Last news in Fakti

24 Август, 2021 23:00 6 780 113

"Ние, като общество, предадохме децата си"

  • елисавета белобрадова-
  • деца-
  • коронавирус-
  • общество-
  • демократична българия-
  • училище-
  • заразени-
  • училища-
  • образование

Нивото на ваксинация в България е катастрофално и никой не поема отговорност

"Ние, като общество, предадохме децата си" - 1
Снимка: БГНЕС

Коментар на Елисавета Белобрадова от "Демократична България":

Ние, като общество, предадохме децата си. Не ни е за пръв път, но сега го правим спокойно, обмислено и в национален план.

Искаме ли да си поговорим за истината около пълното примирение, че децата ни няма да започнат училище присъствено, а ще бъдат забодени пред компютрите, затворени вкъщи в самотата и притесненията си? Дайте да си поговорим искрено за това без да се обиждаме, без да се засягаме и да се озлобяваме.

1. Нивото на ваксинация в България е катастрофално и никой не поема отговорност, защото "темата е чувствителна" и "обществото е разделено". Всички сме в истерия какви думички ще подберем, за да звучим националноотговорно и коректно, но няма коректни думи за това. Ние сме на дъното в Европа и обществото носи пълна отговорност за това, което се случва, заедно с всички политици. Заедно с мен самата.

2. Нищо не се направи, за да управляваме поне малко идващата вълна на пандемия. Никаква информационна кампания - нищо. Имаме 10 000 лева за кампания към МЗ, отделена от бюджета. Никакви мерки, за да не се разсърдят ресторантьорите, за да не се разсърдят хората, които не обичат да носят маски. Защото "обществото е разделено" и "темата е чувствителна". Никой не събра сили да бъде твърд в името на децата, защото децата не гласуват.

3. Нито лев не е предвиден в актуализацията на бюджета за тестване на педагогически и непедагогически персонал при евентуално присъствено обучение, защото никой въобще не се е готвил за присъствено обучение. Всички знаеха още юли много добре, че най-добре такова да няма.

Няма деца в училищата, няма разходи за тестове, няма проблеми, няма коридори, няма намаляване на паралелките, няма обвинения, че "отворихте училищата и заразата плъзна".

Дори няма жалък опит да задържим най-малките в училище.

Прибираме децата и нямаме проблем. Защото децата не гласуват. Гласуват всички останали. А около нас държавите се готвят с пълна пара за присъствена учебна година и абсолютно твърда ръка, защото децата са най-важното.

Според изследванията, наред с всички психически проблеми, проблеми в развитието на общуването и депресивни състояния, с кото децата ни се сблъскаха, родителите казват, че по време на дигитално обучение около една чертвърт от децата между 12 и 15 години въобще не виждат друго дете. Въобще не виждат друго дете, разбирате ли? Това при възрастните се нарича пълно нещастие, изолация и ужас.

Чувствам се изключително виновна. Проведох среща с министъра на образованието. Той ми каза, че всичко е в ръцете на Министерството на здравеопазването. Ми то тогава да прехвърлим училищата на подчинение на МЗ МЗ от своя страна не налага никакви мерки. Вие виждали ли сте мерки по улиците? Виждали ли сте някакво нещо, което леко да прилича на мерки? Видях много клипове на фестивал с милиони посетители и хиляди постове на капризни хора, които си въобразяват, че някой им налагал насилствена ваксинация.

Всичко това децата ни ще го изстрадат. В България в момента няма никакви мерки. Дори в магазините маските са под носа. Единственото, което се коментира от сега и всички мълчат, е че училищата затварят.

Всички мълчат, това е.

Защото "обществото било разделено" и "темата била чувствителна".

Разбира се, разбира се.

Училищата ще затворят не защото има пандемия, а защото не направихме нищо, за да останат отворени.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мангъров

    112 25 Отговор
    ДБ, Сорос, Христо ИВанов, Ваксини, Джендъризъм, Самолети от САЩ - само ДБ са по -лоши от ГЕРБ
  • 2 Георги

    100 27 Отговор
    Престанете да им давате трибуна на тея измикяри Герб, ДБ нагли нагли нагли !

