5 Август, 2021 15:10 20 706 67

Огнян Минчев: Цикълът е затворен! Българската олигархия е зад Слави Трифонов

  • слави трифонов-
  • слави трифонов правителство-
  • итн кабинет

Социологическият картел получава и пропагандира данни, които може свободно да манипулира

Огнян Минчев: Цикълът е затворен! Българската олигархия е зад Слави Трифонов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Райчев в класическа роля - лобист на ДПС. Протестните партии си били намерили "ново зло" - ДПС. Вместо да се придържат към "единственото зло" - към единствения злодей ББ и ГЕРБ.

Не стига това, ами изкарали и Слави агент на ДПС. Лоши протестни партии! Пречат на Райчев § Со. да натоварят общественото недоволство на гърба на слугите, за да запазят господарите им за следващия цикъл на грабеж. Социологическият монопол в България върви в пакет с абонамент за системна медийна манипулация в полза на ядрото на българската олигархия. Цикълът е затворен.

Независимите социологически агенции бяха почти унищожени. Социологическият картел получава и пропагандира данни, които може свободно да манипулира. Това е част от една по-обща публична стратегия за подкрепа на олигархичните кръгове и интереси в политиката - и преди всичко на ядрото на българската олигархия, чийто основен политически посредник е Сараят.

Затова Райчев плаче за ДПС. Лукаво приравнява отрицанието на ДПС като политически израз на Сарая с атака срещу "българските турци". Не, не е атака срещу българските турци. Атака е срещу ядрото на българската оолигархия, което настоящата криза разголи малко повече от обикновено - малко повече от предишните политически кризи, свързани с тройната коалиция, с управлението през 2013-2014 г.

Слушайте Райчев - той показва, че сарайско-библиотекарските кръгове се мобилизират зад възможността да подкрепят Слави и абсурдното му политическо присъствие, за да избегнат задълбочаване на кризата и по-нататъшно разголване на олигархичния контрол върху държавата. Райчев е недоволен. ДБ отказва да бъде измамена и опакована като доброволен инструмент за ново олигархично управление.

ГЕРБ отказва да направи услуга - да излезе от зала за да облекчи кворума за избиране кабинета на Слави. Ще се наложи този кабинет да бъде открито гласуван с подкрепата на БСП и ДПС.

В този формат обикновено са избирани най-арогантните управления на олигархичното задкулисие в България - кабинетът "Беров", тройната коалиция, коалицията "Орешарски". Днес подобна подкрепа - подобен избор биха били открито пейоративни.

Райчев, тревожи се!


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 77 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова император

    32 208 Отговор
    Всички сме зад Слави.

    Коментиран от #11, #17, #49

  • 2 Дядо курти от село ПипЕрКоВо

    163 29 Отговор
    Просто чалгаря,е слуга на дУган ага,всичко друго е пунта Мара,както казва толупЪ..
  • 3 ПКП Я

    185 31 Отговор
    Славчо, Славчо, толкова много хора повярваха и бяха излъгани от теб. Как ще живееш сега, тиси му мисли. Свърши хорската любов към теб и олигарсите зад теб!

    Коментиран от #25

  • 4 Пламен

    162 24 Отговор
    Славито на следващите избори ще бъде като Каракачанов...

    Коментиран от #26, #32, #45, #60

  • 5 Последния Софиянец

    73 10 Отговор
    Ще видим на гласуване то в парламента.
  • 6 доган

    132 16 Отговор
    Чалгата си е чалга!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 За това

    146 25 Отговор
    Слави изгоря. Агитирам всички да се откажат от абонамента за телевизийката му, той не заслужава и 1 стотинка. Набута некадърните си сценаристи в парламента, те си направиха по 10К заплатите които ние плащаме!!!

