Last news in Fakti

26 Август, 2021 16:00 12 643 135

Защо спада подкрепата за "Има такъв народ": поне три причини

  • итн-
  • има такъв народ-
  • слави трифонов-
  • подкрепа-
  • герб-
  • демократична българия-
  • парламент-
  • избори-
  • румен радев-
  • иван гешев

Колкото повече ИТН се опитват да канибализират ДБ, толкова повече спада доверието в самите тях

Защо спада подкрепата за "Има такъв народ": поне три причини - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Даниел Смилов:

Политиката в България може и да изглежда хаотична, но това не означава, че в нея няма закономерности. Някои от тези закономерности са нови и си струва да се обсъдят внимателно в навечерието на връчването на третия мандат за съставяне на правителство.

Колкото повече ИТН се опитва да канибализира ДБ и ИБГНИ, толкова повече спада общата подкрепа за трите партии, но спада най-вече подкрепата за ИТН

Последното проучване на "Маркет линкс" ясно показва, че стратегията на ИТН да остане единствена на терена на партиите на промяната всъщност не работи: вместо тя да “изяжда” гласовете им и да расте, от този процес на междупартиен примитивен дарвинизъм всъщност губят и трите партии, като ИТН са определено най-засегнати.

Поведението на ИТН през последните седмици не може да бъде обяснено, без да се третира като израз на неудържан нагон за власт и надмощие. Те започнаха една сериозна офанзива срещу останалите "партии на промяната”, наричайки ги какво ли не (включително "предатели”) и тиражирайки някои от най-грубите манипулативни твърдения на ДПС и присъдружната му преса. По този начин ИТН застана плътно до ДПС, което в момента се опитва да внуши, че ДБ е едва ли не основният проблем не само за тях, но и за страната.

Всичко това дава обаче обратен резултат. Малко неочаквано ДБ излиза втора политическа сила сред решилите да гласуват, изпреварвайки ИТН (според споменатото проучване на "Маркет линкс"). Нещо повече: близо два пъти повече хора смятат, че ИТН са виновни за провала със съставянето на правителство, в сравнение с хората, които посочват ДБ и ИБГНИ като отговорни за този резултат.

Какви може да са причините за едно такова контрапродуктивно поведение от страна на хората на Слави Трифонов и дали става дума само за ницшеански комплекс за самоналагане на една нова формация? Мнозина подозират и по-кошмарни конспиративни сценарии за инженерни проекти, целящи реабилитация на ДПС и ГЕРБ. Но и без подобни спекулации е ясно, че тактиката на ИТН не само изглежда грозно, но и очевидно отблъсква избиратели. Тази тактика е и основното обяснение за стабилизирането на ГЕРБ и ДПС, както и за шанса им да получат по-добър резултат на поредните предсрочни парламентарни избори.

Колкото повече атакуват служебното правителство, толкова повече рейтингът му расте

Другата грешка на ИТН, която обяснява защо в момента отстъпват първата позиция (че май и втората), е атаката, която тази формация поде срещу служебното правителство. Спорът за гражданството на министър Кирил Петков - сам по себе си немаловажна формалност - все пак не може да засенчи доброто, което той и мнозина от колегите му направиха и правят. Не е нужно да се повтарят всички разкрития за ББР, язовири, магистрали и т.н., които станаха възможни именно благодарение на служебното правителство. Заедно с ограничаването на купения вот, промените в службите и твърдата позиция на професор Янаки Стоилов към ВСС и прокуратурата, всичко това е пакетът от политики, които обществото искаше да види от едно правителство на “партиите на промяната”. Нещо повече: хората харесват експертния профил на министрите и очакват едно ново, редовно правителство да бъде поне на тяхното ниво или близо до него.

Разочарованието от ИТН дойде от това, че те атакуваха персонално реалните носители на реформа, а алтернативният министерски съвет, който предложиха, с много малки изключения беше доста по-лош от служебния. В една такава ситуация не е изненада, че доверието в служебния кабинет достигна 54% при спад на подкрепата за ИТН.

Мнозина виждат в министри като Кирил Петков и Асен Василев потенциални лидери на нова политическа формация. Подобен проект може и да мине 4-процентовата бариера, както и да фрагментира допълнително политическия пейзаж, но подкрепата за служебните министри няма едно към едно да се превърне в подкрепа за партия "Петков-Василев”. Причината е, че тяхната популярност се дължи на експертното, технократско излъчване, което няма лесно да се трансформира в партиен проект. А и добавянето на още една “партия на промяната” би довело до пренасищане в този сектор и вътрешни преразпределения, общият нетен ефект от които едва ли ще е позитивен за тези формации.

Колкото повече една партия обвинява другите, че се борят за постове, толкова повече постове иска тя самата

Обикновено ДПС са били демонстрацията на това правило в българската политика. И сега те обвиняват други партии, че се опитват да кадруват, което е просто защита на собствените им назначения в служби, съдебна власт, регулатори и т.н. И за слепите вече е ясно, че бойният вик на ДПС “Прокопиев се опитва да кадрува” означава всъщност “не пипайте нашите хора и не слагайте нови, преди да сме си взели порцията”.

Странното е, че към ДПС в тази група се присъедини и ИТН. И те взеха да обвиняват ДБ, че “искали постове”, без да дадат елементарно обяснение защо всички тези постове трябва да са ексклузивно за тях самите. Това, че правят “правителство на малцинството”, не е обяснение, а просто друга формулировка за обсебването на всички позиции.

Общият подход на ИТН и ДПС по тези въпроси беше демонстриран и в общата им позиция по процедурата за избор на нов шеф на БНБ. ИТН очевидно искат този пост - и то бързо - за себе си. Подкрепиха ги само от ДПС по причини, които не са съвсем ясни. Но да кажем, че Движението се стреми да се интегрира сред “партиите на промяната”. Въпросът обаче е какво ще остане от “промяната” след една такава интеграция.

