4 Август, 2021 17:00 29 396 109

Разотивайте се, промяната се отлага

  • има такъв народ-
  • слави трифонов-
  • тошко йорданов-
  • промяна-
  • демократична българия-
  • герб-
  • избори-
  • парламент-
  • кабинет-
  • румен радев-
  • дпс-
  • бсп-
  • статукво

Партията на популярния телевизионен водещ спечели предсрочните парламентарни избори с обещания за промяна, а правителството ѝ може да мине с гласовете на онези, които доскоро бяха яростно заклеймявани от нея като статукво

Разотивайте се, промяната се отлага - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Основният ремонт на държавата няма да има – това май е логичният извод, до който можем да стигнем след като видяхме как протекоха разговорите между партиите на протеста за подкрепа на кабинет, излъчен с мандата на „Има такъв народ“. Имената на хората, които може да държат в ръцете си изпълнителната власт през следващите месеци най-накрая станаха известни, но май вече няма никакво значение какви са те, както и колко са дипломите на кандидат-премиера Пламен Николов. Важното е едно – промяна наистина е необходима, но разговорът за нея куца повече от диво прасе в багажника на дансаджия.

До изтичане на крайния срок за предаване на папката с проектокабинета на държавния глава остават броени часове, а той може да бъде подложен на гласуване в пленарната зала съвсем скоро. Подкрепата за него обаче е неясна. Как да е иначе, след като уж партиите на промяната буквално се изпокараха при воденето на преговорите. „Има такъв народ“ и „Демократична България“ издигнаха бариера помежду си, която Слави Трифонов и Христо Иванов по-късно бетонираха, когато първият попита: „А ти като какъв се водиш за предлагач?“, а вторият отвърна: „В инсценировки не участваме“. Представителите на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ също не излязоха никак доволни от последната си среща с кандидат-премиера и депутати от „Има такъв народ“, на която бяха запознати с имената на министрите.

Така партията на популярния телевизионен водещ спечели предсрочните парламентарни избори с обещания за промяна, а правителството ѝ може да мине с гласовете на онези, които доскоро бяха яростно заклеймявани от нея като статукво. По всичко личи, че БСП ще подкрепи бъдещия кабинет, а причините за това са няколко. Първо – разговорите между двете партии досега като че ли протичат най-гладко, второ – така левицата ще препотвърди за пореден път анти-ГЕРБ позициите си и трето – Корнелия Нинова едва ли ще пропусне да се позиционира близо до новата власт, макар и за кратко, тъй като трети избори за годината вероятно биха били още по-пагубни за партията. Подкрепа като нищо може да дойде и от ДПС, а аргументите за това също не са един и два. От движението не веднъж са изразявали желание за подкрепа без да участват – любима тяхна политическа роля. Да си припомним и с чии гласове бе избрана Ива Митева за председател на новия 46-и парламент.

С други думи – „старите“ партии ще ударят едно рамо на „новите“ в борбата срещу самите тях. Изчегъртваните ще помагат на изчегъртващите, както вече с основание писаха някои анализатори.

Нещо повече. „Има такъв народ“ атакува служебното правителство на Румен Радев с компромат срещу знаково лице от този кабинет - финансовият министър Асен Василев. Борисов веднага влезе в тона като заяви, че не може човек, за когото има „съмнения за измами“, да заема такъв висок пост в държавата. Така на практика партията на Трифонов и ГЕРБ изглеждат със сближени позиции по отношение на държавния глава. Разбира се ползите от това са единствено за Борисов, за чието 12-годишно управление служебните министри не спират да вадят информация за злоупотреби.

В публичните изяви Бойко Борисов и Слави Трифонов също заприличват все повече един на друг. И за двамата журналистите са „мисирки“ (не че определението не е заслужено), и двамата говорят все по-сърдито, защото хората не оценяват напълно направеното от тях. Как точно интервюто, направено от заместник-председателя на партията Тошко Йорданов с лидера на диван в офиса ще помогне за свободата на словото, за която двамата така настояват, предстои да разберем. От видяното дотук обаче изглежда, че автомобилокрацията на Борисов, който не слизаше от джипа, е заменена с видеокрацията на Трифонов, който излезе от телевизора, но само, за да влезе във Фейсбук. Така за пореден път ни връхлита усещането, че всички приказки за дълбока промяна, за съдебна реформа, за борба с корупцията, за пресичане на злоупотребите с европейски средства и за изваждането на българските институции от състоянието на будна кома са пратени в сферата на добрите пожелания. Положението не изглежда обнадеждаващо и на фона на идващата нова епидемична вълна. Българските политици отново доказаха, че не могат да водят нормален диалог за истински важните проблеми и да защитават обществения интерес.

