19 Август, 2021 21:00 9 932 121

Какъв план преследва "Има такъв народ"? Време е да кажат истината.

  • итн-
  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • план-
  • герб-
  • дпс-
  • политика-
  • бсп-
  • демократична българия-
  • тошко йорданов

Вече и сериозни анализатори започват да подозират, че истинската цел на ИТН не е смяната на модела "Борисов"

Какъв план преследва "Има такъв народ"? Време е да кажат истината. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Даниел Смилов:

“Има такъв народ” (ИТН) обявиха, че ще са “конструктивна опозиция” в парламента. Но това просто не е вярно. На първо място те в никакъв случай не са “опозиция”, защото взеха лъвския пай от председателствата на постоянните комисии - това си е привилегия на управляващото мнозинство. На второ място може много да се спори доколко са “конструктивни”. Но в настоящата ситуация подобен спор е само загуба на време.

Докато ИТН определено не са опозиция, “промяната” трайно премина в ролята на опозиция в НС. И докато партиите в него взаимно се обвиняват, че са се предали една друга, най-предадена се оказа всъщност точно идеята за промяна на България след управлението на Борисов.

Сценарият, който се разгръща пред очите на българите

Ако преди 11 юли някой беше повдигнал въпроса как би изглеждало едно предателство на промяната, непредубедените наблюдатели със сигурност щяха да разгледат следния сценарий: Вместо да конструира в парламента здраво “мнозинство на промяната” с ДБ, ИБНИ и БСП, ИТН се опитва да управлява с “плаващи мнозинства”, които дават възможност на ГЕРБ и ДПС да влияят силно върху властта (в правителството и в парламента).

Точно този сценарий се разгръща пред очите на българите, които бяха подведени, че в новото НС ще има силно мнозинство срещу управлението на Борисов и присъдружното му ДПС. Математиката и политическата логика не само позволяват, но и изискват едно такова мнозинство да се конституира и да започне да взема решения в този парламент. Но явно има други фактори извън математиката и логиката, които диктуват различен развой на събитията.

Предателството на промяната и преминаването ѝ в опозиция се случиха на няколко такта. Първият такт беше вече многократно обсъжданата стратегия на ИТН при първия мандат за съставяне на правителство. Тяхната идея за “правителство на малцинството”, което да разчита на “плаващи мнозинства”, не само се оказа неприемлива за никого, но беше и пряк път да вкарат ГЕРБ и ДПС през задния вход в управлението на страната. "Защо беше необходимо това?” е въпрос, на който досега няма адекватен отговор. Фактът, че ИТН “спечелиха изборите” (тоест, имат най-голямата парламентарна група, но все пак със само 65 депутата), не е дори начало на отговора на този въпрос. Някой би казал, че всичко това са грешки на растежа: хората на Слави Трифонов искат да се самоизтъкнат, другите партии пък ревнуват от лидерството им и т.н. Но пубертетските нагласи у част от политиците не са извинение за предложения модел, който е не просто далеч от “изчегъртване” на управлението на ГЕРБ, а е дори по-скоро негова реплика и реабилитация.

Вторият такт в предателството на промяната бяха парламентарните гласувания и особено тези за председателствата на постоянните комисии. Стана дума, че ИТН (правилно) получиха председателства на най-важните комисии - правна, бюджетна, външна политика и вътрешна сигурност и ред. Но оттам нататък другите централни комисии отидоха при ДПС (икономическа и регионална политика), БСП (отбрана), а ГЕРБ получиха европейските въпроси и транспорта. Едната от протестните партии сама се отказа от подобни постове, а ДБ получи четири комисии, от които по-важни изглеждат околната среда и донякъде дигитализацията. Само това изброяване прави видимо кого всъщност ИТН привижда като свой партньор в парламента. Това са основно партии като ДПС и БСП, дори донякъде ГЕРБ - и в най-малка степен партиите на протеста. С други думи, разпределението на комисиите демонстрира как биха се формирали “плаващите мнозинства”, ако този парламент имаше шансове да просъществува по-дълго.

Третият такт в предателството на промяната беше по отношение на действията на служебното правителство. Кой би помислил преди 11 юли, че "партии на промяната” ще атакуват министри като Асен Василев и Кирил Петков, които изнесоха най-показателната информация за злоупотребите с публични средства както в ББР, така и чрез “инхаус” раздаването на милиарди на близки фирми за магистрали, язовири и т.н. Ако ДПС беше се ангажирало да рови гражданството на Кирил Петков, едва ли някой би се учудил. Но когато цялата атака тръгна от ИТН в съзвучие със сараите, много вежди започнаха да се повдигат. Комбинирано и с реториката на ИТН, съвпадаща с политическия речник на ДПС, всичко това направи “промяната” да изглежда комично в парламента.

Каква е истинската цел?

Този слаб парламентарен театър е може би начинът, по-който ИТН иска да поприкрие желанието си да отиде на нови избори. Но нали уж голямата цел е промяната на България: и в това НС има възможност за ясно мнозинство на промяната, което да поеме своята отговорност. Целият въпрос е защо страната трябва да ходи на още едни избори, за да стигне горе-долу до същото положение. Вече и сериозни анализатори започват да подозират, че истинската цел на ИТН не е смяната на модела "Борисов" с по-адекватно, прозрачно и почтено управление. Някои намекват, че истинската цел е президентска република, други - че става дума за популистко разклащане на системата, без да има ясен план до какво ще доведе това. Време е ИТН открито да излязат и да вземат отношение по този въпрос, защото ако промяната на модела "Борисов" беше тяхната цел, те нямаше да работят срещу нея. А в момента за съжаление правят точно това.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СмЕх

    51 87 Отговор
    Много страх от НОВОТО тресе старите кадри...ИНТ не бяха подкрепени след преговори с тези, които са наред да съставят правителство...Какви други разговори трябва да се водят между същите...?!!!Медийната машина е впрегната...Плюйте...То ще е до време...

