Last news in Fakti

23 Август, 2021 13:46 5 526 50

Методи Андреев за ФАКТИ: Необходим ни е Закон за лустрация против корупцията, който да има ролята на закона “Магнитски”

  • методи андреев-
  • лустрация-
  • лустрация против корупцията-
  • магнитски-
  • корупция

"Ние сме първата и единствена “бананова република”, член на Европейския съюз и на НАТО. Това положение не е случайно", смята Андреев

Методи Андреев за ФАКТИ: Необходим ни е Закон за лустрация против корупцията, който да има ролята на закона “Магнитски” - 1
Методи Андреев; Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Ние пропуснахме да проведем тази лустрация, която много други държави в Източния блок проведоха в началото на техните преходи. Последната възможна дата за това беше по време на управлението на ОДС. ОДС не намери политическа смелост и политически консенсус да проведе политическа лустрация в България, която да засегне бившите големи стопански ръководители в БКП, бившите функционери на БКП, но най-вече да засегне офицерите и агентите на бившата Държавна сигурност.

Напротив - този въпрос беше замазан, беше заметен под килима, даже, когато Величеството дойде през 2001 година, той (б.р. Сакскобургготски) дойде с обещанието за помирение без някой да е признал вина и без да е поискал прошка. Оттогава - от 2001 година с идването на Величеството, след липсата на политическа воля от страна на ОДС да извърши лустрация, започна възраждането, ренесанса на всички тези фигури на бившия комунистически режим”.

Това казва е интервю за ФАКТИ доц. Методи Андреев, бивш председател на Комисията по досиетата и народен представител в 38-мото и 43-тото Народно събрание. Днес - на 23 август, в Деня на жертвите на тоталитарните режими, разговаряхме с Методи Андреев относно неосъществената лустрация у нас, но и за възможността за въвеждане на лустрация против корупцията.

“Времето за политическа лустрация отдавна е приключило. В момента зависимостите са други. Създадени са на база онези зависимости, които съществуват от началото на Прехода, свързани основно със специалните репресивни служби на бившия комунистически режим, на бившата Държавна сигурност. На тази база се развиха различни сенчести икономически структури, развиха се масонски структури, които не бяха признати - местни тайни “клубове по интереси”, много близки до логиката на ложата “Пропаганда дуе”, която беше нашумяла в Италия през 70-те и 80-те години на миналия век и беше форма за обединение на мощни политически и финансови фигури за извличане на финансова изгода за сметка на интересите на обществото и държавата. През последните години се развиха различни видове зависимости”, смята Андреев.

“В момента според мен е необходима друг вид лустрация - по-широка, по-мащабна, която ще включи, разбира се, част от политическата лустрация, която не беше извършена навремето. Лустрацията, която сега трябва да бъде извършена аз наричам лустрация против корупцията. Недовършената навремето политическа лустрация доведе до това, че България се превърна в държава на мафията. Ние сме първата и единствена “бананова република”, член на Европейския съюз и на НАТО. Това положение не е случайно. То е надградено над зависимостите, които навремето не бяха разбити и не бяха пресечени. Затова сега е необходима лустрация против корупцията, която би трябвало да бъде по-мащабна и освен физическите лица, които са носители на такива зависимости, да обхване и юридически лица. Чрез юридическите лица в България мафията завзе държавата”, посочи той.

“На този етап и в този парламент - както и в предишния, не виждам воля, не виждам мнозинство за такъв тип лустрация против корупцията. Не е достатъчно само да “изчегъртаме” ГЕРБ или по-скоро шайката на ГЕРБ, тъй като не всички хора в ГЕРБ са шайкаджии. Тази лустрация против корупцията ще има за цел да изпълни ролята, която законът “Магнитски” има в САЩ. Ние трябва да създадем собствено законодателство, което да различава и да ограничава влиянието на корупционерите в политиката и в икономическия живот на страната. Не можем да чакаме винаги някой отвън да ни каже кои са корумпираните. Ние трябва да имаме свое местно законодателство, което да решава този проблем. Няма как да очакваме някой да ни свърши работата. На мен това не ми харесва, защото действа зле на националното ни самочувствие. Излиза, че ние не сме достатъчно развити да осъзнаем какво зло е корупцията и да отсеем корупционерите, добрали се до важни държавни постове и източващи милиарди левове на година. Затова е нужно спешно - ако има, разбира се, политическа воля, ако има достатъчно смели и почтени народни представители, да гласуват Закон за лустрация против корупцията. Засега такова нещо не виждам да може да стане”, каза още Методи Андреев.

