Last news in Fakti

5 Август, 2021 08:00 8 068 71

Има такъв народ, но няма такава външна политика

  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • външна политика-
  • некомпетентност-
  • деескалация-
  • ес-
  • нато-
  • тошко йорданов-
  • премиер-
  • мвнр-
  • ради найденов

Партията „Има такъв народ” набързо смени приоритетите си във външната политика

Има такъв народ, но няма такава външна политика - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Външната политика е основно звено от програмата на управление на една партия. Особено важна е тя за партия, която изразява желание и най-вече самочувствие да управлява страна, членка на ЕС и НАТО. За съжаление, първата политическа сила в България – „Има такъв народ”, няма такава политика.

Справка в официалния сайт на партията на шоумена Слави Трифонов показва пет приоритета в сектор „Външна политика” от програмата за управление. Любопитното в случая е, че тази програма през месец април е била една, а сега е съвсем различна. Какво се е случило само за няколко седмици?

Рядко чуваме от представителите на ИТН да споделят визията си каква трябва да е външната политика на страната ни, сякаш България е един остров в Тихия океан, който може да съществува в пълна изолация. Причината за това мълчание е много проста – тоталната некомпетентност на ИТН да съумее да създаде стратегия за развитие на външната ни политика. Ето и доказателствата:

Сайтът Wayback Machine ни дава възможност да проверим с един клик как е изглеждала страницата на „Има такъв народ” в секция „Външна политика” в миналото и дали по нея са правени промени. Оказва се, че именно този сектор е с напълно променени приоритети от месец април до този момент. През месец април ИТН обещават, че първият приоритет, към който ще се насочат, е... материалната база на МВнР, която била „окаяна”. Вторият приоритет във външната политика на ИТН тогава е бил справяне с демографската криза, макар да е непонятно защо именно Министерство на външните работи трябва да се занимава с този въпрос. Тук отново трябва да ни светне червената лампичка, че в ИТН цари безхаберие. Третият голям проблем за ИТН е, че няма „мобилно приложение за двупосочен бърз достъп на българските граждани зад граница до най-актуалната информация, разпространявана от МВнР”.

Четвъртият приоритет през месец април е бил „деескалиране на напрежението в Балканския, Черноморския и региона на Източното Средиземноморие”. Представяте ли си Русия да потопи британски кораб край Крим, и Пламен Николов да вдигне телефона на кралицата с философски призив „мадам, дайте да деескалираме напрежението”... Смях в залата. Отново празни приказки от „Има такъв народ”. Няма такава деескалация.

Петият призив, който не съществува в обновената външнополитическа „стратегия” на ИТН, е събиране на задълженията от „държавите-длъжници” на България. ИТН са изчислили, че ще съберат 4,5 милиарда долара. Успех! Най-фрапантна в приоритетите на ИТН е липсата на „ЕС” и „НАТО” в гореспоменатите пет точки. За „Има такъв народ” няма такива организации. Вместо да пишат клиширани фрази като „деескалация”, авторите на този смехотворен опит за външнополитическа стратегия можеха да прочетат за историята на България. Страната ни от 2004 година е член на НАТО, а от 2007 – на Европейския съюз.

Дълги години имахме премиер, който с простащината си ни излагаше в Европейския съюз. А сега имаме проектокабинет, който не знае, че сме в Европейския съюз.

Новите приоритети, които са налични в момента на сайта на ИТН, са значително по-конкретни и вече се споменават ЕС и НАТО. Основният приоритет вече е „защитата на националните интереси на страната”, а не материалната база на външното министерство. Какво ли мисли Ради Найденов, предложен за външен министър, за тези промени? Има ли нещо общо той с тях?

Остава загадка как само за няколко седмици една партия променя напълно своите външнополитически приоритети. Не трябва ли стратегията по този въпрос, както и по всички вътрешнополитически въпроси (като икономика, здравеопазване и правосъдие) да се начертае ясно при създаването на партията? Логиката показва, че трябва, но когато използваш евтини популистки фрази, не е задължително. Когато нямаш никакво понятие от външна политика, не е задължително. „Суверенът” може да спи спокойно. Има кой да деескалира напрежението...

Има такъв народ, но няма такава външна политика


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сламения човек

    100 6 Отговор
    Слаби се омаскари след толкова години криене по пещерите.

    Коментиран от #32

  • 2 choko

    58 3 Отговор
    За това се пишат декларации !
  • 3 Джипко Бибитков

    57 8 Отговор
    Пък няма джипка

    Коментиран от #7

  • 4 pepi777

    118 29 Отговор
    Изчегъртването няма да стане с ИТН, а с Румен Радев или служебния му кабинет като редовен!

