14 Август, 2021 19:00 12 358 135

Няма такъв народ. Наистина.

  • има такъв народ-
  • итн-
  • слави трифонов-
  • няма такъв народ-
  • избори-
  • парламент-
  • герб-
  • дпс-
  • бсп-
  • демократична българия

На дневен ред е мъчителният въпрос кое е по-голямото зло

Няма такъв народ. Наистина. - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от проф. Ивайло Дичев:

Както често се е случвало в историята, народният бунт срещу тотал(итар)ната власт на ГЕРБ породи чудовище - антисистемната партия "Има такъв народ" (ИТН), която просто иска да ликвидира политическата система като такава.

На дневен ред е мъчителният въпрос кое е по-голямото зло. И двамата лидери презират парламента и институциите. Г-н Борисов може и да е мачкал и подкупвал, но той все пак взаимодействаше с нас, съгражданите си - и така успя да управлява повече от десетилетие. Г-н Трифонов отказва дори и това: дава нареждания от дивана си по Фейсбук и не ни оказва честта да бъде част от този народ, който сякаш се гнуси да управлява.

Краят на мечтите

Ако съм прав в това усещане, трябва да се откажем от всякакви мечти за промени и срам-не срам протестните партии да започнат да обсъждат с ГЕРБ и ДПС някакво техническо правителство за оцеляване до напролет. Тъжно, безславно, трудно за приемане от електората, но аз друг ход не виждам. Е, хайде да изчакаме социологическите прогнози, макар че засега няма изгледи за бърз срив на ИТН - една още по-ниска избирателна активност най-вероятно ще увеличи електоралната тежест на радикалните им фенове. Да изчакаме и третия мандат - може пък чудодейно част от депутатите на ИТН да усетят прилив на смелост и да се разбунтуват срещу заповедите от Дивана - там все пак има стойностни хора. Мълчанието им досега обаче не е особено окуражително (изключвам едно изказване на г-жа Митева, която била разбрала, че политиката май не е за нея).

Когато отхвърлим подобни надежди, ще ни се наложи едно известно заскобяване на моралните пориви. Сори, реалполитика. Ако бях пиар, бих започнал отсега да мисля как най-безболезнено да продам това минимизирано бъдеще на публиката. Всички ще бъдат разочаровани, гарантирам ви го, но пък държавата ще оцелее, макар без съдебна реформа. А партията на г-н Трифонов постепенно ще бъде избутана в патриотичната ниша тип „Атака" - тотален протест, анти-евро, анти-ковид, анти-истаблишмънт, нови лица, нови прически и бунтовно скъсани дънки.

Как става така, че при нас въстанията не успяват? Да, имаме изключението на цар Ивайло, но и той накрая бяга при монголския хан, който го позаколва. Да не припомняме за копривщенските първенци, които предават бунтарите на османците, за да спасят къщите си. Трудно излъчваме национални лидери, а основният ни проблем е, че очакваме от тях да са светци. И затова и най-малкото петънце тутакси ни разочарова. Наричам това така: синдромът „Левски". Най-светлият и най-чистият, но умрял преди да успее в начинанието си. Всъщност г-н Трифонов затова се крие и в последния момент пуска напред съвсем неизвестни хора - да няма време да научим нещо за тях. Антилидери призраци без реално битие, които изчезват преди да сме ги идентифицирали.

Аз лично посрещнах ИТН с надежда и никога не съм си позволявал да се подигравам с музикалните вкусове или културното ниво на поддръжниците им. Това явно са хора, обидени от живота, които досега слабо са се интересували от политика (доколкото гледам профилите им във Фейсбук, голямата част от тях са поствали най-вече внучета, цветя, футболни сюжети). Не мога да разбера какво точно искат от партията, която подкрепят, освен едно - да бъдат наказани политиците, богатите, казионните анализатори, изобщо силните на деня. И това добре пасва на самия Трифонов, който пък създаде партия, за да си отмъсти за пропадналия референдум. Стори ми се важно оскърбените и унижените да имат своето представителство в една все по-непромокаема политическа система. Само че ръководството на ИТН реши, че феновете ще са им един вид крепостен електорат и отказа да взаимодейства с други политически представители. Коалиция и политика били мръсни думи, а да управляваш, според тях, значи да лапаш.

Най-тежкият проблем

И така стигаме до най-тежкия проблем: неслучилата се българска нация, съставена и до днес от враждуващи племена. Едните са се затворили в орбитата на софийската интелигенция, другите разчитат на наследствени комунисти, третите - на местни сайбии, усвоители на еврофондове, четвъртите - просто на етнически турци. Всеки поддържа културните различия на своите хора и ги насъсква срещу конкуренцията. Наместо да строи мостове и да приобщи обидените си фенове към нацията, Трифонов доведе тази тенденция докрай - не иска с никого, за нищо, на никаква цена, затвори се в „Левски Г", превърна обидата в политика, създаде подозрението, че може би изобщо не е сред нас. И какво чака, чудя се, това пусто задкулисие, къде е бизнесът да спре разпада на държавата, от който той сам губи. Къде е евроатлантическият Радецки да пристигне с гръм...

