Last news in Fakti

13 Август, 2021 09:30 24 366 59

България притежава оръжие за масово унищожение

  • съмнение-
  • подозрение-
  • божидар чеков-
  • има такъв народ-
  • оръжие-
  • унищожение

Но не го съзнава, защото го ползва срещу себе си

България притежава оръжие за масово унищожение - 1
Снимка: hr-bg.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България притежава оръжие за масово унищожение. Но не го съзнава, защото го ползва срещу себе си. Това е ПОДОЗРЕНИЕТО, което се пуска редовно за да оправдаят престъпления вършени в защита на лични интереси. Руши се безогледно, с недоказани обвинения, без намеса на съда, само и единствено с отровен медиен прах. ПОДОЗРЕНИЕТО и СЪМНЕНИЕТО, оправдали обесването на Никола Петков, отъпкаха пътя на омаскаряването, който засегна преди време Алексей Петров. Алексей обаче се обърна към европейския съд и бе оневинен. България плати съответното обезщетение, но поука никаква не бе извадена. Никъде никакъв коментар не се чу, прочете или видя.

Същите методи на разпространяване на слухове, клевета, подозрения и недоказани обвинения, се ползват от медиите, политиците и политолозите днес. Разрушителният им огън бе изключително силен в последните два месеца, особено след изборната победа на ИТН. Резултатът е толкова трагичен, че България осъмва без правителство, разпокъсан парламент и пари само за броени дни.

Не споменавам думата "доверие" не случайно. В настоящата информационна бъркотия не се прави нищо за вярата и доверието. Всеки път когато политологът Георги Киряков например взима думата, ключът на извода е "подозрението". Ето един пример, а те са много! "Имаме подозрения, ( кой по-точно не се знае ) казва той, че някои вземат решения вместо Слави Трифонов!" Политологът непрекъснато подозира действия и постъпки, без да потвърди с доказателства изнесените от него съмнения.

И защо да доказва, след като Христо Иванов също разпространява мълвата: "Използва ли ни ДПС за фасада, зад която си прави каквото си иска?" Цели два месеца продължиха тези предположения - подозрения, подкрепени дори от Иван Костов. "Слави ще увисне на милостта на ДПС!" Колкото и странно да е мълчанието на самото Движение за права и свободи, неговите ръководители изглежда нямат нищо против името на партията им да е в центъра политическия живот. В противен случай, при отсъствие на ВМРО, съществува рискът да бъдат забравени. Или както се казва - лоша реклама няма!

Атаката с недоказани обвинения на някаква университетска "Многострадална Геновева"заради книжле, което никой никога няма да чете, вдигнаха градусите в депутатските редици. Петнадесет пъти ни я показаха по телевизията наранената госпожа, преди Виктор Николаев да даде думата на недоказания преписвач - Петър Илиев. Човекът защити честа си както можеше да направи един наранен, добре подкован юридически звяр. "Във Франция същото щеше да се случи в случай на кражба", ми писа един приятел. Не приятелю, във Франция е невъзможно да се говори за кражба, ако тя е в областта на предполагаемото.

Точно както намеците за ДПС и Слави Трифонов. Във Франция недоказаните "подозрения" са наказуеми, защото те накърняват честта на личността. Не случайно американците монтират подарената им от французите статуя на "Свободата" на входа на Съединените щати. Личната свобода и чест са най-ценното постижение на френската република. Всеки френски ученик е правил дисертация върху пострадалият от доноси и пратен на заточение Едмон Дантес.

Няма журналист, чието обучение и професионална дейност да не са под влияние на аферата "Капитан Драйфус". По-близко до нас, двама настоящи министри са под прожектора на прокуратурата в момента. Първият е министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен обвинен от госпожа Софи Патерсон в изнасилване. На първа инстанция госпожата не успя да докаже насилието в сексуалното изживяване, което е имала с министъра. Незадоволена, тя продължи делото на втора съдебна инстанция. През това време, в медиите няма никакъв коментар. Дарманен е на поста си всеки ден и се ползва с уважението както на Макрон, така и на цялото общество. Другият,е настоящият министър на правосъдието, бивш отличен адвокат.