Колкото по-центристки се държи Радев, толкова повече печели

Рейтингът на президента Радев стигна много високи нива (около 60%) въпреки спадането на подкрепата за протестните партии и най-вече за ИТН, които открито застанаха зад него. Това не е особена изненада, защото чрез служебното правителство Радев се превръща в политическа алтернатива, която успешно налага промяната. ИТН, същевременно, затънаха в дарвинизъм - желание да покажат, че ще оцелеят само те.

Дистанцията на Радев спрямо ИТН и БСП е нещо, което работи в негова полза. В личен план той само би спечелил, ако даде третия мандат на ДБ или ИБГНИ. Този ход едва ли ще повиши шансовете за съставяне на правителство, които към момента са по-скоро незначителни. Но ще утвърди Радев като надпартийна фигура, която може да прекрачва идеологическите различия.

Има ли опасност от преминаване към президентска република в една такава ситуация? Отговорът е “не”, поради две прични. Първо, това изисква ВНС и широко съгласие в парламента, което не би се материализирало в обозримо бъдеще. Второ - и по-важно, рейтингът на Радев е свързан с позиционирането му като отдалечен от отделни политически партии. Една президентска република - ако е демокрация - изисква партиен и партизиран президент, което е съвсем друга политическа роля.

Заиграването с идеи за президентска република е опасно не защото тя ще се случи, а защото се използва за дискредитирането на парламентарното управление. А след фиаското с мандата на ИТН тази дискредитация е сериозна и всички партии трябва да я имат предвид.

Колкото повече парламентът пита Иван Гешев, толкова по-малко съдържателни отговори получава от него

Едно от малкото похвални неща в дейността на новия парламент е желанието му да търси отговорност от главния прокурор Иван Гешев. Но колкото повече депутатите го питат, толкова по-малко стават нещата, за които той им дава отговори. Не отговаря за конкретни казуси, не се меси в тях и не дава информация по тях. Всичко останало за него е “политика”. Разбрахме все пак, че за него “всичко законно е морално”, което обяснява как е превърнал бюрото за охрана на свидетели най-вече в своя лична охрана и ударен отряд за нахлуване в други институции.

Тази абсурдна комедия повдига един изключително важен въпрос: за какво точно отговаря главният прокурор в България? Ако наистина прокурорите под него свободно и по убеждение взимат своите решения, как и защо той се е превърнал в толкова властна и натоварена с правомощия фигура? Този дебат е дълъг, но две неща са безспорни. Първо, властта на главния прокурор идва от симбиозата му с ВСС и особено прокурорската квота в него. Чрез тази власт въпреки формалната независимост на прокурорите, тяхното кадрово израстване и дисциплинарна история са изцяло под властта на главния и “неговия” ВСС. Тоест, всяка реформа трябва да започне със създаването на ВСС, който е независим надзорен орган, а не просто гумен печат на главния прокурор.

Второ, по конституция формалните правомощия на главния прокурор са само да "упражнява надзор за законност” и "методическо ръководство” над прокурорите. Тоест, той трябва да създава методически правила и да следи дали прокурорите спазват тях и закона. Една бъдеща реформа трябва да сведе и реалните правомощия на главния прокурор до тези конституционни изисквания - за това са нужни основно законови промени. И сега обаче парламентът е в абсолютното си право да пита главния прокурор какви “методически” правила е създал, защо ги е създал, защо не ги е създал и кога се е сезирал по въпросите за спазването на закона от останалите прокурори.

Не е необходимо депутатите да питат за определени казуси - могат да формулират въпросите си и хипотетично. Например: в ситуация на масови протести може ли полицията да предприема действия X,Y,Z по отношение на задържаните? Как трябва да реагира прокуратурата при подобни обстоятелства? Ако има запис на подобни нарушения и въпреки това няма повдигнато обвинение, това проблем ли е или не е? Именно чрез подобни въпроси би станало ясно какво е “методическото ръководство” на главния прокурор. А точно за това методическо ръководство той трябва да отговаря и пред парламента, и пред обществото. Това са щрихи от българската политика преди връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в настоящия парламент. Най-вероятно е този мандат да бъде неуспешен, но закономерностите, които бяха изведени по-горе, ще действат и след това. Те ще окажат ефект и върху задаващия се цикъл от избори през ноември.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя

    114 36 Отговор
    ЧАЛГАР прилича на мрътвец

    Коментиран от #45, #71, #90

  • 2 Защото

    102 29 Отговор
    е балон !

    Коментиран от #50, #61

  • 3 Werty

    61 157 Отговор
    Подкрепата на ИТН не спада, това са шорошоидни лъжи.

    Коментиран от #53, #88

  • 4 Рошко

    26 33 Отговор
    То за всичк пада, щото гурбетчии те се изнасят че и други емигрират
  • 5 Зелен чорапогащ

    31 48 Отговор
    Aз пoдaдoх мoлбa зa oткaз oт бългaрcкo грaждaнcтвo, дaжe я зaвeрих нoтaриaлнo вeчe. Ceгa cъм грaждaнин нa Нямa Тaкaвa Държaвa и cи иcкaм вcички внeceни дaнъци и прoчиe cъc зaднa дaтa. Aкo трябвa щe прoмeня вoлeизявлeниeтo cи cъc cтaрa дaтa... Викaтe прoтивoзaкoннo e a? Щo?- НТД ми e в cърцeтo бe

    Коментиран от #12

  • 6 Пич

    90 28 Отговор
    Причината е само една... Защото са хитри като египетски мумии... На мумиите нали знаете - първо им вадят мозъка... Славчо и Тошко много приличат...

    Коментиран от #58

  • 7 Ивелин Михайлов

    98 18 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света, подкрепата спада, защото са аматьори и чалгари и пускат тошката да беснее по студията, заедно с плагиатчето
  • 8 На море

    88 20 Отговор
    Защото:
    Станислаф/ИТН/ голям го вадеха ама се оказа мек
  • 9 СУВЕРЕНА

    92 23 Отговор
    чалгари и коплексари , моля изчезвайте БЪРЗО

    Коментиран от #75

  • 10 иванчо

    69 6 Отговор
    Дръж народа в невидение подхвърляй му стари, продажни муцуни .... и после питай къде пропадна рейтингът ...
  • 11 ????