Добре, стигнахме до ръба на пропастта, хайде да мислим как да се връщаме назад.


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русофил

    121 67 Отговор
    Втори мандат за Румен Радев и президентска република.

    Коментиран от #29, #62, #107

  • 2 Раданч Татлъту

    44 45 Отговор
    Страхотно попадение на другаря Дичев!
    В понеделник ,дедо от Унгария ше му плати двоен хонорар!🔯👍

    Коментиран от #67

  • 3 КОТарАК

    46 27 Отговор
    ЧАКАМ МАЯ И РИСТЮ ЗА ШИШИ И ЧЕКМЕДЖЕТАТА-СПЕШНО
  • 4 жагажгжаг

    55 68 Отговор
    Дано поне тоя професор да е взел повечко пари, за да напише такива глупости и хората да си мислят, че е станал професор като е дал два кашона уйски и едно прасе. Аз поне човек с по-плитък мозък не бях срещал.

    Коментиран от #38, #70

  • 5 Анджело

    64 27 Отговор
    СТ се оказа по-про3т от ББ. Как пък едно негово изявление не направи впечатление бе?

    Коментиран от #26, #37

  • 6 От къде го намерихте тоя

    40 50 Отговор
    Професор, да се застреля в челото.
    Всичките купени лижещи нечий професори.
    Леле как ще се насерете следващият път, нещастници.

    Коментиран от #24

  • 7 коко

    53 24 Отговор
    И какво предлагате да върнем крадците от герб ли?сайржий от Д.В.
  • 8 Деградирал

    51 9 Отговор
    народ !
  • 9 Aлфа Вълкът

    50 37 Отговор
    Слушам хора дето се отказват от ДБ и ще ли да подкрепят ИТН. Тоя народ не е добре. Искаха Виденов, на ви Виденов, искаха Костов, на ви Костов, искаха Царя, на ви Царя, искаха Бойко, на ви Бойко. Сега наред е Слави да ги оправи. Примерете се материала е лош и следващите 20г няма се появи нещо по-добро!

    Коментиран от #12

  • 10 РЕАЛИСТ

    98 14 Отговор
    Абе я ми кажете в коя нормална държава с висок стандарт на живота , някой би гласувал за такива , като Бойко и Слави. Не са те виновни, а сте вие, които гласувате за такива психопати. После плачете, че е бедна държавата и всичко е наопаки.

    Коментиран от #30, #44

  • 11 мюмюн

    36 20 Отговор
    Ивайло! много ти личи бе боковисте,смешен си.
  • 12 Раданч Татлъту

    17 27 Отговор

    До коментар #9 от "Aлфа Вълкът":

    Кажи им да гласуват за Ицито Бойкикията!🤡👍
  • 13 Ръмпези

    65 12 Отговор
    ТРИФОНОВ...СЕМЕЙНОТО ТИ ПОЛОЖЕНИЕ Е ПРОБЛЕМ...С ТОШКО НЯМА ДА ГО ОПРАВИШ...ВЗЕМИ ДА ОБИЧАШ ХОРАТА И ЖЕНАТА ТИ Е В КЪРПА ВЪРЗАНА...НЕ СИ ГО ИЗКАРВАЙ НА ХОРИЦАТА....
  • 14 Вещица

    28 31 Отговор
    Професорът е на хранилка на ДД,Сорос и всякакви дезинформационни агенции работещи против България.
  • 15 никой

    29 24 Отговор
    ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ТОЯ ПЪТ ЯКО СЕ ИЗЛОЖИХА

    Коментиран от #17

  • 16 Сърп и чук

    72 18 Отговор
    Първия път Слави бе с втори резултат - не може! Сетне му осигуриха първи резултат - не може! Дори следващите избори да останат единствената партия влязла в парламента, пак ще върнат мандата! Толкова си могат! Резервата Серенгети в българския парламент!

    Коментиран от #36, #41

  • 17 Мими Кучева

    10 3 Отговор

    До коментар #15 от "никой":

    Сефте!😁
  • 18 Естет

    26 22 Отговор
    Редакцията,моля да публикувате снимката на професора вместо тази на Слави за да мога да си храча спокойно върху нея.
  • 19 Шебек войвода

    17 6 Отговор
    Няма такъв т. Ъ. П. А. К, няа
  • 20 Вижте им

    46 1 Отговор
    хотелите и именията до морето и тогава ще разберете за какво става въпрос. Колко са откраднали. После някой да ми говори за социална политика и политически отговорности.
  • 21 реалиста

    19 13 Отговор
    Гербаджии и Русофили.Докато са живи никога няма да се оправим
  • 22 НИЯ

    23 12 Отговор
    НЕ ВИЖДАМ СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА. ЧЕСТНО КАЗАНО, ДА СЕ СЪСТАВЯ НЯКАКВО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО ЗАЩОТО ИМ ДОСТА ВЪПРОСИ ЗА РЕШАВАНЕ.
  • 23 СТАЛИН

    20 10 Отговор
    ЕДИН ВАРИЕТЕТЕН АКТЬОР И АРКАШКА ПАРТИЯ НЕ ПРАВИ.ПРАТЕТЕ ГО В КОЛОНИЯ ИЛИ В ЛУДНИЦАТА.ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО МУ.

