Last news in Fakti

27 Август, 2021 19:10 12 399 75

Пет неща, които дразнят германците в България. И пет неща, които им харесват.

  • черноморие-
  • българия-
  • германци-
  • традиции-
  • дразнят-
  • туристи-
  • впечатление-
  • българска култура-
  • българска кухня-
  • манталитет-
  • дружелюбност-
  • гостоприемство

Пътуващите из страната са във възторг от природните красоти и от разнообразието

Пет неща, които дразнят германците в България. И пет неща, които им харесват. - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Германците се числят към предпочитаните туристи по българското Черноморие. Какво им харесва и какво не им харесва в България? Без никакви претенции за изчерпателност, тук изброяваме пет минуса и пет плюса - такива, каквито ги описват германските събеседници (не само туристи) в нашата импровизирана анкета.

Пет неща, които германците не харесват

1. Много българи на плажа хвърлят фасовете си в пясъка. Оставят празни пластмасови чаши, мазни хартии, найлонови пликчета, пръчки от сладолед, капачки от бира и какво ли не още. Толкова ли е трудно да ги съберат и да ги отнесат до кошчето? Това много често критикуват германците, включително и Андреас Позур, за когото вече ви разказахме.

2. В магазините половината хора не носят маски, не те изчакват, а се блъскат към търсения рафт, дори когато има достатъчно място. Такова възражение може да се чуе особено в магазини на една голяма германска търговска верига, където германците обичат да пазаруват.

3. Сходно звучи още едно недоволство на германските туристи: че част от българите не притежават усет за лично пространство, че прекалено скъсяват дистанцията със събеседника и му натрапват физическото си присъствие.

4. „Българките възпитават децата си по странен начин", казва една млада германка, която минава с караваната и семейството си през България в рамките на околсветско пътешествие. „Ту им крещят и забраняват, понякога дори ги шамаросват, което при нас вече е недопустимо, ту пък в следващия миг ги прегръщат и целуват. Това много обърква детето, което подсъзнателно очаква ред и последователност. Не виждам също да говорят с децата, да им четат."

5. Част от българите сякаш нямат никакъв порив да дадат някакъв принос за общото благо, установяват германски заселници в България. Да излезем да почистим заедно ливадата или да съберем пари, за да оправим резервоара за вода, да изберем онзи кмет, който няма да краде, да обединим усилията си и да изискаме пари за ремонт на улиците и водопровода - всичко това трайно живеещите в България германци не го виждат често около себе си. Макар че днес положението е всъщност доста по-добро от преди.

Така стигаме именно до доброто: какво харесват германците в България?

Пет неща, които германците харесват

1. Пътуващите повече из страната са във възторг от природните красоти и от разнообразието. Един германски планинар твърди, че в Балкана могат да се открият растения, които отдавна са изчезнали в Алпите. Рилските езера, Родопите, красивите и небетонирани части от Черноморието, Пловдив с историята и неповторимата си атмосфера, София като жив и пулсиращ град - към този съвсем кратък списък германските туристи добавят и още много кътчета и дестинации.

2. Климатът, плодовете, зеленчуците. Предястията, салатите, виното. Чуждестранните туристи са приятно изненадани от „средиземноморската" същност на България, а доматите, чушките, пъпешите и виното, казват мнозина наши събеседници, са с удивителен и непознат за тях вкус. И всичко това - на относително ниски цени.

3. Българите в мнозинството си са топли и дружелюбни хора, които бързо те заговарят и не те притесняват с официалности или подозрителност - това прави впечатление на повечето германци, които с изненада установяват, че човешкото общуване може да протича много леко и приятно. Разбира се, обратната страна на това качество е скъсяването на дистанцията, за което вече стана дума.

4. „Вие българите сте кротки хора", казва един добър познавач на Балканите, който има пред очите си кръвопролитията в съседство и междуетническите напрежения в редица балкански държави. В този ключ редица германски туристи са изумени от новината, че Балканът е планина именно в България. „Тук всичко е толкова миролюбиво", казват те.

