19 Август, 2021 10:00 7 474 67

Бургер за 18 лева? На българското Черноморие "гледат на теб като на портмоне".

  • черноморие-
  • черно море-
  • българия-
  • туризъм-
  • лято-
  • почивка-
  • портмоне-
  • пари-
  • бургер

Има и оплаквания, че в някои хотели по морето искат допълнително заплащане за климатиците

Бургер за 18 лева? На българското Черноморие "гледат на теб като на портмоне". - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пандемията скъси летния сезон по българското Черноморие, който бездруго не е от дългите - и цените еуфорично надминаха "ден година храни". Ако в началото на юли в Слънчев бряг едва се запълваха първите редици на плажните чадъри, три седмици по-късно оживлението е видимо. През август на Черноморието се стекоха предимно българи и румънци. Ето, че за втора поредна година българските туристи спасяват сезона, който е подпомогнат това лято и от Националната програма "Отново заедно", осигуряваща 6-дневен туристически пакет за летуване на няколко хиляди деца и учители. За нея служебното правителство отпусна 15 милиона лева.

Сезонът не е приключил, но тенденцията показва, че ще се запази близо трикратното увеличение на туристите спрямо предишното провалено лято. Последните обявени данни на националната статистика за нощувките от местата за настаняване показват, че през юни м.г. броят им е 199 533, а за тази близо трикратно по-голям. Но дори и тези над 560 000 души са два пъти по-малко от юни 2019 година, последния сезон преди пандемията от COVID-19.

Неотдавна Министерството на туризма съобщи, че от 1 май до 8 август над 2.5 милиона туристи са пътували в страната, като от тях българите са близо 1,681 милиона. Ограниченията, наложени от много държави, в т.ч. Гърция, накара немалко граждани на българските съседки да почиват в България - посетителите от Румъния държат първенството сред чуждестраннните гости с 222 966 души за този период. Следващата най-голяма група са поляците - около 60 000.

"Гледат на теб като на портмоне..."

Заради августовския пик обаче много хотели и заведения по Черноморието вдигнаха цените, макар че от м.г. до края на 2021 действа намалена ставка по ДДС от 9% за ресторанти и услуги по кетъринг. Цената от 18 лева (малко над 9 евро) за хамбургер в един от курортите е стреснала дори германци, почиващи там. Но и на други места бургерите се предлагат на цени от 15-16 лева, почти двойно по-скъпи от тези в столични заведения. Изненадваща е и оферта от 15 лева за порция цаца и наливна бира - цацата в тази комбинация струва десет лева.

"Малки порции на високи цени, а не е вкусно", "Гледат на теб като на портмоне" - това са сред честите оплаквания от заведения по морето. Обикновени салати вървят между 8-10 лева, фрапето - от 6 до 10 лева. Вечеря за двама с аперитив стига стотачка. Менюто често е ограничено и причините са както в дефицитните по традиция кадри в туризма, така и в съкращенията, които извърши браншът заради кризата. По традиция храната на улицата - например дюнери за по 6-8 лева, остава най-евтина.

Има и оплаквания, че в някои хотели по морето искат допълнително заплащане за климатиците или предлагат стаи на различни цени - в зависимост от това имат дали климатик.

С шезлонгите и чадърите е различно - движат се между 15 до 30 лева (два шезлонга и чадър), но може да са включени и в цената на нощувката. Случва се и да са безплатни - но в тези случаи от заведения на плажната ивица приканват към консумация за поне 10-15 лева. Разликите в цените на услугите по плажовете зависи дали концесионерът е преотдал части на хотелиери или на други фирми.

Цените се определят от търсенето

В бранша не крият, че когато има високо търсене, цените се вдигат. "Както и миналото лято, така и сега българите са основният контингент, а те са известни с това, че не планират отрано почивките си като западняците. Това и нас ни затруднява да направим разчети", коментира пред Дойче Веле Борислав Хаджиев, председател на Контролния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Той напомни, че когато става въпрос за хотели, това означава ежедневни разходи за поддръжка, режийни, които вървят, независимо дали има туристи, или не. "А държавата не направи нищо за подпомагане на бизнеса, независимо какво говорят, грантовете от ЕС не ги слагам в сметката - така че колегите и да не искат, са принудени да вдигат цени", каза Хаджиев.

Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите "Златни пясъци", коментира пред Дойче Веле, че цените са били намалени в началото на сезона, но сега са се върнали към нормалните. "Не може да се прави сезон за 30-40 дни, големите хотели нямат ли заетост през юни и септември, нищо не могат да изкарат", коментира той. Според него ситуацията в морските курорти сега е такава, че цените на нощувките в хотелите не могат да се вдигнат дори с едно евро. "Ако успеем с 2-3% да ги вдигнем, е победа", обяснява той пред Дойче Веле. Щерев отбеляза, че в семейните хотели и заведения, които са малък бизнес, сега работи цялата фамилия, за да спести от персонал и да има някаква печалба. "И какво става - работи човекът някъде до 17 ч и след това помага в заведението или хотелчето си. Идват данъчните и налагат глоба от 2000 лева, защото нямал договор!"

А какъв ще е следващият сезон?

За догодина в момента никой не иска да мисли. Потребителите искат по-добро качество за цените, които плащат, а бизнесът - предвидимост и държавна подкрепа. Но след един провален сезон 2020 и малко по-добър тази година се задават фалити. "Изразходвал съм всички резерви, в т.ч. и отлагане на плащания към доставчици, туроператорите се възползват от ситуацията и смъкват цените така, че направо дерат кожи. Не знам дали ще оцелея за догодина", казва собственик на ол-инклузив хотел от Слънчев бряг.

Автор: Емилия Милчева


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аххаха

    49 12 Отговор
    А колко струва един дюнер в гетото в кьолн? 5,50 евро

    Коментиран от #12, #13, #65

  • 2 К З П

    44 4 Отговор
    Да им направи проверка и да има глоби !

    Коментиран от #17, #28

  • 3 ТаУмВзе

    82 6 Отговор
    Трябва да имаш сериозни отклонения, за да стъпиш на българското мутроморие.

    Коментиран от #45

  • 4 Дойче Лъже

    39 10 Отговор
    Защо ревете бе, на това се казва демокрация и свободен пазар-цената се определя с този, който определя стоката,върху реалното равнище на пазарната цена, зависи от съотношението между търсенето и,предлагането от равнището на конкурентите.

    Ако дойче лъже иска комунизъм да си връща ГДР

    Коментиран от #14, #46

  • 5 Си ган

    51 1 Отговор
    Ей, тия само реват, че няма пари, а ни дерат кожите!!

    Коментиран от #47

  • 6 Вместо да

    48 2 Отговор
    Намалят цените и да правят промоции да привлекат клиенти те ги гонят с големите си цени!

    Коментиран от #48

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Анал

    35 1 Отговор
    Кой те кара да го купуваш има магазини
  • 9 Жан Клод ( с двата ножа)

    39 0 Отговор
    Поморие, южния плаж- цаца с пържени картофи= 11лв.
  • 10 Раданч Татлъту

    44 4 Отговор
    Требе да си мноо смел и със здрави нерви,за да почиваш на родното Черноморие.🐵🤡
  • 11 хахахахаха

    30 1 Отговор
    че то на слънчака си е евтино я елате на каликакра с.топола тук бургера е 20лв а една порция варира между 20-35лв бирата е 6лв … стига сте ревали срещу слънчев бряг а му се радвайте че такива цени само там има !!!
  • 12 Веднага

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Аххаха":

    ти отговарям 3 евро!!!! Не 5 не 6!!!
  • 13 Раданч Татлъту

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Аххаха":

    Не лъжи,струва 3 евро!👍
  • 14 А.така

    35 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дойче Лъже":

    Защото то си пише, много пари за слабо качество. В Гърция не е по евтино даже обратното но някой да се е оплакал от цените или качеството?