    Коментиран от #13

  • 9 Жоро

    78 75 Отговор
    Единственото Да България,си отстоява обещанията..
  • 10 Перо

    101 11 Отговор
    Мутренски боклук!
  • 11 Всички

    85 20 Отговор

    До коментар #1 от "Вова император":

    ГЛУПАЦИ сме зад Слави.
  • 12 Гого

    135 14 Отговор
    Тоя палячо Тошко африкански с мозък на аме.бЪ ли ще казва Ко ще става в държавата...Пфууууу повръща ми се от тия клоулни...
  • 13 Си ган

    67 14 Отговор

    До коментар #8 от "За това":

    Жената ме изнуди да я включа в пакета и сега не дава глас да се махне, щял съм да стоя гладен...не че някой от нас е гласувал за този галош де..

    Коментиран от #33

  • 14 Емо

    82 48 Отговор
    Много им объркаха сметките на гербажийте с това служебно правителство.

    Не слуайно Бибитко го беше толкова страх.
  • 15 Ender

    24 129 Отговор
    Супер, сега като отидем пак на избори и гласуваме всички за ИТН ще ви покажем зад кой е мафията! Щом всички са срещу ИТН е ясно, че това е колективна организирана атака и явно много ги е страх от истинска промяна!

    Коментиран от #21

  • 16 Да не

    93 12 Отговор
    забравяме навремето кой финансираше славуца плешака, сега трябва да върне услугата

    Коментиран от #64

  • 17 волен сидеров

    80 13 Отговор

    До коментар #1 от "Вова император":

    НЕ СМЕ ЗАД ТОЗИ ДИВАНЕН ВОДАЧ-ЗА НИЩО НЕ СТАВА -МНОГО САМОУВЕРЕН И АРОГАНТЕН СТАНА -СЪЩИЯТ КАТО БОЙКО-НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ НИКОЙ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ДА ГЛАСУВА
  • 18 среднощен

    61 10 Отговор
    БСП може и да се "разцепи в парламентарната зала" и Слави да "увисне", което може и да е "подадена ръка за помощ"... Когато мандатът дойде в БСП, тогава ще е интересно - "кой кого ще подкрепи"...
  • 19 Българка

    81 10 Отговор
    Cлушaйтe Рaйчeв - тoй пoкaзвa, чe caрaйcкo-библиoтeкaрcкитe кръгoвe ce мoбилизирaт зaд възмoжнocттa дa пoдкрeпят Cлaви и aбcурднoтo му пoлитичecкo приcъcтвиe, зa дa избeгнaт зaдълбoчaвaнe нa кризaтa и пo-нaтaтъшнo рaзгoлвaнe нa oлигaрхичния кoнтрoл върху държaвaтa. Рaйчeв e нeдoвoлeн. ДБ oткaзвa дa бъдe измaмeнa и oпaкoвaнa кaтo дoбрoвoлeн инcтрумeнт зa нoвo oлигaрхичнo упрaвлeниe."
    Слави за колко милиона предаде гласоподавателите си, направи за смях депутатите си и успя да вбесиш всеки почтен човек?

    Коментиран от #34

  • 20 Бай Бай Сорос

    47 44 Отговор
    Сещате ли се, защо всички грантаджии под строй вият на умряло и защитават само соросоидите от ДБ!?
  • 21 И кво

    49 13 Отговор

    До коментар #15 от "Ender":

    като всички гласувате за чалгата, пак ще върне мандата, а вие всички след това и за 4-ти път си го изберете.

    Коментиран от #40

  • 22 Враца

    20 74 Отговор
    На боко троловете и политолозите повтарят сценаристи сценаристи....А бодигард тулуп или безкнижник по добре ли е умници???? САМО ИТН ще изметат политическата клоака вече 30 год хранеща се на гърба на хората....
  • 23 А ТИ..

