРБ и ДПС“ да е била целта от самото начало  - 1
Емил Соколов; Снимка: "Денят с Веселин Дремджиев"
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Въпреки че няколко пъти спомена възможността за коалиция с „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ по време на кампанията, Трифонов сякаш забрави за тях веднага след изборите. Всичко това подсказва, че Трифонов и „Има такъв народ“ търсят подкрепа от другаде. Разчитат на ГЕРБ и ДПС, които биха ги подкрепили уж, за да видят как Слави се проваля. Такава коалиция, където партиите уж не се харесват и не искат да са заедно, но са, е много опасна. Това е подмяна, а не промяна“.

Това каза историкът и политически анализатор Емил Соколов пред ФАКТИ. Разговаряхме с него относно последните политически събития у нас - предложения от Слави Трифонов кабинет, възможностите той да бъде подкрепен, ниската избирателна активност и има ли опасност, покрай действията на Трифонов, да се забавим с разследването на Борисов. Целия разговор четете следващите редове:

- Г-н Соколов, ниската избирателна активност изненада ли Ви?

- Не бих казал, че ме изненада. Две са причините, които могат да обяснят защо по-малко хора отидоха до урните. Първо, лято е. Колкото и банално да звучи, много хора са на почивка и не им е до политика. Второ, това са втори парламентарни избори в рамките на три месеца. На част от хората това им се струва ненужно и досадно. Гражданското ни общество е крехко. Поради тази причина стратегията „избори до дупка“ не е много подходяща за България. На обществото ни бързо му писва и не му се занимава. Те предпочитат лесните и бързи решения, които обикновено имат непредвидими последици.

- А как си обяснявате тази ниска активност?

- Както казах, обяснявам си я с лятото и това, че имахме два пъти избори в рамките на три месеца. Още едно обяснение обаче се върти в публичното пространство. Някои анализатори обясняват ниската активност с мерките срещу купения вот, предприети от МВР. Не изключвам, че купеният и контролиран вот е намалял, но може ли това да обясни видимо по-ниската активност? Не. Тук отново залагаме на лесното и бързото. Причините за ниската активност заслужават повече внимание. Социолозите биха могли да проучат този въпрос, защото той е важен. Не е изключено есента да има още едни парламентарни избори, на които би било добре активността да е по-висока. За тази цел трябва да знаем на какво се дължи ниската активност, а не да гадаем.

- Какво е Вашето тълкуване на предлаганото от Трифонов – кабинет на малцинството, без цялостна правосъдна реформа като приоритет?

- Слави се опитва да копира НДСВ от 2001 година. Той е рицарят на бял кон, който ще ни спаси от ламята ГЕРБ. След възкачването на Слави на престола, в България ще потекат мед и масло. Този приказен мотив, дълбоко популистки в същността си, е силно застъпен в програмата на Трифонов. Той планира да купи 1 милион таблети за децата, да праща космонавти в космоса, да има министри с по 7 езика и т.н. „Има такъв народ“ предлага на обществото една идилия. В тази популистка утопия няма място за сериозни реформи. Цялостната правосъдна реформа е сериозно занимание. Такава реформа ще е трудна и неприятна. Не се вписва в приказката, която Слави се опитва да разкаже. Разказът на Трифонов е праволинеен – „Има такъв народ“ са добрите, ГЕРБ са лошите, а обществото са тези, които трябва да бъдат спасени. Няма място за повече сюжетни елементи.

- Подкрепяте ли тезата, че зад „Има такъв народ“ стои всъщност ДПС и ДС?

- На този етап това е много повече от теза. Връзките на Трифонов с ДПС са обществена тайна. Не са измислица. Не са конспирация. Още преди години Трифонов сам обясни в интервю, че Доган „е много мъдър човек“. Мъдростта на Доган се изразява в това, че той винаги намира път към своите опоненти. Къде с компромати, къде с обещание за власт и придобивки, неговото и това на ДПС не се губи. Такъв изглежда е случаят с „Има такъв народ“. Предложеният от тях за министър-председател - Николай Василев, е бивш кадър на НДСВ. Свързват го с приватизацията на Булгартабак и БТК. Това са знакови сделки, които са се превърнали в синоним за корупция и злоупотреби. Твърди се още, че друг подвиг на Василев е източването на Оперативна програма „Административен капацитет“ (ОПАК).

Трифонов трябва да обясни как човек с такава биография се вписва във вълшебният му разказ за добрия цар, който побеждава корупционното чудовище. Ако съдим по вчерашния пост на Слави във Facebook, приказката нещо буксува. Обясненията как хора с по няколко дипломи от престижни университети не могат да бъдат корумпирани е комично. НДСВ беше пълно с такива млади хора, наричани още юпита, които нямаха проблем да съчетаят високото си образование с всякакви други зависимости. Резултатът беше едно слабо управление. По всичко личи, че историята е напът да се повтори. Краят отново няма да е такъв, какъвто си го представяме.