    Коментиран от #96, #114, #119

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 666

    122 23 Отговор
    какъв план имат тези кухи лейки? плана е да съсипят и без това съсипаната държава
  • 4 Има такива нефелници

    93 19 Отговор
    Каква опозиция като в 8 водещи и най-важни комисии в НС председателят е от тяхната партия, да не забравяме и фъфлещото Ивче?!Това опозиция на опозицията ли ще е чалгари замаяни😂😂😂😂
  • 5 Q2z

    59 9 Отговор
    Всичко е ясно...,но така действат,че за мен простия човечец изглежда лошо ..., ще видим .
  • 6 Сатъра на Хана

    71 17 Отговор
    Снимките от Концертите на Чалгаря Слави, с изплезения език и прочие, показват че няма план. Тоя човек е много Болен -както Рапона и Свинаря на ДПС си мисли че Той е Свръхчовек, а вие сте тъпи гърчещи се в калта червеи. ... Погледнете - даже м пудела му Тошко има месиански поглед.... А всъщност изброените, Всички са кукли на верига на Хората с пари ... Цоло Вутов, Николай Вълканов, ОПГ КЦМ Пловдив,Домусчиите, Прасчо, СИК.

    Коментиран от #35

  • 7 глупости

    79 26 Отговор
    изборите щели да повторят сегашния парламент !! а бе кой ще гласува за слави ??? аз и семейството ми НЕ !! един да ни управлява от джипката та да го сменим с друг от диванчето...не , благодаря. ще глсвувам или за дб или за мая. а слави едва ли ще хване и 10 %.

    Коментиран от #11, #43, #88

  • 8 Перо

    70 20 Отговор
    Нямат никакъв план! Прости и злобни селяндури /не селяни/!
  • 9 Пръц

    44 24 Отговор
    Даниел Смилов е Програмен директор на Центъра за либерални стратегии,сиреч Соросоиден храненик.Човечец без собствено мнение изпълняващ заповедите на господарите си.Мекере.
  • 10 Иванчо

    70 13 Отговор
    Целта беше ясна от самото начало - поредния проект на кукловодите от ДС, които лансираха поредния "спасител", който да обере негативния вот на простите българи. Същевременно, този "спасител" е бил така обработен, че няма мърдане. Само малоумните (които в България са над 70%) не го разбраха.
  • 11 Шебек

    9 38 Отговор

    До коментар #7 от "глупости":

    Само ваксинирани трябва да имат право на вот.

    Коментиран от #12

  • 12 само

    11 21 Отговор

    До коментар #11 от "Шебек":

    ваксинираните трябва да имат право на болнични и лечението им да бъде покрито от нзок но това е друга тема

    Коментиран от #59

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гечко

    42 14 Отговор
    Абсурдна държава! Първите две най-големи партий,с най-голям вот на изборите в опозиция??!! Затова ли са гласували повечето от половината българи,да са в опозиция?! Да живее Президентска република България!

    Коментиран от #22, #83

  • 16 ИСТИНАТА

    21 48 Отговор

    До коментар #2 от "Коментар":

    Всички се обедниха срещи ИТН и не подкрепиха правителството им, нали?
    Всички обединени срещу ИТН, сега да си изберат правителство, нали?
    Просто е, нали?

    Коментиран от #25

  • 17 преминаващ

    22 53 Отговор
    Щом соросоидите плюят Слави, значи е на прав път. Почват да усещат, че на следващите избори ИТН ще са пак преди умните и красивите.
  • 18 ЧЕПА

    21 25 Отговор
    Питайте ПИНОКИО И ПРОКОПИЕВ те ще ви кажат бъдещето . Сега КЛЮНА ще ходи да. ли..ж..е. ка ..й .Сите на Слави но едва ли ще го огрее . КАБИНЕТ НЯМА ДА ИМА . СЛЕД 3 МЕСЕЦА НОВИ ИЗБОРИ .Пък тогава ако ПИНОКИО влезе да внимава как ще се д..ъ р..ви .
  • 19 Сатъра на Хана

    41 14 Отговор
    Дупетатите от ИТН се нахвърлиха на местата в Комисиите като Гладни Кърджалийски мисирки на ронена царевица, или гладно Банкянско прасе от ДуПиСа на градина с люцерна. ...... ПО ГЛАДА ще го познаете , че са роби на Господарите от Фашизирания БГ Капитализъм
  • 20 нннн

    39 9 Отговор
    Ясно! Опозицията е ГЕРБ, ДПС и ... ИТН. Те са на единия бряг на реката.

    Коментиран от #26, #28

  • 21 Софиянеца

    33 16 Отговор
    Плана на скритите герберсти- депесари ИТН не сполучи
  • 22 ти си трол

    18 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гечко":

    Има ли Президенска република без парламент?
    Дори и в КНДР има парламент, нали?
  • 23 Професора

    23 14 Отговор
    Плана им беше да покажат какви са ментета патриоти платени от Боко Еднокнижния!
  • 24 Трябва ново въстание !