5. Накрая могат да се изброят още няколко свързани помежду си качества, които правят впечатление на чуждестранните гости. Българите стискат зъби, борят се и си помагат вътре в семейството и в приятелския кръг, казва например споменатият по-горе Андреас Позур. Българите харесват Европа и са сред горещите привърженици на членството в ЕС, припомня пък представител на германска политическа фондация. А германски бизнесмен с отдавнашни делови интереси в България казва: българите бързо се научават да работят, когато получават добри пари.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 53 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Летовник

    115 39 Отговор
    Най мразим пияна шваба на плажа в 10 сутринта с женски сандали дошла с помощите от соц грижи да летува в България!

    Коментиран от #65

  • 2 Централен софийски затвор

    21 11 Отговор
    Пълен абсурд за територията на абсурда.

    Коментиран от #64

  • 3 Георги

    65 28 Отговор
    По принцип, боли ме кора за германците.
  • 4 Ромлянин

    73 2 Отговор
    .. А на нас римляните всичко в германията ни харесва и парите без работа са бол

    Коментиран от #6, #18

  • 5 Германистан на три минарета

    54 24 Отговор
    Само 1. Не харесвам германци!
  • 6 Ромлянин

    22 15 Отговор

    До коментар #4 от "Ромлянин":

    .. И вас българете всичко ви хааресва в германията и пари земате бол без да работа
  • 7 Хотелиера

    62 7 Отговор
    Има една машина с мрежа която чисти пясъка на плажа вс сутрин, обаче трябва да си трезвен за да се събудиш в 6 часа сутринта за да видиш как пясъка се чисти!

    Коментиран от #14, #54

  • 8 Хо хо хо

    35 37 Отговор
    Извод проиродата е ок българите са отпадхци.
    Тук съм съгласен с тях!

    Коментиран от #27

  • 9 Пръц

    85 12 Отговор
    За Немецът е нормално да се изпърди на масата докато се храни.Германската наглост няма граници когато дават субективни оценки за държава като България.

    Коментиран от #13

  • 10 Комуниста

    55 12 Отговор
    Скъсаняци с претенции никога не са били платежоспособни дори и от ГДР идваха с котлоните на газ за по евтино. Иска да спи за 20 евро и отсяда в хотел 5 звезди.
  • 11 Майна

    71 8 Отговор
    В Германия съм и като цяло германците са големи егоисти,но това ,което трябва да вземем от тях е отговорността към всичко, т.е. и извън къщата им, към природата, животните. Друго е, че спортуват, отделят внимание на спорта и за децата.

    Коментиран от #12, #23, #29

  • 12 Смеех

    33 11 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Каква загриженост към природата ти като си в Германия наясно ли си че токът ти идва от яъглищни централи.

    Коментиран от #15

  • 13 Така е

    23 3 Отговор

    До коментар #9 от "Пръц":

    Не съм бил свидетел, но съм чувал за подобни неща... гнусно
  • 14 Тъпу тролче

    31 6 Отговор

    До коментар #7 от "Хотелиера":

    И заради това е нормално да си хвърляш боклуците по пясъка!
  • 15 Майна

    35 9 Отговор

    До коментар #12 от "Смеех":

    Ти май не си стъпваш в Германия...Няма никъде пустеещи земи, половинката ми е Германска и се опитвам да изтрия стана от гледката по пътищата и покрай пътищата, като обяснявам, че това е от скоро ,дължащо се на политиката на тези корупционни говеда,които ни управляват.

    Коментиран от #21

  • 16 Майна

    15 1 Отговор
    Извинявам се за правописните грешки
  • 17 Примат Б Б

    10 1 Отговор
    да питат....той ще им посочи пътя....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 И...........

    1 3 Отговор
    истината , и живота ....ха ха.
  • 20 !!!?

    22 23 Отговор
    Точка 6. Когато един българин често казва "сигурно" - значи те лъже. Точка 7. Когато чуеш от българин "няма страшно" - бягай далече. Точка 8. Когато Киро Харварда ти каже, че ще направи българите богати, ако се корумпират колкото словенците - емигрирай незабавно !!!?