- Има ли опасност, благодарение на това, че Трифонов е новия голям враг на улицата, да се забавим с разследването на Борисов, а също така и да му дадем възможност да живее нов политически живот?

- Такава опасност има. Ако си пуснете интервю с Борисов от тези дни, ще видите колко е щастлив и ухилен. Въпреки всичките си издънки, Борисов почти спечели изборите. Да, изгуби над 200 000 гласа, но ГЕРБ не би трябвало да са в челната тройка. Последният им мандат беше под всякаква критика, но партията продължава да е фактор. Най-правилният ход на Борисов ще е да подкрепи правителството на Слави. Така ще фокусира цялото внимание върху Трифонов и „Има такъв народ“, а той ще може, подобно на ДПС, да действа тихо и отзад. Това ще даде време на ГЕРБ да се прегрупира. Ще спре атаките над тях и ще позволи на Борисов след време да се върне на бял кон на едни трети избори през есента.

Тук има още един момент, който не бива да се пропуска. Ако Борисов подкрепи правителството на Слави, на това не бива да се гледа като на шега, заяждане, правене напук и т.н. Много е възможно тази „шеговита коалиция“ да е била целта на Борисов и Трифонов от самото начало. Разбира се, ДПС също ще участват в нея по един или друг начин. Предполагам, че ДПС дори първи ще дадат подкрепата си на „Има такъв народ“. Интересно тук е, че Слави не искаше да направи правителство на 4 април, защото нямаше достатъчно депутати. Тогава имаше 51 депутата, а сега има 65. Още по-странно е, че след изборите на 11 юли, Слави не потърси подкрепа от „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. Напротив, отказа да говори с тях. Въпреки че няколко пъти спомена възможността за коалиция с „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ по време на кампанията, Трифонов сякаш забрави за тях веднага след изборите. Всичко това подсказва, че Трифонов и „Има такъв народ“ търсят подкрепа от другаде. Разчитат на ГЕРБ и ДПС, които биха ги подкрепили уж, за да видят как Слави се проваля. Такава коалиция, където партиите уж не се харесват и не искат да са заедно, но са, е много опасна. Това е подмяна, а не промяна.

- Каква според Вас трябва да е линията на поведение на „Демократична България“ при започване работата на 46-тото Народно събрание?

- „Демократична България“ трябва да е опозиция. Слави показа, че е ненадежден партньор. С него разговори не може да има, тъй като той във всеки един момент може да се отметне от казаното. Слави, подобно на Борисов, обръща демократичния процес с главата надолу. От политиците се очаква да отправят ясни послания и обещания. На база тях гласоподавателите им гласувате доверие. Ако в последствие политиците се отметнат от обещаното, те губят подкрепа. При Трифонов и „Има такъв народ“ такова нещо няма. Там се мълчи и нарочно се заблуждава обществото. Нищо не се казва преди изборите, а след изборите се поднася изненада. Още повече, ако гласоподавателите възразят, започва да им се обяснява как не са разбрали, защото са предубедени, ако не и откровено тъпи. Слави не води диалог с обществото – той му се кара, назидава го и го рекетира. Ако не изберете мен, няма кой да дойде или идва ГЕРБ. Това е същото послание, което Борисов и ГЕРБ отправяха 12 години – няма кой да дойде или идват комунистите. „Демократична България“ трябва да се опълчи на тази манипулация и да не участва в нея.

- Можем ли да приемем бързата позиция на Нинова като политическо израстване?

- Не бих казал. Нинова се опитва да оцелее. Политическо израстване би било да си подаде оставката. БСП загуби над 500 000 гласа. Опозицията на Нинова към Трифонов е опит да задържи властта в БСП. Ако успее, губещият няма да е Трифонов, а БСП. Това означава Нинова да продължи да е лидер, който след всяка неуспешна кампания прави чистки в партията си, за да се отърве от всеки, осмелил се да я критикува.

- Според Вас ще се състави ли правителство или по-скоро ни чакат нови предсрочни парламентарни избори?

- Трудно е да се каже. Съставянето на правителство зависи от статуквото. Ако ГЕРБ и ДПС подкрепят Слави, правителство ще има. Ако не го подкрепят, няма да има. Статуквото трябва да реши дали това раздаване на картите го устройва. Виновен за тази ситуация е не друг, а Трифонов. Той избра да направи така, че „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ да не могат да го подкрепят. По-горе казах, че е много възможно това да е била целта от самото начало – „коалиция по неволя с ГЕРБ и ДПС“.

- Смятате ли, че една поредица от избори, след които виждаме сходни резултати, може да е режисиран сценарии за установяване на президентска република?