“Този закон няма да е лесен за създаване, ще изисква време и консенсус. Необходимо е да се създаде и необходимата структура, която да разследва и да доказва корупционни зависимости. Такива неща не стават за ден-два. Това е политически процес, дългосрочна цел. Този закон трябва да бъде направен така, че никога да не служи на някого, че да не се превърне никога в бухалка срещу неудобните. Най-ценното нещо, което трябва да пазим, е демокрацията. По времето на ГЕРБ се създадоха редица закони, които създадоха институции-бухалки, целта на които беше да смачква инакомислието, да спира демократичния процес, да насажда правдата на корупционерите”, категоричен е той.

“Това е тежък закон, сложен закон. Ако има воля обаче, можем да го направим”, завърши Методи Андреев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    39 7 Отговор
    Необходими са повече бесилки.На Орлов мост няма да стигнат.
  • 2 А кой

    36 4 Отговор
    ще го гласува в най - корумпираната държава на ЕС ?
  • 3 Традиция

    21 6 Отговор
    По стара българска традиция - след дъжд качулка.
  • 4 Българка

    29 3 Отговор
    “В мoмeнтa cпoрeд мeн e нeoбхoдимa друг вид луcтрaция - пo-ширoкa, пo-мaщaбнa, кoятo щe включи, рaзбирa ce, чacт oт пoлитичecкaтa луcтрaция, кoятo нe бeшe извършeнa нaврeмeтo. Луcтрaциятa, кoятo ceгa трябвa дa бъдe извършeнa aз нaричaм луcтрaция прoтив кoрупциятa. Нeдoвършeнaтa нaврeмeтo пoлитичecкa луcтрaция дoвeдe дo тoвa, чe Бългaрия ce прeвърнa в държaвa нa мaфиятa. "
    Абсолютно подкрепам! Да има български закон "Магнитски" и всички разбойници-грабители да върнат с конфискация всичко откраднато от народа, да възстановят щетите, да бъдат осъдени , а сметките им блокирани! Да нямат право на държавни постове и поръчки
  • 5 питам

    25 7 Отговор
    Борисов, Гешев и сие вие съвест нямате ли?
    - Имаме, как да нямаме, АМА НЕ НИ Е ИЗГОДНО ДА СМЕ СЪГЛАСНИ С НЕЯ. СЪВЕСТ ЧЕКМЕДЖЕ НЕ ПЪЛНИ!
  • 6 а яяя

    11 20 Отговор
    Ми то лустрацията трябва да започне от теб. Нещо много се заиграхте с тази ИлЮстрация. Важно е да вЕрвате в прЕмяната.
  • 7 Пич

    25 11 Отговор
    Много се радвам , когато доказан некадърник , работил дадена работа , ни обяснява , " как трябва да се направи " , а е спал , докато е бил най големия фактор...
  • 8 ТаУмВзе

    12 8 Отговор
    Тоя на какво е? Лустрация на герберастията Трябва. А не краварски закон, за да се усети Роба. Надай се!
  • 9 Сесесере

    13 10 Отговор
    Вън руските слуги от родината! Да продължим делото на Левски и Ботев !

    Коментиран от #36

  • 10 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    26 9 Отговор
    ТАЗ ЛУСТРАЦИЯ Е СШУШАМЕ 30ГОДИНИ!!АКО БЕШЕ МАПРАВЕНА 1989Г. ВЕЧЕ ЩЯХМЕ НА ИСТИНА ДА СМЕ ШВЕЙЦАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ!!!

    Коментиран от #25

  • 11 дааа

    9 10 Отговор
    За такава ЛУСТРАЦИЯ ли говориш или за някаква побкпена.