    Коментиран от #69

  • 21 Гост

    37 10 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    Не го кори, и аз не съм стъпвал в Гермамия, но съм фен на германската инженерна и техническа мисъл.. Бош, Бенц, Даймлер,Мерседес, Сименс, Порше,... Не говоря за марки, а за повече от 150г изобретения и иновации

    Коментиран от #26, #35

  • 22 Сух

    52 15 Отговор
    Значи, млада германка пътуваща с караваната си преминавала през България , виждала как българите се отнасят с децата си, даже виждала как родителите не четяли на децата си!!! Къде е видяла това от караваната ли? Тоест ходила е по прозорците на къщите и е шпионира Ла кво става вътре??! Небивалици на търкалета, мисирки та вряскат!

    Коментиран от #32

  • 23 !!!?

    22 19 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Ако германците са егоисти нямаше да е притегателен център за половината Свят !!!?

    Коментиран от #33

  • 24 ха ха ха

    21 10 Отговор
    Баш ми дреме кой какво мисли за мен... да си седи дома и да не идва в моя!
  • 25 СмЕх

    33 3 Отговор
    Чакай да видя същата статия в ДВ , но в обратната посока...Да видим какво казват българите...Ааааа-забравих!!!Никой не ги е питал защото на никой не му пука...
  • 26 веско

    10 6 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    То ако беше така..нямаше да си оставят германските галоши ,..и месершмитети си в сибир...ама меркел дава луди пари да си ги откупи обратно.....за сувенири!......ама и възкликват .и като сърбат ,и борш!

    Коментиран от #37

  • 27 Гост

    22 9 Отговор

    До коментар #8 от "Хо хо хо":

    Koйто има несъвместимост и нетърпимост с нас, да се изнася през граница. Никого не сме викали.
  • 28 сергей

    16 21 Отговор
    По-добре Германци отколкото нахални алкаши !
  • 29 случаен

    35 2 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    като са отговорни и подредени що полша е зарината с техните отпадъци,що не си ги преработват у тях,същите лицемери са като останалите с високия стандарт
  • 30 Гост

    47 5 Отговор
    1. Пияните, немски, алкохолни туристи също трудно си прибират фасовете, бутилките, кутийките и спринцоФките;
    2. Не бъркайте българи с други етноси в България, моля!
    3. Това е вярно, но съм го виждал и в други европейски нации;
    4. Много моля, точно джндр нацията да не ме учи, как да си възпитавам детето! Ние не четем на децата си. Ние ги учим сами да четат;
    5. При 65% от приходите ни, отиващи в държавата, не виждам защо аз трябва да ремонтирам обществените съоръжения. Нали затова плащам данъци? И стига с това Да изчистим България заедно! По-добре нека спрем да я цапаме.
  • 31 пешо

    24 1 Отговор
    ние най-добре знаем какви сме. нямаме нужда от зелева чорба, за да го разберем.
  • 32 Гост

    35 3 Отговор

    До коментар #22 от "Сух":

    Видяла е някоя от родата, как шамаросва 4аветата покрай пътя и го е приписала на българките.
  • 33 Гост

    27 3 Отговор

    До коментар #23 от "!!!?":

    Последните 20 години не са притегателен център за половината свят, а само за мисилманския свят.
  • 34 Българинът Х

    32 8 Отговор
    Статията е вярна. Мен също ме дразни всичко това, но за Ганя е нормално и не му пука. А за нещата които им харесват са уникални в родината ни, но трябва да си отворим очите за тях а да не ги приемаме за даденост. Говоря като човек живял над десетина години навън и знам истинността на думите си. Бъдете здрави
  • 35 хехехе

    13 8 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Затова ли мерцедес ползват двигатели Рено Алстом биха сименс при влаковете а новият Корвет отвява порше