    17 1 Отговор
    Викнал съм няколко талибана от Кандахар !
    За ден,два ... сме свършили работата !
    Талибан от БАН.
  • 25 истината е

    31 9 Отговор

    До коментар #16 от "ИСТИНАТА":

    че не можеш с 65 депутата или 12 % от гласоподавателите да настояваш правителството да е само твое !!сега останалите искат консенсусно правителство на всички искащи промяната ! от къде на къде итн са се обявили за месии

    Коментиран от #32, #36

  • 26 СМЕШЕН си ТРОЛЕ

    12 8 Отговор

    До коментар #20 от "нннн":

    Няма как да пришиеш към антикомунистите ИТН,
    комунистите ГЕРБ и ДПС, нали?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЛЕОН

    19 10 Отговор

    До коментар #20 от "нннн":

    Е кви да са като до вчера свиреше с оркестъра на Доган и Боко !
  • 29 Й6512

    18 7 Отговор
    Опозицията се обедини 65÷63!
  • 30 На Славуца....

    22 10 Отговор
    Вече всичко му куца....
    Стана кранта в каруца....
    Скоро и в гърлото си...буца...
  • 31 Ювиги Хана

    36 9 Отговор
    Трифонов е един селски myndiL
  • 32 ИСТИНАТА

    15 23 Отговор

    До коментар #25 от "истината е":

    ИТН не са месии!
    Просто не са като ляво десните креатури на БКП!
    Ами нека обединените срещу ИТН да си направят правителство!
    И аз това казвам-нали са останалите 88% от гласоподавателите?
    Обединени, да си направят правителство!
    Нещо неясно?

    Коментиран от #37

  • 33 Феодал

    16 9 Отговор
    Еми това правят или правителство на мафията тип Орешарски, с тайната подкрепа на ГРОБ,ДПС и явната на БСП или никой няма да управлява.
  • 34 Аеродрум за мухи

    13 4 Отговор
    Те това е Гологлавко и и.т.н....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хаха хаха ха

    18 5 Отговор

    До коментар #25 от "истината е":

    Вече 30г. се нагледахме на промяна,
    за да си останат комунягите.
    В България на дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
  • 37 неясното

    26 11 Отговор

    До коментар #32 от "ИСТИНАТА":

    е защо да плащаме за 65 депутати на итн и в следващото НС когато от тях полза няма !!! не са конструктивни, не искат промяна(иначе не биха предложили василев,барбадосеца и болярина минал през 5 партии)...то не е ясно какво точно искат освен да пратят македонец в космоса и да купят таблети на учениците.

    Коментиран от #54, #66

  • 38 Какво е кръстоска между чалга и тиква ?

    21 10 Отговор
    - Чалготека !
  • 39 Не виждате ли

    25 11 Отговор
    Разиграват някакъв театър . Това им вдига рейтинга. Бяха позабравени и сега си хранят егото. Взеха се за важни. Разрушители на нормалността. Нагли, безцеремонни, високомерни и безкрайно смешни. Но....вредни
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ЖОРО

    21 10 Отговор
    Ами то БОКО вече даде градинката на МАРКУЧА..Те отдавна се целуват..ДЪЛГУЧ-МАРКУЧ семеиство не може да създаде а ние чакаме държавата да води..БЛАЖЕННИ СА ВЯРВАЩИТЕ..
    ..
    .
  • 42 На Славуца....най му отива !

    19 8 Отговор
    ...да си...отива !
  • 43 ГРОБ

    13 22 Отговор

    До коментар #7 от "глупости":

    Аз,семейството ми и приятели,които на последните избори гласуваха за ДБ,сега ще гласуват за ИТН!
  • 44 Казах ви го

    18 10 Отговор
    Планът е много прост. Да запазим телевизийката.
  • 45 ЦЕЛТА НА

    11 14 Отговор
    СЛАФЧО Е: ДА ВЪРНЕ НА БЯЛ КОН
    БИБИТКО НА ВЛАСТ. НО ТОЗИ НОМЕР
    С КОНЯ НЯМА ДА МИНЕ. ПО СКОРО
    С ЧЕРНО МАГАРЕ КЪМ СЕПТАТА И
    НА ДВАМАТА. НАРОДА Е МЪДЪР.

    Коментиран от #49, #64

  • 46 Grrr

    15 13 Отговор
    Няма как партии ръководени от компрометирани политици участвали във власта да са носители на промяната и като излезе примерно Христо Иванов и каже че иска да удобри всякй от проекто кабинета и мая Манолова и другите от изправи се застанат на мнението на дб се питаме не търсят ли тез компрометирани политици участвали в бивши правителства троянски кон в лицето на Слави Трифонов като се опитват да му извисяват ръцете за това че няма мнозинство... Те първо му отказват подкрепа и след това излизат пред медиите да апелират че Трифонов трябва да е разумен и да ги подкрепи...
  • 47 Хаах

    15 10 Отговор
    Що, не е лошо това с модела им таен.Избори, докато Служебния Кабинет и Кирил Петков поставят критерии и праг на критерии за политика, политик, начин на говорене и общуване.Да видим докога във времето ще дойде промяната при този 30 годишен водевил.Щото тя промяната дойде със Кирил Петков.Да видиме тяхната промяна кога ще се случи.Може всичко да са проиграли като варианти и сценарии, ама това с Асен и Кирил не са го и сънували.