    Коментиран от #46

  • 3 3.14К

    84 20 Отговор
    Това дамата със спуканата гума и кривата джанта ли беше? От конвеира на соросоидните НПО.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Въх

    98 16 Отговор
    Неваксинираните са затворили училищата? Ти да видиш! Децата го боледуват изключително леко и си създават естествен имунитет, което прави ваксината за тях само вредна. Училищата ги затварят истечки като тази, които и сто ваксини да си бият, по-добре няма да станат.
  • 6 Махай се

    97 20 Отговор
    Ма овца.Нас не учи как да живеем,боди си твоите деца и ги заразявай...
  • 7 Стига!

    51 11 Отговор
    Я стига!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пич

    72 13 Отговор
    Тази соросоидната , дали има деца , и ако да , дали ги е ваксинирала... Първо това да каже , и после акъл да дава... Не само да мислят , как да прилапат пари от " пандемията " ...
    .
  • 10 гост

    69 14 Отговор
    ЕТО ЗА ТОВА ВИ ГОВОРЯ!!! ВСИЧКИ ПАРТИЙ СА ПРОДАЖНИ БОКЛ-ЦИ И НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НИКОЙ ВЕЧЕ!!! Какво казва тая ? Че с две думи да се самоунищожим с техните игли в името на какво???? да ходели децата на училище? бокл-к скапан

    Коментиран от #62

  • 11 Бичето

    73 9 Отговор
    В Израел какво става след като са ваксинирани 80%. 🔥🔥🔥
  • 12 Сатъра на Хана

    12 26 Отговор
    Хайде сега , предизборни сълзи, Ами ние не-дебилите се ваксинирахме , а вие "лидерите" насъсквате анти-ваксърите с чисто политически цели
  • 13 ЧУДНО

    41 9 Отговор
    Госпожата се вживява в женски христос,.. а ти г-жо ваксинирана ли си, а твоето семейство,.. НЕ, нали а си тръгнала нас да кандардисваш
    Ами дАЙ ЛИЧЕН ПРИМЕР ЗА ДА ТЕ ПОСЛЕДВАМЕ
  • 14 Къде е

    13 5 Отговор
    Бойко, сиреч фигуранта
  • 15 Dresden14

    26 41 Отговор
    Какви глупости пише тая? Децата били затворени, изолирани, не виждали връстниците си... Ко речи? Тя самата излизала ли е? Защо не види какво е по градинките и парковете, по цял ден са навън. Родителите им, точно те, младите семейства не спазват никакви мерки! Що за цинично изказване? Трябваше да имаме мерки като тези в Испания, Франция, Италия, Гърция, Сърбия да се излиза с декларация или СМС, да има комендантски час и разрешение да се излезе само до магазин или аптека. От сЛободия забравихте къде се намирате! С най-дългата ваканция в Европа и най-либералните мерки, които не спазват, още и претенции. Хайде у лево!

    Коментиран от #57

  • 16 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    38 4 Отговор
    Христо Иванов е бил министър във втория кабинет на ГЕРБ от 07.11.2014г. до 18.12.2015г. ГЕРБ винаги са управлявали с ДПС било то и неофициално,но е факт,каза го и Любен Дилов син! Христо Иванов е управлявал заедно с ДПС,а това с Росенец беше театър за пред бъдещите гласоподаватели на ДБ! Защо го направи точно по време на протестите,никой не си зададе този въпрос?

    Коментиран от #54

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 FOREVER

    0 1 Отговор
    🎓🎓🎓🎓🎓___💻💻💻💻
  • 19 тарикату

    60 4 Отговор
    Аз мойте деца не съм ги предал - не нося маска, не се ваксинирам.

    Коментиран от #76

  • 20 Госあ

    52 3 Отговор
    След като демократите превърнахте България в страна на ресторантьори, хотелиери и прекупвачи, сега очаквате, че няма да се съобразявате с тях ? След като демократите закупихте единствено експериментални РНК ваксини и векторни използвани единствено по желание срещу хепатит веднъж, очаквате всички да се юрнат да се ваксинират ? След като демократите превърнахте болниците в търговски дружества и цената, която трябва да плати всеки за тест (какъвто и да е) е 10 пъти над реалната, очаквате хората да се ваксинират ? След като демократите разрешихте на работодателя да уволнява както си поиска включително и за болнични, очаквате хората да си останат в къщи след като са болни ? След като демократите скимтите срещу всякакъв контрол и правила и приложения за проследяване, очаквате реално спазване на карантина и контакти ? Така е скъпа, предадохте децата си.
  • 21 майката на костов