    Коментиран от #39

  • 36 Шаран БГ

    39 4 Отговор
    Само с "порива за общото благо " не съм съгласен ! Да, няма го и няма да го има ! Първо: българинът е дал не малко за въстановяването на страната след ВСВ. Второ: българинът, особено по-богатите, среднозаможните и занаятчиите бяха тотално ограбени и сложени под знамената на ОФ и БКП. Трето: Българинът още от детските си години, през средното училище и студентството си бе лашкан по ленински дни, съботници разни, в помощ на селското стопанство и леката хранителна промишленост до такава степен, че не иска и да чуе за " колективен труд в полза на Обществото. Четвърто: Може би най-важното. Фалшивите демократи след 1990г. се оказаха крадци и съсипници на всичко хубаво, което бе сътворил трудовия българин. И до ден- днешен, който е на власт, гледа да разпродаде цялата България на концесии, за да получи " прилична" комисионна. рЕЗУЛТАТЪТ Е НАЛИЦЕ ! Най-бедната държава в Европа с катастрофална демографска политика, и прогонени от страната около 2 /два/ милиона здрави, прави, млади, образовани човеци.
  • 37 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "веско":

    извинявай, но безсмислен коментар и нее свързан с темата
  • 38 Тигър патриот

    9 41 Отговор
    Германците са наши братя! Скоро ще тръгнем заедно на война срещу Русия и този път ще спечелим!

    Коментиран от #40, #43, #60

  • 39 Казах

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "хехехе":

    Че пиша за Имена!
  • 40 Русенец

    25 5 Отговор

    До коментар #38 от "Тигър патриот":

    Последният път, когато го направихме, бая сол изядохме и немалко рани близахме. Забрави ли как и защо ни бяха отнетни 1/3 от земите? Защо нямаме Беломорска Тракия и Северна Добруджа? Защо стиганхем до трета национална катастрофа? Защо хората потърсиха спасение от мизерията в комунизма?
  • 41 А аз не харесвам

    13 2 Отговор
    Швабите.
  • 42 Алекс

    12 3 Отговор
    За германците ние сме "прусаците" на Балканите - ограничени, не дотам грамотни, нискочели, инатливи всезнайковци, но затова пък предани до гроб, безкрайно упорити и верни на дадената дума и клетва. Да не забравяме, че сме водили две войни с тях, като немецът винаги се отнася с уважение към факта, че и двете сме загубили заради тях...
  • 43 шеметолог

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "Тигър патриот":

    Спешно имаш нужда от психиатър🏥
  • 44 Ella

    27 6 Отговор
    Леле как мразя точно германки да ми казват как да си възпитавам децата. Аз може и да шамаросвам моите, но те никога не се търкалят по гръб в центъра или на пода в магазина. От една година живея в малоумната Швабия и тук майките са като неадекватни зомбита. Децата им ги водят за носа, а те си живеят в сладките илюзии, че са много модерни и просветени родители. Като цяло, немците са бонаци. Бездушни и страхливи като мишки.
  • 45 Сатъра на Хана

    13 1 Отговор
    България е само спомен.В момента само ме е жал като видя тъпите роби в които ви превърнаха мутрите и бейовете
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Пламен

    20 4 Отговор
    Имаме природа,но не я заслужаваме.Нямаме никакъв порив към обществена работа.Мърсим и цапаме и навън е свинщина.
  • 48 Прави са

    32 3 Отговор
    Действително българинът няма чувство за лична дистанция.
    Вижда, че сме двама в тесен асансьор офиса, и то да се набута.
    Вижда, че не можеш да си отвориш вратата да излезеш-застанало пред нея, набутва се на 5 сантиметра от тебе.
    Вижда на тясна пътека трябва и двамата да си мръднат телесата, че се набута в теб като танк.
    В магазин преди кризата Ковид, шишкава тьотка се залепила за задните ми части, с една се изгаврих, че ще я съдя за секс тормоз.
    Хвърлят си фасовете, мухлясълите храни, и си изтърсват килимите от балконите.
    Стара мода в крайните квартали да си сложат миризливите цървули по коридорите.
    Новата мода да отглеждат бълхарници-кучета и котки в общите части.
    Не чистят и събират след кучетата и котките си.
    Човек като си дойде в България е потресен от мръсотията и заразите, които произвежда българина навсякъде.
  • 49 Анонимен