    Коментиран от #82

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Демократ

    15 12 Отговор

    До коментар #45 от "ЦЕЛТА НА":

    ИТН - има такива нещасници . Спечели изборите , гледат и копират ГЕРБ . ГЕРБ ca в oпозиция и ИТН щте ли да са опозиция. ДПС и те са опозиция ,защото никой не ги иска. Идват нови избори и опозиция се обиденява .ИТН, ГЕРБ и ДПС новата коалиция. ББ е министър прецедател Тошко Йорданов вицепремиер .
  • 50 Деса поетеса

    13 11 Отговор
    При Слави има чужда намеса
  • 51 Лудница

    12 6 Отговор
    Всички се кланят в една джамия и пърдят в едно гърне какво друго да се очаква.Истината е една наказателен вот,задали ли сте си въпроса,ако никой не гласува,колко ще се напъват да влизат в парламента.Те всички са милионери или милиардери,те всички с парите си могат много повече да помогнат на държавата отколкото с присъствието им в парламента,но всичко е за власт и его.
  • 52 Феодал

    13 4 Отговор
    ДБ да си сменят ръководството.Генерала да го няма.Я какви лица имат.Антоанета Цонева е образец за съвремен политик и е еталона за политик в парламента. Мая също да даде заден от лидерството.Обща коалиция и да видим що става.Колкото и да дръпнат ДБ напред с това съществуващо положение, ще е мижави проценти.Добър политик е Христо, но в момента е спирачка за избирателите.

    Коментиран от #58, #79

  • 53 dron

    22 11 Отговор
    Някой да обясни на гласувалите за итн,че като гласуват за чалгари - получават чалга! Толкова е просто...

    Коментиран от #57

  • 54 ИСТИНАТА

    12 15 Отговор

    До коментар #37 от "неясното":

    Защото единствено ИТН искат промяна в България,
    вече 30г. на дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
  • 55 9962

    19 8 Отговор
    Плана е много елементарен, да си кретат в "опозиция" и да си цоцат субсидийката докато филосовстват и се правят на праведни. Този план беше временно осуетен от големия брой 'умни' които гласуваха за тях и ги поставиха в нежелана позиция - над 20%. Но само временно осуетен, продължават по план.
  • 56 Криза

    11 26 Отговор
    Стига дървени философии. Напълно ясно е че няма кой да замени лидер като Борисов или да направи правителство без ГЕРБ. Затова, всичките тези избори са пълна загуба на време и доведоха до криза, както и ви казахме в самото начало. Слави и другите "от протеста" само показват колко са некадърни и неграмотни. Връщайте Бойко и да се свършва с този политически фарс.

    Коментиран от #62, #92, #93

  • 57 Чалгарят

    15 11 Отговор

    До коментар #53 от "dron":

    Чaлгaр e кoмуниcтът eврoaтлaнтик,
    хaмeлeoнът Бoриcoв!
    Чалгарят Бoриcoв cпeчeли Ocкaр зa чaлгaрcтвo
    c чaлгaрcкия си шeдьoвър:
    "Aз cъм прocт и виe cтe прocти-
    щe ce рaзбeрeм"
    Чалгарят Борисов стана идол и на афганистанските талибани!
    По негова заповед зад колоните на МС,
    бяха бити безпомощни младежи,
    закопчани с белезници!
  • 58 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    11 9 Отговор

    До коментар #52 от "Феодал":

    ДБ са пълна трагедия! Няма как да очакваш от „бивши” СДС-ари и ГЕРБ-аджии да очакваш промяна!
  • 59 ТАКА ТАКА

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "само":

    И В БОЛНИЦА КАТО ПОСТЪПЯТ ДА СА САМИ В СТАЯ,А НЕ СЪС ЗАРАЗНИ АНТИ ВАКСИ 🙌🙌🙌🙌
  • 60 Филип Георгиев

    15 9 Отговор
    КАКЪВ ПЛАН МОЖЕ ДА ПРЕСЛЕДВАТ ОТ ИТН? ТЕ НЕ ПРЕСЛЕДВАТ ПЛАН. ТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ПОРЪЧКА. ПОРЪЧКА ОТ OЛИГAPCИ, OT ИKOHOMИЧЕСКИ ГPУПИPOBKИ, ОТ ЗAДKУЛИCИE , ОТ СTATУКВОТО. Т.Е. OT MAФИЯTA ОКУПИPAЛA БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОС. ЧAЛГAPИTE ИМАТ ОСНОВНА ЗАСЛУГА ЗА ОПPOCTAЧВАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО. ТА ТЕ ПЕЕXA И HAДУBAXA ЗУPHИ HA CБИPKИTE HA MУTPИTE ЗA БOГA. ТА ТЕ ЛИ СА ПРОМЯНАТА, КУЛТУРАТА, ВЪЗПИТАНИЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО ЗА КОИТО МЕЧТАЯТ ТЕЗИ С ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ГРАМА МОЗЪК?! ЗА ТЯХ ГЛАСУВАХА СЪЩИТЕ ПPИMИTИBHИ И HEBEЖИ CЪЩECTBA KOИTO ГЛACУBAXA ЗA БAHKЯHCKИЯ TУЛУП.
  • 61 достойнство