    50 1 Отговор
    Малко, ли е че им осигурихте : неграмотност, отвращение към България, смяна на пола , а за някои и безплатен вазелин! Синекурните държавни служби , вървят с гореизброеното! Негодници, соросови!
  • 22 рон джереми

    16 0 Отговор
    Абе така като те заглеждам ,бяла брада поне отгоре нямаш.Не знам как си отдолу,покажи.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Анримилиционер

    5 15 Отговор
    Никой нищо не казва за първоизточника Китай

    Коментиран от #27, #28

  • 25 бай онзи

    22 0 Отговор
    котьо ей сега вече настъпихте мотиката откъм избиратели :)

    Коментиран от #34

  • 26 Фаро

    34 5 Отговор
    Благодарен съм на ИТН, че се отказаха от тия подлоги.Не искам и да мисля,какво щеше да стане,ако сега ДБ и ИБНЕБН бяха на власт пълен погром и надупчени с игли невинни смяна на половете и др.Прецаквайте своите деца а не нашите
  • 27 Виталия

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Анримилиционер":

    Не е Китай. Във вода около брега на африканска Либерия с герб 3 лъва като българския. Там 70℅ издържат останалите. Да ви прилича на нашето европейско развитие?
  • 28 Госあ

    6 15 Отговор

    До коментар #24 от "Анримилиционер":

    Напротив, целия свят знае, че Китай е първоизточника на идентификация на вируса от сащ, първоизточника на протоколи за лечение и мерки и първоизточника на истински ваксини. А когато Китай оповести за новия вирус, демократите пазеха основната си ценност - туризма (не е дори смешно,а тъжно) месеци след това, докато пламнат.
  • 29 Майка

    41 1 Отговор
    На госпожата дамо мога да и кажа, че децата от към въздух на открито преливат! Ама от към мозък издишат. Върнете децата в училище докато е време стига с тия номера и всекидневни проповеди за ваксини. Незнам как си позволяват да рекламират ваксини недай боже стане страшно след 2 3 години тези каде ще се скриват незнам
  • 30 майката на костов

    33 3 Отговор
    Тази отговорна Другарка , е един от най големите бенефициенти на Сорос и ЦРУ ! Прибира стотици хиляди долари всяка година! ВЕрвайте и както на нея така и на другарите от дайбг!!!! Докопат ли властта тия типове, ще плачете за Тиквата!
  • 31 ууеиуе

    25 1 Отговор
    Като общество още не сме предали децата ама вие от ДБ и преди вас ГЕРП със сигурност се опитвате да ги предадете.
  • 32 Госあ

    5 10 Отговор

    До коментар #23 от "Виталия":

    Със Спутник дори руснаците не искат да се ваксинират. Освен това, нямат капацитет за производство. Но другите им две ваксини са приемливи. И още повече, знаейки че нямат капацитет за производство, предлагат договори за патент и производство от страната в него. България определено можеше да произвежда руска или китайска ваксина. Ама айде да не е Спутник, който се различава само по името си от Астра Зенека/Оксфорд и Янсен/Джонсън. Всъщност, баце отреза дори колаборация с Пастьор. За което демократите и дума не обелиха.
  • 33 гост

    17 4 Отговор
    Ваксините са рисковани. Не всеки организма понася ваксината, затова трябва много да се внимава. Съвети и личните лекари не дават. Казват ти, дали ще умреш от игла или без., ако умреш добре, но мнозина ваксинирани не се чувстват окей и от аптеки им препоръчват мазила, разни витамини. Лошо за младежите годините им отидоха. Млади бяха, а младост не помнят, а тая жена за училище. И с образование, няма работа. На полето. Там не се иска умствено, а физическо закакяване. Или занаят, но в Бг и занаятите гладни. Купъват нови, а не на ремонт хладикник телевизор. Полето и чист въздух без маски
  • 34 Виталия

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "бай онзи":

    Мотиката може да настъпи земеделката😂Анастия Мозер. Аз отлично зная как се борави с този инструмент, това оръдие на труда.
  • 35 Сивата котка