    Коментиран от #26, #43

  • 15 един от многото

    8 31 Отговор
    И кое не му е правилното да предложат цена с климатик и без климатик. Клиента има право на избор , обикновено искат по 5 лв. за денонощие. Повечето наематели пускат климатика и обикновено хазяина го спира чак когато си тръгнат. Като не ще бургер от 18 лв. , да не си купува , има и други неща за хранене , а има и магазини.
  • 16 БГ Хотелиер

    29 2 Отговор
    ШАРАНИИИ..ИМА ЛИ ШАРАНИ БЕ. НА БАСТУН ША ВА ЛОВИМ БЕ, ШАРАНИИ.
  • 17 А беее

    7 43 Отговор

    До коментар #2 от "К З П":

    Като не ти е по джоба ---СТОЙ СИ В КЪЩИ.
    Или почни работа на второ или трето място(така както го правят българите в чужбина).
    Ако искаш да гледат на теб като на ЦАР , дръж се като ЦАР , плащай богато, а не като
    турист-социалист.
    Щял да праща комисия и проверки.
    Гледат на работата лекото и на хляба мекото.
    НЕМА ГО МАЙСТОРА.
    ЗАМИНАВАЙТЕ ЗА ГЪРЦИЯ , ТУРЦИЯ И ПАТАГОНИЯ АКО ЩЕТЕ.

    Коментиран от #23

  • 18 Новият туризъм

    8 23 Отговор
    Това е надценка за Свободата, който иска другото да ходи в Гърция напр. да му спират музиката, да се прибира на вечерен час и да ходи, като куче с наморник!
  • 19 Ники

    14 25 Отговор
    Има бургери и по 20 , 30 , 40 , 50 лв в Нусрет ( Дубай , Миконос и тн , има и за по 1000 лв ) Значи ако имам заведение миже и 100 лв да сложа бургер .. това си е мое право , кой ще го яде в друг въпрос .. не разбирам защо е някаква тема кой каква цена си е сложил … това е пазарна имономика … 🤷🏻‍♂️
  • 20 стария моряк

    34 2 Отговор
    Търсенето определя цената. Като не купи никой два дни хамбургери от 18 лв. и на третия цената ще падне.
  • 21 В малко градче

    28 1 Отговор
    Като Хисаря в бара на басейна едно кебапче е 3,80 лв, мин. вода от 0,500 е 2,80лв, фрапе 5 лв, сладолед който е 1 лв там е 3лв, кола от 0,500 4лв! Цените са петорни водата е 0,50 ст те я дават за 3 лв
  • 22 Аха

    31 4 Отговор
    Ама те затуй хората предпочитат гръцкото море.Двойно по евтини са цените.Като изключим няколко тузарските острови .Тяхното гиро варира от 3,50 да 4 евро.

    Коментиран от #31

  • 23 Абееееее

    34 2 Отговор

    До коментар #17 от "А беее":

    Я си гледай работата моя работа е къде и как да си харча парите! И много знаеш дали имам или нямам! Няма да давам пари за боклуците с които заливат ресторантите по морето! И ще пращам когото и когато си искам човек трябва да си търси правата ! Ти се прави на Рокфелер ако искаш аз съм обикновен човек! Хубав ден! И нямам намерение да продължавам да ви коментирам
  • 24 даам

    36 1 Отговор
    3 лева на час да ползваш ютия , 10 лева паркинг и 200 лева за две нощувки в Свети Влас. Като най-екзотичното беше да спре водата в хотела в 18:00 по неведоми причини, за които и на рецепция не знаят. Бил съм от работещите по черноморието доста дълго време , ама такава секира като тази година не съм виждал. Оказа се , че да почиваш в Гърция излиза по-евтино .....
  • 25 бравос

    20 1 Отговор
    Щерев,къде ги видя тия 30,40 дена ве малоумник,минимум 60-70 дена дерете хората......ДОКАТО морето се оправлява от нискочели така ще е....НО все пак има още няколко останали айляшки места....ХОДЕТЕ там хора.....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хахаха

    35 3 Отговор
    Сега съм в Гърция.... Цените по магазините са горе-долу като в България.
    Свободни плажове бол. Ако искаш на бийч бар на топ плаж ... има две оферти:
    5 евро на човек с право на паркомясто, шезлонг и чадър, без да си задължен за консумация;
    4 евро за бира или фрапе на човек.
    Но плажовете са супер чисти, восата е кристал, разстоянието между шезлонгите е 2 метра.