    35 19 Отговор
    СЕГА ЛИ РАЗБРА, ЧЕ ИМА ОЛИГАРХИЯ?!??. ТЯ НЕ БЕШЕ ЛИ
    СЪЗДАДЕНА ПРИ КОСТОВ ДОГАН
    И БИБИТКО.?!??.ТИ ЗАЩО СИ МЪЛЧА БЕ П.. РЪ... ДЛ... ЬО?!??.ОТ ДЕ ТАКА
    ИЗВЕДНЪЖ СЕ ПОЯВИ ОЛИГАРХИЯТА?!????????
  • 24 1618

    66 26 Отговор
    Станислав Трифонов, защо не отговориш пред целия български народ, защо допусна още преди съставянето на ново правителство ДПС и ГЕРБ да лобират чрез вас срещу Служебното правителство , които спряха кражби за милиони от мафиотската структура на ГЕРБ и задкулисието на ДПС! Ти от тайната завера ли си с ДПС?Защо атакува протестиращите партии и Служебното правителство , изрови фалшиви компромати срещу тях? Ти имаш ли съвест и правиш ли връзка с реалността , че предаде надеждите на хиляди хора и подмени вота? С какво и как те държат ДПС ,ГЕРБ и БСП?

    Коментиран от #37, #41

  • 25 sbs no КОМУНИСТ

    54 8 Отговор

    До коментар #3 от "ПКП Я":

    АМИ МНОГО ЛЕСНО -ДО СЕГА ХОДЕШЕ С ТРИ ДЖИПА ОХРАНА -ЗА ДА ГО ПАЗЯТ ОТ ФЕНОВЕТЕ МУ /по думите на оня дето нямал бюро и живеел на клона-А -СЕГА ЩЕ ХОДИ С ШЕСТ ДЖИПА --ЗАЩОТО ОРТАЦИТЕ НА БАЩА МУ СТАНА -ОЩЕ ПОВЕЧЕ
  • 26 бохо

    47 7 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    според мен както беше мадридския мошенник с 800 те дни
  • 27 dron

    61 4 Отговор
    Току що излезе ,че мъжът на славчовата министърка на земеделието е в затвора за 4 години по дела за грабежи и кражби.Тоест осъден е и на последна инстанция! Инф/та я има на сайта на съда...
  • 28 Трифонов върши това, което си решил!!

    15 63 Отговор
    Щом вият е Реват толкова много значи си направ път!!
  • 29 Маймуна

    62 12 Отговор
    Славчо питай маймуните, щото изгоря бадева, но не за да светиш! Политиката е твърде голяма лъжица за тебе! Казано другояче - маймуната преди да лапне една фурма цялата първо гледа, после мери и си прави сметката - ще може ли да изкара костилката .....
  • 30 666

    39 52 Отговор
    Сатаниста го нападат от всички страни. Пожалете го той е много болен и уморен. Основната заплаха е този който се крие зад гърба му. Основния виновник за краха на България Радев. Този човек ще довърши държавата.
  • 31 !!!?

    50 22 Отговор
    2/3 от Суверена не участва в шоуто наречено "промяна" ! Не се хвана на лицемерния слогън на Фигуранта "мутри вън". Сега ще ни крадат повече, но "честно", "почтено" и "достойно" !!!?
  • 32 LOSHIA

    32 37 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    На следващите избори ГРОБ са силно на долу
  • 33 LOSHIA

    29 34 Отговор

    До коментар #13 от "Си ган":

    ГРОБ е в канала
  • 34 LOSHIA

    44 16 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    ДБ е винаги зад олигархията
  • 35 133

    27 13 Отговор
    Оги Манекена може да е прав, че Андрей Райчев е депесарска подлога, но защо е толкова сигурен, че БСП ще подкрепи ИТН? И защо пропуска коалицията между т.нар. Реформаторски блок и Тиквата, която беше също толкова безпринципна колкото Тройната или кабинета Орешарски?
  • 36 голф колплекса

    63 7 Отговор
    Райчев има личен интерес, дъщеря му е при чалгарите. А и е стар измамник, хитрец, печалбар. Като чалгарите- слуги на Сараите, измамници, които измамиха народа, изтъргуваха протеста, в който не участваха.
  • 37 LOSHIA