Спечелил почти всички дела, с които се е бил заел. Тези негови успехи вероятно са оставили следи в редиците на прокурорите, защото те нахлуха с прекален хъс през юли 2021 година в кабинета му, в самото министерство на Правосъдието. В присъствието на министъра и 15 жандармеристи, бе направен обиск, който възмути френското общество. Оттогава министърът Ерик Дюпон-Морети е подсъдим за "Конфликт на интереси". Докато съдът не се е произнесъл, той се ползва с пълното доверие на президента Еманюел Макрон. Нито репортерки, нито телевизионни водещи, още по-малко политици от опозицията не казват дума по отношение на министъра. От къде идва очевидната разликата между френската и българската действителност? Отговорът е "стената", която пази човешката личност при всички обстоятелства. Във Франция тази стена се казва "Презумпция за невинност".

В България, тя е някакво виртуално понятие.


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 81 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    137 30 Отговор
    ГРОБ унищожи за 12 години ,2 000 000 българи.

    Коментиран от #35, #49

  • 2 ГРОБ

    100 22 Отговор
    Кодовото на оръжието е ББ (Бойко Борисов)
  • 3 Хахаха

    112 16 Отговор
    Добри ученици сте. Нито едно обнинение от страната ня Запада срещу Русия не е доказано, само предположения са. Обаче и България пее в общия хор.Тогава защо се учудвате, че това се възприе като работещ инструмент и срещу въртрешните си неприятелите?
  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    69 5 Отговор
    Не , това са цяла армия КАЛИНКИ !
  • 5 SH BG

    59 20 Отговор
    Поне осребри ли чека Чеков, за бълвоча изповръщан от него по-горе?... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 6 На амбразурата

    85 13 Отговор
    Ходовете на Трифонов слави са абсолютно предсказуеми
    1нямаше намерение да прави правителство
    2 нямаше намерение да преговаря
    3конфронтира се от ден едно с останалата опозиция
    4прехвърли вината върху тях за нещо което за което е отговорен само и единствено той
    5започна да стреля по враговете на герб и дпс
    Е чеков ти сценарият не го ли виждаш
    Защото аз го виждам от ден 1
  • 7 Обективно

    14 35 Отговор
    Станаха много чувствителни на тази тема… А като се сипаха всекакви предположения и простотии за Борисов, си беше ок нали. Лицемерни мисирики
  • 8 Някакъв писател

    37 9 Отговор
    Ама те чеков и угърчинска са семейство...хахахаха фамилна отбрана на лицето Трифонов..ей чеков ти сега като си се залостил в бялата страна Франция..я ела живей тука с тия идиоти и тогава давай акъл и ни учи на маниери

    Коментиран от #20, #38

  • 9 З.А.П.Л.А.Х.А.

    43 5 Отговор
    Има само един начин България да се оправи, това минава през убийство на Ахмед Доган, Атанас Тилев, Ковачки и още 2-3ма кукловоди
  • 10 Да живеят пладиатите

    42 6 Отговор
    Учудващото без съмнение в тази публикация е,че за този тъй нарекъл се писател,плагиадсвото едва ли не трябва да се приведства,а не осъжда! Във Франция може да не се осъжда,но в една правова държава,плагиатсвото е наказуемо и плагиата бива лишен от научната титла,ако се докаже плагиатството му! Но това трябва да се докаже от независим съд,какъвто в България няма!
  • 11 Словесна плява

    27 3 Отговор
    Писане, писане, писане. Мвение на един. Спасение - четеш по диагонал и го забравяш със съжаление за изгубевото време.
  • 12 Мерси