Иван Лазаров, парламентарен репортер на БГНЕС


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 130 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    322 37 Отговор
    На Станислав Трифонов му трябва психолог! Не е нормално след първите избори да се затвориш в къщи и да не комуникираш с никого, след вторите избори да подмениш вота на избирателите си, да се съюзиш с ДПС и ГЕРБ срещу протестните партии, да се противопоставиш на най-успешното до сега Служебно правителство, да предлагаш Премиер и да нареждаш правителство от дивана и да твърдиш , че имаш право да правиш каквото си искаш и както си искаш , защото вече са гласували за теб и ИТН! Не е нормално да мислиш, че хората са стадо ,а ти си техният пастир и можеш да ги поведеш където си искаш и както си искаш- от дивана! Предателството и подмяната на вота се наказват! Народа ще ви линчува!

    Коментиран от #5, #20, #23, #43, #47, #77, #84, #101

  • 2 Енгелс

    107 22 Отговор
    При капитализма, каква промяна искате? Това е нонсенс.

    Коментиран от #75

  • 3 1618

    220 26 Отговор
    Какво падение за Станислав Трифонов и неговите протежета от Има такъв народ! Да подмениш вота на избирателите , да се съюзиш с най- корумпираната мафиотска организация ГЕРБ, да се съюзиш с ДПС и да твърдиш, че щом народа те е избрал можеш да правиш каквото си поискаш и когато си искаш това е толкова психически извратено , че всички протестиращи хора срещу модела Борисов са отвратени! Да предложиш министри като този на правосъдието с нисък морал и интелект приятелски зависим от Герб и Гешев, да предложиш за министър масон свързан с Пеевски да предложиш за министър председател човек на който цялата автобиография повсеместно е променена –това е меко казано психически извратено! Един седящ на дивана човек с няколко протежета от ИТН предадоха България! Предателството на Станислав Трифонов може да се сравни единствено и само с предателството на поп Кръстьо срещу Левски! Срам и позор!

    Коментиран от #44

  • 4 Славуца

    185 6 Отговор
    е хитрец отказа да поеме отговорност и се скри за да не си опетни името че после няма да изкарва пари от чалгаслушателите

    Коментиран от #18

  • 5 Гаргамел

    223 13 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Не психолог, а сопа трябва и за трифонов и за африкански, а най-вече за избирателите им

    Коментиран от #39

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    184 17 Отговор
    НЯМА ДА СЕ РАЗОТИВАМЕ АМИ СЕ ВРЪЩАМЕ НА ПЛОЩАДА!!В НАЙ ЛОШИЯ СЛУЧАЙ С ПАВЕТА,В НАЙ ДОБРИЯ С ПУШКИТЕ ВЕЧЕ!!

    Коментиран от #51

  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    98 4 Отговор
    Проблемът не е да се състави правителство ! Ако ГЕРБ и ДПС не влязат в зала дори с 65 гласа може да бъде прието ! Но при първия вот на недоверие ще са нужни 121 гласа на властта !
  • 9 Пич

    142 14 Отговор
    Когато се опитвате да помогнете на някок , но видите че е много прост , да знаете , че няма да успеете... Аз самият се изненадах , колко много хора са с интелектуално ниво , позволяващо им да гласуват за чалгарите... Обаче , като видях и това , че се възхищават на копачите на картофи от чужбина , напр33353аво ги отписах...

    Коментиран от #37, #95

  • 10 Спрете

    122 5 Отговор
    гнусния спектакъл и гаврата на тия с лековерните ни граждани ! За нищо не стават - два пъти едно не казват , никаква компетентност и хъс за промяна , зависимости 99 , че и психицно нестабилни страхливци !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Едно е ясно

    120 4 Отговор
    Че само ни лъжат и баламосват! Стигнали сме дъното и продължаваме да копаем! Лошото е, че и тези които не гласуваха за тези палячовци ще страдат!
  • 13 Гаргамел

    68 5 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Ама бсп/дпс ще гласуват стой та гледай
  • 14 ГЕРБ

    118 15 Отговор
    Хакна ли ви го чалгаря ХА ХА ХА кой сега е прецакания.Другия път пак гласувайте за тоя

    Коментиран от #70

  • 15 Сссс

    98 13 Отговор
    Жалко, че навремето Толупа не даде на чалгаря градинката срещу японския да строи хотел, щеше да миряса и нямаше да се репчи като петел, нямаше да играе псевдо патриот. Сега щяхме да имаме може би истинска партия с истински лидер, а не отново прос... к
  • 16 позор