    78 20 Отговор
    Абе, то българите не сме толкова тъпи! За какво ще пишеш за спада в доверието в ИТН, та то и без теб се знае. Селските бекове си повярваха, ама номерът им не мина, че те ще поръчват музиката.

    Коментиран от #87

  • 12 С чалгата

    13 11 Отговор

    До коментар #5 от "Зелен чорапогащ":

    ли ти е на сърцето или с нещо друго?

    Коментиран от #17

  • 13 100014

    43 45 Отговор
    ДБ е новият любимец на запада - заместникът на ГЕРБ. Подмолната агитация и манипулация са в действие.
  • 14 Българка

    59 38 Отговор
    ИТН са га.ни предатели на българските избиратели и съучастници на мутрите от ГЕРБ-ДПС! С всичките си действия те работят за запазване на корупцията, ненаказаност на корумпетат-грабители, неосъществяване на съдебна и всяка друга реформа.
    ИТН трябва да бъдат изгонени с камъни от НС, защото работят против партиите на промяната, против протеста и в полза на сараите

    Коментиран от #24, #62, #65

  • 15 Гласоподавател

    85 18 Отговор
    спада защото са некомпетентни и простащината им взе да дразни !!

    Коментиран от #67

  • 16 Африканец

    57 15 Отговор
    до изборите може и да се разпаднете!Не сте 3ти ,в най-добрия случай,ако изобщо влезнете сте 5ти,след мутрите на Мая!
  • 17 Зелен чорапогащ

    19 8 Отговор

    До коментар #12 от "С чалгата":

    Ейй за тва не ябх се сетил - благодаря за идеята :),,, ще сменя молба с такава за Чалгаристан
  • 18 Историк

    28 7 Отговор
    Талибанитееее,да идват талибаните-лично ще ги посрещна с хляб и сол,в никой случай по зле няма да стане
  • 19 Ироничен

    64 14 Отговор
    А как му се радвахте, че щял да чегърта някого.....
    Ей, пълно с балъци.

    Коментиран от #40

  • 20 плюс минус

    51 15 Отговор
    Ами защото не може 20 години да водиш едно и също шоу и да си въобразяваш, че разбираш хората оттатък охраната ти!

    Коментиран от #28

  • 21 Българка

    48 18 Отговор
    Според мен изобщо България няма нужда от Главен прокурор, както няма Главен съдия или Главен адвокат. С последните си по-скоро артистични и политически изявления пред комисията в НС Гешев ни обясни, че от него едва ли не нищо не зависи, не може да оказва контрол, но пък за нищоправенето получава по негови думи голяма заплата

    Коментиран от #34

  • 22 Просто

    39 13 Отговор
    Излъгаха хората. Не се вслушаха и представиха човек, за министър на МВР човек който не беше ок и така.
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    57 16 Отговор
    защото подведоха и излъгаха ХОРАТА гласували за тях
  • 24 Врачка

    29 23 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Платеният десносектански трол "Българка" кълне Българските граждани гласували за ИТН. Каква жалка креатура на Соросоидната семейна партийна на новия ШИШИ-Прокопиев.

    Коментиран от #26

  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 34 Отговор
    СЛАВИ е патерица на герб

    Коментиран от #54, #55, #56, #73

  • 26 МАФИЯ

    12 9 Отговор

    До коментар #24 от "Врачка":

    глупости
  • 27 Ммм...да

    46 12 Отговор
    Славуца си начеша егото и сега му през буя какво ще става.Пари къта бол по офшорни зони.Утре ще си набие камшиците по чужбина.Вие му мислете,където оставате тук !
  • 28 смерш

    47 11 Отговор

    До коментар #20 от "плюс минус":

    При това "шоу"заложило на примитивен селяндурски хумор,с преобладаващо сексистки характер и музика много често подходяща за ц-ски с-би!

    Коментиран от #33

  • 29 Кака Мара

    47 16 Отговор
    Камъните падат на Слафчу по главата, нанай, нанай, цигу мигу. По- лъжливи , нагли и лицемерни биологични твари в парламента не е имало. Ясно беше , че играят за връщане на Боце и днес агенцията го показа - отлива от Има такива некадърници отива в Геп

    Коментиран от #44, #47

  • 30 Реалист

    23 31 Отговор
    Авторчето, лоша услуга си правиш с постоянното споменаване на ДПС и ГЕРБ заедно. ГЕРБ, за разлика от БСП, никога не са управлявали в колаиция с ДПС - факт, другарю! А че итн се провалят си има обективни и субективни причини, от които ти си доста далече ...

    Коментиран от #68, #83

  • 31 Провокатор

    28 49 Отговор
    Аз лично ще гласувам за ГЕРБ .Като се върне Борисов ще се разправи набързо с метежниците от
    "Дийн България" и ренегатите-комунисти на МаяМа.
    Такъв сеир ще бъде,не е за изтърване.

    Коментиран от #94

  • 32 Axim

    23 30 Отговор
    Ицо лодкаря (христо иванов) е като ориенталска танцьорка.Некадърник който преди бе подлога на борисов.Манолова няма да види следващия парламент.ДПС е най-стабилния партньор за коалиция и на следващите избори когато ИТН получи по-вече проценти с ДПС ще направят стабилно правителство..

    Коментиран от #37

  • 33 Нананайна

    6 11 Отговор

    До коментар #28 от "смерш":

    Ти военни маршове ли слушаш ,а фатмак?

    Коментиран от #43

  • 34 7333

    3 14 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Напротив, главен адвокат е омбудсманът, а главен съдия беше Баце.
  • 35 Ъъъъ

    15 5 Отговор
    Медиите на мили ванили и тулупите това внушават. Страх
  • 36 пешо

    34 11 Отговор
    чалгар и наркоман с една дума боклук .
  • 37 Мизантроп

    14 22 Отговор

    До коментар #32 от "Axim":

    Само граждани на Република България могат да заемат министерски постове. Дори Борисов не е назначавал чужденци в кабинетите си

    Коментиран от #41, #48

  • 38 ттт

    26 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Поведението на ИТН през последните седмици не може да бъде обяснено, без да се третира като израз на неудържан нагон за власт и надмощие."


