Last news in Fakti

16 Юли, 2021 13:00 11 776 68

Шоуто трябва да спре!

  • слави трифонов-
  • слави трифонов правителство-
  • шоу-
  • политика

Как един шоумен надяна дрехата на политика и тя се оказа тясна за него, или просто я облече наопаки

Шоуто трябва да спре! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 4 април 2021 г. политическата сцена беше овладяна от шоу, шоу и само шоу. Шоуменът Станислав Трифонов облече дрехата на политика, но тя се оказа твърде сива, твърде безинтересна, а и твърде тясна за широката му артистична натура.

Шоуменът Станислав Трифонов получи от съдбата или от особеностите на прохождащата ни все още демокрация, шанс, какъвто никой не е имал досега – да сбъдне една своя амбиция и мечта, заради която организира цял референдум. Подкрепата на референдума, изглежда, наля много самочувствие и увереност у шоумена.

И тъй като действащите политици не чуха горкия му зов за промени в избирателния кодекс, намаляване на субсидията на 1 лев и намаляване броя на депутатите, той тропна с крак и каза: „Ще видите пък вие, какво ще ви направя! Не чувате суверена, Аз го чувам и, ако суверенът иска да обуя зелените гащи, аз ще ги обуя.“

И го направи. Създаде партия по шоуменски – песни, закачки, присмех над значими и незначими политици, на цялата политическа класа въобще. Голям смях падаше в личната му телевизия 7/8. Пак чрез тази телевизия, за която въведе платен абонамент, успя да си преброи горе-долу феновете и разбра, че може и да натрие носовете на тези, които така надменно го пренебрегнаха.

И взе, че се включи в предизборната битка на 4 април 2021 г. и сам себе си изненада с резултат, който му даде в ръцете възможността да реализира идеите си от референдума. Но не го направи. Защо?

Започнаха коментари, тълкувания, догадки защо, защо, защо. И нещата все се въртяха около скрити сили, които дърпат конците, тайни договорки и т.н. Славчо пропусна или не зачете този шанс и ни поведе към нови избори.

Вече без изненада, шоуменът получи първото място. Но това не е достатъчно, за да бъде така независим, както той иска. Не е достатъчно, за да обуе зелените гащи, ако суверенът поиска, така че никой да не му се смее и подиграва. Задкулисие ли? Тайни договорки ли? Нищо подобно. Избори му трябват на Станислав Трифонов, те са голямото шоу, голямата забава, големият майтап.

Его шоу до дупка
Не, хора, на Славчо просто му се играе. Играе му се на избори, защото се оказа, че те му дават огромна трибуна за неговите и на екипа му скечове, майтапи, остроумия и закачки. А отговорност – никаква. Ще правим избори до тогава, докато Славчо не получи абсолютно мнозинство, за да не зависят решенията и прищевките му от никого и никой.

Славчо не мисли, че държавата е изправена пред огромни проблеми – настъпваща инфлация, актуализация на бюджет, гласуване на нов бюджет, предаване на плана за възстановяване от COVID-19 пандемията, а и пандемията май чука на вратата. Много важно!!! Славчо си има милионите, джипките, резиденциите, аудиторията. Какво че държавата ще се срути, ако изброените по-горе приоритети не се случат. Важно е шоуто да продължи. А това Славчо прави най-добре – шоу. А изборите се оказаха най-големия спектакъл, на който може да се радва шоуменът.

В главата на Слави избори и шоу се сляха в едно. Избори до дупка, т.е. шоу до дупка. Това може Славчо, това прави. Защо му се сърдят сега тези, които му правеха метани и се правеха, че той не е мутра, че неговият бизнес е чист, че той е алтернативата, че той е пътят истината и живота. Той е месията.

Не, не е, уважаеми политици, от целия политически спектър. Славчо иска шоу и нищо друго. Той не се интересува, че неговата игра може да доведе до катастрофа, до сриване на доверието не само в парламентаризма, институциите, държавата и държавността, но и в демокрацията като такава. Не се интересува, че неговото политическо шоу може да се окаже инструментът към възстановяване на авторитарния режим, от който се оттласкваме така мъчително вече 30 години.