    Чл. І. Разпускат се всички политически партии, граждански и всякакви други сдружения, участвали във функционирането на тоталитарната държава, наричана Народна република България, както и всички останали, действали в годините на т. нар. преход от 10 ноември 1989 г. до влизането в сила на новото българско законодателство. Разпускат се и всички обществени институции, които са зависели от партийно-политическата система. Забранява се възстановяването им в каквато и да е форма.



    Чл. ІІ. Уволняват се от държавни служби всички, които са членували в БКП и БЗНС, били са щатни сътрудници на ОФ, БП, ДКМС, БСФС и всички спортни федерации, Българския олимпийски комитет, Българския туристически съюз, Българския ловно-рибарски съюз и останалите организации, обслужвали функционирането на тоталитарната държава, както и всички щатни и нещатни сътрудници на всички видове тайни служби на комунистическия режим. Това включва уволнението им от:



    1) от граждански, икономически и трудови организации;

    2) от корпорации и други организации, в които българската власт има важни финансови интереси;

    3) от промишлеността, търговията, селското стопанство и финансите;

    4) от образованието;

    5) от пресата, издателските къщи и агенциите, чиято област са новините и пропагандата.



    Чл. ІІІ. Незабавно се пристъпва към арестуването на всички активни комунисти, земеделци и техните наследници. Активните комунист

    Коментиран от #12, #20

  • 12 дааа

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "дааа":

    1) са ръководили партийна служба или са били активни на всяко ниво от местно до национално в партийните или други подобни структури;

    2) са въвлечени в комунистически престъпления, идеологическо, партийно, етническо, религиозно и всякакво друго преследване или дискриминация;

    3) открито са декларирали вяра в комунизма, в интернационални, социалистически, фашистки, нацистки (ционистки), расистки или милитаристични идеи;

    4) доброволно са оказвали материална или морална подкрепа, или политическо сътрудничество на комунистите и сдружените земеделци.



    Чл. ІV. Собствеността на комунистическата и земеделската партия и на подлежащите на арестуване активни комунисти и земеделци минава под контрола на централните и местните органи за управление. В срок от три месеца те изготвят пълен остейностен списък на това имущество. Половината от него се внася в новосъздадения Държавен пенсионен фонд.



    Чл. V. Премахват се всички паметници, музеи и символи на комунизма и на социалистическата държава.



    Чл. VІ. Запазват се всички записки, планове, книги, документи, научни и икономически данни на централната комунистическа власт, на комунистическата и земеделската партия партия и на техните подчинени организации, на всички служби на МВР, включително политическата, военната милиция и на тази за т. нар. сигурност, на организациите, обслужвали комунистическата и земеделската номенклатура, на пожарната, митниците и криминалната милиция, на всички важни ико

    Коментиран от #15

  • 13 Сатъра на Хана

    9 7 Отговор
    Методи Андреев в Списъка ми за компостиране на лицата свързани със СДС и Иван Костов. .. Гнома Атанас Атанасов , Саше Йорданов, Методи Андреев, Иван Гагамелчо - открити фашисти ... Що никой не предложи Иван Костов за Министър-Председател бе ?
  • 14 Дельо Хайдутин

    6 2 Отговор
    Лустрация значи да мажем примката с лубрикант.Да не им претрива вратлето.
  • 15 дааа

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "дааа":

    мически организации, контролирани от комунистическата и земеделската партия или от техни членове. В срок от шест месеца всички архиви от онова време, без изключение, се описват и предоставят за свободен достъп на всички, които желаят да се запознаят с тях.



    Чл. VІІ. Заповядва се доброволното предаване на всички членове на комунистическата и земеделската номенклатура, както и на щатните сътрудници на всички служби в МВР и на секретните организации към МНО на органите на властта. Те трябва да предадат и всичкото оръжие, което се намира в тях. Разпорежда се издирването и арестуването на комунистическите и земеделските ръководители, на техните роднини по пряка и съребрена линия и отговорните за престъпленията против човечеството и човечността, както и в стопанската сфера, за да бъдат съдени. (Заповедта съдържа списък на категориите, подлежащи на арестуване.)