    Коментиран от #6, #35, #69

  • 5 ПКП

    74 18 Отговор
    Бойко в затвора
  • 6 Спокойнооо

    34 12 Отговор

    До коментар #4 от "pepi777":

    Така ще бъде

    Коментиран от #19

  • 7 Хасан Азис

    31 9 Отговор

    До коментар #3 от "Джипко Бибитков":

    взеха му жипката !

    Коментиран от #9

  • 8 Респект

    64 19 Отговор
    За Радев и служебния кабинет
  • 9 Партизанин

    22 9 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан Азис":

    И се 5рие в зайчарника. Ходи само по села и поляни. Фигурант
  • 10 БСП КОМУНДЕТА

    16 36 Отговор
    ЧЛЕНСТВОТО НИ В НАТО И ЕС СЕ ОПРЕДЕЛЯ О.......ПАРЛАМЕНТА, А НЕ ОТ МС....АМА КОЙ ОТ БСП КОМУНЯГИТЕ ДА СЕ СЕТИ

    Коментиран от #21, #48

  • 11 Дядо курти от село ПипЕрКоВо

    71 9 Отговор
    Гласуваш за чалгарите,получаваш ДПС и дУган ага..Гласуваш за тиквите,получаваш един простак и диктатура...Тежко и горко на България,с такива пишман политици ..
  • 12 Последния Софиянец

    49 12 Отговор
    Вчера на протеста за спасяване на Халите Христо Иванов ми каза че няма да подкрепят.Познати в БСП също ми казаха че и те няма.Корнелия на трети мандат ще предложи Служебното правителство за постоянно.

    Коментиран от #17

  • 13 Някой

    34 15 Отговор
    Май е време да станем президентска република. Поне само един да взима решенията и да знаем кой да псуваме, когато се проваля....

    Коментиран от #16

  • 14 БСП КОМУНЯГИ НЕАДЕКВАТНИ

    17 14 Отговор
    ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В НАТО И ЕС СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ПАРЛАМЕНТА , А НЕ ОТ МС.....АМА И ДЕНИС ДЖАМБАЗОВ НЕ Е НАЯСНО С МАТЕРИЯТА

    Коментиран от #71

  • 15 Тук няма

    36 5 Отговор
    суверен. "Суверенът" са Слави и компания. Тези са такава слаба марка бира /при това разгазирана/, че човек като ги гледа и слуша има чувството, че пие ПИК-ня.
  • 16 Си ган

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    Че то и сега се псува само един..
  • 17 Ох много

    16 4 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    си болен. Христо Иванов понятие няма кой си ти! Няма да се осъзнаеш ти. Протести отдавна няма, но твоят свят е изключително объркан.
  • 18 Злобните цървули

    27 4 Отговор
    от снимката са проект на Пеевски, Доган и Гешев и Борисов. Боклуци, които обслужват ДС, Мултигруп, библиотекарите Стоян Денчев, масони и цялата крадлива паплач
  • 19 Дано

    14 5 Отговор

    До коментар #6 от "Спокойнооо":

    но много трудно! За момента не виждам как, защото имам лошото усещане, че този кабинет ще бъде избран. Много са напористи създателите му, които не са Слави и сие.
  • 20 НЕ КАЗА

    21 0 Отговор
    ЗА МЕЖДУ НАРОДНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО СЪС
    СЕВ. МАКЕДОНИЯ ВЪВ
    КОСМОСА. ТОВА ВЕЧЕ Е
    НЕЩО. РАЗШИРЯВАТ ВЪНШНАТА
    ПОЛИТИКА НЕ САМО НА ЗЕМЯТА.
  • 21 Разбира се

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "БСП КОМУНДЕТА":

    че решението е на Министерски съвет, ама "знаещите" тук си драскат минуси по дефолт.

    Коментиран от #24

  • 22 Защо

    7 0 Отговор
    жабите не си знаят гьола?! Деескалиране на напрежението, материалната база на МВнР(апетитно) и.т.н.....
  • 23 Денис, никой не тие длъжен да ти се

    5 9 Отговор
    Обяснява от ИТН!!! Какво то ида кажат, такива, като теб ще го префразират, и ще пишат, каквото вие поръчано!! За това и не ви се обяснява!!