    10 1 Отговор
    Мда,и затова сме оцелели.Тва си е.комплимент!
  • 13 Ахааа

    33 2 Отговор
    Значи олигарси от итн не е мошеник щото книжката и копирането никой нямало да го чете а и доказателства нямало но това че нападнаха Василев от служ.кабинет пак без доказателства не е проблем за автора...и тоя са го купили
  • 14 киротапиро

    16 2 Отговор
    и после тез разбоиници те саветват ваксинирайте се ние сме много загрижени за вашето здраве и как да им вярват хората като направиха така че думата депутат се превърна в термин за унийение
  • 15 Котето Гувнаров

    26 4 Отговор
    България също така Притежава и ВОЛЕН ГЮЛЕТО.Потопил Партия с почти 1милион симпатизанти до десетина хил прошляка.
  • 16 свободен

    30 2 Отговор
    Обърнете внимание гн. Чеков, че личната свобода във Франция е най-силно застрашена в момента. Статуята на свободата би трябвало да се свие от срам за това което става в родината и в момента.
  • 17 Има, има

    24 1 Отговор
    Серия от негодни, неморални прокурори, готови да окепазят всяко обществено важно дело. За да може после вкупом да платим на невинните заподозрени за причинените неудобства. А има и драскачи като тоя автор, има пик... Смислена дума как ще се демонтира чекмедже схемата не чухме от итн, видяхме някакви невротици да правят стенд-ъп, за да може милен велчевци да си я ползват.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 божидар чеков

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от "Някакъв писател":

    Толкова много са хората "които ми пишат "Ела тука", че дойдох. Ето тука съм пия кафе всеки ден пред народния театър. Гледам, слушам и пиша. Наистини има повече за писане от Париш. Когато се обадя на някой от призовалите ме да "дойда тука", получавам странен отговор - Ти до кога си тука..?
  • 21 Ddd4294

    27 7 Отговор
    Не е подозрение а факти, ИТН са троянския кон на Герб, след като изчегъркаха ДБ и Изправи се, се заеха със служебното правителство и Радев. Очаквайте скоро силна атака срещу Радев. И ми е странно след толкова лъжи от Итн как може някои да им вярва.
  • 22 ГДР-иеца кайто говори на ГДР-ииски!!

    12 1 Отговор
    После ходете и доказвайте в националните медии че нямате сестра!

    Просто са едни "ЛАВКИ"

    М.ЦВЕТКОВ
  • 23 Павел пенев

    28 5 Отговор
    Какво си се хванал за шлифера на Никола Петков бе мухльо? Виж демокрацията как без съдилища и присъди унищожи българския народ и останахме 5 милиона.
  • 24 ИТН

    22 2 Отговор
    Юридически звяр, по пошло определение за наглеца плагиат не бях чувал.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 иоагйг

    22 11 Отговор
    Браво на автора, доста българи мислят по същия начин. Много хора се уплашиха, че идва промяна, каквато естествено никой политик не иска, идват някакви нови хора и казват БАСТА, до тук! И цялата медийна машина се задейства, да омерзи, да оклевети, да смачка промяната. Как така ще променят нещо? Влезеш ли в парламента трябва да крадеш! Примерно Хр.Иванов през живота си не е работил нищо. Той цял живот чака тая софра, как някой ще му я отнеме? Дано повече българи са осъзнали какво се случи.

    Коментиран от #32

  • 27 анализ

    20 6 Отговор
    Чеков,
    Ти си един от слугите на ИТН, лизач и списвач на манипулации и лъжи. Нелепо е да обясняваш провала на ИТН с елементаризми - те (ИТН) се провалиха заради некадърност, съчетана с арогантност.
    Писанията ти са подходящи за немислещи полу-идиоти. Логично е да бъдеш причислен към тази аудитория... (ако не си откровен трол)
  • 28 Киро Питоня