    Спането ... 80 евро за вечез, за апартамент 60 кв.
    с пълно оборудване. Перфектно за 4членно семейство

    Трябва наистина да си болен мозък за да отидеш на бетономорието.

    Коментиран от #53

  • 28 Защо глоби

    3 24 Отговор

    До коментар #2 от "К З П":

    Като нямаш парици , иди да работиш.
    Нямаш право да определяш кой на какви цени ще работи.
    Там работниците искат високи заплати. А тези заплати идват от клиентите. От такива като теб.
    Значи не ти е мястото там.
    Все едно да мрънкаш , че в Лас Вегас
    хотелите са по 500 долара на вечер.
    Не си за там бе пич .
    ПРОСТИРАЙ СЕ СПОРЕД ЧЕРГАТА СИ.
    Няма смисъл да пращаш проверки на места за които нямаш пари.
    Злобата вреди на този който я изпитва.
    Примири се че има бедни и богати.
    Така е от както свят светува.

    Коментиран от #35

  • 29 Много си е готино на СЛЪНЧЕВ БРЯГ.

    3 24 Отговор
    На който гроздето му е високо , вика че е кисело.

    Коментиран от #32

  • 30 Овца

    12 1 Отговор
    До година пак сме там.И най ме кефят частните паяци и скоби.
  • 31 Шматарока

    4 9 Отговор

    До коментар #22 от "Аха":

    Къде си ял по 4 евро пита гиро па ти бе...пък и да си ял, надявам се си забелязал количеството на месото и на картофките. Както и да е, аз по-скъпа пита от 2,5 не съм виждал, ама ти щом казваш, ние трябва да ти верваме.

    Коментиран от #49

  • 32 Грульо

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Много си е готино на СЛЪНЧЕВ БРЯГ.":

    Бургерите са кисели. :D
  • 33 Сър Пичук

    24 1 Отговор
    Не е тайна, че голяма част от хотелите на кафявоморието са построени незаконо, с подкупи, рушвети, и т.н. Отделно, че много от тях са правени и с крадени пари. В този смисъл, те сами са си виновни, че предлагането надвишава търсенето и че алчността им ще бъде озаптена по естествен път.
    Въпросът ми обаче е, помагала ли е държавата на такива незааконно построени хотели и има ли такива включени в програмата за 25 милиона по която изпращат деца на морето.

    Коментиран от #51

  • 34 Виждане

    5 3 Отговор
    А АЗ КАКВО ЗАБЕЛЯЗАХ ,СКЪПИТЕ РЕСТОРАНТИ ,МЕСТА НЯМАТ И СЕ ПОРЪЧВА КАТО ЗА ПОСЛЕДНО
  • 35 Прочети 23 коментар

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Защо глоби":

    Същото се отнася и за теб!
  • 36 асдасд

    5 11 Отговор
    Е в Хилтън в София е между 25 и 35 лева един бургер, защо по морето да не е 18????

    Коментиран от #41

  • 37 лудост

    26 1 Отговор
    Това е реалността в България. За един сезон искат да станат милионери. Почти навсякъде мръсно, лошо отношение, всеки ден нова причина да се оскъпява почивката ти, безумни цени на храната, невъзможност за паркиране, липса на правила - шум по всяко време, подвеждане та клиентите - рекламата едно, реалността съвсем друго , липса на професионализъм на всички нива, презастрояване, лоша организация и не вглеждане в детайлите , и още много причини , които сриват нашия туризъм.

    Коментиран от #52

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хиената

    12 1 Отговор
    Догодина пак да додити!