    11 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Пиян германец потроши линейка и бариери с колата си в "Златни пясъци"
    Германците не харесват повече неща явно! Добавяме линейка и бариера към бройката!
  • 50 РЕАЛИСТ

    24 4 Отговор
    Такива допитвания се правят, за да се видиш отстрани , да си видиш грешките и се поправиш. Чел съм подобни статии и в Германия , какво мислят чужденците за тях и в Англия също. Тук повечето коментиращи се докачат, вместо да се замислят, кое от написаното не е вярно. Не виждаме ли, колко е чисто на Запад и каква кочина е у нас, ама сме свикнали. Преди два дена пътувах в градския транспорт. Жена на средна възраст отвори прозореца и изхвърли боклуците от чантата си. Къде ще го видиш това в Европа. Седнах в градската градина в Пловдив и на съседната пейка един човек си режеше ноктите. Хайде после, не ми разправяйте, че не сме такива, каквито немците ни описват.
  • 51 ран

    21 1 Отговор
    Един българин с обноски и възпитание се дразни също от българщините, изброени по-горе. Но за жалост, не само в турестическия период, а целогодишно.
  • 52 Механик

    9 10 Отговор
    Що за глупости?
    Германците ги било дразнело... МИ да си седят в джамахирията, че там нищо не ги дразни! Кой ги е викал тука, че ще ми се дразнят?
    Значи какво? Харесва им природата, не им харесват хората, а ?
  • 53 Хан Крум

    9 4 Отговор
    Четейки коментарите, дори са се изказали доста добре за това племе, сбиротък от фрустрирани бесни селяни. Казах.
  • 54 До хотелиера

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хотелиера":

    Така е. Има и една машина, която издава касови бележки, ама трябва да си луд, за да я използваш. Всичко в джоба
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хан Крум

    6 4 Отговор

    До коментар #55 от "Изселен":

    Не те лъже шестото ти чувство. Така е. Това е самата истина. В територията останаха само тези, дето и памперси не могат да сменят. Чети им коментарите и си прави извода какво племе се въргаля по тия райски земи.
  • 57 гост

    6 2 Отговор
    Дааа, от коментарите е видно че "българин е диагноза".

    Коментиран от #72

  • 58 ooo

    6 0 Отговор
    - Изпъдиха ме от час по история.

    - Защо?

    - Учителката ме попита “Към кого се е обръщал сенатът за помощ?” и аз казах: “Към джедаите!”
  • 59 Дърт пее..раст...

    10 1 Отговор
    Като професионалист,бивш ,камиионджия,пенсионер,,работил почти всяка седмица в Германия,Франция,Австрия,Италия,10 г.откровенно казвам ,че германците ,не ми допадат,нито са ми симпатични ...Те за нас ,така ,и аз за тях...;;.За магазина,че се бутат българите ,пред теб на щанда,като че ли не съществуваш,..,Това е вярно 100 %...В Германия ,личното пространство е много важно ..Това е добре...Това ми харесва в Германия..!!
  • 60 Германеца

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Тигър патриот":

    Отивай ,брат да водиш ,война ,Аз ще гледам по телевизията.!!.Ако спечелиш ,печелим двамата/делим / си,,ако загубиш ,губиш само ТИ!!!!.
  • 61 Напускаме

    1 1 Отговор
    Има по добри места за живеене.
  • 62 Ицхах мюмюн лихварвя

    5 3 Отговор
    Да си седят у швабско,селяндури с джапанки и чорапи
  • 63 Дърт пее..раст...

    6 0 Отговор
    Пуша си цигара ,до катедралата в Дортмунд,и си зяпам,.а около мене се навъртат ,двама ,мъж и жена...А те били полиция ,отрядници по чистота,Чакат да ,хвърля фаса и да ме заковат 50 евро. ..Като в комунизма ,БрЕееееййй!!!
  • 64 напротив

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Централен софийски затвор":

    Абсурдните сте там, откъдето се обаждаш!
  • 65 Болярин

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Летовник":

