1 Август, 2021 16:15 8 332 46

Огнян Минчев: Такава борба със статуквото ще падне, че камък върху камък няма да остане

  • огнян минчев-
  • итн кабинет-
  • слави трифонов-
  • слави трифонов правителство

Олигархията за пореден път си нареди пъзела

Огнян Минчев: Такава борба със статуквото ще падне, че камък върху камък няма да остане - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

БСП ще подкрепи кабинета на ИТН в пленарна зала, а Бойко Борисов ще го подкрепи като изкара депутатите си от пленарна зала. Т.е. - ГЕРБ ще бъде срамежлива част от новото мнозинство в парламента. Такава борба със статуквото ще падне, че камък върху камък няма да остане.

Това коментира във "Фейсбук" Огнян Минчев.

"Протестните партии" били разочаровани. Късно е да са разочаровани. Трябваше да мислят за този момент на 9 юли 2020 г. Когато бяха предупредени, че ако не знаят къде отиват - всеки път ще ги заведе дотам.

Всеки, който искаше да знае не само против какво се протестира, но и ЗА какво се протестира бе обявяван за привърженик на статуквото. Е, сега - честито! Не, не злорадствам, ни най-малко. За какво да злорадствам, когато върху моята глава ще падне равна част от бедствието, което се задава.

Вожд и сценаристи, които презират публичната информация, публичните процедури и публичната отговорност ще управляват парламентарната демократична република в България. Антиваксъри, подиграващи се с всички мерки за ограничаване на заразата ще ръководят битката с поредната вълна на Ковид-19.

Привърженици на намаляване на данъците под 10 на сто ще се грижат за публичния сектор в България - за здравеопазване, образование и регионално развитие. Бих искал да съм лош пророк - надявам се да съм лош пророк.

Но фокусите, които се разиграват около формирането на ново правителство на България са опасни. Опасни - защото не са легитимни, въпреки, че са формално законни, или около законни. Следващият път, когато революционерите, претендиращи да са демократи започнат борба със статуквото е добре да знаят за какво се борят - а не само против какво. Статуквото си свърши работата.

Олигархията за пореден път си нареди пъзела - очаква я угощението с парите на зелената сделка и на плана за възстановяване от Ковид-19. За останалите - от чешмата тече хубава студена вода...

Някой бе казал, че демокрацията не е кресло, в което да седнеш, а щик, с който да стоиш на граждански пост, за да опазиш свободата си. Припомняйте си тази мисъл през дните и месеците, в които ще се опитат окончателно да ви отнемат този щик - да ви обезоръжат, за да могат по-удобно да ви яхнат...


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    85 11 Отговор
    Честито, задкулисието си назначи нов Бойко Борисов, че старият прекалено много изпростя и изнагля. Ако Тошко прекали ще се появи друга Тиква

    Коментиран от #24

  • 2 хъхъ

    63 42 Отговор
    200-килограмов политолог, преподавател по научен комунизъм и евроатлантик. Основател на НПО-то "Прозрачност без граници", но като го гледам ника не е прозрачен.
  • 3 Последния Софиянец

    41 42 Отговор
    Тази гъсеница откъде изпълзя!

    Коментиран от #7

  • 4 1618

    96 20 Отговор
    Станислав Трифoнoв e cъщo тoлкoвa c бoлeн мoзък, кoлкoтo и Бoриcoв!Нeгoвaтa пaртия ИТН c гoрдocт мoжe дa нocи титлaтa -Прeдaтeлитe нa нaшeтo cъврeмиe!Тoвa ca cбирщинa oт хoрa c ниcък мoрaл и липca нa вcякaкви цeннocти!Cключихa cъюз c ДПC и c БCП! Тoвa пoлучихa тeхнитe избирaтeли кaтo пoдaрък и кaндидaт прeмиeр мacoн зaeднo c Цaцaрoв и прoтeжe c рoднинcки връзки oт БCП!Тотално се опозориха и с изфабрикуването на фалшивата автобиография на Пламен Николов!Колко нагло и нахално промениха заради него и фалшифицираха дори държавните регистри,линкове,публикации,уикипедия-Всичко,за да изфабрикуват фалшива диплома на този наглец!Целия български народ е отвратен от Трифонов и от ИТН, докато Борисов сега самодоволно и злобно потрива ръце и злорадства!
  • 5 Перо