    Коментиран от #27

  • 24 КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ЧЛЕНСТВОТО НА БГ

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "Разбира се":

    В НАТО И ЕС....ПАРЛАМЕНТА....КОЙ МОЖЕ ДА ОТМЕНИ ТОВА ЧЛЕНСТВО....ПАРЛАМЕНТА......МС Е ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ОРГАН, А НЕ ЗАКОНОДАТЕЛЕН...И ИЗПЪЛНЯВА РЕШЕНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТА

    Коментиран от #26

  • 25 Го4о

    8 5 Отговор
    изЧАЛГАРтването на ИТН започва от днес 05.08.21г..... маНдата ще бъде предаден на Мунчо (да се оправя той)
  • 26 Тошко

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ЧЛЕНСТВОТО НА БГ":

    А МС какво ще ми държи тогава?

    Коментиран от #30

  • 27 Не дължат

    13 0 Отговор

    До коментар #23 от "Денис, никой не тие длъжен да ти се":

    обяснение на Денис. Дължат обяснение на гражданите. И ако не са го разбрали нямат място в управлението на държавата на гражданите. Държавата не е на ИТН. ДЪРЖАВАТА Е НА ГРАЖДАНИТЕ!

    Коментиран от #54

  • 28 плюс минус

    22 0 Отговор
    Ех, Слави, Слави....
    Взе, че след мухлясалото си шоу се насочи към политиката.
    Да, и там има пари, и то безкрайно много пари....
    Да, ама нашите пари!
  • 29 Who you bol 2

    9 4 Отговор
    Кой, за 30 години е имал някаква политика, само планове за ограбване.. Спрете се бе ТРОЛОВЕ. От КОСТОВ ДО ТУЛУПА в затвора
  • 30 МС ИЗПЪЛНЯВА

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Тошко":

    И ДЪРЖИ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ...ЧЕТИ В КОНСТИТУЦИЯТА
  • 31 Who you bol 2

    6 0 Отговор
    Как досега всичко беше наред, правителства от пожарникари, калинки и полуидиоти и бай Сали за капак в НС... МЕДИИТЕ... ОТТАМ ЗАМИРИСВА

    Коментиран от #37

  • 32 Обединени

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сламения човек":

    Казано с думи прости,
    депутатите са длъжни да гласуват
    в съответствие със своята съвест и убеждения,
    а не според междупартийните договорки!

    В противен случай, депутатите са престъпници,
    по смисъла но чл. 67 от конституцията на РБ!

    Но кой в България спазва законите?
    За да ги спазват и депутатите?
    Които са и с имунитет!
    И не носят наказателна отговорност за държанието си,
    дори и то да е незаконно!

    Именно незаконният партиен диктат над депутатите ,
    обединява всички срещу ИТН в НС!
  • 33 Ежко Бежко

    8 7 Отговор
    За Денис Джамбазов само свалени гащи пред американското посолство могат да бъдат достатъчна декларация за вярност към големия брат. С право ИТН не се обясняват за външната си политика. Денизчо, БГ няма външна политика! Каквото кажат началниците това е. ИТН прекрасно са го разбрали и не се дупят излишно. Само Възраждане.

    Коментиран от #39

  • 34 КуКу Къш

    5 2 Отговор
    Мдааа,
    Празни приказки на една празна партия...
    Да ме прости Джером К Джером.
  • 35 Го4о

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "pepi777":

    Този кабинет на Мунчо може да стане редовен само след избори.... или Нинова да го прекръсти на кабинет на БСП и да носи ОТГОВОРНОСТ за него след получаване на трети мандат!
  • 36 Сатъра на Хана

    5 1 Отговор
    Що бе Джамбазов викаш "Нямал политика" .... Например Никъде по света няма Министър по Ромските Въпроси ,
    даже в Индия .....

    Коментиран от #38

  • 37 Тошко

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Who you bol 2":

    Питай Мунчо.
  • 38 ЧЕ ТО ТАМ ВСИЧКИ

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Сатъра на Хана":

    СА РОМИ
  • 39 ДРАГАН ЦАНКОВ 28

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ежко Бежко":

    ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НЕ Е СЪГЛАСУВАНА С НАС....КАК МОЖЕ
  • 40 мародер

    5 4 Отговор
    Никак не харесвам ИТакаНататък, но джамбата да дава уклон за външна политика е все едно магаре да управлява влак! Русофобчето защо не се кандидатира за управленец? Защото е некадърник от тези дето всичко знаят но нищо не могат.
  • 41 Хахаха

    5 3 Отговор
    Не е са споменати ЕС и НАТО!!! Аууу! Кошмър!Корабът потъва!!
    Не сте отишли далеко от епохата на соца с неговите лозунги и похвати. Даже сте го надхвърляли в безумната пропаганда на чуждите, лицемерни ценности. Позор на нозикойто посмя да озвучи своите притеснения. Това доказва какви закостенели мозъци ви дават акъл и какви подлизурковци са. Чак ставя противно.
  • 42 ИЗМАМНИЦИ