    Има и друго обяснение: ИТН са продукт на статуквото и смисълът на съществуването им е точно да разбият очертаващата се съпротива срещу него. Всъщност ИТН играе в съюз с ГЕРБ и ДПС. За последните два народни събрания си свърши работата, за следващите избори вече може да бъде жертвана. А подкрепата, която Трифонов изрази към Румен Радев, на президентските избори може бъде представяна като отрицателна черта на настоящия президент, нещо от рода на "ама моля ви, вижте, кой го подкрепя, преди да си дадета гласа за него".

    Коментиран от #79

  • 39 есрьвяръ

    19 12 Отговор
    Как няма да спада като Трифонов изпълнява поръчките на ББ и Доган. Дългия ходи на инструктажи във фирми на ДПС и е инструктиран да започне да плюе повече по ГЕРБ за да баламосва по-лековерните хора. За всички мислещи хора е кристално ясно че това е партия менте свързана със задкулисието и имаща за цел да разводни протестния вот за да няма правителство и съответно съдебна реформа.

    Коментиран от #46

  • 40 МАЛАМАШКОФ

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ироничен":

    АААА РАДВАХА СЕ ТИЯ ДЕТО ЖИВОТА ГИ Е ИЗЧЕГЪРТЪЛ🌚🌚🌚🌚
  • 41 Кака Мара

    20 3 Отговор

    До коментар #37 от "Мизантроп":

    Айде бе! А Дянков с какво гражданство беше, а? От американското се отказа 3 месеца след като стана министър. Виж в чичко Гугъл - там има интервю с него
  • 42 цървулан

    25 0 Отговор
    Цялата измет съществуваща в момента в политическото пространство,трябва да отиде на бунището,и да се даде ново начало.Къде сте млади и образовани хора?Ваш ред е.
  • 43 смерш

    6 14 Отговор

    До коментар #33 от "Нананайна":

    Слушам стойностна музика изпълнена от добри оркестри на високо ниво като КуКу бенд например/когато изпълняват такава защото те са един от най добрите наши състави/!
  • 44 Да кажа

    18 6 Отговор

    До коментар #29 от "Кака Мара":

    Не знам, дали му падат камъни по главата. Изигра си ролята и погледай предаването му, да видиш колко рекламодатели има. От основаването на телевизията му до изборите през април имаше само един рекламодател - Мадара агро. Сега няма време за предаванията му от реклами. Та продало се е момчето!
  • 45 Раданч Татлъту

    7 11 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя":

    И мен ма кефат повече марксистите Ичко,Танас и Мая!🐷🐷🐷👍
  • 46 пфу

    15 0 Отговор

    До коментар #39 от "есрьвяръ":

    Каква според теб трябва да е съдебната реформа?Имаш ли изобщо идея?Или е само да падне Гешев?

    Коментиран от #74

  • 47 Раданч Татлъту

    5 5 Отговор

    До коментар #29 от "Кака Мара":

    Како Маро ,и ти ле си марксистка?🐵🙉👍
  • 48 Раданч Татлъту

    5 8 Отговор

    До коментар #37 от "Мизантроп":

    По кротко щото Ицко е гражданин на СССР!🐷👍
  • 49 Иван

    25 6 Отговор
    Божков ви каза отдавна-Слави не е алтернатива,Слави е статуквото със страшни зависимости и партията му не му принадлежи

    Коментиран от #64

  • 50 ДЯДО КОЛЕДА

    17 9 Отговор

    До коментар #2 от "Защото":

    И.Т.Н. БЕШЕ В ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ,КАТО КОЛЕДЕН ПОДАРЪК!ЧАКАШ ГО С НЕТЪРПЕНИЕ И ОЧАКВАНЕ,А КАТО ГО ПОЛУЧИШ В ПЪРВИЯ РАБОТЕН ДЕН ОТИВАШ В МАГАЗИНА ДА ГО ВЪРНЕШ ИЛИ ПОНЕ ДА ТИ ГО СМЕНЯТ ЗА НЕЩО ПОЛЕЗНО😃😃😃
  • 51 РЕАЛИСТА

    14 19 Отговор
    ЛЪЖЕТЕ.ИМА ТРИ ПРИЧИНИ ПО КОИТО СЕ ВДИГА РЕЙТИНГА НА ИТН.ЧЕ НЕ ЛЪЖАТ ИЗПЪЛНЯВАТ СИ ОБЕЩАНИЯТА И ЧЕ РАЗБЪРКАХА ИДИОТЩИНИТЕ НА СТАТУТКОВОТО.
  • 52 проста рая

    13 11 Отговор
    Туквун какво построи за 12 години барабар с дересе патреотари каракачанки и пудели симеоновци сидеровци магарешка воля демократи и прочие декоративни политици. Едни умряли пътища първи клас които ги нарича с гръмкото име магистрали. Нито болница нито училище нито жилища за социално слаби граждани на България.Хвалипръцкото боко ще дойде на бял кон есента и тогава раята ще разбере как чувалите с трупове и глада ще са реалност
  • 53 ПОБЕДА НА ГЕРБ

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "Werty":

    Ще видиме на изборите

    Коментиран от #57

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ГЕРБ

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Слави е патерица на майк.......

    Коментиран от #82, #84

  • 57 LOSHIA

    7 5 Отговор

    До коментар #53 от "ПОБЕДА НА ГЕРБ":

    НА КУКОВО ЛЯТО!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Тошето

    10 0 Отговор
    "Отрече ли се от сатаната?". "Отрекох се!".
  • 60 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    13 16 Отговор
    Г-н Даниел Смилов, а вие как разбрахте, че спада доверието в ИТН? Да не би да вярвате на измислени социолози? Защото аз не вярвам нито на социолози, нито на медии, нито на вас. Като сте тъкъв експерт, моля обяснете ми, защо не вярвам?