    VІІІ. Забранява се пропагандирането под всякаква форма на комунистически, социалистически, фашистки, шовинистични, интернационални (глобалистки) и милитаристични идеи.



    ІХ. Ликвидират се съдилищата, създадени от комунистическия режим и последвалите го управления; също се предвижда да бъдат временно затворени обикновените граждански, криминални и административни съдилища до елиминирането на комунистическото влияние в тях. (90% от практикуващите юридически професии са били членове на комунистическата или земеделската партия и са били сътрудници на тайните служби на тоталитарната държава

    Коментиран от #16

  • 16 дааа

    6 7 Отговор

    До коментар #15 от "дааа":

    Чл. Х. Лишават се от граждански права завинаги активните членове на комунистическата партия и БЗНС, ръководителите на ОФ, БП, ДКМС и т.н. от градско до централно равнище, щатните сътрудници на всички тайни служби на тоталитарния режим. Те нямат право да заемат каквито и да са ръководни служби във всички сфери на живота, нито имат правото да притежават или да бъдат съдружници в частни фирми или други организации, както и да получават пенсии.



    Чл. ХІ. Лишават се от граждански права за срок от 10 години нещатните сътрудници на всички тайни служби на тоталитарния режим. През този период те нямат право да заемат каквито и да са ръководни служби във всички сфери на живота, нито имат правото да притежават или да бъдат съдружници в частни фирми или други организации.



    Чл. ХІІ. Лишават се от граждански права за срок от 5 години всички, които са членували в БКП и БЗНС, щатните и нещатните сътрудници на криминалната милиция и на всички останали униформени организации на тоталитарния режим, в т. ч. офицерите и сержантите от тогавашната БНА. През този период те нямат право да заемат каквито и да са ръководни служби във всички сфери на живота, нито имат правото да притежават или да бъдат съдружници в частни фирми или други организации.



    Чл. ХІІІ. Задължават се в срок от един месец след обнародването на този закон, всички засегнати от действието му, които притежават оръжие, да го предадат в най-близкото управление на МВР.



    Чл. ХІV. Отнема се

    Коментиран от #17

  • 17 дааа

    8 6 Отговор

    До коментар #16 от "дааа":

    в полза на обществото цялото имущество, придобито чрез т. нар. приватизация, което е по-голямо от магазин, малък цех или апартамент. Половината от това обществено богатство се внася в новосъздадения Държавен пенсионен фонд.



    Чл. ХV. Учредяват се специални съдилища, които трябва да въздадат справедливо възмездие над активните членове на БКП, БЗНС, щатните сътрудници на всички тайни служби на комунистическия режим, както и на всички щатни ръководители на ОФ, БП, ДКМС, ДПО „Септемврийче” и т.н. Техните решения не подлежат на обжалване.



    Чл. ХVІ. Всеки опит за оспорване и противопоставяне на настоящия закон се квалифицират като престъпления срещу държавата. За подобни действия се прилага глава І от Наказателния кодекс.

    Коментиран от #38

  • 18 Сандо

    8 3 Отговор
    Милият Методи от години се занимава с празнословие,прекъсвано отвреме-навреме с прилепване към някой управляващ.Такива експерти у нас - бол,полза от тях - нула.
  • 19 тгхс

    9 0 Отговор
    Ако приемат такъв закон, той ще се прилага само спрямо катаджии, митничари ниско ниво, чиновници на гише или граждани. С такъв закон няма да санкционират нито един управляващ или олигарх.
    Законите в Бг са достатъчно жестоки, но се отнасят само за обикновените хора.
  • 20 тгхс

    10 4 Отговор

    До коментар #11 от "дааа":

    Да, ама не ги уволниха. Всички комунисти си работиха на държавна хранилка до пенсия.
  • 21 Мери

    12 0 Отговор
    Съгласна съм, започваме от днес. Като начало Методи Андреев да обясни с какви пари си купи луксозна къща в квартала на богатите в София.