- Не е изключено, но е рано да се каже. Още не знаем кой ще се кандидатира на президентските избори. Само настоящият президент Румен Радев е обявил кандидатурата си. Опит да се премине към президентска република няма да има, ако статуквото не се чувства сигурно, че може да спечели от това. Например, през 2016 година Радев беше избран с гласовете на БСП и ДПС, а от ГЕРБ издигнаха неизбираемата кандидатура на Цецка Цачева. Целта беше Радев да е отдушник на обществото недоволство от ГЕРБ. Дори Радев да се е променил и сега наистина да иска да спре модела на Борисов, Доган и Пеевски, тези зависимости ще му попречат. Предстои да видим дали и доколко Радев ще се еманципира от бившите си партньори.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП

    121 12 Отговор
    Чалгарина прецака всички партии?!

    Коментиран от #36, #37, #70

  • 2 Саше

    39 107 Отговор
    Много разбирачи се навъдихте, ИТН ясно заяви, че с комунистите, гербавите и Дпс няма да прави коалиция, като няма 121 депутата напълно логично решение да поеме отговорност.....

    Коментиран от #5, #16, #56, #67, #96

  • 3 Много

    61 14 Отговор
    внимание се отдели за въпросния Слави !

    Коментиран от #23

  • 4 bandita

    34 73 Отговор
    затвор за шайката на чалгаря РАЗСЛЕДВАНЕ ВЕДНАГА. ГЕШЕВ СТИГА СПА, БОЙКО ТИ СЪЩО. чалгаря ни натресе НДСВ юпитата и ще развали абсолютно всичко съградено последните 12 години когтао българия стана страна със западно европейски доходи. тези ще ни върнат като перз комунизма!!!!!!!!!!! БОЙКО ОБЯВИ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ И ВЗЕМИ ВЛАСТТА. 1.5 млн българи ти гласуваха доверие не ги предавай!!!

    Коментиран от #101

  • 5 БСП

    111 15 Отговор

    До коментар #2 от "Саше":

    Той прецака дори своите избиратели защо не каза в самото начало, че е клон на НДСВ?

    Коментиран от #7, #19, #40

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Явно

    18 53 Отговор

    До коментар #5 от "БСП":

    Прецака Бсп затова ви е гадно, че няма да сте златния пръст......
  • 8 мислещ

    48 2 Отговор
    А добро утро. Херо за какво ги привика всичките?
  • 9 Miro

    73 12 Отговор
    ГЕРБ +ИМТ 128 депутата и жална ни ма..ка на народа

    Коментиран от #13, #30

  • 10 Фен на копейкин

    8 35 Отговор
    И копейкин шчикията президент
  • 11 МНЕНИЕ

    55 8 Отговор
    КАБИНЕТА НА СЛАВЧО Е БАШ В СТИЛ БОЙКО И ТОЧНО ТОЙ ГО Е КОНСТРУИРАЛ , А НЕ ДОГАН ! ДОРИ И ФЛАНЕЛКА С НАДПИС ВЕЧЕ ИМА МУТРАТА НА ЛЮБИМИЯ МУ УНИВЕРСИТЕТ ------- ВСИЧКО СЕ ВРЪЗВА !

    Коментиран от #72

  • 12 Славчо е

    10 33 Отговор
    ненадежден партньор за около 170 тарикати-депутати, обикновено уговарящи сделки в ущърб на обществото и облагодетелстващи тесен кръг от алчни мижитурки-бизнесмени. Ама много ненадежден, ей! Прав е очилаткото! Друго си беше преди-240 си се разбираха идеално, за парлама се обидят от телевизора и всичко си беше надеждно.
  • 13 Верно ли

    62 7 Отговор

    До коментар #9 от "Miro":

    Силно се надявам депутатите от ИТН да се усетят как ги употребяват и да не се поддадат на тази грозна манипулация! В противен случай няма да са яйца и домати, а ще са камъни и колове!

    Коментиран от #17, #46

  • 14 Пламен

    7 17 Отговор
    Единствения реален вариант е чалга с ДПС плюс други.
    Не съществува герб плюс дпс
  • 15 Уса

    13 46 Отговор
    Не мога да повярвам колко много целуващи мутренски задници са останали в родината.Това го няма никъде по света хората имат чест и достойнство.Слави каза,че ще се работи за народа и порции няма да има.Колко интересно стана,всички ревнаха и се прегърнаха срещу Слави а до вчера говореха за промяна.От днес всички се сляха в едно статукво срещу ИТН

    Коментиран от #20, #29

  • 16 Кака Мара

    39 5 Отговор

    До коментар #2 от "Саше":

    Ще прави и кючек ще играе, ако им каже Доган. Ще гледаме голямо шоу, вервайте ми . И сто дни няма да ги бъде

    Коментиран от #35

  • 17 Miro

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Верно ли":

    Дано да не съм прав!!!
  • 18 Българка

    61 5 Отговор
    Никoлaй Вacилeв, e бивш кaдър нa НДCВ. Cвързвaт гo c привaтизaциятa нa Булгaртaбaк и БТК. Тoвa ca знaкoви cдeлки, кoитo ca ce прeвърнaли в cинoним зa кoрупция и злoупoтрeби. Твърди ce oщe, чe друг пoдвиг нa Вacилeв e изтoчвaнeтo нa Oпeрaтивнa прoгрaмa „Aдминиcтрaтивeн кaпaцитeт“ (OПAК)."
    И това е предложение за министър- председател?
    Ако тази гротеска, наречена от Слави правителство бъде подкрепена от ГЕРБ и ДПС и мине в НС, предлагам всички на часа да се видим на площада! И надявам се най-гневни да са тези, които гласуваха за ИТН и останаха излъгани, а надеждите- ограбени!