А може би се интересува? Може би е в игра, но много по-голяма и зловеща, отколкото си мислим? Едва ли! Станислав Трифонов може да е зловеща фигура, но не е играч от този калибър, който може да обърне хода на историята. Мисля, че на Славчо просто му се играе, а всички заиграха по неговата свирка. Какво ще се случи? Времето ще покаже. И то скоро.

Господа политици, надявам се да виждате това, което виждам аз. Надявам се да виждате, че единственият изход е не всички срещу ГЕРБ, а всички срещу шоуто, което ни води към ада.

Просто шоуто трябва да спре!

Коментар на Снежана Георгиева за Novetika.com

Снежана Георгиевa е философ по образование и журналист по професия. Репортер, редактор и водещ в БНТ и БНР. Дългогодишен водещ на програма "Нощен хоризонт" по БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    103 17 Отговор
    Учиндолския ще отече в канала по-бързо и от банкянския тиквеник 🎃🎃🎃🎃🎃

    Коментиран от #2, #9, #17, #20, #44, #50

  • 2 Е хубаво

    38 7 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    ... ама без идея, какво да се прави, какво правим!!!
  • 3 Бриго Бичкията

    74 4 Отговор
    До кого ще експериментиратес тази държава и с хората в нея?!?!.

    Коментиран от #58

  • 4 Динена

    70 4 Отговор
    кора му подложиха на Ганьо за пореден път !
  • 5 Граждани

    52 52 Отговор
    Много добре, браво. Личи си независимостта - всички срещу Чалгаря и да изместим вниманието от ГЕРБ и всички други.
    Повервах ти, поредна платена подлога.
  • 6 Тодор Живков

    62 5 Отговор
    Давайте състава новите министри на циркаджията не ми публикувайте глупости!
  • 7 Явор Игнатов

    62 12 Отговор
    Харесва ми написаното.
  • 8 Сульо

    80 13 Отговор
    Само лумпе ните и бачхаторите на минимална работна заплата гласуваха за тоя нещастник.... Щото акълът им е колкото на една пратка :)))))

    Коментиран от #37

  • 9 Беновска пита

    82 7 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Ало, Малкия Мук,Тошко Тъпото и Фильо Станев!! Къде е Цигулката Трифонов?? Що се крие като лалугер в дупката си?? Защо не е на пресконференцията,а бута напред доказани некадърници в политиката?? Ха ха ха!!

    Коментиран от #27

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    50 2 Отговор
    ДА ВЪЗРОДИМ МАЙКА БЪЛГАРИЯ без мутри олигарси

    Коментиран от #28

  • 11 Снежана Георгиева ГЕРБ!! Реве срещу,

    33 27 Отговор
    Слави, Реви, кадър на БНР и Б НТ!!!! Реви Герберке Реви!! Народа Рева от вас 12 год!!!

    Коментиран от #55

  • 12 серес

    31 5 Отговор
    Чкаме да видим в затвора мафиотите - държава, всички !
  • 13 Да се събудим

    26 5 Отговор
    Време е. десетки месеци вече минаха в разправии, само защото политиците са решили да си мерят егото. Стигна се вече до парадокси. Ох , този Борисов. От осанна, до разпни го. Но видимо нещата с корупция, без корупция вървяха. В много насоки има отличен, за другото не може ли тихо и мирно да се съберат доказателства и да се заеме съда. Стига пак правии, стигаааааа
  • 14 Ооо

    21 2 Отговор
    Истината е , че имаме твърде голяма институция с прекалено раздут щат . В тая малка държава трудно ще извади НОВИ експерти N на брой, които да се борят с обща кауза … трябва да се редуцира администрацията на 2/3, особено тая дето е в президентството и парламента.. така ще се даде по-голяма роля на институциите като цяло, допълнително ще е по-лесно заменяеми определена партия с такава с нови интереси, ще се подобри гъвкавостта на основните апарати… на всички им е ясно че отгоре стои 1 кукловод от сорта на Бойко или група кукловоди, но те са достатъчна малка бройка и въпреки всичко всеки гледа в тях за резултат..
  • 15 Помня