    Коментиран от #26

  • 22 лаладжия

    10 0 Отговор
    Необходими ни са действачи , не приказвачи. Ако вече отлежаваха по затворите крадците и некадърниците нямаше да е това чудо нащо. Буци си направи държавна схема за крадене от държавата , той е върхът за сега.
  • 23 ПЕНКО

    1 4 Отговор
    ... МЕТО ТУП АНЕТО ВИНАГИ Е БИЛ : "ТЪ ПО ГЛАВ БРАХИЦЕФАЛ " - С МИУ-МИУ ... ПИС -ПИС -- ЦВРЪК-ЦВРЪК --- АЙ-АЙ ..ИИИИ !!!!!!!!!!!
  • 24 Продай България

    8 2 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца,кажи какво правим с. Гаргамел,Прокопа вашите шефове унищожили България за стотици години напред това е наглост
  • 25 xa xa xa

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "БУДЕН ГРАЖДАНИН":

    може би, но как щяхме да живеем без БСП, без крамолите
    и интригите на червените депутати и на пребоядисалите се
    такива, изобщо има ли един чисто син - няма!
    лилавеят и живот си живеят, с празни обещания и лъжи...
  • 26 амииии

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Мери":

    От досиетата , как от къде ?
  • 27 Топ Бананова Република

    6 1 Отговор
    Ами те в Перник вече режат ръце, а някакъв са го хвърлили от скалите затова че не спазвал местните обичаи!
  • 28 Лудница

    5 1 Отговор
    Корупцията е лесно поправима,електронни пари всички кеш пари изчезват,всяка транзакция над 1000 1500лева да се следи стриктно от банките и да се държи сметка за произхода и предназначението на парите и ооо чудо корупцията спря,укриването на данъци също и печалби,сивия сектор изчезва и ооо чудо може би нещата ще потръгнат няма измами при нотариусите няма нищо всичко излиза на бял свят и се започва на чисто.Кой с топки ще излезе и ще направи това обаче не знам.

    Коментиран от #29

  • 29 супер

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Лудница":

    Морето ти е до прасците и цапаш ли цапаш щастливо , пляс , пляс пляс. Плащаш електронно за два лева нещо и пет лева комисионка към банката.
  • 30 Го4о

    7 1 Отговор
    Ако лустрираме гейовете, БъБъ ще останат без електорат!?
  • 31 Тошко

    4 3 Отговор
    Предлагащ с предлагаща му, къв си ти та предлагаш, кой ти даде това право да предлагаш? Суверена е казал кой има право да предлага!
  • 32 Го4о

    7 2 Отговор
    Ако лустрираме гейовете, Дъ. Бъ. ще останат без електорат!?
  • 33 попа

    6 1 Отговор
    на този му е лустриран мозъка
  • 34 Харалан

    4 1 Отговор
    Като си далеч от хранилката умираш от яд.Ти си за изчегъртване!Бойко,кат те назначи на софрата,кльопаше и плющеше.Сега далавера йок!
  • 35 безпартиен

    3 3 Отговор
    Тези които трябва да бъдат лустрирани,те ще правят законите за лустрация?Значи който взел-взел и началото ще е от сега?Пропуснахме времето за лустрацията още м.ноември 1989 г.,когато освен лустрацията заедно трябваше да върви и декомунизацията!Още тогава ако бяха отстранени от властовите постове всички ръководители с "партиен билет" и от преименуваната партия и от назначената "опозиция" нивото на развитие на обществото и икономиката биха били много по високо от тези на "братските" страни!Тогава все още имаше работещи образовани,с трудови навици в работоспособна възраст хора!Но както казва "великият кормчия" ВЛАСТ СЕ ВЗИМА С ОРЪЖИЕ И СЕ ЗАДЪРЖА С ПИСАЛКАТА!Сега тази писалка е вече в ръцете на децата и внуците на тези взели властта с оръжие!Мачът свърши!Но за да има поне малко справедливост вече 20 години след приемането на закона обявяващ режима от 9.9.1944 до 10.11.1989 за престъпен,трябва да има и продължение!То е свързано с ДЕКОМУНИЗАЦИЯ!Сега градове села,улици,учебни заведения,площади носят имена на лица взели власт с оръжие,извършвали терористични актове,убийства на хора!Такива лица въввсяка държава и по всяко законодателство са наричани и считани за терористи!У нас са герои освободили ни от самите нас!Законите за това са закони за да се спазват!Нека тези които не са доволни от управлението вземат оръжие и излязат да свалят законно избрана власт!Ще бъдат обявени за терористи ,преследвани,заловени и съдени в най-добрия случай за тях!В най-лошия-посмъртн
  • 36 Хохохо