    Коментиран от #39

  • 24 Гришо

    23 10 Отговор

    До коментар #6 от "От къде го намерихте тоя":

    И кое от това което казва не е истина.
  • 25 Аха

    13 18 Отговор
    Професорската мафия съска и хапе
  • 26 извинявай

    23 17 Отговор

    До коментар #5 от "Анджело":

    Не съм му фен, но най-малкото, Слави не си показва всекидневно простотията кат тиквоча. По-прост от мутропитека нява в политиката.
  • 27 СТАЛИН

    9 5 Отговор
    НЯМА ТАКЪВ НАРОД.НЯМА ТАКЪВ ЧОВЕК.РАЗСТРЕЛ И ДВА МЕТТРА ПОД ЗЕМЯТА.
  • 28 Д. Петров

    19 11 Отговор
    Аман от професори! На общите работници, повече им тежи думата, защото в България са по-малко от вас!
  • 29 Виталия

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "русофил":

    Първи мандат за един друг Румен. Президентска Република. Задействане на България външна политика! Балкански Политически Клуб е от 26.05.2001 г. Вече 20 години бг полетици само политат надолу, защото пренебрегват този факт!!!
  • 30 LOSHIA

    17 18 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    Щом сравняваш Слави с Бойко значи си пил Белина срещу Делта Ковид

    Коментиран от #35

  • 31 65478

    29 11 Отговор
    За жалост трудно може да се каже кой е по страшен диктатор Борисов или Трифонов и двамате приемат единствено своето мнение! Славун и демокрацията са две несъвместими неща! Единственото решение ИТН на нови избори да нямат това водещо място!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Б.Б. от Банкя

    12 11 Отговор
    Браво моето зайче-професор, мини другата седмица през зайчарника. Така ще пишете- "Боко е лош, ама другите са още по-лоши, така че стискаме зъби и го връщаме на бял кон."

    Коментиран от #42

  • 34 Път за младите

    13 29 Отговор
    Това харесвам на ИТН и Слави практични и принципни, ще кажете такова животно нема! Нема в Българската политика до сега, но в нормалните държави има и е условие, за прогрес и добър жизнен стандарт. Еднa дузинa инaчe интeлигeнтни хoрa, ce aктивирaхa, oт някъдe, дa ни убeждaвaт, чe Тoшкo, Cлaви и цeлият им eкип нe cтaвaт, зa пoлитици и пoлитикaтa. Ще им кажа: Идeтe ce гръмнeтe! Вижтe къдe cмe, кaтo нaрoд и държaвa, пocлeдни във вcички клacaции, това е дело на вcички вac дeйcтвaщитe (30 г.) пoлитици и oбcлужвaщият ги пeрcoнaл. Нe ви хaрecвaт, зaщoтo ca рaзлични a ca рaзлични зaщoтo ca други и нocят прoмянaтa. Пeтър Илиeв ви плaши, бил aгрecивeн! Виe c нeжнитe души ли щe бoритe Мaфиятa? На всеки се дава 100 дена вот на доверие, вие "демократите не дадохте и 1 ден, в същия този момент искате вот на довери, не е ли малко тъпо и недемократично?
  • 35 РЕАЛИСТ

    12 5 Отговор

    До коментар #30 от "LOSHIA":

    Я им виж снимката, дето се целуват двамата в устата. Виждаш ли някаква разлика. Двама плешиви и грозни комплексари. Сигурно и език си пускаха. Тази снимка заслужава да е на билборд. Като от филма , спечелил Оскар " Три билборда извън града'

    Коментиран от #47

  • 36 изрод от ГЕРБ

    6 10 Отговор

    До коментар #16 от "Сърп и чук":

    Защо не имигрираш в Северна Корея ,Русия,Китай или Белорус..........за да не се измъчваш толкова много.
  • 37 ИСТИНАТА

    8 23 Отговор

    До коментар #5 от "Анджело":

    И за най-глупавите стана ясно!
    Всички се обидиниха срещу ИТН!
    Два пъти бламираха и двете правителства на ИТН, въпреки че всички декларираха подкрепа за програмата им!
    Така стана ясно, че Слави да беше предложил Исус Христос за премиер
    и 12-те Апостоли за министри,
    пак щяха да ги бламират!
    Защото синьо-червените креатури на БКП в НС,
    искат да продължават безнаказано да лъжат и крадат!
    А българите да продължават да затъват на дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
  • 38 честно