    55 5 Отговор
    как ден след убийството на Васил Илиев,Слави се разрева в ефир и отряза косата си защото убили един ''достоен'' човек.След това се оказа,че онзи го пречукали точно на път за срещата им но до ден днешен така и не стана ясно каква е била причината за нея.Вероятно още тогава са гласили политическата му ''кариера''.
  • 16 мисирка

    29 7 Отговор
    Нещо взе да ми нашепва, че Тиквата от Банкя и Шушумигата от Дръндар много обичат Славчо.
  • 17 Ванката

    47 2 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Шефът днес е " на работа" Ха ха ха!! В кабеларката 7/8 .Копае дупка в която да се скрие като лалугер,когато му дойде времето!!!
  • 18 Хахаха

    33 2 Отговор
    Браво за коментара. Надявам се, че всички виждат изложеното в него.
  • 19 БРАВО

    33 4 Отговор
    ФАКТИ. ХАРЕСА МИ ТОВА КОЕТО
    СТЕ НАПИСАЛИ.
  • 20 Възмутен народен човек

    42 2 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Ало " мисирките" на " пресконференцията"!! Що не зададохте на наглеца Филип Станев въпроса: " Със 65 депутати как ще направят правителство и ще управляват България??

    Коментиран от #21

  • 21 Тошко Тъпото

    25 2 Отговор

    До коментар #20 от "Възмутен народен човек":

    Не бе!! Ще включим и Майчето с !!!!нейните 1о3 депутати! Ставаме 78!! Е,берекет версия!! А ако Дебаркиращия се присъедини,ставаме 110 -бетон!!!!

    Коментиран от #23

  • 22 Чекмеджето и Корнелия

    11 4 Отговор
    Ха ха ха ха ха!! Хи хи хи хи!!
  • 23 Корнелия и Чекмеджето

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Тошко Тъпото":

    Хи хи хи хи!! Ха ха ха ха!!
  • 24 Коловоз

    36 1 Отговор
    Вече познат сценарий - в България ни натрапват Трифонов, в Украйна Зеленски го дирижират. Двама клоуни. Ле-ле, а глупостите които говори сега тоя Василев, човек да се чуди как и къде е завършил икономика.
  • 25 Тони

    19 22 Отговор
    ГЕРБ след като изгубиха изборите ще се опитат да предизвикат Гражданска война. Държат още доста структури, но не могат да си върнат властта по мирен път.Ще саботират Държавата и институциите й до последно.

    Коментиран от #29

  • 26 наблюдател

    12 18 Отговор
    Тая е трол на ГЕРБ.Коя си ти,че да даваш оценки ? Къде беше при управлението на Б.Б ? Сега надаваш истерични викове.Я се дръж по зряло.

    Коментиран от #56

  • 27 Бай Стою касапина

    28 1 Отговор

    До коментар #9 от "Беновска пита":

    Много добре казано. Браво ! Е, цигулката е виола, ама то това не е от значение. Щото виолиста е много слаб. То затова и му дадоха диплома чак след десет години. А сега чака диплома за политик, ама ще трябва да почака доста повече.
  • 28 ГЕРБ

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тоя па
  • 29 ГЕРБ

    16 6 Отговор

    До коментар #25 от "Тони":

    И какво нещо лошо ли има а .Като не ти харесва айде на терминал 2
  • 30 to e kazano

    11 3 Отговор
    България ще рухне и тогава прероденият Давид ще е спасява.Какво ще спасява ако някой не е унищожи.