    19 4 Отговор
    Абе, галфон.Какви са тия дитирамби дето ги редиш бе. Яотговори на въпроса-ЗАЩО ТВОЯ ЮРИДИЧЕСКИ ЗВЯР ГО НЯМА СРЕД ПОЧЕТНИТЕ, ЧЕ ДАЖЕ И СРЕД НЕПОЧЕТНИТЕ КОНСУЛИ НА БАРБАДОС В ЕВРОПА. ЧЕ ДАЖЕ В БАРБАДОС НЕ СА И ЧУВАЛИ ЧЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКЪВ БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ ''ДЗВЕР'..ЗАЩО БЕ? А че си полегнал под трактора, то е ясно. Требе да се руча,а? Имах те за свестен, ама излезе че си поредното леке. Ти пък да не се обидиш сега..
  • 29 Щази щатен

    13 0 Отговор
    По-вярното заглавие е "България притежава оръжие за масово самоунищожаване".!!!
  • 30 Съдията Дред

    20 4 Отговор
    Голяма защита на Негова наглост господин Чалгаря.
  • 31 Пеко Таков

    26 2 Отговор
    България е държава със затихващи функции.И не заради подозрението,а заради простотията.Масовото дебилизиране на населението в което активна роля през последните 30 години играеше и продължава да играе поредният "народен освободител",чалгара-революционер и неговата весела дружина от селски олигофрени.Тези 30 години преминаха на няколко етапа.През първите десет се прескачаха разни "репресирани интелектуалци" и "червени аристократи"-всичките до един ченгета и доносници,но поне създаващи илюзията за политически дебат на едно прилично ниво.После ни курдисаха Царя,който за негова чест успя да наложи най-плуралистичният модел,при който партизанщината и просташките изцепки изчезнаха от парламентарната трибуна,но това не помогна за нормализирането на ситуацията в страната.Тройната коалиция,която беше с негово участие се затъркаля обратно в калта и като бонус получихме Бойко Борисов.Така започна третата част от "прехода".Последните години обогатиха политическата фауна с библейски герои и представители на животинското царство от легендите и приказките.Народа цвилеше от въодушевление,защото получи своя нов Бай Тошо-"човек от народа.След десет години изтрезняха,само за да качат на пиедестала поредният простак,който както вече стана ясно е дори по-зле и от Пожарникаря.От Мунчовците,които вкара в Парламента начело с тоталното недоразумение-депутата Тошко,не става и чеп за зеле.Проблема е,че в България няма подготвени хора на всички нива-от работници и майстори,до инжин
  • 32 божидар чеков

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "иоагйг":

    Благодаря!
  • 33 наму

    4 0 Отговор
    Бюрократите са ОЗМО!
  • 34 БРЦК

    8 3 Отговор
    Журналята щом някой твърди нещо доказването с необходимите фактически и логически доводи . Слави сам се омаскари оцапа с поведението си действието си и накрая това бе целта му защото си мислят че ще остане служ. правителство. Ако ИТН гласуватза сл. правителство не спазват дума кой ще ги е клеветил тогава на добрия състезател съдията неможе да пречи
  • 35 Я па Я

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И КЪДЕ СА ИМ ГРОБОВЕТЕ ,НАЛИ ТЕ ГЛАСУВАТ ОТ ЕВРОПА?? Стига сте плашили и лъгали ,колко хора по света не живеят в родните си страни -французи извън Франция ,немци извън Германия...това е право на избор на свободни хора,не сме лагерници на соца!!!

    Коментиран от #37

  • 36 ktm

    14 2 Отговор
    Недоказаните обвинения са демократична практика в Европа и САЩ, така наречените хайли лайкли.Това мисирче кого се опитва да лъже!
  • 37 Я па ТИ

    10 2 Отговор

    До коментар #35 от "Я па Я":

    Странно - масовото мнение е, че всеки четвърти само и единствено е искал да... избяга.

    Не друго... Не да се бори, да променя, да пази... А само да... избяга.

    Пусто ония с автоматите на границата им пречели, та си кротували, градили разни неща по неволя, правели заводи, електроцентрали - ама вече - ни автомати, ни граница. Беж!!! Като нищо не ги спира, лесно е...

    Е - избягаха. Ураааааа... Герои!