    15 5 Отговор
    КАКВИ ПРОТЕСТНИ ПАРТИИ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА .ТЕЗИ СТАРИ КОМУНИСТИЧЕСКИ МУТРЕСИ ПЛЮС ПАРТИЯТА НА ДЕЦАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА ИЗВЪРШИХА ПОРЕДНОТО СИ ПЪКЛЕНО ДЕЛО -ПРОВАЛИХА С ПОМОЩТА НА КОРУМПИРАНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ВЪЗМОЖНОСТТА МЛАДИТЕ ХОРА НЕОНВЪРЗАНИ С КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ И ДС ДА ВЗЕМАТ НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ .КАКВА ПРОМЯНА ЩЕ ПРАВИШ В КОАЛИЦИЯ С БСП КОЯТО СЪЗДАДЕ МАФИЯТА ,ОЛИГАРСИТЕ И ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИИ.ЗАЩО НИКОЙ ОТ КОРУМПИРАНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ НЕ ГОВОРИ ЗА СТАРИТЕ ИСТИНСКИ И АВТЕНТИЧНИ ДЕМОКРАТИЧНИ ПАФТИИ-БЗНС НИКОЛА ПЕТКОВ И ДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ.
  • 62 Хаха хаха ха

    10 3 Отговор

    До коментар #56 от "Криза":

    След всеки нов избор,
    ГЕРБ се приближават към НДСВ!
    Справка в ЦИК!

    Коментиран от #104

  • 63 Филип Георгиев

    11 8 Отговор
    КАКЪВ ПЛАН МОЖЕ ДА ПРЕСЛЕДВАТ ОТ ИТН? ТЕ НЕ ПРЕСЛЕДВАТ ПЛАН. ТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ПОРЪЧКА. ПОРЪЧКА ОТ OЛИГAPCИ, OT ИKOHOMИЧЕСКИ ГPУПИPOBKИ, ОТ ЗAДKУЛИCИE , ОТ СTATУКВОТО. Т.Е. OT MAФИЯTA ОКУПИPAЛA БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСT. ЧAЛГAPИTE ИМАТ ОСНОВНА ЗАСЛУГА ЗА ОПPOCTAЧВАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО. ТА ТЕ ПЕЕXA И HAДУBAXA ЗУPHИ HA CБИPKИTE HA MУTPИTE ЗA БOГA. ТА ТЕ ЛИ СА ПРОМЯНАТА, КУЛТУРАТА, ВЪЗПИТАНИЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО ЗА КОИТО МЕЧТАЯТ ТЕЗИ С ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ГРАМА МОЗЪК?! ЗА ТЯХ ГЛАСУВАХА СЪЩИТЕ ПPИMИTИBHИ И HEBEЖИ CЪЩECTBA KOИTO ГЛACУBAXA ЗA БAHKЯHCKИЯ TУЛУП.
  • 64 Изтекъл Мозък

    14 3 Отговор

    До коментар #45 от "ЦЕЛТА НА":

    Толкова е "мъдър" народа че вече сте в политическа и здравна криза, а скоро и в икономическа. 500 години "мъдрост" под Турците и още 70 под комунистите. Явно много "мъдрост" се е събрала по тези земи.
  • 65 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 9 Отговор
    Служебно Павителство и Рашков да ви оправи,до 3тото гласуване!Това им бе перфектно проведения план!Дори сега не усещате какво ги чака гроб и корупционистите.....

    Коментиран от #67

  • 66 ИСТИНАТА

    8 3 Отговор

    До коментар #37 от "неясното":

    Добре де, защо останалите не си направят правителство?
    Нали са обединени срещу ИТН!
    Какво според тебе искат ляво десните креатури на БКП в НС?

    Коментиран от #69

  • 67 Петилетка

    11 2 Отговор

    До коментар #65 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    А влиза ли в "перфектния план" да затворят държавата заради Ковид, да мрете пак по стъпалата, астрономически цени на ток парно и храни, и студ глад и мизерия тази зима?

    Коментиран от #70

  • 68 напред и нагоре

    10 6 Отговор
    Кой го интересува вече ДПС-2 /итн/.Ще им прашасат сценариите, каквито и да са.Интересуват ни партиите на протеста, останалите две.Трябва и от там да се изчистят креатурите на мафията, защото 100 процента има за чистене.Ей на ДПС, упорито работят да вдигнат още нагоре рейтинга на Петков.Щели да мупоказват шугър фейса.Тея си мислят, че имат насреща си публиката на шоуто на Слави.Затова избори до изчистване.
  • 69 Акъл нулев

    5 10 Отговор

    До коментар #66 от "ИСТИНАТА":

    Защото без ГЕРБ или ИТН, нямат достатъчно проценти. Но тъпият народ упорито ще продължи да "изчегъртва" докато изчегърта себе си.

    Коментиран от #75

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Koга

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Коментар":

    ИТН са били управляващи, та сега да са Опозиция.Дългият,Тошко и Сие е време малко и да се съобразяват вече.Стига избори

    Коментиран от #72

  • 72 ИСТИНАТА

    6 4 Отговор

    До коментар #71 от "Koга":

    Да де, но нали и ГЕРБ са от ляво десните креатури да БКП?
    Нали всички се обединиха срещу ИТН?
    ИТН не може да попречи на обединените ляво десни креатури на
    БКП до си изберат правителство!
    Имат заедно 175 бутончета в НС, нали?