    11 15 Отговор

    До коментар #24 от "1618":

    тлъсти мазни лъжи.Никой не вярва на това.
  • 38 LOSHIA

    16 20 Отговор
    Слушайте какво ви говори даскала по научен комунизъм,сега трансформирал се в политолог
  • 39 67778

    14 31 Отговор
    Соросоидите вият от сутрин до вечер срещу ИТН
  • 40 Ender

    8 44 Отговор

    До коментар #21 от "И кво":

    Ако трябва и за 5ти път ще го изберем, така се прави истинско чегъртане!
  • 41 Ender

    23 29 Отговор

    До коментар #24 от "1618":

    Какво са спрели служебното парвителство, кой знае какви ги вършат, ще се види като дойде редовното и ако трябва ще има затвор и за тях!
  • 42 Мартин

    43 16 Отговор
    Българската олигархия реално е зад "Демократична България" на Прокопиев и зад ИТН на Доган! Нека да се знае!
  • 43 Павел пенев

    40 7 Отговор
    И друг път съм писал,че не изпитвам уважение към теб г-н Минчев, но сега с почитания,че си заковал нищожеството Райчев.
  • 44 хммм

    42 38 Отговор
    Отхвърлиме един работещ модел на ГЕРБ, при който държавата никога не е била по-добре и тръгнахме да си правим експерименти с чалгари и джендъри.

    Коментиран от #51

  • 45 Аз Човек

    11 51 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    Социологически проучвания излязоха днес че Слави увеличава преднината се пред ГЕРБ

    Коментиран от #47

  • 46 Ender

    29 19 Отговор
    Ако наричаш спирането на развитието на България повече от 10г - работещ модел, ок!
  • 47 хаха

    26 8 Отговор

    До коментар #45 от "Аз Човек":

    Няма значение какво казват социологическите агенции. Който контролира машините за гласуване, той определя коя партия колко гласа ще има.
  • 48 Слушайте

    11 13 Отговор
    Ами ти друже си просто една подлога, също като и Райчев. Аман от боклуци!!!
  • 49 Понеже

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вова император":

    Щото сте ЛГБТ
  • 50 ДА СЕ ЗНАЕ

    9 29 Отговор
    свивята дебела минчев, дето дъщеря му красе от моловете по добре да я възпита а не да дава акъл. Минчев търбуха, лижача на ГРОБ И НА ТУЛОВИЩЕТО КРАДЛИВО БОКО ПРОСТИЯ.
  • 51 ПЕШКО

    12 17 Отговор

    До коментар #44 от "хммм":

    ТИ НЕЩО ДА НЕ СИМРЪДНАЛ. БЯГАЙ ДА ЛИЖЕШ Г .... НА МУТРАТА ПРОСТА БОКО. ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ НЯМА СПАСЕНИЕ. ЗАТВОР ЗА МУТРАТА И ИЗЧЕГЪРТВАНЕ НА ПРОСТ КАТО ТЕБ
  • 52 681

    21 13 Отговор
    учиндолския демон, филип македонски и тошко африкански ще ни оправят
  • 53 СЕВДА

    19 22 Отговор
    Важвото е че простите и гнудни избиратели на ГРОП ги няма. И КУЧЕТО КРАДСЛИВО БОКО Е АУТ. НИКОГА ПОВЕЧЕ ГРОБ И АТАКА СРЕЩУ ГЛАСУВАЩИТЕ ЗА ГРОБ.
  • 54 looper

    18 9 Отговор
    Е, тази "олигархия" няма ли си медии !!! Всички го плюят - от пеефските ПИКльовци, Блъсковци, Крачуновци, Мадам В, та чак до умнокрасивите Прокопита. А, и Веса аферистката, и тя не е спряла. Ми то да си с олигархията голям зор било, пък аз мислех, че само те хвалят, като при Баце...
  • 55 dron