    Коментиран от #81

  • 61 LOSHIA

    10 15 Отговор

    До коментар #2 от "Защото":

    НЕ СПАДА ,А СЕ УВЕЛИЧАВААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! РЕВЕТЕ,КОЛКОТО ИСКАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!
  • 62 LOSHIA

    9 15 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Всичко за купените мошеници.Но кои са те?Кой спаси Гешев от уволнение? ДБ и ИБГНИ!!Кой спаси Борисов от правосъдие? ДБ и ИБГНИ!Кой продаде вота на протестиращите?И отново ДБ и ИБГНИ!Обвиняват ИТН за свързаност с ДПС,но те не са били в нито едно правителство до сега и в нито един Парламент ,не са и имали достъп до парични потоци!Да продължаваш да внушаваш връзка на ИТН с ДПС е симптом за много тежка кретения!! Щом всички ляво десни креатури на БКП се нахвърлиха срещу Слави, значи на изборите правилният избор е ИТН!
  • 63 Мсркет линкс

    7 3 Отговор
    Демагогия-професионалния празник на социолози и
    Соц.агенции е на 1ВИ АПРИЛ
  • 64 Слушай бошков и дебелей

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "Иван":

    Слушай брат ми лъжльо ха ха ха
  • 65 изрод от ГЕРБ

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Браво. Чакаме включване и от другите пребоядисани - Николай Милчев, Любо Кольовски, Тео Ушев, Калин Трендафилов, Илиян Василев или Татяна Кристи.
  • 66 Мисирка линкс

    6 1 Отговор
    Най верните прогнози😂
  • 67 "Чалгар"

    11 9 Отговор

    До коментар #15 от "Гласоподавател":

    Да не би Нинова, Борисов и особено Карадайъ да са по-компетентни от Слави. Или пък над 50% избиратели гласували за изброените 3-ма. Некомпетентни са голяма част от избирателите у нас. Доказателството са не само последните 12 години, но и 8-те години преди това на Сакскобургодски и Станишев. Проблема на България е, че БСП, ДПС и ГЕРБ продължават да имат симпатизанти. Мястото им е при НДСВ.
  • 68 LOSHIA

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Реалист":

    ВИЖ 61
  • 69 Ender

    7 11 Отговор
    Това не разбрах, кой казва, че пада доверието към ИТН, аааа платените журналя и социолози, ясно, повервах!
  • 70 Бойко

    12 9 Отговор
    Революцията ИЗЯДЕ децата си! ГЕРБ пак са на върха!
  • 71 не спада

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя":

    Защо спада подкрепата?
    Защото социолозите пак лъжат!
    ГЕРБ им плаща най-много,
    затова % им е най-много, нали?
  • 72 dron

    14 6 Отговор
    "има такива наглеци" преиграха и захапаха дървото. Ел.подкрепа рязко падна ,щото се виде ,че са патерица.Сега обаче диригентите се уплашиха,че пр.вот ще отиде при ИСБНИ и ДБ и започнаха бясно да се опитват да реанимират проекта "болен вожд -смешни сценаристи".Надявам се да не им се получи ,ама все пак парите са при тях...

    Коментиран от #76

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 fhjjfsrvv

    7 3 Отговор

    До коментар #46 от "пфу":

    Под съдебна реформа разбирам не толкова техническата част от която НЕ разбирам и не ми е работа а просто смяна на целия ВСС, махане на Гешев и логичен край за всички съдействали за беззаконието с влизането им в затвора.
  • 75 LOSHIA

    3 9 Отговор

    До коментар #9 от "СУВЕРЕНА":

    НЕ САМО НЯМА ДА ИЗЧЕЗНАТ,МНОГО СЕ УВЕЛИЧАВААААААААААААААТ !!!!!!!!!!!!!
  • 76 изрод от ГЕРБ

    1 2 Отговор

    До коментар #72 от "dron":

    Мечтай си.........това ще ти остане................

    Коментиран от #80

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 LOSHIA

    10 9 Отговор

    До коментар #38 от "ттт":

    ТЕЗИ ПОПРЕЧИХА ЗА РАЗРУШАВАНЕ НА СТАТУКВОТО: РИСТЬО, ДОНЧЕВА, МАЯ ,ХAДЖИГEНOВ ,ВИE УДЪЛЖИХТE AГOНИЯТA НA БЪЛГAРИЯ! ВИE УДЪЛЖИХТE И РAХAТA НA БOРИCOВ. CЛAВИ ВИ ИЗКAРA МРЪCOТИЯТA И КИРЛИВИТE РИЗИ НA ПOКAЗ.ЦЯЛA БЪЛГAРИЯ ГИ ВИДЯ И РAЗБРA КOИ CТE И КAКВИ CТE!!КAКВO И ДA КAЖEТЕ НE CТРУВAAAAAAAA..
  • 80 dron

    2 2 Отговор

    До коментар #76 от "изрод от ГЕРБ":

    Съдейки по никнейма ти мечтата ми се сбъднала.
    Не влизам в спор с тролове,затова прочети независими соц.проучвания.
  • 81 фразеология

    13 0 Отговор

    До коментар #60 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Правилно не вярвате! Т.н. университети у нас произведоха куп въздухари: политолози, анализатори, пиари, експерти, социолози политически антрополози, ... Никой от изброените не си владее материята, тъне в догадки от хаотичен тип и използува куп измислени и кухи фрази. Вижте как звучи само - "междупартиен примитивен дарвинизъм"!? Друго си е, нали! Лъжат за пари!!!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 изрод от ГЕРБ

    5 14 Отговор

    До коментар #30 от "Реалист":

    ИТН не само че не се провалят,А НАПРОТИВ,непрекъснато увеличават своите симпатизанти!За това си има обективни и субективни причини, от които ти си доста далече ...
  • 84 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "ГЕРБ":

    на твойта
  • 85 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    6 3 Отговор
    Г-н Смилов министрите и премиера са едни висши чиновници изпълнители на волята на народа, чрез Народното събрание. Политиките са работа на Народното събрание, а министрите трябва да ги изпълняват. Това, че особено в изминалити 12 годони беше обратното народа и Народното събрание бяха изпълнители на волята на Бойко Борисов и кукловодите му е извращение. Народа ни толкова много е мачкани, че е свикнал все някой да му дава пенсии или заплати, и да му казва какво да прави. Затова народа харесва авторитарни самозабравили се хора като Борисов и Кирил Петков, които се държот господарски. Ако Кирил Петков стане премиер, след няколко години ще се превърне в следващият Борисов.
  • 86 Наблюдател

    16 4 Отговор
    Спада подкрепата за тоя и другите идиоти около него просто защото някои все пак разбраха че това зомби - чалга клоун когато е друсан бърка шоуто с политиката! Като го "пусне" кокаина също. Както и че кръжеца около него пък просто се надява да намаже от властта! Неадекватното им поведение често откровенно малоумно отрезви част от тези дето гласуваха за въпросните "Има Такива Идиоти"!