    Коментиран от #76

  • 73 Петко Тодоров

    11 13 Отговор
    ДБ, ИБНИ и БСП ПРЕДАДОХА протестиращите, които искаха отстраняването на Борисов и Гешев.
    ИТН благодарение на гласувалите за тях успя да постигне първата цел на протестиращите. ИТН победи ГЕРБ и отстрани Борисов от властта.
    ИТН като победители се нуждаяха от явната подкрепа на ДБ и ИБНИ, и неявната подктепа на БСП. Партиите ДБ, ИБНИ и БСП трябваше да подкрепят кабинет на победилата партия ИТН. Те го дължаха преди всичко на протестиращите и победителя ИТН за да постигнат заедно втората цел на протеста - отстраняване на Гешев. Партиите ДБ, ИБНИ и БСП можеха да подкрепят кабинета на победилата партия ИТН за ден, два, месец или повече до постигане на втората цел на протестиращите и след това с вот на недоверие за един ден да свалят правителството на ИТН, и тогава да се отиде на нови избори. Партиите ДБ, ИБНИ и БСП не го направиха, както дадоха безусловна подкрепа на ИТН при 45-то Народно събрание без да е предложен кабинет от ИТН.
    Защо така се случи?
    Всеки разумен човек може сам да си направи изводите без да е необходимо някой да му внушава или убеждава.
    Партиите ДБ, ИБНИ и БСП ПРЕДАДОХА протестиращите !!!
  • 74 Слави съвсем го олаби....

    7 5 Отговор
    Направи и.т.н. слаби...
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Олеле

    7 9 Отговор

    До коментар #72 от "ИСТИНАТА":

    Не смеят.... да си покажат истинското лице и ИТН и ДПС и ГРОБ и част от заговорниците в парламента от БСП.защото са една порода, едни и същи.Ай стига манипулации.Страах, да го покажат, щото площада чака, ама тоя път ге им е на разпореждане МВР.

    Коментиран от #80

  • 77 Who you bol 2

    9 12 Отговор
    ИНТ, единствените независими, затова неудобни и хулени от олигарсо-мисирската преса
  • 78 Слави Трифонов

    5 9 Отговор
    Щях да се притесня, ако Дойче Веле не плюеха по ИТН
  • 79 Кирил Петков

    6 4 Отговор

    До коментар #52 от "Феодал":

    скоро ще го изберат за нов лидер.
  • 80 ИСТИНАТА

    8 10 Отговор

    До коментар #76 от "Олеле":

    Антикомунистите ИТН нямат нищо общо с ляво десните мутанти на БКП в НС!
    Които вече 30г. държат България на дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
  • 81 аве Цонко

    8 3 Отговор
    ИЗЧЕГЪРТАНЕ е плана ,ко не си разбрал пак и ко не ти е ясно в плана
  • 82 гост

    7 14 Отговор

    До коментар #47 от "Хаах":

    Да промяната дойде с Кирил Петков и Асен Василев. Сега политически чадър има над фирмите от кръга "Капитал" и боса Иво Прокопиев.
    Всеки от тях има десетки български фирми (може да се провери в търгоския регистър) и не се знае още колко фирми регистрирани в чужбина.
  • 83 ДОЛУ

    11 3 Отговор

    До коментар #15 от "Гечко":

    Президенската република
    С нея може да се докара на власт още по-голям мафиот или политическо недоразумение от Бойко Борисов.
    След това доживотно на власт като в Турция, Русия, Беларус и др., ще се провеждат избори проформа и народа ще си протестира мирно.
    Нали това не искате!
  • 84 Аз мисля

    11 11 Отговор
    След тези “изпълнения” на ИТН кой идиот може да гласува за тях? - Този, който до сега гласуваше за ГЕРБ.

    Коментиран от #86

  • 85 666

    5 12 Отговор
    Продължават да се пишат глупости и лъжи за сценария на Сатаниста. Той сам си призна че Радев е техния президент. Тяхната цел е пълното унищожение на партиите и еднолично фашистко упрвление на Радев. Това е истинската цел на Чалгарите.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Поръчан

    8 6 Отговор
    манипулативен коментар от прокопиев и дб! Отново напън, с подлост, да се замаже морала на ИТН с глупави въпроси и вменявания! Ама нещата са много по прости! ИТН не желаят цялата подлост и лъжа, разиграваща се 30 години, за която се бори и дб по същият подъл начин! Та от подобни статии, само показвате подлите си намерения!
  • 88 Е нема такава държава

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "глупости":

    Глей ти ква опозиция... първата и втората партия спечелили изборите плюс ДПС (2/3 от НС) са опозиция... най после се сбраха ЯВНО... Славче, Доган и байХ0я!!!
    Славче се провали с гръм и трясък, И т. н. ОТТЕЧЕ У КАНАЛА... залезе преди да изгрее... предаде протеста и достойно изпълни заръката на задкулисието на ДПС и ГЕРП... за политик не ставаш Славе, ти си будалаааа...
    А иначе Славе е най важен в Бг...без него не може ни управа, ни опозиция... ТИ ДА ВИДИШ!!!
    А и гаргамелите да не се дуят кат пуяци, знаем как ни приватизираха с командира, а и как забатачиха ИЗБОРА на ново правителство....
  • 89 Тото

    5 5 Отговор
    По добре да не ви разкриват своите планове,защото вие ламтите за интриги и статуквото се бетонира още по здраво във власта.ИТН ви разпердушиниха с 200 и като начало е добре с всеки следващи избори всички ще се отечете в канала
  • 90 Фаро

    8 4 Отговор
    Няма по алчни и злобни от Дъбъ.Задминаха герберите а какво ще стане ако са на власт..по добре да идват талибаните
  • 91 33333

    4 6 Отговор
    Запомнете жендъри, колкото повече плюете по ИТН само им правите реклама.
  • 92 Мутрата

    3 6 Отговор

    До коментар #56 от "Криза":

    Борисов няма как да се върне - окраде страната, хората прогледнаха и не искат отново да ги крадат! От уличен бандит политик не става. Бъдещето е на хора като Кирил Петков, Асен Василев... Те имат знанията и таланта да са политици. С Простия от Банкя се видя къде се намира страната.