    Коментиран от #43

  • 19 Българка

    33 4 Отговор

    До коментар #5 от "БСП":

    Той е кукла и играч на Доган, Пеевски- ДПС, което е по-страшно от НДСВ

    Коментиран от #22

  • 20 мислещ

    33 6 Отговор

    До коментар #15 от "Уса":

    Кои всички, ДПС мълчат, тиквата най-вероятно да гласува "за". Иначе си прав, че станахте много феновете на мутрите. Малко ни бяха феновете на ГРОБ, а сега и на чалгаря-кандидат-мутра.
  • 21 Мнение

    10 8 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНАТА":

    И така ще се отвори отново пътя на ББ.

    Коментиран от #26

  • 22 мислещ

    21 2 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    То и НДСВ Доган си го докара, наред с външни сили, де, както обиачайно.
  • 23 Будилника

    29 6 Отговор

    До коментар #3 от "Много":

    Слави, не и депутат, а наемник на Хунтата,
    депутатите от ИТН , са хората които ще имат,
    последната дума при гласуването?
    Дали ще бъдат подкупени всички ,това е въпроса?
    Ако са гласували със съвеста си , ще бъдат промяната ,
    ако са гласували с подкупите , ще са трагедията !

    Коментиран от #82

  • 24 Слави още нищо не е показал

    9 44 Отговор
    И вече е оплюван, браво.
    Значи оная гнила тиква я търпяхте 12г.
    Сега не давате на един достоен човек да покаже какво може и как да стане.
    Браво. Всички са масово разбирачи, ама даже не отидоха да гласуват!

    Коментиран от #25, #42

  • 25 мислещ

    30 6 Отговор

    До коментар #24 от "Слави още нищо не е показал":

    Заради тоя чалгар (И най-вече заради електората на 2-те мутри) може и още 12 години да трябва да търпим тиквата, докато не остане нищо от България.
  • 26 Иван

    33 5 Отговор

    До коментар #21 от "Мнение":

    Ами така пак чалгаря див дава властта на Борисов като съставя правителство с негова подкрепа. Дори още по зле за народа - Борисов ще дърпа конците задкулисно а за корупцията и кражбите спира да бъде разследван..Прав е Соколов политолога че именно това е била целта на кукловодите създали партията на чалгаря
  • 27 Наблюдател

    16 2 Отговор
    Е.Спасов е много възможно да излезе прав
  • 28 За овце

    18 3 Отговор
    Открихме топлата вода!!! Честито. Вземете душ.
  • 29 Тиквата

    23 5 Отговор

    До коментар #15 от "Уса":

    Стой си в Уса и си живей живота. Предателите са тези, дето живеят в чужбина и гласуват за чалгарина клоун.
  • 30 Анонимен

    6 25 Отговор

    До коментар #9 от "Miro":

    Хайде спри се, само небивалици драскаш, като изтъркана плоча. Слави сто пъти заяви, коалиция с герб няма да прави. А и как си го представяш, Слави да си причини подобно безумие.

    Коментиран от #32, #48, #52, #65

  • 31 ГОРД БЪЛГАРИН

    21 7 Отговор
    народа не иска вече избори за народни трантутници -президентска република и да остане служебното правителство което от свестни знаещи и можещи хора-велико народно събрание и вън 24 броя народни изедници/трантутници/
  • 32 мислещ

    24 3 Отговор

    До коментар #30 от "Анонимен":

    Няма да е коалиция официално, както и тиквата уж не беше коалиция с ДПС.
  • 33 Жорж АНТИГЕРБ

    32 5 Отговор
    Избирателите на ИТН ми напомнят за хората,които теглят бързи кредити за да решат някакъв проблем,без да мислят колко скъпо ще им струва това и колко по-големи проблеми ще ги сполетят.Кога ще станем рационално мислещ народ,а не сбор от заблудени електорални единици?Кога???