    20 1 Отговор
    Всички кози се изказаха, остана и летящата такава да си рече приказката за ваксините. И ей я. Ами хващай по една игра и де що може се забоде забождай. Само не върху ми. На къра няма пандемия Там всички са на разстояние. Оди там.
  • 36 Адвокат

    42 3 Отговор
    Тая лелка какви ги плещи? Ваксинацията е опасна за здравето и с непредвидими последици, всички вече разбрахме. Няма да мрем доброволно за вашия кеф, нито ще осакатим децата си, успокоите се. Няма да стане. Изобщо не ни пука нито за учебната ви година, дето само им губите времето с глупостите си и имитирате образование. Децата ще са вкщи с родителите си и ще научат за живота и света много повече отколкото от вашата джендърска учебна програма!

    Коментиран от #37

  • 37 Браво!

    16 3 Отговор

    До коментар #36 от "Адвокат":

    много добре казано
  • 38 343333

    28 1 Отговор
    Вземете членовете на ДБ и потърсете името на всеки и думата фондация да видите за какво става въпрос. Повечеот от тези продажници са свързани с фондации, който получават пари от друга фондация - на Сорос. Та ако мислите, че тези пари - само Христо е взел милиони - тези пари не ги дават ей така - дават ги в замяна на нещо.
  • 39 И така

    9 1 Отговор
    Леле леле - аз! аз! аз!... ау ау... бау бау... Бай Бай...
  • 40 ЕВРО НЮЗ

    20 1 Отговор
    Кога ще дойдат
    Талибаните да ваксат тая Глобално Соросоидна Измвт
  • 41 Маската

    27 1 Отговор
    Въх, жив да не бях! Маски, каски, противогази и хиляди загрижени за нашите деца. Само дето никой, никъде, отнякъде не изкара едно, единствено научно, обосновано, доказано, че тези намордници предпазват от нещо. Да в София през есента и зимата може би, предпазват от милионите финни прахови частици за които никой не говори и не пише. Чакаме, искаме данни, но такива няма, няма и да има. Ще ни довършат с прекалената си загриженост. Жалки човечета!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Лудница

    24 0 Отговор
    Всички сте лицемери и то нагли,с разтурването и кражбата на държавата толкова години не предадохте ли много повече деца от сега а?откраднахте им настоящето и бъдещето.всички сте позор не наядени за пари,пари,пари,пари всичките станахте параноици заради тези пари и шизофреници.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 тошката

    1 3 Отговор

    До коментар #44 от "Виталия":

    Извинете но между има и имам има голяма разлика.

    Коментиран от #47

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Виталия

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "тошката":

    Еее голяма работа, че изядох една буква. ИМАМ!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Виталия

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "вдовеца":

    Наследени, от баща, зелени изразителни очи и тъмнокестенява коса (леко черна от боята). Ето така изглеждам

    Коментиран от #51

  • 51 вдовеца

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Виталия":

    За очите същите като на покойната ми,за характера не знам.Абе може да се запознаем,може би мома втора употреба със дълго употребяван ,но самотен херген.

    Коментиран от #52

  • 52 Виталия

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "вдовеца":

    Втора употреба звучи гадно. Имах разведен приятел преди да имам дете. Един мой роднина го нарече така и така го ударих, че повече не чух обидни думи за него. Доста хора видяха мигновенната ми реакция. Даже и аз се учудих на себе си. Не бях мислила, че мога дълбоко да се засегна и да реагирам по този начин.

    Коментиран от #65

  • 53 абг

    3 0 Отговор
    Като се чувстваш виновна се самобичувай и като ще блееш, не си бръсни бялата брада, за да заприличаш още повече на съответния животински вид.
  • 54 Тошко Йорданов

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "ДБ=ДПС=ГЕРБ":

    Аз това го говоря от месеци ама не вярват. По същия начин Бойко и Доган спретнаха едно време сценка - там, където Доган уж се изпусна, че той разпределя порциите.
  • 55 Те като са

    7 2 Отговор
    на училище пък щото много учат. Така поне край гугъл ще научат нещо. Естествено е по-добре учител ама те 99% не стават за учители.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Има две народни приказки