    РСМ да се извинят за наричането ни на "татари" веднага! Ама не на България. А на татарите.

    Освен ако всеки четвърти татарин не е бягал при първа възможност.

    Коментиран от #39

  • 38 Дедо

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "Някакъв писател":

    "... бялата страна Франция ..."

    Беше бяла ... вече не е.
  • 39 Гена

    9 0 Отговор

    До коментар #37 от "Я па ТИ":

    То е от "гена". Ко речи КУБРАТ? /жокер, на парламента го пише/:

    "Съединението прави силата"

    Ко напраи Аспарух и другите трима братя?

    Въз от обекта, сакън да не си защитим земята. Един даже до италианско избЕга. И ги изклаха всичките.

    А тоя дето остана с малка част от народа... Е. Знаем какво се случи... Нали?
  • 40 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    12 2 Отговор
    Слави се усети и отдръпването на кандидат премиера е да няма гласуване, защото задкулисието му бе приготвило подкрепа на ДПС но да няма 51%.Така щяха да му лепнат че е олигархомафия и на следващите избори щеше да е с по малко гласове. Врътката на ДС не успя.
  • 41 Айде

    10 1 Отговор
    Още един куку, който иска да се хареса на новия господар, но още не знае кой е. Думи накуп. Мисли без смисъл.
  • 42 Чеков, много от Хората, не приемат

    13 0 Отговор
    Решенията на разни съдилища за Миродавни, хората си имат собствено мнение по много въпроси!! Съдилищата не са Еталон за справедливост и истина Чеков!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Чалгарски

    7 1 Отговор
    Чеков, ясен си като бял ден.
    Слави ли ти плаща?
  • 46 Тя си е

    5 0 Отговор
    Сама за себе си е оръжие за масово съмоунищожение....Нещо ново???
  • 47 ужас

    8 0 Отговор
    Отвратително писание, вони на вертеп, зловонно, прокиснато.
  • 48 ттт

    11 3 Отговор
    Не можеш да отречеш! Слави получи два мандата за съставяне на правителство. Това е рядък шанс. На малцина се е случвал. След двата му мандата, проняна в съдебната система няма и не се очаква. За Слави има по-важни неща ли? Какви са? А бе как стана така, че от 11 юли нито веднъж не е споменал с лошо ББ и ГЕРБ и ДПС, ама заля с ругатни всички останали.

    Коментиран от #50

  • 49 Сапьор

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Всички леви и десни грачат срещу ИТН, че предлаганите за премиер и министри
    били неопитни и без известно минало!
    Ами с най-извесно минало са Бойко Борисов и Жан Виденов, нали?
    Някой от тях ли Слави да предложи за премиер?
    Или премиер да бъде Христо Иванов,
    с миналото си, известен като министър на Борисов?

    Всички леви и десни пищят срещу ИТН, че разрушавали парламентаризма и работели
    за Президентска република!
    Това е елементарна лъжа!
    Защото навсякъде има парламенти!
    Дори и в монархиите, и в диктатурите!
    И във Великобритания,и в САЩ, и в Русия!
    Дори и в Северна Корея/КНДР/!

    Вярно е, че ИТН рушат парламентаризма, но този, в сегашният му вид!
    Парламентаризмът на партиите-креатури на БКП!
    Парламентаризмът на подмяната на промяната!
    Парламентаризмът в България на дъното на ЕС!
    Парламентаризмът на българите,
    с руска енергийна примка на шията!