    Коментиран от #96

  • 87 Стефан

    16 0 Отговор

    До коментар #11 от "????":

    Иска ми се да си прав, но уви не е така, една приказка на Роналд Рейгън - БЕДНОСТТА Е НАЙ ТОЧНОТО НАКАЗАНИЕ ЗА ГЛУПОСТТА НА ЕДИН НАРОД, най бедни, най болни, най корумпирани, най ниски пенсии и заплати, почти 70 процента от работодателите осигуряват хората си на МИНИМАЛНА заплата което е залог за бъдещи бедни пенсионери, наясно си с нещата затова няма да изброявам.
  • 88 Здрав разум

    12 8 Отговор

    До коментар #3 от "Werty":

    Платената социология лъже, че ГЕРБ водят в проучванията преди изборите!
    Но дори ГЕРБ да спечелят с 1-2% повече от ИТН,
    с кого Борисов ще направи правителство?
    Борисов се кандидатира от два избирателни района,
    а после избяга от парламента и сега е в тотална изолация!
    ГЕРБ постоянно връщаха мандатите, защото никой не иска да управлява с тях!
    И след новите избори ще бъде така, какъвто и да бъде резултата!
    Тогава какъв е смисълът да гласуваш за ГЕРБ?
    Ако уважаваш гласа си, гласувай за всеки друг, освен за ГЕРБ!
    Елементарно е!
    Извън всяка социология и политизиране!
    Просто чиста логигика и здрав разум!
    Не гласувай за ГЕРБ!

    Коментиран от #104

  • 89 Късогледство

    4 4 Отговор
    След вдичко,което се случи, онези (умници) които отказаха регистрация на "НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА" следва мигновено да си подадат оставката и да си сменят професиата. Те ни докараха ИТН. ДА, народ сме но не от идиоти. А колко на ИТН му приляга, НТД.
  • 90 Тодорий

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя":

    Към ИТН: ИЗПОНАСРАХТЕ СЕ!!!

    Коментиран от #92

  • 91 Има такава приказка

    7 0 Отговор
    Cherche une femme (търси жената). Не тук става дума за съвсем друго търсене и то е "Търси им суфльра", а той положително е с авантосани от нас милиарди, олигарх от зад кулисите, на теснопартийните им интереси.
  • 92 изрод от ГЕРБ

    4 1 Отговор

    До коментар #90 от "Тодорий":

    Ама вие по вече смърдите!
  • 93 хм хм

    12 7 Отговор
    Според мен целта на проекта ИТН от самото начало е била вклиняване и разединение с цел възстановяване властовите позиции на мафията.В момент,когато имаше протести и реален шанс Герб и Дпс да паднат,се появи на сцената Итн.Предлагайки неизбираем кабинет,с липса на кадри,политика и яснота те следват точно сценарий да отклонят гласове и внимание,за да може да се укрепят разклатените позиции на Герб.Синхронната атака на Итн и Дпс показа какви са истинските им цели.Съмнявам се,че повечето редови членове на Итн са наясно с това.Зад всичко това стоят икономическите интереси на мафията,окупирала държавата.Ако си зададем въпроса кой има интерес от действията на Итн,ще разберем и кой стои зад тях.

    Коментиран от #98

  • 94 изрод от ГЕРБ

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "Провокатор":

    Само внимавай някой да не се разправи с тебе преди да дойде Борисов.
  • 95 ето защо

    16 3 Отговор
    Високомерието, наглостта, арогантността, реваншизмът, гаврата с хората, преекспонирането на различни ситуации от политическия живот, просташкото говорене, липсата на диалогичност, на политически опит и изобщо познания за политическа дейност, ултимативното поведение и още доста подобни характеристики на ИТН, ще станат, ако не днес, то задължително утре , причина, за срива на тази партия. Само с обещания не става. Само с чалга не става. Трябва гъвкавост и уважение към другите партии. Всъщност Слави и сценаристите изобщо никога и по никакъв повод не изразяват уважение към някого. Те са убедени, че знаят всичко, могат всичко и са
    лекът за всяка болест. Понякога са направо непоносими.

    Коментиран от #99

  • 96 изрод от ГЕРБ

    5 1 Отговор

    До коментар #86 от "Наблюдател":

    Много си се объркал ,а за въпросните "Има Такива Идиоти" всички знаят кои са и от коя партия са!
  • 97 Хари

    11 3 Отговор
    Защото той е като тиквата никой не може да му упонира има се за бик бос,затова следващите избори ще е в канала

    Коментиран от #123

  • 98 LOSHIA

    3 10 Отговор

    До коментар #93 от "хм хм":

    ЗАД ИТН СТОИ САМО ИТН И ЦЕЛТА Е:ИЗБОРИ ДО ДУПКА,ДОКАТО СЕ ИЗРИНЕ ВСИЧКО СТАРО,ГНИЛО И НЕПОТРЕБНО!..........И ИЗПАДНАТ ВСИЧКИ БАНИЧАРИ...........И ТЯ Е ПОЧИТИ ИЗПЪЛНЕНА!!!!!!!
  • 99 LOSHIA

    5 7 Отговор

    До коментар #95 от "ето защо":

    и ето защо трябва да знаете,че с партийките на синьо-червените креатури на БКП, ИТН няма да преговаря,нито да управлява,затова ИЗБОРИ ДО ДУПКА,ДОКАТО НЕ ИЗПАДНЕТЕ!!!!!!!!!!!!
  • 100 Пеко Таков