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "жагажгжаг":

    Вие сте типичен бал Ганьо

    Коментиран от #83

  • 39 изрод от ГЕРБ

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "СТАЛИН":

    Няма лошо ако го изпревариш
  • 40 Няма по голямо зло от Радев,

    15 19 Отговор
    който създаде хаос в държавата и се покри безотговорно,изкара на улицата платени наркомани , които създадоха куп безредици, потрошиха колата на една майка работила 12часа и на път за вкъщи стресираха нея и невръстните и деца лумпените на Радев . Защо за това никой дума не обелва, мафията която ви назначи ли не ви разрешава ?!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Виталия

    1 5 Отговор

    До коментар #33 от "Б.Б. от Банкя":

    След изборите 26.09.2021 в БундеГермания, Италия ще бъде водеща в Европейския Съюз. Това е План от 1997, затова 10 години по-късно 2007 България я приеха в ЕС. Исторически Алцек бг кхан е бил в Италия. А вие да не си помислихте, че България е много подготвена за там?
  • 43 Хаха хаха ха

    6 25 Отговор

    До коментар #41 от "ФАКТ Е":

    Слави ги побърка в НС!
    Червените и сините креатури на БКП
    са безпомощни срещу ИТН!

    Коментиран от #45

  • 44 Такава държава и ма

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    Италия САЩ Украйна

    Коментиран от #48

  • 45 Виталия

    13 5 Отговор

    До коментар #43 от "Хаха хаха ха":

    От 2004 зная, че тоя клоун го гласят за политиката. Спести си глупостите кой кого побъркал

    Коментиран от #50

  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 1 Отговор
    31 години унищожаване на БЪЛГАРИЯ всиичко почтна от сдс ИВАН ОСТОВ с масовата приватизация съсипа икоомиката ЖАН ВИДЕНОВИТЕ и ЛУКАОВИТЕгладни зими ндсв герб а герб са мутри с влизането в ь
    ЕВРО
    СЪЮЗА БЪЛГАРИЯ стана още по бедна КУНВА затвори по заповед на ес
    1 2 3 4
    блокове на АЕЦ КОЗЛОДУЙ на власт са мути
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 РЕАЛИСТ

    17 3 Отговор

    До коментар #44 от "Такава държава и ма":

    Шегуваш се нали? Само за Украйна си прав, но условието ми беше , да в с нормална държава с висок стандарт. Украйна не е в това число. Слави просто копира Зеленски, щото той друго не може да прави. Шоуто му бе копие на шоуто на Летерман. Наистина ли мислиш , че селяндури от Учиндол може да измисли нещо?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 LOSHIA

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Виталия":

    Нищо не знаеш Виталия.Драсканиците ти са чистосърдечни откровени глупости...............а може би знаеш това което ние не знаем.............

    Коментиран от #53

  • 51 РЕАЛИСТ

    8 2 Отговор

    До коментар #47 от "LOSHIA":

    Снимката я публикуваха я много издания. Хайде да осъдят някоя медия за монтаж, щом искат. Мълчат, като посрами и двамата.

    Коментиран от #54

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Виталия

    1 5 Отговор

    До коментар #50 от "LOSHIA":

    Да, зная неща, които вие не знаете. Още 2016 пратих хабер, че искам да говоря с Бърборко. Целта ми беше да му кажа някои неща и ако ме послуша да спре да греши толкова. Или хаберът не е стигнал до него, или той не е приел насериозно нещата.

    Коментиран от #56, #57

  • 54 LOSHIA

    3 6 Отговор

    До коментар #51 от "РЕАЛИСТ":

    и какво като е в много издания?Сякаш не се знае чия собственост са тези издания! Аре разкарай се д..т.....е...м.......

    Коментиран от #58

  • 55 РЕАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "LOSHIA":

    Не обиждам никого., ама я се аргументай, ако можеш. Обидите показват винаги липса на аргументи и си дигнал бялото знаме. Никога не греша и тук ме знаят.

    Коментиран от #61

  • 56 Д. Петров

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Виталия":

    Нищо не знаеш! Правиш се на интересен! Не ти се получава.

    Коментиран от #59

  • 57 LOSHIA

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Виталия":

    Сметнал е за необходимо да не си губи времето!!

    Коментиран от #60

  • 58 РЕАЛИСТ

    6 1 Отговор

    До коментар #54 от "LOSHIA":

    В нормални държави за такова нещо се смъкват милиони. Целуваха се двамата, така както се целуваха Брежнев и Живков. Какво друго могат да направят , такива нищожества.
  • 59 Виталия

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Д. Петров":

    Жена съм и зная!!! достатъчно. Ако в България играеха правилно!!! нямаше да е на дъното на Балкански п-в не само в ЕС

    Коментиран от #63

  • 60 Виталия

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "LOSHIA":

    Сметка се видя 04.04.2021 Винетуп се получи!!
  • 61 LOSHIA

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "РЕАЛИСТ":

    Ти се опитваш да ме убедиш, че си непогрешим и тука те знаели........СМЕХУРКО!!!!!!!!!Я се разкарай...........