    Коментиран от #84

  • 34 1618

    26 4 Отговор
    Само гледайте от тук нататък какво ще се случи със Слави Трифонов и неговата партия!Веднъж той каза във ефир:" Аз съм рептил" Не е рептил със сигурност защото ,ако беше така нямаше да иска България да се включи в космическата програма на НАСА.Ние рептилите никога няма да позволим Марс да се колонизира или да се черпят ресурси от Луната каквито мераци имат Америка и някои други държави!И щеше да знае, че точно за това Америка,Русия, Китай, Корея, Турция, Индия са ударени най- силно с корона вирус и с климатично оръжие!Той вече втори път разочарова и предава всички хора , които искат промяна на модела Борисов!Ако си мисли, че сам е спечелил изборите - не е вярно- ние му помогнахме! Сега по същия начин ще го свалим и ще си получи заслуженото, ако предаде надеждите на протестиращите хора!И да знае ,че ние рептилите сме жестоки и отмъстителни! Прошка при нас не съществува!
  • 35 PATRIOT

    24 4 Отговор

    До коментар #16 от "Кака Мара":

    ДА МЕ ПРОЩАВАТЕ,АМА,ПРОСТ НАРОД,ЛЕСНО СЕ ЛЪЖЕ И УПРАВЛЯВА,ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕО ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.
  • 36 По скоро

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "БСП":

    Чалгарина прецаква нас. Партиите.....за тях ние сме една крава за доене.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Чегърт чегърт

    20 6 Отговор
    Анализаторът: лято било, на хората им било досадно да гласуват за втори път!? Близо 70% не гласуваха, както винаги!!!
    Ами като им е досадно - да нямат мнение и претенции. И какво предлагал тоя, какво предлагал оня!? Що за тъпотия - те какво предлагат? Всичко е ясно ще има служебно правителство!

    Коментиран от #68

  • 40 Учиндол

    20 3 Отговор

    До коментар #5 от "БСП":

    Не ги е прецакал. Прецакали са се тези, които са гласували на първите избори за него, когато върна мандата. Прецаканите тогава не гласуваха за него на тези избори. За него и Герб гласува калпавия материал, а другите се скатаха. Затова сме на това дередже и ще си останем последната дупка на Европа.
  • 41 НЯКОЙ

    21 4 Отговор
    Май сериозно загазихме! Ако не е било нагласено /ИТН+ГЕРБ/, излиза че е много глупаво! Направи ми впечатление, как Харизанов и Огнян Минчев замъркаха като котенца ???
    Единственото спасение ИТН да върне мандата!
  • 42 Верно ли

    24 4 Отговор

    До коментар #24 от "Слави още нищо не е показал":

    Лично на мен Слави ми показа ДОСТАТЪЧНО на онова интервю с Борисов, дето много му се канеше и накрая само дето не му разцелува за.ника! На теб явно и Николай Василев не ти е достатъчен, та искаш още "да ти показва"....
  • 43 АУУУУУ

    17 2 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    чакай драга .... ти нали беше голяма фенка на Славиту ....... ако не си спомняш виж си предишните коментари .... Народа е казал "ВНИМАВАЙ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАШ !"
  • 44 Херо Мустафа

    14 6 Отговор
    Аз и чалгаря ще затрием България.
  • 45 Развеселен

    19 4 Отговор
    Днес Плевнелиев сравни Трифонов и Бареков и каза че са едно и също. Барека се почувствал засегнат и излезе с пост преди малко : "Чехъла Плевнелиев е сравнил Слави с Бареков. ОСВЕН, че ми открадна идеята с безплатните таблети за децата (след 10 години забавяне) - между нас има една много съществена разлика - той е продукт на ДПС и ГЕРБ , а мен ДПС и ГЕРБ ме унищожиха и лишиха от кариера. И още:

    в Телевизията Слави чете от аутокю, а Бареков винаги говори!

    2009, когато Борисов взе властта, БТВ изхвърли Бареков, а Слави слугуваше 12 години на олигархията и съучаства в 113-то място от най-големия ефир.

    Бареков е чел книжки и е грамотен политически и езиково, а Слави не е.

    Имам жена и пет деца, за Слави не знам какво има. А вие знаете ли?

    Другото вече е проблем на липсата на трезва преценка на 80% от електората."
  • 46 А дано

    18 3 Отговор

    До коментар #13 от "Верно ли":

    но надали. Трифонов е диктатор. В 45 НС депутатите от ИТН влизаха под строй, гласуваха по команда и излизаха под строй.

    Коментиран от #47, #49, #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Пепо

    24 4 Отговор

    До коментар #30 от "Анонимен":

    Кой говори за коалиция ? Просто ГЕРБ ще го подкрепи в пленарна зала , Слави ще ТРЯБВА да направи кабинет и после ГЕРБ ще му гледа сеира .Това е достатъчно , ГЕРБ няма да дава министри, само ще критикува и плюва .Слави няма полезен ход , не може да се изметне, един път го направи , втори път и отива в киреча.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Верно ли

    12 2 Отговор

    До коментар #46 от "А дано":

    Трият ми коментара заради линка с предаването на Слави с Борисов 2018та. И да, под строй бяха - надявам се поне да им е останала съвест!
  • 51 Макробиолог