    19 36 Отговор
    Дрън,дръндрън….. . А кой ли те слуша мутренска изцепка!
  • 6 гадно

    38 34 Отговор
    Най-обичам когато преподаватели от онова време по научен комунизъм като тоя бидон сега словоблудстват на воля.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 1618

    47 25 Отговор
    Огнян Минчев, ти си протеже и подлога на Борисов от години!Много се разшета да критикуваш протестните партии и да лансираш един диктатор, мафиот превзел цялата държава на всички нива, ограбил и съсипал цялата икономика, рекетирал , подслушва и уволнявал, изземва и унищожавал неудобни бизнеси ! Отвратителен лъжец и манипулатор в стил Борисов!
  • 9 Пунта Мара

    10 9 Отговор
    Да отслабнеш
  • 10 JEFF

    39 31 Отговор
    Абсолютно е прав, колкото и да не ни се иска. Коя партия излезе с предизборна програма ? Само ДБ. Всички други се плюеха един друг, но сега наредиха нещата така, че да управляват заедно, без ДБ, която остава единствената опозиция.

    Коментиран от #14

  • 11 Пепи

    25 26 Отговор
    Оги, още помня как доволно се търкаляше по студиата докато вождът ти унищожаваше България. Сега пак сините драгалевски венци се опитват да клатят държавата чрез ДБ. Внимавайте - помним и не прокаваме.
  • 12 Сссс

    35 12 Отговор
    От читави хора, простаците бягат като дявол от тамян, така и с ИТН! Слави и сценаристите ще допуснат успешни хора в управлението да ги засенчват? Кой го вярва това. Хайде нови избори, че новата мутра още от самото начало не се трае. Явно Толупа ще се връща, и тогава гърбината да ни е яка.
  • 13 Не харесвам Огнян

    40 9 Отговор
    Но за това е абсолютно прав:
    "Вожд и сценаристи, които презират публичната информация, публичните процедури и публичната отговорност ще управляват парламентарната демократична република в България. Антиваксъри, подиграващи се с всички мерки за ограничаване на заразата ще ръководят битката с поредната вълна на Ковид-19."
  • 14 Единствената опозиция

    12 21 Отговор

    До коментар #10 от "JEFF":

    Беше БСП. ТОВА ГО ОТРИЧАТ САМО НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ФАШИСТИТЕ
  • 15 Емо

    22 13 Отговор
    Активираха още един гербав по мияр.
  • 16 JEFF

    12 4 Отговор
    14, не коментирай нещо, което не си разбрал. Става въпрос за сегашната политическа обстановка и парламент. И по-внимателно с обидите.
  • 17 Мислете само за Родината България!

    16 2 Отговор
    Още колко години ще гледаме едни и същи, които имитират - отделни политици и общи коалиции, кадри на ДС и служби, анализатори и подобен род подлоги за власт??? Стига празни приказки, борби за власт и геноцид върху Българите!
  • 18 Снайперист

    5 6 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 19 Мирен преход

    13 6 Отговор
    Комунисти,масони,евреи-всички, РОДЕНИ ОТ ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ !
  • 20 ПИША С МЕСЕЦИ

