Last news in Fakti

3 Август, 2021 12:03 14 676 54

Няма втори Лайпцигски процес

  • асен василев-
  • съд-
  • ню йорк

Асен Василев е минал през съдебни премеждия в Ню Йорк за които не желае да говори. Той обаче заема изключително важна публична длъжност и отговорът му "това не е вярно" не е достатъчен

Няма втори Лайпцигски процес - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Асен Василев е минал през съдебни премеждия в Ню Йорк за които не желае да говори. Той обаче заема изключително важна публична длъжност и отговорът му "това не е вярно" не е достатъчен. Почитателите му се опитват да омаловажат жалбата подадена в САЩ за кражба на интелектуална собственост. Това било нещо като компромат, завършил с победата на Асен Василев. Не, извъртането на фактите и преиначаването им не са полезни за българското общество.

Съдебният конфликт е бил разрешен по широко практикуваният в САЩ Deal - Proces. С плащане "извън съда". Колко - само Василев може да каже. Според българските медийни прокурори Тошко Йорданов бил допуснал двойна грешка. Първата е, че поканил Асен Василев за министър, а след това го разобличил и оцапал. Трудно е за някои хора да си представят само, какво би станало в някакво бъдещо министерство на финансите управлявано от човек с опита и постигнатите от него резултати в частния сектор.

Виновен бил Тошко Йорданов, че не "го е проверил преди да го покани"? Представете си, че Румен Радев ви поднася плато с ябълки. Вие си взимате една. Захапвате я и установявате, че тя е гнила. Не сте в състояние да преглътнете разваления плод и плювате, преди да повърнете. Кой би се усъмнил, че в екипа на президента има човек с миналото на Асен Василев? Между другото -Кой в държавата разполага с разузнавателни средства - Тошко Йорданов или Румен Радев? В края на краищата, кой прави кастинга на Служебното правителство и защо на Дундуков намирисва на решения взети "Ин Хаус"? Самият президент ще обясни ли някога защо например в Служебното правителство има представители на БСП и Да България, но нито един от първата парламентарна сила Има такъв народ?! Не, Ню Йорк не е Лайпциг и Асен Василев не е Георги Димитров!


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 2 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционсит

    25 94 Отговор
    Дипломираните в САЩ българи, още повече из Брашляновата лига са все изпечени мошаги. Тоя не прави изключение.

    Коментиран от #19

  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    87 19 Отговор
    "Самият президент ще обясни ли някога защо например в Служебното правителство има представители на БСП и Да България, но нито един от първата парламентарна сила Има такъв народ?! " ----- самият автор може ли да мисли сам ???

    Коментиран от #12, #13, #41

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Чеков,

    86 9 Отговор
    Подлога ти на чалгарят!
  • 5 Мниние

    21 77 Отговор
    Ами някой командва другаря Радев за тези решения ,той много добре знае кой кое
  • 6 Майна

    83 2 Отговор
    Добре, сега ще видим какво ще предложи ,,ТРИФОНОВ,,
  • 7 Радефф аут

    22 72 Отговор
    Тези са все американски агенти, инсталирани с единствената цел да ускорят закриването на територийката. Толкова се свършиха българските управленци, та прибягнахме до услугите на тия опортюнисти.
  • 8 Кескесе

    54 7 Отговор
    Нищо не се разбира от това мнение, дали от жегата, дали поради ограниченост, или.. третата възможна причина вече не е свързана с читателя и времето.

    Коментиран от #38

  • 9 ГЛУПОСТИ ПЪЛНИ

    72 7 Отговор
    АСЕН Е ЗА МАЛКО , НЯМА КАКВО ДА ОТГОВАРЯ.ВСЯКА ЛИЧНОСТ ИМА МИНАЛО , САМО НОВИЯ КАНДИДАТ ПРЕМИЕР НА 44 Г. НЯМА.И ДА НЕ ОЧАКВАМЕ НИЩО ХУБАВО ОТ ТАКЪВ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българка

    121 16 Отговор
    Това платена статия ли е ? Явно ДА, но въпросът е КОЙ я плати- ИТН, ДПС_ГЕРБ ли?
    Веднага мога да отговоря защо няма министър от ИТН. Ами защото в ИТН нямат експерти и бойци срещу мафията, а иомат шоумени.
    И Асен Василев доказа, че работи в интерес на българите, постига резултати и се бори екипно срещу мафията и мутрите! Така че всякакви опити да го окаляте са несполучливи! Явно много пречи на сарайския модел!