    20 4 Отговор
    Бе мислете с главите си,какво предлага слафчу--министър на циганските работи,таблети,космонавти...до тук търпимо,но и --приватизация на ББР,частни магистрали,енергетика,командвана от шефа на Марица 3,амер централа дето и плащате гарантираните печалби,интерконектора с Гърция......,ЕС като единна държава....Ко виждаме--плонжове пред Бигбрадъра,а вътре Гешев,Борисов,Доган,Пеевски,Домус,ТИМове,Паши,Маджо,Вълци,схеми,обръчи и нещо ново--старо,юпита....Е кючек избиратели,доволни ли сте?
  • 52 Miro

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "Анонимен":

    Ако са небивалици ще се извиня НО ако стане истина????!!!!!
  • 53 КОЙ

    3 16 Отговор
    Къв е тоя анализатор кой го измисли? Възможно ли е построеният анализ да е продиктуван от други причини освен обективните? И може ли обществото пак да го манипулират?
  • 54 Другия с коня

    13 2 Отговор
    ДПС вече обявиха подкрепа на правителството на ИТН - 29 депутата....Ако и ГЕРБ го подкрепят честито ново Правителство!!!
  • 55 Сандокан

    15 8 Отговор
    Виновни са всички заблудени патки /които гласуваха за Чалгаря/,
    за който хората още преди време предупреждаваха че е "патерица" на Банкяра !
    Който пък от своя страна му услужи преди години, с 2 000 000 евро
    за създаването на "чалгаджийската" му телевизия 7/8 . . .

    Коментиран от #71

  • 56 Настрадамус

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Саше":

    Я да ти сложа на теб един голям минус ,защо ти само не си разбрал разликата между коалиция и задкулисна подкрепа .А ДПС-то са майстори на тези хватки от 30 години ги практикуват и за това те най много печелят .И сег така ще стане със правителството на Слави чалгата ДПС ще го подкрепят и ГЕРБ ще ударят едно рамо със 20-25 депутата и толкоз .
  • 57 Хитро

    8 11 Отговор
    Слави провокира всички напълно умишлено, предложи приемственост на 3-ма министри от служебното правителство, предложи нови високообразовани хора, но обяви, че няма да се коалира с никого. Това беше с цел да настрои всички други партии срещу себе си. Слави не търси подкрепа за свое правителство, а показва, че е време да приеме управление от по-образовани хора, одобрява 3-ма от тях, посочва ви служебното правителство. Той знае, че правителство на ГЕРБ няма да има, нито на БСП, остава само служебното правителство, което е добро за всички.

    Коментиран от #58

  • 58 Защо

    17 4 Отговор

    До коментар #57 от "Хитро":

    министрите от служебното правителство отказаха поканата на Трифонов? Ако сте слушали или чели тяхно интервю ще разберете, че Трифонов ограничава свобода им на действие. Те са компетентни, умни, амбициозни и креативни. Защо трябва да влизат в рамката на Трифонов. С каква компетентност той поставя условия? В предложената от него програма се видя какъв капацитет има.
  • 59 Славче предаде протеста

    16 4 Отговор
    И ще хапне дръвцето ....
  • 60 Тредстоун

    13 4 Отговор
    Славчовците отекоха в канала , бареков 2 приключи.Пчелички , мишки и глупаци се въртят като обагнена овца и не знаят къде се намират.Мисирката пак му се привижда ГЕРБ - дпс , стига толкоз плява , дпс наля на славчовците поне 5% от гласовете си , те отдавна са си се прегърнали, идва време да изконсумират любовта си , но и мишката иска да намаже , трудно ще е ....
  • 61 Станиславчо

    13 4 Отговор
    ЛЪЖЛИВОТО ЧАЛГАРЧЕ
  • 62 Масонски

    16 3 Отговор
    Отдавна и за мижащите с очи е видно, че Чалгарят и ИТН са аватари на Доган и ДС. На никой ли не му прави впечатление, че единственият университет, който рекламира в чалгарската телевизия е университетът на Доган и ДС - библитекаро-сарайското гнездо на злото? Между другото, парите, които слугите на Доган от библиотекарската мафия харчат, са наши всъщност пари - на данъкоплатците. Не е ли позорно това?
  • 63 ганчо

    12 4 Отговор
    ОХ ЧЕ СЪМ ПРОСТ - И АЗ ГЛАСУВАХ ЗА НЕГО
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Бай Йордан

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "Анонимен":

    Не е нужна официална коалиция за да са един отбор. Аз не вярвам на никой
  • 66 Електра

    6 7 Отговор
    Тоя умник 100% е от Дай България, само тъпо парче като тая плюнка, може да роди такава идея...
  • 67 hremko

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Саше":

    Няма да прави, но те ще го подкрепят в парламента!
  • 68 КОЙ? И защо

    9 8 Отговор

    До коментар #39 от "Чегърт чегърт":

    никой не отчита, че с машинното гласуване извън "урните" този път останаха хилядите( почти милион) гласове на "мъртвите души" в списъците, които на минали избори Бай Мишо Константинов чинно преразпределяше към управляващите партии от Майка БКП=ДС=ГЕРБ=ДПС=БСП=ОП
  • 69 2363