    119 8 Отговор
    да твърдиш. че си спечели изборите с гласовете на едва 10% от гласоподавателите е мега жалко !!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мария

    94 5 Отговор

    До коментар #4 от "Славуца":

    Нищо - вече е разбран колко струва ! Нищо не струва !
  • 19 Независим

    138 9 Отговор
    Няма такъв народ, които се е докарал дотам, че да избира между Бойко Борисов и Слави Трифонов !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #54

  • 20 Сссс

    63 9 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Извинявай, ама от 12 години отделенията в диспансера само такива бълват! Май и избирателите им са оттам.?
  • 21 Нона

    71 13 Отговор
    О неразумни иуроде,докога ще спиш,кога ще си размърдаш мозъчните гънки?Не ти ли стигат 32 години,особено последните дванадесет?Докога така?
  • 22 Тоягата

    110 8 Отговор
    Славчо, измамнико, ти предаде надеждите на хората за справедливост!
  • 23 Мисля

    45 5 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Не психолог а от травматолог.Има един в нашето село казва се Марко (бяло магаренце)сега е на три месеца и лекува само ишияс до 4-ти прешлен,късогледство и запек.Ще му помогне да се отпусне-схванат ми се вижда.

    Коментиран от #26, #74

  • 24 да да

    54 70 Отговор
    за огромно съжаление от днешните политици няма кой да стъпи на малкия пръст на ББ!
    Няма кой - за огромно съжаление !
  • 25 Академик Румянцев

    27 4 Отговор
    Със Слави вече никога не се държим за ръце:( Ах, как веднъж ме погледна като мъж, и после ходихме на Бабин ден... А сега тъжно гледам как се отдалечава малкото му черно котенце :(
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бамбука

    90 6 Отговор
    Все повече се налага мнението, че и ИТН са създадени от същите кукловоди създали на времето си Герб. Тогава за каква разлика може да се говори ? И едните и другите излъгаха народа. Спомняте си лозунгите на Герб - принципи, прозрачност, морал и т.н. ИТН ги копира една към едно. Вижте министрите и спираме повече да търсим различия. Но за разлика от "ерата" Герб, ИТН няма шанса да просъществува не 12 години, а и три месеца. Нито народа, нито времето работи в тяхна полза с фалшивите декларации. После ще питаме кой и колко им даде за да злепоставят избирателите си.
  • 28 Слави колкото

    60 19 Отговор
    и да ни заблуждава си е проект на статуквото. Една и съща лъжа като на Симеончо. Върти и суче някак си да намести олигархията. Истината е, че хората чакат Радев.
  • 29 Hoho Boho

    65 10 Отговор
    Май ще има Второ Велико Народно Възстание, този път истинско.
  • 30 @#$_&&

    38 15 Отговор
    НТН=Никога Тиква Такава
  • 31 Дългото е русофоб

    39 9 Отговор
    емоционален и безсперктивен,с една реч - да върви по дяволите,вреден е за България като Боко,чао бамбина,грешна гайка си,не пасваш..
  • 32 Гръч

    29 9 Отговор
    В тия медии 90%от новините са чуждо мнение на гадатели и шамани с цел и посока.Кълвете като шарани на всякакви глупости
  • 33 Една леля

    48 34 Отговор
    Служебното правителство да си направи сега една партия и на есен всички сме за тях. Ще отнесат всички

    Коментиран от #48

  • 34 Магарето

    64 7 Отговор
    Вън чалгаджията!
  • 35 бай Даньо

    31 23 Отговор
    Не знам за какво реве автора на тая статия , но ако махнем емоциите и погледнем процентите се вижда че всъщност народа избра ИТН и ГЕРБ да управляват България...

    Коментиран от #41

  • 36 А ви светна

    41 27 Отговор
    Проблема не е в ИТН, а в ДБ защото са соросова партия. Всеки го знае, но никой не го казва публично-грантовете им са за чужди интереси, не за българските
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 5577

    50 5 Отговор
    Идеята е да махнат старите управляващи. Никой си няма на идея какво да се прави и каква промяна да стане. Доста мутри са с висящи дела и тъй наречените протестъри се обединяват в идеята основно да махнат главния прокурор. Друго никой нищо не го интересува. Големи психолози от бившата Държавна сигурност стоят в дъното на тези събития. Ние обикновенните хора като ни кажат хиляда пъти че Еди кой си е престъпник и крадец и това става вярно, дори и без съд и присъда. Така си обясняваме всички проблеми които имама и ни харесва. Всеки плюе срещу държавата и държавността. Много твърда ръка трябва да има този който ще управлява за да постави на място тези нови в кавички политици.