    13 2 Отговор
    МУШМОРОЦИ, ВРЪЩАЙТЕ МАНДАТА ПРАЗЕН, ДОКАТО ИМА КОЙ ДА ВИ ТЪРПИ БЕЗУМИЕТО, ЧЕ ВЪРВИТЕ КЪМ СЪД ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ИЗМЯНА!!!!
  • 43 Дядо

    4 4 Отговор
    По тъпо мнение от гореписаното не бях чел
  • 44 Запознат

    13 5 Отговор
    Слави нищо друго няма да свърши освен да обезпечи с имоти и постове глутницата около него. Единственият човек който има потенциал е Радев и може би Христо Иванов но такива хора не могат да виреят в океана от злоба и завист в които сме затънали
  • 45 Бамбука

    1 3 Отговор
    Продължавайте да питате и накрая ще ми писне от вас и няма да съставя правителство. Отговорността оставям на всички партии от протеста дето само питат !
  • 46 А туризма?

    2 1 Отговор
    То и програмата за туризма изключително неадекватна. Това не са политики за подобряване на бранша, а по-скоро празни приказки. Щели да сменят лого .ххааахахха страшна политика.....И за какво им е да фрагментират допълнително министерството? Това ще увеличи бюрокрацията.

    Коментиран от #47

  • 47 КВА ПРОГРАМА ЗА ТУРИЗМА

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "А туризма?":

    КАТО Е 100%. ЧАСТЕН....НАЛИ ЧАСТНИЦИТЕ НЕ ИСКАТ НИКОЙ ДА ИМ СЕ БЪРКА....
  • 48 Ами...

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "БСП КОМУНДЕТА":

    Външната политика се определя от парламента, само когато парламентът има думата. При ГЕРБ парламентът имаше функцията на гумен печат, защото каквото кажеше ББ, това ставаше. Пример: НС обсъждало ли е дали България трябва да върне на Турция турските граждани, които искаха политическо убежище в България? Не. Лично решение на Бибитко, заради което ЕК ни показа червен картон.

    Коментиран от #51

  • 49 Представям си

    3 1 Отговор
    Факти: "Чeтвъртият приoритeт прeз мeceц aприл e бил „дeecкaлирaнe нa нaпрeжeниeтo в Бaлкaнcкия, Чeрнoмoрcкия и рeгиoнa нa Изтoчнoтo Cрeдизeмнoмoриe”. Прeдcтaвятe ли cи Руcия дa пoтoпи бритaнcки кoрaб крaй Крим, и Плaмeн Никoлoв дa вдигнe тeлeфoнa нa крaлицaтa c филocoфcки призив „мaдaм, дaйтe дa дeecкaлирaмe нaпрeжeниeтo”...
    -------------------------------------
    Представям си как кралицата се чуди да бъде или да не бъде, а президентът Путин вече каза, че дори и да бяха потопили британския ескадрен миноносец, който наруши границата на териториалното море на Руската федерация, то световна война не би избухнала, защото враговете на Русия знаят, че просто нямат шанс да победят. Което означава, че кралицата след известно чудене би избрала да живее. В този смисъл филocoфcки призив „мaдaм, дaйтe дa дeecкaлирaмe нaпрeжeниeтo” би звучал съвсем логично.
  • 50 Коко

    4 3 Отговор
    На каква кралица ще се обаждаме, тея аглосансонци какво правят в Черно море и никой не е питал народа дали иска да членува в нато
  • 51 МС РЕШАВА

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ами...":

    ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛНИТЕ ДЕЙСТВИЯ.....АКО ПАРЛАМЕНТА ГО ЗАНИМАВАТ С ТАКИВА НЕЩА.....НЯМА ДА Е ПАРЛАМЕНТ.....ПАРЛАМЕНТА РЕШАВА ЗА ОСНОВНИТЕ НАСОКИ НА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА...НАТО,...ЕС...МАКЕДОНИЯ, ТУРЦИЯ...МС ИЗПЪЛНЯВА НА БАЗА ЗАКОНИ ПРИЕТИ ОТ ПАРЛАМЕНТА
  • 52 за сега

    2 0 Отговор
    няма!Ама ще Има!Какво правеше Тиквеният отбор ?!``Китарата` казируваше без шапка в Еврокенефа като `перко/луд/`...
  • 53 българка

    4 0 Отговор
    Има едни приказки: "Тъп но упорит", "Удавник за сламка", "Всяка жаба да си знае гьола", "На крива ракета космосът е виновен", "Видяла жабата, че подковават коня и вдигнала крак", "И най-умният си е малко прост" и т.н.
    Просто се чудех - как нашият народ, който е измислил тези дълбокомъдрени творения, гласува за някои, които ще ни направят за посмешище и още по-бедни и нещастни!
  • 54 Цитирам