    Коментиран от #65

  • 62 ТО ДОБЕ

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "русофил":

    АМА СЛАФ КАКТО СЕ Е НАПЕРИЛ ДА ОБЯВИ РАДЕВ ЗА СВОЙ КАНДИДАТ. МНОГО ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ ДА ГЛАСУВА ЗА НЕГО. И ОТ ДБ, БСП И ОТ НИЕ ИДВАМЕ. И ТОВА Е ЦЕЛТА НА ДЪЛГУНА. РАДЕВ МНОГО ДА ВНИМАВА.
  • 63 Д. Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Виталия":

    "Жена съм и зная!!!" С това ме застреля! Искаш ли букет от многоцветни рози, и в саксия ли да са?

    Коментиран от #64

  • 64 Виталия

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Д. Петров":

    Писал си ми в мъжки род😂 Уточних. Прочети си коментарите към мен

    Коментиран от #68

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Бандера

    7 2 Отговор
    Слави създаде "партия" не защото е искал да си отмъсти за пропадналия референдум, а защото така са му наредили началниците от ДС!
  • 67 яяяя

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Раданч Татлъту":

    Аман от тоя разгонен пе___аст дичев!
  • 68 Д. Петров

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "Виталия":

    Че откъде да знам, че пак си сменила ника. Не, че вече не знам, че караш по азбучен ред!

    Коментиран от #74

  • 69 Чегърт чегърт

    4 0 Отговор
    "Добре, стигнахме до ръба на пропастта, хайде да мислим как да се връщаме назад."
    Връщане назад няма! Много е примамливо - крадат 30 г., стигаме до национална катастрофа, рестарт и пак да крадат. И манипулации на стадото до краен предел - 60% от говедата не гласуваха!
  • 70 Аристо-ша

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "жагажгжаг":

    Как неграмотен критикува професор. Смешно и тъжно. Да не говорим за "дълбочината" на мозъка на комантиращия. .. С малко повече мозък можеше да
    провери кой е автора и какви са делата и убежденията му.
  • 71 И мнението

    5 3 Отговор
    на Илиян Василев "Атакуват Кирил Петков и Асен Василев, защото се страхуват от комбинацията им с ДБ и ИБГНИ, което би изстреляло тази коалиция на протеста на „върха“ на политическото представителство като маргинализира ИТН тотално. Пътьом и ГЕРБ. В ИТН имам приятели свестни хора, но има и момчета за поръчки. Щом извадиха компроматите, значи работят с Отдела за мръсни номера на ДПС, Пеевски и олигарсите.
    Казах го, нека повторя – всички представители на протеста трябва час по-скоро да направят нещо като координацинен съвет, платформа за съгласуване на позиции, по актуалните теми на деня.
    Познавам прекрасно юнаците, които съветват ИТН и ги използват. Докато могат да атакуват индивидуално Христо Иванов, след това Мая, след това Кирил – без атакуваните да консолидират и координират отговора си, ТЕ ще имат предимство.
    Като начало и за да бъде предметно – темата на координацията е следващо правителство на базата на служебното но без слабите министри, кой ще ги замести /не е нужно да са чисто партийни лидери/. Знам че работата изглежда обречена, но ще постигне няколко много важни цели" и още, и още.Статията е в миг нюз инфо под заглавие "ИТН атакуват Кирил Петков и Асен Василев, защото се страхуват от комбинацията им с ДБ и ИБГНИ"
  • 72 ТО ЛУ ПИ ВМЕСТО ДА ХАБИТЕ ИНТРЕНЕТ

    1 4 Отговор
    ЗАПИШЕТЕ СЕ В КОМИСИЯТА НА ХАДЖИ ГЕНОФФ,ЧЕ СА ВИ Е..ЛИ В СУТЕРЕНА НА М.С..ТОЙ ЩЕ ВИ ОПРАВИ ЖАЛКИЯ ЖИЗНЬ!!
  • 73 Дилема

    6 2 Отговор
    Не знам кое е по-горлямото зло, знам ко е по-милизливото ..йно. И.Т.Н.
  • 74 Виталия

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "Д. Петров":

    Виталия Игоровна Чапаева😂 е руското ми име. Съмнявам се че той знае, а и ще повярва! Документите са унищожени, но действия които произтичат от това събитие не могат да бъдат спряни! Нямало е как да ме пратят с имената на В.В.Путин. Сурогатна (взет материал от бащите) е била майката- в Босна и Херцеговина са я пратили и са точно 6 със Стефан Крушата и Евелин Банев-Брендо борци. Барети Георги Индианеца и Пламен Кимбата. Та като не мога да го докажа да ме мислят за луда и гадовете, които са наясно да си играят мръсните игри!