    1 1 Отговор
    Неродената Мома и Нероден Юнак и едно стихотворение Аз съм БълГърче не се знае кои са щастливите родените или неродените
  • 61 На Владимир Живков дъщерята е

    3 1 Отговор
    Елисавета Багряна Петровна Втора И Т.Н.
  • 62 Ежко Бежко

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    И едните и другите са маскари. Това сме го чели в училище. Не казваш нищо ново. Аз обаче гласувам и ще гласувам за Възраждане, защото говорят това, което ми допада. Пък ако стане чудо и вземат властта и направят това ,което говорят? Нека бъдем оптимисти. Ако не, то и те ще отидат в кюпа на СДС,НДСВ, ГЕРБ и още други абревиатури.

    Коментиран от #64

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Съмнения

    6 3 Отговор

    До коментар #62 от "Ежко Бежко":

    Ежко, едно нещо не мога да разбера, как Възраждане в чужбина минават десет процента, а в България не минават бариерата.
    Което ме навежда на мисълта, че има негласна аджента, патриотична партия да не влезе в Парламента, предвид откровено соросоидния парламент в лицето на ИТН-гласно подкрепа за НАТО и евроатлантически ценности-за еврото, БСП, ДПС, ГЕРБ, Мутри Вън и ДБ.
    И за съжаление Радев, който подкрепи инициативата Триморие, която е откровенна военна бъдеща агресия срещу Русия и Китай, и подготовката на Балканите за пушечно месо срещу тях.
  • 65 втората уп

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Виталия":

    Във мояслучай звучи смешно.Ненавиждам дами без чувство за хумор!

    Коментиран от #103, #110

  • 66 Джендо

    2 1 Отговор
    Благодарим ви че запазихте Гешеф щото ако бяхте направили правителство с ИТН Гешеф щеше да е история.Още веднъж ви благодарим за джендърската подкрепа
  • 67 Мислещ

    16 0 Отговор
    А вие питали ли сте родителите дали искат децата им да учат дистанционно? Не? Тогава кой е предал децата наистина? Както винаги, слугите на глобалистките сатанисти.

    Всъщност все повече дистанционното обучение се превръща в по-малкото зло, но това отново е заради изродите кйато вас, а не заради вируса или заради родителите. Защото децата не само са подложени на постоянен тормоз с маски, дистанции и тестове (А, да ви питам, домашният арест заради хрема как се отразява, а? Виждат ли се с други деца тогава?), а скоро трябва да очакваме и да бъдат набодени без разрешението и дори без знанието на родителите. Съвсем по либерастки/соросоидски.

    Коментиран от #78

  • 68 Мислещ

    11 0 Отговор
    А нещо да кажете за испанците, примерно? Защото там са яко набодени и има ясно изразена тенденция на увеличение спрямо миналата година. И на случаите, и на смъртността.

    Както винаги вие сте предателите. Вие и всеки, който работи за робство, маскирано като "сигурност".
  • 69 един

    1 1 Отговор
    много точно. и господина с 80-те % и той беше прав.
  • 70 Елисавета Белобрадова! Обърни се първо

    12 2 Отговор
    Към Борисов и министрите му, към НОЩ, към Физиците правещи се на Врачки, към Тези, които 1,5год Системно, целенасочено Опсихясваха, народа ЗАДА изкара Борисов ДО край мандатаси, да си довършат Краденето!! Те Отвратиха хората, хората в Бели престилки и кухи титли се оказаха че, са Меркантили Мафията в Бели Престилки!! Народа, не вярва на тази мафия, както и на Витанов, Л Томов и още десетки подобни!! Продажните медии работиха осърдно да бъде Стресиран народа да не иска Оставки, да, не протестира!! Това са виновниците!!! Народа загуби доверие в измисения"елит" он Меркантили, Крадци и лъжци! от Институциите на Борисов, които паратизираха на гъба на същия този народ!! Доверието е загубено и много трудто се връща!!

    Коментиран от #89

  • 71 Трудно

    0 0 Отговор
    Трудно се връща
  • 72 Перо

    10 1 Отговор
    Госпожата на коя ваксина е дилър, че последствията са без значение?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 РОДИТЕЛИ, СПИТЕ ЛИ?