    11 3 Отговор
    ИТН са новото НДСВ.Само че,веселата дружина от селски мунчовци на Славуца,едва ли ще се докопа до власта.А и най-вероятно догодина ще изпадне от Парламента.Трифонов излезе по-голям клоун и от Яне Янев.Всъщност е някакъв мелез,между Боко Тиквата,Волен,Яне и Доган.
  • 101 Матей

    10 5 Отговор
    ИТН отпада ,защото се видя ,че нищо не може,слави го увърта,половин година време загуби за народа,който не може да повярва как го е излъгал и тоя ура-патриот.Дано тяхното изфирясване от политиката не доведе до реинкарнация на герб,което е твърде възможно.За алтернатива остават революционните действия на радикализирани столичани с подкрепа от провинцията,когато положението стане нетърпимо.
  • 102 гост

    6 16 Отговор
    ГЛАСУВАХ ЗА ИТН . ПАК ГЛАСУВАХ И СЕГА ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЩЕ ГЛАСУВАМ , ЗАЩОТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА НОВА ПАРТИЯ . ВСИЧКИ ДРУГИ СА СТАТУКВО ПРОМЕНИЛИ ЦВЕТОВЕТЕ СИ И КОЗИНИТЕ , НО НЕ МОГАТ НРАВА СИ . ХРИСТО ИВАНОВ И МАЯ СА ПРЕДАТЕЛИ . МАЯ Е ЦВЕТАРКА И НЯМА ДА ВЛЕЗЕ ПОВЕЧЕ В ПАРЛАМЕНТА . ИЗМИСЛЕНИТЕ ПОЛИТОЛОЗИ И СОЦИОЛОЗИ СА ПЛАТЕНИ ОТ ГОСПОДИН ТИКВА ВИНЕТУТУ . УВЕЛИЧИЛ СЕ ТОКА , АМИ НАЛИ ГЕРБ НАПРАВИ ХАОСА , А ПЪК ИСКА ПАК ДА СПАСЯВА ДЪРЖАВАТА . ИСКАТ ДА НЕ ИЗЛЕКУВАТ , А ДАЛИ ИСКАМ ДА СЕ ЛЕКУВАМ . НЕКА ДА ГО СТОРИ ИМУННАТА СИСТЕМА И ГОСПОД .
  • 103 Глупав и манипулатвен

    3 2 Отговор
    коментар! Подобни глупости имаше и на предните и на по предните избори! Всякакви подобни знайни и незнайни калинки ги отписваха! Истината е, че хората виждат принципите, морала и достойнството! И накрая само вие калинки сте в киреча!
  • 104 6777

    6 10 Отговор

    До коментар #88 от "Здрав разум":

    Поредния платен лицемер. БСП е големия проблем. 30г. всичко се върти от БСП. Партия която освен да руши и краде друго не е показала и в момента тя ни управлява чрез техния президент. Резултата всички го виждаме криза и вдигане на цените.

    Коментиран от #105, #106, #107

  • 105 Безпартиен

    7 4 Отговор

    До коментар #104 от "6777":

    Съгласен съм със "Здрав разум".

    Платената социология лъже, че ГЕРБ водят в проучванията преди изборите!
    Но дори ГЕРБ да спечелят с 1-2% и повече от ИТН,
    с кого Борисов ще направи правителство?
    Борисов се кандидатира от два избирателни района,
    а после избяга от парламента и сега е в тотална изолация!
    ГЕРБ постоянно връщаха мандатите, защото никой не иска да управлява с тях, нали?
    И след новите избори ще бъде така, какъвто и да бъде резултата!
    Тогава какъв е смисълът да гласуваш за ГЕРБ?
    Ако уважаваш гласа си, гласувай за всеки друг, но не и за ГЕРБ!
    Елементарно е!
    Извън всяка социология и политизиране!
    Просто логика и здрав разум!
    Не гласувай за ГЕРБ!
  • 106 Хаха хаха ха

    17 7 Отговор

    До коментар #104 от "6777":

    ГЕРБ управлява от 10г.,
    а цените ги вдигала БСП?

    А пачките в спалнята на комунистът Борисов от какво са?
  • 107 Да си кажем ИСТ

    7 3 Отговор

    До коментар #104 от "6777":

    Цялото зло идва червените кхимери ,всички олигарси са тяхни и на ДъПъСъ тоест ДС ,разберете ,че няма управия докато няма лустрация

    Коментиран от #133

  • 108 Блатото

    8 14 Отговор
    Умствено ограничения суверен продължава да си блъска главата в стената и очаква различен резултат. Не проумява населението че без ГЕРБ и особено БМБ правителство няма да има, ако ще и да повторят безсмислените избори още 100 пъти. Нямат лидер сравним с БМБ но очакват да стане някакво чудо след изборите. Е чудо няма да стане, само ще затъвате още повече в това блато.

    Коментиран от #111

  • 109 Безименен

    8 4 Отговор
    ЗащоТо всички видяха че са гола вода!
    Кой гласува за тези бе?!
    Трябва да няма нищо в главата.

    Коментиран от #124

  • 110 4ти

    4 5 Отговор
    108 е абсолютно прав!
  • 111 СУВЕРЕНЪТ

    6 7 Отговор

    До коментар #108 от "Блатото":

    Няма лоши народи!
    Има лоши хора!
    Комунистите по света и у нас са социопати!