    Коментиран от #113

  • 93 Мутрата

    5 4 Отговор

    До коментар #56 от "Криза":

    Борисов няма как да се върне - окраде страната, хората прогледнаха и не искат отново да ги крадат! От уличен бандит политик не става. Бъдещето е на хора като Кирил Петков, Асен Василев... Те имат знанията и таланта да са политици. С Простия от Банкя се видя къде се намира страната.
  • 94 Баце

    5 2 Отговор
    В държава,в която 85 процента са дебили,а останалите15 са ДС,партийни секретари,доносници и всякакви други товарищи не може нищо друго да очакваш.
  • 95 Даниел Смилов-Празнодумец на Хранилка

    2 3 Отговор
    Брадата и очилата не са гаранция за гънки по Сивото в Главата!!! Празнодумец-Плювач на Повикване!
  • 96 Jacques Yves Moineau

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "СмЕх":

    С това поведение, при следващи избори Слави няма да е първи.
  • 97 Слави иска да е цар

    5 3 Отговор
    Или пък крал .

    Коментиран от #98, #116

  • 98 Цар е каскета

    3 3 Отговор

    До коментар #97 от "Слави иска да е цар":

    Този иска друго.
    Сигурно иска да стане кардинал
  • 99 Някой

    6 9 Отговор
    Целта на ИТН беше да разбият модела Борисов и те го постигнаха като го свалиха от власт. За жалост вълците в овчи кожи от т.н. "протестни" партии им играха сечено и отказаха да сложат точка на изречението Борисов, като му дадоха шанс да си върне властта на новите избори. Поне сега стана ясно, че БСП, ДБ и ИБГНИ се интересуват само от властта, а свалянето на Борисов е само средство, но не и тяхна крайна цел. Тарторът е Христо Иванов, който очаква ръст на новите избори, а БСП и ИБГНИ ще го издухат. Мая може дори да не влезе. Поне сега разбрахме кой какъв е. Аз ново виждам само в ИТН. Всички други са мазни хиени.

    Коментиран от #101

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 1256

    6 3 Отговор

    До коментар #99 от "Някой":

    Точно в десятката.Браво.Така наречените партии на протеста не подкрепиха ИТН а сега реват.Късно е лице за китка.
  • 102 Някой

    5 1 Отговор
    Забелязвате ли как мненията пуснати в късните часове и посред нощ са предимно про-ИТН, както и лайковете, а по време на работния ден, когато платените тролове сядат да пишат, нещата се обръщат наобратно? Изглежда това общо говорене, че ИТН са виновни за всичко не върши работа, а точно обратното - на хората започва да им просветва, че само те предлагат промяна. Масово се прогнозира техен срив за да се демотивира електората им, но аз очаквам обратен ефект и ръст при тях.

    Коментиран от #105

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Е нема такава държава

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "Хаха хаха ха":

    Глей ти ква опозиция... първата и втората партия спечелили изборите плюс ДПС (2/3 от НС) са опозиция... най после се сбраха ЯВНО... Славче, Доган и байХ0я!!!
    Славче се провали с гръм и трясък, И т. н. ОТТЕЧЕ У КАНАЛА... залезе преди да изгрее... предаде протеста и достойно изпълни заръката на задкулисието на ДПС и ГЕРП... за политик не ставаш Славе, ти си будалаааа...
    А иначе Славе е най важен в Бг...без него не може ни управа, ни опозиция... ТИ ДА ВИДИШ!!!
    А и гаргамелите да не се дуят кат пуяци, знаем как ни приватизираха с командира, а и как забатачиха ИЗБОРА на ново правителство....
  • 105 за Ит.н. ново НС през крив макарон

    7 3 Отговор

    До коментар #102 от "Някой":

    Еееех Славче щом иска да е опозиция, щом е роден за опозиция да бъде сигурен, че народа (СУВЕРЕНА) ще го изтипоса в ново НС да бъде наистина малка опозиция пак заедно с байХ0я, а може и най добре ще да е СУВЕРЕНА да ги изрита и да гледат НС през крив макарон!!!!
  • 106 И сам си пее..