    8 0 Отговор
    Ако сега РОДИТЕЛИТЕ не ПРОТЕСТИРАТ срещу дистанционното обучение, значи си заслужават съдбата.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Йонко - понко

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "тарикату":

    Сиреч си гоУем!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 С вас съм!

    8 0 Отговор

    До коментар #67 от "Мислещ":

    Но дано децата ни да НЕ бъдат набодени! Дано здравият разум надделее! Дано не позволим на тези, които ни разболяват, да претендират, че ще ни оредпазят!

    Коментиран от #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Мислещ

    3 1 Отговор

    До коментар #78 от "С вас съм!":

    Дано, ако не, тогава наистина родителите ше предадат децата си. Лично аз ако имах дете, вече не бих посмял да го пускам на училище и щях да предпочета по-малкото зло - дистанционното обучение, като се погрижа детето да има достатъчно контакти с връстници.
  • 81 x сплескан

    10 0 Отговор
    Господжа, кажете като спец по ваксините след две три години какво юе се случи с организма ми, като вече се ваксинирах. Ама и се разболях след втората дозичка....
    Та ако ми докаже некой че е напълно безопасн що да не, ама пак да кажа -разболях се след ваксината...

    Коментиран от #83

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 отчето

    4 1 Отговор

    До коментар #81 от "x сплескан":

    Чедо,не го мисли,съгрешил си много,но ако умреш,аз съм насреща,а засега си живей живота,но не гласувай за БОКО.Това е втората грешка,фаталната.
  • 84 смешен плач

    8 2 Отговор
    Аз ако имах дете в училищна възраст щях да направя всичко възможно да го обучавам в къщи. В т. нар. училище освен простотии и джендъризъм нищо друго няма да научи. Ако е възпитано, ще го бият. За да оцелее трябва да стане тъп чалгар като останалите. Госпожата да не се упражнява на чужд гръб. Тя очевидно няма деца.
  • 85 ДБългария, Paris France

    1 6 Отговор
    Който не се ваксинира! Кръв ще уринира !
    И бавно ще...умира ...!
  • 86 Ми така е

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Ние, като общество, предадохме децата си"
    .............
    Е да де, точно вие, соросите на отворено общество, предадохте децата ни!!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 НЕ НИЕ А ВИЕ

    2 2 Отговор
    НЕ НИЕ А РАДЕВ С ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ СЪСТАВЕНО ОТ НЕКОМПЕТЕНТНИ МИНИСТРАИ ЗАНИМАВАЩИ СЕ С КЛЕВЕТИ ФЕЙКОВЕ И БЕЗСИСЛЕНО ПЛЮЕНЕ ПО БОРИСОВ И УДАРНО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИ ПАРИ ПОДКРЕПНИ ОТ ВАС ТАКА ЧЕ НЕ НИЕ А ВИЕ
  • 89 ЧОБАН

    2 1 Отговор

    До коментар #70 от "Елисавета Белобрадова! Обърни се първо":

    ОТ АПРИЛ УПРАВЛВА РАДЕВ НЕ СИ ЛИ РАЗБРАЛ БОРИСОВ ГО НЯМА ЗА СЪЖЕЛЕНИЕ ТРОЛ БОКЛУКЛИВ
  • 90 100perа

    5 1 Отговор
    Г-жо Белобрадова,

    Ако оставим настрана "комсомолския плам" в това, което казвате, пак стигаме до страшното противоречие в идеологията.
    От една страна, ние сме общество, в което всеки е оставен да се спасява сам - да оцеле или да умре икономически, а често и физически. Нормално - капитализъм. "Естествен" отбор. Оцелява по-силният за сметка на по-слабия. Ако е по-способен, мисли, действа - оцелява и просперира. Ако не - просто отпада умира.

    От друга страна искате всички ние да не разсъждаваме, а просто да изпълняваме - по комунистически. При комунизма беше така- обществото е виновно за всичко. Е, вече не е. На повечето от нас им пука за обществото точно толкова, колкото и на него за нас - николко. Просто не вярваме в безкористното общество. Това е колкото цинично, толкова и реалистично.