    Коментиран от #42

  • 41 Чугуня

    16 1 Отговор

    До коментар #36 от "асдасд":

    Ами защото на някой бесен селянин гаражчето няма как да е ''Хилтън'' бе, отворко.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Дойче Лъже

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "А.така":

    Безсмислен ти е коментара.Нали за това съм писал-щом пазара го допуска и има търсене. Ако има търсене на сандвич с ниско качество, то той може да се продава, не за 18, а за 28 лв.
  • 44 прекрасно

    20 0 Отговор
    Чета тук, че или трябва да плащаш като цар, или да си стоиш вкъщи. Ето това е проблем в България. Очакват клиентът да дава и да дава пари . Знаят, че щом си тръгнал да почиваш, не си някой клошар и си готов да се поглезиш. Но щом срещнеш тази наглост и усетиш, че цените по нищо не отговарят на качеството, веднага си казваш - тези просто са наивни глупаци и повече няма до стъпя тук. Просто е - трябва да има баланс, а не да се усещаш като жертва на алчни и арогантни хотелиери.
  • 45 Уж нямали високи заплати?

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    А, все в чужбина си харчат парите? Изнасяйки се и там да работите. Ние ще останем тук с нашите мутри(М@я, Х@джи и Мине$ов).
  • 46 От 2-3месеца е тръгнало Нагоре

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дойче Лъже":

    Качва се всичко! Няма спиране! Ние си го направихме! Дано оцелеем до напролет.
  • 47 Да си спомни СОЦА другари!

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Си ган":

    Всеки в неделя ходеше да копа на лозе за да има какво да сложи на трапезата. Както е тръгнало, пак ще се наложи да купуваме лозенце. Ще забравим ресторанти и курорти.
  • 48 Всичко е по ноти

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Вместо да":

    Едни искат високи заплати, други високи осигуровки, а трети още по-високи европейски пенсии!
  • 49 ttt

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Шматарока":

    Е, по 3 до 3,50 евро са.

    Коментиран от #61

  • 50 Йозеф

    7 1 Отговор
    Само умствено изостанал мазохист би отишъл в тая мизерия и надути цени на мутроморието. Ама овцете са за това - стрижииии
  • 51 Йо Несбьо

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Сър Пичук":

    Аз имам агенция за недвижими имоти в Чехия. Един българин ми се обажда, срещаме се да поговорим и от дума на дума става ясно, че той иска да купи жилище с помощта на ипотека. Да, но ипотеката в Чехия може да бъде максимално за 80%от цената на имота и то цена, която банката ще определи. На практика имот, за който собственик иска 3 мил. крони, банката може да определи като такъв за 2 мил. и да се съгласи да финансира до 1,6 мил. крони. Нашият веднага ме агитира за начин да убедим банката да пише по-висока сума, например 3,3 милиона, като така го финансира на 120%.

    На какво акцентирам тук - акцентирам върху това, че всички искаме да сме "на далавера" от цялата работа. Тези документи, нелегални начини на строителство, плащания на подкупи и т.н. са именно затова. Не е типично български патент. На село преди 20 години имахме къща пред разпад. Някой ни посъветва да я санираме като си останем според строителните книжа от времето на строителство. Така не плащаме за план, за разрешение. Пак беше скъпо, разбира се.

    Коментиран от #56

  • 52 Йо Несбьо

    2 3 Отговор

    До коментар #37 от "лудост":

    Защо да не искат?! Могат да искат и го правят. И аз искам да съм милионер. Трябва си здрава работа и може да стане.
  • 53 Иван Горанов

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Хахаха":

    На българското Черноморие не съм бил вече 16 години. €80 на вечер обаче за нощувка не ми се дават, ама никак. И не защото не мога да си ги позволя, имам собствен бизнес. Просто ще ме заболи сърцето. По същата причина не бих шофирал до Гърция. В крайна сметка има стаи за по €15 на вечер и самолетни билети за €20. При това положение да хвърля €1000 в канала?! Кой рече?!
  • 54 Съдията Дред