    Коментиран от #28

  • 12 Доротея

    43 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Мерси! Спести ми усилията! Елементарно е!
  • 13 БАЙ Х@Й ‼️

    52 2 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Защото явно въпросът : - Кога Президентът обяви служединия кабинет и кога ИТН стана първа политическа сила? не е по силите му !

    Коментиран от #15

  • 14 пенчо питанката

    5 8 Отговор
    "Дундуков" или "Дондуков"?
  • 15 Доротея

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ...И коментар №11 - Българка!
  • 16 Еййййй

    65 8 Отговор
    Аман от разбирачи като този автор. Всеки човек, който малко подразбира от бизнес знае, че това са нормални неща. То тогава целия бизнес свят трябва да изчезне. Ама... какво да се прави, това са съобщения за ентелегентите шнорхели.
  • 17 горски

    69 9 Отговор
    Такива хора като Василев,не са желани,понеже имат мнение по въпроса,а не са калинки ...
    От сто кладенеца вода ще се търси да се подлеят,понеже пречат.На кого-това е въпрос с понижена трудност..
    Ако имаше голям проблем в Щатите ,щеше да "изгори""..Техния съд ,не е като нашия.

    Коментиран от #29

  • 18 Остап Бендер

    14 17 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Този уж Софиянец досега не се е произнесал само по акушеро гинекологически проблеми и по проблемите за изчезването на динозаврите.( за последното може да попита внука ми Сашко)Но живота е пред него.......
  • 19 бойчо

    20 17 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционсит":

    Цялата западна икономика е изградена върху измама и напечатани хартийки. А дипломите в университетите се купуват.

    Коментиран от #52

  • 20 Ку Ку

    35 5 Отговор
    Сериозно ли? Това ли са ви компетентните коментатори от Чалголандия? Това сигурно хваща дикиш при 2та процента амалгама шнорхели, които още ви вярват
  • 21 Кочо

    59 4 Отговор
    Аз не виждам Щатите да имат нещо против Асен Василев! Напротив! Не знам наште защо са се разврещели??!?
  • 22 Българка

    30 4 Отговор
    Чекоф, ти беше посредствено боксьорче. Много бой е изяла зелената ти тиква( кратуна), Чекофф. И затуй се повреди
  • 23 фтппп

    56 4 Отговор
    И какво е миналото на Асен Василев. Има ли осъдителна присъда за нещо? Няма. И срещу теб всеки може да заведе дело, но да не може да те осъди. Това прави ли те престъпник, само защото някой е завел дело. За да има споразумение между двете страни, значи и двете не са били прави, а не само едната.
  • 24 Божкеее

    45 8 Отговор
    Чеков, върви се наплискай. Видяла жабата, че се подковава коня... Асен Василев си даде отговорите. Кирил Петков също. И да ти кажа поне половината от ИТН избирателите го разбраха. Останахте само ти и Волгин да хейтите.
  • 25 1Виевропа

    31 6 Отговор
    Много буламачи и нито един документ, кражба мражба ала бала.
  • 26 Танас

    48 5 Отговор
    Значи "това не е вярно" сега не е достатъчно?!
    Може би трябваше да се кръсти като Борисов, защото и Борисов за хиляди неща повтаряше, че това не е вярно, НО и се кръстеше и явно беше ДОСТАТЪЧНО! Може много да се пише, но с една дума - това правителство и в пъти по-добро от хунтата на Борисов!
  • 27 Поклони се на ДС

    35 5 Отговор
    Чеков... Ако не бяха тези момчета, Рашков и протестните партии, ИТН щеше да е победител през крив макарон. Ясно, че сте взели на Тогава паричките, айде марш у Америка да ги харчите. Ама по-добре отидете там, където слънце не огрява.
  • 28 Пфф

    10 22 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Да бе ! То всичко , което не ти изнася , значи е платено и невярно . Различното мнение винаги грешно . Типично по Сталински , който не е с нас , значи е против нас .
    Между другото , ти платен трол ли си ?
  • 29 Пфф

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "горски":

    Ами той си е изгорял с някоя и друга хилядарка в предсъдебното споразумение

    Коментиран от #36

  • 30 olo

    13 3 Отговор
    Не пукай толкоз еФтин калвадос в жегите!!!
  • 31 Бамбука

    28 3 Отговор
    Фамилия "Козарев" е свързана с кози, "Овчаров" с овце, "Чеков" с чекове ли е свързана ? Дано да има покритие иначе жалко за напъните.
  • 32 ПосеркоФци