    Коментиран от #64

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 бай Даньо

    28 13 Отговор

    До коментар #35 от "бай Даньо":

    Нe знaм зa кaквo рeвe aвтoрa нa тaя cтaтия , нo aкo мaхнeм eмoциитe и пoглeднeм прoцeнтитe ce виждa чe вcъщнocт нaрoдa избрa ИТН и ГEРБ дa упрaвлявaт Бългaрия... ГЕРБ и ИТН са популистки , либерални , про-европейски , про-бизнес и коалицията е естествена! Другото са безпринципни коалиции от рода орел, рак и щука , нерде на едно място чалгарите, умно красивите и червените люспи на Мая и буля Татяна!?

    Коментиран от #46

  • 42 И ОТНОВО8434

    15 16 Отговор
    ГЕРБ са против ИТН ДБ са против ИТН ИЗПРАВИ СЕ са против ИТН-ЗНАЧИ СА ЕДНИ СЪЩИ!!??!!

    Коментиран от #76

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Българка

    31 34 Отговор
    Ей червени чукундури,сега стана ли ви ясно,че Боко няма алтернатива?И другия път умната,опичайте си акъла за кой ще гласувате.

    Коментиран от #49, #52

  • 46 Член 67

    33 2 Отговор

    До коментар #41 от "бай Даньо":

    Казано с думи прости,
    депутатите са длъжни да гласуват
    в съответствие със своята съвест и убеждения,
    а не според междупартийните договорки!

    В противен случай, депутатите са престъпници,
    които нарушават конституцията на РБ!
  • 47 Хей

    36 12 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Кои са в протесните партии, ве- Мая, Таня, Румбата, триото/ТРИМАТА ИЗМАМНИЦИ- "НИЕ НЕ ЗА ПОСТОВЕ, НИЕ ЗА ХОРАТА"/, да не говорим за партията на миячите и берачите...
  • 48 Българка

    11 10 Отговор

    До коментар #33 от "Една леля":

    Дълбоко грешите ,другарко.
  • 49 Бай той

    16 5 Отговор

    До коментар #45 от "Българка":

    Какво са виновни "червените", влизат във властта през задния вход...
  • 50 Чугуна

    33 3 Отговор
    ЦИИРК...ЦИРК БАЛКАНСКИ ..... Слави отече в канала наесен. Чегъртащия ще чегърта с подкрепата на чегъртаните..АБЕЕЕЕЕЕ ЩО ВИ НЕ...ВИЙ СИ ЗНАЕТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ИСТИНАТА

    27 27 Отговор

    До коментар #45 от "Българка":

    Комунистът милиционер Борисов и ГЕРБ
    са от най-долната червена утайка на БКП!

    Коментиран от #55

  • 53 един друг

    27 3 Отговор

    До коментар #51 от "LOSHIA":

    Не, с младите и "образовани" от чужбина, къде ни натресоха това чудо.
  • 54 Българка

    19 16 Отговор

    До коментар #19 от "Независим":

    Все пак е по добре отколкото да избираш между Манолова и Нинова.

    Коментиран от #71

  • 55 Българка

    20 7 Отговор

    До коментар #52 от "ИСТИНАТА":

    Може, но това е само в червената ти кратуна.
  • 56 воевода

    17 14 Отговор
    ДОЛУ ГЕРБ,ИТН И ДПС
  • 57 Вида

    12 20 Отговор
    Слави Трифонов е готов да се кандидатира за Президент на Република България! Ще бъде подкрепен от протестните партии + Херо Мустафа! .... атаките срещу служебното правителство от ИТН са атака с/у Радев!
  • 58 Даааа...

    38 4 Отговор
    Божков го каза още преди повече от месец.Българите ще сгрешат ако гласуват за Слави.На ви сега чалга. Хак да ви е.

    Коментиран от #63

  • 59 Джамбаза

    26 12 Отговор
    Хр. Иванов и Хаджигенов твърдо искат парче от баницата.
    Трифонов не дава.

    Коментиран от #62

  • 60 stan40

    28 4 Отговор
    Нашите умници направиха сънародниците си бедняци. Българите станаха по-бедни от ромите. Отидете на морето и вижте. Генерали, пълни нещастници. Не ви ли е срам?