    7 3 Отговор
    За политик не ставаш Славче, ти си будалаааа.....
  • 107 Гай Турий

    4 3 Отговор
    Пиянството на един чалгаджийски народ, кълчил се дрогиран на стадионите на Кукувците, ни докараха на първо място файтонджийския гъзобарник на дългия и тошкковците. Едно е да вдигаш децибели и да се кълчиш задници и баджаци по концертите на шоу ментърджията, друго е да мислиш държавнически и отговорно за цял народ, как до измъкнеш от ГРОБарската тиня в която натикаха цялата държава. Никога повече глас за ментърджиите на главния чалгаджия.
  • 108 Хахаха

    5 3 Отговор
    Какъв сценарий, просто се случва това, което всеки здравомислещ очакваше - видя се що за б.о.к.л.у.ц.и са всички протестърски партии, заедно с ИТН, и начело с Мунчо. Важно е да се разбере, кой им е кукловода, и дали е само един.
  • 109 Бамбука

    3 4 Отговор
    Абе опозиция, опозиция, ама в комисиите всичките около баницата. Дето викаше Бай Ганьо - келепира е важен !
  • 110 100perа

    1 4 Отговор
    Май малко бъркаме целите.
    Целта на протестиращите българи не беше и не е да бъде разбит "Моделът Борисов". Целта беше и е да бъде разбит "Моделът Луканов", защото "Моделът Борисов" е само негова разновидност.
    С действията си, ИТН показаха, че те също целят някаква разновидност на "Модела Луканов".
    На времето, след смъртта на Сталин е имало лозунг "Без Сталин по сталински!".
    Е, сега се "наслаждаваме" на подобна ситуация.
  • 111 Вълканов

    2 4 Отговор
    На гаулайтерте от ИТН трябва да му е ясно, че и без тях ще гласуваме за Президента. Та те застанаха срещу него, какво подръжка може да чака от една сбирщина, която с всички средства в поведението си показва, че иска да върне старото статукво. Те като ви кажат "Добър ден", погледнете дали не е нощ.
    Към автора: Не търсете нещо за държавата, при тях е хаосът.
  • 112 Матей

    0 1 Отговор
    План ли,първоначално го пуснаха плезиозавъра(плезещото се влечуго) на пистата,като недооцениха наивността на масовия избирател.Планът е интерактивен,т.е. се коригира в движение,допуска големи вариации.Големият въпрос е кои са сценаристите и какво целят.Разбира се че преследват нечисти цели,туй е ясно,но гледат да не ги усетят до последния момент.Все повече се натрапва впечатлението ,че служебното правителство е поредния ауф-такт за боко,разгрузка и после презареждане.Освежаавне ,но по нов начин,за разнообразие и да не се усети масовката.
  • 113 Асен и Кирил

    6 3 Отговор

    До коментар #92 от "Мутрата":

    НЕ мутро на тези хора Асен Василев, Кирил Петков ...
    Асен Василев - доказан крадец и измамник от лондонски съд чрез съдебно техническа експертиза.
    Кирил Петков - лъжец и изманик рецидивист.
    Двамата са приятели от училище. След това двамата са ортаци в далавери и измами с множество фирми. Не е случайно, че срещу Асен Василев са заведени две дела във Великобритания и едно в САЩ. С множеството създавани от тях фирми са избягвали данъчно облагане, укриване на данаци и ДДС. Създавали са съвмесни или отделни фирми, с които са си взаимодействали за различни далавери.
  • 114 Леле

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "СмЕх":

    Какво ново бе СмЕх?......За тези ИТН(Има Такива Наивници) новото е добре забравеното старо,попретоплена манджа,която и да я плюеш й е малко...Накрая просто ще повърнем от ОТВРАЩЕНИЕ!
  • 115 Го4о

    2 2 Отговор
    Плана е такъв: "Слави да е пудел на Радев"! Но другите не го одобриха този план. И Радев увисна.
  • 116 Тошко

    5 1 Отговор

    До коментар #97 от "Слави иска да е цар":

    Слави не иска нищо. Той е куц кон, а вие залагате на него .... и губите играта.
  • 117 Най силно

    4 1 Отговор
    Беше учудването( меко казано) на всеки трезво мислещ, независимо за кого е гласувал,в момента,когато рязко поставиха на масата Кабинет с премиер- Малкия Мук.Това събуди много въпросителни. Все по отчетливо,личи че ИТН няма банка с качествени кадри.Това е реалността. Не става,да предложиш за Премиер, бивш министър от кабинет,който 90% от хората,и до сега ненавиждат.Без значение дали са леви,или десни.Вероятно,сега играят Ва Банк.Разчитат на поредна вълна от подръжници.С намерението да получат водеща роля с над 90- 100 места в НС.Целият им екип,няма грам управленски опит.Дори и да имат добри намерения,министрите ще си ги въртят на пръст.Когато съм купил автомобил,и умея единствено. да го управлявам,и да го заредя с гориво, всеки автомонтъор,ще ме върти,както му хрумне,дори при елементарна ДПС го осъзнаха още преди 30 г,и имат дузини от отлично подготвени кадри във всяка сфера.Знаменитата фраза на Сталин" Кадрите решават всичко" е непреходна и валидна винаги!
  • 118 бай Даньо

    4 2 Отговор
    Много надценяваме ИТН че имат план. Самия избор на име и историята около него на тая "партия" или каквото и да е там е зрелищен ПР провал и всеки народ с достойнство и здрав разум би им отпорил такъв як щамар под форма на не влизане в народното събрание с изборен резултат под 1% ... само че при роба плазмодии Ганчо това минава. Та за какъв план става дума!? План предполага изпълнение на стратегия, а ние дори не виждаме и тактически правилни ходове тук...
  • 119 Иван4о

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "СмЕх":

    Слави прави ШОУ. Това му е целта в живота. Няма дете, няма коте, за които да мисли/грижи. Като Дончева.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 мамун

    0 1 Отговор
    лицето на селянията и циганията
    нещо ми се стреля
    клетвата още стои