    Явно ТИ, освен да мразиш шваби, които даже и със джобни от социални помощи могат да летуват в чужбина, не си способен на друго ! А защо не допринесеш за натирването на некадърниците от депутатски, министерски, президентски и пр. кресла ?!! Швабите не са причина да мразиш, а пример как и ти да заприличаш на нормален човек ! Швабите нямат машинно-криминално гласуване, нямат криминален контингент в правителството, нямат олигарси и правоимащи с родословно дърво БКП-БСП и ДС ... Престани, БЪЛГАРИНО, да мразиш, а се изправи срещу гнилоча, който ти пречи да живееш човешки !!!
  • 66 Реалист

    1 3 Отговор
    Ако, българите, които знаят немски си стояха в България, а германците поне факултативно имат възможност да учат български, досега България щеше да е Германска! Ако, щете вярвайте!
  • 67 Биби Долапчиев

    4 3 Отговор
    Швабите са съштите киликанзери ка пиангурите деа! Обичат и аресват Бойковина, ма недолюбват матреало шо бил кофти!
  • 68 гост

    4 4 Отговор
    Мнението че "чacт oт бългaритe нe притeжaвaт уceт зa личнo прocтрaнcтвo, прeкaлeнo cкъcявaт диcтaнциятa cъc cъбeceдникa и му нaтрaпвaт физичecкoтo cи приcъcтвиe" е грешно, защото германците не различават добре руски и български. Най-неуважителни към личното пространство са руснаците и германката е объркала туристите от Русия с местните.
  • 69 Бунтата

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "!!!?":

    Направи се,че някой те вика някаде и се скрий,че бролевиш простотийй.
  • 70 Бунтата

    7 1 Отговор
    Не знам дали знаете,но в Германия се живее животът,който ние живяхме до 10.11.1989г.
    Спокойствие,работа,евтина храна,страх от милицията(полиция).Та каквото и да коментираме,този пост не е писан от германец или германка!!!!!
    Някой тъжи за живота ни преди 10.11

    Коментиран от #75

  • 71 Абе

    3 3 Отговор
    Че сте си домуз от всякъде,нема кво да ми се оправдавате.Умрете си за кочината и обора,това е в кръвта ви още от векове .Затова умрете да тъпчете свинско в тумбаците си.До премала- Три кила праз с две кила пръжки- или попски яхнии, да му тече мазното по брадата.Ами такива сте.Всека коза,за свой крак!- не го е измислил турчин,нито германец.Щото много сте били единни,та и Априлското въстание стига до кривата круша.Само се биете в гърдите в кръчмата. И тогава една шепа истински мъже,са повервали,че ще тръгнат всички след тех.И кво? Дадохте ги курбан,а вие по горите и кошарите - да оцееле тумбака,та да набива пак качамак с пръжки и ракия,и да се къпе на великден и селския събор.- Честита баня!- само домуз казваше доскоро.
  • 72 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "гост":

    Млъквай там бе, Али! Събра ли алтъни за Тесла?
  • 73 КУФАР, ГАРА, БЕРЛИН

    4 1 Отговор
    ГЕРМАНЦИТЕ ДА СИ СТОЯТ В ГЕРМАНИЯ
  • 74 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Мръсотията из нашата Република е фрапираща за един западняк.Опазването на тротоара и градинките от замърсявания, не е задължение на една баба на 75 години от целия жилищен блок ! Опазването на природата и селищата от замърсяване е задължение на всеки един гражданин. Но тъй като "рибата се вмирисва откъм главата", колко държави в Европа приемат отпадъци /договорено, по споразумение/ от друга държава?
    Понеже така или иначе територията ни е тотално замърсена, давайте всички боклуци на Европата у България !! За да ни е мърлява държавата, и мръсна, и бедна - не носят вина всички граждани !!! Така им харесва на родните политици - да са бунището на Европа и така я карат. Явно са доволни........ Къде е възпитанието на мало и голямо ? Защо не се опита някой да направи забележка другиму за хвърлена хартийка или цигарен фас? Най-малко ще отнесе цветиста псувня - най-много да му начупят кокалите. И......европейски нужник ............
  • 75 Християн

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "Бунтата":

    В Холандия е абсолютно същото.