    Ляво десните комунисти в НС са социопати!
    Избери ИТН!
    Да прекратим 30-годишната
    комунистическа имитация на демокрация!
    В България на дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
  • 112 СУВЕРЕН

    4 9 Отговор
    утре на протест срещу Радев и БСП- Това което ще се случи утре е подигравка с БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.
  • 113 100perа

    7 4 Отговор
    Къф Борисов, бе?! Я да отива при афганистанците, които "насели" в иракския Кербала, ама първо да мине през Батак, дето според него християни изобщо няма!
    Къф Борисов? С интелект и образование под нивото на 1-ви клас?!
  • 114 069

    9 4 Отговор
    Лично на мен простащината, социопатията и чувството им за бащиния ми дойдоха в повече. И да, не бих повторил грешката да гласувам за тях отново. Гласувах за тях само веднъж на последните избори не толкова, защото много ми харесват, а ме заблудиха, че са уж за "друго" и за да концентрирам вота си да не се изгуби. А то това друго смърдяло, та миришело на някаква тайнствен заговор по Фейсбук. Адски много се изложиха, а този Тошко направо два пъти. Директно претърпяха корабокрушение, още преди корабът да е потеглил. Това си е своеобразен световен рекорд.
  • 115 асан

    2 6 Отговор
    Дойче зеле кой ги чете тях!Те да си гледат комунистката Меркел и нейните приятели от Сирия, които пък не искат афганци имигранти, защото кльона ке се чупи и нема те сирийците да вземат немско гражданство.Отностно статията.Слави единствения достоен българин да измете боклуците.Слави с теб сме!
  • 116 Само една е

    4 0 Отговор
    Заради този тъпан на снимката!
  • 117 Васил

    1 3 Отговор
    Това са мокрите сънища на Герб и на Христо Иванов така се самозадоволяват като си мислят че рейтинга им пада ех мечтииииииии
  • 118 КАШЧЕЙ

    2 6 Отговор
    И преди последните избори имаше яка антислави пропаганда, даже ина бсп телевизията, Велизар Енчеф бълваше змии и гущери... и ко стана? ПЪРВО МЯСТО! ИТН са атакувани отвсякъде, защото не задоволиха властническите амбиции на лидерите на малопроцентните партии...
  • 119 ВЪН

    2 5 Отговор
    Остналите 5 партии в НС , освен ИТН, са моого по опорочени и вредни за БГ ,
    Аз съм разочарован от неолибералните приоритети и кадри на Слави , но се радвам че не клекна на Пинокио на Галева и на Кинтексова.
    Пак ще гласувам за ИТН.. или мове би за партия която в момента не е в НС
  • 120 аз съм Веска

    3 2 Отговор
    ПАДНА И СЛАВИ . С РЪЧКАНЕ ГО ДОБУТАХА ДО ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ .
    НО ... ДО ТУК.
    АКО В " СЕДЕМ ОСМИ " В НЕГО Е " И СИРЕНЕТО И ХЛЯБА" ,ИЗВЪН КОРПОРАЦИЯТА НЕЩАТА СТОЯТ ПО НАЧИН , КОЙТО НЕ Е ОВЛАДЯЛ .
    БЯЛО ,ЗЕЛЕНО , ЧЕРВЕНО! ПРОПУСНАЛ Е ДВА ЦВЯТА .
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 чалгар

    0 1 Отговор
    до боклуците от дойче зеле . спада на мрекелицата оня плондер тулуп асфалт паша и новите ви герои от продай българия
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 чалгар

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "Безименен":

    ти си по скоро безмозъчен такъв аватар си сложи много ще ти отива
  • 125 Бойко

    3 0 Отговор
    Мачкай Баце.
    Тази мумия и нейните производни, трябва да бъдат изчегъртани завинаги!
  • 126 Мунчо

    2 2 Отговор
    Някои най-накрая разбраха че наистина Има Такъв Идиот!
  • 127 Горски

    3 2 Отговор
    Причините за спада са прости и видни! - Неуки и нагли гастрольори.
  • 128 Не е за чудене

    3 2 Отговор
    Защото и най непросветения разбра, че те си правят шоуто само че за сметка на всички ни, но и ще си платят стократно. Защото са клоуни или са силно зависими и довечера ще чуем написаните отговори на одобрените от слави въпроси, забележете пак на запис. А дали тонът ще е заповеднически, или силно ядосан на тези които го предали или "смирен" зависи от настроението на Гологлавия в момента на записа. Но в края на последното му тази вечер шоу ще кажа ЗА МНОЗИНСТВОТО ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ НЕ БЕШЕ ЧЕСТ ДА ВИ ГЛЕДАМЕ В ПАРЛАМЕНТА
  • 129 Платените Агенции пишат това за, което

    3 1 Отговор
    Си Платил!! Плащаш, Пишат!! Никой не вярва на подобни Агенции!!
  • 130 мамун

    4 1 Отговор
    не ви ли стига 30 г цирк
    че и за циркаджии гласувате
  • 131 мамун

    0 1 Отговор
    социалдемократическа партия
    смешниците вън
    трябва да се бачка
  • 132 мамун

    1 2 Отговор
    Боко шкафа
    Костов хотела
    Доган теца
    в кауша
  • 133 XXL

    0 1 Отговор

    До коментар #107 от "Да си кажем ИСТ":

    ДъПъСъ, деби, са грижа на американското, английското и турското посолство. Щом още не си разбрало това, означава, че интелектът ти е на ниво примат. Впрочем, целият ти коментар доказва именно това ниво. Жалко за страната ни, унищожиха я глупаците като теб - нищо не знаеш, нищо не разбираш, но слугуваш на враговете й.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Сън ги не хваща някои люде, че се появи една нова политическа сила. Всячески се стремят да я омаловажат, да я унищожат. А хората трева не пасат и отново ще гласуват за ИТН.И този автор по-горе се опитва по своему да блъфира.
    Апологетите на настоящата "политическа система", като г-жа Дончева например,си стискат здраво очите и не искат да прогледнат ,до какво състояние ни е държавата. Благодарение на тази"политическа система" и портийните политици в нея ! Но тъй като ИТН здраво ги раздруса всичките, те не минава ден и час, да не плюят по ИТН.
    А С.Трифонов им каза много простичко: " Ще Ви разпердушиня по Вашите правила, по законовия ред !!"
    Аз виждам и съм убеден, че в България "законов ред" НЯМА. Не се спазва дори Основния закон на Републиката - Конституцията. И с интерес гледам как ИТН "бърка в здравето" на "дъртите муцуни"..... Те помежду си не могат да се понасят, защото са продукт на една и съща - БКП, и интересите им опират единствено в разрязването и разпределението на "мазната пица със шунка и маслинки" !! Бати Бойко ходи из страната и почва да говори врели-некипели по всякакви теми. Най-вече се задавя от ненавист към Президента Р. Радев. МВР и МНО - двете силови структури никога не са се понасяли............