    33 4 Отговор
    Този Чеков бая повреден ми се вижда. Ама докато Чалга-урковците само плюят, хората от служебното действат. Днес Янаки Стоилов е пратил запитване до КС за Гешев. Тошко Африкански само държи шнорхела на Полегналия. Чиба от служебните министри
  • 33 Behemoth

    36 8 Отговор
    Плюете ....ама намери два милиарди от шкафовете пари....и какво се оказа Президента намери хора готови да понесат удара и да ви вкарат в Европа а вие тръгнахте да търсите сламките в очите им...да видим ферариста няма не искам няма недей на къде ще ви засили...
  • 34 яяяя

    10 14 Отговор
    Вият на умряло соросоидите, значи е истина, че краде куфари! Крадливото Ленче, нали и тя се "споразумя" с поляците.
  • 35 ГЕРБЕРАСТКИ БЛЯНОВЕ

    28 5 Отговор
    Да дискредитираме слугебниа кабинет, да заруби Радев изборите за президент, да свалим Нинова и да превземем БСП... На шляви егото също го кара да приплюва служебните министри, щото няма с какво да блеснат пре тях негови калинки от кастинга.
  • 36 горски

    37 3 Отговор

    До коментар #29 от "Пфф":

    Това си е бил негов частен бизнес.Дали е изгорял или не ,не е наша работа. Не е барал публични средства,и не го е съдила държавата.
    То и Тръмп имаше хиляди дела водени ,ама стана президент на щатите.Тука го обърнаха на клюкарник .....
  • 37 Тошко ЧекоФф

    18 4 Отговор
    Ти ли си, мама? Преориентирай се към татко Доган и батко Шиши вече официално.
  • 38 3.14К

    17 3 Отговор

    До коментар #8 от "Кескесе":

    И на мен ми се струва, че Чеков не е в състояние да си чекира мисълта и се е бъгнал тотално.
  • 39 Тоя пъ?

    15 3 Отговор
    Язък, че си живял на Запад толкова години. Нищо, важното е че пак ще те канят в 7/8 ТВ да поизбиеш комплекси. Преди те канеха в СКАТ. И какво стана с тях?
  • 40 Ввв

    11 2 Отговор
    Божидарчо,пий хаповете и стой на сянка,че нещата не са добре
  • 41 Кака Мара

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Чекай ,Чеков да ти кажа защо- защото са неграмотни, както се видя от поканата им. Само един бивш земеделски министър е написал уфсъ вместо овца.
  • 42 Минувач

    15 1 Отговор
    Автора на горното дали е наясно какво точно е писал?
  • 43 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 3 Отговор
    Вие сте уникални бг....Едно време имах ментор баба меца -бог да я прости....Тя бе много начетена иза ПРабългарите ми е говорила,какво пишело във византийските хроники...Много силно и войнственно племе...Имат една слабост,най смелите и най умните между тях ги бесят....За да им стават адвокати на небето.........Намерихте си финансист,баш кат си Требе и си го овесихте!Бъдете здрави...Ако ум се.........даваше,да ви даде човек........
  • 44 Сър Пичук

    5 15 Отговор
    А. Василев и К. Петков са част от юпитата изпратени или лансирани от кръговете свързани с ДС да учат и работят на Запад за да помагат на техните олигарси тук да си перат и инвестират парите, а в случай на нужда и да се върнат и да управляват. Такива бяха и юпитата на царя (не е съвпадение, че пак бяха министри на икономиката и финансите), а има и още много други, които се представят за "успели" българи в чужбина и ще бъдат извадени когато потрябват.
    Радев, като президент на БСП и резидент на Решетников, предствител на руските служби тясно свързани с бившата наша ДС (и съответно много от днешните задкулисни куклводи), е бил обслужен с такива хора, към които е добавил комуниста Я. Стоилов и милиционера-чегъртач Рашков, за да изчегъртат ГЕРБ и овладеят икономиката и финансите на страната, а чрез тях и цялата страна и да сменят курса на държавата към Русия.
  • 45 Observer

    14 1 Отговор
    Глупости, написани от човек, който няма никакъв корпоративен или друг управленски опит. 99% от извънсъдебните споразумения се извършват за да се предотвратят имиджови щети, които нанасят дълготрайни и значими негативи на фирмите. Не давайте ухо на такива фалшиви спекулации.
    Такива споразумения подписват фирми от калибъра на Байер/Монсанто, до значително по-дребни играчи. Въпрос на съдебна, финансова и икономическа логика.
  • 46 Ха така