    Коментиран от #65

  • 61 Хехе

    9 2 Отговор
    Факти, защо манипулирате?!
    Къде са фактите, защо изтрихте първите коментари преди 17 ч.??!!
  • 62 stan40

    19 2 Отговор

    До коментар #59 от "Джамбаза":

    Каква баница? Хората мизерстват, а те мислят само за плячка. Разбойници.
  • 63 stan40

    20 1 Отговор

    До коментар #58 от "Даааа...":

    Като з лорадстваш,по-добре ли се чувстваш. Слави ми е ясен още от преди 15 одини, когато ловуване с Първанов и Гергов свинаря.
  • 64 Бойко идвай

    24 22 Отговор

    До коментар #38 от "5577":

    БОЙКО идвай Стабилизирай България Само Ти Можеш Благодаря ти Ако изобщо вече искаш да се занимаваш с разни червени олигарси
  • 65 Отговори

    12 1 Отговор

    До коментар #60 от "stan40":

    Ти РАЗБЕРИ че Сам си Отговорен за Живота си Не Вини Никого И не Чакай Нищо Сам си Изгради Животът Който Желаеш
  • 66 element 05

    16 6 Отговор
    Предстои ни да присъстваме на забележителната постановка : Протестъри се самоубиват от липса на властови позиции. Ще се насладим на факта как ДБ ще се раздели на 3 части: едната ще подкрепи правителството , втората ще се въздържи а третата както се очакваше ще се прегърне с герб за сетен път. Така е когато броиш делфини в Черно море и точиш пари от държавата.
  • 67 Васил

    20 7 Отговор
    Нормално ДБ винаги са били алчни за власт от тях нищо не става за това и Герб и биха шута.
  • 68 Итн не стават

    11 2 Отговор
    Абе какво да кажа който много мрънка на кухо дрънка.
  • 69 Христо Трифонов радев

    15 5 Отговор
    Тиквата им гледа сеира и си прави сметки как ще ги удари на идващите избори. Цццццц прост народ.
  • 70 456

    17 14 Отговор

    До коментар #14 от "ГЕРБ":

    И пак няма да гласувам за Толупа. Никога вече ГЕРБ. И твоят идол в ЗАРВОРА.
  • 71 456

    2 22 Отговор

    До коментар #54 от "Българка":

    Манолова е най добрият вариант.
  • 72 МАМУН СЛАВИ

    10 3 Отговор
    Ocнoвният рeмoнт нa държaвaтa нямa дa имa – тoвa мaй e лoгичният извoд, дo кoйтo мoжeм дa cтигнeм cлeд кaтo видяхмe кaк прoтeкoхa рaзгoвoритe мeжду пaртиитe нa прoтecтa зa пoдкрeпa нa кaбинeт, излъчeн c мaндaтa нa „Имa тaкъв нaрoд“. Имeнaтa нa хoрaтa, кoитo мoжe дa държaт в ръцeтe cи изпълнитeлнaтa влacт прeз cлeдвaщитe мeceци нaй-нaкрaя cтaнaхa извecтни, нo мaй вeчe нямa никaквo знaчeниe кaкви ca тe, кaктo и кoлкo ca диплoмитe нa кaндидaт-прeмиeрa Плaмeн Никoлoв. Вaжнoтo e eднo – прoмянa нaиcтинa e нeoбхoдимa, нo рaзгoвoрът зa нeя куцa пoвeчe oт дивo прace в бaгaжникa нa дaнcaджия.
  • 73 БОКОКРАД

    8 3 Отговор
    Рaдocлaв Пeтрoв – Рaдo Шишaркaтa
    Рaдo Шишaркaтa прeд Нoвa тв пo пoвoд минaлoгoдишнaтa му кaндидaтурa зa вицeпрeзидeнт
    Зaщo пък дa нe cтaнa прeзидeнт? Въoбщe нe e труднo. Пo-труднo e дa cи миниcтър-прeдceдaтeл."
  • 74 Мислиш

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мисля":

    ли, че на теб ти е помогнал!?
  • 75 Гост3

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "Енгелс":

    Да.видяхме и ;социализмът; до къде ни докара!