    8 14 Отговор
    ТОВА... ВСИЧКО Е МИЖА ДА ТЕ
    ЛЪЖА. ТУЛУПА ЩЕ ГО ВЪРНАТ НА
    "БЯЛ" ЧЕРЕН КОН,ВСИЧКИ ИГРАЯТ
    ЗА НЕГО БЕЗ БСП НО НАРОДА
    НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕ. НАЙ ДОБРИЯТ ВАРИЯНТ Е РАДЕВ И
    НЕГОВОТО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО. ИЛИ ДА НАПРАВИ
    САМОСТОЯТЕЛНА ПАРТИЯ. АКО НЕ ГО СТОРИ ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ И ТОЙ
    Е ВЪВ ИГРАТА.
  • 21 Си ган

    28 2 Отговор
    Доживяхме време да ни управляват сценаристи на хумористично предаване...
  • 22 Макробиолог

    7 0 Отговор
    Тук О.М.е прав ама пророк който предсказва миналото е ненужен трол....
  • 23 подигравка

    29 6 Отговор
    ИТН са предатели и измамници. И как се подиграха не само с народа, но и с държавата! Подиграха се и с президента, като закараха един ментарджия с измислена биография като кандидат да управлява България! Такова чудо не е било! И при бай Тошо нямаше такива извращения!
  • 24 Последния Софиянец

    5 25 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Слави е неопетнен, бе гербав. Аз лично по-честен и доблестен мъж от него
  • 25 Тони

    10 7 Отговор
    ГЕРБ съвсем не са изчагъртъни.
    Лакеите им и по миярите им продължават да обикалят всички студия у медии.
  • 26 разума

    8 5 Отговор
    Нека променят законодателството за което имат съгласие и на избори на пролет. Стига бой за министър председател.Ако никой не искаше властта да управляват с някой от мандатите служебното правителство което всички одобряваме до приемане и изменение на необходимите закони и на избори. Ако ритнат стомната и ние ще ги ритнеме щом искат така.Има и други партии чакащи пред парламента.
  • 27 Гост

    7 7 Отговор
    Огняне, да вземат да го ъпдейтват малко това нещо Ковид-19 бе! Например с Ковид-21! А, те само актуализации му правят: Ковид-19.Алфа, Ковид-19.Бета... ся стигнали до Ковид-19.Делта! Ми остаря ви софта бе! Дикиш не хваща!
  • 28 Не го

    13 3 Отговор
    харесвам,но този анализ е точен.Слави-Пръ-лето ни подведе и сега гледаме как не ги интересуват исканията от протестите и как плюят протестната ДБ,която иска да промени съдебната система и да върне държавността,а един друг дълъг маркуч се обвърза със олигархични кръгове и ни внушава как ,ако ДБ не ги подкрепи ще са виновни.Ами засега действията ви получават АПЛАУЗИ САМО ОТ СТАТУКВОТО$ОПГ ГЕРБ,ДПС,БСП.СЛАВИ ЕДНО ПРИКАЗВАШ ДРУГО ВЪРШИШ НЕГОДНИКО.ПОДВЕДОХТЕ НИ И ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ.И ВИЕ СТРУВАТЕ КОЛКОТО ТОЛУПА-НАГЛИ,ЛЪЖЕТЕ И МАНИПУЛИРАТЕ ХОРАТА СРЕЩУ ДБ.АМИ ДА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЗА ТЯХ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ.КОГАТО ПРОКЛАМИРАШ ДЕМОКРАЦИЯ И ДЪРЖАВНОСТ ЩЕ СИ СТОИШ НА ПОЗИЦИИТЕ.

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 КуКу Къш

    15 3 Отговор
    Пъзелът беше нареден още миналата година, когато вонящите, заедно с г-жа 5% и Христо Иванов овладяха протестите и прогониха истинските протестиращите. Нормалните и честните бяха отвратени и се оттеглиха, бойкотираха цирка, наречен избори и позволиха на кукувците с 11% реален вот да спечелят.
    Така, че е време за нови протести. На желаещите истинска промяна, която ще дойде с измитане на псевдо реформаторите, зад които стоят олигарсите и тези, които 32 години явно и неяно управляваха и ни докараха до тук. Промяната ще стане с нови избори за ВНС с мажоритарен избор на депутати, гражданска лустрация и пълен бойкот на всичко и всички свързани с всички участвали в досегашните партии, парламенти и правителства, както и на извънпарламентарнитарните такива, които показват нездрави залитания - РБ на Цветанов, Възраждане, всякакви патриоти, БОЕЦ и т.н.
    Сега е време разделно и всеки трябва открито и ясно да каже кой е и за какво е.
  • 32 Иван