    Смело напред, Слави!
    КУРАЖ!
    Нормалните българи са с теб!
  • 50 Така стана

    7 7 Отговор

    До коментар #48 от "ттт":

    Дори само от Фейсбук,
    слави разказа играта на сините и червените комуняги!
  • 51 Омаскариха

    3 3 Отговор
    ли Ал.Петров,защото има свидетел,който казва как е бит от него с лопата,друг два пъти е посичан с брадва,други при автомобилна катастрофа отивайки на делото загина.Информирай се и тогава защитавай негодниците.
  • 52 Какво

    8 0 Отговор
    книжле,бе маук недоучен.Да даваме протекции на преписвачи,кой ти каза,че не е доказано лъжецо -има го от страница до страница доказано от адвокатска платформа и от самата доцентка,да си затваряме очите пред твоите лъжи и на другите няма да стане.Чувал ли си за морални норми???Или е все едно по твоята камбанария .Какъв трябва да си ,за да омаловажаваш истината ,отговора ми е НЕГОДНИК.Платен мизерник,ще ни пробутва тезите си да прави имидж на издънки,БЕЗСРАМНИК.ИТН видяхме кои и теб те разбрахме.
  • 53 Тоя ни

    7 0 Отговор
    отвори и за друго Алексей Петров вероятно го гласяха за шеф на ДАНС от ИТН,щом в аванс Чеков говори и за него,че чак сълза ни го представя трактора.Той БГсъд знаем как работи.Вежди им изписва на някои "безплатно",затова не показват списъка с 38-те магистрати и политици със сметки и имоти в чужбина,които не са декларирали.
  • 54 Комунист

    4 4 Отговор
    Юмручето така започна с оплюване и така раздели народа. Зарази и го надъха с омраза и злоба. Дамаджаната продължи с оплюването. Зелените чорапи плюят и назначават на сладки държавни служби децата си. Ясно става не могат да управляват. Държавата е разбита. Идва страшна, гладна, болна зима с тях
  • 55 "И скучно, и грустно..."

    4 0 Отговор
    От целия този хаос започна да прозира една истина. Или подозрение. Подготви се и се осъществява такава гъста мътилка, че даже няма и да забележим каква риба ще бъде уловена в нея! От кого? Не знаем. Само подозираме. Едно е, обаче, абсолютно сигурно: България отново и отново ще е на края на всички възможни статистики! Един предизвестен финал.

    Коментиран от #56

  • 56 Народец

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от ""И скучно, и грустно..."":

    Когато атовете се ритат, магаретата теглят.
  • 57 Вълканов

    3 0 Отговор
    Тази статия, написана от симпатизант на ИТН показва, че ИТН вече минава в защита.
    "Иху, миху, накрая тихо".
  • 58 Буха ха

    4 0 Отговор
    Логично е да сме подозрителни, при положение че безброй политици и държавни служители на всички нива ни лъгаха и не оправдаха доверието и надеждите на хората. Почвам да се чудя дали държавният апарат привлича утайката на обществото или всички, с малки изключения, сме боклуци.
  • 59 100perа

    0 0 Отговор
    Г-не Чеков,

    Нека разгледаме това твърдение, което цитирате и правите опит да оборите:

    "Имаме подозрения, (кой по-точно не се знае) казва той, че някои вземат решения вместо Слави Трифонов!"

    Вариантите са 2 - вярно или не:

    1. Твърдението е вярно, което го прави зловещо по смисъла му.

    2. Твърдението (както вие "доказвате") не е вярно. Това също прави смисъла му зловещ. Защото, щом Слави Трифонов САМ взема решение, то това го прави в някакво копие на Бойко Борисов.

    Сага за второто ви твърдение - за трагичният резултат от това, че България била без правителство:

    1. Правителство все пак има, макар и служебно.

    2. Белгия се сдоби с редовно правителство след над 2 години, в края на лятото на миналата година. И не пропадна. Демокрация и спазване на законите се нарича това нещо.
    О, забравих, че ИТН се обявява за "антисистемна" партия. но, все пак, защото съм настроен добре към хората (не към върхушката на ИТН), които дадоха своя протестен вот за нея, предпочитам да мисля, че просто тъпо бъркат система със статукво. Защото, ако не го бъркат, става и това става зловещо - системата на държавно управление в България е една, закована е още в Чл. 1, ал. 1-ва на Конституцията с едно изречение - България е република с парламентарно управление. Надявам се, че ИТН не искат да сменят тази система.