    Коментиран от #79

  • 76 Гошо

    7 1 Отговор

    До коментар #42 от "И ОТНОВО8434":

    То и да не бяха един против друг ,пак са си един дол дренки
  • 77 Толуп Трети

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Най-вероятно става въпрос за много пари. Слави е меркантилен тип от селски произход също както и Бойко борисов. А това е възможно най лошата комбинация за един кандидат за Народен спасител... Слави е изправен най вероятно и пред екзистенциална дилема - да си уреди живота с парите на мафията герб или да поеме по пътя на Мишо бирата...
  • 78 0001

    19 3 Отговор
    Станислав е наказан от ГОСПОД. Има пари няма здраве, има къща няма дом, няма жена , деца . НЯМА НИЩО А ИСКА ДА ИМА ДЪРЖАВА,
    ТРУДНО ХОДИ, КРИЕ СЕ, БОЛЕН ЧОВЕК. КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ БОС ПРЕЗ ТРЪНИТЕ СТАНИСЛАВЕ. СЕДНИ СИ СТОЛА И СИ ВОДИ ТЪПОТО ШОУ И НЕ ПОДВЕЖДАЙ НАРОДА НИКОГА ПОВЕЧЕ. ТИ НЕ СИ СТАНИСЛАВ. ТИСИ СЕДНИСЛАВ
  • 79 Енгелс

    21 2 Отговор

    До коментар #75 от "Гост3":

    Социализма ни докара дотам, че МОЩНАТА БАЗА построена 1944-1989-та година се окради и още има за крадене.Благодарение на нея се родиха всички богаташи, почтени честни бизнесмени и прочие капиталисти. Главно на построеното по времето на социализма. Апропо затова НЯМА ДОСТАТЪЧНО ДЕТСКИ ГРАДНИ за децата. Построените градини и ясли ИВАН КОСТОВ ги раздаде на безценица по времето на варварската привятизация.

    Коментиран от #99

  • 80 Гошо

    9 7 Отговор
    А сега и капитализмът ни е със социал.мислене.Политиците казват,,Ще помислим и ще се погрижим за социалната политика ,,Добре какво означава това .Означава много неща ,но не и нещо много важно вдигане на икономиката .Защо ?Ами много просто г-жа Корнелия Нинова чува ли се какво говори .,,Ще вдигнем заплатите на работещите .Г-жо Нинова може би смятате ,че единствено държавните служители са работещи,и хора в тая дъжава.Аз не виждам как ще принудите шефовете на частните фирми да вдигнат заплатите на работниците си .Няма как .АААААА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ СА САМО ТЕЗИ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ПЕНСИОНЕРИТЕ .А тези дето играят или( би трябвало)да играят най голяма роля кучета ги яли..Оставете както ви е желанието временното правителство или вие да вдигнете още пенсиите и да стимулирате още повече държавните хрантутници .И останалите в частните фирми съвсем ще изгубят стимул да работят за споменатите по горе .И ще се ускори процеса на хората да напускат ,,МИЛАТА ТАТКОВИНА,,

    Коментиран от #81

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ефин птост селянин

    15 2 Отговор
    Вие не разбрахте ли, че Славчо със шоуто се изчерпа напълно и никой не го гледа.Пообедня човека, сега какво правим, в Парламента има пари. Погледнете, че са едни и същи от години наред. На всички децата им учат по Англия, по Америка и т.н. Нима Нинова изучи сина си от наследство получила от баща си.Май Костовото наследство когато по време на приватизацията беше и седесарка и то най -чесна. И в край на сметка сега е още по чесна бесепарка.И защо сте се хванали само за Бойко . Сега огладнелия Славчо със неговата свита ,като ситния Тошко АФРИКАНСКИ считайте ще ни довършат .Пази БОЖЕ България от такава власт и управляващи.
  • 83 Гошо

    10 4 Отговор

    До коментар #81 от "Пенсионер":

    Ще ми се размине приятелю пенсионер ,защото пенсионерите станахте повече от всички ,защото истинските работещи не можаха да стигнат до пенсия,както и истинските поборници за тая държава умряха за свободата ,а предателите заеха след освобождението хубавите постове ,и се изкараха най големите поборницикакто дядо ми ,баща ми не вземаха пенсии след 40г труд ,и аз след 35г те.стаж по частни фирми съм с изкус терена клапа на сърцето.В нормалните държави се връщат удръжките от недостигналите до пенсия на семействата им.А тук удръжките на умрелите и недостигнали до пенсия отиват по джобовете на такива като теб защото сте много ,а работещите убегаха и държавата наближава момента да няма пари за пенсии ,просто защото намаляват работещите.Защото системата била ,солидарна разправяше един мухльо дето живота му е минал по бай Тошовото време.Солидарна другия път .Едно е живота ти да е минал по онова време на държ.работаи да си вземеш пенсийка макар и малка , ,а съвсем друго е сега да те чанчат новите капиталисти.И ще ми плещи онзи там за частния капитал .Била ,,СОЛИДАРНА ,,системата.От блъскане съм с операция на сърцето,жена ми със изсъхнали бъбреци .Не съм спрял да работя.Онези в телка дават на цигани със пукнати тъпанчета по 75%телк.А мен с изкуствена клапа на сърцето ,рязан като агне със скоби и телове ми е хванат гръдния кош ,и ме отрязаха даваха ми 2г,по200лв ТЕЛК и тях ми вземаха и тогава работех и сега продължавам ,не спирам ,да дават на циганите .Мръсна отвратит
  • 84 ИСТИНАТА

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Казано с думи прости,
    депутатите са длъжни да гласуват
    в съответствие със своята съвест и убеждения,
    а не според междупартийните договорки!