    Коментиран от #80

  • 75 Цанков

    5 5 Отговор
    Потресаващите кадри от побоищата и гаврите над протестиращи младежи от миналото лято са в мрежата. Вече са гледани от милиони българи и не само. Засега реакция има само от партии, които са против режима на ГЕРБ и т.нар. „патриоти“. Сикаджията, той и три пъти премиер на тази клета държава мълчи, скрит зад дувара на къщата си в Банкя, охранявана от цял отбор гардове.

    Коментиран от #76

  • 76 Виталия

    2 3 Отговор

    До коментар #75 от "Цанков":

    Моля не го наричай СИКаджия. Изобщо не е трябвало да се движи с хората в СИК, които са умствени нива над него!
  • 77 Друг Професор

    6 4 Отговор
    Партията на слафчо е сбор от СЕМЕЙСТВО АДАМС и гетска публика. Гетска не идва от Гети , а от ГЕТО.
  • 78 Емо

    6 2 Отговор
    Вижте, има неща които са неизбежни. Във ФБ вече започнаха да излизат имена и снимки на полицаите и полицайката. Честно, замислям се дали не е по сигурно за тях да изкарат по някоя година в затвора докато нещата се поукротят. Че нещо хората на настръхнали. А русата полицайка най добре да емигрира спешно. Не знам защо на нея са и набрали най много като тя ритна само 3...4... пъти. Но заканите са зловещи.

    Коментиран от #100

  • 79 Има ТакоВъ Народ

    1 3 Отговор
    Наужким
    Тия от Дай Ваксини да не се чудят после че евреите могат да вземат да почнат да пишат и говорят Има Израелски Народ през следващите хилядолетия
  • 80 Д. Петров

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "Виталия":

    Да не те е хванала склерозата? Забрави ли, че се познаваме?!

    Коментиран от #82

  • 81 Призив

    4 2 Отговор
    Публикувайте имената и снимки на тези полицаи. Такова геройство като тяхното не трябва да остане скрито. Заслужават поне публично да се прославят.
  • 82 Виталия

    0 2 Отговор

    До коментар #80 от "Д. Петров":

    И къде сме се срещали, че не мога да се сетя? Може и да не ми подаряваш цветя

    Коментиран от #85

  • 83 Ковида

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "честно":

    Ти ходи с маска, отивай се ваксинирай, спазвай дистанция 1'5 метра, вярвай в Коронавируса и телевизията, че да не си Ганьо.
  • 84 Независим

    7 1 Отговор
    Ей Трифонов, ще ти дам един съвет, НЕ намесвай името на Господ в твоите гнусотии, защото ти е бедна фантазията какво ще ти се случи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    И Трифонов, тъпо татуирано и мингюшато същество, Баща на Господ Исус Христо е самият Бог, а не е дърводелец, и като не знаеш какво говориш, особено когато се отнася до Господ е най добре да си затваряш лигавата си уста !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #88

  • 85 Д. Петров

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "Виталия":

    Ти си тежък случай! Забравяш фактът, че имаме комуникация тук, както и лична! Затова питах, цветята със саксията ли да ти ги дам!

    Коментиран от #86

  • 86 Виталия

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Д. Петров":

    Днес не си в кондиция. Зная, че си пишем даже и в момента тук. Запознанство е когато се изправим един срещу друг. Смятам да се нарича среща

    Коментиран от #91

  • 87 Аз Негодника

    3 1 Отговор
    Партията ИТН без да е участвала,в протестите,и без предизборна кампания...Зае второ място,а на следващите избори,ги спечели,с гласовете от чужбина...А какво би се случило,със ПРЕДИЗБОРНА кампания...Насочена изцяло срещу,така наречените от тях предатели...От ДБ така и не намериха,логично обяснение за действията си,освен да отричат очеизвадния им стремеж, към постове и власт...Като прибавим и това че от ДБ системно се самоизолират. А също и двойните стандарти на ИБНИ...Манолова - обещайте им нещо,и после не го изпълнявайте...Нещата придобиват много ЖАЛКИ ИЗМЕРЕНИЯ...Който дори медийното очерняне на партията ИТН...Няма да помогне.... По всяка вероятност,избирателната активност,ще е още по малка от тези на предните,и резултатите на протестните партии може да се окаже КАТАСТОФАЛЕН...ГЕРБ и ИТН може само да препотвърдят резултата си...Но за останалите
  • 88 Д. Петров

    1 4 Отговор

    До коментар #84 от "Независим":

    Пъпеш, божият син не се казва Христо! Името му произлиза от КРЪСТ! Оригиналното е ..А "девствената", женена Мария, освен мъж дърводелец е имала и любовник, от римският легион, на име Пантер!