    9 6 Отговор
    ДБ не се вземайте толкова на сериозно. Имате 2 пъти по малко депутати от ИТН. Правилния ви ход е да подкрепите ИТН. Стига с тези глупости за коалиция на ИТН с ГЕРБ или ДПС. Много добре знаете че ще има правосъдна реформа ако ИТН състави правителство. Стига с това хленчене че сте нямали предварителни коалиционни разговори. В края на краищата ако правителството не работи както трябва парламента може да му гласува вот на недоверие и да го смени.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Селянин

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "МНЕНИЕ":

    До сега ревяхте че все корумпирани се избират Сега що не са корумпирани Младите ще оправят българия и света напред до пълна победа на младоста
  • 73 БРАВО

    4 5 Отговор
    Откъде ги намирате все такива анаЛлизатори на статуквото?
    Или то май други няма!

    Коментиран от #75

  • 74 Защо

    4 4 Отговор
    Защо само некъдърните лидери на малките партии са недоволни Не може под 40% гласували да имаш 5 или 12% от гласувалите и ти да определяш какво ще прави победителя /Нали протеста беше подкрепен от 80% от българите / но никои не иска боклуци и алчно за власт
  • 75 Що е то

    3 1 Отговор

    До коментар #73 от "БРАВО":

    "СТАТУКВО"?
  • 76 Илхан

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНАТА":

    Oт тук нaтaтък кoйтo и дa e пoлитик или пaртия cгaфи вeднaгa щe бъдe пoмeтeн oт буднитe грaждaни. Тoзи път щe имa oщe пo ярocтни прoтecти, хoрaтa ca гнeвни и aкo тoзи път бъдaт прeдaдeни щe ce лee кръв.

    Коментиран от #99

  • 77 кочо кратуната

    7 3 Отговор
    Соколов ,чуден политически анализ за мръсното намерение на функционално неграмотния чалгар славиту .Още преди изборите тази празна кратуна ,каза ,че е от другия бряг на нинова .Именно този бряг е брега на борисов и догон .
  • 78 Емо

    2 2 Отговор
    Тея виждат само коалиции и сдружения.
    Само "ЗА" и "Против".
    Очевидно никой не вижда начин, всички да работят в полза на добрите идеи и за народа.
    Но е казано "разделяй и владей"
    Докато има разделение на различни партии, до тогава ще тънем в мизерия.
  • 79 Голям гаф

    5 5 Отговор
    По време на брифинг на ГЕРБ - Бойко Борисов показа колаж с лицата Атанас Атанасов, Мая Манолов, Христо Иванов, Николай Хаджигенов, Тошко Йорданов, Иво Мирчев и Цветан Цветанов върху телата на отишлите си от този свят - екипът на Challenger.



    На друг брифинг Вождът твърдеше, че има редовни срещи в американското посолство. Въпросът сега е, така близкото му посолство какво мнение ще изрази относно меко казано отвратителния колаж, на който върху загинали хора са поставени лицата на живи.



    П.С. На чувство на срам не можеш да се научиш, то е вродено.
  • 80 афиф

    7 4 Отговор
    Прост народ-слаба държава,чалгар може само да прави лигава музика за ПРОСТАЦИ!!!

    Коментиран от #85

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 И ОТНОВО8434

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Будилника":

    Ако има някой около тебе да те тресне с будилника,па дано се събудиш
  • 83 Емо

    4 6 Отговор
    Oт другa cтрaнa, нeoбхoдим e eдин бушoн, кoйтo дa изгърми тaкa якo зaрaди нaдигaщитe ce c бързи тeмпoвe цeни (бacи, кaквo cтaнa c oлиoтo, oт 2,20 зa мeceц cтaнa 4.80).
    Издрa нoвo прaвитeлcтвo, вдигaт ce якo цeнитe, влизaмe в eврoзoнaтa c eврoтo, oт тaм oщe eдни 30% cкoк нa вcичкo и щe пoчнaт дa милeят зa Бoриcoв, a тoй щe oбяcнявa, чe при нeгo нямaшe дa ce cлучи, aмa нa зaд нe мoжe и вcичкo e тoчнo

    Коментиран от #87

  • 84 изрод от ГЕРБ

    3 5 Отговор

    До коментар #33 от "Жорж АНТИГЕРБ":

    КОГАТО ИЗЧИСТИМ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ТАКИВА КАТО ТЕБЕ!!!!!!!
  • 85 И ОТНОВО

    1 2 Отговор

    До коментар #80 от "афиф":

    Точно и само за такива като тебе!
  • 86 Стефанов

    2 5 Отговор
    Интересно как Слави се свързва с ДПС след като точно Борисов 3 дни преди изборите ходи лично да целува краката на Ердоган и да проси гласове. И това е го е казала една жена, а го видя цяла България и цяла Европа.