    В противен случай, депутатите са престъпници,
    които нарушават чл. 67 от конституцията на РБ!
    Прочетете сами чл.67, който е пределно ясен!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 АЙ СТИГА БЕ

    7 6 Отговор

    До коментар #85 от "йдхър":

    Естествено, че се мъти. Слави пръдна и за миг да се н..ака. Няма по-добър президент в момента от г-н Румен Радев. Нищо, че го хокат и оплюват. Служебното правителство отвори Авгиевите обори и замириса на тоалетна. Няма как една държава, в която огромното мнозинство от хората в работна възраст да се чудят - аз сега да платя ли на Топлофикация просрочието си от три месечни сметки или с тези пари да взема да хвана рейса и да отида до Варна да се топна в морето, да провежда изключително и само дясна политика. Необходими са радикални реформи. Болна и пияна нация за война не става. Иначе с белия чаршаф и с бавни стъпки към гробищата.
  • 87 120+трябва да има подкрепа новото

    7 3 Отговор
    Правителство!!! За това до Октомври продължава Служебното и с Президенските заедно И Парламентарни!! Това е! Ясно се вижда и прогнозира отдавна!!
  • 88 Промяната ще се случи при Стабилно

    9 1 Отговор
    Мнозинство в Парламента!! Сега, тези, които натискат за Правителство без Мнозинство, не Желаят да се случи Промяна!!! Трифонов Разиграва "топката"!! На Есен с Песен!!!

    Коментиран от #90

  • 89 кккккккк

    5 4 Отговор
    Много сте тъпи ей ,мрънкащи говеда!Чакайте да се види какво че направят стига сте врачували и анатемосвали хората по презумция!
  • 90 наму

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "Промяната ще се случи при Стабилно":

    Ти как стигна до това безумно нищонезначещо умозаключение?
  • 91 аз съм Веска

    0 6 Отговор
    Жертвеният агнец няма да направи промяната .

    ВСИЧКО , КОЕТО ИМА ДА СТАВА , ЩЕ БЪДЕ ИЗВЪРШЕНО ОТ БОЙКО БОРИСОВ .ДОПУСКАМ , ЧЕ БОГОМИЛИТЕ ИМАТ ПРОБЛЕМ С НЕГО . ИЗПЪЛНИТЕЛЕН Е , НО ОЩЕ НЕ ГИ Е ПРИХВАНАЛ.
    МОЖЕ БИ , НЕ Е НА ТЯХНАТА " ЧЕСТОТА" . КОГАТО УРЕГУЛИРАТ ЧЕСТОТИТЕ , ВСИЧКО ЩЕ ТРЪГНЕ ПО МЕД И МАСЛО .
    /НА ЕДНИ ЩЕ Е БЛАГО , ДРУГИ ЩЕ СЕ ПОДХЛЪЗНАТ КАТО ДИНЯ В УЛЕЙ . В ОБЩ ПЛАН ТАКА ГИ СЪБИРАТ - ЕДНА ВЪРХУ ДРУГА , В ОБОСОБЕН СЪД .

    Коментиран от #94

  • 92 аз съм Веска

    0 1 Отговор
    ЯЯЯЯЯЯ , КАКВО ИЗЛИЗА ...
    ИЗЛИЗА ,ЧЕ ЗЕЛЕНИТЕ СА ЧЕРВЕНИ .ОБАЧЕ ИМА И ЖЪЛТИ СОРТОВЕ .
    ТОВА Е НЯКАКВА ЦАРСКА ЯДКА .
    ДОКАТО БЪДАТ ИЗЯДЕНИ , ЩЕ ПООТПУСНАТ В ОБОСОБЕНИЯТ СЪД.
  • 93 ЧОБАН

    5 11 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ САО НА ГЛУПАВИ ОВЦЕ ОБСЛУЖВАЩ ОВЧАРИТЕ ИМ /ВИДОВДЕН ИДВА ПО БЪРЗО ОТ ОЧАКВАНОТО/
  • 94 Гената

    1 2 Отговор

    До коментар #91 от "аз съм Веска":

    Мислех си, че този формат си има някакъв модератор. Но защо тогава се допуска писането с главни букви ?! Грешките при писането са приемливи, когато пишеш нещо под влиянието на емоции, на да праскаш с главни букви, в културните държави се приема като псуване !
  • 95 Ох, сельо!