    Коментиран от #90, #92

  • 89 111111

    4 3 Отговор
    Хората, които продължават да поддържат ИТН, са или тъпи, или отрепки, или анархисти, или служат на ГЕРБ.
  • 90 Независим

    5 1 Отговор

    До коментар #88 от "Д. Петров":

    Вие сатанинските извратеняци можете да си говорите всякакви лъжи и безумни бръщолевения, но пък за сметка на това адът е изцяло на ваше разположение !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #94

  • 91 Д. Петров

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "Виталия":

    Забрави! Аз няма да се върна в България въпреки да харесвам рускини, пък били и бивши мутреси!

    Коментиран от #93

  • 92 Виталия

    2 0 Отговор

    До коментар #88 от "Д. Петров":

    Остави ги тия глупости! В.В.П истинския е убит 1985. Герман Винокуров ме намери м.11.1993 и ми каза доста неща! Самата Людмила Путина също каза, но не й вярват. Кажи ми, може ли жена която прави секс и спи с 1 мъж, ражда му деца, да не усети той ли е или двойник? Избяга в Англия. Та в Русия управляват същите главундери като в България
  • 93 Виталия

    0 2 Отговор

    До коментар #91 от "Д. Петров":

    Аз не съм бивша мутреса. С такъв не съм живяла! И не съм рускиня. Турското ми име е Дидем. Забрави ли?

    Коментиран от #95

  • 94 Д. Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Независим":

    Няма лошо, оставям целият рай за теб! :)
  • 95 Д. Петров

    0 1 Отговор

    До коментар #93 от "Виталия":

    Няма как да забравя, нещо което никога не е било! :)

    Коментиран от #96

  • 96 Виталия

    0 1 Отговор

    До коментар #95 от "Д. Петров":

    А и няма значение, защото каза че няма да се върнеш?! тук

    Коментиран от #97

  • 97 Д. Петров

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "Виталия":

    Да! Не се отричам от думите си. Няма да се върна в България! Какво имаш предвид с това "тук" ?

    Коментиран от #98

  • 98 Виталия

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "Д. Петров":

    Имах предвид БЪЛГАРИЯ!!! Аз пък няма да я напусна! Всички сте големата работа от километри обаче. Жалко, много жалко...

    Коментиран от #99

  • 99 Д. Петров

    1 1 Отговор

    До коментар #98 от "Виталия":

    Какво да ти отговоря! Животът е кратък! Живей го! Няма да се върна, за да ми го съсипват!

    Коментиран от #101

  • 100 Даааа

    4 0 Отговор

    До коментар #78 от "Емо":

    То у фейсбука сички са смели.... Ама реално седят и чукат по клавиатурата... Нищо повече... 😂😂😂
  • 101 Виталия

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "Д. Петров":

    Животът е битка!!! Смисълът не е в търкаляне на кифли и харчене на многото пари.

    Коментиран от #103, #105

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Д. Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Виталия":

    Това е твоето мислене. Кифленски истории, не ме интересуват! Изхвълих всички пари. Живея на 100 метра от плажа. Малко хора могат да го разберат.
  • 104 Дедо

    4 1 Отговор
    комунягите, мултаците, мутрите, мафията и доносниците ВИ вкарват в поредния филм за одобрение на служебното правителство за постоянно и Грипен за пезедент на република която се отрича от парламента ... е нема такъв ПРОСТ и загубен народ ... Херо да да палне свещи на Ран-Ът.. язък за България и Ес .. дупе да ни е яко ако не изметем чалгарите и тия от началното изречение
  • 105 Д. Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Виталия":

    Този път, май заряза битката...:):):)!

    Коментиран от #106

  • 106 Виталия

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от "Д. Петров":

    С теб не водя битка. Аз да не съм Дон Кихит с вятърни мелници да се бия😂

    Коментиран от #108

  • 107 Снегурочка

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "русофил":

    ако ти си русофил, аз съм Валентина Терешкова, което означава , че заедно с Безос, Мъск и РадеЕФ има още много да фъркате преди да станете космонавти, астронавти, тайконафти и най-вече дупедафти, за да имате късмет да видите "президентската република" от достатъчно високо и на юг от Дунава и Онгъла...
  • 108 Д. Петров

    0 2 Отговор

    До коментар #106 от "Виталия":

    Ха ха Хъл, разсмя ме и не само! Представих си как духаш, като вятърна мелница, че и въртиш!

    Коментиран от #109

  • 109 Виталия

    0 2 Отговор

    До коментар #108 от "Д. Петров":

    Затова те издухах толкова далеч сигурно😂

    Коментиран от #110

  • 110 Д. Петров

    0 2 Отговор

    До коментар #109 от "Виталия":

    Това беше удар под кръстът!