    34 9 Отговор
    Гласувалите за чалгаря да си скубят косите и да се опитат да помислят на следващите избори.Да ни е честита кандидат-министърката Бакърджиева , чийто мъж Живомир е в пандиза за кражби и грабежи!!!
    "Нема не искам ,нама недей
  • 56 Мъка мъка

    15 11 Отговор
    Аз не виждам никаква разлика между Райчев, Минчев, червен Кольо и който и да е от т.н. анализатори, коментатори, вестникари, антрополози, политолози и тям подобни "интелектуалци"!
  • 57 Коко

    8 21 Отговор
    Огнян Минчев цикъла спря и парата ми спря защо не напишете аз взимам пари от едикойси за едикаквоси изпълзяват от вмирисаните си дупки и ги пращат на първа линия да защитават Бойково то статукво защото лапаха до преяждане и лъжеха хората до припадък подлоги нищо повече дадоха им опитен премиер бил зависим после друг бил неопитен бил късо подстриган нямал сини очи цър вили връщайте Боко тиквата да закрие държавата мой не заслужаваме да имаме държава
  • 58 Конник

    7 8 Отговор
    Братко Сталин, ако беше жив, щеше да те хареса. Политолог за диктатура на пролетариата, тоест за партията (комунизъм - болшевистки).
  • 59 антитиква

    3 7 Отговор
    СМПОТ - самоходна машина за производство на оборска тор
  • 60 Reptile

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    Е, едвали ще изпадне от парламента, като Каракачанов, ама тука-тука ще е резултата!
  • 61 Коментиращ

    8 2 Отговор
    Господин Минчев, а криминалната олигархия зад кого беше? Като казвате "А", кажете и "Б"!
  • 62 ГРАЖДАНИН

    7 11 Отговор
    НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ВЕЧЕ ПРОТЕСТ-ПАРТИИТЕ - ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ ТЕ СА 2 ЕШАЛОН НА ГРАБИТЕЛИТИТЕ.
    ЗАТОВА ПРИ НЕВЪЗМОЖНОСТ СТРАНАТА ДА СЪЩЕСТВУВА ПОВЕЧЕ, СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ Е СПАСЕНИЕТО.
  • 63 TROY

    9 3 Отговор
    Учиндолския месия си го спомням със кичара до кръста и водещ на предаването КУКУ .
  • 64 Пак

    8 5 Отговор

    До коментар #16 от "Да не":

    Добра идея на БСП. Служебното става редовно.
    Бог да пази родината ни!!!
  • 65 Здрав разум

    5 2 Отговор
    Обществени конфликти възникват при противоречия между класите. В съвременното аморфно общество няма ясно разграничение, освен олигархията, която трансформира политическата власт в икономическа и огромната маса останали българи. Така беше през последните 30 години. Едва в последните години държавата се активизира и опита да ограничи олигарсите, като ги принуди да увеличат заплатите, плащат данъци и отговарят за престъпленията си. Отговорът беше:,, Мутри вън,, и истеричните крясъци срещу Гешев. Тъй наречената промяна е всъщност лична вендета. Всъщност Промяната е Реставрация на номенклатурата. Време е всеки да си даде сметка за личния си интерес и да заеме позиция. Без да слуша политолози, социолози и сексолози.
  • 66 paul61

    3 2 Отговор
    Много плюете Слави - бил се провалил - но с кого точно да прави коалиция -с Демократична България , ами някой отказал ли се е там от идейте на Костов /нали той разсипа СДС/ или пък Христо Иванов да не би да не е бил министър при Боко . Слави прави единственото възможно самостоятелно правителство . Е не всичко е в бяло но в процеса на управление могат много неща да се променят . Просто трябва да мине време . /ПОДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ/ А за Доган и за парите - ако му трябваха пари нямаше да дари цялата субсидия . И пак за парите - в един областен град където ИТН в сегашните избори е първа , за по предните на 4.04.21 /понеже за тях вече е ясно / бяха изхарчени от партията за тези избори за този град 1730 лева . А колко изхарчиха другите ?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.