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    Като ми каже някой ганьовец, че всички българи в Странско са гастарбайтери и копаят картофи ми става ясно, че по-назапад от Калотина не е ходил. То ако в бг-то бяхте много кадърни нямаше да оглавявате всички черни класации, по смъртност първи, по бедност и корупция първи, по лошо здравеопазване и образование първи. Фактът, че българите не могат да намерят един, който да не краде и лъже за да ги управлява е показателен за "Великото" ганьовско племе.
  • 96 4 ано

    3 5 Отговор
    Не знам защо постоянно се употребяват лафовете на оня разсип ик Борисов.
  • 97 Анонимен

    3 5 Отговор
    Прав е пенсионера. От 44-та се крадеше, но след 1989 прекалихте с краденето от обикновените хора. Обрахте им спестявания на рях и децата им с влигове от ДЗИ, а и нашуте родители по Живково получаваха оенсии 145 лева и при костов от 145 на 45 лева български. Костов, царя и Борисов оставиха цели семейства без работа. Врата до врата. Едни живеят с много, а други едвам оцеляват, а са от рода на Бийко. Спец огнеоборци. Геноцид спрямо народ български. Нищо не може, а и лекари след някоя година в делиормана ще лиосват, не че сега не липсват, алерголизи, хематолизи и ходят в онко и къде ли не, а няма автобуси. Коли, къде са им децата. Изгони ги пкп и нищо няма да се оправи, защото неуки и бедни ни управляваха 12 и повепе години. Крадебе, крадене, но само тяхните, на герб. Мутри вън. Но няма кой в Сливен затвора, а не с орости и болни глави да управлявате. Бедни вълки, самозабравили се и щял да я връща Борисов. Направо си я окачи на колата да я гледал, докато си жив. Убиха умните. Това наоравиха някои от герб. С инсулт, с онко работят, а са били пожарникари, алпни прости калина. Да назначава и уволнява. Тя знае ли, че мъжете от 1984 до 1990,6 години само за спане у дома, на рабита 24 часа и на сеновала и не пичиваха 3,а 2 дни и днес да тънат в мизерия, защи, че бойко мре за ПКП. Раздели народа тя, оростста кп
  • 98 Трифонов

    4 3 Отговор
    Аз казах ли ви, че в България да гласуваш, е загуба на време!!!
  • 99 Чичо от село

    2 3 Отговор

    До коментар #79 от "Енгелс":

    Освен промишленост и селско стопанство, през соца са израсли и нереализирали се неудачници, Като Ф. Димитров ликвидатора на селското стопанство и Иван Костов ликвидатора на всичко останало! Премина като комета и Кобурга който си оправи наследството, и дочакахме голямото чудо Борисов! Заченат през соца, клел се във вярност на БКП, личен гавазин на Живков, развил се до такъв на величество то, и след дългите години на близачество дочака момента да се докопа до власта за да прояви истинското си лице на безскрупулен лъжец, крадец и простак! Но явно, че нашия не много голям, но и не много интелегентен народ се лашка като махало от един спасител към друг и пак заби в една абсолютно без перспективна крайност наречена ИТН и припозна не по-малко нарцистичния Трифонов за свой спасител! В този момент, в който е видно, че Трифонов и неговите сценаристи не знаят какво правят, хората които преди една година бяха на площада пак да излязат и да настояват временното правителство да остане поне за една година, през което време НС да приеме необходимите промени в законите и до максимум изчистване на мафията от държавния апарат!
  • 100 Гай Баньо

    4 2 Отговор
    Ако не се споразумеете партиите от протестите от миналото лято ще бъдете пометени от недоволинте ви избиратели. Аз бях един от тях. Какво би се случило ако бяхте обсъдили хората си за министри с другите. А, да и ще спра абонамента си за ТВ 7/8. Станахте ми скучни...Аре.
  • 101 Жоро

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Слави не се е изолирал у тях си! Виждан е в най различни фирми за мебели по поръчка да оглежда нощни шкафчета!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Матей

    0 2 Отговор
    Слави само трябва да си премести дивана в нови я диван(държавен съвет)и готово,да назначи сараскера-военното министерство и капудан-башии(мвр).
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 "Скритата" Агитация е Забранена!!

    0 0 Отговор
    В предизборния ден!!