    Коментиран от #111

  • 111 Виталия

    0 2 Отговор

    До коментар #110 от "Д. Петров":

    Съжалявам! Върни се в България

    Коментиран от #112

  • 112 Д. Петров

    0 2 Отговор

    До коментар #111 от "Виталия":

    Защо? Ти ми показа, че не ме харесваш. Няма проблем, но защо искаш да се върна в България?!

    Коментиран от #113

  • 113 Виталия

    0 1 Отговор

    До коментар #112 от "Д. Петров":

    Мейл адресът ми беше разбит м.06.2021. Не мога да вляза въобще. Снимката дето прати може да не е твоята? Там се виждаше някакъв доста по-възрастен от 1965ти набор и по-млад с тъмна коса. Това така ли е или?

    Коментиран от #114, #130

  • 114 Д. Петров

    0 1 Отговор

    До коментар #113 от "Виталия":

    Е нали ми имаш мейла, прати едно здрасти и ще ти пратя, моя актуална снимка!

    Коментиран от #115

  • 115 Виталия

    0 2 Отговор

    До коментар #114 от "Д. Петров":

    Само там беше записан имейла ти. Пиши на didem77@ останалото го знаеш

    Коментиран от #116, #118

  • 116 Д. Петров

    0 2 Отговор

    До коментар #115 от "Виталия":

    Извинявай, имах разговор с близки, затова се забавиха.

    Коментиран от #117

  • 117 Виталия

    1 2 Отговор

    До коментар #116 от "Д. Петров":

    ОК. Кое се е забавило?

    Коментиран от #119

  • 118 Д. Петров

    0 2 Отговор

    До коментар #115 от "Виталия":

    Какъв е смисълът, когато аз няма да се върна в България, а ти няма да я напуснеш!?

    Коментиран от #120

  • 119 Д. Петров

    0 2 Отговор

    До коментар #117 от "Виталия":

    Отговорът ми до теб, естествено.
  • 120 Виталия

    0 2 Отговор

    До коментар #118 от "Д. Петров":

    Ако има силно желание, съдбата ще направи така, че да ще се срещнем. Засега явно няма

    Коментиран от #121

  • 121 Д. Петров

    2 1 Отговор

    До коментар #120 от "Виталия":

    Никой не знае! Съдбата много пъти, те чака зад ъгълът с големият кол!

    Коментиран от #122

  • 122 Виталия

    1 1 Отговор

    До коментар #121 от "Д. Петров":

    Ако решиш, пиши ми по мейла. Лека нощ от мен
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 ха ха ха

    5 2 Отговор
    Не, няма такъв ИДИОТ наистина! Слави е идиот!

    Служи на чужди интереси!
  • 125 бушприт

    5 1 Отговор
    Няма такъв просташки и селяндурски народ,какъвто ни представя Суафчо Босоногов Дънков. Аз не искам да съм час от чалгарския и кючешкия сляп народ!
  • 126 бушприт

    2 0 Отговор
    Част,извинете ме за грешката!
  • 127 ooo

    3 0 Отговор
    - Мамо, какво е това брак?
    - Това, дъще е, когато жената вземе да отглежда голямо момче, с което родителите му вече не могат да се справят. А и те се оказаха ганьовци както повечето вътре но се правят на умни, съсипвайки още повече държавата си мислят че пак някой балък ще ги избере.. е до тук бяха чалгаджиите и техните глупости, всички видяхме че простащината им край няма и няма да има те проста са си такивъ.!
  • 128 бай уйчето

    6 1 Отговор
    Cлaви, ти cи cрaм зa Бългaрия и пoзoр зa хoрaтa кoитo тe избрaхa и ти глacувaхa дoвeриe. Ти трябва да се лекуваш при сериозен специалист за душевно болни. Oттeгли ce заедно с твоите джуджета и други малоум*ици, нaпрaвихмe тe бoгaтaш, ceгa cи върви в учин дoл и ce oтдaй нa мoтикaтa
  • 129 бай уйчето

    6 1 Отговор
    И ако малоумният идиот Слави спре следващо правителство, ние ще му спрем млякото
  • 130 бай уйчето

    2 2 Отговор

    До коментар #113 от "Виталия":

    това не е секс сайт
  • 131 Продажник

    2 3 Отговор
    Не можах да ти прочета глупостите и до средата дори! Продажна сган!
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Европичкодичев

    0 2 Отговор
    Евроатлантическият професор от Радецки е толкова професор, колкото прабаба ми е била астронавт. Кой дава дипломи , че и титли на толкова неграмотни хора, чудя се и отговор не намирам.
  • 134 До 10

    1 2 Отговор
    Слави спечели честно изборите, за разлика от Бай-Ганьо последните 12г.По-добре честни,нищо че са неопитни,на поне не са опетнени.
  • 135 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    МУМИЯ УУУУУУУУУУУУУУММММММММРРРРРРРРРРРРИИИИИИИИИИИ.............................................................................................................................