    Да вярваме в мерките? Учени предупреждаваха, че бързата ваксинация ще доведе до нови, преодоляващи ваксините щамове. Е, случи се с Делта. Днес съобщиха, че ефективността на ваксините на Пфайзер и Модерна е намаляла от 91 на 66%. Учителите у нас искат вече 3-та инженция. А като се появи нов щам?

    Никой не ви вярва и на вас - политиците. Няма и за какво. Защото всички вие представлявате и защитавате единствено собствените си интереси. Това е вече доказано. През целия преход. Тази година - вече с два пъти и очертаващ се трети.

    Впрочем, не се и съмнявам, че думите ви са напълно искрени. И в това е трагедията. Не разбирате, че когато "човек за човека е вълк", ня
  • 91 100perа 2

    5 0 Отговор
    90
    ...
    Впрoчeм, нe ce и cъмнявaм, чe думитe ви ca нaпълнo иcкрeни. И в тoвa e трaгeдиятa. Нe рaзбирaтe, чe кoгaтo "чoвeк зa чoвeкa e вълк", нямa кaк дa бъдeм oбщecтвo oт aнгeли, a щe бъдe глутницa. Дeмoкрaция e. Пo-cилният, пo-умният, пo-рeшитeлният и пo-дeйcтвeният нaддeлявa и oцeлявa. Тoй пoбeждaвa. Тeжкo нa пoбeдeнитe.
  • 92 Госあ

    2 0 Отговор
    90
    Къв естествен отбор, кви 5лв бе бате ? Няма такова нещо. Живееш и тачиш модела паразит- гостоприемник. Който е реален.
  • 93 майка

    0 2 Отговор
    Ужасена съм от коментарите под тази статия! Вие хора нямате ли деца, че само политизирате казаното, а не виждате смисъла му? Всичко написано е апсолятно вярно! Училището не е само място за учене, то е среда, жива среда на общуване между децата! Като им я вземете, ги обричате на тревожност, самота, обърканост и липса на елементарни умения за общуване. Обучение се наваксва, избуни години без социални умения - никога. Децата трябва да ходят ПРИСЪСТВЕНО на училище и това е нашата отговорност към тях. Защото това е нашето бъдеще и нито ние, нито децата ни ще получат адекватно бъдеще, ако израстнат като пълни социопати. Всичко останало - сорос-морос ДБ, ГЕРБ, ИТН са пълно простотии и нямат нищо общо с темата!

    Коментиран от #104, #109

  • 94 Край

    4 0 Отговор
    Госпожа демократката иска - някой да е ТВЪРД в името на децата.
    Оставете двусмислието но тя иска някой да НАЛОЖИ на хората маски на улиците и задължително ваксиниране.
    Брех че демократи се извъдиха дето мечтаят за здрава демократична ръка.
  • 95 1122333

    2 0 Отговор
    Добре че не си министър, с тоя мозък в излишък!
  • 96 панчо

    2 2 Отговор
    дали българите са проумяли максимата:спасението поединично,води до масова гибел?!
  • 97 пффф

    0 0 Отговор
    85
    Пък и малко неграмотни си падате ...
  • 98 и ти разбери

    2 0 Отговор
    96
    И поединично, и заедно, мислим еднакво. Такива лелки не могат да ни се наложат!;))
  • 99 Aйша

    2 0 Отговор
    Тая кака плаче за 5декара тутун(на въздух) ли ?
  • 100 С надежда

    1 1 Отговор
    Наистина се надявам, че всички тук коментиращи сте все още малка част от обществото ни. Надявам се всички Вие скъпи съграждани да отворите поне една книга, да развиете малко интелекта си, и да излезете от дупката, в която са ви натикали. Дупка на необразованост. Дупка, в която най-низшите Ви нужди са извисени на пиедестал. Дупка, в която сте разделени на леви и десни, черни и бели, добри и лоши. Разделени и завладяни.

    Коментиран от #101, #102

  • 101 1111

    1 2 Отговор

    До коментар #100 от "С надежда":

    А ние се надяваме повече да си мълчиш! Явно се надценяваш, но няма как да го разбереш.

    Коментиран от #112

  • 102 Идва по лошо

    6 0 Отговор

    До коментар #100 от "С надежда":

    Съжалявам, но надежда при либералната демокрация няма. Ще има при смяна на идеологията/модела, а това едва ли никой от евроатлантическия съюз ще допусне.
    Разлагаме се, бързо и сигурно!