    Коментиран от #40

  • 31 Кръстю

    19 3 Отговор
    Мършата винаги,ще е мърша няма значение колко мухи са кацнали на нея.
  • 32 mi6osp

    27 1 Отговор
    Слави не е облякъл дрехата на политик, като политик Трифонов е гол-голеничък.
  • 33 ИНЖ

    25 3 Отговор
    Стига са ни го навирали в очите този измислен референдум, на който гласуваха реално 10-15%. ИТН сами не могат да прокарат правителство /без ГЕРБ и ДПС, разбира се/. Ако не желаят диалог - да връщат мандата и толкоз. Няма никой да се разплаче. К'во да драматизираме!?
  • 34 Пламен

    34 4 Отговор
    Даже в измислени държави като Косово и Северна Македония не се гласува за клоуни,само в Украйна това се случи,но техния си има семейство и е без татуси и обеци.Това потвърждава че българите са най манипулируемия и балъшки народ.
  • 35 Бай той

    24 5 Отговор
    Аз казвах ли ви, че ПКП ще ви се види като НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ!
  • 36 Го4о

    30 1 Отговор
    Дрехата на политика Слави се оказа много къса, а той беше без гащи и това отврати всички!
  • 37 Ццц

    20 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сульо":

    Смятай колко са лумпените и бачкаторите,пък дори и без заплата ,а на хранилка на мама и тати!
  • 38 Го4о

    16 14 Отговор
    Да идва бат Бойко за да се кротне държавата! Не разбрахте ли че ГЕРБ и Бойко са незаобиколими!
  • 39 Вида

    19 2 Отговор
    Ако има нови избори ГЕРБ ще покани "ЧАЛГАРА" на предизборния концерт да пее , заедно с ку ци бенд

    Коментиран от #41

  • 40 2371

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "to e kazano":

    Имаш предвид не Давид, а Доган?

    Коментиран от #42

  • 41 един друг

    12 1 Отговор

    До коментар #39 от "Вида":

    Имат нужда от захранване, те освен огладняли са и оглупяли, не издържаха теста на славата!
  • 42 давид бе

    9 1 Отговор

    До коментар #40 от "2371":

    Прочети Слава Севрюкова Изданието е още 2007 година
  • 43 Наблюдател

    19 3 Отговор
    Тези дето гласуваха за Чалгаджиев явно още не са разбрали разликата м-у шоу и конструктивна политика и че гласуване с-у ГЕРБ не е достатъчно! Има достатъчно мераклии да да заместят Б.Борисов с празни приказки.
  • 44 КАКТО ОТТЕЧЕ НИНОВА ЛИ

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    ЧАКАМЕ ОСРАВКА
  • 45 ЕХХХ

    13 0 Отговор
    ПАРИ НА ВЯТЪРА ПАК ИЗБОРИ ДО КОГА В ТАЗИ БЕДНА СТРАНА СЕ ХАРЧАТ ПАРИ ЗА СТРА

    Коментиран от #46, #48, #51

  • 46 А кажи

    8 7 Отговор

    До коментар #45 от "ЕХХХ":

    Не могат да го изчегъртат, БОЙКО БОРИСОВ, най-подходящ да управлява България.
  • 47 Адолф Кетле

    12 0 Отговор
    Обществото само подготвя престъплението. Престъпникът само го извършва
  • 48 sdf

    15 1 Отговор

    До коментар #45 от "ЕХХХ":

    Докато на тоя народ не му уври акъла да не се надява на месии!
  • 49 Учиндолеца

    15 0 Отговор
    ми е п р о т и в н я к.
  • 50 Политанализатор

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Оказа се,че Чекмеджето,Тошко Тъпото и шайката около тях са отвратителни РЕКЕТЬОРИ на СУВЕРЕНА, щото: " Ако не ни подкрепите - нови избори" Ало!! Кой ще плаща масрафа за тях!! Народе, гласуващите за Цигулката и Тъпото!! Сега схванахте ли ,че тия тарикати прецакаха гласовете ви?? И приноси избори - пак ще ви прецакат!! Затова,опичайте си акъла!!
  • 51 Дедо Киро

    12 1 Отговор

    До коментар #45 от "ЕХХХ":

    Докога ли?? Докато Цигулката и Тошко Тъпото и шайката около тях не се оттекат в канала на политическото небитие?? Схващаш ли бе овчи народе??
  • 52 Каскета

    13 1 Отговор
    Цигулката Трифонов и Тошко Тъпото незабавно да бъдат арестувани за ПОЛИТИЧЕСКИ РЕКЕТ!!!
  • 53 име