    14 3 Отговор
    Мачкай Оги! Винаги им посочваш точно проблемите. Дано малко, от малко се зачетат и размислят на анализите, които правиш.
  • 33 Стършел

    14 3 Отговор

    До коментар #28 от "Не го":

    Не искам да обвинявам никой, но как може да се повярва на чалгар без интелект и морал?! Сто пъти давах за пример бареков, но.....!!!
  • 34 За камъните

    7 1 Отговор
    Т.нар партия И.Т.Н. се състои от дървари. По тази причина те не разбират от камъни. Следователно нищо няма да падне от нищо. Освен т.нар партия И.Т.Н.
  • 35 111

    3 4 Отговор
    По-добре "Изправи се" да ги подкрепи, а БСП да стои настрани.
  • 36 Глупендер

    5 2 Отговор
    Активираха комуниста и преподавател по научен комунизъм! И всички пишат за олигархията!? При 60% НЕ гласували! Чакат някой да ги оправи и експерти, политолози, коментатори, антрополози подпомагат оправянето на чакащото стадо. Щото ще паднат кинти, какво ни интересува друго. И всеки има мнение - най умното!!!
  • 37 Цоко

    2 2 Отговор
    За камъните не знам, но ако не останат такива л@йнари, ще е добре.
  • 38 война и мир

    3 4 Отговор
    Важното е Свинчев и остналата соросня се е наредила на копанята, че остане ли гладен соро$оида, става страшно!
  • 39 шумове

    3 6 Отговор
    Минчев -глашатай на статуквото и слуга на ГЕРБ!
  • 40 Българка

    7 2 Отговор
    "Oлигaрхиятa зa пoрeдeн път cи нaрeди пъзeлa - oчaквa я угoщeниeтo c пaритe нa зeлeнaтa cдeлкa и нa плaнa зa възcтaнoвявaнe oт Кoвид-19. Зa ocтaнaлитe - oт чeшмaтa тeчe хубaвa cтудeнa вoдa..."
    ИТН да връщат мандата на президента! Не искаме кукловоди, хора от ДС и сарайски модел!
  • 41 Бичето

    5 6 Отговор
    Браво Слави! Мачкай статуквото Спондж боб Христо Иванов и БСП2 Мая Манолова и Татяна Дончева. Накарайте ги да страдат. Поздрави от Лондон. Всички в чужбина сме с теб да смажеш тия дето ни накараха да избегне за повече кинти
  • 42 Словесен "тюрлю гювеч"

    3 2 Отговор
    Когато не знаеш какво да "лаеш" - спазвай казано в преносен смисъл "Умно куче, на голяма сватба не лае"
  • 43 Тапата

    4 0 Отговор
    Олигарси без политици - няма. Политици без олигарси - също няма. Това са двете страни на една и съща монета. Въпросът е, кои са мутрите на чалгаря?
  • 44 Анонимен

    0 2 Отговор
    Дано паднат върху твоята глава хрантутник мръсен постоянно манипулираш хората ти да не се мислиш че си нещо добро пълен боклук
  • 45 бай Даньо

    1 1 Отговор
    Минчев е умен мъж , но в страната на идиотите става за посмешище. Трагедията на Минчев е че на практика не говори на един език с тоя с който иска да комуникира - Ганчо, антиваксъра и чалга-революционера ...
  • 46 Свинчо Минчев е доказал се Нагаждач!!

    1 0 Отговор
    Ветропоказател, вечно на нечия Хранилка!!