    Коментиран от #113

  • 103 Виталия

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "втората уп":

    Не ми липсва хумор. Случаят беше м.05.2000 и реагирах инстиктивно. Все пак бях на 23 тогава.
  • 104 Баща

    6 0 Отговор

    До коментар #93 от "майка":

    Аз не съм ужасен! Като погледна назад, последните 30 г. либерална демокрация, случващото в момента не в следствие на нещо друго. Сега берем плодовете расли през този период.
    А и по-лошо идва, горе главата!!
  • 105 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    0 0 Отговор
    медикофашизъм!!!
  • 106 ттт

    2 0 Отговор
    1. Какъв е процентът на ваксинирани в Гърция и какъв в България?

    2. Ромите като не спазват абсолютно никакви предпазни мерки и личната хигиена при тях е на много лошо ниво, защо не умират от коронавируса?


    Нека госпожа Белобрадова да намери отговорите на тези въпроси, после да определя грешим ли или не, като не се ваксинираме.
  • 107 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Причината - напълно провалената политическа класа на България !
    Сумарно същата се доказа като по - вредна за страната от СО19 и талибаните! И за да не сме голословни ако се направи справка ще се види че България е загубила повече население при нейното "демократично" управление от колкото при която и да е било война в която е участвала!! Геноцид безкръвен но "демокртичен"!!
  • 108 а стига бе

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Ние, като общество, предадохме децата си" ДА! и следващите и по следващите поколения ще стават още по зле! Но не защото не се ваксинираме не не, Защото не запалихме МОН и позволихме НПО да определя интересите и нуждите на децата и родителите!
  • 109 извинете

    3 0 Отговор

    До коментар #93 от "майка":

    93: Всичко останало - сорос-морос ДБ, ГЕРБ, ИТН са пълно простотии и нямат нищо общо с темата!
    - Оооо колко много грешите!
    Има една приказка която доста оправдава образованието сега а преди пандемията беше само конспирация! "АКО искате да превземете една държава или да подчините едно общество, образовайте децата им и следващото им поколение ще е ВАШЕ"
    Така че ние може да мислим преди да се подчиним но след 20 години децата ни ще си зяпат телефоните и ще са готови на всичко за да си ги зяпат необезпокоявани.
  • 110 Виталия

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "втората уп":

    Добре. Да се запознаем, но как ти реши. Усещам, че знаеш къде да ме намериш.
  • 111 аз съм Веска

    0 2 Отговор
    НЕ СИ НАЯСНО С НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА .ВСИЧКИ СИ ИЗПРАТИХА ДЕЦАТА В СТРАНСТВО , ПРЕНЕБРЕГВАЙКИ ,ПОТУШАВАЙКИ ДО БОЛКА , СОБСТВЕНИТЕ СИ ЧУВСТВА .
    БЕШЕ СТРАШНО ЗА ИЗЖИВЯВАНТЕ , И МНОГО НЕ ГО ИЗЖИВЯХА .
    НО... ТОВА ОТМИНА !
    ПРЕДСТОИ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ЗАВЪРНАТ .
    ЩЕ ИЗГРАДЯТ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО , С БЛЯСЪК НЕПОСТИГНАТ И ОТ АЛБИОНА .
  • 112 С надежда

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "1111":

    Знам, че истината не е приятна в началото на осъзнаване. Но обръщението ми не цели да обиди никого - напротив. Казвам го защото обичам страната си и продължавам да плащам не малки данъци в нея - въпреки заблуденото население, с което съм принуден да се сблъсквам.
  • 113 С надежда

    1 1 Отговор

    До коментар #102 от "Идва по лошо":

    Извинете ме, но само използването на "либерална демокрация" и България в едно изречение са смехотворни. С патриархално възпитание като нашето сме все още далеч от въпросната либерализация, за която говорите. Най-малкото до скоро по бойково време обвинявахме държавата, че е полицейска, а и всички знаем до колко са свободни медиите ни. Като цяло избора между десен и ляв модел се влияе само и единствено от интелектуалното ниво на населението. Единият модел описва правила, които населението само да спазва, а другият просто ги налага без да дава много поле за мисловна дейност.....Вие преценете към кой да се числим....