    3 15 Отговор
    Като е толкова честен асен василев защо срещу него са започнали дела в три държави.като е толкова честен защо не ги довърши с осъдителни присъди,а се споразумя и върна парите извънсъдебно.просто защото е разбрал,че губи и е върнал взетите с измама пари.сега просрочените далаверата му с кирил петков през 2013 у нас и пак се правете на ощипана.мразя слави,но мразя и вас,които ги защитавате като слепци,защото сте от дб
  • 47 Обикновен човек

    15 3 Отговор
    Авторът подема превантивни мерки, защото много скоро ИТН ще се саморазобличат. Затова по правилото "Нападението е най-добрата отбрана", се тръгва с плюене.
    На неуважаемият автор ще му припомня една Българска поговорка: " Не е важно дали кокошката е черна или бяла, важното е да снася яйца". А господин Асенов доказа, че е кокшката снася яйца. И то какви. За три месеца "изчегърта" два милиарда лева. С една дума, знае си работата момчето.
    Досега ИТН снася запъртъци, както казва Христо Иванов "черни кутии".
  • 48 КОРЕКЦИЯ

    20 1 Отговор
    Aвтoрът пoдeмa прeвaнтивни мeрки, зaщoтo мнoгo cкoрo ИТН щe ce caмoрaзoбличaт. Зaтoвa пo прaвилoтo "Нaпaдeниeтo e нaй-дoбрaтa oтбрaнa", ce тръгвa c плюeнe.
    Нa нeувaжaeмият aвтoр щe му припoмня eднa Бългaрcкa пoгoвoркa: " Нe e вaжнo дaли кoкoшкaтa e чeрнa или бялa, вaжнoтo e дa cнacя яйцa". A гocпoдин Aceн Василев дoкaзa, чe e кoкшкaтa cнacя яйцa. И тo кaкви. Зa три мeceцa "изчeгъртa" двa милиaрдa лeвa. C eднa думa, знae cи рaбoтaтa мoмчeтo.
    Дoceгa ИТН cнacя зaпъртъци, кaктo кaзвa Хриcтo Ивaнoв "чeрни кутии
  • 49 Хетеросексуален и неваксиниран

    5 2 Отговор
    То ся не може да ближиш отдоле и кат ти дръпнат одеялото: Ту-ту-ру-ту-ту!
  • 50 Subaru WRX

    8 1 Отговор
    Хайде не извъртайте темата за стоте милиарда, откраднати от мутрата Борисов и аверите му! Пълно е с високоплатени блюдолизци, като това мекотело! Мутрата Борисов плаща с откраднатите народни пари, за да не влезе в затвора. Този прост и нагъл престъпник е срам за нацията!
  • 51 Павел пенев

    7 1 Отговор
    Чеков, не зачеквай въпроси които не са ти ясни. Става дума за търговски спор,който може да бъде решен и от съда, ако страните не могат да се споразумеят,но във всички случаи има парична престация.
  • 52 Анджело

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "бойчо":

    Ина няколко богати личности и корпорации, които наистина имат хуманни идеи и финансови средства, макар и зад това да стои основната максима на капитализма - печалбата. Това дърпа особено САЩ напред. Иначе като цяло са гола вода
  • 53 Абе мухлю

    3 0 Отговор
    какво коментираш претоплени манджи да плюеш президента.Искате с атаките си да омаскарите всичко постигнато от служебното правителство.Яко ви е платено.Защо не пишеш ,че Слави е имал офшорка до април2019.Тошето е едно тъпо момче,но както видяхме и Слави сме го надценили.Ограничен,отегчен и апатичен и той ще върши работа -АБСУРД.
  • 54 сноу

    2 0 Отговор
    Дрън -дрън че пляс..що бе чеков се косиш като ще ти мине...Я вземи първо и се стегни че при тебе всичко чисто ли е, ама от всички страни и тогава рови на другите в коша..запомни едно...който най-люто реве за чисто минало към другите е при всички случаи кален до ушите а примери стотици...Америте дето лапнаха мариците ли са за тебе чистите,Доган ли дето набързо хидроинженер стана или дънди прешъс са чисти като сълза..Цялата западна измет се изтърси тук да лапа и понеже е свикнала из банановите да лапа безконтролно а другите да зяпат щом и откажеш и започва всемирно плюене..