    Коментиран от #88

  • 87 9245

    2 2 Отговор

    До коментар #83 от "Емо":

    Публикувано във факти.бг: вcичкo и щe пoчнaт дa милeят зa Борисов, абсолютно сте прав, както носталгията на много хора за бай Тошо. Софрата и при единия и при другия е много голяма и кльопачката - до нacиpaнe.
  • 88 6336

    4 3 Отговор

    До коментар #86 от "Стефанов":

    От къде знаем, че е просил гласове? Може просто е искал Ердоган да "бабува"!
  • 89 Gen Gurko

    4 2 Отговор
    Стига с вашите дълбокомислени простотии бе, Соколов! Трифонов е виновен обаче. Не каза нито дума за неща които пряко интересуват хората, за Прокуратурата, за възмездие неотменимо, за разследвания на очеизвадни престъпления, за опитите за терористичен рекет с еко стикери, техн. сградни паспорти на редовни сгради, каквито в Италия, Франция и дори Германия за стари сгради с каквито са пълни, няма. Имам лични впечатления например от Сицилия. За здравеопазването, криминалния етнически терор по села и паланки,
    за мигрантския натиск от границата и от Брюксел, за раждаемостта на безотговорни малцинства и. т.н. За тези неща гласувахме срещу ГЕРБ с кеф. А той ми говори за северномакедонци в космоса, ц.гански министри и да се взираме в звездите. А ако се опитват и без референдуми да ни сменят националната валута и ни вкарват в Шенген да знаят че рано или късно ще намерим как да проведем всички непроведени референдуми-справка Великобритания. И искаме да знаем чии граждани, освен български са кандидат-министрите. Това за начало.
  • 90 Матей

    3 3 Отговор
    Предварително нагласен заговор между итн,герб и дпс,това ще стане ясно много скоро,и какво следва ако е така.Тия шамандури се научиха да поставят обществото пред свършен факт,ама направят ли тоя мискинлик,протестите ще почнат с предварение.

    Коментиран от #97

  • 91 Го4о

    5 1 Отговор
    Кандидата за премиер излъчен от партия И получил мандат от президента има право да реди министри! В случая Слави е един "свободен електрон", той може само да посочи кандидат за премиер, след консултации с избраните за депутати от ИТН! Другото са смешки!
  • 92 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 5 Отговор
    никога герб никога дпс време е за ВЪЗРАЖДАНЕ ДА ЖИВЕЕ МАЙКА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #94

  • 93 Вида

    4 4 Отговор
    Носталгията по бат Бойко е вече на лице. Ако Радев му връчи мандат, даже и БСП ще го подкрепят. ДПС и Дъ.Бъ. вече преговарят за подкрепа, защото терора на Рашков е нетърпим.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Отврат

    3 3 Отговор
    Няма шанс ББ да подкрепи това правителство.Помните ли в миналия парламент, как едните и другите скандираха спрямо другите, че били мутри.Така, че за Бойко по добрия и правилен избор е Бойко Рашков да остане.Иначе...А ИТН, с двете си предложения за Министър председател и Министър на вътрешните работи, а останалите за борчета, не е нужно да не можем да схванем, че това е ДС,ДПС, мутри, срещу идентичните им, но в момента противници , управлявали 10 години.
  • 96 И аз да кажа

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Саше":

    Ми остава им да си намерят и друга държава, в която 51% да ги изберат да управляват!
  • 97 И после?

    4 1 Отговор

    До коментар #90 от "Матей":

    Кого ще излъчат протестите и колко одобрение ще спечелят? Не виждате ли, че въпросът е да се спечели доверието на негласувалите! Кресльовците досадиха на всички!
  • 98 ОШипка радефф

    3 3 Отговор
    Б О Й К О - П Р Е З И Д Е Н Т !!!
  • 99 Айде бе

    3 3 Отговор

    До коментар #76 от "Илхан":

    Аз виждам, че оттук-нататък винаги повечето ще са недоволни-. Затова не може с фасони да се върви напред- политиците трябва да с научат да работят заедно, както ги е подредил вотът, а не да се ерчат и обиждат. В отровена атмосфера нищо добро не може да се роди. За начало Слави трябва да се извини на Бойко за всички тъпотии, свързани с Ко-вида, с които го осмиваше и атакуваше. Поне за това се видя кой е бил прав. Президентът също! Те обаче се инатят и като деца извъртат и се джафкат. Няма кой да ги опердаши, че са забравили чий хляб ядат.
  • 100 ПРЕДАТЕЛИ

    4 5 Отговор
    МОЛЯ СЕ БОГУ ТОЧНО ТАКАВА КОАЛИЦИЯ ДА СЕ СЛУЧИ , ИТН + ГЕРБ + ДПС ............ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ КАКВОТО ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА СТАНЕ !
  • 101 Евелин

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "bandita":

    Ще има да го търсят Бойко.