    6 2 Отговор
    тук много бързо обърнахте палачинката. до оня ден не давахте косъм да падне от /плешивата /главата на чалгата.не ви дава постове и това е .без далавера няма подкрепа.
  • 54 Сельодка Маринована

    11 2 Отговор
    Ний ромити сми зад Трифуноф. Вяжнотой той да спичели и посли чай шукарий. Кот такоа. Гледай аз да съм добре
  • 55 Подкрепа за Борисов

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Снежана Георгиева ГЕРБ!! Реве срещу,":

    Драскачи на глупости не пиши от мое име Разбра ли
  • 56 Подкрепа за Борисов

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "наблюдател":

    Тролеи комунисти спри да бълваш лъжи Виж че България се разрушава ограбва
  • 57 копи пейст

    5 0 Отговор
    Thе Shоw must gо оn.
    .........................................
    Гeрoи ce cмeнят cлeд бeзумнo пaдeниe,
    зaд зaвecaтa вcичкo e eднo прeдcтaвлeниe.
    A ти прoдължaвaй, прoдължaвaй игрaтa.
    Щe мoжeш ли oщe дa удържиш нa нeщaтa?
    ............................................

    Коментиран от #59

  • 58 Чичолина

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бриго Бичкията":

    Хората сами си го избраха да се експериментира с тях!Достойни за съдбата си!
  • 59 Фреди

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "копи пейст":

    Хубава песен!
  • 60 Слав Славний

    4 2 Отговор
    Еееее, ама пък вий! Защо така, защо онака? Ми каквото напишат сценаристите, аз от къдЯ да знам какво да правя. Всяко нещо, като му дойде времето.
  • 61 Вуте

    9 2 Отговор
    Ма как да му вервам на този Славчу, като го гледам с тия обици на ушите, същите, които носи жена ми. Мъ съмнения буди в мен некви си.
  • 62 ТРЕНД

    1 2 Отговор
    70% лeви бългaри пacувaт нямaт пaртия. .. Румeн Рaдeв e винoвeн, чe нe нaпрaви пoлитичecки прoeкт. И Кoрнeлия кoятo рeвнувaшe - чe Рaдeв имa тoлкoвa нaрoднa любoв, и cи пaзи cтoлът - тя, и възпирaшe Рaдeв oт тaкъв прoeкт. И OЩE 5 ИЗБOРИ ДA ИМA - ПРAВИТEЛCТВO НЯМA ДA ИМA. Рaдeв дa e прeмиeр, a Дaниeлa Пeнкoвa дa e прeзидeнт.
  • 63 Бойко

    6 1 Отговор
    Мачкай Баце! Народа го е казал - Дай на глупака власт и му гледай сеира.
  • 64 Активността

    1 0 Отговор
    Само тя ще реши заплетената ситуация 43 твърд електорат през юли ще разреши проблема ако се стигне до над 70 процента но доверието не е лесно даваемо.
  • 65 оня

    5 0 Отговор
    хора осъзнайте се това не е шоу,това е упадък и гнусна простащина
  • 66 ДО 63

    0 0 Отговор
    ИМАШ В ПРЕДВИД ТЪПИТЕ КП КЪДЕТО НИ УПРАВЛЯВАХА
  • 67 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    " Когато цяло село викне, че едно куче е бясно - хич да не е бясно ...побяснявало !!" - нар. мъдрост.
    Веоятно това е целта на всички "дърти муцуни" !! И камара " спецове" - платени и неплатени, къде открито и злобно -. къде рафинирано и "мъдро", ругаят,плюят, укоряват и приписват всички земни грехове на С.Трифонов и ИТН.....
    Всеки си има своята "правда" - де в помислите си . де в портфейла си...... Алековият герой рече, че " всички са маскари" !! И аз му вярвам.. Интересно ми е - как не се намери ЕДИН да каже две добри думи за въпросната партия и хората в нея......
    "..........хубава страна, населена с проклети хора !!"
  • 68 мамун

    0 0 Отговор
    яко цигания
    за гласувалите с акъл като аспиринче
    слави малта кардинали и т.н