    9 1 Отговор
    Има хотели в Дружба, които са с частни плажове. По скъпи са, но олинклузива им е без забележки. Но , разбира се, нямам търпение да свърши тази лудост и светът ни чака. Нашите хотелиери са свикнали да им продадат почивките още зимата на бачкатори и хора на социал от западна Европа, после автобусите ги докарват от летището, и откарват следващата смяна. Винаги са ни критикували , че не планираме почивките си. Абе , мунчо, как да планирам месеци напред, като не знам какво ми готви следващата седмица. Нали тия пари за почивката трябва да ги изкарам, когато има работа. А за чиновниците още има станции на тънки цени.

    Коментиран от #55

  • 55 В НЮ ЙОРК В ХОТЕЛ

    1 4 Отговор

    До коментар #54 от "Съдията Дред":

    ПАРЧЕ ПИЦА С ДОСТАВКАТА Е 0.85 ЦЕНТА..........ПАНЯТНО ЛИ ВИЙ БЪЛГАРЧЕТА......
  • 56 Сър Пичук

    9 0 Отговор

    До коментар #51 от "Йо Несбьо":

    Да, това е характерна черта на българите. Всеки иска ред, закони и дисциплина. Но само другите да ги спазват, а за него да не се отнася. Докато всеки не разбере, че всичко започва от него, чувствителна промяна няма да има.
    И един пример как закона може да контролира някои недобросъвестни мераци. В Щатите, при покупка на жилище през банка се иска оценка от т.нар. "оценител". Той е лицензирано лице и следва доста точно написана процедура за оценка на жилището. От своя страна банката възлага на избран от нея оценител също да оцени имота и ако има разлика между двете оценки по-голяма от 5% се възлага трета, независима оценка.
    Това е и никой не смее да шикалкави, защото си губи лиценза и ще трябва да си вади хляба по друг начин.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 бургер кинг

    7 1 Отговор
    Нека да им направим един пълен бойкот на боклуците по черноморието и ще си заврат бургерите на онова място!
    Един такъв бургер струва около 1 лв и нещо.
  • 59 Гост

    4 3 Отговор
    Не знам защо само плюете нашето море.Вчера се върнахме от Приморско със семейството.Плажовете са препълнени от хора,кръчмите и те.Цените са горе долу нормални.Изкарахме си супер

    Коментиран от #60, #63

  • 60 Просто е

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "Гост":

    Ами защото трябва да се усвоят едни грантове. Един антибългарски грантаджия седи по цял ден пред компа и праска коментари против това за което му се плаща.
  • 61 Шматарока

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "ttt":

    Са, ама не са! Къде са толкова( изключая един-тва острова, световни топ-дестинации) направо се оливаш с лъжата си. В момента съм в Парга- пита гиро-2,20 евро. В Превеза -1,8..що лажеш, а?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Фен

    0 3 Отговор

    До коментар #59 от "Гост":

    Абсолютно подкрепям, преди 2 седмици бях в Китен. Фрапе 3 лв, закуските се въртяха 1.60 - 2.00 лв. Водата 1.50 за 1.5 литра общо взето нормални цени. Срещу 50 лв в непретенциозен хотел имаш алл инклузив (грийн парк)
  • 64 Курортисти

    2 1 Отговор
    Къде сте хукнали с цървулите на море На планината да не ви е по ефтино Я си намажи една филийка с лютеница и салам Народен шпек от три лв

    Коментиран от #67

  • 65 Цървули,сър

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аххаха":

    Тъпанар,по-евтино е,но Ганя…акъл няма
  • 66 сирене

    0 0 Отговор
    това ли е политиката на наще, да плашат родните гости за да има място за по платежоспособни хора.. Бургер 13 кинта, с яйце в него и картофки. Гларус пейл ейл 5 кинта . Готвено на момента, много вкусно и звееерска биричка.
  • 67 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Курортисти":

    Като гледам как пишеш, цървула си ти- нали пич!