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "Не дължат":

    и подкрепям думите на Николай Слатински по повод предложения кабинет на ИТН: „В такава перверзия не можем да участваме, защото сме морални хора с принципи и отговорни пред избирателите си. С други думи пред Суверена, в когото вие от ИТН се кълнете, докато пет пари не давате за него.“
  • 55 67778

    1 10 Отговор
    Подкрепям ИТН

    Коментиран от #68

  • 56 ПИТАМ

    6 1 Отговор
    А, ИТН КАКВО ИМАТ - НИЩО? ДАЛИ ПОЛИТИЦИ ИМАТ, ДАЛИ ДИПЛОМАТИ ИМАТ ИЛИ ПЪК ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, ХОРА С ОПИТ ИЛИ ПЪК ЧОВЕШКО ДЪРЖАНИЕ? ПРЕДЛАГАТ ЗА МИН. НА ОБРАЗОВАНИЕТО НЯКАКВА ПИКЛА НА 30 ГОД. ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ НАГЛОСТ! ДИПЛОМИТЕ, КОИТО ЦИТИРАТ, НЕ СА КРИТЕРИИ ЗА ОПИТ, ЗНАНИЯ, КАДЪРНОСТ И ВЪЗМОЖНОСТИ! АРОГАНТНОТО ИМ ДЪРЖАНИЕ И ИЗВИВАНЕТО НА РЪЦЕ НА ДРУГИТЕ ПАРТИИ, НАПРАВИХА ХОРАТА ДА ГИ МРАЗЯТ.
  • 57 Цанков

    1 2 Отговор
    Остава дилемата ИТН или Гроб - предпочитам от две беди по-малката ИТН ...Като не искаха служебните да си направят една партия...това е
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Анонимен

    0 0 Отговор
    Трябва умните да управляват. Можещите, а не приятелите ви. Ромката детето иска даяде, явно няма пари и от вчера буйства. Всички сме хора. Ако не, оставете на можешите да управляват. Има ги. Между нас, вас са.
  • 61 123

    1 0 Отговор
    Иван Кръстев го помня от преди. Много начетен. Да ви влее акъл на всучки ви горе.
  • 62 Анонимен

    3 0 Отговор
    Нашите близки не са гласували в Лондин, защото трябваше да пропътуват хиляди километри, но както и да е. Те ни казаха... Отхвърлили са гербспдпс и тъй като Ицо не е разпознаваем са се спрели на Слави. А вторият път.. За когото си искате гласувайте, не ни занимавайте.. И така много не отидоха до урните, защото не са прости и много се лураха по чужбина и не очакват нищо хубаво да се случи на живеещи българи, работещи и кой има възможност, септември отварят университети във Великобритания. Весел и спокоен ден, където и да се намирате по света, мили Българи!!!
  • 63 македоникус

    5 0 Отговор
    Деградациjата на бугарскиот интелект и политика е функциjа на турбо фолкот - ЧАЛГА на шовинистот селjачиште од Учин дол. Доказ први партиjа " Има такъв народ " се преди зовеше " Няма такава държава " . Доказ втори премиер што продава шнорхели со филозофска школа . Доказ трети нема врла експертиза ке го ревезира Преспанскиот договор како странка што нема веза ?
  • 64 КРОКОДИЛА

    1 0 Отговор
    ВНИМАНИЕ БАРАБИ ДЖЕБЧИЙ - ПАЗЕТЕ СИ ПОРФЕЙЛА ........НАВЪРТАТ СЕ ОКОЛО ПАРЛАМЕНТА .....................
  • 65 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    СУЧИ ПУЛЯ ...................
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Кико

    1 0 Отговор
    Не гледай така момче! Плашиш децата,кучето не излиза,кравата спря млекото! Майкати те гледа и плаче горката!
  • 68 Мая

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "67778":

    И ти така ще гледаш след малко!
  • 69 дончичо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "pepi777":

    Колко много си прав ,мен!!!Но младите ги няма,само чалга...за съжаление!!! И берачи на ягоди,без Джон Ленън
  • 70 Снайпер

    0 0 Отговор
    Може да съм малко краен, но въжета ще има за всички от парламента. Още малко да поиграят пайдушка тройка на главата на народа и ще разберат, че съм прав! Есента идва!
  • 71 дядо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "БСП КОМУНЯГИ НЕАДЕКВАТНИ":

    Хич не са неадекватни тези крадливи лисици комунягите ,те плямпат така само за да могат да им се вържат шараните!