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сесесере":

    А американските слуги да останат така ли?
  • 37 Сатъра на Хана

    2 1 Отговор
    Добре , ама Замфир Яшаров Сакскобурога Живков , беше незаконен син на Фердинанд, а Симо Мастиката му е племенник. .. Та Сакскобурготски, ша ги лустрираме или НЕ?
  • 38 Когато

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "дааа":

    цитирате нещо е редно да посочите първоизточника.А той е "Проектозакон за декомунизация" и си има автор-Г.Ифандиев.Това име е забранено за споменаване в медиите.Сигурен съм ,че този коментар ще бъде изтрит.

    Коментиран от #44

  • 39 Отговори

    3 1 Отговор
    Методи Ти си част от тези дето трябва да се изхвърлят Лаладжия И тези в парламента ли ще свършат тази работа Прочистването Та Те да не са Луди Прокопиевете слуги Или от БКП ИЛИ от ДПС или Маята Дончева Отровите Божковисти Или Чалгарите подвластни на Рептила и те жадни да трупат или ГЕРБ или Кирката Канадеца Или Василев Крадеца Или Радев ПРЕВРАТАДЖИЯТА или 12 клозета Номенклатурчика
  • 40 Българин

    3 3 Отговор
    Трябва да се лустрират не само членовете на Гроб , но и на юпреминалото към ЦиРейУ българско ДС. Както и членовете на щатско-турски партии в България ! 🇹🇷☠️🇺🇸

    И чкеновете на забогателите им през 30 годишния щатско-турски преход семейства.!
  • 41 Сър Пичук

    5 3 Отговор
    Трябва да се лустрират всички бивши БКП и ДС членове, участвалите в политиката, парламентите и правителствата от 1989г до сега. Също така и всички участвали в бандидтската приватизация, назначените за бизнесмени, милионери и олигарси, както и свързаните с тях. Накратко, всичко свързано с политиката и мръсния бизнес в последните 30г.
    А докато това стане, трябва да има гражданска лустрация, т.е. бойкот на всичко и всички свързани с горепосочените.

    Коментиран от #43

  • 42 меги

    4 1 Отговор
    Този Андреев е един от най-гадните хора. Дрънка и дрънка.С удоволствие бих му пернала един шамар.Каква злоба таи в себе си!Как живее този тъпунгер?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 така е

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Когато":

    Поради обективни и субективни причини с които вие сте наясно не е посочен автора.
  • 45 Сър Пичук

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "Трендафил":

    Ти май си ален мак, маскиран като трендафил.
    И затова вече скимтиш.
  • 46 Има надежда и вяра светлото бъдеще

    1 1 Отговор
    Стига с тази лустрация да я бяха направили ама не.И как ще стане като 1/4 от населението трябва да се лустрира а повечето са обикновенни хора.Сега когато се говори за дискриминация и права 30 г по късно не може да стане Най много да стане като в Полша.Този си изпя песента.Нищо не направи освен стаж като депутат от СДС и ГЕРБ и нищо не може да направи защото живее в 1980 а вече сме 21 век.Младите изобщо не разбират този чичко.
  • 47 тошо

    3 1 Отговор
    Тоя първи трябва да го лустрират
  • 48 ДаЗдраПерМа

    1 0 Отговор
    и какво общо имат нарушените човешки права на Сергей Магнитски с разрешените от задОкеания действия и политики на туземната администрация.
  • 49 Го4о

    2 0 Отговор
    Лустрация за гейовете и с ДъБъ е свършено! 100% са вибраторджии.
  • 50 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Това което коментира Андреев е вярно. Големия проблем е че не се забелязва субекта който да свърши тази работа!